NőgyógyászNőgyógyászat- bemutatkozásNőgyógyászat szülészet Nőgyógyászat tájékoztatásA nőgyógyász válaszolElérhetőség

Magánrendelésem ideje:
csütörtök d. u. fél 4-től fél 7-ig
(előjegyzés alapján)

Magánrendelésem helye:
1088 Budapest, József krt. 17. I. em. 4.
Kaputelefon: 24 (Orvosi rendelő)

Kórházi háttér:
Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
1082 Budapest, Üllői út 78/a (Klinikák metró megállónál, Ludovika tér sarka)

Jó napot kívánok!

A nevem Dr. Turcsányi Attila, köszöntöm a honlapomon. A fenti menüpontokban elérhet minden szükséges információt nőgyógyászati rendelésem helyéről és idejéről, olvashat tájékoztatást különböző vizsgálatokról, szolgáltatásokról és problémákról. Ha bármilyen kérdése lenne, az "Orvos válaszol" menüpontban felteheti azt. Ha rendelésemre szeretne jönni, az "Elérhetőségek" menüpontban feltüntetett telefonszámon keresztül tudjuk megbeszélni az időpontot.

Jó böngészést kívánok!

Dr. Turcsányi Attila

Kérdések



Az Ön neve:

Email címe:

Hozzászólása:



Ellenőrző kód:



Kata2016-08-31 23:33:38
Tisztelt Doktor Úr! Két hete méhszáj polipot távolítottak el és küretet is végeztek. A műtét után 2-3 napig volt vérezgetés. A mai napon azonban rendesen megjött a menzeszem. Napra pontosan 4 hétre az előzőhöz képest. Rendben van ez? Nem a műtéthez képest 4 hétre kellett volna megjönnie? Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Anita2016-08-31 18:15:48
Tisztelt Doktor Úr! A Betadine oldat helyett , ha nem lenne jó a feher lepedekre mit hasznalhatnek, h megszunjon a panaszom? Koszonom valaszait! Anita
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Anita2016-08-31 18:03:28
Tisztelt Doktor Úr! 35 eves edesanya vagyok, marcius 1-en szuletett a kisteso. Levosert hormonos spiralom van.Sajnos a csiklombol, ha megnyomom, feher lepedek jon ki. Korulotte a boromon, egeszen a nagyajkakig vegig letapadt, hamlo, nehezen lemoshato reteg van.Mi lehet ez? Hasznalhatok ra betadine oldatot? ( szoptatom a babam, azt olvastam, h a jod atmegy az anyatejbe). Koszonettel a mielobbi valaszaert: Anita
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Andi2016-08-31 10:12:06
Jó napot!Avval a kérdésel fordulnék önhöz hogy voltam ultrahangon 17 hetes terhes kismama vagyok.Azért mentünk el mivel férjem szerette volna látni leendö gyermekünket.Az ultrahangon kiderült hogy lent van a baba.Voltam orvosnál és azt mondta lent van a kis medencében!Mit jelent ez?ez baj lehet a baba számára???vagy az enyémre???
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Anita2016-08-30 17:17:11
Jo napot lenne 1par kerdesem ha lehet.Kesik a menstruaciom amugy minde honapba kesik mert bajvan a paizsmirigyemel de nem ilyen sokat.A mult honapba 15iken jot meg es ma mar 30ika es sehol semi.Csinaltam 1par terhesegi tesztet is de negativ.Faj a hasam aja es nagyon erzekeny a meleim eloronen.Vajon mi a problema?
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Horvath ildu2016-08-30 16:15:19
Kedves dr ur az lenne a kerdesem hogy a parommal eggyutt voltunk es nem vedekeztunk viszont aktus utan megjott a menstruaciom rendesen 5-6 napig taetott hogy lehetek e terhes??? Nagyon faj azota a hasam alja mensteuacio szeru gorcsel vagy kehet valami fertozes is ?
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Agnik2016-08-30 13:44:51
Kedves Doktor Úr! Előzmény: 26 éves vagyok és januári vizsgálat szerint, a méhnyálkahártyám megvan vastagodva, amire norcolut tablettát kaptam. Azt megfelelően szedtem be, ennek ellenére az akkor következő menstruációm teljesen kimaradt. (Az azt követőtől viszont minden hónapban rendesen megjött.) Vizsgálat azóta nem történt. Tegnap este alhasi fájdalmaim voltak+derékfájás (mint amikor menstruálok!) viszont mindez 15 nappal a következő vérzésem előtt...emellett egy ideig, "vizes" majd nyálkás (1x enyhén véres) hüvelyi váladék. Természetesen intézem az időpontot vizsgálatra, de addig is..aggódnom kell? Mi okozhatta???
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Mezeiné Pàsti Éva2016-08-30 12:24:01
40 hetes és 3 napos terhes vagyok! Ma elment a nyàkdugóm! Mennyk idő lehet még szülédig?
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Lilla2016-08-30 10:18:40
Kedves Doktor úr! 18 éves vagyok, és 6 napja használok Nuvaringet. Azonban 2-4 cm-nél nem tudom magasabbra helyezni, és tegnap reggel majdnem kicsúszott (de nem volt kint a hüvelyből). Azt szeretném kérdezni, hogy ezek mennyire befolyásolják a gyűrű hatékonyságát? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Emilia2016-08-29 23:11:01
Tisztelt Doktor Ur. az utobbi idoben felborult a menstruaciom , nogyogyasznal is voltam o megvizsgalt es mondta hogy minden rendben , a vereredmenyem viszont magas prolaktin szintet mutatott 1087 (127-637), endokrinologusnal is voltam o tovabbi vizsgalatot kert, de azt mondta hogy valoszinu a stressz okozza , a kerdesem az lenne hogy ebbe a honapba megjott augusztus 11 -en , 17 -en mar nem volt , 20-an eggyutt voltunk a ferjemmel es 21-en ismet volt egy kis halvany rozsaszin folyas mint a ciklus elejen , mi okozhatja ? Megjegyeznem hogy ugyan igy volt a mult honapba is ., a magas prolaktin szint okozhat ilyen problemat ?
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Nikolics Ramóna2016-08-29 10:21:04
Jó napot! Olyan kérdéssel fordulok önhöz múlthét csütörtök óta kezdtem el a tapasz használatát Lisvy 60mikrogramm/24óra és 13mikrogramm/24óra transzdermális tapaszt és 3napja intenzíven fájnak a melleim a bal mellem nagyobb is lett jóval tapintásra és mint melltartó viselet közben is fáj de meg vizsgáltam és más elváltozást nem érzek se csomót se bőr szín változást semmit. Mitől lehet ez? Hadjam abba a tapasz használatát ?vagy ezt nem a tapasz okozza?2014be szültem már:) már nagyon el vagyok keseredve mert már annyi fogamzásgátlót vettem és a tablettáktól rosszul lettem hasi fájdalom hányinger libidó csökkenés volt ezért ajánlotta az orvosom a tapaszt hát ha az nem okoz ilyen tüneteket helyette most jött a mell fájdalom...:( Elnézést hogy hosszúra sikeredett Előre is köszönöm válaszát! Nikolics Ramóna
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Samantha2016-08-29 06:17:26
Tisztelt Doktor úr. Az Acc 600 gyengítheti a fogamzásgátló hatékonyságát? Természetesen nem egy időben szedem.
Az orvos válasza:
A gyógyszerleírások szerint nincs kölcsönhatás a kettő között.


Hanna2016-08-26 17:41:59
Tisztelt Doktor úr! 22 éves vagyok, normál (nem csontsovány) testalkatú, mindig is sportoltam, ennek ellenére a melleim nagyon kicsik. Azért hordok melltartót, hogy valami domborodjon, ha már a melleim nem domborodnak. Édesanyámnak is alig volt melle. Egy nőgyógyász írta könyvben olvastam, hogy bizonyos gyógyszerekkel lehet növeszteni a mellet valamennyire. Kérdésem, hogy csakugyan így van-e és hogy a módszer mennyire biztonságos? Egyébként más hormonális problémáim nincsenek, normális a menstruációm és túl pattanásos sem vagyok, rendszeresen élek nemi életet is, fogamzásgátlót nem szedek. Válaszát előre is kösznöm! Hanna
Az orvos válasza:
Genetikai öröksége ellen nem harcolhat. Hosszas hormonkezelésbe nem érdemes belekezdeni csekély eredmény reményében. Terhesség alatt a mellek általában megnőnek.


Szabóné Varga Nóra2016-08-25 16:33:21
Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdésem lenne hogy babát szeretnénk, az egyik mikor kell elkezdeni a terhes vitaminok szedését és milyet ajánl, a másik ön szerint mikor érdemes próbálkozni hogy nagyobb esély legyen a fogantatásra hallottam ilyen olyan napokat időpontokat! Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A folsav szedését már a fogantatás előtt 1-2 hónappal érdemes elkezdeni. Számolgatni nem érdemes, mert a tüszőrepedés idejét túl sok tényező befolyásolja.


Zsuzsanna2016-08-24 23:06:32
Szèp napot kèrdèsem az lenne röviden hogy bennem maradt az óvszer ahogy keltem fel a páromról ès a sperma a kezemre meg a hüvely peremère ès a combomra folyt.Kèrdès ugye igy nem lehetek terhes????Köszönöm válaszát
Az orvos válasza:
Ilyen esetben az óvszer nem nyújt védelmet.


Réka2016-08-23 11:22:26
Tisztelt Doktor Úr! EGy éve volt kacskonizációs műtétem P3-as citológiai lelet miatt. Azóta az eredményem P2, de méhszájsebet állapítottak meg. Kérdésem, hogy ez elő szokott fordulni, hogy műtét után nem gyógyul be teljesen a méhszáj? Vaporizációs műtétet javasoltak, Ön szerint van értelme kitenni magam egy újabb beavatkozásnak? A citológia lelet negatív. várom megtisztelő válaszát!
Az orvos válasza:
A méhszájseb valójában nem seb. Hormonálisan aktív korban teljesen normális jelenség.


Noémi2016-08-22 17:46:06
Tisztelt Doktor úr! Másfél évig szedtem fogamzásgátlót,de túlzott hízás miatt májusban abbahagytam. Júniusban és júliusban pontosan megjött a menszeszem ,de most augusztusban közel egy hete késik. A terhességre nem nyakadnék mert másfél 2 hónapja nem volt közösülés ,de azért emiatt is aggódok. Az alhasamban viszont napok óta erős fájdalmat érzek és vizelési inger is gyakoribb. Kb egy hete fürdőben jártam. Esetlegesen késhet a menstruáció valamely ott elkapott fertőzéstől? A terhesség ennyi idő elteltével teljesen kizárható?
Az orvos válasza:
Nőgyógyászati vizsgálatot javasolok.


samantha2016-08-22 17:25:42
Tisztelt Doktor úr. Azt szeretném kérdezni, hogy egy édesgyökért tartalmú teakeverék csökkentheti a fogamzásgátló (Dienille) hatását?
Az orvos válasza:
Az édesgyökér hosszú távú szedése befolyásolhatja a női hormonokat, így a fogamzásgátlót is.


Niki2016-08-22 14:45:39
Tiszteletem. Régóta gondolkodom, hogy orvoshoz kellene fordulnom problémámmal, de sokáig kínosnak éreztem, de viszont mostmár eljutottam odáig,hogy nagyon zavar,amiért nem tudok normális szexuális életet élni,annak ellenére hogy 20 éves leszek, és állandó partnerem van..a probléma az,hogy még sosem élveztem el. Nagyon sok mindent kipróbáltam ennek érdekében,de nem megy. Nem tudom mi lehet a probléma,mindent,amiben segíteni tud,előre is nagyon szépen köszönöm.. várom a válaszát.
Az orvos válasza:
Ha nincs nőgyógyászati vizsgálattal megállapítható elváltozás, akkor érdemes pszichológushoz fordulni.


Dusi2016-08-21 23:39:06
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordukok Önhöz, hogy nemrég elkezdtem szedni a Symica nevű fogamzásgátlót. Most vagyok az első levél felénél. 12 éves korom óta pánikbeteg vagyok. Amióta szedem a tablettát, azóta mindennapossá váltak a pánikrohamaim, hangulatingadozásaim vannak és ma már alul a hasamnál,és a szemérem tájékon is elviselhetetlen,hullámokban érkező szúró fájdalom jelentkezett. Okozhatta ezeket a problémákat fogamzásgátló? Azt terveztem, hogy az első levelet befejezem, aztán abbahagyom. Ön mit javasol? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A fogamzásgátló befolyásolhatja a hangulatát. Pár hónap alatt hozzászokhat ehhez. Ha súlyos a helyzet, akkor az első levél után hagyja abba.


Balogh izabella2016-08-21 15:48:02
Tisztelt doktor ur! Egy olyan problémaval szeretnék önhöz fordulni hogy 2016 07-25 volt abortuszom a vérzésem kb-2 hétig tartott és azota semmi ami nagyon érdekelne az az lenne hogy mikor várhato az elsö mestruáciom a normál ciklusom mindig pontos 26- nap és most nagyon félek hogy esetleg valami baj lehet mestruácios jeleket természetesen tapasztalok!! Válaszát elöre is köszönöm
Az orvos válasza:
A további teendők között általában elhangzik, hogy a menzesz 3-6 hét között várható.


Barbi0012016-08-21 13:40:55
Tisztelt Doktor Úr! Menstruációm után jelentkezett gombás fertőzésem. Betadine kúppot és Idelyn krémet használok. 7 napos kúra az egész, nem vészes, még idejében lett elcsípve. Viszont az a nagy problémám, hogy belülről a szeméremajkaim tapintásra szúró fájdalmat produkálnak. Vörösek és duzzadtak, nincs semmilyen elváltozás odalenn. Elmúlik a kúra hatására? Segít ezt az érzést a krém megszűntetni? A fertőzés miatt lehet ilyen érzékeny? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Ha a kúra hatására nem szűnik, akkor kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


B. Lili2016-08-20 22:26:49
Tisztelt Doktor Úr! 1 fázisú hormontartalmú fogamzásgátló tablettát szedek 5 éve (27 éves vagyok). A levél első sorának 5. tablettáját késve tudtam bevenni (15 órával később a szokott időponttól). Azóta nem volt szexuális együttlétem, azonban a késős napot megelőző napon reggel igen, és bár óvszert is használtunk, sajnos aktus után bent maradt (azonnal kivettük). Milyen eséllyel eshettem teherbe? Köszönettel: Lili
Az orvos válasza:
A hatékonysággal az elmaradt tabletta időpontja után lehetnek problémák és nem előtte.


EMESE2016-08-19 07:34:12
Üdvözlöm!39 éves vagyok és az a problémám hogy nem kivánom a sexet és nem is jó.7 éve szültem császármetszéssel.ikreket.a menstruációm rendben van de a ciklus 8-12.napja között barnás váladékozást észlelek(tisztasági betét szükséges)a mellkasomon is gyakran jelennek meg pattanások!Lehet hogy hormonproblémámV van?
Az orvos válasza:
A tünetek utalhatnak a hormonszintek változására.


Melinda2016-08-18 06:35:27
Jo napot kivsnok.kerdesem az lenne h en kozel 4 eve szedem a yazmin nevu fogamzasgatlo tabletat es szeretnem elhagyni a szedeset mivel kistesot szeretnenk.kerdesem tehat az lenne h mennyi ido kell varjak ahoz h kitisztuljan a szervezetembol a tabletta es probalkozhassunk a babaval.valaszat koszonom tisztelettem Melinda
Az orvos válasza:
3 hónap szünetet szoktam javasolni.


Rákosiné S Éva2016-08-17 11:37:12
42éves nő vagyok és már 2hete meg kellett volna betegednem.ma csináltam tesztet.de egy vonalat múltat.ebben a hónapba 5kg hoztam.derekam fáj.a közéztetem is furcsa.Mi lehet az oka? köszönöm.
Az orvos válasza:
Javaslom ismételje meg a tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Lilla2016-08-17 09:14:16
Tisztelt Doktor Úr/ A kérdésem az lenne, hogy én 3 fázisú Triodena fogamzásgátló tablettát szedek, és el szerettem volna tolni a menstruációt, hogy később jöjjön meg, mivel mindig pont akkor jött meg, amikor nyaraltunk, és ez már többször gondot okozott. Tehát az utolsó fázisú tablettával folytattam tovább (+2 tablettával, 2 nap eltolásra volt szükségem), majd abbahagytam, jött a 7 napos szünet, és szünet után újra elkezdtem egy teljes levelet az elejétől, mintha mi sem történt volna. Helyes eljárás volt ez részemről? Előre is köszönöm a választ. Üdv: Lilla
Az orvos válasza:
Elfogadható megoldás.


Lina2016-08-16 15:13:30
Tisztelt Doktor Úr! 31 éves vagyok és Yasminelle tablettát kezdtem el szedni 4 napja a ciklusom 3. napján. Eperefluxra gyomorsavcsökkentőt szedek. Gyomortáji fájdalmam, erős szédülés és ingerlékenység jelentkezett azóta. Kérdésem, hogy most abbahagyhatom-e a fogamzásgátló szedését vagy érdemes a 3 hetet végigszedjem, hogy ne borítsam fel a hormonháztartásomat? Súlyosbíthatja-e az epereflux tüneteit? (Tudom, epehólyag betegségben szenvedők óvatossággal alkalmazhatják.) Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
A leírtak lehetnek a fogamzásgátló mellékhatásai. Ha nem túl kellemetlen, akkor jobb lenne a teljes ciklus beszedése után abbahagyni.


Göncz Anna2016-08-16 13:01:28
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdésel fordulnék Önhöz hogy a fluconer antibiotikum szedtem ket szemeset, a második szemet kedden vettem be, csütörtöktől menstruáltam rendesen! Kedden este együtt voltam a párommal! A qlaira fogamzásgátlót szedem aminek a kettő utolsó gyogyszermentes szeme pentek es szombati napra esett! Vasárnaptól kedztem egy az új levelet! Kérdésem az lenne hogy két szem floconer esetleg befolyásolhatta az antibiotikum hatását! Ez kettő hete történt jelét nem érzem még természetesen higy terhes lennék! Köszönöm előre is a válaszát!
Az orvos válasza:
A Fluconer csak óvatosan szedhető fogamzásgátló mellett. Ennek ellenére két darab tabletta valószínűleg nem befolyásolja lényegesen a Qlaira hatását.


Adrienn2016-08-15 20:31:43
Üdvözlöm! Babát szeretnénk a párommal, és gyanús, hogy terhes vagyok. Alhasi fájdalmaim vannak, nagyon fáradt vagyok, szédelgek néha, hangulatingadozásaim vannak , időnként ingerlékeny vagyok. Utolsó menstruáción július 26. Lehet, jó a megérzésem? Várom válaszát Köszönöm
Az orvos válasza:
Az utolsó menzeszhez képest koraiak a tünetek, de minden lehetséges.


Dorina2016-08-13 08:09:40
Tisztelt Doktor Úr! 6 éve szedem a Yasminelle nevű fogamzásgátló tablettát. Jövő nyáron a férjemmel szeretnénk belevágni a babaprojektbe és érdekelne, hogy kell-e várni a fogamzásgátló abbahagyása után, vagy sem. Hallottam már 1 évről, 3 hónapról és arról is, hogy rögtön lehet próbálkozni. Válaszát előre is köszönöm! Dorina
Az orvos válasza:
Én 3 hónapot szoktam javasolni, bár nincs egyértelmű magyarázat arra, hogy miért kell egyáltalán szünet.


Nóra2016-08-09 13:23:29
Tisztelt Doktor Úr! Úgy kb 3 évig szedtem fogamzásgátló tablettát de abbahagytam mert babát szeretnénk utána a menstruációm 32 napra jött meg a következő meg 42. napra jött meg ez mért lehet a másik kérdés így hogyan tudom kiszámolni a peteérésem mikor van mert talán akkor jobban sikerülhet a baba! Előre is köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
A peteérést számolgatni nincs sok értelme.


Adrienn2016-08-08 21:21:45
Tisztelt Doktor Úr! Tini korom óta küszködök a kb fél évente visszatérő hüvelygombával. Canesten Combi hüvelykúppal, illetve kenőccsel kezelem, ami kb. 1,5-2 hét alatt elmulasztja a panaszokat. Ezen kívül 2 éve méhszájsebet állapítottak meg nálam. (cytológiám folyamatosan P2) Párommal rövid időn belül babát tervezünk, viszont aggaszt a vissza-visszatérő hüvelygomba, valamint a méhszájseb megléte. Kérdésem az lenne, hogy milyen gond lehet, ha terhesség alatt újul ki a hüvelygomba? Meg tudom valamivel előzni a kiújulást? A méhszájseb okozhat problémát a várandósságnál? Köszönöm szépen segítségét és válaszát.
Az orvos válasza:
A hüvelygomba inkább kellemetlen, mint veszélyes. Ha a "méhszájseb" most nem okoz problémát, akkor remélhetőleg a terhesség alatt sem fog. Érdemes lenne a két dologról részletesebben beszélni.


Zsóka2016-08-08 12:15:23
Tisztelt Doktor Úr, Decemberben hagytam abba a fogamzásgátló tablettát, mivel a párommal babát szeretnénk. Február óta próbálkozunk.a ciklusaim 21-25 naposak általában. Eddig sajnos nem sikerült a baba. Érdemes lenne elmennem kivizsgálásra, vagy próbálkozzunk tovább? Tudna javasolni valamiféle vitamint vagy teát esetleg amivel kitolhatnám a ciklusom. Köszönöm válaszát.
Az orvos válasza:
Már érdemes lehet nőgyógyászati vizsgálatot kérni. Vitamin vagy tea nem befolyásolja lényegesen a ciklust.


Andrea2016-08-08 10:24:20
Tisztelt Doktor Úr! Nekem olyan problémám lenne, hogy sajnos az előző hónapban nem szedtem rendesen a fogamzásgátló gyógyszert, vagyis volt, hogy kimaradtak napok. Azóta volt, hogy már megjött, sőt több alkalommal is elkezdtem vérezgetni, érzem, hogy valami felborult. Nos a kérdésem az, hogy mi a legjobb teendő ilyenkor? Szedni a gyógyszert tovább, mintha semmi nem történt volna, vagy felhagyni vele addig amig nem normalizálódik a menzeszem és utána újra elkezdeni?
Az orvos válasza:
Szedje tovább a gyógyszert.


Babi2016-08-08 10:09:49
Üdvözlöm! Az a problémám, hogy amikor megvan a menszeszem beteg vagyok tőle.2 napon keresztül hányok és a fejem is fáj.Szabadságot kell mindig kivenni.De ezt nem tehetem minden hónapban.Cink 25 mg-os tablettáról olvastam,szedhetem vagy nem használna? Mit tegyek? Köszönöm
Az orvos válasza:
Megpróbálhatja, de ne fűzzön hozzá nagy reményeket.


Timi2016-08-08 01:55:25
Kedves Doktor Ur! Symicia fogamzasgatlot szedek 4 eve. A masodik heten kifelejtettem egy tablettat, ami a tajekoztato szerint nem befolyasolja a vedelmet. Viszont az utolso heten (tegnap) szinten kifelejtettem egyet es egyutt voltunk vedekezes nelkul a paromm, mert csak ma vettem eszre h a tegnapi tabletta kimaradt. Ma bevettem egy idoben a ket tablettat. Meg negy tabletta van hatra. Az lenne a kerdesem hogy van e esely igy terhessegre, illetve szedjem e tovabb es tartsak egy het szunetet szokasosan, vagy folytassam szunet nelkul a kovetkezo csomaggal(a tajekoztato ezt ajanlja h vedett maradjak)? Ez mar a masodik tabletta amit ebben a honapban kihagytam. Van e szukseg esemeny utani tablettara? Koszonom valaszat!
Az orvos válasza:
Ha egy tabletta kimarad, akkor kiegészítő védekezésről gondoskodni kell.


Tóthné Zsuzsa2016-08-07 22:57:46
Tisztelt Doktor úr! 48 éves vagyok és 3 éve ki-ki maradozott a menstruációm.De most már egy éve nem jött meg.Az lenne a kérdésem, hogy szükséges-e még védekeznem, hogy ne legyek terhes? Köszönöm a válaszát:Tóthné Zsuzsa
Az orvos válasza:
Egy év kimaradás után már igen valószínűtlen a terhesség.


Nagy Eszter2016-08-07 21:26:15
Kedves Doktor úr, 5 szem maradt a Lindynette 20 tablettámból, amikor elfelejtettem bevenni egy szemet. 12 óra elteltével vettem észre, így ma kettőt vettem be a leírás szerint. A tájékoztató azt írja, hogy vagy szünet nélkül kezdjem meg a levelet, vagy ne fejezzem be és tartsak szünetet. Úgy döntöttem, hogy szedem tovább a következőt szünet nélkül. A kérdésem, hogy ebben az esetben is szükséges a kieg. védekezés? Nekem ez nem egyértelmű a tájékoztatóból. A gyógyszert 4 éve szedem. Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Ebben az esetben is kell kiegészítő védekezés, és előfordulhat rendszertelen vérzés.


Fanni2016-08-07 18:11:22
Kedves Doktor úr! Rendszeres, 28 napos ciklusom mellett késik a menstruációm 5 napja. A barátommal voltunk együtt, óvszerrel védekeztünk( de jártunk már máskor pórul vele) és csináltam már 2 tesztet, mindkettő negatív.(Clearblue, Benu) Nincs semmilyen tünetem, 1-es típusú cukorbeteg vagyok, de a cukraimban sem érzékelek változást. Lehetséges-e, hogy terhesség áll a dolog mögött? Köszönöm a válaszát!
Az orvos válasza:
A teszt sem tévedhetetlen.


Niki2016-08-07 14:18:39
Tisztelt doktor úr! Babát szeretnénk a férjemmel. Elég sokáig 17 éves koromtól szedtem fogamzásgátlót, januárban hagytam abba a szedését. Azóta sikertelenek voltak a próbalkozások. Most várunk mert 12én kellene megjönnie a menszeszemnek de most kb egy héttel előtte pecsételő barnás vérzes jelentkezett. Ez mitől lehet? Eddig majdnem minden hónapban volt ilyen. Köszönöm a válaszát!
Az orvos válasza:
Csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Liebe krisztina2016-08-07 12:32:44
Jó napot kívánok én kb 6 hetes terhes lehetek kalgulátor szerint igaz orvoshoz még nem mentem tegnap este alvat vér darabok távoztak belőlem utána abba is marat a vérzés reggelre ugyan így de nem vérzek volt egy vetélésem 3 honapja és akkor rendes vérzés volt és most nem a kérdésem az lenne ,hogy valoszinüségel vettélek ?
Az orvos válasza:
Vizsgálat nélkül nehéz lenne tippelni.


Barbara2016-08-05 07:16:45
Tisztelt Doktor ur! Azzal a problémával fordulok önhöz,hogy fogamzásgátlót szedtem 3 honapig ami bezavart a menstruáciomnál...össze vissza kezdett el megjönni.Majd abba hagytam a gyogyszert. Mult honap 16tol 23.-ig sürü barnás folyásom volt illetve 23. megjött rendesen a vérzésem 3 napig utána 2 nap megint barna folyás...és egy olyan kérdésem volna ,hogy mennyire probléma ha 6.16-tol egész 7.23.ig barnás rozsaszines folyásom volt ,de csak minimális és volt hogy nem is hagyott foltot,de ettöl függetlenül nem mult el...Hogy emögött valami baj lapulna esetleg? Illetve még egy kérdésem lenne.Ma reggel a párommal együtt voltunk eléggé fájt a dolog abba körülbelül 2 percig sem tartott..ezután mikor felálltam hirtelen elkezdtem vérezni utána már csak ilyen barnás darabos sürü akármi volt...,ez mitöl lehetett?Várom mielöbb válaszát köszönöm elöre is. Szép napot! Üdvözlettel:Barbara
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Kati2016-08-03 22:25:26
Tisztelt Doktor Úr!Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy a fluconer nevű gyógyszert szoptatás alatt lehet e alkalmazni? Köszönöm
Az orvos válasza:
A gyógyszer leírása szerint szoptatás alatt nem alkalmazható.


Pausch Antalné 2016-08-03 16:40:47
Tisztelt Dr Úr! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy van egy 11éves lányom, 2016.01 21-én jött meg az első menstruációja, azóta minden hónapban megjött neki, de 1-2 hétig tartott, de most meg jött neki július 1-én, és már augusztus elején vagyunk és még mindig meg van a vérzése. Kérem segítsen válaszával. Tudnia kell hogy korához képest elég kövér kislány. Nagyon sokat kérdezősködtem már, de azt mondták hogy, neki két év mire normális lesz a vérzése. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel pauschné
Az orvos válasza:
Valóban akár évek is eltelhetnek, amíg beáll. Ha a vérzés nem múlik el, akkor nőgyógyászati vizsgálat szükséges.


Szandra122016-08-03 12:32:30
Tisztelt Doktor úr! Olyan után érdeklődnék,hogy három hónapos kihagyás után a menstruációm harmadik napján elkedztem újra szedni a Lindynette 20 fogamzásgátló tablettát! Érdekelne,hogy mikortól véd a gyógyszer?Egy levél beszedése után már véd? Köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
Egy levél beszedése után már igen.


Szilvia2016-08-03 08:59:51
Kedves Doktor Úr! Az lenne a kérdésem hogy mitől lehet az ha az együttlét alatt elkezdek vérezni? 20 éves vagyok
Az orvos válasza:
Ennek megállapítására nőgyógyászati vizsgálat szükséges.


Veronika2016-08-03 01:05:40
Kedves Doktor Ur! Az lenne a kerdesem,hogy mitol lehet az h a hasam alja jobb oldalt picit megvan dagadva nem faj meg semmisem. 12.ere varom a mentsrualciom. Elozohonapban is 12.en menstraltam. Ha terhes lennek azt ereznem ott a hasam alatt? Vagy mitol lehet ez? Valaszat koszonom!
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


noémi2016-08-02 19:56:43
T.Doktor úr!42éves vagyok 2évvelezelőttvolt sztrokom. Fogamzásgátló plusz dohányzás miatt. Terhes vagyok. Kb4hetes. Nagyon szeretném a babát. A korom és a sztrok előzmény miatt nem ajálják. Sztrokbol féloldali bénulás maradt vissza. Teljesen őnellátó vagyok . Nem vagyok cukorbeteg , vérnyomásom kissé alacsony nincs semmilyen betegségem .őnnek mi a véleménye?
Az orvos válasza:
A terhesség kiviselése jelentős kockázatot jelent az Ön egészsége és élete szempontjából.


Hollósiné Kovács Bernadett2016-08-02 08:03:05
Tisztelt doktorúr! Hollósiné Kovács Bernadett vagyok, 33 éves és Szabadegyházán lakom! Van már egy 7 éves kisfiam mikor őt terveztük akkor 6 hónap alatt összejött! Most szeretnénk neki egy kistestvért de időközben kiderült,hogy pajzsmirigy túlműködésem van!! Gyógyszerrel próbálják beállítani de azt mondta a drnő,hogy ameddig nem állítja be addig ne próbálkozzunk a babával, mert úgyis elvetélek!! Metothyrin gyógyszert szedek és augusztus végén megyek vissza kontrollra!! Azt szeretném öntől megkérdezni,hogyha sikerül beállítani a pajzsmirigyemet akkor nehezebben lehet teherbe esni?? Elkezdtem szedni a folsavat is! Ön ajánlja,hogy keressek fel egy nőgyógyászt vagy nem kell elmennem ilyenkor? Válaszát előre is köszönöm!!! Üdv: Hollósiné Kovács Bernadett
Az orvos válasza:
A jól beállított pajzsmirigy működés nem befolyásolja a női működést. A túlműködés valamelyest emeli a vetélés kockázatát, de igen jelentős túlzás, hogy ez biztosan bekövetkezik. A folsav szedésén és a szokásos éves nőgyógyászati vizsgálaton kívül más teendője egyenlőre nincs.


Orsi2016-08-02 07:13:43
Tisztelt Doktor Úr! 4 éve Jangee fogamzásgátlót szedek. Sajnos utazás miatt 2-3 alkalommal elmaradt, mégis védekezés nélkül voltam együtt a párommal.A menstruációm kimaradt, rosszulléteim is vannak, de a teszt mégis negatív. Mi lehet a baj?
Az orvos válasza:
Ismételje meg a tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Varga Erzsébet2016-08-01 22:43:37
Tisztelt Doktor úr! Szeretnék érdeklődni hogy eddig minden hónapban normális volt a menstruációm s most ebben a hónapban ijen sűrű barna folyasom volt 2napig vettem terhességi tesztet 3is de nem mutatott terhesseget akkor mi lehet a baj?
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Kata2016-08-01 21:30:26
Tisztelt Doktor úr! Fogamzásgátló tabláttát szedek már 4-5 éve folyamatosan. Rendszeresen szedem, de kirándulni voltam, ami azt jelentette hogy ottani idő 10 órával tolódott. Természetesen kiszámoltam a különbséget és továbbra is úgy szedtem a gyógyszert. Viszont az ottani ételektől volt némi hasmenésem és egy nap az időeltolódás miatt 12 órával később vettem be. Az utolsó menstruációm első napja júl. 9., a következő aug.6.-án lesz esedékes. Igazából elég furcsán érzem magam, alhasam, derekam fájdogál és a melleim is. Eddig sosem mvolt ez jellemző nálam. Lehet, hogy csak pms tünetek? Vagy terhes lehetek? Mikor érdemes a tesztet megcsinálni? Ha úgy alakulna, örülnénk a babának :) csak mennyire van hatással rá a gyógyszerszedés? köszönöm a válaszát! Szép estét!
Az orvos válasza:
Az elmondotta alapján a védelem csökkent. Tesztet a várt menzesz időpontja után érdemes csinálni, nőgyógyászati vizsgálatot egy héttel később.


Réka2016-08-01 20:58:10
Tisztelt Doktor Úr! Férjemmel ősszel szeretnénk kezdeni a babaprojektet, 1 hete szedem a Femibion 800-at, a napokban viszont gyomorégést kezdtem tapasztalni. Lehetséges, hogy a tabletta okozza? Eddig sohasem voltak ilyen jellegű problémáim. Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Én még nem találkoztam Femibion mellett gyomorégéssel.


Csorba Csilla2016-08-01 18:37:16
Tisztelt Doktor Úr! 48 éves nő vagyok. Menstruációm rendszeres de kb. 2 éve, 28 napról 25-re csökkent. Semmilyen gyógyszert nem szedek. A hüvelyszárazságon és a libidó csökkenésen kívül más menopauzás tünetem nincs. Viszont a kb. fél éve tartó vágy csökkenésemet a férjem igen zokon veszi és tudatilag nekem is hiányzik. Olvasom és hallom hogy a hormonpótlásról igen megoszlanak a vélemények. Kérdéseim a következők: - A libidó fokozható-e vény nélküli szerekkel és ha igen először próbáljak ilyet? pl. fitoösztrogén, ovestin krém, klimax tea, remifemin, vagy tud jobbat? - Vagy forduljak orvoshoz és hormonszint mérés után hormonpótlás? - Egyáltalán hormonkészítményekkel visszaállítható a libidó káros mellékhatások nélkül? Várom válaszát. Üdvözlettel: Csorba Csilla
Az orvos válasza:
A hormonszint mérése nem alkalmas a hatások kiszámítására. A hormonpótlás befolyásolhatja a libidót, de ennek iránya és mértéke egyénileg különbözik.


Andrea2016-08-01 13:57:20
Tisztelt Doktor Úr! Júniusban hagytam abba a fogamzásgátló szedését, meg is jött a megvonásos vérzés 06.29-én, azóta ismét megjött 07.25-én. Pénteken múlt el 07.29-én. Ma barnás folyást tapasztaltam, mintha ismét meg akarna jönni. Ez lehet a gyógyszer elhagyása miatt még? Nagyon köszönöm a választ!
Az orvos válasza:
Ez valószínűleg nem a gyógyszer elhagyása miatt van.


Tné2016-08-01 11:06:59
Tisztelt Doktorúr! Régen Mirenám volt, most másfél éve Levosert van felhelyezve. Viszont gyakran van mellfájdalmam. Érdeklődnék,hogy erre szedhetnék-e Mastodynon cseppeket? Csak azért bizonytalanított el, mert arról azt olvastam, hogy az a ciklust is szabályozza, segíti a teherbeesést stb. Tehát lehet ezt nem lehet használni Levosert mellett? Mert nekem az a célom, hogy a menstruációm teljesen elmaradjon (rendszertelenül van egyébként nagyon minimális pecsételésem), de a gyakori mellfájdalomra jó lenne vmit szedni. Köszönöm szépen válaszát: Tné
Az orvos válasza:
A Levosert fogamzásgátló hatékonyságát a Mastodynon nem befolyásolja.


Claudia2016-07-31 19:16:17
Tisztelt Dr. Úr! Múlt hónapban be vettem egy postinort június 19én.. És 24.én megjött a menstruációm,pedig mindig 27-28án szokott. Aztán most júliusban a barátommal kétszer voltunk együtt de vigyáztunk, gumit is cseréltunk és soha nem bennem ment el!! Általában 27-28.án jön meg nekem mint mondtam már.. De még nem jött meg, a gyógyszer miatt lehet? Köszönöm előre is válaszát!
Az orvos válasza:
Csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Szabina112016-07-31 12:41:22
Tisztelt Doktor Úr! Három hónapja hagytam abba a Lindynette fogamzásgátló szedését kb hat év után.Az első hónap után a havim rendesen megjött ám a második hónapban mikor már két hónapja nem szedtem a gyógyszert 29 nap után jött meg s kb két napig volt és az sem volt rendes vérzés.Most már három hónapja nem szedem a gyógyszert s ebben a hónapban még nem jött meg pedig már 31 napja volt az előzőnek! Lehetséges,hogy ennyire megkeverte a hormonokat a gyógyszer abbahagyása vagy terhes vagyok? Van párom,vele védekeztünk de néha talán kétszer az időben való kiszállást választottuk.... Várom válaszát!Köszönöm!
Az orvos válasza:
Csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Fodor Amarilla2016-07-30 20:13:59
Tisztelt Doktor úr! Páciense vagyok a 16. kerületi SZTK-ban. Gondom adódott,és mihamarabb szeretnék Doktor úrral konzultálni, de sajnos az előjegyzés alapján, csak augusztus 31-én van szabad időpont. Hol és mikor érhető el Doktor úr? Köszönöm: Fodor Amarilla
Az orvos válasza:
Az összes elérhetőségem megtalálható a honlapomon.


Smilik2016-07-28 20:03:46
Kedves doktor úr nekem olyan problemam lenne,hogy eben a honapban megvolt a menstruaciom de csak 2 napig aztan barna folyasom volt... nekem edig normalisan jart a menstruaciom es 6 napig tartot. . Elege faradt konyu vagyok szedülök hanyingerem van reggelente de viszont etvagyam nincs. Lehet ez terheseg vagy valami hormon zavar. Előre koszönöm a valaszt
Az orvos válasza:
Mindkettő lehetséges.


Dóra2016-07-28 14:26:45
Kedves online doktor! A történetem a következő: 5 éve szedem a lindynette nevű fogamzásgátlót, sosem volt problémám vele az évek során. Azonban most szakítottam párommal, ami nagyon megviselt, alig ettem és ittam, lefogytam egy hét alatt 9 kg-t, 07.14.-én csütörtökön történt ez, akkor még volt hátra a tablettából 7 db-om, következő hét szerdáig kellett volna szednem, de teljesen ráfelejtettem, barátnőmhöz költöztem ez időre és nem vittem magammal a gyógyszert. 18-án hétfőn megjött a menzeszem és 25-én hétfőn múlt el, amikor ilyen 2-3 napos szokott lenni. Ez normális? Mit tegyek, váltsak ki új levelet és kezdjem el szedni?
Az orvos válasza:
A tabletta abbahagyása után normális, hogy megjön a menzesz. Az utolsó után 1 hét szünetet tartva folytathatja a gyógyszer szedését.


csillu2016-07-28 10:41:26
Kedves doktor úr Lindynette 20 fogamzásgátlót szedek, több mint fél éve. Most kellett elkezdenem az új levél beszedését. Utoljára együttlét a 7 gyógyszermentes nap utolsó napján történt. Az első szem gyógyszer bevétele után 14 órával volt egy egyszeri hasmenés szerű hígabb székletem, aztán most a 3 szem bevétele után 14 órával ismét így jártam. Kérdésem az lenne, hogy a fogamzásgátló ennyi idő alatt már fel tudott szívódott a szervezetemben, és védett vagyok E ? Válaszát várom
Az orvos válasza:
Nem biztos a védelem.


Anita2016-07-28 10:08:52
Tisztelt Doktor Úr! 5éve szedem a Lindynette 20 tablettát. A 7 napos szünet után a 3. tablettát felejtettem el bevenni és másnap este 6kor jutott eszembe akkor bevettem, a többit a szokásos módon szedtem. a kimaradt tabletta utáni 5. napon védekezés nélkül szexeltünk. Lehet esélye a teherbeesésnek? Köszönöm előre válaszát. Anita
Az orvos válasza:
Igen. A szünet túl hosszú volt, ezért nem volt megfelelően védett.


Képíró Margit2016-07-27 21:22:39
Kedves Doktor úr! Pàr hónapja kezdôdött a panaszom, ami azóta minden hónapban megjelenik... Elkezdek görcsölni kb 2 bwten keresztül folyamatosan es mindig tàrsul hozzà folyàs is... A görcsölés erôs az alhasamban... Nem tudom h szàmít e, de mielôtt elkezdôdött volt 3. keresztes genny a vizeletben amibôl kiggógyultam, a kontroll vizeletben mar csak egy keresztes genny volt és egy keresztes vér amire a haziorvosom azt mondta h tökélees eredmény és nem kaptam rà sem ggogyszert és tovàbb sem küldött... Àllhat ennek a hàtterében komoly dolog?
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


hideg gabor2016-07-26 08:21:59
Tisztelt doktor ur.az lenne a kerdesem hogy eggyutt voltunk a parommal szombat ejszaka es hetfon meg spermiumos volt a bugyija rendesen.evvel kapcsolatba kerdeznem hogy elkepzelheto hogy ket napon keresztul folyon neki ki a sperma?nagyon fontos lenne a valasza.tisztelettel
Az orvos válasza:
A sperma nem folyamatosan ürül. Minden bizonnyal mindkét alkalommal magömlése volt.


Laura2016-07-25 14:25:56
Kedves Doktor Úr! Egy elég bonyolult szituáciba kerültem a Cypromix tablette szedése közben és erről szeretném kikérni az Ön vélményét. Az előző hónapban, a csomag szedésének 3. hetében véletlenül kimaradt egy szem (a csütörtöki), amit csak kb 24 óra eltelvtével vettem észre és egyszerre vettem be 2 tablettát pénteken. A leírás erre az esetre azt javasolja, hogy gyógyszerszünet nélkül kezdjem el az új csomagot.Így mikor a tabletta kedden elfogyott, szerdán ki váltottam az uj adagot, azonban szombaton vettem csak észre, hogy csak csütörtökön kezdtem el szedni:( A baj az, hogy közben folyamatosan voltam együtt a párommal, bár pontosan nem tudom,h milyen napokon és, hogy az elfelejtett gógyszerek elöt vagy után. A héten elfogy ez a csomag is és nagyon félek, hogy baj lesz. szeretném megkérdezni, hogy Ön mit gondol erről. válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Lassan újra védett lesz, a rendellenes vérzést úgy látszik sikerült megúszni.


Vani2016-07-23 15:33:17
Jangee fogamzásgátlót szedek már 4 hónapja és úgy kezdtem el szedni mindig hogy csütörtökre esik az utolsó szem. Aztán történt hogy 06.26.-én (vasárnap) bevettem a tablettát és a következő hétről kimaradt az utolsó hét utolsó 4 szeme mert elhagytam véletlen .Így tehát a hét napos szünetet vasárnapról számoltam és a következő hét hétvégéjére megjött és Hétfőn (07.04.) elkezdtem szedni a következő levelet. De azon a héten csak (07.07.) csütörtökig tudtam beszedni mert elutaztam és a nagy kapkodásban otthon hagytam és így a péntek szombat kimaradt. Vasárnap megkésve ugyan de be tudtam szedni és onnantól kezdve szedtem rendesen és ma (07.23.) szombaton megjött és holnap vasárnap (07.24) lett volna az utolsó szem. Mi lenne a teendő? A válaszát előre is köszönöm
Az orvos válasza:
A 4 napos előre csúszásnak nincs jelentősége. A kimaradt tabletták miatt a védelem ideiglenesen a védelem megszűnt, gyakorlatilag erre a ciklusra.


Melinda2016-07-23 00:38:18
Tisztelt Doktor Úr! 2012-ben volt egy jobb oldali méhen kívüli terhességem. Azóta kétszer petefészek cisztám szintén jobb oldalon, ez nem tudom, hogy összefügghet-e majd a kérdésemmel. A laparoszkópia műtét óta gyakran zsibbad a bal combom menstruáció idején, most azonban pozitív lett a teszt. Utolsó menzim első napja jún. 18. volt. Tüneteim mellfeszülés enyhe hányinger, néha pici görcs. Illetve esténként lefekvés után a bal combom zsibbadni kezd, fáj, hason fekve a bal oldalon a hasam is fájni kezd, majd egy idő után elmúlik. Ma este a zsibbadás fokozódott, pocak fájdogál keményedik, bal oldalon, derekam is fáj. Tudom, még fiatal a terhesség, kérdésem az lenne, hogy gyanítható- e a fenti tünetekből a méhenkívüli, vagy tekinthetőek viszonylag normálisnak, egyátalán érezhetek-e arra utaló tüneteket ennyire korán? Ülő munkát végzek, illetve 2 hete több (kb 10) órát autóztam egy huzamban, a lábzsibbadás igazából azóta gyötör, talán idegbecsípődés? Előre is köszönöm a választ!
Az orvos válasza:
A zsibbadás éppúgy lehet az előző műtét következménye, mint méhen kívüli terhességé. Ha az utóbbi lehetősége felmerül, akkor nehéz kizárni.


Krisztina2016-07-20 20:28:19
Tisztelt Doktor Úr! Julius 1-e ota tarto menstruaciom van helyesbittek az elso par nap keves rozsaszin volt mikor semmi.. kisse fura szaggal de nem fajt nem viszketet kesobb erososott de nem volt normalis verzes, akkor elmentem orvoshoz(egy kis skot szigeten elek) itt kicsit maskent vannak a dolgok . Szoval elmentem elmondtam hogy mi a panaszom persze termeszetesennkozbe tobb zerhessegitesztet is csinaltam negativ eredmennyel. En 34 eves vagyok 2 elhalasos terhessegem volt 10 eve. Korai vetelesek voltak 7-8 het. Szoval kellett levenem mintat majd a tegnapi napon vettek vert ott orvossal nem talalkoztam bar addigra mar korubelul szombat ota eros alvadt verdarabok potyognak. Este rosszul lettem bementem a korhazba ahol mondtak tul keso van nincs orvos..ezert ma kertem ujra idopontot az egeszsegugyi centerbe.. ahol sikerult egy orvoshoz kerulnom. Akinek ujra elmondtam mi a bajom a fardtsag a tul sok ver szinte csak alvadt. a fajdalom nem gorcsos jellegu inkabb egyoldali vese tajeki( sajnos tavaly kiderult hogy szivbillenytu mutet lehetseges ugyanis nem zar jol. Illetve baloldali vese tagulat alulmukodessel de a funkcios vizsgalatat majd az angiografia utan tudjak megcsinalni az alatatas miatt ha jol ertettem)Erre szedek 3 fele gyogyszert magasvernyomasra.Irt fel egy progszteronos fogamzasgatlo tablettat. Noriday Tablets (Norethisterone 350mcg) progeszteronos. Sajnos haza fele nagyon rosszul lettem. Elontott a ver a verejtekezes zihalas mint aki 10 km futott gyorsba heves szivdobogas ajulas kozeli allapot alig tudtam a dombon felmenni pedig nem nagy tavolsag.. Haza erve meglazitottam minden ruhat. Tamoin vetet csere potyogo nagy pacsni alvadt ver amit mar gorcsoles is kisert.. es nagyin megijedtem mert nem tudom hogy ez most a sok vervesztesegtol van vagy a szivem vagy hogy ez a sok verveszteseg ennyire megterhelne a szivemet is ? Lehet osszefugges? Mindenesetre az ambulancia szam elmentve.. mert a gyogyszertarbol haza fele ugyanez volt akkor talan meg rosszabb. Gyakorlatilag nogyogyasz nem latott nem utaltak be es uh-ot se csinaltak hogy kizarjak a miomat polipot stb. Pedig en ugy erzem kellenne vagy legalabbis tudom hogy evvel kezdenek szinte a kenet a vervetel utan. Az lenne a kerdesem hogy a fogamzasgatlo menyi ido mulva fejti a hatasat es higy ettol tenyleg elmulik? Vagy meddig tarthato fent ez atulsok verzes allapot? Meddig varjak higy hasson vagy csillapodjon a verzes?Jovoheten egy ujabb vervetelre kell mennem.Mert en egyre rosszabbul.erzem magam a heten dolgozni se tudtam menni igy.Sajnos haza csak oktoberbe megyunk.. Koszonom szepen elor is a valaszat es elnezest a soknhiabert es az ekezett nelkuli irasert . Minden jot Onnek!
Az orvos válasza:
Nőgyógyászati vizsgálatot javasolnék, de a helyi viszonyoktól függően nem tudom, hogy mit lehet tenni.


Magdolna2016-07-20 11:04:37
Tisztelt Doktor úr!Hatalmas lelkierő kellett ahhoz hogy megmerjem kérdezni amit most leirok!Van három gyönyörű gyermekem!28 ev küszködés utan elvaltam immáron három éve!Kb.masfel eve megtalaltam a lelkitarsam szerelmem párom!Mivel o sokkal fiatalabb mint én ugyanis én 49 vagyok meg nincs gyermeke es én attol tartok hogyha mas miatt nem is de esetleg emiatt eltavolodhatunk egymástól!Szeretnem tudni mit tehetnek es milyen lehetoseg van arra hogy szulhessek egy gyermeket ebben a korban?Kérem ne ítéljen emiatt!Varom válaszát!
Az orvos válasza:
Elvi akadálya a szülésnek nincs. Azt tudnia kell, hogy nagyobb valószínűséggel lesz a gyereknek kromoszóma rendellenessége, nehéz lehet összehozni a babát és a szervezete is nehezebben viseli el a változásokat, emiatt az Ön egészségére nézve is nagyobb a kockázat.


K. Renats2016-07-19 17:41:23
Tisztelt Doktor Úr!30 éves nő vagyok májusban volt 1missed ab műszeres befejezéssel! Műtét után 1 hétig véreztem, 53 napja még mindég nem jelentkezik a menstruációm azóta voltuk eggyütt a párommal és kiszakadt az óvszer, lehet újra terhes vagyok és azért nem jelentkezik a menstruációm? De semmi jele nincs hogy terhes vagyok. Baj lehet belőle?
Az orvos válasza:
Lehet teherbe esni még az első menzesz előtt.


samantha2016-07-19 14:57:21
Tisztelt Doktor úr . D vitamin szedhető együtt fogamzásgátlóval?
Az orvos válasza:
A leírások szerint nincs kapcsolat a kettő között.


Orbán Szilvia2016-07-19 12:08:02
Tisztelt Doktor Úr! Véleményét szeretném kikérni arról, hogy milyen fogamzásgátlást ajánlana számomra. 36 éves, 3 gyermekes(több gyermeket egyelőre nem tervezünk) normál testalkatú nő vagyok, szeretném a hormonokat elkerülni, de biztonságos megoldást keresek. Állandó partnerem van.Eddig Cerazette-t szedtem (még mindig), de pár hónapja már nem szoptatok. Annyit elmondanék még, hogy pco-t diagnosztizáltak nálam, gyógyszert már nem szedek rá a 3. terhesség óta, próbálom a diétát tartani, de erős szőrösödéssel és enyhébb pattanásossággal is küzdök. Édesapám és neki lánytestvére is melldaganatban mentek el. Ezek függvényében kérdezném, hogy alkalmas-e számomra a hormonmentes spirál. Illetve milyen mást ajánl, ha a spirált mégsem. Köszönöm a választ, O. Szilvia
Az orvos válasza:
A hormonmentes spirál nem befolyásolja a hormonális ciklust.


vera2016-07-18 20:20:02
Tisztelt dr úr. Mensi után a 14. 16. 17. Napon voltunk együtt a párommal védekezés nélkül. Mekkora az esélye a teherbe esésnek? Köszönöm válaszát
Az orvos válasza:
Az elég kevés adatból következtetve akár 20-25 % is lehet.


Bogi2016-07-18 20:14:39
Symicia fogamzásgátlót szedek már egy éve.Most ugy határoztunk párommal babát szeretnénk.ciklusom átlagos száma 27nap.07.16án volt az elsö mensis napja.Ma kéne 07.18án folytatnom az uj levéllel.A kérdés mennyi idö alatt tisztulok ki?Elötte mik a teendök(étel,ital,vitaminok)esetleg be lehet tervezni a baba nemét?Mikor érdemes ráállni a dologra? Válaszukat elöre is köszönöm
Az orvos válasza:
Három hónap szünetet szoktam javasolni, folsavat érdemes nagy dózisban szedni. A nem beállítására nincs hatékony módszer.


Járfás-Kőrösi Éva2016-07-18 19:28:58
Tisztelt Doktor Úr! 18 hetes állapotos vagyok. Amikor még nem tudtam hogy állapotos vagyok akkor táplálékkiegészítőt szedtem, aminek a napi A vitamin tartalma 825 mikrogram. A 4-5 héten pedig több napig csirkemájat fogyasztottam. Az 5. héttől a táplálékkiegészítőt abba hagytam, és a Femibion 800at szedtem. Kérdésem: kell e aggódnom a kezdeti túl sok A vitamin bevitele miatt? Mennyi a biztonságos mennyiség várandósság alatt? Válaszát előre is köszönöm Éva
Az orvos válasza:
Nem kell aggódnia.


Bianka2016-07-18 15:40:19
Tisztelt Doktor Ur! Spanyolorszagban elek es Nuvaring fogamzasgatlot hasznalok. A nagy melegre valo tekintettel a hutoben tartom. A kerdesem az lenne, hogy azt atpasztaltam, hogy a hutomben nehany dolog megfagyott. Nem tudom, hogy erintette e a gyurut is, de erdeklodom, hogy okozhat e valamilyen karosodast ahatekonysagaban? Udvozlettel,
Az orvos válasza:
Minden bizonnyal nem csökkenti a hatását.


Anett2016-07-17 13:52:58
Üdvözlöm!Resia fogamzásgátlót szedek,próbálom mindennap egy időben bevenni a gyógyszert de néha van 1-2 órás csúszásom!Eddig nem volt semmi gond,minden szeretkezés után rögtön kifolyt belőlem aminek kell,de tegnap előtt viszont nem!Nem tudom mitörténhet,ugye a terhesség így is kizárható?
Az orvos válasza:
A terhesség soha nem zárható ki, de pár órás csúszás mellett a védelem maximális.


Likker Zsuzsi2016-07-17 12:19:39
Tisztelt doktor úr, 22 éves vagyok és Milligest háromfázisos fogamzásgátlót kezdtem el szedni. A kérdésem az lenne (mivel többféle variációt hallottam már) hogy mikortól nyújt védelmet a gyógyszer? Az első beszedett tabletáttól vagy van ennek valami bizonyos időkerete? Kösznettel.
Az orvos válasza:
Ha a menzesz első napján kezdte, akkor 10-12 nap után, ha az 5. napon, akkor inkább csak a második ciklustól.


Rita2016-07-17 10:54:53
Tisztelt Doktor úr. Azt szeretném kérdezni, hogy Dienille fogamzásgátló mellett szedhető Kurkuma táplálékkiegészítő? Természetesen nem egy időben. Köszönöm.
Az orvos válasza:
Szedhető.


Dóri2016-07-16 11:08:47
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz hogy a párommal szeretnénk babát jövöre .Hogy milyen vizsgálatok szükségesek hozzá ,milyen vitaminokat kellene szednem.Az is probléma hogy még vékony vagyok 153 cm magas vagyok és 40 kg,hogy mennyi lenne az ideális testsúly hogy normálisan kitudjak hordani egy babát? Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Alaphelyzetben semmilyen vizsgálatra nincs szükség, a súlya miatt felesleges izgulnia. Nagy dózisú folsavat érdemes szedni már a fogantatás előtt pár hónappal.


Lévai zsanett beatrix2016-07-14 10:46:39
Jó napot! A sógornőmről lenne szó 18 éves dolgozik és 3-4 hónapja nem jött meg a menzesze ilyenkor mindenképpen orvoshoz kell fordulnia vagy nem szükséges mert akkora jelentősége nincs ?
Az orvos válasza:
Mindenképpen nőgyógyászati vizsgálat szükséges.


Dóra2016-07-14 09:15:01
Üdvözlöm! Sürgős segítségre lenne szükségem a fogamzásgátló tablettával kapcsolatban! 20 éves lány vagyok és tavasszal kezdtem el szedni a Cypromix nevű tablettát. Egy dobozzal fogyott el és minden rendben volt, azonban amikor a következő levéllel kellett volna elkezdenem nem tudtam kiváltani, mert külföldön tartózkodtam. Miután hazaértem természetesen kiváltottam, azonban nem jött meg a mensesem és ezért nem tudtam bevenni. Azonban az utóbbi két hétben barna folyásom volt és tegnapelőtt reggel jött egy kis friss vér, ezért azt gondoltam, hogy megjött és bevettem a levél első szemét. Azonban se tegnap, se ma nem jött több vér csak újra a barna folyás. A kérdésem az lenne, hogy folytassam-e a tabletta szedését, ha mégsem jött meg, vagy függesszem fel addig amíg biztos vagyok benne hogy megjött. Lehet-e bármiféle bajom a tévesen bevett tablettából? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra, addig is szedje tovább a tablettát.


Bettina2016-07-14 08:53:27
Tisztelt Doktor Úr! Sajnos úgy alakult, hogy amikor épp nyaralni megyek a tengerparthoz, akkor lenne a fogamzásgátló gyógyszermentes hét, és akkor lenne menstruációm. Nagyon kellemetlen lenne így nyaralni. Mit tehetek ilyen esetben? Hallottam olyan opcióról, hogy esetleg kezdjek el szedni egyből egy újabb havi tablettasorozatot, 7 napos gyógyszermentes hetet így kihagyva, de nem tudom, hogy ez jó lenne-e, semmiképp sem szeretném, ha esetleg valamilyen bajom származna belőle. Válaszát előre is köszönöm :) További szép hetet kívánok! :) Tisztelettel: Bettina
Az orvos válasza:
A gyógyszer fajtájától függően el lehet tolni a menzeszt pár nappal. Minél hosszabb ennek mértéke, annál valószínűbb, hogy vérzési rendellenesség lép fel.


Anikó2016-07-13 18:19:24
Üdvözlöm Doktor Úr! Évek óta szedem a Lindynette 20-at. Az orvosom tanácsára 3 hónapos szünetet hagytam. Azt mondta a következő levelet ne a menstruációm első, hanem csak az ötödik napon kezdjem el szedni. A 3. napon együtt voltunk a párommal és sajnos valahogyan lecsúszott róla az óvszer (ilyen vagy ehhez hasonló sosem fordult velem elő). Ijedségemben bekaptam az első szem bogyót, amit azóta is rendszeresen szedek. Másnap vettem a gyógyszertárban 72 órás gyógyszert (jelenleg Ausztriában dolgozok és itt vény nélkül kapható). Az eset és a bogyó bevétele között kb. 13 óra telt el. Olvastam, hogy a hímivarsejtek 5 napig is életképesek lehetnek. Nem tudom, hogy esetleg vegyek-e még egy 72 órás gyógyszert vagy teljesen felesleges. Tudom megterhelő lehet a szervezetem számára, de még nem szeretnénk babát. A jövő megalapozásán fáradozunk éppen. Kérem ne ítéljen el! 29 éves vagyok és még sosem fordult ilyen elő velem. Tanácstalan vagyok. Nagyon szépen köszönöm!
Az orvos válasza:
Újabb 72 órás tabletta bevétele felesleges. A fogamzásgátló szedésében szünetet tartani nem tanácsos, az újrakezdés alkalmával a trombózis kockázata nagyobb, és a szünet semmilyen előnnyel nem jár.


Zsanett2016-07-12 13:37:31
Jó napot Doktor úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy már 8 éve,amikor először menstrualtam es azóta fehér folyasom van, amíg nem éltem nemi életet nem is zavart. Voltam tavaj orvosnal, Betadine hüvelykúpot alkalmaztam, nem hasznalt, teljesen elkeseredtem es már orvoshoz sem mentem vissza, most ujra alkalmaztam 2 heten keresztül napi 1 kúpot, és sajnos változatlan, talán egy kicsit mintha kevesebb lenne, de lehet csak ezzel nyugtatom magam. Nagyon szeretnék meggyógyulni, és szeretnék elmenni orvoshoz us, de kérem nyugtasson meg hogy létezik olyan gyógyszer amitől végre elmúlna, esetleg Ön tudna ajanlani gyógyszert?
Az orvos válasza:
A hüvelyváladék mennyisége egyénenként igen eltérő lehet. Ha Önnél ez a normális, akkor semmilyen szerrel nem lehet végleg elmulasztani.


Szandra2016-07-11 22:07:46
Kedves Doktor úr! Nekem olyan kérdésem lenne Hogy juni 25.e ota védekezés nélkül sexelünk a párommal nagyon szeretnénk.már egy kisbabát :) Juli 5.én volt egy kisebb vérzésem ami pár oráig tartott... Azota sincsen nyoma menstruacionak sem.. Görcsök voltak meg kisebb hasi szurkálást éreztem Mikor érdemes tesztelni? Lehetek terhes? Várom válaszát:)
Az orvos válasza:
Tesztet a kimaradó menzesz után 1-2 nappal érdemes csinálni, nőgyógyászati vizsgálat ez után egy héttel esedékes.


Linda2016-07-11 16:25:23
Kedves Doktor Úr! Az lenne a problémám, hogy 6 hete voltam együtt valakivel, az aktus első 2 percében óvszer nélkül. Rá két héttel a kellő időpontban megjött a menstruációm, rendes görcsökkel, kb. 5 napig, darabosan..tavaly novemberben találtak a bal petefészkemben egy cisztát, kb. 3 cm, és a ciklusok között mindig barnás vagy inkáb erősebb folyásom van, gyakran ez is rosszulléttel, fájással jár. Most is volt ilyen. Sose késett a menzeszem, korábban jött mindig. Most 3. napja késik, a mellem a szokásos módon fáj (mint mindig menzesz előtt). Van bármi esély rá, hogy teherbe estem? Nagyon aggódom, bár 33 éves vagyok, de egyrészt van egy autoimmun betegségem ami miatt 4 éve kapok injekciót, másrészt az illető a volt párom, és ez a rémálmom, csak erre tudok gondolni,lehet már ez a stressz ment az agyamra... előre is köszönöm válaszát
Az orvos válasza:
Bár a leírtak alapján nem valószínű a terhesség, de ettől függetlenül ki kell zárni teszttel és nőgyógyászati vizsgálattal.


Andrea2016-07-11 15:32:03
Tisztelt Doktor Úr! A problémám a következő: A megvonásos vérzés után nem kezdtem el a fogamzásgátló szedését, mert gyermeket szeretnénk. Most tartok a ciklusom 13. napján és tegnap óta barna folyásom van. Ez lehet a gyógyszer elhagyása miatt?
Az orvos válasza:
Lehetséges, de ettől függetlenül bejelentkeznék nőgyógyászati vizsgálatra.


Réka2016-07-10 21:32:01
Tisztelt Doktor Úr! Felfázásra 5 napig szedtem antibiotikumot fogamzásgátló mellett 2 hete szerdan mar csak a fogamzásgátlót szedtem de péntekre elfogyott a levél! Most elkezdtem az újabb levelet meddig kell kiegészítő védekezést alkalmazmunk a párommal? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Ha már két hete nem szedi az antibiotikumot, akkor az új ciklusban már védett.


K.Viktória.2016-07-10 07:25:04
Tisztelt Uram! Kérdésem az lenne hogy az előző level jange fogamzásgátló utolso hetében suprax antibiotikumot kellett szednem. A fogamzásgátlót szünet nélkül szedtem tovább. Két hét eltelt igy már teljes a védelem? Köszönöm válaszát
Az orvos válasza:
Két hét letelte után már valószínűleg védett.


brigi2016-07-09 21:59:35
Tisztelt Doktorúr! Kb 1,5hónapja kiderült terhes vagyok. 3-4hete erősen görcsöltem /a mentsruációs görcs 3-szorosa volt ez a görcs/ amit rózsaszines erős vèrzés követett. Másnap enyhült a vérzés. 3-dik 4-dik nap barna pecsételődés volt. Elmúlt majd 2 nap után ismét barna folyás jelentkezett ami mai napog tart egyszer barna máskor sárgás folyás van amimek kellemetlen szaga van. Tesztet csináltam ami pozitiv lett de viszont terhességi tünetek nincsenek már. Ön szerint elvetéltem vagy mi okozza a barna folyást
Az orvos válasza:
Sürgősen kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


szandi2016-07-09 21:13:51
Tisztelt Dr.úr! Tanácsára lenne szukségem. Spiralom van oktoberben lesz 2 eve. Eddig minden rendben vokt de mar 6. Napja hogy kesik csinaltam tesztet az elson egy nagyon pici halvany sik latszodott az eros mellett a masikon egyaltan semmi. Görcsol is a hasam mar 4. Napja. Nem ertem mitol. Nem tudom mit tegyek. Ebben kernem a tanacsat segitseget. Elore is koszonom a valaszat
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Vanessza2016-07-09 19:23:18
Tiszter Doktor úr! Jengee fogamzásgátlót szedek.Az elöző levél utolsó negy szemet nem tudtam bevenni mert elhagytam.Az utolso szem vasarnap volt.(06 26) Ezutan ra 4 napra csutortokon(06.30) megjott es szombaton07.02) meg tartott egy kicsit de a parommal lefekudtem. Hetfon(07.04) uj levelet elkezdtem de azon a heten elutaztam es a pentek szombatit (07.08.09) nem tudom bevenni, a vasarnapit meg csak delutan tudom. 1 lehetek e terhes hogy akkor lefekudtunk? 2 mikor fog ujra vedettseget nyujtani a gyogyszer? kellene most kiegeszito vedekezest alkalmazni? A választ előre is köszönöm
Az orvos válasza:
A jelenlegi ciklus teljes ideje alatt van szükség kiegészítő védekezésre. A több, mint 12 órás késés óta szünetel a védelem.


B.2016-07-08 22:45:14
Tisztelt Doktor Úr! Másfél hete szedem a Dienille fogamzásgátló tablettát. Az első héten semmi szokatlant nem tapasztaltam, de a második hét első napjától kezdve rosszul vagyok: fáj a fejem és a hasam, hányingerem van és látászavaraim vannak, érzékeny a szemem a fényre. A mai nap során barna folyást is tapasztaltam. Ön szerint ez lehet a Dienille mellékhatása, vagy szimplán elkaphattam valami vírust? A tabletta szedését akkor lehet abbahagyni, ha elfogyott egy levéllel? Előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Lehet a gyógyszer mellékhatása, de célszerű nőgyógyászati vizsgálatot kérni. A gyógyszert a ciklus közepén abbahagyni nem szabad.


Ágnes2016-07-06 21:25:24
Tisztelt Doktorúr! 37 eves vagyok, van ket gyermekem. Kb 2 eve kezdtem szedni fogamzasgatlo tablettat, mert az eddigi pontos menstruaciomhoz kepest teljesen felborult. Kb masfel ev utan le kellett cserelni a gyogyszeremet, mert ismet kimaradas, pecsetelo verzesem volt. Decemberben voltam teljes nogyogyaszati vizsgalaton, ahol mindent rendben talaltak. Kb egy honapja tele lett a labam veralafutasokkal, minden kulso behatas nelkul. Csinaltattam verkepet, minden rendben volt rajta, a trombocita szamom is teljesen normalis. Viszont harom napja pecsetelo verzesem van, ugy hogy meg van egy het a gyogyszerembol. Kerdesem az lenne, hogy a vizsgam miatti stressz befolyasolhatja e a gyofyszer mellett a menstruaciomat? Vagy lehetseges e az, hogy korai klimax jelei ezek? Edesanyam is hamar, kb 45 evesen kezdett klimaxolni. Koszonom valaszat!
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Ildikó 2016-07-06 17:13:15
Üdvözlöm Dr úr! Volt egy ikerterhességem és mind a kettő elhalt, most az lenne a kérdésem hogy ilyen esetekben írnak e fel hormon tablettát ami segíti az ikerterhességet, nagyon szeretném ha újra ikreim lennének. Előző terhességnél nem szedtem semmit Válaszát köszönöm
Az orvos válasza:
Nem cél az ikerterhesség, mert nagyobb a szövődmények valószínűsége.


Farkas Anikó2016-07-06 15:36:41
Tisztelt Doktorúr! A kérdésem az lenne,hogy 7 hónapos a fiam,és van még tejem,de 2 hónapja nem szoptatom már. Lehetek terhes?
Az orvos válasza:
Lehetséges.


Éva2016-07-05 21:38:15
Üdvözlöm Dr.úr! Terhességem legelején No-spa gyógyszert írtak a görcseimre.Azt olvastam nagyobb terhességnél nem ajánlott,mert úgy ellazíthat,hogy kinyílhat a méhszáj.Ez igaz?
Az orvos válasza:
A vajúdás alatt a No-spa segítheti a méhszáj tágulását.


Renáta2016-07-05 13:52:09
Tisztelt dr.úr! Egy hete felfázás miatt Zinnat 500mg antibiotikumot kellett szednem és most van a menstruáciom ideje vérzés is jelent meg de nem olyan intenzív mint szokott! A kérdésem az lenne hogy ezt okozhatja az antibiotikum ? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A felfázás és az antibiotikum okozhatja, de a terhességet ki kell zárni.


Dóri2016-07-05 12:26:29
Tisztelt Doktor Úr ! Szeretném kikérni a véleményét kb 5 éve PCOS állapitott meg a nőgyógyász fogamzásgátlót irt fel viszont szerintem van pajzsmirigy problémám is voltam endokrinológusnál igazából választ nem kaptam onnan küldtek a nőgyógyászatra mostmár kb fél éve nem szedem a fogamzásgátlót azota nincs is menstruációm viszont szeretnék lassan babát ha egyeltalán lehet majd .. az lenne a kérdésem kihez forduljak először nőgyógyászhoz vagy endokrinologushoz?! Várom a válaszát és előre is köszönöm ! Dóri ( 24 éves vagyok )
Az orvos válasza:
Első lépésként nőgyógyászati vizsgálatot javasolok.


Szabó Renáta2016-07-04 20:17:04
Tisztelt Doktor Úr! 7 hetes kismama vagyok,egy fontos kérdésre szeretném a válaszát megkapni. Kb 4 hetes terhes lehettem (amiről nem tudtam) amikor volt egy altatásos kolonoszkópiás vizsgálatom.A kérdésem a következő,az altató anyag amivel altattak az károsíthatta a magzatot? A nevét az altató anyagnak nem tudom. Ez egy 20 perces altatás volt.Előre is köszönöm a válaszát.
Az orvos válasza:
Az orvosi számítás szerint 4 hetes terhesség a fogantatástól számítva csak 2 hét. Ilyenkor általában a károsító tényezők vetélést okoznak, és nem rendellenességet. Ettől függetlenül javaslom, hogy kérjen genetikai tanácsadóban vizsgálatot.


Szabina2016-07-04 13:35:03
Tisztelt Doktor Úr! Menstruálok már 16 napja,nem fáj semmim . Nem volt mèg ilyen hosszú a mensim. Hormonzavar lehet , vagy komolyabb ? Üdv :Szabina
Az orvos válasza:
Lehet hormonzavar is, de sok más is. Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Maja2016-07-04 13:01:17
Tisztelt Doktor Úr! A menstruációs ciklusom általában 30-31 napos. Most is pontosan időre megjőtt, de csak egy napig tartott majd jöt négy nap szünetitt-ott kisebb folyással, majd megint egy nap vérzés és másnap kiseeb folyás. A vér mindkét esetben friss volt. Voltak egyébb megfázási tüneteim is mandulla és torokgyulladás, nátha, köhögés, valamint még nyhe alhasi görcsöket is érzek.Ez valamifél hormonzavar lehet? Előre is köszönöm válaszát.
Az orvos válasza:
Lehet átmeneti hormonzavar, megzavarhatta a gyulladás, lehet terhesség és sok minden más.


kata2016-07-03 18:10:28
az a problémám h menstruáció alatt amikor tampont használok elcsöppen a vizeletem mit tegyek
Az orvos válasza:
Jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Kecső Nikolett2016-07-03 07:07:26
Jó napot. Neken olyan kérdésem lenne, hogy júni 1 én volt utoljára menstruaciom most július 1 re vártam s következőt de nem jött meg illetve 2-án elkezdet barnás rózsaszín folyásom lenni. Az a kérdésem hogy ha nem kezdek el normálisan menstruálni akkor azt jelentheti hogy terhes vagyok? Mikor csináljak tesztett, és mikor menjek orvoshoz? Előre is köszönöm a választ. És ha kérhetném e-mailben legyen szíves válaszolni. Köszönöm. Üdv Niki
Az orvos válasza:
Sajnos nyílt fórumról nem áll módomban e-mailben válaszolni. A várt menzesz után már lehet tesztet csinálni, nőgyógyászati vizsgálat legalább 1 hetes késés után célszerű.


Renáta2016-07-02 13:12:30
Jó napot! Nekem olyan kérdésem lenne,hogy 3hónapja lesz hogy világra hoztam második gyermekem. Párommal voltunk együtt megszakítással védekeztünk.Kétszer meg is jött a menszeszem.Második menszeszem Június 22-én jött meg és tartott 25-ig.29.-dike reggel ismét vérezni kezdetem de délután már barna folyásom volt másnapig.Menszesz után azt vettem észre hogy fáj a hasam kissebb görcsökkel és a derekam is szurkál.Tesztett csináltam de negatív lett.Terhesség lehet a dologban??
Az orvos válasza:
Ha a szülés után már volt menzesze, akkor a terhesség is könnyen elképzelhető.


Kiss angéla2016-07-01 19:16:44
Tisztelt dr. Ur már 7 hónapja probálkozunk a párommal nem védekezzünk szedtem az elevitet meg a méhpempőt is de nem jön össze a baba. A mestruáciom jól működik minden hónapba megjön 21napos ciklusom van a mestruáciom 5 napos. Most mestruácio közben és után is együtt voltunk a párommal de mikor együtt vagyunk mindig kifolyik mit lehet ilyenkor tenni. Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
A teendők meghatározásához személyes megbeszélés javasolt, nőgyógyászati vizsgálat, és ha szükséges ultrahang.


Kati2016-07-01 13:08:09
Jónapot kívánok! Egy olyan kérdésem lenne 19 éves vagyok , úgy gondolom most felfáztam de már előtte is többször volt nyálkás, zselés , olykor fehér olykor átlátszó folyásom, a minap észre vettem hogy a zselés folyásban volt egy minimális csöppnyi vér szintén nyálkás,(akkor már fel voltam fázva) most ahogy felfáztam ugye égető szúró érzésem van. A kérdésem az lenne hogy a felfázást leszámítva a folyásom normális? Többször elő fordult már viszont még sosem volt kicsit sem véres,talán hiba hinni az internetnek utána olvastam és a folyásom mértéke és színe és jelenléte a gumi óvszer anyagától összetételétől is lehet. Várom válaszát, kicsit kezdek aggódni miatta. Köszönöm szépen!
Az orvos válasza:
A hüvelyváladékot a megszokotthoz kell hasonlítani. Ha úgy gondolja, hogy eltér attól, akkor kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Czafit Béláné2016-06-30 13:26:40
Üdvözlöm. 46- éves vagyok 2008-ban volt egy méhenkivüli terheségem, sajnos a baloldali petevezetékem eltávolították azóta sem estem teherbe azt mondták,hogy a jobb oldali pvezetékem részlegesen zárodott. Most van egy olyan próblémám,hogy március közepén volt meg utoljára a mensesem és most állandó rosszulét és érzékenyek a melleim.Sajnos nem tudom egyáltalán lehetséges e egy terheség vagy a változó kor van ilyen hatással .Hozzá teszem a pocakom is olyan mintha folyamatosan nőne.
Az orvos válasza:
Változókori panaszok is lehetnek, de a terhesség nem zárható ki. Csináljon tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Sotkovszkiné Erika2016-06-29 21:24:03
Üdvözlöm.44éves vagyok,5.éve megszünt a vérzésem azért ilyen hamar mert pajzsmirigy műtétem volt,és jelenlek az L-tirexont szedem.Kb.1hónapig annyira fájtak a melleim hogy azt hittem leszakadnak,kb.2napja a köldökömnél és alatta mozog a hasam és nem rövid ideig.Főleg akkor mikor eszek utána.Tudom vicces amit kérdezek de lehet ez álterhesség? Megköszönöm válaszát.Tisztelettel.Ja és van 3 gyermekem
Az orvos válasza:
Elképzelhető az álterhesség. 5 év kimaradás után az igazi terhesség sem zárható ki teljesen, bár valószínűtlen.


Kata2016-06-29 19:07:11
Jó napot! A barátommal tervezzük az első alkalmat azonban mikor kellően ellazultunk és elkezdjük annyira fáj,hogy muszáj abbahagynunk. Mi lehet a gond? Elvagyunk lazulva,egymásra figyelünk,és be is vagyok nedvesedve. Kérem segítsen! Köszönöm!
Az orvos válasza:
A tudatos készülés és az ellazulás kissé ellentmond egymásnak. Lehet, hogy csak gondolja sz ellazulást.


Nelly2016-06-28 19:43:04
Tisztelt Doktor Úr! A Nuvaring hüvelygyűrűt tudtommal nem érheti meleg víz. Tampon használatával nyugodtan lehet menni a strandon meleg vízbe is? Előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A strandolás nem árt a Nuvaringnek.


Évita2016-06-28 09:30:41
Tisztelt Doktor úr!olyan kérdésem lenne,hogy menstruáció jöhet.e meg pár nappal előbb agyrázkódás miatt?pénteken történt a balesetem,estére lettem rosszul,traumatologiára kerültem be.tegnap jött meg de csak július 1-én kellett volna.agyrázkódás tünetei még fennálnak,szédülés,zavartság,fejfájás,egyensúlyzavar,aluszékonyság,de nemtudok aludni.ezek befolyásolják a korán érkező mensest?köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
A stressz befolyásolhatja a menstruációs ciklust.


Barbara2016-06-27 15:41:14
Tisztelt doktorúr. Azzal a panasszal fordulnék önhöz egy olyan problémám akadt,hogy 3 hónapig szedtem fogamzásgátlot.a 3 honapban még volt a gyógyszerböl 2 szem és barna folyásom alakult ki majd vérzésem.... ez lezajlott a vérzés 6 napig. Abba hagytam a gyogyszer szedését. Ebben a hónapban 21.n kellett volna megjönnie,de 16 este futás közbe erös barnás folyásom jelentkezett ami 19.éig tartott utána két nap erös vérzésem illetve alhasi szurkálások és volt hányingerem is utána 2 napig megint sürü barnás folyás....azóta meg csak amikor törlöm magam akkor látszik ez a barna folyás minimálisan.A feszültség illetve érzékenységem illetve étvágyam megnött Illetve a mellem érzkékeny máskor nem szokott .Ebben a honapban hogy nem szedtem a gyógyszert ovszerrel védekeztünk egy alkalommal viszont nem.Lehetséges hogy a gyogyszer okozta csak?Várom mielöbb válaszát.
Az orvos válasza:
Javaslom, hogy csináljon terhességi tesztet és mindenképpen kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Tünde2016-06-27 15:06:26
Tisztelt Dr Turcsányi Attila! Szeretném meg tudni hogy lehetséges lehet hogy újra terhes vagyok?! Kezdem ott hogy 2016,01,12 én jött meg utoljára, majd februárban kiderült hogy terhes vagyok. Nagyon szépen növekedett a kicsi, ám áprilisban volt egy kis felfázásom azt mondták hogy semmi baj csak szedjem a vitaminokat, Sajnos késöbb április 30 án szombat 7 körül mentő vitt be a szülészeti osztályra. Ahol megrepesztették a magzatburkot, majd egyedül hagytak egy szó nélkül. Másnap 9 órakor szültem meg halva a kicsit, majd meg is műtöttek. A lényeg amit szeretnék kérezdni, hogy 2-3 napja alhasi fájdalmaim, derékfájdalmaim vannak ill. érdekes barna foltok jöttek ki rajtam, az alhasamon függőlegesen barna csík jelent meg. Elég fáradékony vagyok, étvágytalan, ingerült vagyok. Lehetséges hogy teherbe estem újra? A válaszát és segítségét előre is köszönöm szépen! Tisztelettel: M. Tünde
Az orvos válasza:
A leírtakban nem látszik semmi, ami kizárná a terhességet.


Lilien2016-06-27 02:13:13
Jonapot Doktor Ur! Az lenne a kerdesem,hogy ha elmegyek nogyogyaszhoz es atvan szakadva a szuzhartyam sporttol(judo,foci,torna) akkor azt az orvos latja e,hogy sporttol vagy csak annyit mond,hogy nem vagyok szuz?
Az orvos válasza:
Utólag általában nem mondható meg, hogy mi szakította át a szűzhártyát.


Veronika2016-06-25 17:57:30
Kedves Doktor Ur. Az lenne a kerdesem,hogy a baratom nem tudom,hogy ujjazas kozben atszakitotta e a szuzhartyam? Egyeltalan nem ereztem fajdalmat egy pici szuro erzes volt csak nem vereztem meg egy fel oraval utanna sem. Csak nagyon erdekel,hogy at e szakitotta mert meg nem szeretnem elveszteni a szuzessegem. Korulbelul 3-5 cm kozott-ig dughatta be az ujjat. A valaszat nagyon szepen koszonom.
Az orvos válasza:
A szűzhártya átszakítás bármivel lehetséges. Ujjal, tamponnal... Utólag nem állapítható meg, hogy mi okozta.


Erika 2016-06-22 23:32:16
Kedves Doktor úr! Igaz a közeljövőben célom elmenni egy nőgyógyászati vizsgálatra,de előtte szeretném doktor úrat is meghallgatni.Nos a panaszom lényege,hogy nekem pontosan 4 éve volt egy Bartholin tátyogom amivel műtöttek sajnos,azóta egyre jobban hasogat,fáj a helye menstruáció előtti napokban és vért is tapasztalok onnan,valamint végig fáj a menstruáció alatt,ezenkívül is észreveszem néha leülésnél hogy kellemetlen! 😞Ön szerint ez így normális vagy oka van? Köszönöm elöreis válaszát!!!
Az orvos válasza:
Elmenni nőgyógyászhoz a helyes választás.


Vivi2016-06-22 18:05:39
Kedves Doktor Úr! Azzal a panasszal fordulok Önhöz, hogy június 17-én esedékes menstruációm kimaradt. Az előző menstruációm után 8-10 nappal a barátommal védekezés nélkül szeretkeztünk. Peteéréskor rózsaszínes folyást tapasztaltam, mely 1-2 napig tartott. A ciklusom kb 30 nap hosszú. A június 17-én esedékes menstruációm előtt 15-én valószínűleg felfáztam. Tüneteim időrendben : erős hasfájás, görcs; sűrű vizelési inger, közben szúró fájdalom (húgycsőben , alhasnál és jobb oldalon a medencecsont fölött).; a hasfájás azóta is megvan, állandósult; június 20-tól nem folyamatos, barna pecsételés, ami mára 22-re elmúlt , ezt felváltotta a szintén nem folyamatos pecsételő vérzés.; 22-én délelőtt 10 és 13 órakor erős hányás, este 6-ra magas láz. A menstruációm azóta sem jött meg, kérném szakértői véleményét! Várom válaszát! Előre is köszönöm: Vivi
Az orvos válasza:
A tünetek alapján valószínű hólyaghuruttól függetlenül lehet terhes. Csináljon tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Cinti2016-06-22 13:21:09
Jó napot! Az a helyzet, hogy 21 éves vagyok lassan egy hónapja hagytam abba a fogamzásgátló szedését, pontosan május 26.(sienima).Amikor abbahagytam 2-3 napig semmi utána 2-3 nap erős vérzés aztán megint egy jó ideig semmi, de persze a párommal közbe egy párszor éltünk nemi életet.Most ma ismét elkezdett elég rendesen görcsölni a hasam a hónapban másodszorra lenne mensturációm. Ez normális? mi ilyenkor a teendő? Köszönöm mielőbbi válaszát
Az orvos válasza:
A teendő egy nőgyógyászati vizsgálat.


Eszter 2016-06-22 10:28:02
Jó napot kívánok! A párommal nem védekeztünk az elmúlt 3napban kétszer volt nemi kapcsolat közöttünk.10nap múlva kellene menstruálnom de ma reggel menstruáció szerű vérzésem volt.Most kétségbe vagyok esve mert még sose történt velem ilyen.Mi lehet a vérzés oka?
Az orvos válasza:
A két dolog között nincs feltétlenül kapcsolat.


Baranyai Katalin2016-06-21 13:49:04
Jónapot kívánok! A párommal hónapok óta próbálkozunk ,nem sikerül teherbe esnem.Pajzsmirigy alulműködésem van de már 1 éve jók az véreredményeim.Nőgyógyàsz szerint nincs peteérésem, hozzáteszem 3szor voltam nàla egyszer vizsgàlt csak meg.A petefészkeim szépek, uh alapján, kezdek panikba esni. Szombathelyi vagyok, ha esetleg tud egy jo szakorvost , megköszönném.
Az orvos válasza:
Ha nem bízik az orvosában, érdemes másikat keresni. Szombathelyen nem vagyok ismerős, így helyi kollégát nem tudok ajánlani.


Szászné Gáll Erzsébet 2016-06-20 23:06:23
Tisztelt Doktor úr 5 hetes terhes vagyok és a mai napot észre vettem hogy olyan barnás folyásom van de már az este folyamán élénk piros vérzést is kísérte ezt mi okozza a múlt hónapban volt már egy vetélésem ere szeretnék választ kapni:Üdvözlettel Szászné Gáll Erzsébet
Az orvos válasza:
Erre látatlanba nem fog korrekt választ kapni senkitől.


Rácz Erzsébet2016-06-20 20:49:34
Tisztelt Doktor Úr! Szeretnénk kipróbálni a barátommal a Pharmatex hormonmentes fogamzásgátlót. Előtte, hogy teljesen megnyugodjunk és biztosra menjünk a használatában, szeretnénk utána érdeklődni, hogy mit kell erről a módszerről tudni pontosan? Mi a véleménye a Pharmatex termékcsaládról? Mennyire megbízhatóak a termékek? Mivel ebből a termékből van tabletta, kúp és krém is, melyiket javasolná? Azt is szeretném megkérdezni, hogy ezt a készítményt azok is használhatják, akik trombózisra hajlamosak? Egy tabletta, kúp vagy krém csak egy közösüléshez használható? Újabb közösülés alkalmával újra alkalmazni kell a készítményt? Előre is köszönöm szépen a segítségét! Üdvözlettel: Rácz Erzsébet
Az orvos válasza:
A módszer hatékonysága körülbelül az óvszerének megfelelő. A formája ezt nem befolyásolja. A használatát és az ismétlés szükségességét részletesen leírják a mellékelt útmutatóban, ettől eltérni nem ajánlatos. Trombózis kockázatot nem jelent.


Dorina2016-06-20 19:29:42
A kontaklencse viselese befolyasolja a fogamzasgatlo hatasat?
Az orvos válasza:
Egyáltalán nem.


Dorka2016-06-20 19:27:03
Jo napot! Olyan kerdesem lenne, hogy fogamzasgatlot szedek (symicia)de mandulagyulladas miatt antibiotikumot irt fel az orvos(duomox) es most fogom elkezdeni, a fog.gatlo tablettaban a 15. szemnel tartok, az antibiotikum milyen hatassal van a teljes vedettsegre? Mennyire befolyasolja? Kerni szeretnek par tippet,hogy hogyan cselekedjek ez ugyben. Koszonom valaszat.
Az orvos válasza:
Lehetséges a fogamzásgátló hatásának csökkenése, ezért kiegészítő védekezés javasolt.


C2016-06-20 13:54:12
Szép napot! Már egy pár napja égő,viszkető érzés miatt szenvedek odalenn,de nem vettem komolyan,mert azt hittem csak a szőr növekedése okozza. Aztán észrevettem,hogy valami kellemetlen dolog "nyomja" a bemenet környéki részt mikor leülök. Nem fájt,csak olyan volt mintha ott lenne valami kis puha,apro lufi szerű valami. Megnéztem tükörből,és észrevettem,hogy az egyik kisajak egészen lenn,majdnem a bemenetnél hatalmasra fel van dagadva. fájni nem fáj,csak nagyon érzékeny. olyan,mintha nagyon megvékonyodott volna a bőr azon a felületen. Hirtelen alakult ki,24 orán belül,hiszen tegnap este még fürdésnél semmi aggodalomra valot nem tapasztaltam. Már sajnos a víz szerű folyás is jellemző,és a kellemetlen szag,hiába mosom rendszeresen. Szexuális betegségre nem gyanakodnék,hiszen a párom rendszeresen jár vizsgálatra,előtte pedig körülbelül egy évvel voltam valakivel. Emlékeim szerint nagyon régen,15-16 éves koromban már vettem észre ilyet de az elmúlt egy nap alatt. Ráadásul akkor még szűz voltam,így merem remélni hogy most sem jöhet szoba nemi betegség. Válaszát előre is köszönöm, C. ( 18/L)
Az orvos válasza:
Talán egy nyálkamirigy, de mindenképpen kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Veronika2016-06-20 13:00:26
Tisztelt Doktor Úr! A problémám 5 napja kezdtem el szedni előszor fogamzasgatlot lindynette 20 ast. Fo oka az volt h nagyon fajdalmas a menstruaciom. Az 5. Nap el is mult a a menstruaciom ahogy kell,de 2 napja azota miota elmult olyan gorcseim vannak mint akinekegfog jonni. Eleg kellemetlen es suru gorcsok vannak van meg faj is. Ez gondolom a tabletta miatt van.ez termeszetes vagy menjek el orvoshoz? Meg nincs barna folyasom amiket olvastam h szokott lenni. Remelem ezek a gorcsok nem azert vannak h par nap mulva megjon megint. Valaszat elore is koszonom
Az orvos válasza:
A görcsök nem tartoznak a fogamzásgátló tipikus tünetei közé, ezért nőgyógyászati vizsgálatot javasolok.


Judit 332016-06-17 21:15:37
Jó napot.Férjemmel az utolsó két együttlét utàn véreztem.Gumit hasznàlunk.A menstruàcióm egy két hónapja 28 napnàl előbb jön meg.Erősen vérzek két napig,utàna normàlis az utolsó pàr nap.Most az együttlétünk utàn kb két nappal a szeméremajkam jobb fele bedagadt,égő viszkető érzésem van.Mi lehet ez?Nagyon kellemetlen.Folyàsom nincs.Inkàbb egybe fehér vàladék.Vàrom mielöbbi vàlaszàt.Köszönöm
Az orvos válasza:
Fertőzés lehetősége miatt kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Kovácsné Király Enikő2016-06-17 20:08:28
Tisztelt Doktor Úr! lányom 16 éves lett februárban eddig még nem volt mensese! Áprilisban jött meg először . Ebben a hónapban nagyon erősen jelentkezett nagy darabos alvadt vér jön és sok van neki ! Ez betegségre utal? Menses elmúlta után vigyem orvoshoz ? Vagy ha ennyire sok van akkor ne várjak vele? Köszönöm válaszát !
Az orvos válasza:
Az első ilyen vérzés miatt még nem érdemes aggódni.


Zsanett 252016-06-16 11:39:42
Tisztelt Doktor Úr! Menstruációm május 27én volt meg aztán együtt voltunk párommal és az óvszer kiszakadt esemény utánI tablettát vettem be(ESCAPELLE) szombaton lesz ennek második hete!E hét hétfőtől nagyon viszketek fáj ha pisilek és vérezgetek is fájdogál a hasam alja és a derekam mint mikor menstruálok!Menstruációmnak 26-án kellene megjönnie!Kérdésem az lenne hogy ez mitől lehetséges? lehet ez óvszer allergia vagy terhesség vagy fertőzés? Nagyon aggódom és nagyon kellemetlen érzés!Orvosom sajnos csak holnapi nap tud fogadni! Válaszát előre is köszönöm! További szép napot kívánok! üdvözlettel,Zsanett
Az orvos válasza:
Az esemény utáni tabletta elég gyakran okoz vérzészavart, akár menstruációs görcsöt. A vizelési panasz miatt forduljon háziorvosához.


gota2016-06-16 11:29:59
Kedves Doktor úr Kérdésem az lenne, hogy a fogászati kezelések befolyásolják e a fogamzásgátló hatását? Gondolok ezalatt fogtömésekre, húzásokra. (főleg húzásokon megyek most keresztül)
Az orvos válasza:
Nem befolyásolják.


Szabó Katalin Edit2016-06-15 14:18:29
Kedves Doktor Úr! Egy számomra égető fontosságú kérdés miatt írok nektek. A 10 hónapos fiam szoptatásával kapcsolatos a gondom. Az elmúlt két hétben elkezdte rágni a mellbimbómat. Én nagyon rosszul reagáltam, a fájdalomtól üvölteni kezdtem. Sajnos ez többször előfordult: én üvöltöttem a fájdalomtól, ő megijedt és üvöltött az ijedtségtől. Három napos szopi sztrájkba kezdett, aztán visszaállt a szopizás rendje pár napra, majd újra elkezdte a rágcsálást, harapást és elhatároztam, nincs tovább. Próbálkoztam bimbóvédővel, babusgatással, az ujjamat az állán tartottam, hogy ha harap, lefeszíthessem, de semmi sem használt (a bimbóvédőt hiába kentem be tejjel, egyszerűen nem fogadta jó szívvel). A védőnőm szerint jó lenne még szoptatni egyéves korig, a háziorvosunk szerint dőljek hátra, a lényeges időszak megvolt, nem baj, ha leállunk a szopizással. Nem nagy evő a fiam, de napi 3x eszik már pépes ételeket, a darabosakat még nem fogadja el (két foga van). Ez eddig rendben is van, mert én is eljutottam arra az elhatározásra, hogy nincs több szopizás, csakhogy az egész helyzet egy 22-es csapdája: ha fejem a tejet, termelődik, ha nem fejem, begyullad. Még elég sok tejem van (5 perc alatt 60-80 ml-t le tudok fejni). Napi 4x fejek, így is nagyon feszülnek a melleim, de abban reménykedem, hogy csökken a tejtermelés, mégiscsak kereslet-kínálat alapon működik a termelődése. Az én háziorvosom azt javasolta, menjek el nőorvoshoz, aki majd ad egy hormoninjekciót, amitől leáll a tejtermelés. Azt kénytelen vagyok elfogadni, hogy le kell állnom a szoptatással (előző gyereket bő 1,5 éves koráig szoptattam, ő nem volt harapós), de azt nem tudom elfogadni, hogy hormonális beavatkozásnak vessem alá magamat. A kérdés: mi a legjobb megoldása a tejem természetes elapasztásának? Van-e erre egyáltalán megfelelő módszer? Köszönettel és üdvözlettel, Szabó Katalin
Az orvos válasza:
A tej elapasztásának természetes módszere a mellek nyugalomba helyezése, ha lehet nem hozzáérni, a hideg vizes borogatás ás a kevés folyadékbevitel.


Rita2016-06-12 18:18:59
Tisztelt Doktor Úr! Az után szeretnék érdeklődni, a Neo Bilagit gyógyszer befolyásolja e a fogamzásgátló hatását, ill most szedem a második levél Jangee 3mg/0,02mg gyógyszer és még mindig van enyhe barnás pecsételésem a fogamzásgátló hatás igy is maximális? Válaszát köszönöm Rita
Az orvos válasza:
Nincs ismert összefüggés a két gyógyszer között, és a pecsételés nem befolyásolja a fogamzásgátló hatékonyságát.


Gréta2016-06-12 03:04:32
Tisztelt Doktor Úr! A közelmúltban először szeretkeztünk a barátommal, ám a védekezés a tervezettektől eltérően alakult. Sajnos egyikünknél sem volt gumióvszer, tablettát pedig nem szedek. Alighogy belekezdtünk az aktusba, ráeszméltünk a helyzet súlyosságára és szinte azonnal abbahagytuk. Mindez azonban a ciklusom 15. napján történt. Az interneten számos, sokszor azonban egymásnak ellentmondó információt találtam hasonló helyzetekről, de egyik sem egyezett teljesen a miénkkel. A legtöbb helyen azt olvastam, hogy a megszakításos módszer egyik legnagyobb hátránya az, hogy már az élőváladék is terhességet okozhat. Ennek valószínűségéről azonban nagyon eltérő adatokat találtam. Azzal a kérdéssel fordulok tehát Önhöz, még a teszt elvégzése előtt, hogy milyen eséllyel lehetek terhes? Előre is nagyon köszönöm a válaszát!
Az orvos válasza:
Konkrét számot mondani igen nehéz, minél több helyről kérdezi, annál többfélét fog hallani.


berkiné harkály éva2016-06-08 13:33:56
Berkiné Harkály Éva vagyok 23 éves és azért írok önnek,mert párommal több éve együtt vagyunk én szűzen mentem hozzá nekem ő volt az első és mikor együtt voltunk nem véreztem,ezért ő kételkedik bennem hogy valóban az voltam-e? Hogy lehet ez hogy nem jött kis vér sem? Köszönöm válaszát
Az orvos válasza:
A szűzhártya berepedése nem jár minden esetben vérzéssel, ez függ a hártya méretétől, vérellátásától.


Mária 2016-06-08 13:16:46
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném kérni a tanácsát, 32 éves vagyok van egy 3 éves gyermekem. Szeretnék újra elkezdeni szedni fogamzásgátló tablettát. Régebben Yasminellet szedtem,de attól híztam illetve a Tri-regoltól is. Nuvaringet is használtam, attól hízási problémáim nem voltak, viszont többször gombás fertőzést kaptam. Ön mit javasol melyik gyógyszernél kisebb az esélye ezekre a mellékhatásokra. Köszönettel: Mária
Az orvos válasza:
Részletesebb megbeszélés szükséges.


renike232016-06-06 19:39:48
Tisztelt Doktor Úr! Deciora fogamzásgátlót szedek már 2 éve, viszont a 3. héten két nap kimaradt (szombat-vasárnap), mert vidékre utaztam. Hétfőn pótoltam be a vasárnapit is, így csak egy tabletta maradt ki. Viszont előbb megjött a menstruációm, és így a levél utolsó szemét már nem vettem be. A tabletta abbahagyásától számított 8. napon elkezdtem az új levéllel, viszont a 4. szem gyógyszernél védekezés nélkül voltunk együtt a párommal. Lehetséges, hogy terhes vagyok? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Ilyen rövid idő után még nem teljes a védelem.


Szepesi2016-06-02 23:37:53
Jo napot kivanok, Rh+ vagyok ,ferjem Rh-,most 15 hetes terhes vagyok. Veszelyt jelent - e ,ez a magzatra es ream? Ha igen,milyen veszely all fen ? Koszonom K.Szepesi Kerem a valasz emailba - koszonom
Az orvos válasza:
Nem jelent veszélyt.


Tina2016-06-02 13:10:47
Kèt hete voltam eggyüt a párommal vèdekezès nèlkül,a menstruaciom megjot pontosan de viszon csak 3 napig tartot máskor 4_5 napig szokot. Lehetseges hogy terhes vagyok?
Az orvos válasza:
Lehetséges, csináljon tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


gota2016-06-02 10:16:12
Tisztelt Doktor úr Lindynette 20 fogamzásgátló tablettát szedek már lassan fél éve, viszont most a vizsga időszakban szeretnék GinkoPrim max tablettát szedni, hátha segítene a tanulásban. Kérdésem az lenne, hogy a GinkoPrim befolyásolhatja a fogamzásgátló hatását ?
Az orvos válasza:
Nem befolyásolja.


samantha2016-06-01 11:18:13
Tisztelt Doktor úr. Fogamzásgátló szedése okozhat pajzsmirigy alul vagy túlműködést?
Az orvos válasza:
Bár befolyásolhatja a pajzsmirigy működését, de önmagában nem okoz kóros eltérést.


Suha Alexandra2016-05-30 22:13:16
Tisztelt Doktor úr! én egy 25 éves nő vagyok és 2015.decemberében derült ki,hogy PCOS beteg vagyok.3 hete Inofolicot szedek,és más fél hete barnás -rózsaszines folyásom volt ami 1 napig tartott.Vannak tüneteim,mint pl.:hányás,hányinger,szédülés fáradékonyság,és érzékenység(lelkileg),folyamatos éhség érzet.A menstruiáciomnak Május 22.-én kellett volna meg jönnie de nem jött meg a mai napig sem és semmi jele nincs.Néha belenyilal a hasam aljába de rögtön el is múlik.A völegényemmel szeretnénk babát és nem is védekezünk.4 nappal ezelőtt csináltam terhességi tesztet de negativ lett.Az lenne a kérdésem,hogy ez lehet az Inofolic-nak a mellékhatása? Ön szerint van valami esélye annak, hogy sikerült a teherbe esés?? Előre is Köszönöm a válaszát. S.A.
Az orvos válasza:
Nem valószínű, hogy Inofolic mellékhatás. Lehet terhesség , ismételje meg a tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Agnes2016-05-30 14:01:33
Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék hogy a Norcolut tablettàval lehet kêslelteni a menstruàciót? Nyaralni megyünk ,éppen abban az időpontban! Mit ajànl? Köszönöm!
Az orvos válasza:
Elvileg lehetséges, de részletesen át kellene beszélni.


Lili2016-05-29 22:11:26
Tisztelt Doktor úr ! A kérdésem az volna hogy fogamzásgátlót szedek semmi probléma nincs vele de viszont ha eggyütt létre kerül a sor a párommmal utána mindig enyhe vérzésem van ez mitől lehet ? És nem tudom ilyenkor ez problemát jelenthet e a védelemmel szemben? Köszönöm válaszát
Az orvos válasza:
Ennek megállapítására nőgyógyászati vizsgálat szükséges.


Dori2016-05-28 23:19:12
Tisztelt Doktorúr!Rendszeres nemi életet élek,az utobbi 3 hónapban késett 4-5 napot a havim és nagyon görcsöltem.Szeretkezés közben fàjdalmat érzek egyszer a jobb,egyszer a bal oldalon a hassmban.Eddig a havim is pontos volt ,nem görcsöltem ennyire.Nagyon félek a nőgyògyàszto,ezert szeretnem megtudni h komoly bajom van .Vàlaszàt köszönöm szépen!
Az orvos válasza:
Vizsgálat nélkül nehéz lenne bármit is állítani.


Tímea2016-05-26 08:24:47
Elmékezetem szerint egy 4 éves problémával állok szemben. Voltam már nőgyógyászati szkrendelésen de sajnos nem kaptam soha megfelelő választ. (Nem is igazán tudtam kérdezni.) Candida faj által okozott gombás megbetegedést szedtem össze. Kezeltem elmúlt. Már többször kiújult, kezelem elmúlik.... Azomban azt tapasztaltam, hogy szinte 1 hónapja sürű tejszerű folyásom van, nagyon bőséges. Foltot hagy itt ott, vizelésnél szintén észrevehető. Semmi gombára utalómás tünet nincs(nem érzek égő, viszkető feszülő érzést, semmi amit eddig tapasztaltam) Mi okozhatja? Mit kellene tennem? Nagyon köszönöm a válaszát! Tisztelettel: Tímea
Az orvos válasza:
Vizsgálat nélkül nehéz lenne bármit is állítani.


Kriszta762016-05-25 11:28:00
Jo napot doktor ur. Nekem az lenne a kerdesem hogy en harom gyermeket szultem csaszarmetszessel es a harmadik utan le lettem kötve az orvos javaslatara de en szülni szeretnek meg egy gyermeket. Ilyen esetben mit tudok tenni szülhetek en meg gyermeket. Valaszat elöre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Csak lombik programmal van reális esélye.


Alexandria2016-05-25 00:34:00
Kedves doktor úr! Az lenne a kérdésem hogy ha fogamzásgátlót szedek menzesz kozben is védett vagyok a nem kívánt terhességtol válaszát előre is köszönöm
Az orvos válasza:
A védelem a tablettaszedési szünetre is kiterjed.


Lilu2016-05-24 15:45:07
Jónapot Doktor Úr! Fogamzásgátló tabletátt szedek 3 .levél 7 szeménél tartok 3 nappal ezelőtt hasmenésem volt 1 napig és ügyebár az csökkenti a tabletta hatékonyságát és este eggyütt voltam a párommal belém is élvezett,, reggelre enyhe vérzésem volt az volna a kérdésem hog védett voltam 3 nap telt el a hasmenés óta ? Vagy lehetek terhes?
Az orvos válasza:
A hasmenés miatt csökkenhetett a védelem.


Laura2016-05-24 14:02:44
Tisztelt Doktor! Néhány éve észrevettem a fehérneműmön fehér folyást. De a szeméremajkaim zegzugaiban is összegyűlik fehér kicsit nyúlós tapadós váladék. Ezzel elmentem a kijelölt nőgyógyászhoz, aki megnézte a hüvelyem és felírt egy hüvelytablettás készítmény. miután az nem mulasztotta el, kiírt egy másikat...majd egy harmadikat,utána a negyediket, de az sem hatott.A gyógyszerek is különböző fertőzésekre és gombára voltak. Én ezt megelégeltem és nem mentem többet vissza. Egyébként nem mondott rá semmit, hogy mi lehet, nem küldött semmilyen egyéb vizsgálatra(méhnyakrák szűrést végzett), nem vett váladékot sem...szóval elég szakképzetlennek tűnt előttem(nem is bíztam emiatt benne). A váladék szagtalan, nem viszket, nem piros. Minden nap és szeretkezés előtt mindig alaposan megtisztítom. Olvastam a témában és a legtöbb helyen ezt természetes folyásnak írták. Tényleg természetes lenne? Vagy megint vegyek egy hasztalan gyógyszert? Nem lesz szövődménye ennek a sokféle hatástalan gyógyszernek, amit az orvos miatt kellett használnom? Egyébként 20 éves vagyok és egy tartós kapcsolatban vagyok. Páromnak nincs panasza. Előre is nagyon köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Laura
Az orvos válasza:
Vizsgálat nélkül nehéz lenne bármit is állítani.


Szabóné Éva2016-05-23 15:57:38
Tisztelt Doktor Úr! 44 éves vagypk 2* 6 évig volt fönt a Mirena spirál minden gond nélkül. Most kell eldöntenem hogy vállalok-e ujjabb felhelyezést Felmerült bennen a kérdés hogy ilyen sok évig korlátoztam a természet működését vajon nem befolyásolja-e majd egészségemet?Válaszát előre is köszönöm!Tisztelettel: Éva
Az orvos válasza:
Az újabb Mirena nem jelent nagyobb kockázatot, mint az eddigiek.


csilla2016-05-23 12:48:48
Tisztelt Doktor Úr Lindynette 20 fogamzásgátló gyógyszert szedek 5 hónapja, eddig minden rendben volt vele. ebben a hónapban a levél felénél nagyon sok fájdalom csillapító gyógyszert kellett beszednem foggyulladás miatt.(rubophen, cataflan, algopyrin és donalgin nevezetűeket). A levél utolsó szemének bevétele előtt elkezdtem vérezni, természetesen az utolsó szemet még bevettem. Mióta a fájdalom csillapítókat is szedtem a párom nem ment el bennem egyszer sem. Kérdésem az lenne, hogy ön szerint félnem kellene a teherbe eséstől, vagy a sok fájdalom csillapító gyógyszer zavarta meg a dolgokat? válaszát várom Csilla
Az orvos válasza:
A kicsit korábban jelentkező menzesz utalhat a csökkent hormonszintre. Ennek oka lehet a sok gyógyszer. Ha a vérzés normálisan megjött, akkor kicsi a valószínűsége a terhességnek.


Edina2016-05-22 21:18:31
Tisztelt Doktor Úr! 18 hónapos a kisfiam és szoptatom (napi 3 alkalom, plusz éjszaka ha felkel). A menstruációm 28 naponta jön meg, viszont néha eltart 9-10 napig is. Ez szoptatás alatt normálisnak mondható? Vagy forduljak orvoshoz? Jelenleg a 14. napon tartok, de még mindig van enyhe barna folyásom Ami változás az utóbbi időkhöz képest, hogy 2 hete nem szopik éjszaka, előtte pedig kb 2-szer szopott éjszaka is. Várom válaszát. Köszönettel: Edina
Az orvos válasza:
Nagyobb problémák kizárása céljából ajánlatos lenne egy nőgyógyászati vizsgálat.


Timea2016-05-22 13:43:14
Jónapot. 14 nappal a menstruáció kezdete előtt barnás-alvadt vércsíkok jelentek meg.Kb 1 éve szedek fogamzásgátlót..Egy hónapja elkezdtem szedni termogenikus zsírégetőt,mivel fogyókúrázom..Kérdésem az volna, hogy mitől jelent meg ez a barna-alvadt vércsíkok,mint pl máskor menstruáció előtt egy két nappal???
Az orvos válasza:
A bizonytalan eredetű és hatásmechanizmusú szerek jelentősen megzavarhatják a szervezet működését, ezen belül a női hormonok szintjét és működését.


Ildiko2016-05-21 22:32:33
Jo estet kivanok! 25.hetes kismama vagyok es Angliaban elek. Kimutattak a 12.hetes ultrahangomon hogy fogekony vagyok a rubeolara. alacsony szinten. es most be akarjak nekem adni az MMR nevuoltast de en ettol nagyon tartok. az lenne a kerdesem mit tanacsol ezzel kapcsolatban?tenyleg szukseg van hogy beadjak vagy meg nagyobb kart okozok azzal ha beadjak?valaszat elore is koszonom Tisztelettel egy aggodo anyuka
Az orvos válasza:
Az első három hónapban lezajló rubeola fertőzés fejlődési rendellenességeket okozhat. Nem valószínű, hogy az oltás beadása bajt csinálna. Egyébként a rubeola fogékonyság kimutatására az ultrahang vizsgálat nem alkalmas. (Az utolsó mondat a kiegészítés miatt törlendő)


Alexandra2016-05-20 19:39:06
Feb 9en voltam a barátommàl másnap megjött következő hònapba semmi csak àprilisban pecsètelő vèrzès.azòta nem jött meg,de vèdekeztūnk s 3 negativ tesztem is van.
Az orvos válasza:
A negatív tesztek ellenére is szükséges nőgyógyászati vizsgálat.


Dorina2016-05-20 17:53:58
A huvely kornyeken elofordulhatnak pattanasok? Ez normalis?
Az orvos válasza:
A bőrön mindenütt lehetnek pattanások, a hüvely környékén is.


Arw3ny2016-05-20 14:39:01
Tisztelt Doktor Úr! Az ovulációs teszt a peteérést jelzi, vagy magát a tüsző megrepedését is?
Az orvos válasza:
A teszt egészen pontosan a tüszőrepedést okozó hormonváltozást mutatja ki.


Alexa2016-05-19 17:25:54
Üdvözlöm! Olyan kérdésem volna, hogy tesóm 27éves és az Azàlia fogamzàsgàtlót szedi, úgy 3éve és azóta nem menstruàlt. Természetes ez? Én teljesen elképzelhetetlennek tartom, hogy velem ilyen legyen. Sokat olvastam, hogy sportolók is ezt hasznàljàk kifejezetten e miatt. De a betegtàjékoztatóban ez mellékhatàsként van feltüntetve. Nem lesz ebböl baja?
Az orvos válasza:
Az Azalia fogamzásgátló mellett gyakran előfordul a menzesz hiánya. Ez nem okoz problémát. Nem minden mellékhatás kellemetlen, vagy káros.


Enikő2016-05-19 15:43:17
Tisztelt Doktor úr! Nagyon rendszertelen a menstruációm. 3-4 havonta jelentkezik..14 éves korom óta rendszertelen.. Most 22 éves vagyok. Szeretnénk a párommal kisbabát.. Mennyi az esélye a teherbeesésnek? Ha nem menstruálok nem is lehetek abban az időszakban terhes? várom válaszát.
Az orvos válasza:
Érdemes lenne részletesebb kivizsgálást kezdeni.


Orsi2016-05-17 10:36:38
Tisztelt Doktor úr! Rendszerint este 9 órakor veszem be a fogamzásgátló tablettát, ám tegnap elfelejtettem és reggel fél 9-kor pótoltam (éppen 12 órán belül). A pótolt szem a levél 14. szeme volt a 21-ből. Mit javasol? Folytassam tovább a gyógyszer szedését mintha mi sem történt volt, s tartsak szünetet a szokásos időben (egy hét múlva)? A védelem hatékonysága csökkent ebben az esetben, hogy reggel fél9-kor vettem be este 9 óra helyett? Válaszát köszönöm!
Az orvos válasza:
A 12 órán belül pótolt tabletta általában nem okoz problémát. Szedje az eredeti terv szerint tovább, más teendő nincs.


Rita2016-05-17 09:36:05
Tisztelt Doktor úr. Érdeklődtem a cervikalizációval kapcsolatban. Azt szeretném még megkérdezni, hogy hagyjam abba a fogamzásgátlót, amit a magas tesztoszteron miatt szedek. Hogy fognak most kezelni, ha már nem szedhetem a gyógyszert? Akkor elmúlhat, ha már nem szedem? Nagyon zavar ez az állapot. Mit lehet tenni? Lehet kezelni valahogy? Meg fognak műteni? Ez egyenlő a méhszájsebbel?
Az orvos válasza:
A cervicalisatio magyarul méhszájsebet jelent. A hormonálisan aktív korban, különösen fogamzásgátló mellett a megjelenése normális, semmilyen beavatkozást nem igényel.


Enji 2016-05-16 10:43:39
Lenne par kerdesem. Fogamzasgatlo tabblettat szedek (most tartok a masodik szelveny felenel) de az elejen meg hasznaltunk gumit is. Tegnap egy oraval kesobb vettem be mint kellett volna de utana lefekudtem a baratommal es el is ment bennem ketszer is. Az lenne a kerdesem hogy akkor en tegnap is vedett voltam vagy igy fennall a terhesseg veszelye? Mert ma reggel nagyon gorcsolt a hasam de a menzeszem csak 2 het mulvara varom.Nem szeretnek babat meg nagyon sokaig szoval segitseget kernek hogy ez mit jelent?
Az orvos válasza:
Egy óra késés nem befolyásolja a védelem hatékonyságát.


Marietta 2016-05-15 14:50:24
Tisztelt dr. Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 6 éve szedem a fogamzásgátlót és eddig még nem tapasztaltam ilyet. Menstruáció előtt egy héttel rózsaszín folyásom van, már a második napja és már olyan, mintha menstruáció lenne. A hasam nem fáj. Mitől lehet ez? Köszönettel: Marietta
Az orvos válasza:
Lehet a gyógyszer mellékhatása, de nőgyógyászat vizsgálatot mindenképpen javasolnék.


Viktória2016-05-15 12:00:27
Tisztelt Doktor Úr! Kb egy hónappal ezelőtt eldöntöttük a párommal, hogy ideje babát válalnunk. Az első védekezés nélküli együtt létünk április 26-án volt, 30án semmien előjel nélkül megjött a menstruációm de másnap mint ha semmi sem történt volna abba is maradt. Soha nem volt még ilyen hogy 1 napig menstruáltam. Nagyon megörültem mert gondoltam hogy ez jót is jelenthet de 2 negatív teszt után elszállt a jókedvem. Most kiszámoltuk hogy mikorra várható a peteérésem és ennek megfelelően alakítottuk a dolgokat. Az lenne a kérdésem, hogy mikor érdemes tesztelni hogy már biztosra menjünk? Illetve Ön szerint mi lehetett az az egy napos vérzés a múlt hónap végén?
Az orvos válasza:
Az együttlét kapcsán felszabaduló anyagok befolyásolhatják a hormonműködést és a tüszőrepedést. Ezért a számolgatás nem túl sokat ér. Általában a tesztek a megtermékenyülés után 2 héttel lesznek pozitívak.


Iryna2016-05-13 15:37:39
Jó napot Doktor Úr!Párommal 9 hónapja nem védekezek.A menszeszem 2-3 napig szokott tartani+ barnázás.Ebben a hónapban a menszeszem.1 nappal hamarabb jött meg és csak 1 napig tartott de az is úgy hogy inkább barnás meg halvány piros.Most csak barnázgatok.Lehetek terhes?Első baba lenne.Vasárnap akarok tesztelni.Ha az negatív akkor érdemes újratesztelnem vagy nem?Ha igen akkor kb hány nap után próbálkozzak megint?Ha netán pozitív a teszt akkor mikor érdemes orvoshoz mennem vele?Várom válaszát.Kösznönöm és Szép napot!
Az orvos válasza:
Érdemes tesztet csinálni, valamint nőgyógyászati vizsgálatot kérni.


Csilla2016-05-12 14:16:32
Kedves Doktor Ur, Egy olyan kerdessel fordulnek Onhoz, hogy jelenleg 33 hetes terhes vagyok. Legutobb kimutattak nalam Streptococcus virust. Tudom, hogy Magyaroszagon ilyen esetben a kismamanak antibiotikumot irnak fel, de en Angliaban elek es itt sajnos maskent van. Azt mondtak hogy nem irnak fel semmilyen antibiotikumot, hanem majd amikor elkezdodik a vajudas akkor adnak antibiotikumot. Ha ez nem eleg akkor szules utan majd a babanak is adnak. Rettentoen aggodom emiatt, de sajnos itt mindent igy kezelnek. Szules utan kb 3 oraval mar hazakuldik az embert az ujszulott csecsemovel egyutt. On esetleg tudna valamit ajanlani hogy mit csinaljak, hogy a virust ne adjam at a babanak? Lehet a Streptococcust maskent is kezelni? Valaszat elore is koszonom!
Az orvos válasza:
Streptococcus baktérium esetén antibiotikum adása teljesen felesleges. Valóban csak a vajúdás alatt adva véd az újszülött kori fertőzés ellen. Az Angliában kapott információ teljesen helytálló.


monika2016-05-10 16:02:45
Tisztelt doktor úr!!! Az lenne a kérdésem hogy a párommal szeretnénk babát, de mintha meg lennék fázva olyan érzésem van már 1 hete kb! Ilyenkor nem is lehet próbálkozni? és a babának lehet baja ha sikerül?
Az orvos válasza:
Nyugodtan lehet próbálkozni.


Rita2016-05-10 15:53:19
Tisztelt Doktor úr. Ma cervikalizációt állapítottak meg. Nem mondták, hogy ez mi. Az interneten azt olvastam, hogy ez a rákmegelőző állapot. Ez igaz? Rákos vagyok? Okozhatta a fogamzásgátló (Dienille)
Az orvos válasza:
Tévedés, a cervicalisatio nem rákmegelőző állapot, hanem normális variáció. Hormonálisan aktív korban gyakori, fogamzásgátló mellett még inkább.


Erika2016-05-10 15:03:02
Tisztelt Doktor Úr! A következő problémámra szeretnék választ találni. 47 éves vagyok.Ezidáig rendszeres havi ciklusokkal.Az utolsó "normális"menszeszem március 18'án volt.Ezután 6-7 napos késéssel április 20-án volt egy három napos nagyon gyenge vérzésem.Majd most május 4-én egy 5 napos normális menstruáció.Enyhe alhasi fájdalmaim szinte napi szinten vannak.Januárban voltam nőgyógyásznál.Mi dent rendben találtak akkor.Ön szerint kell-e aggódnom esetleges méhtestráktól vagy csak beköszöntött a változókor?Válaszát köszönöm.Tisztelettel:Erika
Az orvos válasza:
Legvalószínűbb a hormonok változása. A ritkább, kevesebb vérzés nem utal méhtestrákra.


Viola2016-05-10 11:11:07
Tisztelt dr úr. Remèlem tud nekem segíteni. Az lenne a kérdésem, hogy a páromnak van egy enyhe fokú oxigènhiánya, ami a születése közben történt. Ha gyermekünk születne, örökelhet ilyet? Nagyon aggódom mert szeretnèk tőle gyereket, viszont nem szeretnèm ha betegen születne. Köszönöm válaszát
Az orvos válasza:
A szülés körüli oxigénhiány nem örökölhető.


Ayrisz2016-05-08 18:09:54
Tisztelt Doktor Úr! Az ovulációs teszt a peteérést jelzi, vagy magát a tüsző megrepedését is? A nyák van, akkor szinte biztos a pete kilökődése? Úgy tudom magnéziumot adnak a vérző kismamáknak vetélés ellen, ha én magnéziumot szedek, attol is késhet a menstruációm? Az mitől lehetséges, hogy valakinek a vérzése előtti napokon van peteérése, de mégsem húzódik el a ciklusa? Lehetséges spontán peteéréstől, vagy esetleg a pete nehézkes kilökődésétől? Elképzelhető hogy tüszőrepedés és megtermékenyülés után 14 nappal sem mutatja ki a teszt a pozitiv eredményt még esetleges terhesség esetén sem? A késői lassú HCG termelődést mi okozhatja? Elképzelhető hogy egy kismamának 6 hetesen ne feszüljön a melle, és az normális is lehet ha barna folyás van terhesség alatt? 41. napon még mindig nem jött meg a vérzésem, de ma elkezdtem barnázni kicsit, lejjebb esett a hőmérsékletem, de negatív a tesztem Előfordul, hogy minden ciklushossz egyre hosszabb lesz? Pecsételő vérzés mikor fordul elő, peteéréskor, beágyazódás elején, illetve beágyazódás végén? Köszönöm szives türelmét és válaszát! Ayrisz
Az orvos válasza:
Sajnos ilyen sok kérdés megválaszolására ez a hely kevés, jónéhány önmagában is túl hosszú lenne.


Réka2016-05-07 12:22:24
Tisztelt Doktor Úr! Jangee fogamzásgátló tablettát kezdtem szedni, a betegtájékoztató szerint a menstruációm első napján vettem be az első szemet, azóta közel azonos időpontban az egyik szemmel 1,5 órát megcsúszva szedem. Még ma is 8.nap van enyhe barnás folyásom, azt szeretném kérdezni, hogy ez normális-e, ill tegnap a 7. napon voltunk együtt a párommal a betegtájékoztató szerint ha a menstruáció első napján kezdem a szedést a védelem azonnali. Van félnivalóm? Válaszát köszönöm.
Az orvos válasza:
1,5 óra csúszás nem számít. Az első 1-2 ciklus alatt kevés vérezgetés előfordulhat. Magam részéről 10-12 napig szoktam még tanácsolni a védekezést.


K.Kinga2016-05-06 19:55:30
Tisztelt Doktor Úr! A problémám az lenne, hogy a tegnapi napon barna folyást tapasztaltam, ami még a mai napon is tart. Nem túl nagy mennyiségú, inkább csak pár csepp, de aggódom. Hétfőn kellene megjönnie. 4 éve szedem a jangee fogamzásgátlót, és még sosem tapasztaltam ilyet. Mi lehet a probléma?
Az orvos válasza:
Hogy fertőzés, hormonzavar vagy egyéb okozza, azt nőgyógyászati vizsgálaton lehet eldönteni.


Arweny2016-05-06 17:59:55
Tisztelt Doktor úr! A nagyon extra halvány, alig észrevehető, éppen hogy látható szellemcsík a terhességi teszten is pozitívnak számít? http://forum.p24.hu/forumkep/23/223953/424/12700190/1.jpg Köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
A tesztek leolvashatóság a gyártmánytól is függ, a használati utasításban leírtakat kell alapul venni. Ha bizonytalan a leolvasásban, pár nap múlva ismételje meg.


Rubi2016-05-03 17:21:21
Szép napot! Pár kérdést szeretnék feltenni! 15 éves vagyok,élek nemi életet. Szülő nélkül lehet menni nőgyógyászhoz? És csak körzeten belül mehetek vagy bárhová? Fura érzésem van,hogy baj van. Menszeszem rendszeres
Az orvos válasza:
Nőgyógyászhoz oda tud menni, ahol fogadják. A területileg illetékes szakrendelő nem utasíthatja el a jelentkezését.


B.Csilla2016-05-03 02:08:42
Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni, hogy terhességi tünet lehet e az enyhén besötétedő, vagy lilás mellbimbó, a hasszurkálás a hőhullám és az ezek mellé járó hőemelkedés (37:3-6) a ciklusom 36. napjában járok, rend szerint 28 naposak a ciklusaim, de mióta abbahagytam a gyógyszer szedést, ez kicsit felborult. 4 hónapja próbálkozunk babával, egyetlen lehetőséget sem szalasztunk el. Sőt előző hónapokban gondoltam rá hogy esetleg teherbe is estem, de valószínűnek tartom hogy vagy nem volt ovulációm, vagy a beágyazódással lehettek gondok, mert kizárt hogy ennyi együttlét után ne essek teherbe és még tüneteim is voltak negatív teszttel. Viszont most még nem mertem tesztelni. Orvoshoz eddig nem tudtam menni a munkabeosztásom miatt. Pco szindromám van, endokrinológushoz járok évente. Az eredményeim jók. Van olyan hogy a terhesség ötödik hatodik hetében ne feszüljön a mell, csak a mellbimbó érzékeny? Nagyon kívánom a saláta cukros ecetes levét szinte csak azt innám meg vagy a levest. Köszönöm válaszát előre is!
Az orvos válasza:
A leírt tünetek lehetnek terhesség jelei. Egyébként minden további nélkül előfordulhat, hogy viszonylag hosszú ideig nem jön össze a gyerek még optimális körülmények között sem. A túl sűrű szexuális együttlét pedig ronthatja az esélyeket. A spermiumok újratermelődéséhez 2-3 nap szükséges.


Noémi2016-05-02 14:47:13
18 éves vagyok a párommal 3 és fél éve vagyunk együtt eddig fogamzásgátló tablettát szedtem és óvszert használtunk viszont a tablettától eléggé ellezdtem hízni így ezt abba szeretném hagyni. Viszont csak az óvszert nem tartom elég biztonságot,mert semmiképp nem szeretnénk még kisbabát. Gondoltam arra hogy spermicid krémet vagy kúpot használnék óvszerrel kombinálva. Ez mennyire lenne hatásos?
Az orvos válasza:
A spermicid anyagok hatékonysága önmagában megközelíti az óvszer hatékonyságát. A kettő kombinálása kis mértékben növeli csak a hatékonyságot.


Renáta 2016-05-01 20:31:23
Tisztelt Doktor úr! Rövid ideig szedtem fogamzásgátló tablettát, miután abba hagytam az első két hónapban rendesen meg jött 26 napra. A harmadik hónapban 17 napra jött meg és már 3 hete tart. Az első héten normális mennyiségű volt, utána már csak a papíron volt vizelet ürítés után. Most a 20. napon ismét kezd több lenni így tisztasági betétet kell használnom. Már 5 hete körülbelül folyamatosan kémények és duzzadtak a melleim. A kérdésem, hogy ez a hosszan tartó vérzés normális és ha igen akkor mennyi ideig? A párommal babát szeretnénk és nem tudom, hogy végezhetek e tisztító kúrát vagy jobb nem terhelni a szervezetem? Választ és segítséget előre is köszönöm! Üdvözlettel: Renáta
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot. Valószínűleg nem a gyógyszer miatt vannak a panaszai.


Rita2016-05-01 09:26:14
Tisztelt Doktor úr. Fogamzásgátló tabletta mellett milyen tünetei lehetnek egy esetleges peteérésnek? A tőzegáfonya tabletta csökkentheti a gyógyszer hatását?
Az orvos válasza:
A tőzegáfonya nem befolyásolja a gyógyszert, és a peteérésnek legtöbbször nincs tünete.


Rubina2016-04-30 01:32:40
Kedves Dr.ur szeretnem megkérdezni Angliában helyezte fel spirált ami nem tartalmaz hormont mióta fel helyeztek kb 5-6 napig vereztem azt követően időközönként pisi után inkább látom barnás Veres valami folyik tőlem de van olyan is hogy csinálok valamit és hirtelen kifolyik ver a párommal szex után elkezdtem verezni de csak egy két percre de bőséggel most 3 hete van fent .kerem segítsen mi lehet az oka mert felek 3 napja nagyon faj a derekam reggelente alig bírok meg mozdulni álmomban is nehéz megfordulnom büdösnek érzem ami folyik tőlem jobb oldalamon fájdalmat érzek azt vettem észre hogy a hasam meg nőtt nem tudom emiatt vagy mert B 12 szedek
Az orvos válasza:
Minél előbb keresse fel a felhelyezést végző kollégát.


Tünde2016-04-29 10:11:42
Tisztelt doktor úr!jövő hét szerda körül kell h.megjöjjön a menstruáciom.ezidáig nem szedtem gyógyszert,jov.héten kezdeném.viszont "közbejött " egy wellnesz...így szeretném picit eltolni a menszeszt.mit tanácsol?esetleg kezdjem el ma a gyogyszert?koszonom!
Az orvos válasza:
Ilyen rövid idő alatt nincs mód a menzesz eltolására, csak vérzészavar jelentős kockázatával.


Réka2016-04-29 08:28:32
Tisztelt dr ùr. Azt szeretném megtudni, hogy ha a párommal babát szeretnénk, ès 28 napos a ciklusom, akkor az első menstruációs nap után, hanyadik napon célszerű "akcióba" kezdeni? Köszönöm válaszát
Az orvos válasza:
28 napos ciklusnál várhatóan a 14. nap környékén van tüszőrepedés. Az "akció" ideális időpontjának kiszámítására ennek ellenére nincs megfelelő módszer.


Cecília2016-04-28 23:29:22
Kedves Dr. Turcsányi Attila! Elnézést hogy mielőtt még válaszolt volna nekem ismét írok önnek. Kérdésem óta sem jött meg a vérzésem, tesztre még nincs pénzem. Amúgy sem bízom a tesztekben, hisz párom édesanyjának is csak a negyedik teszt mutatta ki, hogy babát vár, az is csak a harmadik hónap után, semmi jele nem volt a babónak, pedig még uh t is csináltak nála, csak legyintettek hogy hormonzavar meg ciszták ....a lényeg az, hogy 32. ciklus napon vagyok, fogalmam sincs hogy alapból most milyen hosszú lenne a ciklusom, de minden hónapban meg szokott jönni, és napok óta szúr a hasam alja, középen és mindkét oldalt is, és ma belilultak a mellbimbóim is, viszont nem feszülnek még. Mikor felébredek vagy éhes vagyok vagy fáradt akkor mindig elkap egy kis enyhe hányinger, viszont furcsa hogy szokott fájni a fejem és sok kismamának is, nekem viszont egyáltalán nem fáj. Nincs undorom, de különösen kívánom a cukros ecetes saláta levét, sokat pisilek, kevésbé kívánom a tejeskávét, és vagy fehéres krémes folyásom van vagy vízszerű teljesen. A lila mellbimbó nálam szokatlan, más is okozhatja a terhességen kívül? (nem fázom) de gondolom nem minden terhes nőre igazak a tünetek, mint fejfájás, lilaság, vagy szétrobbanó mellek már az elején. Ja és kb három napja rettenetesen fáradt vagyok annak ellenére hogy sokat alszom, és vitaminokat szedek (folsav, multivitamin, magnézium) . azt szeretném még megkérdezni, hogy akinek túl jó az immunrendszere, annak a babát is hamarabb kilöki a szervezete? Vagy rossz ez a logikai megközelítés? Ha sikerül tesztelnem mindenképp megírom az eredményt. Köszönöm szíves türelmét és válaszát! Üdvözli egy (pcos) remélhetőleg leendő kismama :)
Az orvos válasza:
Az immunrendszer működését kár lenne belekeverni. Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Krisztina2016-04-28 21:36:43
Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy Dienille fogamzásgátló tablettát szedek, azonban sajnos adódott a helyzet, hogy a ciklusom után csak a 10. napon tudtam elkezdeni az újabb levelet. A 11.napon (tabletta beszedése után) együtt voltam a párommal, de védekezés nélkül. Lehet bármilyen esély a terhességre? Mi a teendőm? Kellene 72 órás terhességmegszakításos tablettán gondolkoznom? Köszönöm a válaszát! Kriszti
Az orvos válasza:
Ilyenkor a védelem nem működik, ennek megfelelően kell eljárni.


Adrienn2016-04-28 12:53:48
Jó napot kívánok! 10 éve szültem rendes szülés volt. Fél éve a gátmetszésnél lett egy bub nem fáj nem nől inkább viszked föleg a menzesz után. Mi lehet ez? Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Nőgyógyászati vizsgálat szükséges. Lehet, hogy semmi köze a gátmetszéshez.


Szilvia2016-04-27 13:30:03
Tisztelt Doktor Úr! Május 20-án nyaralásra megyek,egy hétre,a menstruációm a nyaralás után jönne meg(kb.május 30)de sajnos nekem mindig úgy jön meg hogy az előtte lévő egy hétben pecsételő vérzésem van,általában 5-7 napig.Pont beleesik a nyaralásom,így arra gondoltam hogy eltolnám az egész menstruációmat,van egy 20db-os Norcolutom,de már nem emlékszem mikor kell elkezdeni szedni.Kérem segítsen! A köv.menstruációm május 2-ára várható,de már most is pecsételek. Köszönöm válaszát!!!
Az orvos válasza:
Ha Norcolutot szed, akkor a ciklus 16. napján kel elkezdenie.


Niki882016-04-26 12:41:53
Kedves Dr. Turcsányi Attila! 28 éves vagyok. Férjemmel augusztustól szeretnénk hozzálátni a babagyártáshoz. Azonban felmerültek bennem kérdések. Férjemnek gyulladásra hajlamos, aknés bőre volt, ezért a bőrgyógyász Sotret-et írt fel, 2015 júniusában kezdte a kúrát. először 10-20 mg, azután 20-20 mg, majd napi 20 mg-ot szedett. mostanra jutott el oda, hogy lassan megvonják a szervezetétől a gyógyszert. a fokozatosság miatt augusztusig kell szednie, az utolsó 3 hétben 75%os megvonással, minden 3. nap kell szednie. A kérdésem az lenne hogy ezután kell várnunk a babával? mennyi időt? a gyógyszer tájékoztatója szerint nem, a bőrgyógyász szerint sem okoz gondot. mégis én akkor lennék nyugodt ha Ön, mint nőgyógyász véleményezné ezt a helyzetet. Válaszát előre is köszönöm: CS. Nikolett
Az orvos válasza:
Megerősítem a bőrgyógyász állítását.


Kinga2016-04-26 11:11:11
Tisztelt Doktor Úr! Utolsó héten április 1-jén nem vettem be a jangee tablettát, amit csak másnap szombaton este esedékes tablettánál vettem észre. Valamiért nem követtem a protokollt, és csak szedtem tovább mintha mi sem történt volna. Meg is jött rendesen, majd a 8. napon folytattam a következő levéllel. Ez idő alatt nem voltam együtt a barátommal, viszont a következő levél első hetében április 16-án igen. Lehetek terhes? Köszönettel: K. Kinga
Az orvos válasza:
Terhesség a maximális védelem ideje alatt is előfordulhat.


Éva2016-04-26 11:09:13
Kedves Doktor Úr! Párommal szeretnénk babát. Márciusban abbahagytam a fogamzásgátló szedését, utána menstruáltam is rendesen. Peteérésem 04.12.én volt, melynek környékén többször is voltunk együtt párommal. 04.24.-án kellet volna megjönnie,de nem történt meg ezidáig. Ma reggel csináltam egy tesztet, de negatív lett. A mellbimbói elég érzékenyek, már lassan két hete, hányingerem, émelygésem is gyakran van. Peteérésem körül volt többször is ilyen fehér/áttetsző "nyák".-ez nem tudom mit jelent... Esetleg csináljak még egy tesztet pár nap múlva? Tudom elég gyakori, hogy fogamzásgátló abbahagyása után, nem áll be rendesen, vagy több hónapig is kimaradhat a havi vérzés, de ennek ellenére van peteérés? Teherebe lehet esni? Hogy tudom így kiszámolni a peteérés napját? Meddig kell várni a menzesz kimaradásaival, míg orvoshoz forduljak vele? Válaszait előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Javaslom ismételje meg a tesztet, és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot. A teszt sem tévedhetetlen, de a gyógyszer abbahagyása után előfordulhat vérzéskimaradás. A peteérés ideje bizonytalan, ne fáradjon a számolgatással.


Regg992016-04-26 10:17:27
Üdvözlöm! 25 éves nő vagyok, lassan 5 éve szedek fogamzásgátlót, Gestomix 20-at. Az utolsó menstruációm 11-én jött meg ami végig sötétbarna és darabos volt ami nagyon szokatlan volt mert ilyen még nem fordult velem elő. 24-én elfelejtettem bevenni az aznapi gyógyszeremet és másnap ismét barna folyásom volt ami jelenleg is tart. (máskor is volt már ilyen, hogy elfelejtettem bevenni a gyógyszert de ilyenkor sosem volt semmilyen folyásom) A gyógyszert szedem tovább. Nem viszket, nem ég nincs semmi más probléma csak nyugtalanít ez a barna menstruáció és a jelenlegi barna folyás. Ezzel kapcsolatban szeretnék Öntől tanácsot kérni, hogy mi lehet ez? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A gyógyszer kimaradása miatti hormonszint csökkenés okozhat vérzési zavart. Szedje tovább a gyógyszert az előírtaknak megfelelően, kiegészítő védekezés mellett.


Nikolett2016-04-25 17:44:58
Jó napot. Gombás fertözést okozhatta törölközö,aktus közbeni szarazsag vagy más? Nemi uton terjedö?
Az orvos válasza:
Gombás fertőzés terjedhet nemi úton és más módon is, például törölközővel. A szárazság nem tartozik ezek közé.


Marta2016-04-25 10:30:23
Tisztelt Dr. Turcsanyi Attila! Kedves Doktor Ur! Aprilis 19-en tettem fel kerdeseket, de eltunt a levelem, s valaszt sem kaptam ra. :( Megprobalkozom meg egyszer: terhes vagyok, s talaltak a mehnyakamnal egy 6 cm-es fibromat. Ez felszivodhat, esetleg elmozdulhat a szulesig - augusztus 18 - vagy mindenfelekeppen csaszarmetszessel fog vilagra jonni a kisfiunk? A fibroma eltavolitasra kerul a csaszarmetszes folyaman? Varom valaszat! Tisztelettel: Marta
Az orvos válasza:
Az Önt vizsgáló kezelőorvossal kell megbeszélnie a problémát.


L011y2016-04-24 22:11:59
2016-04-19 11:53:00 Kedves Doktor Ur! Nuvaringet hasznaltam mar kb 10 eve, 25 eves vagyok es ugy dontottem eleg volt. Nem szeretnenk meg babat, (hosszutavu kapcsolat) de a parom is egyetertett, hogy ne hasznaljam ha nem szeretnem. Erdekelne hogy mik a tapasztalatai az abbahagyassal kapcsolatban, mire szamithatok? Egyszer mar tartottam egy kb 4 honapos szunetet akkor semmi problema nem volt (19 evesen). Koszonom Az orvos válasza: Mivel az ajánlottnál korábban kezdte el a használatot (15 évesen), előfordulhat a hormonciklus zavara. Ha erre utaló tüneteket észlel, akkor kérjen nőgyógyászati vizsgálatot. Kedves doktor ùr, erre visszatèrve, milyen tünetekre kell odafigyelni? 15 eves koromtol kb 2evig Milligestet hasznaltam majd attertem a Nuvaringre melynek hasznalataban egyszer tartottam szünetet. Mielött fogamzasgatlot hasznaltam kb 2 evig volt rendszeres menstruaciom. Köszönön
Az orvos válasza:
Elsősorban a nem elégséges hormonműködés jeleire figyeljen, vagyis rendszertelen, kimaradozó vérzésekre.


Dianna2016-04-24 19:16:28
Jó napot. Candidával szenvedek. kérem szépen adjon pár tanácsot a diétával kapcsolatban.. Már egyáltalán nem tudom,hogy mit szabad enni és mit nem mert ahogy az interneten olvasok róla minden oldalon másképp irja. pl sertéshúst és házi kolbászt szabad e fogyasztani? Előre is köszönöm válaszát.
Az orvos válasza:
Ne higgyen el mindent, amit az interneten olvas. Az elfogyasztott ételnek vajmi kevés köze van a hüvely vegyhatásához, vagy a hüvelyváladék termelődéséhez.


Dori2016-04-24 19:13:38
Tisztelt Doktorur! 20 eves vagyok rendszeres nemi eletet elek.13 an voltam egyutt a pàrommalea 17 en kelkett volna megjonnie azota sem jott meg'csinaltam 21 en tesztet negativ lett.A melleim feszültek oldalt faj mindket mellem,a hasamban neha gorcsos fajdalmat erzekes keves feher folyasomvan .Lehet hogy megis terhes vagyok!Vàlaszàt hàlàsan köszönöm!Szép estét!
Az orvos válasza:
Ismételje meg a tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Eszter2016-04-24 17:06:30
Üdv 18 éves vagyok, és 22én kezdtem el a symicia fogamzásgátlót szedni. Nekem aznap reggel jött meg, és este 7kor vettem be, mert a napi rutinjaimat tekintve, ez az ideális számomra. Minden nap pontosan időben veszem be, és az ön szakmai véleménye érdekelne, hogy ön szerint mikortól leszek védett? A betegtájékoztatón azt írja hogy ha az első napon beveszem, akkor egyből véd, ha a 2-5 napon akkor csak 7 nap múlva. Ezelőtt még nem szedtem semmilyen hasonló jellegű hormon tartalmú gyógyszert. Amikor voltam vizsgálaton és felírattam, a nőgyógyász nem mondott semmit, amikor rákérdeztem is csak annyit mondott el, hogy mikor kezdjem, de utána letudta azzal hogy rajta lesz a betegtájékoztatón. A barátommal jövőhét pénteken lennénk együtt előreláthatólag, 29-én, és érdekelne, hogy akkora már védett leszek? Merjünk belevágni? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Az azonnali hatás csak az újabb fogamzásgátlók leírásában szerepel. Szerintem inkább legyünk óvatosak, és inkább a régi leírásoknak higgyünk, vagyis 10-12 napig még védekezzen.


Nóra2016-04-23 13:04:16
Tisztelt Doktor Úr! 2007-ben született a kisfiunk!2011-ben jobb oldali petefészek,és petevezeték eltàvolítàsom volt,ciszta miatt!Azóta nem védekeztünk,nem jött baba,pedig szeretnénk!24 naposak a ciklusaim,+-1 nap!àpr.4-én volt a menzeszem elsö napja,àpr.10,11-én voltunk együtt!Terhestüneteim vannak (de lehet csak beképzelem)!Vajon lehet baba egy petefészekkel,égy egy petevezetékkel? Tisaztelettel,Nóra
Az orvos válasza:
Az egy petefészek, vagy az egy petevezeték nem akadálya a terhességnek.


Jenei Sándorné2016-04-23 07:23:31
Kedves Doktorúr! 40 éves vagyok és új párkapcsolatom van.Állandó gyógyszert szedek a magas pulzusszámomra.Fogamzásgátló tablettát nem bírok szedni,a huroktól idegenkedem a páromnak kényelmetlen az óvszer.Milyen más fogamzásgátló kúp vagy hasonló jöhetne számításba ami biztonságot nyújthatna?Régen használtam a pharmatex kúpot nem volt vele problémám de sok rosszat lehet róla olvasni a fórumokban.Válaszát előre is köszönöm.Szép napot kívánok.
Az orvos válasza:
A pharmatex a gyártó adatai szerint hasonló védelmet nyújt, mint az óvszer. Ez persze azt is jelenti, hogy találkozhat negatív véleményekkel, de azok, akiknél bevált nem szoktak a fórumokon megjelenni.


2016-04-22 16:04:07
Tisztelt Doktor úr! Marcius 18-ára vártam a menstruációm,de nem jött meg már 4.napja késik,kb két hete vizes szagtalan folyásom volt most menstruáció helyett is vizes olykor fehéres kissé szagos folyásom van, és görcsöl a hasam fáj a derekam néha szurkál is.Vizelet után végbél tájékán viszkető égő érzés.Milehet??
Az orvos válasza:
Csináljon terhességi tesztet, majd kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Zsuzsa2016-04-20 21:18:47
Azzal a kerdessel fordulok onhoz hogy szüles utan 3 hettel teherbe lehet e esni mert felelotlenul egyszer eggyutt voltunk a parommal!
Az orvos válasza:
Nem túl valószínű, de előfordulhat.


L0111y2016-04-19 11:53:00
Kedves Doktor Ur! Nuvaringet hasznaltam mar kb 10 eve, 25 eves vagyok es ugy dontottem eleg volt. Nem szeretnenk meg babat, (hosszutavu kapcsolat) de a parom is egyetertett, hogy ne hasznaljam ha nem szeretnem. Erdekelne hogy mik a tapasztalatai az abbahagyassal kapcsolatban, mire szamithatok? Egyszer mar tartottam egy kb 4 honapos szunetet akkor semmi problema nem volt (19 evesen). Koszonom
Az orvos válasza:
Mivel az ajánlottnál korábban kezdte el a használatot (15 évesen), előfordulhat a hormonciklus zavara. Ha erre utaló tüneteket észlel, akkor kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


László Andrea2016-04-19 07:05:57
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a fogamzásgátló tabletta (Rézia) abbahagyása után mennyi időt kell várni a babaprojekttel, egyáltalán kell-e várni. Köszönettel.
Az orvos válasza:
Általában 3 hónap szünetet szoktam javasolni.


Veronika 2016-04-18 14:50:41
Tiszelt Doktor Úr! Közel 2 évig szedtem a Mirabella fogamzásgátló tablettát. Januárban hagytam abba "kihasználatlanság" miatt, nem gondoltam, hogy a közeljövőben szükségem lesz rá. Azonban most újra szeretném kezdeni. Járna ez bármilyen kellemetlenséggel? Illetve ugyanúgy a menstruáció 3. Napján kell elkezdeni szedni? És az első levél útán leszek védett? Köszönöm előre válaszát!
Az orvos válasza:
A tabletta kezdése átmenetileg nagyobb kockázatot jelent, mint a folyamatos szedés, de erről utólag kár is beszélni. Nem a 3. napon kell elkezdeni. Vagy rögtön az első napon, ilyenkor a következő vérzés 28 napnál kevesebb után jön meg, de két hét után már védett, vagy az 5. napon kezdi, ekkor a menzesz a szokott időben jön meg, de az első levél után lesz védett.


Bettina2016-04-17 01:00:11
Tisztelt Doktor Úr! A hüvelyem bemenetenel eszrevettem egy lilas barnás színű foltot. Pici, kb egy negyed körömnyi méretű. Nem faj nem is érzek semmit, de nagyon megijedtem mert azt olvastam hogy a rak tünete is lehet. Ön mit gondol ? Mitől fordulhat elő ilyen ? Előre is nagyon koszonom a válaszát !
Az orvos válasza:
Az elváltozást mindenképpen látni kell, vizsgálat szükséges.


Viktória2016-04-16 21:10:55
Tisztelt Dr .Úr Április 2.-án kiszakadt az óvszer, rá félórára EllaOne sürgősségi tablettát vettem be. Április 4.-én megjött a menstruációm (7napig tartott). Együttléttől számított 12. napon a tesztem negatív lett. Ezek ellenére lehetekk terhes ?
Az orvos válasza:
Természetesen lehetséges, bár elég kicsi a valószínűsége.


Zsanett2016-04-16 11:19:43
Tisztelt Dr .Úr ! Kérdesem önfelé annyi lenne hogy 2 hónapja 1 héttel előbb menstruálok mitől lehet ez . ?Már van egy 4 Éves kis fiúkn , de szeretnénk a férjemmel egy második gyereket is !
Az orvos válasza:
Kisebb eltérések a menstruációk között normális.


Dora2016-04-15 11:22:05
Tisztelt Dr Úr. 20 éves Nő vagyok,3 éve fogamzasgatlót szedek. Minden hónapban rendszeresen jön meg, 1 hete már el múlt a menstruaciom,de 2 napja fura szagú barna folyasom van. Nincs fájásom,nincs viszketes,sem égő érzés.Ilyen meg nem fordult velem elő. Nő gyogyaszhoz meg nem tudok el menni vagy 2 hétig a munkám miatt és tehetetlen vagyok. Fertőzés lehetseges?
Az orvos válasza:
Fertőzés lehetséges, amint lehet kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Kiss Virág2016-04-14 18:55:25
Tisztelt Dr. Úr!Fokhagymát helyeztem fel a hüvelyembe gomba fertőzés miatt és nem tudom kiszedni.Mit tegyek?Előre is köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
Sürgősen el kell távolítani, ha kell nőgyógyász segítségével.


kira2016-04-14 13:13:35
Tisztelt Doktor úr. A Fluconer 1 szemes szájon át szedhető gyógyszer gyengíti a fogamzásgátlót.Most az 1 hetes gyógyszerszünet közepén vagyok.
Az orvos válasza:
Egyszeri adag lényegében nem befolyásolja a fogamzásgátló hatékonyságát.


Nora2016-04-13 22:28:07
Kedves Doktor Ur, Nem tudom, komoly-e a dolog, de mar annyi bajom van regen e teren, hogy jobbnak latom megkerdezni. 3 evvel ezelott, a fogamzasgatlo abbahagyasa utan sokaig volt ossze vissza menstruaciom, de azota mindig megjon idoben, igaz, nagy fajdalmaim vannak, de ez regen is igy volt. A mnostani problemam az, hogy a legutobbi verzesem mar egy hete elmult, de tegnap es ma ujra vereztem, raadasul tegnap piros volt, ma mar csak barna. Ez miert lehet? Lehet valami artalmatlan oka is? Egy hete beteg voltam, kohogtem, de csak koptetot bszedtem ra 4 napig. Valamint mostanaban minden nap ittam alkoholt, kicsit ment a hasam es ideges is voltam. Ezek a dolgok kivalthatnak ilyen problemat< Valaszat elore is koszonom!
Az orvos válasza:
Persze lehet banális oka, de nőgyógyászati vizsgálat mindenképpen ajánlott.


Anna2016-04-12 09:34:42
Tisztelt Doktor Úr! 18 éves korom óta élek epilepsziával, jelenleg 400 mg lamolepet szedek, ezzel több, mint másfél éve rohammentes vagyok. Hamarosan szeretnénk gyereket vállalni, és szeretném a tanácsát kérni ez ügyben. Tudom, hogy nagyobb mennyiségű folsavat kell szednem, de ez mit jelent pontosan ,hány mg-osat? Van esetleg olyan fajta, amit ön kifejezetten ajánlana? Emelett kell még terhes vitamint is szednem? Van még valamilyen, a szokástól eltérő módja a várandósságra való felkészülésre? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel! Szabó Annamária
Az orvos válasza:
A terveit természetesen meg kell beszélnie ideggyógyászával. Folsavból 800 mg-t ajánlatos szedni. Emellett lehet terhesvitamint szedni.


Dórikaaaa942016-04-11 22:57:37
Kedves Dr.Úr! Nekem olyan kérdésem lenne hogy a parommal babát szeretnénk 7honapja próbálkozunk. Volt már cystam azt mondták hogy amiatt nem sikerül. Most április 5en kellett volna megjonnie helyette 9en pár csepp barnazasom volt most 10e óta picit több. De nem kell hasznalnom tampont csak a wc papíron van hol kicsit kevesebb-több van mikor semmi. Tuneteim:fáradtság.hangulat változás.gyakran járok pisilni.1x már hanytam.stb... Ön szerint Lehetek terhes? Várom válaszát Üdv Dóra.
Az orvos válasza:
Természetesen lehetséges. Csináljon tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


annna.cs2016-04-11 18:18:39
Tisztelt Doktor Úr! Augusztus óta szedem a Velgyn nevű fogamzásgátlót.Tegnap előtt este hánytam,3 órával a fogamzásgátlóm beszedése után,aggódom hogy esetleg nem szívódott fel rendesen...Másnap,tegnap este beszedtem a szokott időpontban a tablettát. Utána rá körülbelül két órára a barátommal szeretkeztünk a kádban,de eszünkbe jutott,hogy mi van ha nem szívódott fel a tabletta, és már pár perc után abba is hagytuk.Később ondóhoz hasonló váladékot találtunk a kádban,pedig nem ment el,és közeli állapotban sem volt.Gondoltuk,hogy csak előváladék, vagy esetleg valami más.. Ön mit gondol,lehet ebből nem kívánt terhesség?Félek,hogy nagyon buta kérdés,de paranoiásak vagyunk egy kicsit....Vagy nincs ok az aggodalomra? Mi befolyásolja a tabletta felszívódását? Előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Elképzelhető, hogy a megfelelő mennyiség nem szívódott fel, ezért a védelem nem megfelelő. Ha ilyen váladékot találtak, akkor lehetséges a terhesség létrejötte.


K.Z.2016-04-11 08:51:51
Tisztelt Doktor Ur! 18 hetes kismama vagyok. Szamos forumon olvastam, hogy terhesseg ideje alatt nem tanacsos fustolt husokat (szalonna,sonka..) fogyasztani. Ez valoban igaz? Koszonom valaszat.
Az orvos válasza:
Nem tudom a füstölt miért lenne jó. Teljes értékű fehérjére, vagyis húsra, esetleg tejtermékre, tojásra szükség van.


Tóth Mária2016-04-06 12:57:15
Kedves Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy kellemetlen illatú az intim testrészem főleg szeretkezés közben/után. Két hónapja voltam nőgyógyásznál, aki semmit nem talált. Nem viszket, nem fáj, nincs sok folyásom. Használok intim tusfürdőt, de nem minden nap. Mit tehetnék még, hogy megszünjön? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A tünet bakteriális fertőzésre utalhat, ennek megállapítására kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Kovács Szilvia 2016-04-06 03:34:39
Kedves Doktorúr! Márc.22-én bevettem az utolsó a Taisa fogamzásgátló tablettát, márc. 26.-ára megjött a menstruáciom.Úgy döntöttem abbahagyom, nem keztdtem el a következő levél szedését. Párommal óvszerrel védekeztünk.3-4 napja szúró, feszülő érzést érzek az alhasamban. Ez a gyógyszer abbahagyásának a mellékhatása lehet? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A panasznak valószínűleg nincsen köze a gyógyszer abbahagyásához.


Barbara2016-04-04 13:05:21
T. Doktor úr! A segìtségét szeretnèm kérni. Februàr 24 volt az utolsoló menstruàcióm első napja. A mai nap folyamàn mivel a mostani menstruàciom 12 napja késik vègeztem egy terhességi tesztet bàr nem az első reggeli vizeletből és azzonal meg jelent a pozitìv két csìk igen erőssen. A pàrommal rendszeres az együttlét ès a maximum eddìg amit kèset a menstruàcióm az is egy hét volt. Mennyire megbìzhatóak ezek a gyors tesztek? És most mi a teendő? Ismételyem meg a tesztet újra a reggeli vizeletből is vagy keressek fel nőgyógyàsz szakorvost? Előrre is nagyon Köszönöm a vàlaszàt! T: Barbara
Az orvos válasza:
A tesztet ismételni nincs sok értelme. Minél előbb kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


niki.ptk2016-04-04 09:54:18
Tisztelt Doktor úr! Február 1-én terhesség megszakításom volt, voltam 2 és 6 hetes ultrahangon is. Minden rendben volt, a folyásos panaszomra kaptam kúpot, a műtét után 2 nappal véreztem 7 napig, majd 4 héttel később megjött a menstruációm. Viszont most késik második napja, elméletileg 2.-án megkellett volna jönnie, eddig mindig 28-30 naposak voltak a ciklusaim, volt egy csúnya felfázásom, 1 hétig ülő fürdőztem, és rengeteg folyadékot ittam, a felfázásom egy hétig tartott. Voltunk azóta együtt a párommal, de csak kétszer és óvszerrel, viszont mindkétszer másnap reggel égett a hüvelyem. Az óvszerre gondoltam, hogy ettől lehet, így vettünk más fajtát, de attól is ugyanez történt másnap. Égett a hüvelyem. Nem tudom mi lehet a probléma, normális dolog, hogy nem jött még meg a menstruációm? Esetleg ezekkel összefügghet, , terhességmegszakítás, felfázás, óvszer? Köszönöm válaszát
Az orvos válasza:
Csináljon terhességi tesztet és pár nap múlva kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Éva2016-04-03 21:19:54
Üdvözlöm, petting alatt elélvezett a párom, amit papírzsebkendővel töröltünk le. Utána kb fél, egy órával újra kezdtük. Lehet emiatt terhesség? (26 napos cilkusom van, ez a 8. napon történt)
Az orvos válasza:
A letörlés után még maradhatott spermium, de ha csak petting volt akkor a terhesség nem valószínű.


Nagy Erzsébet2016-04-03 10:57:34
Tisztelt Doktorúr, Nagyon nagy problémával küzdök. Párommal 9éve vagyok együtt.26éves vagyok rendszeresen élünk nemi életet és óvszerrel védekezünk. Viszont kb 4éve elkezdett szinte havonta előjönni egy olyan probléma mely kimondottam zavar és rontja az életminőségünket. Vizelési ingerem van, a WC egy rémálom szinte reszketek és ég csíp fáj járni is alig birok néha. Páromnak sem stimmel de nála ritkábban fordul elő. Voltam nőgyógyásznál urulógián házidoki rendszeresen antibiotikumot ír fel. A leletek eredményei mindig tökéletesek. Sajnos már rengetek pénzt beleöltünk, de a helyzet nem igazán akar javulni. Szeretném megkérdezni, hogy hová lehetne fordulni hasonló problémával illetve lehet e genetikai betegség? Segítségét előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Genetikai betegség nem valószínű, nőgyógyász vagy urológus szakorvos segíthet.


Bea2016-04-02 20:05:37
Tisztelt Doktor úr! Közel 6 éve szedek fogamzásgátló gyógyszert! Eddig nem fordult elő sose velem.de a második hét végén harmadik hét elején ki hagytam 3 szem gyógyszert, tehát azokon a napokon nem szedtem..mikor észre vettem hogy 3 nap ki maradt nem találtam meg a meglévő levelet, másik levélből pótoltam de eggyel több szemet vettem be.. Kedden szokott el fogyni a gyógyszerem igy szombaton fogyott el.. Utolag vissza gondolva tudom nem kellett volna be szednem utólag a szemeket. Párommal voltam együtt, tesztet végeztem mely negatív lett! Vérzésem keletkezett hétfön de inkább pecsételésnek mondanám..Azóta még most szombaton is tart..a gyógyszert újra el kezdtem.. Viszont puffadást, feszitő, izomláz szerü érzést érzek a hasamnál. Ez gondolom a gyógyszer helytelen szedése miatt lehet? Valamint az is attól lehet, hogy szombaton még mindig tart a megvonásos vérzésem? ha rendesen szedem a gyógyszert péntek este, vagy szombaton jelentkezik a vérzésem és csütörtök körül múlik el. Azon kivül, hogy fel borítottam a hormon rendszerem sajnos lehet más következménye ennek a hibámnak? Valamint a következő hónapban van esély, hogy minden a régi lessz? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A felborult hormonháztartáson kívül a védelem is megszűnt. Minden bizonnyal vissza fog állni a normális kerékvágás, ha közben nem lett terhes.


Nikolett2016-04-02 17:42:34
Tisztelt Doktor Úr! 2014. januárjában szültem császárral, mert kijöttek hpv-s szemölcsök (előtte volt december elején egy eltávolító műtétem is, mert későn vették észre), most április végére vagyok kiírva és most még elvileg nem jöttek ki a szemölcsök, de én szeretném ha biztonság kedvéért császárral szülhetnék. Kérdeztem erről az orvosom és erre azt felelte hogy nem így működik hogy majd én eldöntöm. Ez tényleg így van? Ki dönti el hogy császár lesz e vagy "normál" szülés? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Az anya kérésére császármetszést végezni sem jogilag, sem etikailag nem lehet. Az anyára lényegesen magasabb kockázatot jelent a műtét és a gyerekre is veszélyes lehet, növelheti a későbbi betegségek kockázatát..


Nikolett2016-03-30 19:40:39
Üdvözlöm! 28 éves nő vagyok és a következő problémával fordulok Önhöz. Novemberben viszketéses panaszokkal kerestem fel a nőgyógyászomat, aki hüvelytablettát és valalami 2 db-os gyógyszert írt fel nekem. Tüneteim sajnos nem szűntek meg, azóta is kellemetlen viszketést érzek a szeméremajkakon, a hüvely sőt néha a végbél környékén is. Azóta használtam már Betadine-os hüvelykúpot, canesten krémet is de nem érzek javulást. Mit javasol, vissza kellene mennem az orvoshoz vagy tud esetleg ajánlani valamit. Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Vizsgálat és részletes megbeszélés nélkül nem szeretnék véleményt alkotni.


Sipos Nikoletta2016-03-30 15:18:00
Tisztelt doktor úr! Van egy 11 hónapos kisfiam,az előző menstruációm 39 napra jött, viszont előtte 28 napra, nem szedek semmit.A kérdésem az volna,hogy menstruáció után 3 nappal együtt voltam a párommal lehetek e terhes. Köszönöm.Várom válaszát.További szép napot.
Az orvos válasza:
Lehet terhes ilyenkor is, bár az írásából nem derül ki, hogy a ciklus hányadik napján történt az esemény.


Erika2016-03-30 13:41:13
Üdvözlöm!! Január óta nem szedek fogamzásgátlót. Február óta a férjemmel babaprojekten dolgozunk! Februárban megjött időben ahogy kell. (Anno volt egy petefészek átjárhatósági vizsgálat, ahol kiderült a jobb vezeték elzáródott de a bal teljesen jó.) Márc 27.én kellett volna megjönnie de 3. napja késik a menstruációm. Ma a 3. napon teszteltem de negativ lett. Elképzelhető, hogy esetleg korai volt a teszt? Csináljak pár nap múlva egy újat vagy a gyógyszer miatt most felborulhatott a rendszer? Tünetben annyi, hogy érzékenyek a mellbimbóim. Mielőbbi válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!!!!!!!
Az orvos válasza:
Lehet a teszt korai. Javaslom pr nap múlva ismételje meg, majd kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Edina2016-03-29 23:36:40
Tisztelt Doktor Úr! 22 éves vagyok. A legelső menstruációm időben jött meg, és 1-2 hónap alatt beállt. Ez azt jelenti, hogy mindig 30-31 naposak a ciklusaim. A hossza sem változott soha sem, 6 naposak. A problémám az lenne, hogy már nagyon régóta kb 13 éves korom óta a melleim közt erőseb színű és sötétebb szőrszálak vannak amiket már azóta borotválok, szemöldökcsipesszel szedek ki, kb 10-15 szál.és a köldök vonalomat is borotválom. Máshol sehol sincs fokozott szőrösödésem. Pl. A karomra sokan hizsik hogy borotválva van mert alig van rajta pár pihe, pedig nem szoktam szőrteleníteni. Kicsit megijedtem attól, hogy PCOS lehetek. Tudom, hogy csak vizsgálat után lehetne kimondani, de a leírtak alapján, hogy 12-13 éves korom óta van jelen ez a szőrösödés lehetséges nálam ez a betegség? 1 éve voltam nőgyógyásznál utoljára, ő ultrahangozott is és csak annyit mondott hogy van pár méhszájseb amivel nem érdemes még foglalkozni. Látta volna ha ez a betegségem lenne? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Az ultrahangon látszódott volna, ha a petefészkek PCO-s jellegűek lennének.


Kata2016-03-29 16:16:34
Tisztelt doktor úr! 2dik terhességem után Femilux tablettát szedek már 5 honapja, eddig mindig pontosan megjött a menzeszem igy is volt honap elején ami 7 napig tartott szokás szerint, majd 1 hét mulva ismét hasi görcs,hasfájás és megint menzeszem van, közepes szerű menzim van már 5dik napja, forduljak orvoshoz vagy ez mitől lehet? Várom válaszát. Üdv.Kata
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Nikoletta2016-03-25 20:25:26
Kedves Doktor Úr! 18 éves lány vagyok és Németországban voltam kint megjött és azóta menstruálok(1hónap) nem tudtam mit csinálni ott most akarok elmenni orvoshoz.fogamzás gátló felett írva de még nem vettem be 1 et se és,hogy ez közbe jött el se kezdtem még lehet,hogy magától elmúlik? és hogy a stressz és légkör változás váltotta ki? Még ilyen sose volt,de már húsvét miatt nem is tudok elmenni nőgyógyászhoz. Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
A nőgyógyász a vizsgálat után adhatja meg a választ.


Tímea2016-03-25 15:25:14
Tisztelt Doktor Úr! 31 éves nő vagyok, férjemmel babát szeretnénk, kb. fél éve próbálkozunk. Két hónapja szedem az Elevit+ terhesvitamint is. Elég rendszertelen a ciklusom, de kimaradni nem szokott. Szeptember 26.-án volt az utolsó vérzésem és mivel októberben nem jött meg így okt. 30.-án csináltam egy terhességi tesztet ami nagyon halvány pozitív volt. Két nap elteltével csináltam még egyet ami szintén nagyon halvány pozitív lett. Pár napra rá (nov.7) erősen görcsölt a hasam és meg jött a vérzésem mégis, ami 8 napig tartott (5 napig szokott). Következő hónapokban szintén hasonló eset történt. Nov. 7-én jött meg az utolsó vérzésem. Decemberben kimaradt, majd január 13.-án nagyon enyhe rózsaszínes folyást tapasztaltam. Január 19.-én csináltam tesztet ami halvány pozitívat jelzett. Január 21.-én nagyon enyhe rózsaszínes vérzést tapasztaltam és jobb oldali hasi fájdalmam volt, ami kisugárzott a combomba. 23.-án csináltam megint tesztet és már nem halvány hanem erős csík volt látható a pozitív teszten. Napközben kevés barnás folyást észleltem. 25.-én még mindig csak nagyon kevés barnás folyásom volt, majd 26.-án délutántól már rendes erősségű vérzésem lett - hasfájásom nem volt - ami 8 napig tartott és az első négy napban erős vérzés volt tapasztalható. Fontosabb információk még: nőgyógyásznál nem voltam a két eset kapcsán, mert csak megjött a vérzés; fogamzásgátló tablettát nem szedtem a gyermektervezés előtt, óvszerrel védekeztünk előtte Kérdésem az lenne, hogy miért szakadhatott meg a terhesség mind a két alkalommal? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Tímea
Az orvos válasza:
A teszt önmagában nem bizonyítja a terhesség létrejöttét. (Semmilyen vizsgálat nem tévedhetetlen.) Ha vetélés következik be, akkor sok esetben az ok nem deríthető ki, vizsgálatok nélkül pedig esély sincsen rá.


Nóra2016-03-21 21:14:50
Tisztelt Doktor Úr! 31 éves 2 gyermekes édesanya vagyok. 13 éves korom óta menstruálok, de sosem volt egyetlen rendszeres ciklusom sem. Számtalanszor jártam a problémával nőgyógyásznál, de sosem próbálták kideríteni az okát a panaszaimnak. Néhány évig fogamzásgátlót szedtem, ekkor rendszeres volt a ciklusom. Most 7 hónapos a kisebbik gyermekem és a szoptatás alatt Nacrez fogamzásgátlót szedtem, melyet 2 hete hagytam abba és nem is tervezem másik tabletta szedését. A problémám az, hogy 15 napja menstruálok, a vérzés mennyisége közepesnek mondható, de nem úgy tűnik, mintha meg akarna szűnni. A kérdésem az lenne, hogy várható, hogy ez a vérzés magától megszűnik vagy mindenképpen gyógyszeres beavatkozásra lenne szükségem? Köszönök válaszát!
Az orvos válasza:
Először nőgyógyászati vizsgálat szükséges, és annak függvényében kell beszélni a kezelés lehetőséiről.


bede reka2016-03-18 12:24:13
Jonapot kivanok a borgyogyaszom fol irta az izotretinoin tevat az acnes arcomra 3 hete keztem el szedni de nem jot meg a menszeszem hol marc. 5 meg kelet volna trsztet csinaltam de negativ mi okoza?
Az orvos válasza:
Ez a gyógyszer elvileg nem befolyásolja a menzeszét. Nagyon fontos a megfelelő fogamzásgátlás és a terhesség kizárása.


Réka2016-03-16 20:59:15
Tisztelt Doktor Úr! Már egy éve szedem a Taisa nevű fogamzásgátlót. Ez a negyedik hónap, hogy elég sokat émelygek, hányingerem van, fájnak a melleim, fáj a derekam. Mindig bepánikoltam, hogy lehet teherbe estem, de eddig mindig megjött és a teszt is negatív lett. Valamint ebben a hónapban a fehér folyásom is erősödött. Nem sárga, és a szaga sem kellemetlen. Okozhatja ezeket a tüneteket a fogamzásgátló? Illetve a családban elég sok a pajzsmirigy problémás ember. Van alul és felül működéses is. Testvéreim, anyukám. Ez közrejátszhat ebben? Vagy milyen irányban érdeklődjek, ha nem hormonális a probléma? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Először nőgyógyászati vizsgálatra van szüksége, majd a pajzsmirigy ellenőrzése jöhet.


stehli marianna2016-03-16 13:32:44
Tisztelt doktorúr! Depo provera injekció 6 hónap után még mindig nem jött meg a havim. Ez normális?
Az orvos válasza:
Amíg a hormon eltűnik a szervezetéből akár egy évig is eltarthat. Természetesen az első 3 hónap letelte után már nem nyújt megfelelő védelmet.


Kata2016-03-15 19:28:22
Tisztelt Dr.Úr!! Februar 22.en bevettem az utolso szem fogamzasgatlom(gestomix20) februar 25.en megis jott normalisan aztan nemkezdtem masik levél gyogyszert.eleg sokszor belem élvezett a parom.es ma marcius 15.én megjott.mire veljem ezt? A gyogyszer miatt van? Vagy lehet valami baj? Elore is koszonom a válaszát
Az orvos válasza:
A gyógyszer már nem szabályozza a menzesz megjövetelét, tehát ne számítson az óramű-szerű 28 napos ciklusra.


Dorka2016-03-15 18:48:34
Tisztelt Dr.Úr! Mas fel honapja nem jott meg nem vedekeztunk. de nem ment belem csinaltam tesztet,negativ lett. terhes lehetek? mit csinaljak?
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Alexa 2016-03-15 09:26:14
Tisztelt doktor úr ! Azt szeretném kérdezni hogy én már 2 hete szedek fogamzásgátlót , de nem tudom hogyan történhetet meg a dolog, hogy a barátom nem vette ki időbe és tegnap belém élvezet . Tegnap 14 -e volt és nekem ovulációs napok volt .... És arra lennék kiváncsi hogy így lehetek e terhes ...? Nagyon nem szeretnék az lenni mivel még csak 18 éves vagyok és még tanulok. Köszönetel elöre is !
Az orvos válasza:
Ha a jelenleg érvényes szabály szerint kezdte el szedni, (a menzesz első napján), akkor elvileg 2 hét elteltével már védett.


Misákné Várdai Teréz2016-01-22 15:28:08
Tizstelt Doktorúr! A tanácsát szeretném kérni. 12 éves kislányomnak 2015 márciusában jelentkezett az első menstruáció, de csak barna vérzés volt. Legközelebb októberben jött meg és szintén a barna vérzés. Most 2016 januárjában ugyanez a helyzet. A fejlődése normális. Kicsi sulyfeleskege lett. Nem tudom, hogy várjak-e,majd helyreáll a dolog, vagy vigyem orvoshoz. Várom válaszát. Nagyon köszönöm. Üdvözlettel Misákné Várdai Teréz
Az orvos válasza:
12 évesen még fiatal, jó eséllyel később beáll a menzesze.


Katalin2016-01-20 06:51:17
A kérdésem a következő lenne: Triregol 21+7 tablettát szedek 2008.decembere óta. Általánosan elmondható, hogy normális volt a vérzésem. Azért párszor előfordult hogy később jött meg, vagy kevesebb volt a megszokottnál. Most abban a helyzetben vagyok, hogy a tablettámból egyet elfelejtettem időben bevenni, de 12 órán belül pótoltam és ezután nem voltam együtt a párommal. A többi tablettát normális módon bevettem. A 7 nap vastabletta utolsó napján szokott jelentkezni a vérzésem. Most is jelentkezett de a szokásosnál kevesebb mennyiségű. 2-3 hónappal ezelőtt is jelentkezett ilyen kevés vérzés, de utána normális volt. 2-3 hónappal ezelőtt is csináltam tesztet ami negatív lett és most is csináltam két különböző tesztet és mindkettő negatív lett. Azt olvastam hogy 10-12 nap után már biztos eredménye van a teszteknek. Csak megnyugtatás képpen kérdezném Doktorurat, hogy három hete nem voltam párommal,vagzis több mint amennyi időalatt a teszt kimutatná és folyamatosan szedtem a tablettát kivéve azt az egz darabot de utána nem volt aktus köyöttünk, akkor nem valószínű a terhesség? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Semmilyen vizsgálat vagy teszt nem tévedhetetlen. Elméletileg a teszt érzékenységétől függően az aktus után 2 héttel mutatja ki a terhességet. A 12 órán belül pótolt tabletta mellett a védelem továbbra is fennáll.


Anett 2016-01-19 21:27:40
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem hogy a barátommal menstruáció előtt 2-3 nappal voltunk együtt. 15.en voltunk együtt és el is ment bennem.17.-én kellett volna megjonnie de nekem sose volt rendszeres a menstruációm. Utana meg egyszer egyutt voltunk es akkor is elment.Szeretnénk babát nagyon. Lehet esély arra hogy terhes vagyok ? Mikor teszteljek?
Az orvos válasza:
Nincs olyan időpont, amelynél kizárható lenne a terhesség. Tesztet az aktus után legalább két héttel érdemes csinálni, ez általában az előző menzesz után 4 hetet jelent.


Renáta2016-01-19 11:45:17
Üdvözlöm, azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a párom születési hallássérült, melyet nem lehet műteni, viszont hallókészülékkel segítettek rajta.. szeretnénk kis babát viszont félek, hogy örökli..esetleg valami gyógyszer vagy természetes gyógyszer vitamin szedhető-e majd a terhesség alatt ami segít egy kicsit kisebb esélyt adni arra, hogy a baba is hallássérült legyen?! Köszönöm, Renáta
Az orvos válasza:
Ez attól függ, hogy mi a hallásérülés oka. Érdemes még a fogantatás előtt genetikai vizsgálatot kérni, az esélyek előzetes felmérésére.


Natália2016-01-19 08:54:51
Tisztelt Doktor Úr! Január 6-án kezdődött a havi menzeszem, 5 nap alatt lezajlott. Előtte fogamzásgátlót szedtem ,Meliane-t, és mielőtt megjött beszedtem rendesen a megkezdett levelet, de mikor vége lett a havimnak nem kezdtem új levelet, végleg abbahagytam. Olyan kérdésem lenne hogy , okozhat e a gyógyszer abbahagyása olyan panaszokat , hogy haspuffadás, alhasi görcsök, és mostanában az utóbbi 1-2 napban azt érzem mintha pisiléskor fájna mindkét petefészkem környéke. Terhes nem vagyok csináltam terhességi tesztet. a fogamzásgátlót, 18 éves koromban kezdtem el szedni,most leszek 36 éves. egyszer szüneteltettem, és 2 terhesség miatt nem szedtem . de utána mindkétszer folytattam tovább. Okozhatja ezeket a gondokat az hogy ilyen hosszú ideig hozzá volt szokva a szervezetem a gyógyszerhez, amit most abbahagytam? felforgatta a hormonháztartásomat vagy más is lehet. ? a gyógyszer abbahagyása előtt ezeket a tüneteket nem érzékeltem, csak 1-2 nappal utána. Várom válaszát. köszönöm szépen. Üdv. Natália
Az orvos válasza:
A legvalószínűbb ok a gyógyszer abbahagyása. Ebből a szempontból lényegtelen, hogy előtte mennyi ideig szedte. Vizeléssel kapcsolatos panaszokkal urológusnál érdemes jelentkezni.


varga,istvánné2016-01-17 18:51:50
tisztelt,dr,ur.az.lene.kérdésem.hogy.48.évesen.elmulhat,a,mesruácio.és.ez.mijen.problémákal.járkérem.a.válaszát.imélcimemre.maradok.tiszteletel.varga.istvánné.kérését.előre.is.kőszőnőm
Az orvos válasza:
Ha a változó kor miatt marad el a menzesze 48 évesen akkor ez normális, ha terhesség kizárható.


Rita2016-01-17 15:49:58
Tisztelt Doktor úr! Hormonális problémára Dienille fogamzásgátlót szedek. Aknéra a bőrgyógyász Aknemicin krémet írt fel,ami antibiotikumos. Gyengíteni fogja a fogamzásgátlót, lehet használni? Kell kiegészítő védekezés?
Az orvos válasza:
A helyi hatású antibiotikum nem valószínű, hogy csökkentené a fogamzásgátló hatékonyságát.


Melinda2016-01-17 10:01:59
Tisztelt Doktor űr, Mi a véleménye az élőflórás natúr joghurt+teafaolajba mártott tampon használatáról a hüvelygomba ellen? Válaszát köszönöm előre is.
Az orvos válasza:
A joghurtos tampon a normál hüvelyflóra támogatására, és így megelőzésre alkalmas, de általában kezelésre nem.


Dori2016-01-17 01:51:47
Tisztelt Doktor Ur!Az lenne a kérdésem hogy mitöl van fehér folyàsom amikor nem fàj a hasam nem viszket nem piros de az egyik oldalon faj a vesem es sokat jarok vizelni lehet hogx valamilyen nögyogxaszi betegségem van?Vàlaszàt köszönöm.
Az orvos válasza:
A hüvelyi fertőzés nem jár hasi fájdalommal. Ez nőgyógyászra tartozik. A vesetáji fájdalommal és vizelési panaszokkal sürgősen forduljon urológushoz.


kiss nikolett2016-01-16 20:01:10
Tisztelt Doktor úr!Szeretném megkérdezni, hogy egy nőgyógyászati vizsgálaton visszamenőleg meddig tudják kimutatni, hogy mikor volt utoljára nemi életem? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Egyszerű vizsgálattal maximum pár óráig, legfeljebb 1 napig.


Veronika2016-01-16 17:08:29
Tisztelt doktor úr! Késik a menstruációm. Igaz eddig sem volt rendszeres. Legutóbbi két ciklusban egy héttel hamarabb jött meg. Decemberben 16-án jött meg és 20-án múlt el. Olvastam azt is h nagyobb adag antibiotikum szedés esetén is késhet. December végén infúzióban és tablettában is nagyobb adag augmentint kaptam. Elég sokat. Párommal óvszerrel védekeztünk. Tudom h a stressz is eltolhatja...mostanában eléggé sok stressz ér. Van egy gyerekem és volt egy terhességmegszakításom is. Aggódjak? Köszönettel:Veronika
Az orvos válasza:
Ha nem szed fogamzásgátlót, akkor az antibiotikum nem befolyásolja a menzeszt, legfeljebb a betegség, amire adták. A késés oka lehet a stressz és persze terhesség is.


Kyra2016-01-16 11:39:02
Tisztelt Doktor úr. Azt szeretném kérdezni, hogy a fogamzásgátló használata okozhat P3 -at? Úgy Hallottam, hogy a P3 loop műtt után már csak lombik programmal eshez egy nő teherbe? Ez igaz? Előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
A fogamzásgátló nem okoz méhszáj elváltozást. A kacskonizáció (loopconisatio) némely szövődménye okozhat igen ritkán meddőséget. Ha ilyen nincs a természetes úton való teherbeesésnek nincs akadály a műtét következtében.


gabi2016-01-15 17:19:37
Az első kérdésem az lenne, hogy van-e bármilyen módja a nemi herpesz kiújulásának megelőzésére? Nekem sajnos 3 évvel ezelőtt jelentkezett először, azóta többször is volt. Mit tehetnék ellene, hogy egyáltalán ne jelentkezzen többet vagy legalább minimálisan? Azt tudom, hogy kigyógyulni nem lehet belőle. Helyileg teafalolajjal vagy neogranormon kenőccsel szoktam kezelni. Tudok valamit szedni ellene esetleg? A cinkről olvastam, de nem tudom mennyire segítené a megelőzést. A másik kérdésem a hüvelygombára vonatkozik, 11 napig használtam esténként lefekvés előtt az orvosom által felírt kúpot, utána 14 napig tejsavas kúpot a hüvelyflóra miatt. Kb. rá 1,5-2hétre hétre ismét tüneteim voltak.(darabos folyás) Ezúttal már nem szerettem volna gyógyszert használni így teafaolajos élőforrás joghurtos tampon megoldását választottam. Úgy érzem használt. A fokhagymáról is olvastam, hogy folyamatos fogyasztással meg lehet előzni. Igaz ez? Tudna segíteni ebben is? Mit tegyek?
Az orvos válasza:
A felsorolt módszerek véleményem szerint nem hatékonyak a herpesz kiújulása ellen. Az immunrendszer erősítése javíthat valamit az esélyein. A joghurtos tampon a normál flóra helyreállítására alkalmas, lehet, hogy csak a tünetek enyhültek, de a fertőzés fennmaradt. A fokhagyma nem alkalmas hüvelyi fertőzés megelőzősére.


csilla2016-01-15 17:14:51
tisztelt doktor úr.a 7napos megvonásos vérzés elott 8 nappal pecsételö vérzés van, 3ik hónapja szedek uj fogamzásgátlót,véd ekkor is a tabletta? nem megy el a hatása?muszáj lecserélni új fajtára , ha több hónapig is tart ez az állapot?pecsétlés...a megvonásos elött
Az orvos válasza:
Új fogamzásgátló mellékhatása lehet pecsételő vérezgetés, viszont ha valami miatt a hormonszint és ezzel együtt a védelem csökken, akkor az is okozhat ilyen tünetet.


Katalin2016-01-13 11:02:36
Kedves Doktor Úr! 48éves vagyok,(elég későn)másadik honapja abbahagytam a fogamzásgátlo szedését.Első hónapban 3 nap késésem volt,e hó.3-a körül kellett volna menstruáljak,de egyáltalán nem volt semmi vérzésem.Azonnal óvszerre tértünk át,úgy hogy terhesség kivan zárva.Lehet,hogy a fog.gátló abbahagyása az oka?...vagy menopauza jele? Tisztelettel:K.
Az orvos válasza:
Semmilyen védekezés nem nyújt teljes védelmet, tehát a terhesség sem kizárt. Emellett természetesen könnyen lehet a gyógyszer mellékhatása, de változó kor tünete is.


Lilla2016-01-13 05:14:45
Tisztelt Doktor Úr! 28 éves leszek, és világ életemben sajnos menstruáció előtt 5-7 nappal már megduzzadt és fájt a mellem. Most először viszont azt tapasztalom,hogy sajnos a legutóbbi menstruációm után már pár nappal újra elkezdett,feszülni,duzzadni pedig még több mint 2 hét van a menstruációmig. Kérdésem az lenne,hogy ez így is marad most már, esetleg hormonváltozás ebben a korban mert sajnos nagyon szenvedek tőle....vagy ez csak lehet egy alkalom?! Gyógyszert nem szedek, terhes semmiképp sem lehetek. nagyon köszönöm! Lilla
Az orvos válasza:
Az esetleges problémák kizárására nőgyógyászati vizsgálat javasolt. Ha azon minden rendben van, akkor lehet beszélni a tünetek kezeléséről.


Lakatosné Évi2016-01-12 17:31:37
Kedves Doktor Úr! Szerettném kérdezni hogy 20 hónapja nem szedem a gyógyszert. Babát szeretnénk. Most végre azt hittem össze jöhet mert másfél hetet késett. De megjött sajnos. Eddig mindig rendszeres volt + -1-2nap. Nem csináltam tesztet gondoltam várok még egy kicsit. Lehetek most is a menstruáció alatt terhes vagy már nem? Vagy terhes voltam egyáltalán? Mi lehet az oka ennek. és most amikor megjött először barnás volt mint amikor már vége szokott lenni. aztán sötét piros. Kérem a mihamarabbi válaszát. Egy kétségbeesett nő.
Az orvos válasza:
Javasolom csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot. 20 hónap sikertelenség után ajánlatos a meddőségi kivizsgálást elkezdeni.


Balogh Noémi2016-01-11 17:30:35
Jó napot ! Spirálom van már lasssn 3 éve nemi életet nem élek mivel nincs párom de lassan 2 honapja nem menstruálok miért van ez?
Az orvos válasza:
Számos oka lehet, ezek kiderítésére nőgyógyászati vizsgálat szükséges.


Lolly2016-01-10 23:16:15
Kedves Doktor Ùr! Nuvaringet hasznàlok màr kb. 6 ève. Nem szokàsom "kèsleltetni" a menstruàcióm de legutòbb 4 hètig hagytam fent a gyürüt majd ugyan azon a napon amin szoktam eltàvoltitottam. Meg is jött ugyan azon a napon amin szokott. Ehò 5.èn tettem fel az ùjat. Pàr napja nagyon èrzèknyek a mellbimbòim (csak a hegye) nem prios ès mas tünet nincs de èrintèsre nagyon. Ez lehet a kèsleltetès miatt?Kellene aggòdnom?Nèha elö szokott fordulni ez a fajta érzèkenysèg de magàtol elmùlik. Illetve ehò 25.èn elutazom egy hètre ès pont akkor jönne meg ismèt. Nem szeretnèk a 10oràs repülö uton "szenvedni" szabad-e megint 4 hètre hagyni a gyürüt? Elöre is nagyon köszönöm!
Az orvos válasza:
A 4. héten a Nuvaring gyógyszerleadó képessége csökken, így nem nyújt megfelelő védelmet. Érdemes lenne a terhességet kizárni a tünetek hátterében. Nem ajánlatos ilyen módon csúsztatni a menzeszt.


ÁrCi2016-01-08 16:23:55
Tisztelt Doktor Úr! Februárban leszek 30 éves. Olyan helyzetben vagyok, hogy tavaly decemberben kétszer véreztem, pedig rendszeres 28 napos megvonásos vérzésem szokott lenni, gyógyszer mellett, igaz az új gyógyszer esetében amit több mint egy éve szedtem volt hogy két hónapra is kimaradt a vérzésem. 8 án kezdődött első menzi, kb 12 én vége volt és 19 én enyhén barnás vörös szinü vér pecsételés szerű jelentkezett két napig, majd két napig közepes és erősebb vérzés, és abba is maradt szintén két nap alatt. ezt követő napokban 23-24 körül már nem vettem be a fogamzásgátlót, fél levél maradt. Viszont szinte minden nap szeretkeztem párommal, napjában többször is, talán két nap maradt ki közben, mikor nem találkoztunk azon kívül minden nap vagy minden másnap elment bennem. 2016 elején már nagy étvágyam volt, és kezdett szurkálni a hasam vagy a fejem minden nap, és a teának meg a kompótnak fura ízét meg szagát éreztem, mait más nem érzett, a parfüm illatát is hirtelen erősnek éreztem amit kb aznap reggel fújtam magamra, valamint egyik pillanatban jó íze van valaminek utána 20 perc múlva már mellék ízt érzek. A levesnek mák ízét éreztem a lángosnak palacsinta ízét, és kétszer annyit eszek mint máskor. három éve nem voltam 55 kg, csak 50 körül, most viszont két hét alatt 55 kg lettem, és sokszor ha tele eszem magam sem émelygek, egyszer kétszer volt kisebb émelygés, ami még változott az az h eddig soha nem repedt ki a szám sarka, most meg igen és eddig nem jött fel a sava soha most igen, pedig eddig ittam kávét és most valahogy nem kivánom el is feledkezem róla. Második menzinél viszont azt hittem valami bajom van és én aki bírom a vért olyan rosszul lettem kétszer is, elfehéredtem, majdnem összeestem, émelyegtem, meg kétszer háromszor is előfordult h nem éreztem h szédelgek de elkezdtem dőlni és meg kellett kapaszkodnom a polcba mer nem bírtam megállni a lábaimon, meg a páromnak is egyszer neki estem álló helyzetben. Párszor ásítozom és hirtelen fáradtnak érzem magam sokat is alszom, vérszegény is vagyok ami gyerekkoromba voltam utonjara, pedig minden ételt megeszek, reggel normális a hőm, alacsony, délutánra meg hőemelkedésem van mindig. Mostanában majdnem mindig szinte egész nap pörgök, mint aki hiperaktiv és egyszer ovltak hőhullámaim, hosszas idő után, ami rám jellemző szokott lenni, verejtékezés nélkül, és mostanában majdnem mindig fázom. Pco sindromam van, de a tsh értékem és a többi hormon értékem stabilizálódott, teljesen normális. van agyalapi mirigy daganatom évek ota tudok róla, most megyek majd év elején MRi re, de eddig nem okozott különösebb problémát, kivanok olyan ételeket amit eddig nem, pl a vadast, rettenetesen kivanom a savanyusagot és a csemege uborkat, mindentől puffadok, annak ellenére h gyors szokott lenni anyagcserém sokat eszem és négy napig sem wc zek, de ha igen akkor sincs szorulasom, hullamzo a hangulatom, madarat lehet velem fogatni, utana meg pillanatok alatt ráförmedek bárkire, ez elég sűrűn jelentkezik a napokban, van ugy h meghatodom és el is sirom magam, sokkal érzékenyebb lettem, de ezen kivül telejsen nyugodtnak kiegyensulyozottnak érzem magam.... Mitől lehetett a két vérzés? Lehetséges h babát várok? Szeretnénk is. Mitől számítsam a ciklusomat illetve a lehetséges terhességet, első menzitől vagy a másodiktól? Tényleg lehet spontán peteérés is, és terhesség alatt is lehetséges vérzés vagy beágyazódás alatt? Mikor érdemes tesztelnem? Tegnap és azelőtt úgy éreztem h leszakad a hasam, olyan mindjárt megjön érzésem volt, szúrt is erősen, de ma nem érzek ilyesmit.Viszont nagyobb a hasam, behúzni sem tudom, és kisebbek rám a nadrágjaim, szorosabbak, a melleim nem fájnak csak kicsit duzzadtabbak és sötétebbek, .....remélem terhes vagyok, adjon tanácsot doktor úr :) Boldog új évet, köszönettel ÁrCi
Az orvos válasza:
A vérzések okát ezek alapján nem lehet egyértelműen megállapítani. Esély peteérésre fennállhat. Ha terhességre utaló tüneteket észlel, akkor már csinálhat tesztet, és 1-2 héttel később már érdemes nőgyógyászati vizsgálatot kérni. Az időpont megállapítása orvosi feladat.


Zsanett2016-01-08 09:30:21
Tisztelt Doktor Úr! Védekezés nélküli aktus után hány héttel zárható ki 100 %-osan a terhesség ultrahanggal?
Az orvos válasza:
Az aktus után kb. 3 héttel látható ultrahangon legkorábban az esetleges terhesség. Utána 1-2 héttel már mindenképpen látni kell, ha méhen belüli van.


Krupa Erzsébet2016-01-07 13:10:43
Kedves Dr.Úr. Kérdésem az lenne hogy 2015.12.06-án megjött 2015.12.12-én elmult. 2015.12.21-étől nem szedem a fogamzás gátló tabletát orvosi utasitásra. 2015.12.20-án vettem be az utolsó szemet utánna az egyhetes szünet következett volna. 2015.12.29-én együtt voltunk a párommal védekezés nélkül. A ciklusom nagyon össze visszavan. Lehetek terhes? Válaszát elöre is köszönöm.
Az orvos válasza:
12.29-én már be kellett volna szedni a következő tablettát, tehát a védelem már megszűnt.


Gréta2016-01-06 20:32:13
Tisztelt Doktor úr! 23 éves vagyok és egy éve szedek Altforelle fogamzásgátlót. Nem volt vele semmi problémám, a kezdeti súlygyarapodás is elhanyagolható volt ( 2 max. 3 kg). Azonban szeretnék hormontartalmú spirált felhelyeztetni. Ennek leginkább a kényelmi szempont az oka, illetve az hogy a tabletta szedése óta narancsbőrös lettem annak ellenére, hogy rendszeresen sportolok , mozgok és odafigyelek a táplálkozásomra. Szintén a tabletta ellen szól, hogy noha keveset ( napi 3-4 szál) de aktív dohányosnak mondhatom magam. Gyermektelen lévén érdemes a váltás? Az egyik hormontartalmú fogamzásgátlóról a másik hormontartalmú fogamzásgátlóra való átállás okozhat esetleges súlygyarapodást? A spirál megoldást jelenthet a narancsbőrre? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!
Az orvos válasza:
A spirál semmilyen formája nem ajánlatos, ha még nincs gyereke, csak ha más módszerekkel nem megoldható a védekezés, akkor jön szóba. A hormonspirál más típusú módszer, mint a ciklusosan szedett tabletta. A részletek megbeszélésre hosszabb időt kellene fordítani.


kalányos bettina2016-01-06 11:33:55
jó napot kivánok érdeklödni szeretnék h nekem két napja elmult a mensesem de még most is váladékozom nem nagyon de látszik ilyen barnás piros mitöl lehet?válaszát elöre is köszönöm
Az orvos válasza:
Az ok megállapításához nőgyógyászati vizsgálat szükséges.


Emoke2016-01-05 10:16:53
Jo napot kivanok doktor ur. Van egy 12 eves lanyom. Feher folyasa van, nem bo, viszket a nemi szerve. Mi a teendo? Koszonom szepen a ram szant idot.
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot, ha lehet akkor gyerek-nőgyógyásztól.


Rita2016-01-04 09:31:32
Tisztelt Doktor úr. Azt szeretném kérdezni, hogy a Brulamycin szemcsepp gyengíti a fogamzásgátlót? Kell kiegészítő védekezés vagy várjam meg a gyógyszermentes hetet?
Az orvos válasza:
A szemcseppből lényeges mennyiség nem szívódik fel, ezért a hatékonyságot nem befolyásolja.


Várvölgyi Réka2016-01-04 01:24:25
Tisztelt dr úr! Dec.27-én múlt el a mensim és elötte egy nappal hagytam abba a rezia fogamzásgátló tablettámat. Együtt voltunk a párommal 27-én is 28-án is és január elsején is. Két napja,vagyis a mensi utan a 6.napon olyan görcsöket érzek az alhasamban, mint havikor de egy kicsit gyengébbek, tegnap is és ma is a hasam felpuffadt. Ez lehet a beágyazódás jele? Lehetséges, hogy a mensivel együtt a tabletta abba hagyasat követő héten teherbe estem?
Az orvos válasza:
A tünetek lehetnek a tabletta abbahagyásának tünetei is. A védelem akkor szűnik meg, amikor az éppen esedékes tabletta beszedése elmarad, tehát az azt követő héten lehet terhes. A beágyazódásnak általában nincsen észlelhető jele.


Lia2016-01-03 12:52:57
Jó napot!A következő problémával fordulok Önhöz: 24 éves vagyok, évek óta, megszakítás nélkül szedek fogamzásgátló tablettát. Jelenleg 6 hónapja Mistral nevűt. Előző hónapban felfázására kaptam antibiotikumot (MONURAL 3 g granulátum), ami ha jól tudom helyben hat, nem közömbösíti a fogamzásgátló hatékonyságát. A biztonság kedvéért utána nem voltunk együtt a párommal. Aztán abban a hónapban mégis furcsa volt, mert a menseszem rövidebb, kicsit kevesebb is, de színre ugyanolyan volt, mint eddig és pontosan jött meg. (Eddig 4 napig szokott tartani, most 3 napig tartott.) A pms tünetek megvoltak előtte, majd elmúltak a menstruációval. A tablettamentes napokban volt, hogy 1-2 nap reggel, a havi meg jöttével párhuzamosan, lágyabb volt a székletem reggelente (1x-2x mentem azokon a napokon reggelente wc-re). Az új levélnél is volt, amit szerdán kezdtem el szedni, hogy reggel lágyabb volt, de nem vizes, nem híg. Kb. a gyógyszer bevétele után 10 órával, vagy többel. A mai napon reggel kissé rossz volt a gyomrom, eléggé meg is ijedtem. Kérem segítsen, van okom aggodalomra? Köszönöm előre is!
Az orvos válasza:
Nem túl valószínű a terhesség, de a biztonság kedvéért ajánlom, hogy csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Adri2016-01-02 12:48:05
Kedves Doktor Úr! November 24-én együtt voltam egy sráccal, védekeztünk óvszerrel és Pharmatex hüvelykrémmel is. Rá két napra megjött a menzeszem, amikor kellett, és olyan volt, mint máskor... Aztán megjött december 23-án (egy nappal előbb, mint szokott, de olyan volt a menzesz, mint máskor. Pár napja , ma is például, csináltam tesztet , negatívat mutat mindegyik. Terhesség biztosan kizárható akkor , ugye?
Az orvos válasza:
Az életben semmi sem biztos, de ebben az esetben csaknem teljesen kizárható a november 24-én létrejött terhesség..


Szandra2016-01-02 12:30:40
Jó napot Doktor Úr.Én szeptember óta nem védekezek a párommal.December eljén múlt el a menzeszem és dec.31.én kellett megjönnie.Napközben jött rám émelygés vagy reggeli után,állandóan pisilnem kellett menni,stb.31.én nem jött meg.1.jén hajnalban voltam együtt párommal majd reggel erős vérzésem lett alvadék darabokkal is.Járok taekwondo edzésre.Előtte 2 héttel kaptam rúgást a hasamra.31.én vettem be savlekötőt is.Az lenne a kérdésem,hogy elvetéltem e?Vagy a vérzés az lehet beágyazódási vérzés?De akkor szerintem nem lenne darabos vagy igen?
Az orvos válasza:
A késve jövő erős vérzés akár jelenthet vetélést is. Ehhez bizonyítani kell, hogy előtte terhes volt és után már nem. A "beágyazódási vérzés" érdekes felvetés. A beágyazódás a várható menzesz előtt már bekövetkezik. Nőgyógyászati vizsgálat szükséges.


diaa2016-01-01 13:20:20
Tisztelt doktorur! A következő kèrdèsem lenne! December 16 .án volt az utolsó menszeszem! 28 napos a cikluson. Szeretnèk már babát. Ès vèdwkezès nèlkül együtt voltunk december 27 este 29ènbreggel! Azota csak fájdogál a hasam tegnap 31 èn este meg hanyinger tort ram es fajt a cicim oldalt. Következo nem várt menszesem január 12. Menyibaz esèlye h sikerult a baba?
Az orvos válasza:
Lehetséges. Vannak, akiknél a terhességi tünetek már a következő menzesz időpontja előtt jelentkeznek tünetek.


Lucia2015-12-30 17:32:51
Tisztelt Doktor Úr! Fogamzásgátlót szedek már több mint 4 hónapja. 21 napod utánna 1 hét szünet A kérdésem pedig az lenne hogy abban az egy hétben amikor tabletta megvonás van akkor is véd vagy nem Köszönettel:Lucia
Az orvos válasza:
A fogamzásgátló tabletta az egy hetes szünet alatt is véd.


Aniko2015-12-30 15:50:26
Tisztelt Dr Ur! 26 eves lany vagyok. Talaltam egy szokatlan kis meretu csomot a jobb mell felso reszen. A menstruaciom 2 napjan eszleltem. Fajdalmat nem erzek. A mestruaciom rendszertelen. On szerint van okom aggodni vagy forduljak orvoshoz? Elore is koszonom valaszat! Koszonettel: Aniko
Az orvos válasza:
Mindenképpen forduljon orvoshoz.


Jennifer2015-12-29 09:48:56
Jó napot! Azt szeretném kérdezni hogy: Tegnap együtt voltunk a páromal es bennem marad az ovszer es tudomàsom szerint jött is ki kicsi belole mert nagyon melyen bent volt az ovszer de másnap megjött a menstruáciom, lehetséges hogy terhes maradok? Köszönöm előre!!
Az orvos válasza:
Elvileg lehetséges. A másnap normál időben jelentkező, szabályos menzesz miatt nem valószínű. Két hét után csináljon tesztet és rá egy hétre kérhet nőgyógyászati vizsgálatot.


Tünde2015-12-28 22:44:12
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz hogy 1 éve 3 hónapja szedem a deciora dogamzásgátló tablettát de most szünetet tartok mert sajnos volt egy kis probléma a szedéssel mer kihagyogattam belőle 2-3 hete hogy nem szedem mrt új levéllel folytatnám de most együtt voltunk a párommal és elment belém lehet rá esély hogy esetleg teherbe eshetek emiatt mert kb a 2 levél fele tájt hagytam abba? Köszönöm válaszát előre is! Üdvözlettel:Tünde
Az orvos válasza:
A régebben szedett fogamzásgátló semmilyen védelmet nem nyújt jelenleg.


Renáta2015-12-28 09:22:32
Tisztelt Doktor Úr! Fogalmam nincs mekkora a problémám,de a párommal körübelül másfél hete voltam együtt. Védekeztünk,de most 26-27-én kelett volna,hogy megjöjjön.De nem jött meg. A gumi nem szakadthatott ki,mert megnéztük és nem volt lyukas. Szóval mi a tehendő? És ha nem jön meg? Terhes nem lehetek hisz védekeztünk. Kérem mihamarabbi válaszát Doktor Úr!Ű Előrre is nagyon szépen köszönöm! További kelleme ünepeket és boldog új évet kívánok!
Az orvos válasza:
Biztos módszer nem létezik. Ha nem találtak látható lyukat a gumin, akkor is lehet terhes. Csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Lovasz lilla2015-12-28 01:14:19
Jonapot kivanok! Nemtudom mekkora a problema ezert irok! Sajnos idopontot kesobbre kaptam az orvosomhoz. Ket hete kezdtem el eszrevenni h kozosules.kozben nagyon keves feher valadek jon belolem. Mas mint maskor , nem szagos, de nagyon mas az allaga. Suru es nagyon feher. Egy kis ideig aggodtam..aztan elmult.de 2-3 napra mar nagyon fajdalmas a közösülès szamomra. Mar nem is elvezem es sokkal tobb a feher turos jellegu valadek. Segitseget/tanacsot kernek mi lehet az. Legalabb valamit tudjak amig nem jutok el az orvosomzhoz. Maskor soha nem volt ilyen gondom. Ket honapja nem hasznalok fogamzásgátlòt. Tampont hasznalok. Sokszor nem vedekezunk. Higienikus vagyok , 20 eves. Udv es kellemes unnepeket kivanok!!
Az orvos válasza:
A fehér, túrós váladék általában gombás fertőzésre utal. Nőgyógyászati vizsgálatot javasolok.


Kitti2015-12-27 16:48:13
Jó napot kivánok! Baratnőm kb. 2 hónapos terhes és barna folyása van pisilés után. Nagyon aggódom érte. Ön szerint menjen el orvoshoz? Vagy ez mitől lehet?
Az orvos válasza:
Sürgősen keressen fel nőgyógyászt.


Brigitta 2015-12-27 10:44:43
Tisztelt Dr. Turcsányi Attila! Segítséget szeretnék kérni. Meg csak első hónapja próbálkozunk a párommal a baba projekten. Ez másfél hónapja. Eddig eredménytelen tudom korai de 2 max 3 naponta együtt vagyunk és nem értem hogy akkor miért nem sikerülhetett elsőre. A mensesem sose késett és most 4 napot. Sok alvadt vér is van benne. Én 26 éves vagyok I típusú cukorbeteg ami jelen pillanatban jól be van állítva. Volt pajzsmirigy tulmukodesem de az is rendben van már egyedül az anti TPO magas. Van lisztérzékeny de az is negatív tartom a diétát. Progeszteron szintet sima laborba csinálnak nekem körzeti bemutatóval? Terhességi tüneteim voltak de tesztek negatívak én szerintem bekepzelhettem. Nőgyógyászatilag most rendben vagyok. Dr Úr szerint érdemes már most valaminek utána mennem vagy várjak még? Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Ha minden tökéletes, akkor átlagosan 3-6 hónap alatt jön össze a baba, persze lehet rövidebb és hosszabb idő is. A cukorbetegség és a pajzsmirigy működési zavara sajnos negatívan befolyásolja az esélyeket.


lenan2015-12-27 09:44:35
Tisztelt dr.Turcsányi Attila! Tanácsát,segítségét szeretném kérni!2015.okt.21 interruptiom volt,vérzésem a mai napig(12.27) nem jelentkezett.A 4 hetes kontroll vizsgálaton abdominális UH vizsgálat történt,ahol kis mennyiségű alvadékot láttak,de azt mondták minden rendben van. 12.15.ügyeleten kötöttem ki,mert tompa,ám folyamatos alhasi ill. keresztcsonti fájdalmam volt(elég erős),manuális vizsg. történt,rendben.Tarivid+Klion tbl.(folyás,láz nincs).Fájdalmam megmaradt,12.19.2x2 Norcolut tbl..Ezt is beszedtem,de semmi.Csak az intermittáló alhasi fájdalom és borzalmas stressz(önvád,suicid gondolatok).
Az orvos válasza:
Újabb nőgyógyászati vizsgálat szükséges, ha lehet ultrahang végzésével egybekötve. A további teendőket ezek eredménye határozza meg.


Varga Brigitta2015-12-27 01:07:41
T.Dr.úr! 8 éves lányom a minap wczés után pici vér foltot talált a wc papiron töbször is de a bugyiba semmit nem találtam cicik minimálissan püffetek, növésnek indultak, pocakjára is panaszkodik jogy alul furcsán fáj. Vigyem el megbizsgáltatni? Létezik hogy 8 ébrssen menstruálni fog? Vagy ez valami más lenne? Kicsit aggodunk férjemmel köszönöm mielöbbi válaszát.
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Éva2015-12-26 00:13:54
Doktor úr! Én nagyon fiatal vagyok. És szűz. A barátommal csak ruhán keresztül csináltuk. De volt 3 alkalom hogy teljesen átáztak a fehérneműk... 4 napja késik a menzeszem. Állandó gyógyszert szedek (pajzsmirígyre). Tüneteim: alhasi fájdalom,bal oldalon szúr, émelygés, szédülés illetve meg van duzzadva a mellem és érzékeny... 16 éves vagyok, a barátom 17. Lehetek terhes vagy valami más okozza ezeket? Nagyon félek. Kérem segítsen! Előre is köszönök mimdent.
Az orvos válasza:
Bár kicsi a leírtak alapján, de elképzelhető terhesség. A spermiumok megtalálhatják az utat az ép szűzhártyán keresztül is.


Gyuris Vanessza2015-12-23 22:18:01
Jónapot. 16 éves vagyok és lassan két hónapja nem jön meg a menstruáciom. Négyszer volt pecsételő vérzés szerű. A melleim fájnak már két hónapja és nagyon sokszor görcsöl a méhem majd sajog vagy a bal vagy a jobb oldalt. Egy éve nem találtak nállam kóros petefészekcisztákat. Vajon mi lehet annak az oka hogy nem jön meg . A biztonság kedvéért egy terhességi tesztet meg csináltatok. A menstruácium általában 42-47 napra jön meg szóval ez sem normális. Ha van bármilyen tanácsa kérem irja meg. Köszönöm előre is a válaszát.
Az orvos válasza:
A terhesség kizárása az első feladat. Csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Judit2015-12-21 20:51:29
Tisztelt Doktor úr!! 2hete írtam önnek,de nem jelent meg,ezért leírom mégegyszer! Panaszain körülbelül 2 hónapja jelentkeztek. Menstruációs ciklusom utáni napokban gyakran volt hányingerem,de pár napon belül ez elmúlt. November végén,szintén menstruáció után,a hányinger újra jelentkezett, a fejem úgy megfájdult,hogy hánynom kellet,szédültem,émelyegtem,fáradékony voltam és gyakran szúrt a szívemhez.Egy hete terhességi tesztet vettem, egyértelműen kimutatta,hogy nem várok babát..Másnap felkerestem a háziorvosomat,aki szerint a stressz miatt érzem így magam.. Kaptam Xanax nyugtatót és beutalót uh-ra és vérvételre (mivel vérszegény vagyok).Tüneteim pár nap után elmúltak. A mai napon az ultrahangon találtak valamit a méhembe,de az orvos nem tudta megmondani,hogy mi lehet.. 23.-án kell,hogy megjöjjön a menzeszem. Az orvos azt mondta,hogy várjam meg,hogy rendben lesz-e a menstruációm. A kérdésem az lenne,hogy ön szerint mi lehet a méhembe?? Van rá esély,hogy babát várok,annak ellenére,hogy a novemberi menstruációm rendben volt és a teszt is azt mutatta,hogy nem vagyok terhes? Mi állhat a háttérben? Nagyon aggódok!! Válaszát előre is nagyon köszönöm!!!
Az orvos válasza:
A vizsgálatot végző orvosnál sokkal kevesebb információ birtokában felelőtlenség lenne nyilatkozni, ilyen típusú kérdésekre általában nem válaszolok.


Anita2015-12-20 13:54:48
Tisztelt Doktor Úr! A következő problémával fordulok Önhöz:3 hete szültem, és kb. két hete a méhszájam leszállt a hüvelyembe,sajnos a hüvelybemenetnél tapintani is lehet.Lefekvéskor visszahúzódik, de álláskor újból érezhető.A méhszalagok nyúlhattak meg a terhesség alatt.A kérdésem az lenne,hogy van esély rá,hogy magától visszahúzódik,meggyógyul vagy milyen megoldás lehet a gyógyítására?Köszönöm a válaszát!
Az orvos válasza:
Első lehetőségként gátizom tornát javasolnék.


Dia2015-12-18 15:30:21
Üdvözlöm! Egy olyan kérdésem lenne, hogy csütörtök helyett pénteken kezdtem el az új levél fogamzásgátlómat szedni. (Gestomix) tehát az első szemet elfelejtettem. Bevettem az első kimaradt szemet és a soron következőt is, tehát 2szemet. Mikortól fog védeni? Illetve jól tettem? Köszönöm.
Az orvos válasza:
Jól tette, de 2-3 hétig használjon kiegészítő védekezést.


Barbara T2015-12-17 17:39:48
Tisztelt Doktor Úr Megközelítôleg fél évvel ezelôtt 7 hónapig szedtem fogamzásgátló tablettát, a menstruációs ciklusom 27 napról 29-re tolódott. Jelenleg 6-7 nappal a havi vérzésem elôtt barna folyást tapasztalok. Ugy tudom ez progeszteronhiány oka is lehet, mely terméketlenséggel járhat. Nagyon nyugtalanít mivel még 21 eves vagyok és nincs gyerekem. Ezzel kapcsolatosan szeretném kikérni az ön véleményét. Továbbá egy hónapja Euthyrox tablettát szedek pajzsmirigy alulmuködés miatt, de a gyógyszermennyiség még beállítás alatt áll. Ez befolyásolhatja esetleg? Válaszát elôre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A pajzsmirigy kóros működése befolyásolhatja a női ciklust.


Vivien2015-12-17 14:01:04
Tisztelt Doktor Úr! November 7-12 ig normális menstruációm volt a megszokott 28 napra. November 27-töl december 3-ig kevés barnás pecsételésem volt ilyen eddig még soha nem történt, azóta semmi barnázás se vérzés. 14-én csináltam terhességi tesztet ami negatív lett. Már van 2 gyermekem és mindkét terhességem második hónapjában volt csak pozitív a tesztem.Terhességről lehet szó csak korai volt a teszt vagy valami más? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Lehetett korai a teszt és lehet más is. Vizsgálat nélkül nem találgatnék.


2015-12-17 09:07:27
A párommal a ciklus során 15.napnál voltunk együtt és 2.napra rá pecsételő vérzés ,folyást vettem észre,néha megszédülök ,görcsöl a hasam .Az lenne a kérdésem hogy mi okozhatja ezt.Hogy sérülés vagy fertőzés vagy más dolog lehet a hátterében. Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A tünetek alapján lehet hüvelygyulladása.


Sz. Dóra2015-12-16 21:03:55
Üdvözlöm! 3 éve szedem a Yasminelle nevű fogamzásgátlót. Eddig a 4. napon jött meg a menstruációm, viszont az utóbbi 3-4 hónapban a 6. napon jön meg. Egyik hónapban rendesen a 4. napon, a következő hónapban viszont a 6. napon. Ilyenkor nagyon erős a vérzésem és csak a következő hét közepén múlik el . Ön szerint lehet, hogy gyógyszert kellene váltanom, esetleg más probléma állhat a háttérben? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Ha zavarja a vérzés változása, akkor felmerül a gyógyszer cseréje.


Alexandra2015-12-15 16:44:48
Kedves Doktor Úr! 11.24-én volt ovulációm,12.05-én történt az aktus. 12.14-re vártam a menstruációm, ami 12.08-án meg is jött rendes vérzéssel. Pár napja pecsételek, de ahogyan most múlik elfelé megduzzadt a mellem és alhasi szurkálásaim vannak, ez a peteérés lenne? Vagy esetleg a terhesség első jelei? Mihamarabbi válaszát várom! Köszönettel Alexandra!
Az orvos válasza:
A leírtak alapján mindkettő elképzelhető.


2015-12-15 16:34:37
Régota babát szeretnénk a párommal de eddíg nem jött őssze rendesen menstruáltam eddig de most 1hete volt utoljára menszeszem és ma újra vérzek 1hét telt el, ez mormális? Lehet terhesség?
Az orvos válasza:
Nőgyógyászati vizsgálatot javasolok.


brigi2015-12-15 09:40:34
Jó napot. Csináltam tesztet de egy csíkos lett de sajna lejárt a terhességi teszt létezik hogy ezért volt egy csík?vagy korán csináltam a tesztet?mikor érezzhetek terhesegre utaló.jeleket? Köszönöm a válaszát
Az orvos válasza:
A lejárt teszt nem megbízható.


Nagy Tímea2015-12-14 18:32:36
TISZTELETEM DR. Úr! Màr ìrtam egyszer de valamièrt nem jelent meg! Olyan kèrdésem lenne,hogy pàrommal babàt szeretnènk!Mi a teendö ilyenkor milyen vizsgàlatot èrdemes elvégezni mèg mielött neki làtunk a baba tervezèsnek???Kb.hàrom hónapja voltam nögyógyàsznàl,gyulladàsom volt és a keneteredmèny megjötte utàn kaptam mèg kupot,mert gombàt is mutatott a kenet eredmèny.azóta panaszaim elmultak!A terhességi vitamint elkezdhetem szedni,ès egèsz terhessèg alatt kell vagy lehet szedni? Vàrom mielöbbi vàlaszàt! Tisztelettel Nagy Tìmea
Az orvos válasza:
A terhességi vitamint elkezdheti. Egyéb kérdéseivel forduljon az Önt és a részleteket ismerő nőgyógyász kollégához.


2015-12-14 16:32:23
Köszönöm a válaszát. Volt a szekrenybe egy terhességi teszt csak lejárt egy éve de egy csíkos lett a teszt de volt Barnabás a vizeletben. Korai volt a teszt csinálasa?
Az orvos válasza:
Az egy éve lejárt teszt nem megbízható.


Franciska2015-12-14 12:38:10
Tisztelt Doktor Ur! Még 2 szem van hátra a fogamzásgátlo tablettámbol de a megvonásos vérzés már jelentkezett. Aggodnom kellene? ( az utobbi időben sok stessz ért illettve egyéb betegség miatt algopyrint is rendszeresen szedtem) válaszát köszönöm !
Az orvos válasza:
A korábbi vérzés jelentheti, hogy a gyógyszer szintje nem megfelelő, ezért kiegészítő védekezés szükséges lehet. Szedje a tablettát tovább az előírtaknak megfelelően.


Szűcsné2015-12-12 18:16:01
Kedves Attila Dr .Ùr Van egy3,5 eves fiam. most egytesot szeretnenk most egy hetet késett a vérzésem ma megjött de magyon kevés és ròzsaszin mint egy orrverzes . teszt nem mutatta hogy lenne babam de valamiert mégis mas a verzes
Az orvos válasza:
A teszt is tévedhet. Javaslom ismételje meg és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Péter2015-12-11 12:13:40
Tisztelt Doktor Úr! A barátnőm miatt írok önnek. Minden nap du.5 órakor vette be a fogamzásgátló, de a munkája miatt este 9-10 órára tolódott a bevétele. Az új levélből már 6 szemet bevett. Ezek után váltott időpontot. A kérdésem az lenne, a fogamzásgátló hatása módodul-e ebben az esetben ha továbbra is tartja az esti 9-10 órás időpontot. Köszönettel, Péter
Az orvos válasza:
Pár órás késés, vagy átállás nem jelent problémát.


Alexandra2015-12-11 01:15:21
Kedves Doktor úr! 11.24-én volt ovulációm. 12.04/05 -e között a párom pénisze csak a hüvelyemhez ért és ha volt is közösülés csak 2/4 cm. Az előváladékától teherbe eshetek? 12.14-én kellett volna megjönnie, de 12.8-án erős vérzésem volt 3 napon keresztül akkor ez a beágyazódás jele lenne?! Mi hamarabbi válaszát várom, aggódó kis hölgy, Alexandra.
Az orvos válasza:
Az előváladéktól is lehet terhes. Az erős vérzést nem valószínű, hogy beágyazódás okozza.


Lara2015-12-09 15:32:28
Kedves Doktor Úr! Az erős torokfájás befolyásolhatja a megtermékenyülést vagy a beágyazódást, ha nem vettem be gyógyszert? köszönöm a válaszát! Szép napot! Lara
Az orvos válasza:
Nem. Néhány vírus, például az influenzáé okozhat fejlődési rendellenességet, de ez a beágyazódás után jelenthet problémát.


Anna2015-12-09 14:04:47
Tisztelt Doktor Ür! 35 éves vagyok, a párommal babát szeretnénk (már van egy 5 éves lányunk, sajnos 6 hónap alatt még nem jött össze. Önnek mi a véleménye az ovulációs mikroszkópról és az ovulációs tesztekről? Vásároljunk ilyesmit? Nem tudom pontosan kiszámolni a középidőt, mert a ciklusok 23 és 26 nap közöttiek. Ha 7 és fél hónapja esemény utáni tablettát vettem be, az ugye már nem lehet hatással a mostani ciklusaimra? Előre is köszönöm szépen a válaszát.
Az orvos válasza:
A régen bevett gyógyszernek ilyen késői hatása nem várható. Az ovulációs teszt legtöbbször felesleges, nem érdemes a peteérés időpontját ennyire számolgatni.


brigi2015-12-09 13:51:23
Jó napot kívánok december 6 megjott de nem olyan verzes mint szokott lenni. Másfél napig tartót. És szurkálta a hasam lehet hogy terhes vagyok? Válasszat minnel előbb várom
Az orvos válasza:
Ha kevesebb volt a menzesze, akkor gyanakodni kell terhességre. Csináljon tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Alexa 2015-12-08 11:40:37
Kedves doktor úr Az lenne az utolsó kérdésem hogy ha teherbe esnek gyógyszer mellett meg jönne a vérzésem is?
Az orvos válasza:
Lehetséges.


Marcsi2015-12-08 11:14:50
Kedves Dr.Úr! Az lenne a kérdésem, hogy kicsivel több, mint egy éve szedem az Adelle nevű fogamzásgátlót. Az utóbbi időben iszonyú módon hullik a hajam, de tulajdonképpen már nyáron is hullott, csak most már látványos, alig van hajam. Lehet a fogamzásgátlótól? Abbahagyhatom a szedését, akár most is? 10 szem van még hátra, viszont a párommal egy hete még együtt voltunk. Mit tegyek?
Az orvos válasza:
Hormonváltozásoknál előfordulhat hajhullás, de a tabletta mellékhatásai között nem szerepel ilyen.


Renáta2015-12-07 15:43:08
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy fogamzásgátlóval lehet-e késleltetni 1 héttel a menstruációt? Milyen gyakran "lehet" ezt megtenni? Illetve lehet ettől bármi problémám? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Minél több nappal hosszabbítja meg a tabletta szedését, annál nagyobb a valószínűsége, hogy vérzészavar lép fel. 2-3 napnál ez a kockázat minimális.


Farkas Adrienn2015-12-07 14:34:17
Tisztelt Dr Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy most először tovàbb szedtem a gyógyszerem chipromix de 5 nappal a màsodik levél el fogyàsa előtt görcsölni kezdtem és minimàlis vérzés jelentkezet. Ez mitől lehet??
Az orvos válasza:
Minél több nappal hosszabbítja meg a tabletta szedését, annál nagyobb a valószínűsége, hogy vérzészavar lép fel.


Judit2015-12-04 20:15:11
Tisztelt Doktor Úr!.Okt.02-án megjött a mezeszem,párommal 05-èn vèdekezès nèlkül együtt voltunk(sajnos most már erre hivatkozva)mèg kèt napot szokásos tartott..aztán Okt.28-án ismèt megjött(általában 30-32 naposak a ciklusaom)ez is normális volt,mennyisègileg,ideileg..de Nov.16-án ismèt megjött(ez elèg korán)tesztet Okt.19-èn ès Dec.02-án csináltam amik negativak,de a melleim mintha feszülnènek,nagyobbak lettek volna ès nèha szurdogál a hasam...kedden tudok doktorhoz menni.Lehetek terhes?.22 èves vagyok.Köszönöm előre is a válaszát!
Az orvos válasza:
Teljesen nem zárható ki.


Rozi2015-12-04 14:49:01
Tisztelt doktor ur az lene a kerdesem hogy 30 an voltunk egyut a paromal de ovulaciom 3 an volt szerintem mert mindig erzem olyankor fajdogal is igy meg lehet hogy terhes maradok? Vagy mar nem eletkepes ilyen sokaig a spermium?
Az orvos válasza:
Az ovuláció napját nem lehet biztosan megmondani. A spermium egyébként 48-72 óráig életképes.


krisztina2015-12-03 18:31:55
A múlt havi levél utolsó hetének 2. szemét elfelejtettem bevenni (mistral tabletta), utàna pontosan szedtem a levél végéig, most pedig elkezdtem azúj levelet, szünet nélkül. A pàrommal a kihagyott szem utáni 5. napon voltunk együtt. azt még tudni kell, hogy a kihagyott szem utáni második napon lényegében megjött a menstruációm, s mikor együtt voltunk, még bőven tartott. ön szerint féljek attól, hogy esetleg teherbe estem? válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
A tabletta kihagyása miatt vérzészavar előfordulhat, és a védelem is megszűnt. Az előbbin a szünet kihagyása nem segített, inkább rontott.


Tunde P2015-12-03 00:26:50
Udvozlom. Fura fajdalmat erzek a vaginam kulso reszen, olyan erzes, mintha "lehorzsolodott" volna a borom azon a kulso ajak egy reszen. Nagyon eget. Mitol lehet? Elegge felek, hogy valami komolyabb dolog tunete lehet. Elore is koszonom.
Az orvos válasza:
Nőgyógyászati vizsgálat szükséges.


Alexa2015-12-01 18:17:01
Kedves doktor úr Az lenne a kérdésem hogy fogamzásgátló mellet hogy lehet terhességet észre venni?
Az orvos válasza:
Terhességi tünetek észlelésével, terhességi teszt végzésével.


csizmadia Julianna2015-12-01 15:53:03
jónapot Doktor úr! 20 éves nő vagyok. fél éve vezetek menstruációs naptárat és 2 hónapja elég fura a szervezetem..eddig rendre megjött napra pontosan, de 2 hónapja tart a problémám. múlt hónapban megjött, és mikor elmúlt 2 hétre rá olyan folyás jelentkezett amit nem neveznék se pirosnak se barnának. olyan köztes..azthittem pecsételő vérzés de nagyon büdös, szúrós szaga van..se fájdalom semmi...tartott 2 napig és eltűnt. .viszont ebben a hónapban 7.én kellene megjönnie és a mai napon (1.-én) megint jelentkezett ez a bizonyos folyás..nemtudom mitévő legyek..valami fertőzés lehet? netán terhesség? bár azt kizárnám mert nagyon odafigyelünk párommal..Köszönöm előre is válaszát!
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Szandi2015-11-30 19:38:24
Tisztelt doktor úr! A 3.héten az utolsó szem fogamzàsgàtlót (gestomix)elfejetettem bevenni 7nap szünet utàn új levéllel kezdtem a 8. napon.(Csütörtökön) Pàrommal együtt voltam.(szombaton) Ön szerint védett voltam?? Megköszönöm, ha vàlaszol!
Az orvos válasza:
Elvileg védett volt.


Kovács Imréné2015-11-29 17:26:17
Tisztelt doktor úr Kovács Imréné vagyok 28 éves november 24. -én Megjött a menzeszem. Tegnap nov.27.- én délelött erős alhasi fájdalom kezdödött szúró érzésel . Alig birtam fel állni mikor áltam fel erősen belenyilalt a szeméremdombomba a fájás. Szeretném meg kérdezni hogy mi okozhatja ez? Nem múlt el most is nagyon fáj . Nőgyógyászati vizsgálaton márciusban voltam. Nagyon meg köszönöm ha válaszol nekem . Tisztelettel: Kovács Imréné
Az orvos válasza:
Sürgősen forduljon orvoshoz. (háziorvos, nőgyógyász)


Szilvia2015-11-27 00:12:22
Tisztelt Doktor Úr! 7 hete szültem. Nagyjabol 4 hétig volt szülést követően vérzés. Ezt követően 1 hét múlva vérzés jelentkezett(amit én elsőnek menzesznek gondoltam, 4 napig tartott es inkabb barnas volt, mint piros). Ezt követően 1-1,5 hét múlva ismét barnás folyás jelentkezett(minimális). Érdeklődnék, hogy ez normális jelenség-e? Ez ha jól sejtem nem tekinthető menstuációnak? Mikor számíthatok vajon rendes ciklusra? (41. héten, burokrepesztessel es oxytocinnal inditott hüvelyi szülés volt, nem szoptatom a kislányomat) Köszönöm válaszát: Szilvia
Az orvos válasza:
Lehetett a menstruáció bejelentkezése. Ha nem szoptat, akkor hamarabb be szokott állni a normális ciklus és persze a fogamzóképesség is.


csilla b2015-11-26 17:18:28
tisztelt doktor úr.szeretném megtudni,hogy fogamzásgátló tabletta szedése alatti barnázgatás menstruáció elott 7-8 nappal,2nap aztán elmulik,indokolt ez esetben tabletta csere? akkor szoktam cserélni tablettát,amikor több napig is barnáztam,ey kb 1 másfél évenként történt meg.most fogom a 3ik levelet elkezdeni,de az elsoben másik honapban is barnáztam ezt a 2napot.el kéne ennek is mulni? engem nem zavarna ey a 2napos barnázás,csak nemtudom akkor van e rendes hatása a tablettának.muszáj 2napos barnázás miatt is cserélni???...ha 4,ik 5honapban is megmarad ez a problémám?...köszönöm válaszát.
Az orvos válasza:
Ennyi információ birtokában nem foglalnék állást. Vizsgálat és részletes megbeszélés szükséges.


Iski Enikő2015-11-25 17:04:03
Tisztelet Doktor úr!! Iski Enikő vagyok.26 éves.Okóber 18-án volt utoljára menstruációm. Az az 1,5 hete nem jött meg.Csináltam tesztet de az negatív lett. vagy lehet túl korán csináltam?? Vagy mikor ideális tesztet csinálni? Napról napra egyre jobban érzem a tüneteket fáradtság,álmatlanság,émelygés,hányiger,fejfájás. A párommal nem védekezünk mert babát szeretnénk és reméljük hogy most összejött. mert olvastam hogy valakinek 2-3 hét után mutatta ki a teszt a terhességet. Ez lehetséges? Mikor ajánlja hogy megint csináljak egy tesztet? Üdvözlettel:Enikő
Az orvos válasza:
A teszt általában pár napos menzeszkésésnél már pozitív, de adhat téves eredményt is Javaslom ismételje meg a tesztet, esetleg használjon másik gyártmányt. Utána érdemes nőgyógyászati vizsgálatot kérnie.


Farkas Brigitta2015-11-23 14:13:38
Tisztelt Doktor Úr!azzal a kéréssel fordulok önhöz , hogy az utolso menstruácios nappom után 2-3 napra rá el kezdett szurkálni a hasam alja.Elmentem a vedőnőhöz megkérdezni hogy mittöl szurhat a hasam alja és ő azt mondta hogy lehett hogy pocak lako van a dolgok háterébe.a menstruáciom megjött a vártnál egy héttel elötte azt szeretném öntöl kérdezni hogy most mire számitsak : babát várok vagy semˇ
Az orvos válasza:
Csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Judit2015-11-23 10:06:04
Tisztelt Doktor ÚR! 7 napja késik a menstruációm. Reggel csináltam egy tesztet ami negatív lett sajnos. Érdeklődni szeretnék, hogy ettől függetlenül lehet-e terhes? Illetve korainak találja-e a tesztelést? Az a helyzet, hogy nekem max. 1 napos késés szokott előfordulni a ciklusaimnál, az is ritkán, többnyire pontosan szokott megjönni, ezért is lett gyanús. Emellett puffadtabbnak is érzem magam, illetve a melleim pár napja nőttek is és annyira feszülnek és érzékenyek, hogy szinte alig lehet hozzáérni. Nov. 16.-án kellett volna mejönnie, akkor 3 napig görcsölgettem, azt hittem mindjárt meg fog jönni, de smmi. Aztán 2-3 napig fájt a hasam alja és szurkált. Ezek miatt a gyanús jelek miatt gondoltam, hogy baba van a dologban, de ma reggel negatív volt a tesztem. Egész hónapban próbálkoztunk a párommal, így lehet, hogy késői megtermékenyülésről van szó? Továbbá egy hóapja szedem a Czeizel tehesvitamint+E-vitamint még mellé...bár ezek nem hiszem, hogy befolyásolnák a menstruációs ciklust. Ön szerint valóban nem vagyok terhes, ha a teszt negatív volt? Vagy van esély még mindig a terhességre? Amennyiben igen, mit ajánlj, mikor teszteljek újra? esetleg ne is teszteljek, hanem menjek el Nőgyógyászhoz inkább? Köszönettel: Judit
Az orvos válasza:
A teszt sem tévedhetetlen. Javaslom ismételje meg, és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot. A teszt 1-2 napos menzesz késés esetén már lehet pozitív.


Illés-Újvári Csilla2015-11-22 09:17:54
Jó napot kívánok! Abban szeretnék segítséget kérni,hogy gyereket szeretnénk ismét és vannak erre utaló jeleim (étkezés utáni puffadás,ami az esti órákban a legintenzívebb + a melleim fájnak), de 3 napos késés után megjött a menstruációm.Lehetek-e ettől még terhes? Várom válaszát.Köszönettel: Csilla
Az orvos válasza:
Még lehet terhes, vagy egészen kis vetélés, ezt bizonyítani nem tudjuk, vagy csak egy sima menzesz.


Evelin2015-11-21 11:48:12
Tisztelt Doktor Úr! Férjemmel babát szeretnénk.ciklusom alatlaban 31 napos de szokott késni par napot, de eddig maximum 7 napot.jelenleg 10napja késik.utolso menzeszem első napja okt.12.felfazasra 24-25-én Monural port ittam amitol elmúltak a tüneteim..ovulacios tesztet is vegeztem mely szerint a peteeresem 30-31-én volt.abban az idoben voltun is egyutt.pár napja náthás vagyok es hőemelkedésem van,gyógyszert nem vettem be rá.10 napja késik ma reggel is csinaltam tesztet ami negativ.gorcsolok szurkál...pcseteles nem volt..mellfeszulés nincs.a hányingert szédülés van..de azt a hoemelkedesnek tudom be.van valami esély a terhessegre? Köszönettel Evelin
Az orvos válasza:
Kisebb hőemelkedés lehet hormonhatás, de terhesség következménye is. A teszt ismétlését és nőgyógyászati vizsgálatot javasolok.


Tamara2015-11-21 00:17:36
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem,hogy szeptemberben a háziorvos (GP- angliában élünk)mindenféle vizsgálat nélkül szerinte a Mercilon miatt fokozódott migrénemre és szabálytalan ciklusomra(1-2késések) cerelle minipillt írt fel.azóta nem menstruálok.3hete abbahagytam a szedését,azóta szinte naponta vannak menzesz szerű derékfájdalmaim,a melleim nagyon érzékenyek,a tesztek negatívak.szeretném természetesen kivizsgáltatni magam,de itt olyan sokáig tart minden.kell aggódnom,komolyabb probléma miatt?köszönöm!
Az orvos válasza:
A vizsgálat szükséges, de a menzesz kimaradása lehet a minipill mellékhatása.


Alexa 2015-11-20 18:19:39
Tisztelt doktor úr. Akkor nincs félni valóm hogy terhes leszek kettős védekezéssel? egyébként a yasminelle fogamzásgátlót szedem.
Az orvos válasza:
Bár a kettős védekezés elég biztonságos, mégsincs teljes védelem.


Kata2015-11-19 20:18:10
A kis szeméremajkamon egy fekete pont jelent meg. Nem fáj, nem domborodik ki, csak mintha a bőr egy pontban fekete lenne. Aggódnom kell?
Az orvos válasza:
Mutassa meg nőgyógyásznak, lehet, hogy csak egy zsírmirigy.


evelin2015-11-19 14:27:11
Jó napot kivánok nekem az lenne a kerdesem hogy oktober 8. volt utojara menszeszem és azot november 14 volt rozsaszin folyasom uttana kicsit pirosabb és uttana pedig barna de nem ugy volt meg ahogy szokot én terheségre gyanakszom de vettem tesztcsikot és negativ volt varom valaszat
Az orvos válasza:
Javaslom kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


KLÁRA2015-11-19 09:03:02
Kedves Doktor Úr már 3 hónapja a menstruációm 1napig tart és utána kb 5 napig erős görcseim vannak ez már természetes 30 évesen,vagy esetleg gond lehet. Már van 4gyerekem is,és a 4-dik gyerek fogamzásakor volt egy kisebb polipom ami a magzat által eltűnt.
Az orvos válasza:
Javasolt nőgyógyászati vizsgálat. Ha ott nem találunk eltérést, akkor mondhatjuk, hogy az élet folyamán a normális menzesz változhat.


Kyra2015-11-18 10:00:17
Azt szeretném kérdezni, hogy a fogamzásgátló megemelheti a vércukrot? Még Mielőtt szedtem volna 4,3-4,7 volt mindig a cukrom. Most azonban 5,1. Okozhatja a gyógyszer? Tényleg igaz, higy cukorbetegséget is okozhat? Dienillét szedek, 31 éves vagyok.
Az orvos válasza:
Cukorbetegségre való hajlam esetén a fogamzásgátló befolyásolhatja a cukor anyagcserét.


Csilla2015-11-17 20:59:01
Tisztelt Doktor Úr! A véleményét szeretném kikérni a következőkkel kapcsolatban. Jelenleg Németországban vagyok fél évet, tanulás céljával, ezért is komplikált és felettébb ijesztő a dolog. Körülbelül 3 évig használtam a Nuvaring-et, előtte pedig a tablettát, majd mielőtt kijöttem Németországba, abbahagytam a hüvelygyűrűt. Az utolsó menstruációm kezdete olyan okt.4-5-6 körül lehetett, de nem emlékszem pontosan, és az utolsó napjára sem. November 6.-7-én történt az incidens és 7.-én délután bevettem az ellaOne nevezetű esemény utáni tablettát. de nem jött meg a menstruációm azóta sem(10.nap). Most gyakori mellfeszülést érzek, és mellnövekedést tapasztalok. Nagyon aggódom, terhes lehetek-e, ugyanis a helyzetet bonyolítja az, hogy legközelebb karácsonykor megyek Magyarországra. Azt azért hozzá szeretném tenni, hogy a legutóbbi fogamzásgátló abbahagyása után például 5 hónapig nem jött meg a menszeszem,és orvoshoz kellett,hogy forduljak, hogy ezen segítsünk. Lehetséges, hogy most is a hüvelygyűrű abbahagyása, illetve a nagy hormon mennyiségű esemény utáni tabletta kavarta meg a szervezetemet, vagy nagy a valószínűsége, hogy terhes lehetek? Természetesen, terhességi tesztet is fogok venni, viszont ahogy olvastam, az a 14.-15.naptól ajánlott, és addig még van egy kis időm.
Az orvos válasza:
Mindkét magyarázat lehetséges. Lehet terhes, hiszen az esemény utáni tablettának is van hibalehetősége, de lehet hogy csak a gyógyszer abbahagyása okozza a rendellenességet.


Szvero V.2015-11-17 08:27:54
Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék érdeklődni, terhesség alatt lehet-e kocogni? Ez a harmadik terhességem, az első kettő problémamentes volt, a szülés is, de akkor még nem futottam, az első terhességem előtt befejeztem. Akkor nem javasolták, én pedig nagyon vigyázni akartam. De a második baba után elkezdtem újra futni, lelkileg, testileg nagyon feltölt, fitten tart, és ha ez a harmadik várandósság alatt lehetséges, szeretnék továbbra is futni. Több cikket is olvastam róla, hogy mértékkel, de lehet futni terhesség alatt is. Most derült ki a terhességem, 4. hétben vagyok. Heti 2-3 alkalommal, 20-25 percet szeretnék futni, lassú, kocogó tempóban. Eddig is megálltam, ha fáradtam, nagyon ügyelnék, ha problémát érzek. Ön szerint ilyen feltételekkel folytatható a futás? Első két gyerekemmel is aktívan éltem meg a terhességet, ásóztam, kapáltam, kertészkedtem, és nem volt gond. Előre is köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
A leírt terhelés megfelelő kondíció esetén nem számít túlzottnak.


Alexa2015-11-16 12:59:40
Tisztelt doktor úr Az lenne a kérdésem hogy 7 hónapja szedek fogamzás gátlót. A párommal úgy vagyunk együtt hogy óvszert is használunk. Menyi az esélye hogy így teherbe esek? Kell félnem tőle? Annyira rossz h szex közben ezen gondolkozom. Válaszát nagyon köszönöm
Az orvos válasza:
A kettős módszer elég hatékony, minimális a hibalehetőség. A túlzott félelem nem jó, megzavarhatja a mindennapi életét.


Mònika2015-11-16 11:07:18
Tisztelt Doktor Úr! Párommal november 5.-én és 11.-én voltunk együtt védekezés nélkül. 21.-én kellene megjönnie, azonban megjött 14.-én, de mára már csak barnázás van....Mindkét oldalt hònaljnál fájdalmat érzek.Lehet terhesség? Elôre is köszönöm a válaszát.
Az orvos válasza:
Elképzelhető, de még túl korai, hogy ki lehessen mutatni.


Papp Júlia2015-11-15 23:59:34
Tisztelt Doktor Úr! Első szülésem után három nappal az egyik karomban begyulladt az egyik ideg (n. musculocutaneus), így egy hónapi szenvedés és őrülten erős fájdalom, majd a bicepsz bénulása után sikerült több heti orvosi konzultáció révén megfejteni, hogy talán a Parsonage-Turner szindróma lehet az oka ennek. Félévi regeneráció után sajnos csak műtéti úton jött rendbe a karom. Most újra babát várok, de nem tudom, milyen eséllyel ismétlődhet meg ez, hiszen nem csak a neurológusok körében volt ez ismeretlen, de eddig nőgyógyász véleményét sem tudtam kérni ezzel kapcsolatban. Annyit tudok, hogy a császármetszés, illetve nagyobb műtétek is ugyanolyan következménnyel járhatnak! Talán Ön eddigi pályafutása során találkozott hasonló esettel, vagy tud tanácsot adni nekem, mivel lehetne "megelőzni" a gyulladást, vagy ha újra bekövetkezik, akkor esetleg a szoptatás elhagyása után a fájdalom is hamarabb véget érne! Köszönettel: Júlia
Az orvos válasza:
Saját praxisomban nem találkoztam hasonlóval. Ideggyulladás esetén illetve megelőzésére B vitaminokat lehet szedni. Az Ön esetében inkább neurológus tud tanácsot adni.


2015-11-15 21:26:01
Tisztelt Doktor Úr. Arra lennek kivancs h a terhessegi teszt kimutata a terhesseget se orvosnal se ultrahangon meg nem voltam az baj? Es meg h van egy macskam meha velunk alszik van veszelye ? Eddig veszelyeztete a babat?
Az orvos válasza:
Ezeket feltétlenül említse meg a nőgyógyásznak, akinél a gondozásba vételre jelentkezik, hogy a szükséges vizsgálatokat elvégezze.


2015-11-15 02:18:58
Tisztelt Doktor Úr!Arra lennek kivancsi,hogy ha nem szedek fogamzasgatlo tablettat,es nem is all szandekomban szedni,akkor letezik-e barmilyen megoldas a menstruacio elorehozatalanak?2-3 nappal hamarabb volna jo,ha megjonne.valaszat koszonom
Az orvos válasza:
A hormonális ciklus befolyásolása kizárólag hormon gyógyszer szedésével lehetséges.


Klaudia2015-11-12 13:17:13
Tisztelt Doktor úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy kb. 1-2 hete lázas beteg voltam, ezalatt az idő alatt szedtem a Zinat antibiotikumot. A menstruációm is ekkor jelentkezett, ám a fogamzásgátló szedése miatt gondoltam, hogy emiatt nincs erős vérzésem. Tegnapi nap folyamán elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlót és ma reggel hasi fájdalmakkal ébredtem és immár erősebb vérzéssel ismét megjött. Mi lehet az oka? Abba kéne hagynom a fogamzásgátlót? Eddig nem jelentkezett ilyen probléma miután újból elkezdzem szedni a gyógyszert. Ezalatt az idő alatt sose menstruálok. Lehet az antibiotikum miatt? Mit kéne tennem? Előre is köszönöm a választ! Klaudia
Az orvos válasza:
A betegtájékoztatóban leírtak szerint járjon el. A tabletta kimaradása okozhat vérzészavart.


Viviem2015-11-11 20:43:43
Jó napot doktor úr én aval a keresel fordulok önökhöz hogy. 21_ én volt pete éresem és pont akkor nem védekeztünk de rá 4_ én meg jött de úgy jót meg h erős vérzés utána barna de ez el tartót 5_ napig de vettem a pete érés után rá 11 ra tesztet és mind a kétszer negatív lett terhes lehetek. ? De hányingerem van kívánok híztam nagy az étvágyam és úgy érzem hogy nőne a hasam néha bele nyilal az oldalamba mit jelent terhes lehetek? köszönöm a válaszát.!
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot, hogy megbizonyosodhasson.


Tina2015-11-11 19:58:14
Tisztelt Doktor Úr!Körülbelül egy éve szedek fogamzásgátlót,mindennap beveszem, ritkán felejtem el. 7napos szünet alatt lefeküdtem a párommal, nem védekezünk.( nem szoktunk vedekezni csak fog.gatloval) Viszont Megkezdeskor ket szem kimaradt... igen hiba.Először piros majd barnás vérzés jelentkezett, alhasi fajdalmaim vannak.Lehetek terhes? A fogamzas gatlot folytassam v alljak le vele amig nem biztos a dolog? A teszt csinaltatassal még várok egy kicsit.
Az orvos válasza:
A védelem az egy hetes szünet alatt is fennáll. Az elfelejtett tabletta nem visszamenőleges hatályú.


Szabóné Fekete Henrietta2015-11-10 14:25:22
Tisztelt Doktor Úr Kislányom 2 éves és azt vettem észre hogy a kisajkai hozzá vannak tapadva a nagyajkaihoz,gyerekorvos szerint normális.Tényleg igy van vagy keressek fel egy gyerek nőgyógyászt? Köszönöm válaszát
Az orvos válasza:
Én ezt innen nem tudom megítélni. Ha korrekt választ szeretne, keressen fel gyereknőgyógyászt.


Pappné Hajnal2015-11-10 10:12:06
Jó napot Doktor Úr. Ismét írok Önnek, Pappné Hajnal vagyok. Ha hátrahajló méhszájam van és 2010.-ben volt egy vakumos terhességmegszakításom, emiatt lehet hogy nehezebben jön össze a baba? 27 éves vagyok. A Gravida tehesvitamint már szedem. Tudna mondani valamit amivel próbálkozhatok?! Nem tudom hol kezdjem a kivizsgálásokat.
Az orvos válasza:
A hátrahajló méh (nem méhszáj) lényegében nem befolyásolja a fogamzóképességet. Ha kivizsgálást szeretne, az első lépés, hogy nőgyógyászati vizsgálatot kér.


Anita 2015-11-10 04:41:04
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz talán hasonló is mint az előttem szóló kérdése. A párommal a menstruációm után egy nappal feküdtem első alkalommal gumival tettük meg. De másnap ovszer nélkül ez egy szombati nap volt. Mielőtt a párom elment volna megszakította az együttlétet. De félek mégis hogy baj van. Be vehetem még az esemény utáni 72 órás tablettát vagy fél kellene iratnom a 120 órás tablettát? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A 72 órás tablettát 72 órán belül lehet bevenni, a 120 órásat 120-n belül.


T/162015-11-10 04:33:26
Jó napot! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy ma három napja feküdtem le a barátommal. A menstruációm után egy nappal. Buta voltam. Gumi nélkül tettük meg. A 72 órás tablettát még be tudom venni? Vagy el kellene mennem feliratni a 120 órás tablettát? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!
Az orvos válasza:
72 óra eltelte után már csak a 120 órás tablettának van értelme.


Tóth Renáta2015-11-09 16:45:58
Tisztelr Doktor Úr! Azt szeretném kerdezni hogy Augusztus 7 én kellet volna beadni a fogamzásgátló injekciót de ez karadt. Szeretnék kisbabát, mennyi idő után szívodik fel a szervezetemben az injekció hatása??Köszönöm
Az orvos válasza:
Az injekció hatóanyaga 9-12 hónap után tűnik el a szervezetből, ezt mindenképpen tudni kell, ha az injekciós módszert választjuk.


Ami2015-11-08 13:17:47
Tisztelt Doktor Úr! Május 13. óta szedem a Jangee nevű fogamzásgátlót, a ciklusom beállt, viszont szeptember 26. óta nem jött meg a menstruációm. 2 napja esténként kis apró pecséteket látok, de semmi. Érzem azt, amit a menstruáció előtt szoktam, de egyszerűen nem akar megjönni. Hányingerem van, nem eszek, stb. Ez valamiféle betegségnek tudható be, vagy esetleg a sok stressznek, amit szeptemberben átélek a doktorálásom miatt? Nagyon aggódom, és a közérzetem sem jó.Válaszát köszönöm!
Az orvos válasza:
A tünetek alapján akár terhes is lehet. Mindenképpen nőgyógyászati vizsgálat szükséges.


Alexandra2015-11-08 10:17:47
Tisztelt Doktor ur! Az lenne a kerdesem , hogy mitol lehet az hogy nov.17.en kellenne megjonnie es most nov.8.an arra lettem figyelmes hogy rozsaszines gyenge 'verzesem' van es emelett gorcsol a hasam. nem tartom valoszinuleg a terhesseget mivel baratommal mindig vedekezunk! mi lehet a gond? valaszat elore is koszonom!
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Mária2015-11-07 21:17:42
Tisztelt Doktor úr! Kérdésem a következő lenne. Ön javasolja a cickafarok és a palástfű tea használatát? Missed ab után vagyok, az első menzeszem kb 8 hétre jött meg. Utána kezdtem el a tea kúrát, peteérésig cickafark utána palást fű. A következő menzeszem 21 napra jött meg (31 naposak voltak a ciklusaim általánosan). Ön szerint a teák miatt lehetett rövidebb vagy csak még nem állt be? Ihatom a teákat nyugodtan? Köszönöm a segítségét.
Az orvos válasza:
Nem valószínű, hogy a teák okoznák a rendellenességet, nyugodtan ihatja azokat.


L.2015-11-07 13:02:19
Tisztelt Doktor Ur! Par eve kulfoldon elek es a helyi nogyogyaszok nem adnak kielegito valaszokat. Egy eve kiderult, hogy HPV-s lettem (ezt sem ertem hogy tortent, mivel stabil kapcsolatban elek tobb mint 3 eve, megcsalas nelkul). Akkor volt egy kolposzkopias vizsgalatom es "pre-cancer cell"-eket talaltak a mehszajamon. Azzal kuldtek haza, hogy ezek jonnek-mennek, fel ev mulva jojjek vissza. Fel evig minden nap azon gondolkodtam, vajon a kovetkezo vizsgalaton mit fognak mondani, mert sem gyogyszert, sem megfelelo valaszokat nem kaptam. Egy ev elteltevel, az eves kenetvizsgalat alkalmaval, azt a valaszt kaptam, hogy "low-grade dyskaryosys" lathato a tesztemen. Utanaolvastam, de valahogy ugyannak tunik, mint egy eve. 21 napon belul kapok egy uj idopontot, de felek, megint nem kapok megfelelo valaszt. Tobbszor leirni a levelben, hogy ez meg nem rak, nem nyugtat meg, szoval ha tudna, nagyon megkoszonnek egy kis magyarazatot. Ha ez kesobb megis kiderul, hogy rak vagy "azza fajul", milyen opcioim vannak a kemoterapian kivul annak kezelesere? A Hysterectomiat itt, Angliaban is tul drasztikusnak tartjak, ertheto okokbol, de felevante "csak ranezni" hogy mi is ez vagy mit tesz velem, igen kevesnek tunik. Valaszat elore is koszonom!
Az orvos válasza:
HPV hatékony kezelésére sajnos nincs mód. Az enyhébb rákmegelőző állapotok sokszor maguktól visszafejlődnek. Ennek követésére én 3 havonta javasolnék rákszűrést. Ha romlik a helyzet, akkor a méhszájról egy szelet levágása (conisatio) a következő lépés és nem a méh eltávolítása.


Ildikó 2015-11-06 11:55:57
Már több mint 2 éve szedem a Tri regol tablettát de mellette kell szednem a L-Thyrox HEXAL gyógyszert. Az lenne a kérdésem, hogy nem fog ütközni a kettő?
Az orvos válasza:
Nem valószínű.


Veronika2015-11-05 14:10:04
Tisztelt Doktor Ur! A visanne mellett kell vedekezni, szedese alatt lehetek terhes? Koszonettel Veronika
Az orvos válasza:
Visanne mellett szükséges védekezni, a kezelés alatt nem tanácsos terhesnek lenni.


Kira2015-11-05 11:53:07
Tisztelt doktor úr! Mennyi az esélye annak hogy a második abortuszom után nem lehet gyerekem? Nagyon Felek mert fiatal vagyok és a jcvoben szeretnek gyereket. Előre is köszönöm
Az orvos válasza:
Az abortusz során és utána rövid időn belül fellépő szövődmények veszélyeztetik a későbbi teherbeesést.


Renata2015-11-05 00:44:36
Tiszteletem.parommal szeretkeztem utana egy napra ra viszketett s fajt a szemeremtestem ill a huvely bemenete.2nap telt el.a gathoz kozel azaz a huvely folotti bornel eszrevettem hogy hamlik a bor.mar nem viszket,s nincs ego erzes.mitol lehet ez?valaszat koszonom
Az orvos válasza:
Fertőzés valószínű, nőgyógyászati vizsgálat szükséges.


Detty2015-11-03 20:24:48
Tisztelt Doktor úr!Barátommal voltam együtt és kiszakadt az óvszer. Azonnal rohantunk receptért rá fél órára már bevette az ESCAPELLE tablettát.Utolsó vérzésem október 13-18-ig tartott. A vérzés és a baleset között 13 nap telt el. de én ciklus időm 21 nap. Az lenne a kérdésem lehetek terhes ?? :O Mielőbbi válaszát várom. Köszönöm
Az orvos válasza:
Az Escapelle hatékonysága kb 70 %-s. Terhességre természetesen gondolni kell.


Nes2015-11-03 16:08:03
Egy olyan kérdéssel fordulnek önhöz , hogy egyutt voltunk barátommal. Védekeztunk óvszerrel de meg nem szedek fogamzásgátlót. Mielőtt elment volna kivette mindig es most nem 28 nap után jött meg a menzeszem a másikhoz képest hanem 12. Napra es 11 napja megvan nem erősen ( 1 betét eleg egy nap ) de vay barna vagy bordó/ vörös ver. Lehetséges, hogy terhes vagyok ? Köszönöm előre is
Az orvos válasza:
Ajánlatos nőgyógyászati vizsgálatot felkeresni.


Pappné Hajnal2015-11-03 10:33:40
Tisztelt Doktor Úr. Napra pontos ciklusom van. Ovulációt is érzem és a menstruációt is. Az észrevételem annyi hogy a ciklus 17.18-napján már érzem hogy megfog jönni. Miért érzem ilyen korán? Babát szeretnénk de eddig nem sikerűlt. Julius óta próbálkozunk. Köszönöm a válaszát.
Az orvos válasza:
Hogy a ciklus folyamán milyen hormonváltozásokat érez meg, az egyénenként igen eltérő. Meddőségi kivizsgálás hosszas procedúra, fél-egy év után érdemes nekikezdeni.


Anita2015-11-03 10:26:46
Tisztelt Doktor Úr! Segítségét szeretném kérni. Yadine tablettát szedek, és szeretném késleltetni a menstruációm egy héttel. Még 2 szem gyógyszerem van. Mit tegyek? Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Szedjen be még 7 tablettát napi 1x. Számoljon azzal, hogy ilyenkor előfordulhat rendellenes vérzés.


Kitti2015-11-03 00:15:44
Tisztelt Doktor Úr! 3 évig fogamzásgátló tablettát szedtem.Először symiciát majd 2 hónapig Milligestet.1 hónappal ezelőtt abbahagytam a gyógyszer szedését,mert babát szeretnénk majd a párommal, de a 3 hónap tablettamantes szünetet be szeretnénk tartani. Ebben az időkben hüvelykúppal védekezünk, de ez sajnos csípő,égő érzést okoz mindkettőnknek. Sajnos a menstruációm 7 napja késik, ami nagyon aggaszt engem.Terhességi tesztet is csináltam,az negatív lett. Szeretném az ön véleményét kérni abban, hogy vajon mi állhat a menstruá ció késésének hátterében? Mi a teendő ilyenkor,illetve mikor menjek el nőgyógyászhoz? Előre is köszönöm tanácsát! Kitti
Az orvos válasza:
A két legvalószínűbb ok: terhesség illetve a fogamzásgátló utóhatása.


Gulyás Rebeka2015-11-02 21:16:02
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 3 évig szedtem Yadine fogamzásgátlót, majd januárba abbahagytam szedését. Utána megjött pár napra rá. De azóta rendes menstrúációm nem volt. A hasam néha görcsöl mintha megakarna jönni illetve a melleim nagyon érzékenyek, de ezen kívül semmi. Mi lehet ennek az oka? Kezdjek e aggódni? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Gulyás Rebeka
Az orvos válasza:
Elég hosszú idő telt el azóta. Feltétlenül nőgyógyászati vizsgálat szükséges.


Dányi erzsébet2015-11-02 19:02:24
tisztelt doktorur azal kérdésel fordulok önhöz hogy depo povera injekció abahagyása után már rögtön termékenyis vagyok vagyis ha nem védekeztünk akor megis eshetek .vagy időkel még enek a hormon injekciónak a hatása még kiürül szervezetembül .még ad védetséget utána .
Az orvos válasza:
Az injekció beadása után 9-12 hónappal múlik el teljesen a hatása.


Kriszti2015-11-02 17:39:49
Tisztelt DoktorÚr A kérdésem a következő lenne. 4 éve szedem a jasminelle fogamzásgátlót rendszertelen menstruációm kezelésére. Ha most abbahagyom mennyi időnek kell eltelni hogy teherbe eshessek? Olvastam már hogy nem kell várni olvastam azt is hogy a 3 hónapot ki kell várni. Tanácstalan vagyok. Válaszát előre is nagyon köszönöm. Tisztelettel: Kriszti
Az orvos válasza:
Én is 3 hónapot szoktam tanácsolni annak ellenére, hogy erre nincs egyértelmű magyarázat.


Zsanett2015-11-02 11:36:32
Tisztelt Doktor Úr! Védekezés nélküli aktus után 5 héttel a nőgyógyászati ultrahang teljes mértékben kizárja a terhességet?
Az orvos válasza:
5 héttel az aktus után (7 hetes terhességnél) hüvelyi ultrahangon normális terhességnek egyértelműen látszania kell.


Dr lárenczné Hajnalka2015-11-01 22:37:03
10napja késik a menszim és kettő napja ritkán barna cérna vékony maszatok jönnek ki vagy fehér, átlátszó, picit piros váladék jön belölem.Negatív lett a tesztem.Nem védekezünk, terhes lehetek?
Az orvos válasza:
Nem zárható ki, minél előbb kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


orsolya nemet2015-10-30 15:49:09
Kedves Doktorur. Parommal kisbabat szeretnenk tervezni. Par evvel ezelott egy rutinvizsgalatnal kiderult, h aghbs hordozo vagyok, leleteim Rendben vannak, panaszaim nincsenek. Parom oltva van, ovszerrel vedekezunk. Kerdeseim milyen vizsgalatokat kell elvegeznunk, h egeszseges babank legyen. En konyhan dolgozom ez mennyire befolyasolna a tovabbi munkavegzest ha a terhessegi vizsgalatokon igazolodik az aghbs hordozas? Az orvosnak kotelessege tudatnia a munkaltatoval ezt? Dolgozhatom tovabbra is Ebbe a munkakorbe vagy valtanom kell. Valaszat koszonom
Az orvos válasza:
Ha az orvosi alkalmassági vizsgálaton bebizonyosodik, hogy hepatitisz B hordozó, akkor megtilthatják a konyhai munkát.


502015-10-30 09:18:29
Tisztelt Doktor Úr! 50 éves vagyok.Eddig rendezett volt a ciklusom, viszont a nyáron 1 hónapig nem menstruáltam. Ebben a hónapban ismét megjött a menzeszem és már 2 és fél hete tart egyre erősebben. Tudom, vizsgálattal azonnal meg lehetne állapítani, de sajnos idő hiányában még erre nincs lehetőségem, illetve először az Ön véleményét szeretném megkérdezni. Kérem segítsen!Köszönöm!
Az orvos válasza:
Vizsgálat nélkül felelőtlenség lenne találgatni.


va2015-10-30 09:01:31
Kedves Doktor Úr! Október 13.-án elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlóm amit nem is pótoltam,utána szedtem rendesen tovább ...október 16.-an együtt voltam a párommal. A tablettábol a második hhéten tartottam,október18-an szedtem be az utolsó szemet,majd október 21-en megjott rendesen ttartott 4 napig nnem vettem észre semmi különöst. Viszont az utána levő héten folyton szúrkált hol a bal maskor pedig a jobb petefeszkem kb egy hetig..lehet hogy csak bemeselem magamnak de tegnap óta meg olyan furának érzem a melleimet. Terhes lehetek?
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Dóra2015-10-29 12:43:21
Tisztelt Doktor Úr, 44 éves nő vagyok, jelenleg külföldön élek és itt voltam nőgyógyászati vizsgálaton vérzészavarok miatt. 25 naponta jön meg normális esetben a menstruációm. Most egy stresszes időszak után a 20. napon furcsán jött meg a vérzésem, rövid ideig tartott és sok pattanásom lett. Azóta voltam orvosnál és azt mondta, hogy lát egy cisztát illetve lát sárgatestet is, nem kell tartanom semmitől, valószínűleg a ciszta borította fel a ciklusomat. Azóta viszont megint eltelt 30 nap és nem jött meg, a mellem feszül. Ön szerint más is lehet a vérzészavar hátterében esetleg klimax előzménye lenne? Egészséges életet élek, nem dohányzom, rendszeresen sportolok. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Dóra
Az orvos válasza:
Felmerülhet terhesség, változó kor kezdete és a ciszta hatása.


Maya2015-10-28 18:54:49
Kedves Dr Úr, már 1 hete késik a menstruációm,de a terhességi teszt negatív. Babát szeretnénk,ezért a legutóbbi menstruáció óta elkezdett szedni a Femibion 800at. Elképzelhető,hogy az amúgy rendszeres menstruációm a terhesvitamin miatt késik? Terhes tüneteim vannak,de akkor miért negatív a teszt? Köszönettel várom válaszát!
Az orvos válasza:
A vitamin nem befolyásolja a menzeszt. A teszt sem tévedhetetlen, és Ön is tévedhet a tünetekkel.


andi2015-10-28 17:19:49
Jó napot!Már 3 hónapja próbálkozunk hogy legyen babánk de nem jött még össze.Mi lehet a gond?Nagyon szeretnék és lelkileg elszomorit hogy még mindig semmi,
Az orvos válasza:
3 hónap még semmit nem jelent.


Rozi2015-10-28 13:40:08
Tisztelt doktor ur.okt 13 an jot meg a havi verzesem aztan 24,26,27 vedekezes nelkul voltunk egyut van esely a terhessegre?
Az orvos válasza:
Természetesen igen.


bettina2015-10-25 15:50:33
Tisztelt Doktor Úr! 24 éves nő vagyok.A párommal két hónapja próbálkozunk a babával.Fogamzásgátlót soha sem szedtem.Az előző menstruációm 11 napos késéssel jelentkezett a 10.havi pedig 3 nappal hamarabb.A kérdésem az lenne hogy normálisnak számít e az hogy a mostani pecsételő vérzéssel jelentkezett és épp hogy mutatkozik,valamint mintha kicsit nyálkás szerű vérzés lenne.A menstruációm rendszeresen napra pontos volt eddig és átlagban 6 naposak voltak.Lehet e ez attól hogy eddig óvszerrel védekeztünk és két hónapja ugyebár semmivel?Elsőre azt hittem hogy beágyazódási vérzésem van,olvastam hogy esetleg ez is lehet de mivel nem mindenkinél jelentkezik és ez pedig már 4 napja tart így gondolom ezt kizárhatom.Ma reggel teszteltem x epil terhességi tesztel első vizeletből de mivel negatív lett így a terhességet kizártam ha csak nem még a hcg szint nem érte el azt amit a teszt kimutat.Egyéb dolgot nem vettem észre csak hogy a melleim a megszokottnál érzékenyebbek. Köszönöm válaszát.
Az orvos válasza:
Lehetett túl korai a teszt. Mindenképpen nőgyógyászati vizsgált szükséges.


Veronika2015-10-25 10:59:53
Tisztelt doktor ur! 5hetesen elment a babam, tegnap megtalaltam az 5-6 mm-es petezsakot a wc papiron. Teljesen meg is szuntek a korai terhessegi tuneteim. Enyhen verzek csak, gorcseim nincsenek vagy enyhek. Be fog indulni a menstruacio magatol? Meddig varhatok mielott orvoshoz fordulok? Nyilvan el fogok menni mindenkepp, de kulfoldon elek itt nem ugy mukodik mint otthon es megadnam az eselyt hogy ne kelljen muteti uton befejezni. Nem vagyok felelotnen de az itteni egeszsegugyi szolgaltatas enyhen szolva kritikan aluli. Valaszat elore is koszonom! Veronika
Az orvos válasza:
Ha meggyőződünk a méh teljes kiürüléséről, akkor nem szükséges a műtéti befejezés, de ehhez nőgyógyászati és ultrahangos vizsgálat szükséges.


bugár csilla2015-10-24 18:39:26
Kedves Doktor úr.10.5én volt meg a menstruációm,10.7.én kezdtem el a MAITALON tabletta szedését.daylette tablettát váltottam le erre a fajtára.kszedtem a zöld tablettákat is.nem kellett volna?ma 10.24én vérzés jelentkezett.még van 4tablettám,azután kéne megjönnie csak a mentruációnak.ez a tabletta mellékhatása?még kell várni hogy rendeződjőn?köszönöm válaszát.
Az orvos válasza:
A leírt tablettákat nem ismerem, Magyarországon nincsenek forgalomban.


Amira2015-10-22 11:13:58
Kedves Dr.ur kerdesem az lene hogy november 21 pecsetelos barnazasom volt enyhen estere mar mikor wc voltam a toalett papiron kicsit pirosab vernek tunt wc kor tobb nek latom de viszont amugy meg csak par csepp van ez mitol van lehetseges hogy terheseg ? Vagy mar nem tudom mire gondoljak csak terhesegre mert mas bajom nincs es meg anyit picit gorcsolok de nem veszes es mintha baloldal szurkalas erzesem lene. Mintha feszulne lent a hasam de nem tudom mire gondoljak mert mar wc kor tavozik belolem nagyon eros szinu ver is
Az orvos válasza:
Az információ nagyon kevés. Nőgyógyászati vizsgálatot javasolok.


MICI2015-10-22 06:10:04
Tisztelt Doktor Úr. Engem az érdekelne,hogy mi számít első vérzésnek,amikor megjön,mondjuk szeptemberben 26-én úgy,hogy a vécépapír,piros véres,de később csak kis barnaság, majd egy-két nap után picit erősebben. eltart 7 napig így. Köszönöm szépen
Az orvos válasza:
Ennyi alapján ezt nem lehet eldönteni. Fontos az is, hogy milyen célból van szükség a dátumra, mit akarunk kiszámolni.


Lara2015-10-22 01:47:38
Tisztelt doktor úr! Október 7-én terhességmegszakítást végeztek rajtam. 11-én vasárnap erős friss vér és erős görcsök láz és hasmenés miatt ügyeletre mentem. Ergam cseppet és doxyciclint írtak fel, másnap kontrollra kellett mennem. Az uterust 37*25*27 mm-es inhomogen bennék ábra töltötte ki. 14-en ismét kontrollra mentem. A vérzés nem szűnt meg. A fájdalom sem. Folytattam a gyógyszeres kezelést. A hétvégére a vérzés barnás folyássá alakult, kisebb alvadtvér darabokkal. 19-én ismét visszamentem a bennék 37*19*24 mm-es volt, partialis mola lehetősége felmerült. HCG- b-t vizsgáltak vérvétellel. Ma bementem az eredményért. A HCG-B szint 1520. A bennék 19*25 mm-es. Partialis mola még mindig felmerül. Hétfőn újabb HCG-b vizsgálat. Ha a bennék nem ürül ki vagy ha a HCG érték nem megy lentebb sajnos nem úszom meg az egészségügyi küretet. Bár ezelőtt a fájdalmaim teljesen megszűntek és ma reggeltől a vérzésem is elmúlt a mai este folyamán egyre nagyobb fájdalmat éreztem. Erős vérzés jelentkezett. Zuhanyzás közben éreztem az egyre kínzóbb fájdalmat majd valami 'kipottyant' belőlem. Hallottam ahogy koppant a zuhanytálcán. Szilárd anyagú volt és a víz nem mosta el. Kb diónyi nagyságú, de inkább annál kisebb. Meg kellett fognom és kidobnom. Úgy 15-20 perc elteltével a vérzésem pecsételő lett. A fájdalmaim teljesen megszűntek. A műtét óta érzett szorító érzés is megszűnt az alhasamban. Mit javasol menjek vissza minél hamarabb vagy nem lesz baj ha megvárom a hétfői kontrollt?
Az orvos válasza:
Mola (magyarul üszögterhesség) gyanúja esetén igen veszélyes a kontrollt elmulasztani.


Dòra2015-10-21 17:44:46
Tisztelt Doktorúr!7napot késett a havim ami mindig rendszeres volt és a melleim még mindig fàjnak pedig màr nem kellene.Úgy érzem mi tha nagyobbak nehezebbek lennének.Sokszor érzem hogy pisilnem kell ha akàrmit megeszem rosszul vagyok.Tesztet csak hétvégén tudok csinàlni,de nagyon izgulok.Attol félek h terhes vagyok.Vàlaszàt elöre is megköszönöm.
Az orvos válasza:
A leírtak lehetnek terhességi tünetek. Csináljon terhességi tesztet, és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Kovács Erzsébet2015-10-21 16:18:04
Tisztelt Doktor úr!A Rezia fogamzásgátlót szedem már másfél éve,szeptember 14.-én megjött és most okotberben még mindig nem jött meg,rendesen,időben beszedtem a tabletátkat sosem hagyok ki egyet sem, nincsen alhasi meg semmilyen fájdalmam,csak nem jött meg, de szerintem nem vagyok terhes,lehet a fogamzásgátlótól?vagy kezdjek aggódni hogy valami komoly bajom van?vagy váltsak gyógyszert? :)köszönöm előre a válaszát
Az orvos válasza:
Terhesség előfordulhat, ennek kizárása után a Rezia hatása is lehet a vérzés kimaradása.


Ami2015-10-21 14:57:48
Kedves dr.ur. oktober 21re vartam a menzeszem de viszont pecsetelo barnazasom van van mikor pirosab de inkab eros barna folyas keletkezik ez terhesegre utalhat 9 honapos a kislanyom szopizik meg ez nem okoz problemat mondjunk soha nem volt meg igy hogy csak barnazak enyhem gorcsolok es picit faj a cicim
Az orvos válasza:
Pár órás késéből terhességre következtetni igencsak elhamarkodott.


dia2015-10-21 06:43:47
Jonapot kivánok! Még mielőtt elmegyek orvoshoz szeretném vélemény kikérni! 2015.szept.17-én megvolt most ugyebár 2015.okt.14-én megkellet volna jönnie de nem rá egy hétre azaz tegnap jött meg! Nem ez az első hónap h fáj de ilyet még csak most érzek anyira görcsöl a hasamalja mintha szétakkarna robani odabent vmi! Társul hozzá hányás hidegrázás.. És ez sokkal roszanb tűrni mint azelőtti honapokba! Maga szerint ez mire utalhat?
Az orvos válasza:
A nőgyógyászati okok közül gyulladás és terhesség a legvalószínűbb.


Livi2015-10-21 01:16:32
Jó estét azt szeretném kérdezni vagy is meg tudni hogy a párommal 15.-én voltam együtt és akkor is kellet volna meg jönni-e késett 6napot 20.-án meg jött mennyi az esélye hogy terhes lehetek?
Az orvos válasza:
Lehetséges, de kicsi az esélye.


Zita2015-10-20 10:56:33
Tisztelt Doktor úr! Az lenne a kérdésem hogy 1 db 600-as Gynixin kúp árthat e a magzatnak. Már terhes voltam amikor felírta a nőgyógyászom, és használtam. De akkor még nem tudtam.
Az orvos válasza:
Helyi hatású készítményből gyakorlatilag nem jut el hatóanyag a magzathoz.


Szilvi2015-10-19 10:50:34
Kedves Doktor Úr! Öt napja voltam együtt a párommal, óvszerrel védekeztünk. Az aktus utáni második-harmadik nap óta nagyon fáj a vízhólyagom és alul a derekam, talán a vesém. Ön szerint ez lehet terhességre utaló jel vagy túlreagálom és az aktus miatt van?
Az orvos válasza:
Öt nappal az aktus után még túl korai terhességi tünetekre gondolni.


Elza2015-10-19 10:08:46
Tisztelt Doktor Úr! Nekem az lenne a kérdésem, hogy menstruáció esedékesség elött 1 nappal voltunk együtt a férjemmel, de a mensesem nem jött meg. 44 éves vagyok, lehetek-e terhes. 8 napja késik, de alhasi fájdalmaim vannak és néha szédülök.
Az orvos válasza:
A leírtak alapján lehetséges.


Réka2015-10-17 19:49:46
Tisztelt Doktor Úr! Ismét én írok, az a Réka, aki hétfőn. Azóta pénteken mejött a megvonásos vérzésem. Viszont nagyon gyenge és inkább barnás és halvány piros. Alig volt benne élénk. Annyira csekély a mennyisége, hogy elég a tisztasági betét is. Viszont mindezek ellenére a tünetek ugyan úgy fennállnak. Talán annyi a változás, hogy a szédülések erősebbek. Csütörtökön ismét teszteltem, de az is negatív volt. Tudna adni valami tanácsot? Lehet még így is esélye a terhességnek, vagy másra gyanakodjak? Köszönöm a válaszát!
Az orvos válasza:
Némi esélye van, tehát nőgyógyászati vizsgálatot ajánlok.


Kovács Rolandné2015-10-16 15:00:07
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy 48 éves lehetek-e terhes? Nagyon szeretnék még babát vállalni. (van már két nagy lányom)l Menzeszem még rendesen megvan. Van egy pajzsmirigy alulműködésem, amire gyógyszert szedek. Mennyi esélyem van a teherbe eséshez ebben a korban? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Krisztina
Az orvos válasza:
Ahhoz képest, hogy gyereket szeretne, ilyen korban már nem túl jók az esélyek. Mégsem lehetetlen, nekem is voltak hasonló korú kismamáim.


Kővári Helga2015-10-15 08:36:43
Tisztelt Doktor Úr! A velemenyere lennek kivancsi. Augusztus 25-29 kozott normalis lefolyasu menstruaciom volt. 30.an este vedekezes nelkul voltunk egyutt a parommal. 31.en delben bevettem a postinor2 esemeny utani tablettat. (Ezt adtak a gyogyszertarban) . 3 napra ra ujra menstrualtam,5helyett 4napot. (Szeptember 4-7) Normalis esetben oktober 6.an kellett volna ujra megjonnie ha a gyogyszer bevetele utani menstruaciotol szamolok. Azota semmi. Tegnapelott ota kisse megduzzadt a mellem. Sajnos csak hetvegen kerulok haza,akkor tudok tesztet venni,orvoshoz menni meg csak a jovohet folyaman. On mit gondol,a gyogyszer okozza a menstruaciom keseset,vagy esetleg terhes maradtam? Mielobbi valaszat varom. Maradok tisztelettel : Kővári Helga(25)
Az orvos válasza:
A gyógyszer bevétele okozhatta a rendellenes vérzést. Ezzel együtt terhesség is létre jöhetett, ennek kizárása feltétlen szükséges.


Rita2015-10-14 16:37:43
Tisztelt Doktor Úr. Dienille fogamzásgátlót szedek. Megfáztam és Acc 600-at szedek meg Septofort szopogatós tablettát és Panadolt. Azt szeretném kérdezni,hogy kell kiegészítő védekezés, és ha igen, akkor meddig? Egész holnapban? Vagy csak még szedem ezeket?
Az orvos válasza:
Egyik szer sem jelent komoly veszélyt a hatékonyságra.


Bea2015-10-13 22:05:01
Tisztelt Doktor Úr! 21 éves vagyok,és ebben a hónapba kezdtme el tablettát szedni(Mercilon) és azóta enyhén fáj a mellem,és a ciklusom 6napig tartott,de utána még 6napig barna pecsételő folyásom volt.Ilyenkor mi a teendő? Váltanom kéne ? Valamint dohányzom,napi 1-2 szál,az baj ? Válaszát előre is köszönöm!Szép napot!
Az orvos válasza:
Az első 1-2 két ciklus alatt kisebb vérzési problémák lehetnek. Ha a terhesség kizárható, akkor egyelőre nincs teendő.


Eszter2015-10-13 17:22:00
Tisztelt Doktor Ùr!A kerdesem az lenne,hogy egy 3-4 hetes korai vetelesnel mennyi es milyen mennyisegu verzes szamit "normalisnak"?ami meg nem utal nagyobb bajra?Valaszat elore is koszonom!Tisztelettel Eszter
Az orvos válasza:
Korai vetélésnél nincs olyan, hogy normális mennyiségű vérzés. Folyamatos ellenőrzés és ultrahang kontroll javasolt.


Adrienn2015-10-13 17:01:39
Tisztelt Doktor Úr, több hónap kihagyás után szeretkeztem újra, azóta most már egy hete vérzek, pedig nem kellett volna még megjönnie. A több hónapos kihagyás miatt lehet ez? vagy vmi más gond van a háttérben? Mit javasol? Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Nem a kihagyás az oka a vérzésnek. Nőgyógyászati vizsgálatra van szüksége.


Nagy Kata2015-10-12 22:13:33
Jónapot!Olyan kérdésem lenne,hogy együtt voltam a párommal védekeztünk,de kivételkor a gumi bennem maradt,de a vége kilógott belőlem a gumi spermaölős és benne volt minden a végébe ez volt a menstruációm 6.napján általában 28 napos a menstruációm,utánna hónapban rendesen megjott erős hasi görcsökkel(6 óráig tartott)első nap barna,2.3.rendes vér(darabkákkal) 4.5napon barna. Utanna hónapban is megjött 6 napig tartott,csináltam tesztet.Lehetséges terhesség?
Az orvos válasza:
Nem túl valószínű, de nőgyógyászati vizsgálat szükséges.


Réka2015-10-12 14:16:18
Tisztelt Doktor Úr! Már lassan 8 hónapja azedem a Taisa nevű fogamzásgátlót. Nem felejtettem el egy tablettát sem, nem is késtem vele. Van egy cisztám a jobb oldali petefészkemben. Fél éve 5cm volt, de két hónapja már csak 2,5cm. Több, mint egy hete vannak napjaim, hogy hányingerem van, szédülök. Érzékenyek a mellbimbóim, görcsölök medencetájékon. Pár napja csináltam tesztet. Negatív lett, de tudom még korai volt. Nem hiszem, hogy terhes lennék. Mégsem tudom mi okozhatja a tüneteket. Elkébzelhető, hogy mégis teherbe estem? Vagy más is állhat a háttérben? Köszönöm a válaszát!
Az orvos válasza:
Nőgyógyászati vizsgálat ajánlatos.


Kitty2015-10-12 09:48:58
Tisztelt doktor Úr! Az lenne a kérdésem, h a mult hónapban(19 majd 24.e) voltam először együtt védekezés nélkül a párommal, a menstruációm meg jött szept.28 rendesen ahogy kell5 napig tartott, 2.-án lett vége. Azóta minden nap fájnak a melleim,a bal az jobban , lehetek esetleg terhes????
Az orvos válasza:
Bár nem valószínű, de nem zárható ki, csináljon tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Szilasi Brigitta2015-10-09 23:27:06
Tisztelt Doktor Úr! 20 éves vagyok, 4 hónapja kezdtem el szedni a Gestomix 20mg/75mg fajta fogamzásgátlót. Mindig időben vettem be, semmi probléma nem is történt, nem volt panaszom. Legutóbbi 2 hónapban viszont a menstruáció 1.napján olyan gyomorfájáson van, hogy sem ülni sem állni nem tudok, csak egész nap feküdni. Semmi sem mulasztotta el! Majd másnap elmúlik, mintha mi sem történt volna és végig egész hónapban semmi gond nem lép fel, csak mindig azaz 1. nap. Azt szeretném kérdezni, hogy mitől lehet ez, kellene valamit változtatni vagy van valami megoldás rá? Előre is nagyon köszönöm a válaszát!
Az orvos válasza:
Rendszeresen ismétlődő gyomorpanasz esetén megfontolandó a gyógyszerváltás.


Eszter2015-10-09 21:06:41
Tisztelt Doktor Úr! 2. hónapja szedem a Mistral nevű fogamzásgátló tablettát. Ahogy azt a betegtájékoztatón olvastam azonnal hat,viszont 1 levél bevétele után szeretkeztünk a párommal gumi óvszer nélkül. Azóta minden együttlétünk után belőlem 'fehér folyás' szerű nyálkás, átlátszó folyadék jön ki,még az aktus utáni napon is. Ez mire utal,illetve kell-e tudnom erről bármit? Probléma ez,vagy csupán feleslegesen izgatom fel magam? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Az első levél bevétele után már a gyógyszer a lehetséges maximum védelmet nyújtja. A hormon hatására a hüvelyváladék minősége megváltozhat, de hüvelyi fertőzés is gyakrabban fordul elő.


bea2015-10-09 11:01:56
kedves dr úr ! kb 2 éve szenvedek ! tegnap voltam hasi uh á ami eredényem a következő uterus corpusa 43*51mm .mérsékelten echodus.hipertrophias jellegű.endrometrium vast 10.2mm .élénkebb ileum peristaltica.douglasban mérsékelt folyadék,legnagyobb vast .16*25mm ovulation után ! szeretném tudni ez mt jelent .37 éves vagyok 3 gyermekem van !válszaát elöre is köszönöm üdv bea
Az orvos válasza:
37 évesen a méh kismértékű megnagyobbodása általában nem jelent nagyobb problémát. Rendszeres nőgyógyászati ellenőrzés javasolt, akár félévente.


Barbara2015-10-08 10:34:25
Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem a következő lenne, mivel rengeteg eltérő véleménnyel találkoztam a témával kapcsolatban: augusztus végén hagytam abba a Lyndinette 20 gyógyszer szedését, ami után meg is jött a megvonásos vérzés. Ezután gumival védekeztünk/védekezünk. 28 napra rá megjött ismét rendesen - a kettő között 14 nap környékén elégg fajt is a hasam, alhasam. A kérdésem az lenne, hogy szükséges-e továbbra is a védekezés, illetve mi az Ön véleménye, mikor lehet elhagyni, amenyniben babát szeretnénk. Köszönöm a válaszát!
Az orvos válasza:
Én általában a gyógyszer után 3 hónap szünetet szoktam javasolni.


Evelin2015-10-07 14:11:25
Jo napot kívánok! lenne egy kérdésem fogamzas gátló tablettát szedek már 8 hónapja . Mindig volt menzesz em de most már 6 napja késik. van egy 1 éves kisfiam és még szopizik. a napokban nagyon gorcsolt a hasam alja azt hittem azért m megfog jönni de semmi de azóta elég sok fehér folyasom van . mi lehet a baj ön szerint lehetek terhes?
Az orvos válasza:
Nem zárható ki a terhesség, javaslom végezzen terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Igóné Andrea2015-10-04 12:45:32
Tisztelt Doktor úr! Olyan panasszal fordulok önhöz, hogy feltűnt 2 hónapja hogy valami nincs rendben a menstruációmban.Az első hónapban 2 napig tartott utána mintha parancsolták volna neki hogy hagyja abba abbamaradt.A derekam és a melleim nagyon fájtak!A 2 hónapban nagyon megijedtem mert 18 napra jött meg és erős vérzéssel nem volt előfolyás mint ezek előtt. A a menzeszemben olyat tapasztaltam amit eddig még nem nagyobb alvadt vér darabok távoztak tőlem szinte hallani lehetett hogy a WC-ben landol. Elnézést ha hogy ilyen furcsán fogalmaztam. A menzeszem már elmúlóban van de a mellfeszülés és a derékfájás megmaradt. Ezek mitől lehetnek? előre is köszönöm válaszát.
Az orvos válasza:
Ilyen esetben feltétlen nőgyógyászati vizsgálat javasolt.


Gombos Mónika2015-10-04 10:06:00
Tisztelt Doktor Úr! 48 éves nő vagyok. Páromnak sajnos nincs gyermeke, ezért szeretnék babåt vállalni. Tudom, ebben a korban szinte semmi esélyem nincs a természetesúton úton való fogamzásra. Női hormonvizsgálatot megcsináltattam, az tejesen rendben van, eredményem jó. Rendszeresen menstruálok,Ovulációs teszt kimutatja a peteérėst. Szeretném megkérdezni, hogy mi a korhatár a lombikbébi programhoz. Hány éves korig végzik. Milyen lépéseket tudok tenni annak érdekébe, hogy állapotos lehessek. Előre is köszönöm a válaszát. Tisztelettel:Mónika
Az orvos válasza:
Egyáltalán nem lehetetlen természetes úton teherbe esni, bár az esélyek valóban nem túl jók. Tudtommal a TB 45 éves korig finanszírozza a lombik programot.


Eszter2015-10-03 20:19:13
Tisztelt Doktorúr! Qlaira fogamzásgátlót szedek 1 éve és ebben a hónapban másodjára felejtettem el bevenni egy szemet. Az elsőnél nem volt probléma, bevettem, ahogy észrevettem, mert a betegtájékoztató azt írta. A második esetnél azt írta, hogy dobjam ki a levelet és kezdjek újat, viszont én nem otthon voltam, nem volt kéznél új levél, ezért nem is szedtem be másikat, úgy gondoltam, hogy ha majd megjön a menstruációm, elkezdem a ciklus első napján a levelet. A menstruációmnak 5-én (hétfő) kellene megjönnie, de ma (szombat) észrevettem, hogy vagy megjött, vagy pecsételő vérzésem van. Barnás színű és nem tudom eldönteni, melyik. Fontos lenne tudnom, hogy beszedjem-e a gyógyszert vagy se.
Az orvos válasza:
Még várjon 1-2 napot, a kezdést a rendes menzesz megjövetelétől tegye függővé.


Dukai Brigitta2015-09-30 17:13:02
Jó napot doktor úr/nő! Azt szeretném magától kérdezno, hogy 2 hónappal ezelött együtt voltam egy fiúval és akkor abban a hónapban nem szedtem a fogamzásgátlót de utánna kétszer megjött és ez miatt lehetek terhes?
Az orvos válasza:
Elvileg lehetséges.


Anci2015-09-30 10:46:40
Tisztelt doktor úr! Sokat olvastam a menopauza témában, de nem tudom, hogy szükségem van-e valamilyen fogamzásgátlásra, mert sok helyen azt olvastam, hogy ilyenkor már nincs petesejt érés(egy éve elmaradt a menzeszem és 52 éves vagyok).Én már nem szeretnék gyógyszert szedni, de természetesen babát se. Erről szeretném a véleményét kérdezni. Köszönöm szépen válaszát!
Az orvos válasza:
50 év felett a terhesség már ritkaságszámba megy.


Lukács Enikő2015-09-30 01:03:50
Tisztelt doktor Úr. Pontosan öt éve használok Mirénát (házas vagyok, egészséges, két gyermeket szültem,többet nem tervezünk). A kérdés hogy a levétel kereken öt év után kötelező-e, ajánlott-e szünetet tartani és mennyit újabb Miréna felhelyezése előtt? Válaszát előre is köszönöm. Enikő
Az orvos válasza:
5 év letelte után már a védelem csökken. Én 1-2 hónap szünetet szoktam ajánlani.


anna2015-09-28 21:53:58
Tisztelt Dr. Ur! mar 3 napja nem szedem a fogamzasgatlot, de meg mindig nem jott meg. ez nem szokatlan, szokott ilyen lenni hogy par napot kesik. a kerdesem az lenne hogy placebo idoszakaban szabad e szexualis eletet elni? Koszonettel: Anna
Az orvos válasza:
Három nap után még megjöhet. A védelem a placebo időszakra is kiterjed.


Rita2015-09-27 00:15:32
Kedves Doktor úr, azt szeretném kérdezni hogy a Dalicin krém kezelés 7. napját követően szabad az együtt lét? Mivel azt olvastam hogy 1 hétbe is beletelhet mire kiürül a szervezetből
Az orvos válasza:
A Dalacin hatóanyaga nem zavarja az együttlétet.


Mónika2015-09-26 21:08:01
Tisztelt Doktor Úr! 31-éves vagyok és nem vagyok egy sovány alkat.A menstruációm ebbe a hónapba 1-napig tartott de a hasam nagyon feszül és fáj.A múlt hónapba viszont 2-napig tartott.De a mellem szinte minden egyes hónapba fáj és érzékeny mielőtt megjön a menstruációm.Egy pici kiló felszaladt az elmúlt hónapba.Tudna nekem segíteni vagy tanácsot adni,hogy mitől van ez?!Előre is köszönöm válaszát várom :)
Az orvos válasza:
A tanácshoz szükséges minimum terhességi teszt és nőgyógyászati vizsgálat.


Dia2015-09-26 20:24:00
Tisztelt Doktor Úr! 5 hónapja szültem 16 óra vajúdás után császármetszéssel fájásgyengeség illetve babámra rá volt tekeredve a köldökzsinór. 3 év múlva tervezzük a 2. Babánkat van esélyem, hogy természetesen szüljem meg? Válaszát elöre köszönöm.
Az orvos válasza:
A természetes szülésnek nincs akadálya, de a méhen végzett műtét miatt az esély császármetszésre kissé nagyobb.


Krisztina2015-09-26 12:40:32
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a tanácsát kérni hormonszabályozási problémával kapcsolatosan. 7 éve szedek fogamzásgátlót (Cypromix, Mistral) , jelenleg az utolsó levél beszedése után tervezem a végleges elhagyását. 25 éves vagyok, részben hullik a hajam , gyermeket még nem szeretnék, csak előnyben részesíteném ha kiürülne a szervezetem az évekig szedett műhormontól. Kérem segítsen, milyen hormonmentes készítményekkel támogathatom a szervezetem, ill. szabad-e egyik napról a másikra megszabadulni a készítménytől, nem fognak- így ciszták kialakulni a szervezetemben? Válaszát és segítségét előre is köszönöm. Üdvözlettel: Krisztina
Az orvos válasza:
A gyógyszert abbahagyni csak így lehet, nincs fokozatos leállás. Ez után a szervezete remélhetőleg be fog állni az elvárható működésre. Különles kezelés nem szükséges.


Bogi2015-09-26 11:57:19
Tisztelt Doktor Úr, egy talán szokatlan problémával fordulok Önhöz. 37 éves, teljesen egészséges, de szűz nő vagyok, sosem volt párkapcsolatom (a tanulásnak, munkának éltem, ráadásul elég félénk, önbizalomhiányos vagyok, féltem a visszautasítástól…). 11 évestől 29 éves koromig rendesen, szabályosan menstruáltam, semmi panaszom nem volt. (Kivéve az, hogy 11 éves korom óta nagyon erősen aknés, pattanásos volt az arcom, ami a peteéréskor erősödött fel, és a vérzés első napján enyhült). Ám 29 éves koromban egyszer csak "eltűnt" a menzeszem, azóta sem jött meg többé, immár 8 éve. A vérvételen, hormonvizsgálaton semmilyen eltérést nem találtak, minden leletem rendben, amit tükröz is, hogy remekül érzem magam, erőnlétem hibátlan, nincsenek klimaxos tüneteim, és külsőm, hangom, testalkatom is teljesen nőies. De miért tűnhetett el a menzesz? (Nem végzek megerőltető sportot, fogamzásgátlót szükség híján sose szedtem stb.stb.). És ami még érdekes: mióta nincs ciklusom, az arcbőröm szó szerint hibátlan lett, többé egy pattanás se jött… Mégis aggaszt a menzesz hiánya, mert nem tudom, okozhat-e ez esetleg betegséget később, vagy élethosszomat rövidítheti…? Tanácsát, hogy mi okozhatta ezt, és mit tegyek, előre is megköszönöm. Tisztelettel: Boglárka
Az orvos válasza:
Ha az Önt vizsgáló kollégák nem tudtak semmit mondani, akkor sajnos tőlem sem várhat pár sor után részletes véleményt.


NagyKinga2015-09-26 10:53:15
jó napot kívánok.elnézést a zavarásért de egy nagyon fontos dologgal fordulok önhöz ami lassan mar tönkreteszi a házasságom.igazság szerint soha nem voltam szexfüggő,ha volt valami jó ha nem úgy is.de most,szülés után egyáltalán nem lelem örömöm benne nehezemre esik közeledni a férjemhez sőt még fáj is ha szexuális kapcsolatunk van.mit tehetek hogy jobban kivánjam a szexet mert a férjemnek fontos a testi kapcsolat és rosszul esik ha visszautasitom.köszönöm
Az orvos válasza:
Amennyiben anatómiai elváltozás nincs, akkor javaslom forduljon szexuálpszichológushoz.


Laura2015-09-25 12:25:37
Tisztelt Dr.Turcsányi Attila! Érdeklődni szeretnék, hogy az MTHRF gén mutációja milyen mértékben befolyásolja a gyermekvállalást. Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A kialakuló folsavhiány kompenzálása fontos a velőcső záródási rendellenességek fokozott kockázatának csökkentésére. Ezen kívül a trombózis hajlam miatt érdemes specialistával is felvenni a kapcsolatot. (hematológus)


Tné2015-09-25 11:56:35
Tisztelt Doktor Úr! A tanácsát szeretném kérni, nagyon kedves lenne ha segítenen válaszával. Problémám a következő: 5 év után ez év márciusában (6,5 hónapja) lecserélték a Mirenát Levosertre. Egyébként azzal meg voltam elégedve, csak az orvosom ajánlotta, hogy 5 év után csere... A Levosertre pedig azt mondta teljesen ugyanaz mint a Mirena, és mivel olcsóbb volt ezért azt rakattam fel. Azóta is, tehát 6,5 hónapja nagyon minimális vérzéseim vannak (egész nap elég 1-2 tisztasági betét, annyira kevés), de elég bosszantó, mert havonta kb. 2x 3-4 napon át, utána pedig még következik pár nap barnázás, és ha ezt összeadjuk egy hónapban elég sok. (A Mirenával nem emlékszem mennyi idő telt el mire beállt, de ott az évek során évente 2-3 alkalommal volt minimális pecsételés.) Még reménykedjek, hogy be fog állni ez a Levosert is? Vagy le kéne cseréltetnem Mirenára? Köszönöm szépen
Az orvos válasza:
Elvileg a két hormonspirál ugyanolyan, persze előfordulhatnak eltérő reakciók. Még várhat a cserével, és rendeződhet a vérzés. Az is lehet, hogy a Mirena is hasonló problémát okozna.


Katalin 2015-09-25 05:53:49
Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 5. napja barnázok. Ez a menstruáció(ami egyébként elöbb kezdődött pár nappal) után 4-5nappal kezdődött. Mennyire probléma ez? Azt még hozzá kell tennem,hogy újra kezdtem sportolni (biciklizni) a menstruáció után és ráadásul egy nagyobb stressz is ért. Úgy kezdődött a barnázás,hogy amikor a stressz ért,megfájdult a hasam,elmentem wc-re és már barnás folyásom volt. Tavaly volt egy vetélésem amit műszeresen kellett befejezni. Párommal január óta nem védekezünk. Lehet ez egy újabb vetélés? Vagy csak a bicikli és a stressz válthatta ki? Válaszát előre is köszönöm! B.Katalin
Az orvos válasza:
Vizsgálat nélkül csak annyit tudok mondani, hogy minden lehetséges, ezen belül a felsoroltak bármelyike is.


Dely Kitti2015-09-24 15:58:11
Tisztelt Doktor Úr! A párommal babát szeretnénk, de előtte szeretnék 3 hónap fogamzásgátló-tablettamentes szünetet tartani, hogy rendesen ki tudjon ürülni a gyógyszer a szervezetemből. Viszont ezen 3 hónap alatt is szeretnénk valahogyan védekezni a férjemmel, de ő óvszert nem szívesen viselne. Szeretném az ön tanácsát kérni abban, hogy van-e esetleg valami fogamzásgátló hüvely kúp vagy krém, ami ebben az esetben alkalmazható? Vagy elegendő ha a megszakított közösülést alkalmazzuk? Illetve azt szeretném még tudni, hogy ezen 3 hónap alatt is szedjek-e már magzatvédő multivitamint vagy nem szükséges? Előre is köszönöm segítségét! D.Kitti
Az orvos válasza:
Gyógyszertárban recept nélkül lehet kapni spermaölő készítményt, hatékonysága körülbelül az óvszernek megfelelő. Babavárásnál érdemes nagy dózisú folsavat szedni a fogontatástól. Mivel ennek időpontját nem tudjuk, ezért már a felkészülési időszakban kezdje el.


Erdélyi Helga 2015-09-24 15:02:03
Jó napot doktor ur aszt szeretném mondani hogy a barátommal volt egy aktusunk és nekem meg közben tartott még három napig a menstruációm és a párom meg hogyan fogalmazzam szeben? hogy elment bennem! És a negyedik nap környékén elkaptam egy hányásos vírust és megállás nékül fáj a hasam és émejgek a ttolmég lehetek terhes?Kérem segítsen nekem a tanácsait szeretném kérni ezügyben! Köszönöm szépen a segítséget!
Az orvos válasza:
A menzesz alatt sem zárható ki terhesség létrejötte. Hogy lehet-e tenni valamit, az az eltelt időtől függ.


Timea 2015-09-24 03:08:25
Üdvözlöm!Külföldön élek és augusztus 1-én szültem és mivel nem szoptatok (illetve szülés után 3 hétre teljesen véget ért a gyermekágyi vérzés) a Nuvaring hüvelygyűrűt kezdtem el újból használni. A gyűrűt szeptember 5-én helyeztem fel. (azt az információt kaptam, hogy a szülés utáni 21-28 nap között kell elkezdenem,ha később kezdem az első 7 nap kiegészítő védekezést is alkalmazni kell), ami meg is történt. 14-én enyhe barna folyást tapasztaltam,msjd rá pár napra vérzés jelentkezett,amivel annyira nem foglalkoztam, hiszen áttörő vérzést írtak előfordulásként a tájékoztatóban illetve az itteni szülésznő is azt mondta, hogy ez nem gond. Így a gyűrű még most is fent van,viszont még mindig vérzek. Most pénteken kellene kivennem. Nem értem, mi a probléma és nem tudom mit kellene tennem. Köszönöm a segítséget!
Az orvos válasza:
Használja az előírás szerint a Nuvaringet. Remélhetőleg a vérzés a következő ciklusokban megszűnik.


Alexa2015-09-23 17:59:59
Tisztelt Doktor Úr! Múlt héten csütörtökön vettem be az escapelle nevű esemény utáni tablettát.A betegtájékoztatóban ír vérzészavarról,de a legtöbb tapasztalat szerint ez csak pecsételő vérzés.Nálam tegnap(a bevételtől számított 5.napon)erős vérzés jelentkezett,erősebb mint a menstruáció alatt.Megjönnie október első hetében kellene.Ez normális reakció?Meddig tarthat? Köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
Az Escapelle ilyen vérzést is szokott okozni.


Krisztina 2015-09-22 15:10:03
Jó napot kívánok... Fogamzásgátló tablettát szedek... A levél elején a harmadik szem után abba hagytam... Rá két napra menzesz jelentkezett az szeretném megtudni hogy terhes is lehetek.. Vagy normális menstruáció? Valaszat várom.. Üdvözlettel Krisztina
Az orvos válasza:
A gyógyszer kiürülése okozza minden bizonnyal a vérzést. Ez nem normális menzesz és persze lehet terhes.


szandi2015-09-22 10:11:05
Tisztelt Dr.úr . Nekem olyan kérdésem lenne h csinàltam terhességi tesztet 3 at is mind negativ de viszont késik a mensesem 4napja mitöl lehet van olyan h nem mutatja ki a terhességi teszt a terhességet. Köszönöm a vàlaszt
Az orvos válasza:
A teszt sem teljesen biztos. Pár nap múlva csináljon újabbat és utána kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Szandi2015-09-21 22:41:28
Tisztelt Doktorúr! Azt szeretném kérdezni, hogy másfél évvel ezelőtt volt 2 abortuszom és lehetek-e még terhes?19 eves vagyok esmár egy jó éve próbálkozunk de semmi.. Első két terhesség volt.
Az orvos válasza:
Vizsgálat és megbeszélés nélkül nem tudok nyilatkozni.


Andrea2015-09-21 19:56:33
18 eves vagyok,mar 3 esemeny utani tablettat beszedtem az elmult 1 evben Az utolsot talan fel eve,a mensesem mindig idoben jon meg 2 hete elkezdtem szedni fogamzasgatlot de abba akarom hagyni mert kellemetlen tunetek jelentkeztek A kerdesem az hogyha szeretnek par ev mulva babat ,akkor lehetek terhes? ezek nem befolyasoljak?
Az orvos válasza:
Az első ciklust szedje végig, utána hagyja abba. A későbbiekben ebből nem származik hátránya.


ildi2015-09-21 09:53:04
Tisztelt doktor úr! 53 éves múltam, 1 éve nincs menzeszem, kell-e még védekeznem?
Az orvos válasza:
Lényegesen több a veszélye, mint a terhességnek, tehát nem ajánlatos.


Ildi2015-09-20 18:15:58
Tisztelt Doktorúr! 1 hetet késik a menstruaciom, de közben erős hasi görcsök törnek ràm, mintha megjönne, és tegnap reggel nagyon pici vér is jött, ami ezt követően elmúlt, majd este újabb vér ezuttal tobb jelentkezett, majd ez is elmult es azóta semmi! Kb fel eve hagytam abba a nuvaring gyűrűt azóta mar beallt a menszeszem max 2-3 napokat tolodott! A parommal 2 x voltunk egyutt megszakitasos vedekezessel! Lehet, hogy terhes vagyok vagy mi oka ennek a kevès vérzésnek es annak, hogy nem jön meg? Előre is köszönöm a valaszt!!
Az orvos válasza:
Csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


vivien2015-09-20 16:55:53
Tisztelt Doktorúr!Segítségét szeretném kérni a következökben.5 éve szedek fogamzásgátlót,azért mert még 26 éves létemre még nem állt be a rendszeres vérzés és persze, borzasztó nagy fájdalaim lennének a gyógyszer nélkül!Láz,hányinger,hányás,hasmenés!Viszont lisztérzékeny is vagyok(nem tudom mennyire befolyásolja vagy sem)!Már szeretnénk babát és nem merem a fájdalak miatt abba hagyni a gyógyszert!A kérdés az lenne hogy mit tehetek annak érdekében hogy elviselhetö legyen a fájdalom és hogy babánk is legyen!Mióma vizsgálat negatív!Köszönöm!
Az orvos válasza:
Az 5 éve gyógyszerszedés nem segít a ciklus rendezésében. Ha elnyomjuk, akkor gyógyszer nélkül nem fog jobban működni. Ha babát szeretnének, a menstruációs problémákat tüneti szerekkel lehet kezelni. (fájdalomcsillapító, görcsoldó)


Zóra2015-09-19 17:40:16
Tisztelt Doktor Úr! Ez az első fogamzásgátlóm. Péntek este 8kor vettem be a pénteki tablettát, ma (szombaton) véletlenül délben vettem be a szombatit. Az jó, ha ma este éjfélkor veszem be a vasárnapit, és akkor vasárnap este a szokott időben a hétfőit? Nem lesz gond a csúszás? Vagy mit javasol? Illetve ilyenkor a beszedett aktív tabletták után maradhat a 7 placebo tabletta, vagy inkább 6? Előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Rendszeresen 1-2 óra csúsztatással rövid idő alatt visszaállhat az eredeti időpont. A placebo tabletták számát nem érdemes csökkenteni.


rebeka2015-09-19 09:13:19
Tisztelt Doktor Úr! Most kezdtem el szedni az ALtforalle 3mg/0,02mg fogamzásgátló tablettát. A ciklusom 1. napján kezdtem el szedni. Tegnap vettem be a 9.szemet, egyet sem kihagyva. Ma a barátom belém élvezett. Lehetek terhes? Érdemes esemény utáni tablettát bevenni? KÖSZÖNÖM!
Az orvos válasza:
Közel a határhoz. A gyógyszer 10-12 nap után fejti ki a maximális védelmet.


T.Zs2015-09-18 08:19:22
Tisztelt Dr ur , Azzal a kerdessel fordulok onhoz hogy harom eve csaszarmetszessel hoztam vilagra a kis fiamat , problemam a kovetkezo , iszonyatos bekfajdalmaim vannak idonkent es a vegbel nyilasomnal is fura dolog jelent meg, A masik nagy oroblemam hogy lassan ket eve probalkozunk a ferjemmel a masodik baban de sikertelenul , pedig a cikkusom normalis 28/27\ napos , es azt is eszre vettem hogy csak a jobb oldalamon vannak menstruacios gorcseim mikkor menstrualok , mi lehet a problema Tudom latatlanba nagyon nehez meg mondani , de nagyon ketsegbe vagyok esve hogy tobbet nem lehet gyerekem , Valaszat elore is kosszonom ,Tisztelettel . T. Zsanett
Az orvos válasza:
Érdemi válaszhoz még rengeteg információra lenne szükség.


Nati2015-09-16 12:41:27
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy tegnap szeretkeztünk a párommal és a menstruációm 4 napján tartottam..belém élvezett..a kérdésem az hogy lehetek terhes?? válaszát előre is Köszönöm!!!
Az orvos válasza:
Lehetséges.


anikó2015-09-15 15:49:29
tistelt dr úr szeretném a tanácsát kérni 2 hónapja csináltam vagy négytesztet és mind a 4 db terheséget mutatot csak az a probléma hogy megvan a menszeszem nem voltam dokinál de azota fáj a mellem folyamatosan nem tudom mit csináljak szeretném kérni a tanácsát lehetek terhes vagy nem
Az orvos válasza:
Ha a teszt pozitív, akkor valószínűleg terhes.


Kitti2015-09-13 16:19:50
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy fogamzásgátlót szedtem az elmúlt fél évben, de most abbahagytam, mert szeretnénk babát. A kérdésem az ellen, hogy már az első hónapban teherbe eshetek-e? Mennyi az esélye hogy létrejön a terhessé, ugyanis máshogy nem védekeztünk. Köszönöm válaszát.
Az orvos válasza:
Ha nem védekeznek ugyanolyan esélye van, mint máskor.


Alexa2015-09-12 17:51:27
Üdvözlöm! Nekem olyan kérdésem lenne, hogy kb 2 hónapja tehességi tüneteim vannak. Erős fejfájás, hányinger ,puffadás ,olyan mértékben hogy rendesen kivagyok kerekedve (54kg vagyok)és igencsak látszik, a melleim is erősen megduzzadtak . FOgamzásgátló tablettát szedek ezért is érdekel anniyra a dolog. A menstruációm azóta is megvan, annyi változással hogy eddig az 1. nap erős vérzéssel jelentkezett mindig az utolsó kettő már csak enyhe banrázással jött majd utána egy enyhébb vérzés. és kb 1 nap késéssel indul meg.Emésztési problémáim és más egyébb nem valoszinű hogy lenne mivel 5 hónapja voltam kivizsgáláson és nem volt semmi (nem voltam rosszul csak rutin kivizsgálásra mentem ) Ez valami hormon probléma lenne vagy tényleg menstruációs terhesség lenne? 3hete csináltam tesztet negativ lett. Ma jött meg megint 1nap késéssel enyhe barnázással.Ja éseddig soha nem görcsöltem menstuáció alatt csak megjött és utána elmúlt. az elmult két meszeszem meg katasztrofa volt volt hoyg ugy görcsölt hogy fel se tudtam kelni a szekről /ágyrol. Ha mégis terhesség lenne jelent valami problémát a babára nézve a fogamzásgátló szedése? Válaszát nagyon megköszönném.
Az orvos válasza:
A leírtak alapján jogos a gyanú, ismételje meg a tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Szabó Violetta2015-09-12 08:18:50
Üdvözlöm dr. Úr! Violetta vagyok és lassan 2hete késik a menszeszem. Védekezünk a párommal óvszerrel és nem tudom mit tegyek vagy mit csináljak. A melleim fájnak és fehér folyasom van. Néha hirtelen begörcsölök de csak 1-2 percre. Remélem nem vagyok terhes. Van rá okom hogy féljek? A válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
A leírtak lehetnek terhességi tünetek. Javaslom csináljon tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Krisztina2015-09-10 11:15:56
Tisztelt dr ur! Krisztina vagyok 21 eves. A level 7.napjan Hetfoi napon nem vettem be a fogamzasgatlo tablettat es kedden szeretkeztem a parommal. A tablettat potoltak kedden 8orakkor mikor a masikat bevettem. Felek a terhessegtol! Mit gondol van ra okom? Elore is koszonom valaszat! Tisztelette Krisztina
Az orvos válasza:
Ha csak este pótolta a kimaradt gyógyszert, akkor a védelem szünetel.


Lioncub002015-09-08 20:27:56
Tisztelt doktor! 4 honapja együtt voltam a barátommal nem védekeztünk.A menstruációm rendszeresem megjott. A melleim és a hasam megnőttek lehetséges e hogy terhes vagyok? Válaszát előre is köszönöm
Az orvos válasza:
Ritkán előfordul terhesség mellett is rendszeres menstruáció.


Nagy Zsófia2015-09-07 13:45:38
Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy a csikló bőrsérülését mivel leeht kezelni? Köszönettel: Nagy Zsófia
Az orvos válasza:
Mint bárhol másutt a bőrön: fertőtlenítés, hámosító kenőcs.


Vári Eszter2015-09-06 22:23:26
Tisztelt Doktornő! 17 éves vagyok, még szűz , a barátommal egy ideje próbálkozunk a szexszel, de borzasztóan fájdalmas, így 1-2 centinél mélyebbre nem sikerül a behatolás. 10 napja hymen insection estem át, azt reméltük, hogy ez majd megkönnyíti a behatolást, de ugyanolyan fájdalmas. (Ha egy ujjamat próbálom bedugni, az is fáj sajnos) Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm a válaszát!
Az orvos válasza:
Ennek szervi okáról az incisiót végző kolléga tud a legtöbbet.


Kiss Tímea2015-09-04 13:13:47
Tisztelt DR. Úr! Lefeküdtem a menstruácíom alatt a barátommal úgy, hogy bennem volt a tampon és bém élvezett. Az lenne a kérdésem, hogy teherbe eshetek -e? Köszönettel Tími
Az orvos válasza:
A menzesz alatt is lehet terhes, ezen a tampon sem változtat.


Krisztina2015-09-03 23:10:05
Tisztelt Doktor úr! 3 éve szedek reziat. A 15.napi gyógyszerem kimaradt, amit a 16.napival vettem be, este a szokott időben. A párommal voltunk együtt. A gyógyszer használati utasításában az áll, hogy hagyjam ki a placebo tablettákat és folytassam fehérrel. Lehet baj belőle? Vagy így továbbra is védett vagyok? Válaszåt előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Sajnos ilyenkor a védelem szünetel.


Tünde2015-09-03 17:32:27
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem hogy 1 éve szedem a Deciora nevezetű fogamzásgátló tablettát, most kihagyogattam belőle pár szemet és a múlt hónapban 2 szer is megvolt a menszeszem majd rá 4 nap után szintén megjött. Ön szerint lehetek terhes vagy csak a gyógyszer kihagyás miatt okozza ezt? Hányinger, szédülés ilyenek voltak. Köszönöm válaszát előre is!
Az orvos válasza:
Mivel a védelem ilyenkor szünetel, lehet terhes. A vérzészavart egyébként a kihagyott tabletták is okozhatják.


Palotai Zsuzsanna2015-09-03 13:24:10
Tisztelt Doktor úr! Kérdésem a következő lenne 4 hónappal ezelőtt született egy kislányom 2 hónapja elkezdtem már szedni a regulon fogamzásgátlót de teljesen megváltoztatta a vágyakat és a szexuális életet.Tudom hogy a szülés sok mindent megváltoztat de ennyire nem mert amikor nem szedtem akkor teljesen más voltam minden téren.Kérdésem az lenne hogy lehet e másik gyógyszerre átállni és ha igen akkor melyikre és mikortól? Várom válaszát
Az orvos válasza:
Ismeretlenül nem adhatok tanácsot gyógyszerváltásról. Beszélje meg kezelőorvosával.


Rita2015-09-03 10:05:50
Tisztelt Doktor úr. Késik a menstruációm, Dienille fogamzásgátlót szedek. Fel voltam fázva, Monural port vettem be, egy tasakkak, egy héttel ezelőtt, és egy hétig ittam mezei zsurló teát ittam. Szexuális életet nem éltem. A felfázás vagy a tea vagy a Monural okoz ilyet? Mit lehet ebben az esetben tenni?
Az orvos válasza:
A betegség is zavart okozhat. Ha a terhesség teljes biztonsággal kizárható, akkor egyenlőre nincs teendő.


Túri Noémi2015-09-03 09:20:42
Tisztelt Doktor! Tanácsot szeretnèk kérni öntöl.Augusztus 9-én volt a pete érésem akkor a párommal meg volt az együttlét 11.napot késet a menszeszem múlt hét vasárnap össze estem a párom kezében volt hányinger is.Elmentem az uszódába szerdán feszült a hasam máma meg jött a mensturációm most semmit nem tudok hogy mi van velem .Legyen szives vissza írni köszönöm.
Az orvos válasza:
Javaslom csináljon terhességi tesztet, és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Kiss István Baéázsné2015-09-02 20:17:49
Tisztelt Dr.Turcsányi Attila! Elnézést kérek a zavarásért. Olyan kérdéssel fordulok önhöz hogy 8 napos késéssel a mai nap elkezdtm menstruálni, legalább is azt hittem egész nap véreztem és most este vér gumók jöttek ki belőlem vajon mi lehet ez? Minden esetben csak vetélésre gondolhatok? szedtem az elmúlt hónapban Klion hüvelykúpot , meg használtam Lacto feel hüvelygélt nem lehetséges hogy attól lehetett? Előre is köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
A hüvelykezelés ilyet nem szokott okozni. Vetélés előfordulhat, tehát nőgyógyászati vizsgálat javasolt.


Bogdan Hajnalka2015-09-02 12:54:44
Jonapot kivànok nekem nagyon eros a menzeszem van es nagy alvat ver folyik es olyan mint nyers hus darabok es nagyon ver szegény vagyok es hematologiara jarok 3 db betetet kell magam ala tegyek segitsen kerem
Az orvos válasza:
Szóbeli segítség ilyen esetben nem jöhet szóba. Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Vivien2015-09-02 10:04:23
Tisztelt Dr. Turcsányi Attila! Elnézését kérem a zavarásért . Egy olyan kérdéssel fordulnék önhöz hogy eddig 3-4 hónapon keresztül hó elején 3tól 6ig menstruáltam és 26tól 30ig szintén de most augusztusban sem hó elején sem hó végén nem menstruáltam csak annyit észleltem hogy 29én pecsételő vérzésem volt minimálisan és csak az napig tartott azóta semmi. De viszont van a jobb oldali petefészkemben egy 52x36mm-es kétrekeszes kis belső echokat tartalmazó cystikus (képlet látható) igy van a leletemre irva. ezzel kapcsolatban kérdezném hogy a cystátol nem menstruálok vagy el képzelhető a terhesség?? előre is köszönöm. Tiszteletel: Lukácsné Vivien
Az orvos válasza:
Mind ciszta, mind terhesség okozhatja a menzesz késését.


Viki2015-08-31 13:11:47
edves Doktor Úr! Már lassan 1 éve küzdök mellrák fóbiával amióta egy ismerősöm (hasonlóan kisgyermekes anyuka) sajnálattal elhunyt miatta. Én évek óta rendszeresen ellenőriztetem a mellem. Mivel fiatal vagyok ultrahangot csinálnak csak soha nem találtak semmit. A ca153 tumormarkert is levették. a laborban 38,9 a határ nekem 29,7 ( bár a tartományban van ez nem magas?) Pár hónapja érzek egy akaratlan izomrángást vagy inkább remegést a jobb mellem felett. Ez aggodalomra adhat okot vagy okozhatja az, hogy szoktam szorongásgátlót szedni mert mostanában nagyon sokat szorongok ez miatt... Köszönöm előre is a válaszát!
Az orvos válasza:
Izomrángás igen nagy valószínűséggel nem a mellrák tünete. Javasolt havonta önvizsgálat, évente mammográfia vagy emlő ultrahang.


Edina2015-08-30 19:46:34
Kedves Doktor Úr!! Félévente járunk nőgyógyászhoz vizsgálatra és citológiánk folyamatosan negatív p2-es 37 éves vagyok a húgom 24 éves , negatív p2-es eredménynél elég évente, vagy járjunk fél évente, mert az édesanyánk így nyugodta?? A negatív p2-es eredmény rendben van?? Megnyugodhatunk?? Köszönöm a válaszát!! Edina
Az orvos válasza:
A szakmai ajánlás szerint évente célszerű rákszűrést végezni.


M.B.2015-08-30 13:20:09
Tisztelt Doktor Úr! Több mint egy hete szedem a Rezia nevű fogamzásgátlót. Azonban helytelen sorrendben . Azt szeretném kérdezni, hogy fenn áll a veszélye hogy a helytelen sorrend miatt terhes leszek?
Az orvos válasza:
Így lehetnek problémák a hatékonysággal és rendellenes vérzés is előfordulhat.


adrienn2015-08-29 10:22:49
Tísztelt Doktor úr!Julius 13. 15 együtt voltam a párommal és nem védekeztünk mert babát szeretnénk juli 18 án este nagyon görcsöltem olyan érzés volt mintha meg akarna jönni .Augusztus 23 án kellett volna megjönnie .Agusztus 17 ota görcsölgetek mintha megjönne de semi egészen tegnap estig amikor a wc után picit véres lett a wc papir de azota se jött meg .Mi lehett az oka ? Elöre is köszönöm a válaszát .
Az orvos válasza:
Csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


gabriella2015-08-27 12:18:25
Tisztelt dr ur!Segitseget szeretnem kerni,tegnap a parommal szeretkeztunk de nem vedekezunk semmi mert babat szeretnenk.Ma reggel ezt vettem eszre hogy verzek es nagyon gorcsolok. De eben a honapban mar meg volt a mensim augusztus 1en. Mitol verzek?
Az orvos válasza:
Látatlanba nem mernék tippelni.


Katalin2015-08-25 14:53:13
Kedves Doktor Úr! Júniusban lefeküdtünk a barátommal de nem is igazán csak próbálkoztunk és kicsúszot szóval igazából nem is történt meg de júliusban amikor megjött nagyon kevés volt 3eés kevés ideig is tartott viszont most augusztusban nem jött meg és félek hogy talán még is csak terhes lehetek..
Az orvos válasza:
Előfordulhat, tehát csináljon terhességi tesztet és jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Enikő2015-08-24 12:11:28
Tisztelt Doktor Úr! 1 hónapja szedek Jangee fogamzásgátlót,mely az első 2 hétben semmi különös mellékhatást nem okozott. Azonban a 20. és 21. tablettánál barnázást figyeltem meg időnként nagyon enyhe görcsökkel és méhnyálkahártya darabokkal.Mi ennek az oka? Milyen folyamat okozza a barnázást fogamzásgátló szedésnél? Miért ilyen "későn" jelentkezett a mellékhatás? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Az első pár ciklusban ilyen vérezgetés előfordulhat, ettől a hatékonyság nem változik.


Diana 2015-08-24 11:45:44
Tisztelt Doktor Ur! A paromal menstruacio utan 3 nappal voltunk egyut. a menstruacom 7 napig tartott,mikor megtortent a dolog nem vedekeztunk es belem engedte , nem tudom menyi az eseje hogy terhes lehetek. s menyi ido utan csinaljak tesztet. ?
Az orvos válasza:
Az esemény után legalább 2 héttel érdemes tesztet csinálni, és azt követően még 1-2 héttel nőgyógyászati vizsgálatot.


Dóra 2015-08-24 10:41:25
Tisztelt Doktor úr, Ovulációs napon voltam együtt a párommal. A következő két hétben sokszor szúrást éreztem a petefészkekben és a mellem is nőtt. Eddig mindig pontosan megjott a menstruációm, mindig 23 nap, ritkán 24 soha nem éreztem semmit, se fájdalmat se görcsöt. Most 4 napot késett, reggeli vizeletnél véreztem. mi lehet ez? menstruáció, vetélés? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!
Az orvos válasza:
Lehet menstruáció, vetélés vagy normális terhesség.


Evelin2015-08-23 17:29:48
Üdv! A sztori röviden: 29 vagyok, 16 éves korom óta szedek Harmonet tipusú fogamzásgátló tablettát, orvos írta fel, h rendszeres legyen a havi vérzés. Ciszták is voltak a petefészkemben, azok felszívódtak a gyógyszer szedése után nem sokkal. Jelenleg tiszta vagyok. A kérdésem: szeretnénk gyereket vállalni, és ezért le fogom tenni a gyógyszert. Mikor biztonságos próbálkozni a babával? Mennyi idő alatt ürülhet ki ennyi év szedése után? Nem akarjuk, h a gyógyszer miatt bármi mentális vagy fizikális sérülést is szenvedjen később a baba.
Az orvos válasza:
2-3 hónap szünetet szoktam javasolni, bár ez is inkább csak biztonsági intézkedés.


Andi 2015-08-22 22:37:47
Tisztelt Doktor úr! 18 éves lány vagyok és azzal a problémával fordulnék önhöz, hogy már 13. napja késik a menstruációm. Utoljára július 12-től 19-ig tartott. Sose volt teljesen pontos de hellyel-közzel az volt. A párommal rendszeresen élünk nemi életet de óvszerrel védekezünk és nem vettük észre, hogy bármiféle baleset történt volna. Csináltam egy tesztet augusztus 19-én de az negatív lett és amúgy sincs terhességre utaló tünetem a kimaradást leszámítva, bár 21-én éreztem valamit az alhasamban, ezt akkor szoktam érezni néha amikor megjön de nem jött és azóta se éreztem. Esetleg ezt befolyásolhatja az, hogy körülbelül 1-1,5 hónapja a felére csökkentettem a gyógyszert amit szívritmuszavar miatt szedek? Ön mit gondol, lehet ez terhesség?
Az orvos válasza:
Ismételje meg a tesztet, és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Marica2015-08-21 16:44:58
Tisztelt Doktor ur! Rezia fogamzasgatlot szedek es ma fogom bevenni a harmadik placebo tablettat. Ma a baratommal egyutt voltunk az ejakulacio soran nem hasznaltunk mas vedekezesi modszert. Felek. Esetleg teherbe eshetek?.
Az orvos válasza:
A fogamzásgátló hatása a placebo tabletták alatt is ugyanolyan hatékony.


Zoltan2015-08-20 22:51:52
Tisztelt doktor úr ! A párom múlt szombaton vette be az esemény utáni gyógyszert mert szükség volt rá. Az lenne a kérdésem ha 4 nappal utánna ismét volt aktus védekezés nélkül akkor hat e még a gyógyszer vagy már nem??
Az orvos válasza:
Erre az aktusra a védelem nem vonatkozik.


Bianka2015-08-19 09:43:40
Tisztelt Doktor úr! Lassan 3 éve szedem a Yadine nevű fogamzásgátlót. Most szeretném majd abbahagyni. Kérdésem a következő: mire számítsák a gyógyszer abbahagyása után? Sajnos már a gyógyszer mellett is eléggé pattanásos kezdtem lenni az elmúlt időben, illetve úgy gondoltam, hogy most már kellően hozzászokott a szervezetem és illene egy kis szünetet tartani. Vagyis lehet majd csak gyerek vállalás után kezdek el újra fogamzásgátlót szedni. De majd csak évek múlva szeretnénk gyereket. Addig más védekezési módszert alkalmazunk. Előre is köszönöm a válaszát!!
Az orvos válasza:
Szünetet tartani a tabletta szedésében nem ajánlatos, a régebben tudottakkal ellentétben előnye nincs, viszont a kockázat fokozódásával jár, amikor újrakezdi.


Ildikó2015-08-18 20:12:28
Jó napot kívánok! 6 évvel ezelőtt szedtem utoljára fogamzásgátló tablettát, majd született két gyermekem.E hónap 5-én kezdtem el újra a fogamzásgátló tabletta szedését(mercilon)és sajnos azóta sem múlt el a menstruációm.Most már 14 napja tart erősségre mint egy első vagy vége felé járó menstruáció.Nem maszatolás ,nem barnázás inkább gyenge vérzés.Kérdésem az lenne mitől lehet ez mit tehetek tegyek ebben a helyzetben.Válaszát nagyon várom és előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
A tabletta szedés első pár ciklusában kis mennyiségű vérezgetés előfordulhat.


Szandi Adi2015-08-18 16:03:39
Tisztelt Doktor Urszeretném a véleményét kikérni..19éves vagyok es az első babámat várom Magyarországon születtem de a párom Romániában él és tavaly októberben kiköltöztem vele.Aztán január közepe fele teherbe estem.. 3honaposan 4hónaposan és 5hónaposan voltam nőgyógyásznál és azt mondták minden rendben egészséges kisfiu..múlthét szerdán elvitt a mentő Az Uj klinikára itt Marosvásárhelyt. deréjfájással.de az orvosok nem igazan foglalkoztak velem es elég rosszul esett. és azt mondtàk hogy minden az en hibám.és a párom is velem volt és a doktornő ojat hogy mondhat hogy a párom nem is törődik vele..hiszen mind ketten ki voltunk es vagyunk készülve hisz az első gyermekünk teljesen elijesztettek meg a szüléstől is 7hónapos terhes vagyok. .és azt mondták hogy a fiamnak nyitott a gerince viz van a fejében és le van bénulva..de a babám aktivan mozog és rug egyszer bal oldalt lent aztán jobb oldalt lehet érezni tiszán..sokat és erősen rug mozog. már csak istenben lehet bizni pedig szedtem az acifol folsavat is!! én nem tud elfogadni hogy elveszitsem a lábai vannak lebénulva először csak a ball lábát mondták aztán meg mind2 és mikor kiengedtek a kórházbol a papirba csak a bal lába van irva..és hogy csak gyanakodnak a marfolmáciora..nem tudom mit gondoljak bele halok ebbe én is!!:'( :'( :'( :'( :'( :
Az orvos válasza:
Nagyon sajnálatos ami Önnel történt, de az elvégzett vizsgálatok eredményeinek hiányában nem tudok nyilatkozni. Ezen kívül nem tudom, hogy Romániában milyen protokoll szerint történik a terhesgondozás.


E122015-08-18 10:28:35
Üdvözlöm. Dr. Úr.Egy kérdéssel fordulnék önhöz.Lehetek-e a menstruáció ideje alatt terhes?A párommal a menstruáció első napján voltunk együtt,nem védekeztünk.Akkor is betud ágyazódni a spermium ha meg van a menstruáció?Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
A megtermékenyítés létrejöhet menzesz alatt is, a beágyazódás kb. 1 héttel ezután történik.


Keri012015-08-18 07:19:24
Tisztelt Doktor Úr! 16 éves lány vagyok. A menstruációmat 10 nap múlva várom. Sosem történt még velem ilyen mint minap reggel,vizeléskor a hüvelyből rózsaszínes/pirosas,darabos váladékozas. Szagtalan, égető csípő érzés nincs,illetve alhasi/hasi fájdalom sincs. A párommal körülbelül 2 hete nem szeretkeztünk. Általában megszakítással szokott történni az aktus,de ebből még nem származott semmi féle hátul ütő. Illetve aktusnál, jóval hamarabb megszakítjuk, és még rá is kell segíteni az élvezésre. A Nem szokványos váldékozás még nem ismétlődött. Illetve alsóneműmön csak a menses előtti szokványos átlátszó/ fehér folyás látható. Menstruációm elő jeleit ugyanúgy észlelem,mint általában. A választ előre is köszönöm.!
Az orvos válasza:
Nőgyógyászati vizsgálatra van szükség, akkor kiderülhet az oka.


Kovácsné T.Judit2015-08-16 15:49:58
Tisztelt Doktor Úr. 49 éves vagyok,kb.egy éve nem jelentkezett a menzeszem.Ezt megelőzően már nagyon ritka és rendszertelen volt a vérzésem.Tegnap barnás folyásom volt,ma már viszont teljesen olyan vérzésem van,mint egy gyenge menzesz.Kicsit a hasam is fáj,mint régen,csak jóval gyengébben.Az orvosom csak szept.közepén jön vissza a szabadságáról.Tudom,ez a tünet nagyon rosszat is jelenthet,de mégis ,mennyire kell aggódnom,előfordulhat ilyesmi,vagy csak rosszindulatú dolog okozhatja??????Köszönöm válaszát:K.T.Judit Azt hiszem küret vár rám,ugye?
Az orvos válasza:
Ez valóban jelenthet nagyon rosszat is, de lényegesen nagyobb a valószínűsége, hogy nem rosszindulatú daganatról van szó.


Szilvia2015-08-15 08:08:58
Tisztelt Doktor úr! Nemrégiben jártam natív és ka-os has és kismedence CT-n, ahol a következőt állapították meg: Uterus norm. nagyságú. Az uterus fundusa osztott, szerkezete uterus bicornis unicollisnak megfelelhet. A j. ovarium 26X20 mm nagyságú. B.o. az ovarium tömegesebb, 40X43 mm nagyságú. Javasoltak nőgyógyászati kivizsgálást. Hüvelyi ultrahangot végeztek utána a nőgyógyászaton, aminek ez lett a végeredménye: nagy uterus, endometrium 13 mm. B.o ov-ban 15-17 mm-es foll. J. o. norm ov. Douglas szabad. Azt mondta a doktornő, hogy ő nem lát arra utaló jelet, hogy a méhemben bármi elváltozás lenne. Előkeresték az előző uh-s leleteimet is, de azon sem láttak semmi normáltól eltérőt, a méh normális, két darab petesejt van a petefészkekben (az orvos szavaival élve: nem létezik, hogy ilyet senki ne vett volna észre). A petefészkemről semmit sem mondtak. Az orvos meddőségi szakrendelésre küldött, mert 1,5 védekezés nélküli házasélet mellett még nem estem teherbe és azt mondta, hogy a nőgyógyászatnak itt nincs több dolga. A kérdésem az lenne, hogy nem tudom, hogy melyik lelet lehet a valós, illetve, hogy ez igényel-e több utánajárást, esetleg újabb ultrahangot (a meddőségi szakrendelésre még csak ezután fogunk menni)? Igazából semmilyen kézzelfogható információt nem kaptam arra vonatkozólag, hogy miért térhet el a két lelet vagy hogy a petefészekkel minden rendben van-e? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A két darab petesejt van a petefészkekben kijelentés értelmezhetetlen. Könnyen előfordulhat, hogy a CT által látott kétszarvú méh az ultrahangon nem látható. A továbbiakat beszélje meg kezelőorvosával, egyébként is igen ritkán szólok bele másik orvossal való kapcsolatba, mert nyilvánvalóan sokkal kevesebb információval rendelkezem Önről.


Zsigmond Márta2015-08-14 22:15:42
Tisztelt Doktor Úr! Már 10hónapja szedem a Tri regol fogamzásgátló tablettát. Egyszer a tabletta bevételw meghaladta a 12órát. A mestruálcióm nem az igazi volt..pecsételés kb.1,5napig tartott. A köv.mestruálciomat 16.-ára várom. Az lenne a kérdésem hogy nagy a valószinűsége annak hogy terhes vagyok úgy hogy wgyszer fordult elő hogy meghaladta a 12órát a tabletta bevétele? Válaszát előre ia köszönöm! Tisztelettel : Zsigmond Márta
Az orvos válasza:
Ha 12 óránál többet késett a tabletta beszedése, akkor a védelem gyakorlatilag megszűnt. Számot mondani nem tudok, félrevetető is lenne, mert minden védekezés nélkül sem túl magas egy esemény kapcsán a terhesség valószínűsége.


Hanna2015-08-14 18:54:16
Tisztelt Doktor Úr! 21 éves lány vagyok.Június óta szedek Dienille fogamzásgátlót (3 levelet szedtem be eddig). A 2. és a 3. levél között nem tartottam szünetet nyaralás miatt. Vasárnap kell megjönnie a menstruációmnak, de izgulok mert egy db tablettát kihánytam (kb fél órával a bevételt követően) és nem pótoltam. Ezután rendesen folytattam a csomagot és a hányás utáni harmadik napon voltam együtt a párommal és megszakításos módszerrel védekeztünk. Kérem nyugtasson meg hogy, nem lehetek terhes. Köszönettel: Bécsi Hanna
Az orvos válasza:
Teljes biztonság nem létezik. Ezen felül a tabletta kimaradása felfüggesztette a védelmet, és a megszakított közösülésről azt tartjuk, hogy nem elég hatékony módszer.


Oláh zsuzsanna2015-08-14 17:28:09
Az a probléma hogy szülés után fogamzás gátló injekciót kaptam melytől a mensesem4hónapja tart jelenleg is.orvoshoz mentem és azt mondta hogy semmi bajom. Most mihez kezdjek. Köszönöm válaszát.
Az orvos válasza:
Az injekció beadása előtt nyilván elmondták Önnek, hogy előfordulhat hosszabb ideig tartó vérezgetés és az injekció hatásának megszüntetésére nincs mód.


Petra2015-08-13 23:36:02
Tisztelt Doktor Úr! 3 éve mirena "spirálom" van, mert nem szeretnék több gyereket. Június 4.-én voltunk együtt a barátommal, pár héttel később erős alhasi görcsöm volt és megjött a menzeszem pedig a mirena felhelyezése után kb. fél évvel már nem volt menzeszem. Csináltam kettő tesztet mindkettő negatív lett. Most feszülnek a melleim és a hasamban is fura érzés van, csináltam egy újabb tesztet az is negatív lett. Lehetséges, hogy mégis terhes vagyok? Hány hetes terhesség lehet, ha az vagyok? Nem tudom kiszámolni, mert nem tudom mikor van peteérésem. Külföldre költöztünk és még nem beszélem olyan jól a nyelvet, hogy nőgyógyászhoz menjek. Persze ha elkerülhetetlen muszáj lesz. Köszönöm válaszát. Petra
Az orvos válasza:
A leírtak alapján elég valószínűtlen a terhesség, de teljesen nem zárható ki. A terhességet az utolsó menzesz első napjától számoljuk, bár az tudható, hogy a fogantatás az ezt követő 14. nap környékén feltételezhető.


szandra2015-08-13 13:25:10
Tisztelt Dr Úr! Egy olyan kérdésem lenne hogy 8 honapja szedek fogamzasgatlot most juliusba egy teljes honapot kihagytam..agusztus 4-én kelet volna hogy meg jojon de a mainapig semmi..kedden csinaltam egy tesztet ami negativ lett.. Terhes lehetek vagy a gyogyszer kihagyasa miatt nem jott meg? Orvoshoz hánynap késés után mennyek ?
Az orvos válasza:
Mindkettő lehetséges, nőgyógyászati vizsgálatot 1 hetes menzesz késés után érdemes kérni.


Ági2015-08-13 12:21:38
1 évig szedtem fogamzásgátlót, utána abbahagytam. Aztán az első menstruáció tabletta nélkül rendesen megjött. Majd most a másodiknál, nem jött meg még, helyette barna folyás van meg fáj a hasam is, meg kicsit görcsöl lenn. A barátommal óvszerrel védekezünk. Kicsit olvasgattam a témába már, és írják, hogy hormonális probléma lehet vagy terhesség is akár.. De úgy gondolom, hogy a tabletta miatti progeszteron hiány mellékhatása ez. Most nem tudok tesztet venni, mert külföldön vagyok, majd hétfőn veszek. De kíváncsi lennék a véleményére, hogy mi lehet az oka?
Az orvos válasza:
Helyesen gondolja, hogy hormonális zavar vagy terhesség lehet az oka. A tabletta abbahagyása után visszatér a természetes állapot, előkerülhetnek olyan problémák, amelyeknek a tüneteit a tabletta eddig elnyomta.


M.Viki2015-08-13 10:57:18
Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Már harmadik hónapja jangee fogamzásgátlót szedek. Eddig nem volt rá panaszom.A menstruáció első napjának eltolásával kapcsolatban lenne kérdésem. Mennyivel kevesebb tabletta mentes napot tartsak hogy később jöjjön meg? Ha egy nap szünetet sem tartok, hanem rögtön szedem tovább, akkor kimarad a menstruáció? Ennek van valami veszélye? Előre is köszönöm válaszát
Az orvos válasza:
2-3 nappal tovább szedni a gyógyszert minimális kockázatot jelent. Ennél hosszabb idő, vagy a szünet teljes elhagyása esetén már számolni kell vérzési rendellenességgel.


Izabella2015-08-12 08:08:15
Tisztelt Doktor Úr! Párommal 2-éve vagyunk együtt, Elő fordult régebben is tavaly, Hogy szeretkezés közben fájdalmat éreztem a hasam aljàn a jobb oldalamon az utobi 3napban szintén ugyan azt érzem a jobb petefészkemnél,szeretkezés közben,A melleim viszon nagyon fájnak és érzékenyek meg is vannak duzzadva az oldalában visziszont kisebb csomot is észlelek , roszul létem nincs. Terhesség szerintem az ki zàrható.mi lehet a probléma ? Váladzát előre is nagyon köszönöm.
Az orvos válasza:
Vizsgálat nélkül felesleges lenne találgatni.


Diána2015-08-11 18:51:36
Tisztelt Doktor Úr! Július 9-n történt az eset! Először voltam fiúval! Viszont neki abszolút nem állt fel, gyors behelyezte majd 4-5 mp múlva ki is vette, mert nekem kellemetlen volt! Nem láttam tőle semmilyen váladékot távozni. 3npara rá vettem tesztet negatív volt! Hó végén jún.29 1 nap késéssel de megjött! Első nap nagyon görcsöltem, majd következő napokba szinte alig volt, 4. nap megint elég sok! Már többször jött meg így a menstruációm! Lehetek terhes?! Mihamarabbi válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Hogy mi történt, vagy nem történt azt nem tudhatjuk. A 3 nappal az esemény után végzett teszt semmit nem jelent, ettől még lehet terhes.


Lukács Réka2015-08-11 13:55:30
Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék érdeklődni a Belara 0,03mg/2mg -os kiszerelésű fogamzásgátló beszedésének elmulasztásával kapcsolatos következményekről. A problémám a következő: a 7 tablettamentes napot követően elfelejtettem elkezdeni az új levél szedését, így 3 nap kimaradt és ma eszméltem rá, hogy elfelejtettem beszedni ezeket a tablettákat.Érdeklődnék, hogy ilyen esetben, folytathatom a szedését a gyógyszernek, csak ezentúl a mai nap lesz az elkövetkezendő új levél szedésének kezdőnapja? Egyéb fontos információk: 1 éve szedem ezt a gyógyszert, és az elmúlt hónapban nyaralás miatt nem tartottam meg a 7 napos szünetet, mivel a tájékoztatóban olvastam, hogy tovább szedés esetén el lehet tolni a menstruációt.Így a következő levelet végig szedtem , majd megtartottam a 7 tablettamentes napot, amiből most a feledékenységem miatt 10 tablettamentes nap lett. Tehát az a kérdés, hogy a mai napon folytathatom-e a gyógyszer szedését a soron következő új levéllel? Mielőbbi válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! További szép napot és kellemes nyarat kívánok! Üdvözlettel: Lukács Réka
Az orvos válasza:
Folytathatja a szedést, de a védelemre ilyenkor nem számíthat. Minden az előírttól eltérő szedés magában rejti a rendellenes vérzés kockázatát, a 7 napos szünet kihagyása is.


Daniella2015-08-11 08:46:32
Tisztelt Doktor Úr! Augusztus 4-én kellett volna megjönnie a menzeszemnek.2 napot késett és csak 6-án jött meg.Az első nap nagyon görcsöltem ès erős vérzésem volt.Másnap délután hirtelen abbamaradt.8-án este pedig együtt voltam a párommal,aki belémélvezett.9-én délelőtt pedig elkezdtem barnàzni,10-én pedig már erős barna színű folyásom volt.Ma ismét semmi,maximum a wc papíron látszik néha.Mi lehet ennek az oka?Lehet terhesség?És most van arra esély,hogy teherbe estem?30 éves vagyok és lassan babát szeretnék. Válaszàt előre is köszönöm! Legyen szép napja! Üdvözlettel:Daniella
Az orvos válasza:
Esély a terhességre természetesen van. A rendellenes vérzés miatt érdemes nőgyógyászati vizsgálatot kérni.


Kiss Orsolya2015-08-10 22:28:52
Tisztelt doktor úr! Vasárnap kellet volna megjönnie a menzeszemnek de a mai napig semmi szerdától szombatig székrekedésem volt előtte antibiotikumot és fájdalom csillapítót is szedtem most pedig fehér krémszerű folyásom van ugye nem vagyok terhes nem szeretnénk még a párommal babát.
Az orvos válasza:
A menzesz késésekor terhesség szóba jön, a folyás miatt egyébként is érdemes nőgyógyászati vizsgálatot kérnie.


Nella2015-08-10 19:55:01
Tisztelt Doktor Úr.már második alkalommal gyengébb a menstruációm.halványabb,kevesebb.mitől lehet ez?terheseg kizárható?válaszát előre is köszönöm
Az orvos válasza:
A terhesség kizárása szükséges. (teszt, nőgyógyászati vizsgálat)


Kitti2015-08-10 18:14:04
Tisztelt Doktor Úr! Nekem olyan kérdésem lenne hogy nuvaring gyűrűt használok de most kihagytam egy hónapot ..Hétfőn jött meg de előző hónapokban Pénteken jött meg és továbbra is így szeretném használni..nem gond ha nem hétfőn azaz a menstruációm első napján rakom fel hanem az 5.napon?az sem baj ha már a menstruációm elmúlt?Nagyon szépen köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
Egy hónap kihagyás felesleges kockázat trombózis szempontjából, ezért nem ajánlatos. Ha már így alakult, akkor kezdheti az 5. napon is használatát, csak akkor később lesz védett.


zsanett micsko2015-08-10 10:46:25
Tisztelt doktor ur! A menzeszem meg volt honap vegen rendesen. Tegnap este ota viszont megint verzek. Nem faj semmim de egy kicsit furcsan erzem magam. 31 eves vagyok nem volt soha ilyen problemam. Mit kellene tennem?
Az orvos válasza:
Nőgyógyászati vizsgálatra van szüksége.


szilvi2015-08-08 20:28:34
December óta folyamatos gombás, és trihomonással kezelnek! most már a kettő együttes fellépése van. Higénére ennél jobban nem tudok odafigyelni! 5 éve szedek symiciát szünet nélkül. Ez a gond? vagy túl sok nyálat használunk együttlétek során, mert iszonyű hüvelyszárazsággal küzdök. Válaszát köszönöm!
Az orvos válasza:
A fogamzásgátló hajlamosít a hüvelyi fertőzésekre. A lehetőségekről beszélni hosszadalmas, vizsgálat során lehetséges csak.


ZSikó Mónika2015-08-06 15:33:32
Kedves Doktor Ur Azal a kérdésel keresem, hogy tegnap csinaltam tesztet ėsazt mutata hogy terhes vagyok viszont most fáj a hasam és volt egy kis vérzés amit fel váltot barna folyás ilyenkor mi a tehendö.
Az orvos válasza:
Nőgyógyászati vizsgálat szükséges.


Farkas Mónika2015-08-05 23:39:41
Kedves Doktor Úr! Következő kérdésem lenne. Barátommal nem védekeztünk a mesim után 7 nappal. Most mesi előtt vagyok kb 13 nappal,de a melleim nagyon fájnak és a vizeletem is picit erősebb illatú lett ezt kb 1 hete vettem észre! Van már egy gyermekem,de nem tudom h most ezek a tünetek amik vannak terhesség jelei lehetnek? Vegyek terhes tesztet? Ki mutatja már ha esetleg az vagyok ? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Mónika
Az orvos válasza:
A teszt legkorábban a várható menzesz idejében pozitív. Egy héttel később érdemes csak nőgyógyászati vizsgálatra jelentkezni.


Krisztina2015-08-05 14:27:21
Kedves Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy ma éjszaka védekezés nélkül szeretkeztünk a barátommal. Tudom, hogy hiba volt és most aggódom hogy mi tévő legyek. Csak nagyon rövid időre hatolt belém és nem történt magömlés ezért úgy gondolom akkora probléma nincsen, de semmiképp sem szeretnék teherbe esni. Mivel az esemény utáni tabletta vényköteles és a közelünkben nincs nőgyógyászati rendelés csak háziorvosi ügyelet de oda elmenni is problémát jelentene ezért arra gondoltam, hogy valamilyen vény nélkül kapható helyi fogamzásgátló készítményt veszek. A Patentex Oval vagy Pharmatex gyógyszerekre gondoltam. Még nem használtam ilyet de lehetséges hogy a spermicid hatása utólag segít? Nem szedek fogamzásgátló tablettát, eddig csak óvszert használtam. Esemény utáni tablettát már csak a magas hormontartalma miatt (és az ára miatt) sem szeretnék beszedni, félek a hatásától. Tudna nekem tanácsot adni? Nem tudom hogy ez számít-e de 20 éves vagyok és ma tartok a menstruációs ciklusom 11. napján. A válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! Üdvözlettel: Krisztina
Az orvos válasza:
A helyi spermaölő utólag nem segít. Esemény utáni tablettát háziorvos is írhat fel, de nőgyógyászati vizsgálatot természetesen nem végezhet.


Adrii2015-08-04 12:40:38
Tissztelt Dr.úr. meggyőződésem hogy hüvely gombám van.. 5-6 nappal a menszeszem előtt nagyon elkezdett viszketni, a jobb oldali kisajkam megduzzadt, pisilés közben úgy éreztem mintha égett volna, a szex pedig fájdalmas, hüvelyi folyásom is van. De mikor megjött elmúltak a tünetek, véget ért a menszeszem és úgyanúgy visszatért minden tünet. + észrevettem hogy a baloldali mellemen kicsit feljebb apró fehér kis felömlés lett, és úgy látom hogy jobb oldalt is keletkezik. Mit tegyek? Előre is köszönöm válaszát.
Az orvos válasza:
Nőgyógyászati vizsgálatra van szükség.


Cecila 2015-08-03 23:09:10
Kedves Dr.úr! Egy nem várt terhességről szeretnék írni. A menstruációm július 20-kán jött meg. 23-kán történt egy aktus és vele együtt egy baleset is. Lecsúszott a gumi és barátom belém élvezett. A menstruációm sajnos rendszertelen,de általában 3-4 napig tart. Két napja érzek mellfeszülést és alhasi szúrkáló tüneteket. Stresszes napjaim vannak. Lehet terhességre gyanakodni? Köszönöm a válaszát!
Az orvos válasza:
Igen, előfordulhat. Csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


adri2015-08-03 20:52:25
Tisztelt doktor úr! Július 4.-én bevettem egy escabella esemény utáni tablettát 5 óra elteltével.Utána rendes időben megjött 3 napig tartott.Csináltam azóta teszteket 10.-14. és később is,mind negativ lett,de van hasfeszülésem és a mellemet is úgy érzem megnagyobbodott,de nem feszül csak érzékenyebb.Én autoimmun beteg vagyok Steronegatív sponularthitis .Szedek rá Salazophyrint és folsavat.Érdeklődnék lehetek-e terhes? És ezek a gyógyszerek befolyásolhatják-e a teszt hatását?És a szervezetemből ez az erős esemény utáni tabletta mikor ürül ki? Köszönettel:Adrienn
Az orvos válasza:
A terhesség kizárása fontos, ajánlott a teszt megismétlése, esetleg nőgyógyászati vizsgálat. A tabletta hatóanyaga hamar kiürül, órák, pár nap, de a következményeivel még hetekig számolni kell.


F2015-08-03 15:02:02
Tisztelt Doktor úr! Lassan 14 éve szedem a Tri-Regol tablettát. Párommal úgy döntöttünk, hogy babát szeretnék. Az utolsó menstruációm július végén volt, azóta nem szedem már a tablettát. Kérdésem az lenne, hogy mennyi időt kellene várnunk amíg kiürül a szervezetemből a tabletta? Vagy esetleg egyből is próbálkozhatunk? Illetve érdemes lenne valamilyen vitamint szednem a babaváráshoz? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
3 hónap szünetet javasolok. Érdemes nagy dózisban folsavat szedni.


Eszter2015-08-02 16:34:48
Tisztelt Doktor úr! 19 éves vagyok, Altforalle fogamzásgátlót szedek 3 hónapja, ciklusrendezés és védekezés miatt. Viszont amióta szedem, érdes tapintású lett a bőröm az arcomon, az aktív tabletták szedése alatt nincs étvágyam, a placeboidőszak alatt viszont falásrohamaim vannak, havi szinten +/- 5kg-ot hízok-fogyok. Idáig semmi bajom nem volt a nedvességgel szex közben, most meg állandóan "száraz" vagyok, és folyamatosan nyomott a hangulatom. Okozhatja-e ezeket a tüneteket az Altforalle? Köszönettel!
Az orvos válasza:
Okozhatja. Megpróbálhat gyógyszert váltani.


Elvira2015-07-31 08:45:31
Jó napot! 8 napja késik a menstruációm és csináltam tesztet de nagativ. És fehéres folyásom van és fájnak a melleim és duzzadtak is. Lehetek terhes?
Az orvos válasza:
Javaslom ismételje meg a tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


A2015-07-29 23:58:09
Tisztelt Doktor úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy június 19-én 20-ra virradó éjszaka együtt voltam a barátommal, (megszakításos védekezéssel), majd 21én megjött a menstruációm (5nappal később mint kellett volna). Sajnos a menstruációm szinte soha nem pontos, hol kevesebbet hol többet késik, de akadt olyan is, hogy kimaradt már. A következő menstruációm július 19én lett volna esedékes, így 10 napja késik. Tegnap elvégeztem egy tesztet délután (clearblue) negatív lett (esetleg nem végeztem el megfelelően?). a kérdésem az hogy ennek ellenére lehetek e mégis terhes? Sajnos még nem szeretnénk babát, így nem örülnénk annyira ennek. Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Teljesen biztos módszer, vizsgálat nincs. Javaslom ismételje meg a tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Lara2015-07-28 20:46:55
Tisztelt Dr úr! Femilux tablettát szedek. 24 rózsaszín +4 fehér placebó tabletta. Elvileg a placebó időszak alatt kéne a menstruációnak kezdődnie,de nekem az első rózsaszín bevételekor kezdődik. Hétfőn megyünk nyaralni és pont akkorra esne. Ha kihagyom a 4 placebót és be veszem a következő csomag első rózsaszínjét (ahogy a tájékoztató is írja) abból lehet baj így, hogy nem placebó időszakra esik a menstruációm? Ki maradna, vagy esetleg előbbre jönne a menstruáció? Válaszát előre köszönöm!
Az orvos válasza:
Ha két adag gyógyszert vesz be szünet nélkül, akkor fennáll a veszély, hogy rendellenes vérzése lesz.


Szabó Szilvia Mónika 2015-07-28 13:01:21
Lehet e spirálom ha egyszer már le csúszott inzulinos cukor betegekért nem sok lehetőség van.
Az orvos válasza:
Meg lehet próbálni.


Erika2015-07-27 21:24:30
Tisztelt Attila! Érdeklődnék, hogy most hétfőn pecsételő vérzésem van de csak picit van nem vészes, de mellette rendszeresen szedem a gyógyszert, 5 éve kb Volina Gyógyszert szedem, semmi nem volt eddig ilyesmi, ugyanis most vasárnap jönne meg a menstrucáióm, lehet hogy előbb jön meg esetleg, mert mindig pontosan szokott vagy 1 nappal később, semmi gond nem volt. Üdvözlettel: Kövér Erika
Az orvos válasza:
Gyógyszer mellett előfordulhat ilyen. Azért egy terhességi teszt a menzesz megjövetele után nem árt.


Viktória2015-07-27 13:15:09
Tisztelt Doktor Úr!! Abban kérném segítségét, hogy vettem egy tesztet amin a második csík nagyon halvány de látható. Ezt a reggeli vizeletből végeztem el. A délutáni viszont negatív lett. Nem értem. Válaszát előre is koszonom!!
Az orvos válasza:
A reggeli vizeletben több a hormon, hamarabb lehet pozitív a teszt.


Dorottya2015-07-26 21:28:17
Tisztelt Doktor Úr! A véleményét szeretném tudni,a következő témában.Július 18-án szombaton éjszaka 1 órakor aktus közben a barátommal elszakadt az óvszer,amit nem vettünk észre.Másnap dolgoznom kellett,így csak este tudtam elmenni a nőgyógyászati ügyeletre,ahonnan sajnos,recept nélkül elküldtek.Így hétfőn első utam reggel a nőgyógyàszatra vezetett.Felírták az Escapelle nevű tablettát,amit rögtön bevettem, de az így eltelt idő már 32 óra volt.A menstruációmnak 24-én kellett megjönnie,ami pontban bekövetkezett.Most tartok a menstruációm 3. napján,és a megszokottnál enyhébb a vérzés.Ön szerint kizárható-e a terhesség a tabletta és a menstruáció ellenére? Nagyon köszönöm válaszát
Az orvos válasza:
Az Escapelle ellenére is lehet terhes.


Cintia2015-07-26 18:15:53
Jó napot kívánok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy mi van akkor ha egy nappal tovább szedtem a fogamzásgátló tablettát? (Corenelle fogamzásgátlót szedek)
Az orvos válasza:
Valószínűleg semmi.


Beáta2015-07-24 09:04:10
Jó napot Doktor Úr szeretnék öntől fel tenni 2 kérdést.Mivel fel vagyok fázva és a menstruációm is megjött csak egy baj van, hogy nem úgy folyik ahogy rendesen kellene és azt szeretném kérdezni,hogy a felfázás azt is be tudja folyásolni ? És a másik kérdés az hogy mikor pisilek akkor a hasam alja fáj de nem sokáig és nem tudom sokáig visszatartani a vizeletemet és azt szeretném kérdezni,hogy ez milyen felfázás lehet ? Várom az e-mail címemre a választ.Nagyon szépen köszönőm a segítségét.
Az orvos válasza:
A felfázás befolyásolhatja a menzeszét. Ha vizelési panaszai vannak forduljon urológushoz.


Nyilasné Nagy Edina2015-07-23 23:05:05
Tisztelt doktor Úr! 2015 januárban szültem. A hat hetes vizsgálaton az altforalle fogamzásgátlót írták fel. Rendben szedtem is nem volt vele gond. Azonban ebben a hónapban a 15 és 16 tablettát-a 21 szemből- nem vettem be mivel a placebot vettem be helyette figyelmetlenséből. Ezt a 17. napi tabletta bevételénél vettem észre. Azt már bevettem de lehet hogy nem kellett volna nem tudom. Lényeg hogy a harmadik héten kimaradt két tabletta véletlenül, amikor észleltem, továbbszedtem. Az említett elfelejtett két tablettás nap előtt együtt voltunk a párommal. Kérdésem az lenne hogy fennál-e a terhesség veszélye és hogy hogyan folytassan a tabletta szedését. Köszönöm szépen..
Az orvos válasza:
A kihagyott tabletták miatt a védelem szünetel. A tablettát szedje az előírásnak megfelelően, függetlenül a vérzés milyenségétől. Persze csak akkor, ha nem terhes.


Betti2015-07-22 08:27:19
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy a párommal 30napja voltunk együtt, a menstruációm előtt 2nappal. Fogamzásgátló tablettát szedek akkor pont szünetet tartottam benne. Azóta többször is felfáztam, most a háziorvosom Ciprinol antibiotikumot írt fel, amit hétfőn kezdtem el szedni. A menstruációmnak kedden kell megjönnie, most azonban nagyon kis memnyiségű. A hónapban sokat idegeskedtem is. Több tesztet is csináltam, a legutóbbit 28nappal az aktus után de mindegyik egyértelműen negatív lett, a menstruáció előtti tüneteim jelentkeztek. A kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja a menstruációm mennyiségének csökkenését. Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A stressz és a betegség is okozhat zavart a vérzésben, de terhességre is gondolni kell.


Evelin2015-07-22 04:01:19
Tisztelt Doktor ur.... Azzal a panaszal fordulok önhöz hogy KB 1,5 hétig nagyon fáljt AZ alhasam ha pihentem jobb Volt.. Csináltam tesztet de tul korai Volt most kéne 2hét mupva megjönie ja es mielött elkezdett volna fájni a Hasan elötte a derekam majd le szakadt.. Picit keményebek most a melleim de nem érzékenyek .ha éhes Leszek nagyon sok mindent megkivánok.a barátomal nem védekezünk tervezük a babát. Elöre is köszönöm válaszát
Az orvos válasza:
Ismételje meg a tesztet, és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Rutkainé Kovács Èva2015-07-21 10:49:59
Tisztelt Doktor Úr! Most ju. 29-én volt egy total laporoscopos hysterectomiás műtétem. Kicsit fájdogált a hasam pár napig és nagyon csípett és hasított a húgyhólyagomba a pisilnem kellett. Nézettem vizeletet negatív volt. Most második napja nagyon fáj a derekam és a hasam lenn. Ugyan is régen 20-án menszeszeltem.Csak most meg vagyok ílyedve egy kicsit mert amikor pisilek és megtörlöm magam halvány rózsaszín lesz a wcpapír. Azt szeretném kérdezni, hogy ez normális e? Sajnos az orvosom aki műtőtt aug.3-ig szabin van így nemtudok vele értekezni. Ezzel kapcsolatban várnám válaszát. Üdvözlettel: Rutkainé Éva
Az orvos válasza:
Mindenképpen a műtétet végző kollégával kell konzultálnia, vagy sürgős esetben keresse fel az osztályt, ahol műtötték.


km.2015-07-20 20:57:19
Tisztelt doktor úr! 5-6hetes terhes vagyok kb.közben sárgás folyásom lett.Volt már többször ilyen folyásom még a terhességem előtt.akkor kaptam lactofeelt,canestent,vagilact q t.Tudna rá ajánlani valamit?
Az orvos válasza:
Vizsgálat nélkül nem.


Ancsa2015-07-20 20:50:15
Tisztelt Doktor Úr, Yasminellet szedek. A legutolsó szemet szombato vettem be, így tegnaptól jött a 7 napos szünet. Azonban a menstruációm már pénteken megjött (máskor mindig hétfőn).Ugye a 7 napos szünetet így is tartani fogom és a következőt a megszokott módon veszem be. Azt szeretném kérdezni, hogy ha most a 7 napos szünetben együtt vagyok a párommal ( mert már addigra elmúlik a menstruáció) hatni fog e a gyógyszer? Befolyásolja- e a fogamzásgátló hatását az, hogy a 7 napos szünet előtt megjött? Kell-e emiatt kiegészítő védekezést alkalmazni? Előre is köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
Ha a tabletta szedésében nem volt hiba, akkor a védelem így is fennáll.


B-K2015-07-20 17:42:03
Tisztelt Doktor Úr! Utolsó menzesztől számolva 6+4hetes terhesen voltam ultrahangon.Csak szabályos 9mm-és petezsak látszik.2Hét múlva kell visszamennem. Ez rosszat jelent h csak ez látszódott?köszönöm.
Az orvos válasza:
Nem jelent rosszat, a terhesség nagyságát a következő ultrahangon kell pontosítani.


diu2222015-07-20 13:11:28
Tisztelt doktorur! Olyan kérdésem lenne hogy június 28 án volt meg nagyon kevés 31 tartott..most julius 25 én kellene megjőnni de már 2 hete menszesz szerű alhasi szurodást érzem.. Bimbom körül és a bimbomon fehér kis potyok lathatok..ez mi lehet ön szerint!??? Válaszátt előre is köszönőm
Az orvos válasza:
Csináljon terhességi tesztet és jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Anna2015-07-20 08:51:14
Tisztelt Doktor úr! Szeretném megkérdezni, hogy szükséges-e a sürgősségi fogamzásgátlás, ha a menstruációm 4. napján voltam együtt tegnap a párommal, a védekezés biztos, hogy nem sikerült, és a ciklusom általában 28-30 napos. Tudom, hogy "normális" peteérés csak a következő menstruáció előtti 14. napon van, de azt is, hogy más időpontokban is előfordulhat. Ha lenne is megtermékenyítés, mire a méhbe jut a megtermékenyített petesejt, lehet-e már olyan méhnyálkahártya amelybe beágyazódhat? Segítségét előre is köszönöm!!! Anna
Az orvos válasza:
A ciklus 4. napján is lehet teherbe esni, a csíra képes ezt követően is beágyazódni.


juli2015-07-20 00:09:29
Tisztelt dr.úr.e honap(július)12.én Megjött a nem várt menstruáció de sokkal kevesebb és halványabb és rövidebb ideig tartott a szokásosnál.mikor elmúlt együtt voltunk a párommal és barnás színű váladék jelentkezett.másnapra elmúlt.utanna megint voltunk együtt és kimentem a fürdőbe és megtöröltem wc papírral es halvány rózsaszín verzesem volt.bal oldalt lent a hasam alatt feszülést érzek kicsit fáj is de nem nagyon.mitől lehet ez?terhességre utalhatnak ezek a tünetek?köszönöm a választ.
Az orvos válasza:
Nem kizárt a terhesség, ajánlatos nőgyógyászati vizsgálatra bejelentkezni.


Selena2015-07-17 08:24:27
Kedves Doktor Úr! Szeretném kikérni vélemenyét a problémámban. Külfödön élek itt is járok nögyógyászhoz, utoljára tegnap voltam a menstruációm késése miatt. Egy hét késéssel jött meg nagyon rosszul voltam aznap véreztem másnap már nem majd rá öt napra újra megjött, és 3 napig véreztem. Ez volt 5 napja a Nögyogyasz megvizsgált mindta hogy minden rendben nincs cisztám bakterium nincs hüvelyflora tökeletes, de éppen peteérésem van(3. a homapban) és ha babat szeretnék(fogamzasgatlot irattam) most összejön. De nem merek belevágni mert ez az állandó alhasi fájdalom (szúrás hol jobb hol bal oldalt) nem normalis es mar nagyon nagyon régota tart de minden orvos azt mondta hogy semmi bajom egyszer volt egy cisztam de az fel is szivodott egyik orvos szerint a petefészek összenött valamivel es müteni kell es felirt rengeteg antibiotikumot amit 3 hetig kellett szednem de csak a hüvelyfloram tette tönkre. Akkor masik orvoshoz mentem ö candida dietat javasolt hatha jobb lesz nem lett jobb es mar több mint 3eve megy ez es 22 evesen elegge aggaszto... Köszönöm a velemenyet es segitseget üdvözlettel: Selena
Az orvos válasza:
A leírtak alapján nem látom akadályát, hogy belevágjanak a baba projektbe.


ramii2015-07-15 15:45:31
Tisztelt Doktor ur! Kerem segitsen babat szeretnenk hetfon szeretkeztunk es kedd reggel megjott a mestrualciom akkor nem fogant meg a baba? Probalkoztunk ketszer is ! Vagy nem lehet gyerekem? Mestrualcio alat megfoganthat a baba?
Az orvos válasza:
Két próbálkozás nem sokat jelent. Menstruáció alatt is lehet teherbe esni.


Borsos Adrienn2015-07-15 10:14:27
Tisztelt doktor ùr! Egy éve abbahagytam a yadine fogamzásgátlò szedését Az lenne a kérdésem elkezdhetem ujbòl szedni vagy menjek el ujra orvoshoz elöbb Köszönöm
Az orvos válasza:
1 év szünet után mindenképpen indokolt nőgyógyászati vizsgálat.


Eszti2015-07-15 09:02:42
Üdvözlöm! Nekem olyan problémám lenne hogy hirtelen elkellett utaznom a napokban de sajnos a fogamzásgátlóm otthon maradt. Egy mapi adagot így nem vettem be de a következőt már a megszokott időben bevettem rendesen. Kérdésem az lenne hogy gondot okozhat az hogy egy nap nem vettem be?? Egyébként egy éve szedem rendszeresen, . A rezia fogamzásgátlóról van szó(21 sima hormon tabi + 4 placebo) és a 14.napi adag ami most kimaradt. Tehát lehet belőle baj vagy attól még védve vagyok?? Szükséges kiegészítő fogamzásgátlás?? Előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Természetesen nem védett, 12 óránál többet késett a következő tablettával.


Edi2015-07-14 23:55:41
Kedves Dr úr. 21 éves 1gyermekes anyuka vagyok . azért fordulok önhöz hogy 9honapja probálkozunk a paromal egy közös gyermeket szeretnék de sajnos nem tudok teherbe esni,mindent meg probáltunk de reménytelen, ilyenkor mia te endö?????? Ön szerint célszerüb lenne páromal együt közös vizsgálatra ellmenni ? Válaszát ellöre is meg köszönöm.
Az orvos válasza:
A meddőségi kivizsgálás első lépése,hogy nőgyógyászati vizsgálatot kér.


Hanna2015-07-13 12:38:24
Udvozlom! Problema a kovetkezo. Regen szedtem fogamzasgatlot, igy tudom, hogy lehet "trukkozni" azzal, hogy mikor jojjon meg. Namost ebben a honapban kezdtem el ujra szedni a fogamzasgatlot, de nem vartam meg az elso menstruacios napot, hanem 3 nappal korabban beszedtem az elso tablettat, mert kovetkezo honapban nyaralni megyunk es pont ugy jott volna meg. Viszont most igy ebben a honapban nem jott meg a menstruaciom. Valamint igy ugye nem tudom, hogy akkor mikortol lehet gumi nelkul szeretkezni. On szerint mi legyen? Meg most igy mi tortenik? Valaszat elore is koszonom!
Az orvos válasza:
Így sajnos jelentős esélye van. hogy rendellenes vérzés jelentkezik. Az első ciklus teljes ideje alatt javasolok kiegészítő védekezést.


Csengu2015-07-12 20:31:44
Tisztelt Doktor Úr! Volna egy olyan problémám, hogy kb. 4 hónapja rendszertelen a menstruációm. Eddig mindig megjött 27-28 napra, most viszont 30, 24, 26, 23, 31 napra jött meg. Pár napja égető érzést érezek az alhasban, bal oldalt. Van mikor átsugárzik a combba. Mi lehet a gond? Tisztelettel: Csengu
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot, akkor kiderülhet.


B-K2015-07-12 13:00:32
T. Doktor Úr! Elmaradt menstruacio után 2 héttel megyek nogyogyaszhoz.ön mit gondol,látni ilyenkor már valamit?ill. sokat szedulok,mintha hirtelen le esne a vérnyomásom.Lehet ez a Terhesség miatt?
Az orvos válasza:
Mindkettő igen.


Móni2015-07-09 12:51:07
Tiztelt Doktor ÚR! Múltkor már volt egy kérdésem, rákszűréssel kapcsolatos, azóta elmentem az orvoshoz, elkértem az eredményt. Abban az volt, hogy Kóros neoplasticus hámelváltozás, közepesfokú gyulladás, nem meghatározható okból ASC-US. P érték nem volt feltüntetve! Ez mit jelent? Fél év múlva ismételt vizsgálatot kell csinálni. Azt mondta az orvos, nem kell megijedni, semmi rosszindulatú elváltozás nincsen. Ha ismét ez lesz az eredmény, akkor mi a teendő, mit fognak csinálni? Remélem, nem kell műteni! Még kérdésem, ennek az ASC-US-nak mik a tünetei? Kicsit elhanyagoltam a szűréseket, de most sokat olvasok a szűrés fontosságáról, nem szeretnék súlyos betegséget, ezért minden évben el fogok menni! Most volt egy tünetem, ezért mentem orvoshoz! Tisztelettel : Móni
Az orvos válasza:
A rákmegelőző állapotoknak semmilyen tünete nincs. A P érték nemzetközi és hazai szakmai ajánlások szerint kb. 10 éve nem használható, mivel semmitmondó.


Réka2015-07-09 09:59:43
Jó napot kívánok, egy olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy akinek hosszabbak ciklusai kb. 35 naposak mikortól számolják a szülés időpontját, mert nekem utolsó menstruációtól ami szeptember 23 volt 2014-ben junius 30ra voltam kiírva a szülésre..de baba október 15-én fogant ovu teszt elotte utána nem volt pozitiv a teszt, úgyhogy biztos és ez szerint baba most 39+ 1 napos....mégis dokimmegakarta inditani szülést, mert hogy tulhordom, de kórházból hazaküldtek mivel megmérték és mondtak van ket hté és még utana a túlhordás? Ilyenkor mi a teendő? bab méretéhez számoljam szülést ami akkaor julius 20 nemis junius 30 volt köszönöm a segitségét. Üdv. Réka
Az orvos válasza:
Jogilag az utolsó menzesz első napjától számítjuk, orvosilag lehet egy héttel későbbet mondani. A kórházban történt mérés nem mérvadó, mert ilyenkor a méret +/-3 hétnyi eltérést is mutathat.


Tóth Lászlóné2015-07-09 09:11:16
Tisztelt Doktor Úr!Dió nagyságú miomám van. Azt hallottam, hogy a kávé fogyasztás segíti a növekedését. Igaz ez? Én napi egy kávét iszom.Köszönöm válaszát. Tóthné
Az orvos válasza:
A kávé miómára gyakorolt hatása a többi tényezőhöz képest elenyésző. Emiatt felesleges elhagynia a napi egy kávét.


ancsa802015-07-09 07:10:04
Tisztelt Doktor Úr!Május elején megvolt a menstruációm. Május 28-án ismét megjött, pedig a 33 napos ciklusom szerint június elején kellett volna.Ez a megszokott szerint 6 napig tartott. Így a meglévő menstruációmnak lett vége június 2-án ( akkoriban kellett volna megjönnie eredetileg). Azóta nem jött meg. Párommal június 7-én volt nemi kapcsolatom, egyszer, és óvszerrel védekeztünk, amit az aktus után ellenőrzött is, hogy minden rendben van-e vele.Azóta nem volt nemi kapcsolatuk. Mivel június első két napjában még megvolt a menszeszem, így az alapján július 2-án kellett volna megjönnie. Júniusban le is betegedtem, hosszú ideig elhúzódó megfázás, nehezen múló köhögés kínzott, valószínűleg klíma miatt betegedtem le. Rengeteget stresszelek is. Július 2-hoz képest 7 napja késik a menszeszem, két terhességi tesztet már csináltam, mindkettő negatív lett. Mi lehet a késés illetve a két menszesz gyors egymásutániságának oka? Köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
A késést okozhatja a betegség, a stressz, de a terhesség kizárása fontos.


Noemi2015-07-08 21:00:40
Jo estet! Hosszu modani valom van ugyhogy elnezest.23 eves vagyok a menstruaciom rendszeres mindig ugyan akkor jon meg de, junius 13-17 volt az elozo menstruaciom. Junius 25 fele nagyon elkezdett fajni a mellem annyira hogy, fekudni nem tudtam rajta meg ma is faj enyhen,megjon erzesem volt de tudtam meg van hatra hiszen most mult el.Parkapcsolatban elek 7 eve.julius 12-13 vartam a kovetkezo mensimet.Szombaton Julius 4-en csinaltam egy tesztet amin a masodik csik nagyon halvany lett ephogy latszott csak az a gond en kanadaban vagyok es olvastam a teszten hogy ha halvany csik van akkor nem vagyok terhes de az otthonitol meg az lehet ha halvany,nem ertem. Na szoval megcsinaltam a tesztet es masnapra nagyon megjott. elobb 7 nappal mint ahogy szokott. lehetseges hogy terhes voltam es elveteltem? Ugyanis volt egy abortuszom 3 eve.Baratnom menstrualt mikozben terhes volt 2 honapban tudta meg hogy az. A teszt rosz lehetett vagy csinaljak ujjat ha elmulik a mensim? Nem ertem ha ket csik van es a masik halvany akkor mert van a papirra az irva nem vagy terhes ha halvany. Mi ertelme ennek? Koszonom valaszat Nolyka.
Az orvos válasza:
A teszt gyártója határozza meg, hogy az eredményt hogyan kell leolvasni. Különböző készítmények máshogy működhetnek. Pár napos késéssel jövő, az átlagosnál erősebb menzesz hátterében lehet korai vetélés, de ezt sem bizonyítani, sem cáfolni nem lehet.


Panna2015-07-08 12:57:57
Tisztelt Doktor ÚR! YASMIN fogamzasgatlo tablettat szedem (2 eve),a tegnap egyutt voltunk a parommal,ma jelentkeztek a felfazasi tunetek..vizelesi inger..stb. antibiotikumot ZANOCINT szedtem be(2 szemet).elfeledve h nem lehet antibiotikumot szedni h ha Yasmint szedek.ma kell beszedjem az utolso Fogamzasgatlo tablettat ,mert kovetkezik az egy het szunet.Kerdesem az lenne, h teherbe eshetek igy h bevettem a Zanocint? Valaszat elore is koszonom!
Az orvos válasza:
Ha meg akarja nyugtatni magát, még egy hétig használjon kiegészítő védekezést, bár a Zanocin a leírása szerint nem befolyásolja a fogamzásgátló hatékonyságát.


Bordán Katalin2015-07-08 09:56:38
Tisztelt Doktor ÚR!41 éves kismama vagyok 12 hetesen voltam uh meg genetikai tanácsadáson.az uh eredményemre azt mondták tökéletes viszont akkor amit meg csináltattam kombinált-tesztet azt mondták hogy az nem lett jó.Az eredmény 1:46 ez igazából nem tudom mit takar.Szeretném tudni hogy mit jelent ez az eredmény.Azt mondták hogy meg kell csináltassam a magzatvíz vizsgálatot amitől egy kicsit félek.Mit tanácsol mit tegyek milyen lehetőségeim vannak!?Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
A kombinált teszt csak kockázatbecslés, eredményét nem kell komolyan venni. 41 évesen a kromoszóma rendellenesség kockázata már magas, mindenképpen érdemes magzatvíz vizsgálatot végezni. Ezt helyettesítheti egy egyszerű vérvétel, a módszer neve NIPD, de ez közel 200.000 Ft-ba kerül.


Judit2015-07-08 09:12:40
Tisztelt doktor ur!Azzal a kerdessel fordulok onhoz,hogy 16 hetes kismama vagyok es pisiles utan a wc papir neha kave barna,valamikor sotet mintha pici alvadt ver darab lenne benne.12 hetesen volt egy verzesem,de uh-on megneztek a babat minden rendben volt,13 hetesen is volt verzes,de mar sokkal kevesebb,mint elotte,szinten csinaltak uh-ot es ott is minden rendben volt,15 hetesen volt a "nagy"uh amin szinten minden rendben volt(mehlepeny,baba,minden).Kerdeztem,hogy mitol van az hogy meg mindig barnazok?Azt mondtak,hogy nem tudjak,nem csinalnak velem semmit. :( Angliaba elek,es nagyon tehetetlen vagyok,szeretnek hazamenni 2 het mulva,erre sem kaptam valaszt,hogy mehetek vagy nem.Masodik terhessegem,az elso babat elveszitettem 12 hetesen(missed abortuszom volt) :( Szeretnem,ha ezel a babaval minden rendben lenne!Uh-on lattam es nagyon ficankolt :) Valaszat elore is koszonom!
Az orvos válasza:
A vérzés, még ha barnás is, lehet vetélés tünete. Ennek ellenére sokszor látunk ilyet minden következmény nélkül.


Mariann082015-07-06 19:32:46
Tisztelt Doktor Úr! Előző levelemben leírtam a lenyeget már.De az lenne a kérdésem ha nem lát semmit még a nőgyógyász,akkor nem is vesz fel táppénzre már most,ha kérem? Stresszes munkahelyem van,állandó meleg,higitoval dolgozom.
Az orvos válasza:
Ha nem látszódik semmi, akkor milyen alapon vegye betegállományba?


Mariann082015-07-06 19:28:15
Kedves Doktor Úr! 1 hete kesik a menstruaciom.igaz én már a nem várt nap előtt csináltam egy tesztet ami halványan de pozitív lett. Az elmaradt menzesz után is csináltam többet is pár nap elteltével.egyértelműen pozitív lett. Azt szeretném kerdezni,ha az elmaradt menstruacio után 1 héttel megyek nogyogyaszhoz,láthat már valamit?
Az orvos válasza:
Az 1 hét menzesz késés a határ.


Alexa2015-07-06 19:13:39
Tisztelt Doktor úr ! Lehet abból probléma, ha többször is veszek be 72 órás tablettát? például 2-3 havonta 3 alkalommal.
Az orvos válasza:
Minden alkalommal a vérzészavart kockáztatja, egyébként ha szükséges, 2-3 havonta a tabletta bevehető. Ha ilyen sűrűséggel használja, érdemes elgondolkodni a folyamatosan szedendő fogamzásgátlón.


Niki2015-07-06 09:07:45
Tisztelt Doktor ur! Multhonak 1 en volt menstruaciom ami 7 ig tartot. Most vartam de nem jott meg elozzo heten 72 oras tablettat is vettem be. Csinaltam 3 tesztet de mind negativ lett. Mi lehet a baj ?
Az orvos válasza:
A 72 órás tabletta vérzészavart okozhat, de a terhességet mindenképpen ki kell zárni. Ismételje meg a tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Mariann2015-07-05 22:17:01
Tisztelt Doktor Úr! Januárban hagytam abba a Lindynette 30mg-os tablettát 5 és fél év szedése után. Azóta háromszor jött meg a mentruációm az utolsó máj 5-én. Labor és ultrahang vizsgálaton mindent rendben találtak. A Premenset javasolták három hónapig szedtem. Jelenleg nellfeszülésem hasi görcseim vannak időnként a teszt negatív. Mit tehetek hogy visszaálljon a ciklusom és sikerüljön a baba? Azt javasolták hogy a Premenset szedjem még egy fél évig vagy kezdjem el az Inofolicot szedni.Ön mit javasol? Idővel visszaáll vagy hormonális beavatkozás szükséges? Köszönöm válaszát
Az orvos válasza:
Még visszaállhat a normális, a gyógyszerszedést megelőző ciklusa.


Ildiko2015-07-05 20:46:16
Kedves Doktor ur koszonom a valaszat.En ha 9 hetes terhes voltam es ha nem kaptam meg az Anti-D-t akkor mi lesz.Koszonom a valaszat Ildiko Romaniabo
Az orvos válasza:
Egy ilyen alkalom után valószínűleg semmi. Ha többször előfordul, akkor a magzat láthatja kárát.


Alexa2015-07-04 15:30:36
Kedves Doktor Úr! Jún.15.-én műtöttek cystával,ami a méhem mögött volt.kb10cm és csokoládé sürűségű.A kérdésem az lenne,hogy jövö héten nyaralni megyünk és szeretnénk strandolni.Belemehetek a vízbe?Leragasszam a sebeket?Mennnyi ideig lehetek benne?Strandolás után vmi jó tanácsa lenne-?Szexuális élet meddig kerülendő? Köszönöm!
Az orvos válasza:
A bőr laparoszkópos sebei 3-4 hét után már nem igényelnek semmilyen kezelést, vagy kíméletet.


Kitti2015-07-03 07:50:35
Tisztelt Doktor Úr! Sajnos 3 napig elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlómat(IAMNA) mert gyomorfájós hasmenős betegségem van! Ma reggelre megjött, ilyenkor mi a teendő?? Szedjem be a maradék 12 tablettát?? Köszönöm a választ!
Az orvos válasza:
Ha rendes menzesz jelentkezett, akkor általában azt tanácsolom, hogy 1 hét szünet után új adag szedését kezdje el, és a következő hetekben alkalmazzon kiegészítő védekezést.


Adrienn2015-07-02 20:55:53
Tisztelt Doktor Úr! 19 éves vagyok, körülbelül 16 éves koromban kezdtem el először szedni fogamzásgátló tablettát (Harmonet), de másfél év szedés után közti vérzésem volt több alkalommal is, ezért elmentem a helyi nőgyógyászhoz, aki megvizsgált, de nem talált semmilyen rendellenességet, ezért felírt nekem egy másik fogamzásgátlót (Velgyn), azonban 3 hónap szedés után újból az utóbbi tünetek jelentkeztek . Volt, hogy a közti vérzésem hetekig tartott. Ekkor úgy döntöttem szüneteltetem a fogamzásgátló tablettákat, de most, fél évvel az eset után újból elkezdtem szedni a legelőször alkalmazott fogamzásátlót,. Most tartok az első levél 9. napján, és viszonylag erős, barnás folyásom van. Fogalmam sincs mit tehetnék. Előre is köszönöm a segítségét!
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot, ennek során megbeszélheti a lehetőségeket.


Ildiko2015-07-02 20:18:39
Tisztelt Doktor Ur!!! 2-cer voltam terhes es sajnos mind a 2-o elhalt es mutet vagy is (ki kapartak )egyik 7hetesen es 9hetesen mi lehet?Vercsoportom RH negativ.Kerdesem a kovetkezo Anti D-t kelet volna kapjak .Orvosom azt mondotta hogy nem kell mert kicsi volt a terheseg es meg a test nem erzekelte .8hete mutet volt(ki kapartak) es meg nem jott meg a mestruaciom .voltam vissz vizsgalatra orvosom mondotta cisztat lat es nyalka hartya megvan vasztagodval es azoba megfog jonni de 2hete el mult kicsi barnas folt .Ciszta mito lett.Koszonom szepen a valaszat ildiko romaniabo
Az orvos válasza:
A terhesség megszűnésekor nagyságtól függetlenül Anti-D-t kell kapnia. A többit a vizsgálatot végző orvossal tudja megbeszélni.


Brigittae2015-07-02 07:00:57
Tisztelt Doktor Úr!! Fél évente járunk nőgyógyász vizsgálatra az egészségünk érdekében , de a citológiánk folyamatosan negatív p2-es, ez esetben menjünk félévente tovább, vagy elég az éves szúrés?? Köszönöm a válaszát--- Tisztelettel __ Brigi
Az orvos válasza:
Az általános szakmai ajánlás szerint a nőgyógyászati rákszűrét évente tanácsos végezni. Ennél sűrűbben akkor, ha gyanús eredmény szerepel az előzményben.


Nyári Stella2015-07-01 14:54:05
Tisztelt Doktor Úr! Abban szeretném kikérni véleményét, hogy ha a mai napon (2015. július 1.) 13 hét 1 napos terhességet állapítottak meg és a várható szülés január 7-9-e körül várható, akkor hozzávetőlegesen mikor foganhatott a baba? Sajnos a ciklusom nem normális 28 napos volt, így az alapján nem lehet kiszámítani. Előre is köszönöm megtisztelő válaszát.
Az orvos válasza:
A terhességi kor ultrahangos megállapításánál 13 hetes kor körül utána kellene írni, hogy +/- 1 hét. Egyébként az orvosi számításokban a terhességi kor az utolsó menzesz első napjától számítódik és a fogantatás körülbelül két héttel ez után történhetett.


Tóth Lászlóné2015-07-01 12:13:57
Tisztelt Doktor Úr! Gram poz coccus baktériumot állapítottak meg a hüvelyváladékból. A hüvelykrém és az antibiotikum nem használt, mert mindig kiújulnak a tünetek: viszketés, fájdalom, égő érzés. Mitől gyógyulhatok meg? Köszönöm válaszát. Zsuzsa
Az orvos válasza:
Az ok megértése, a kezelés és a megelőzés lehetősége hosszabb megbeszélést igényel.


Szakács Gabriella2015-07-01 07:43:51
Tisztelt Doktor Úr! 51 éves nő vagyok,10 éve van egy kb.4,5 cm es miomám,ami nem növekszik.A vérzésem az utóbbi időben rendszertelenné vált,volt hogy 6 hónapig is kimaradt,majd utána több hónapon keresztül újból rendszeressé vált,viszont 2-3 nap erős vérzés után még 7-8 napig pecsételő vérzésem volt.Most meg kellene hogy jöjjön,de 6-7 napja csak pecsételget. Fél évente járok hüvelyi ultrahangra,nincs megvastagodva a méhnyálkahártya.Várom válaszát,köszönettel:Szakács Gabriella
Az orvos válasza:
Beszélje meg a rendszeres ellenőrzést végző nőgyógyásszal, vagy keressen fel.


ZeusNet.hu