NőgyógyászNőgyógyászat- bemutatkozásNőgyógyászat szülészet Nőgyógyászat tájékoztatásA nőgyógyász válaszolElérhetőség

Magánrendelésem ideje:
csütörtök d. u. fél 4-től fél 7-ig
(előjegyzés alapján)

Magánrendelésem helye:
1088 Budapest, József krt. 17. I. em. 4.
Kaputelefon: 24 (Orvosi rendelő)

Kórházi háttér:
Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
1082 Budapest, Üllői út 78/a (Klinikák metró megállónál, Ludovika tér sarka)

Jó napot kívánok!

A nevem Dr. Turcsányi Attila, köszöntöm a honlapomon. A fenti menüpontokban elérhet minden szükséges információt nőgyógyászati rendelésem helyéről és idejéről, olvashat tájékoztatást különböző vizsgálatokról, szolgáltatásokról és problémákról. Ha bármilyen kérdése lenne, az "Orvos válaszol" menüpontban felteheti azt. Ha rendelésemre szeretne jönni, az "Elérhetőségek" menüpontban feltüntetett telefonszámon keresztül tudjuk megbeszélni az időpontot.

Jó böngészést kívánok!

Dr. Turcsányi Attila

Kérdések



Az Ön neve:

Email címe:

Hozzászólása:



Ellenőrző kód:



Kinga2017-12-10 19:30:36
Jonapot doktorul!mensz utso 2napal voltam a ferjemel egyut es nem vedekesztunk megyi a eseje hogy terhes legyek
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Anita2017-12-07 10:04:20
Jonapot doktorúr.Megismeteltem a tesztet ahogy javasolta.negativ lett ma van 44 napja h nemjott meg.a nogyogyas nemtudott meg fogadni,sokat kell varakozni.alhasi gorcsok mindennap este van,hanyingerek voltak 2 hetig.reggel es este.de a mellem meg nem dagatt be.ön szerint lehetseges e ugy is a terhesseg ha 2 teszt is negativ lett? Es kb 2 hete volt barnas reggelre.de ugyanazon erzesek vannak mint az elso terhessegemnel.mit tegyek?elore is koszonom valaszat.
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Beáta2017-12-04 22:11:06
Tisztelt Doktor Úr! Immár harmadszorra próbálom feltenni a kérdésemet, mert sosem jön rá válasz, pedig a későbbi dátumúak is meg vannak már válaszolva... "Üdvözlöm! A probléma, amivel Önhöz fordulok, a következő: 42 éves vagyok, hellyel-közzel mindig voltak nőgyógyászati problémáim (pl. folyás, menstruációs fájdalom, méhszájseb), de semmi komolyabb. Gyógyszert nem szedek. Pár hónapja a klimax némely tünetét tapasztalom magamon és mostanában gyakran fáj az alhasam. Megvizsgáltak a helyi kórházban, méhgyulladást állapítottak meg (nem tudom, h az normális-e, hogy 5 mp alatt kitapintottak, se belenézni, semmi). Szedtem antibiotikumot, a hasam nem fáj olyan erősen, de így sem az igazi.... Levették a rákszűrést, annak az eredményét még nem tudom. Hormonvizsgálatot is kértek, az FSH-m 10,91 lett a menstruációt megelőző napon, a progeszteron pedig 5,64. Az orvos azt mondta, hogy az eredmény teljesen rendben van. Nekem azonban kételyeim vannak. Ha az FSH-nál a referenciatartomány luteális fázisban 1,7 - 7,7-ig jó, akkor a 10,91 miért tekinthető jónak? (Ja, az orvos nem kérdezte meg, mikor volt az utolsó menstruációm.) Nem vagyok hipochonder, de mivel nem érzem túl jól magam (hőhullámok, kb . egy-két éve pecsételő vérzés menstruációk között, esténként hidegrázás, véletlenszerű alhasi szúrások, izzadás, csökkent libidó, esetenként fájdalmas közösülés, hányinger, napi 4-szeri széklet (eddig napi 1x volt), fáradékonyság), így nem tudom, hagyjam-e annyiban ezt a nőgyógyászati vonalat és menjek gasztroenterológushoz (mert ezt javasolták), vagy keressek fel egy másik nőgyógyászt. Válaszát előre is köszönöm!" Beáta
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Szabó Helga2017-12-04 20:17:04
Tisztelt Doktor Úr! Nem oly rég kezdtem el szedni a Mercilon fogamzásgátlót. Körülbelül 2 hete szedem, azonban sajnos időközben nagyon megfáztam és antibitokiumhoz kellett folyamodjak állapotom javulása érdekében. Általában Amoksisklav antibiotikumot szoktam szedni megfázásra, azonban most hogy elkezdtem szedni a fogamzásgátlót, ezért az lenne Önhöz a kérdésem, hogy befolyásolja-e a fogamzásgátlót az antibiotikum, illetve csökkenti-e hatását és a védelmét? Válaszát előre is köszönöm!! Üdvözlettel, Sz. H.
Az orvos válasza:
Az amoxicillin csökkentheti a fogamzásgátló hatékonyságát.


Vilcsi2017-12-04 19:59:10
Tisztelt doktor úr! 16 éves lányomnak, késik a mensrtuációja két hónapja. Jól érzi magát,amúgy egészségileg, viszont három honapja, hogy szakított a barátjával, másfél év kapcsolat után...Kérdésem, hogy lelki okok miatt is kimaradhat a menszesz egy serdülő lánynál? Hat hónapja, nem volt szexuális viszonya...
Az orvos válasza:
Az első amire gondolni kell, a terhesség. Ha ez kizárható és nőgyógyászati vizsgálatnál sincs eltérés akkor feltételezhető a lelki ok.


Edina2017-11-27 17:10:47
Tisztelt Doktor úr! 16 év fogamzásgátló szedése után, 3 hete abbahagytam a gyógyszert, párommal babát szeretnék. Ma szeretkezés közben enyhe, barnás vérzést tapasztaltam, ami az aktus után elmúlt. Érdeklődnék, hogy lehet-e a gyógyszerelhagyás miatt vagy komolyabb problémára utalhat? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Lehet a gyógyszer abbahagyása miatt, de ajánlatos egy nőgyógyászati vizsgálat a lehetséges elváltozások kizárására.


Horváth Anikó 2017-11-27 13:27:00
Ha mensi alatt kőzősules történik és nem védekezzünk abból mi lehet bajom ? Es attól terhes lehetek
Az orvos válasza:
Menzesz alatt is lehet teherbe esni.


Anita2017-11-26 21:12:23
Jo estét doktor úr. Multhonapban 25.en jött meg, megis azok az erzeseim hogy terhes vagyok. Az elso gyermekemnel voltak ezek az erzesek. Kivanok eteleket s mindennap hanyingerem is van. De meg nemerzem h feszulne a mellem.Eddig minden menzesz elott bedagattak es erzekeny volt. Kb egy hete csináltam tesztet de negativ lett. Valjon lehetseges megis a terhesség? Ha igen mikor ismeteljem meg a tesztelést? Köszönöm válaszát előre is.
Az orvos válasza:
Ismételje meg a tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Andrea2017-11-25 21:10:14
Tisztelt Doktor úr! Ma voltam együtt a barátommal, természetesen védekeztünk, de a gumi kiszakadt rögtön mikro hallottuk ki is húzta és abba is hagytuk a dolgot, nem ment el es ahogy neztük a “gumi is üres volt”. Ennek ellenére előforulhat hogy megtermékenyültem?/kb ma van a peteérésem/
Az orvos válasza:
Kicsi a valószínűsége, de lehetséges.


Adrienn2017-11-23 18:31:53
Tisztelt Doktor Úr! 29 éves fiatal nő vagyok. A menstruációm rendszeres. 1 hónapja, hogy elvesztettem a szüzességem. Az első alkalommal nagyon véreztem. 24 órán keresztül tartott a vérzés. Hasonló volt a menstruáció utolsó elötti napjához a vérzés, csipp, csöpp volt. A második alkalom ugyanazzal a partnerrel történt egy hétre rá. Ekkor szintén véreztem mint az elsőnél.A partnerem megjegyezte, hogy ekkor érezte, hogy tágulok. A kérdésem az lenne, hogy mivel magyarázható, hogy mindkét alkalommal véreztem? Ön szerint ez természetes?Lehet, hogy az elsőnél hiába volt erős vérzés mégsem vesztettem el a szüzességem? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Nőgyógyászati vizsgálat szükséges ennek megállapítására.


Vivien2017-11-21 12:25:11
Jònapot kivanok annyit szeretnek meg kerdezni hogy nem jott meg a mesruaciom csináltam egy tesztet es ket csikot mutatott es pici barna folyas jott az a bugyimra mit jelent de mar nem jonn tolem es fel vagyok fujodva meg naha faj a hasam ez mitol lehet ? De orvosnal hamarosan fogok menni es 6hetes lehetek koszonom a válaszát..
Az orvos válasza:
A nőgyógyászati vizsgálat után kiderül.


Mokaly Melinda2017-11-15 18:48:42
Üdvözlöm! Ebben a hónapban a menstruációm mindössze 2 napig tartott,rá egy napra a barátomnál voltam. Nem történt semmi köztünk mindössze őt elégítettem ki kézzel. Spermás kezemet akkor papírzsebkendővel letisztítottam,majd egy olyan 15 perc múlva kimentem a WC-re. A kezem akkor már viszonylag száraz volt,viszont voltam olyan felelőtlen, hogy előbb elvégeztem a dolgom majd csak utána mostam kezet. A kezem maximum a combom belső részéhez érhetett hozzá, közvetlen a nemiszervemhez nem. Az lenne a kérdésem, hogy van esély a teherbeesésre?
Az orvos válasza:
Így elég kicsi a valószínűsége.


Gyöngyi2017-11-15 09:25:43
Jó napot kívánok, kisbabát szeretnénk férjemmel, 37 évesek vagyunk. Van egy 5 éves kislányunk. 2 éve volt egy terhességem, ami 7-9 hetesen elment. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint beadassam-e az influenza elleni védőoltást? Ha igen, mi az az utolsó időpont, a teherbeesés előtt, amikor semmi bajt nem okozhat a babának? Esetleg a negative terhességi teszt utáni menstruáció első napjai még biztosnságosnak tekinthetőek? Tavaly, de akkor még nem terveztünk babát, beoltattam magam, és semmi bajom nem lett az oltástól és utána se.... Köszönöm előre is válaszát!
Az orvos válasza:
Még akár terhesen is beoltathatja magát, az oltás kisebb veszélyt jelent, mint a betegség. Persze, ha lehet ne az első 3 hónapban.


Babi2017-11-14 19:57:38
Tisztelt Doktor Úr! Egy ideje mindig barnázgatom/ill. rózsaszínes/ a ciklus vége felé- van, hogy csak a WC papíron látszódik, van, h kicsit jobban- a rendes menzesz megjötte előtt, kb. 2-5-6 napig és időnként fáj a hasam is. Volt egy endokrinológiai vizsgálat is, és azt mondták, hogy elég jó az eredmény, annyit mondtak, hogy a terheléses (agyalapi mirigyre ható gyógyszer beadása utáni eredmény) vérvétel után picit megemelkedett a prolaktin szintem. Ha jó az eredmény, akkor miért van a barnázás és miért nem jön össze a baba? Szedjek barátcserjét rá, vagy mit tehetnék? Vagy tényleg nem kell vele foglalkoznom? Nagyon el vagyok keseredve..... Előre is nagyon köszönöm!
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot, enélkül ne kezdjen öngyógyításba.


Erika 2017-11-13 12:55:05
körülbelül 8 éve szedek fogamásgátlót, eddig semmi problémám nem volt , viszont a jelenlgi szüneteltetéskor nem jött meg. megvagyok fázva kb 5 hete már, szedtem antibiotikumot is, lehetséges hogy e miatt nem volt menstruációm?? vettem terhességi tesztet is, azt mutatta nem vagyok terhes, Mit tegyek? folytassam a gyógyszert vagy hagyjam abba és forduljak orvoshoz??
Az orvos válasza:
Szedje a fogamzásgátlót tovább, de ismételje meg a tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Balogh Tamara2017-11-09 11:44:53
Az lenne a kérdésem hogy viszket,ég belül a hüvelyem és állandóan pisilnem kell. Mi lehet ez és mivel lehet orvosolni? Lehet felfázás?
Az orvos válasza:
A hüvelyi viszketés oka lehet hüvelygyulladás, emiatt nőgyógyászati vizsgálat szükséges. A gyakori vizelési inger oka lehet hólyaghurut, emiatt inkább urológushoz vagy háziorvoshoz érdemes fordulni.


Bunyevàcznè Zsivity 2017-11-08 22:32:55
Elnèzèst, màr ìrtam egy üzenetet, de mèg valami eszembe jutott ami szàmìthat. Ma 2 hete, hogy utoljàra vèdekezès nèlkül együtt voltam a pàrommal ès körülbelül 1 hete teszteltem 1 teszttel ami negatìv lett. Lehetsèges, hogy mègis terhessèg csak akkor mèg nem mutatta a teszt?
Az orvos válasza:
Egy héttel a fogantatás után a teszt még negatív.


Edina2017-11-08 17:15:43
Tisztelt Doktor Ur 5hete szedem a Cerazette tabl...kb 4napja voltunk egyutt parommal eloxor 2honap utan es ugye 6nappal azelott kezdtem az uj csomagot ..viszont 4napja eloxor pecsetelo majd ezt koveto gyengebb verzes koveti a mai napig...fajdalom nincs de ha jol ertelmeztem a tajekoztatot akkor kb 2-3nap a koztes verzes ..vagy nem?Ez igy most normalis az esetemben? Koszonottel Edina
Az orvos válasza:
A Cerazette szedésében nincs ciklikusság, így a menzesz időpontját nem szabályozza, viszont a mennyiségét általában csökkenti. Nincs olyan szabály, hogy a menzesz hossza 2-3 nap lesz.


Bunyevàcznè Zsivity 2017-11-08 12:53:00
Tisztelt Doktor Ùr! 2016 januàrjàban született a kislànyom csàszàrmetszèssel. A menstruàciòm amiòta nem szedek gyògyszert (3-4 ève) rendszertelen. (Àprilis òta 3szor 50 napra, legutòbb pedig 30 napra jött meg). Szeretnènk mèg egy babàt, tehàt sehogy sem vèdekezünk, bàr a szexuàlis èletünk is abszolùt rendszertelen. (Havonta 1-2szer). Legutòbb okt.14.en jòtt meg. 2hete belekezdtem egy fogyòkùràba ami has gyakorlatokat is tartalmaz ès azòta minden este görcsöl a hasam, nèha napközben is. Terhes nem vagyok a tesztek szerint. Lehet ez a torna miatt, vagy valami màs? Külföldön èlek, itt kicsit macera a nőgyògyàszhoz jàràs! (Mèg annyit, hogy a terhessègem első pàr hetèben petefèszek cystakkal kezeltek. 10 nap utàn a kontrolon derült ki, hogy vàrandòs vagyok.) Vàlaszàt előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A leírt szexuális aktivitás mellett akár igen hosszú idő is eltelhet, amíg összejön a baba. A görcsöket okozhatja a fogyás és a torna is, de szükséges az egyéb okok kizárása, tehát orvosi vizsgálat.


Balázs Vera2017-11-07 00:05:34
Tisztelt doktor úr! Körülbelül egy éve folyamatosan szedem a Deciora fogamzásgátlót. Tegnaptól (hétfő) egy hétig mandulagyulladás miatt Aktil Duo antibiotikumot kell szednem. A tablettamentes hét mától(kedd) kezdődik. Kérdésem, hogy a fogamzásgátló megfelelően véd -e ebben az esetben is? Illetve ha nem véd, meddig nem véd. Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Az Aktil Duo csökkentheti a Deciora hatékonyságát. Javaslom, hogy az antibiotikum befejezése után még 1-2 hétig használjon kiegészítő védekezést.


Oláh Timea2017-11-06 23:49:18
jo estét kivánok Oláh timea vagyok 19 éves és mindig 2ikán jön meg a meszeszem vagy max 3ikán de most 6ikán jött meg és elég furi ilyen halvány rozsaszin folyás elsönek sok volt roszaszin vizes és mostmár csak kevés pötyök ugyszintén rozsaszin babát szeretnénk és az a kérdésem hogy ön szerint ez terheség vagy micsoda? elöreisköszönöm a válaszát
Az orvos válasza:
Javaslom, hogy csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Erika2017-11-04 14:30:55
Tisztelt Doktor Úr! 2héten át szedtem rendszeresen a Mistral fogamzás gátlót, de a 7 napos szünet után a 3. heti első 2 tablettát elfelejtettem bevenni. a 7. napon voltunk együtt, de még volt egy pici vérzésem. Mekkora az esélye a teherbe esésnek? Mit tegyek ilyenkor? Várjam meg a következő vérzést és kezdejm el újra, vagy vegyem be az elhalasztott tablettákat. Az útmutatón nem lehet tájékozódni. Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Valami nagyon nem stimmel a szedéssel. Nincs két hét után 7 napos szünet. Gyakorlatilag így egyáltalán nincs védelem. Új menzesznél az utasításnak megfelelően kell elkezdeni a gyógyszert. Megfelelő utasítás nélkül fogamzásgátlót szedni veszélyes.


Zörényi Zsombor 2017-11-03 22:09:57
Jó napot doktorúr. Olyan történt, hogy a barátnőmmel ki próbáltuk gimi nélkül, semmi se volt, 20 mp-ig volt bent, utánna követtem. Nem mentem el benne, szerintem előváladék se volt. Rá egy napra megjött neki, és szokásosan tartott neki. Nagyon félünk mind ketten, tudjuk felelőtlenek vagyunk, és nem vagyunk érettek, meg bántuk, tényleg. Ezek alapján lehet terhes a barátnőm?
Az orvos válasza:
Lehetséges, bár ha normális időben normális menzesz jelentkezett, akkor kicsi a valószínűsége. Azért nem árt tesztet csinálni. (Legalább két héttel az esemény után.) Ha legkisebb gyanú is felmerül nőgyógyászati vizsgálat is szükséges.


Gombik Viktorné2017-10-31 21:24:58
Tisztelt doktor úr! 3.hónapja szültem szedem a Cerazette nevű fogamzásgátlót mellette védekezünk másképpen is!Mostanság vettem észre felfázás tüneteit sűrű vizelési inger kevés vizelet leginkább este éjszaka enyhe viszketés hüvelynél.A háziorvosom még terhesség előtt ilyen problémára Nolicin s tablettát irt fel azt bevehet a Cerazette tabletta mellett?!Persze elmegyek szakorvoshoz a problémámmal! Köszönöm a válaszát!
Az orvos válasza:
A gyógyszerkönyv leírása szerint nincs kölcsönhatás a két gyógyszer között.


Madléna2017-10-30 18:06:51
Tisztelt Doktor úr! Március 23.-án született meg kis lányunk. Április végen rendes menstruációm volt, majd május júniusban kimaradt júliustól-szeptemberig meg volt rendesen úgy ahogy terhességem előtt. Viszont az aktuális hónapban kimaradt. Szoptatom a kislányomat mennyi az esélye, hogy előváladéktól terherbe esem ?
Az orvos válasza:
Mivel a pontos körülményeket általában nem ismerjük, ezért az esélyt nem lehet számszerűsíteni, de elfordulhat.


Kiss Ildikó2017-10-27 10:24:02
Kedves Doktor Úr! Egy biokémia terhesség miatt a szokásos 26. nap helyett 35.nap sajnos megjött végül a menstruációm, bár erősebb vérzéssel, mint szokott. A kérdésem, hogy ezek után rögtön lehet újrapróbálkozni a teherbeeséssel vagy ha nem, akkor mennyi időt kell várni?
Az orvos válasza:
Ha jól értem a késés ideje alatt volt pozitív tesztje, de egyéb módon nem sikerült terhességet kimutatni. Ez esetben várakozási időre nincs szükség.


Klára2017-10-24 22:07:56
Tisztelt Doktor Úr! 19 éves hölgy vagyok, a problémám pedig a következő. A menstruációm eddig rendszeresen megjött, de most 8 napot késik. Csináltam már 3 terhességi tesztet, mindegyik negatív lett. Korábban (kb. az előző menstruációm után egy héttel) fogyasztottam nagy mennyiségű alkoholt, annyit, amennyit eddig még soha, és az az utáni napokban, sőt egy hétben nagyon fájtak a petefészkeim. A mostani menstruáció késése lehet az alkohol miatt, vagy esetleg valami betegségre kell gondolnom? Előre is köszönöm válaszát, Klára
Az orvos válasza:
Az alkohol nem okoz alhasi fájdalmat. Nőgyógyászati vizsgálatot javasolok.


Anett2017-10-19 22:52:40
Tisztelt Doktor Úr! 23 éves vagyok, 18 napja a menstruációm első napján kezdtem el szedeni a Rezia nevű fogamzásgátlót. (Most szedek először) Azóta mindennap kis mennyiségű barna folyásom van, illetve nem volt orgazmusom. Hiába próbálkozunk a párommal egyszerűen nem akar összejönni.... Okozhatja ezt a gyógyszer vagy inkább a stressz?! A betegtájékoztató szerint 1000 nőből 1 nél fordulhat elő az orgazmus hiánya, mint mellékhatás.... Nagyon elvagyok keserdve. Előre is köszönöm szépen válaszát.
Az orvos válasza:
Az első 1-2 ciklusban kisebb vérezgetés előfordulhat. A fogamzásgátló mellett lehetséges a libidó csökkenése.


Molnàr-Kozma Vivien2017-10-15 15:32:17
Tisztelt Doktor Úr! A honlapon talàlható telefonszàmon feltudom Önt holnap hívni? Sajnos a 16. Kerületi SZTK-ban csak 10.25-re tudok időpontot foglalni Önhöz. Mivel nem jött meg a mestruàcióm az első adag Provera szedése utàn és 3 cikluson keresztül kellene szednem a 16-25. napokon, ezért ha szükséges mielőbb értekeznèk Önnel vagy elmennèk magànrendelőjébe. Üdvözlettel és köszönettel, Vivien
Az orvos válasza:
A megadott telefonszámon elérhető vagyok.


Zitus2017-10-14 23:38:46
Tisztelt Doktor úr! Lyndinette 20 tablettát szedek és az adott levél 13-15 napja körül gyomorrontás vagy vírus miatt három napig szinte koplaltam, illetve két nap volt vizes hasmenésem is, de mindkét alkalommal több, mint 13 órával a gyógyszer bevétele után. Érdeklődnék, hogy ilyen körülmények között Ön szerint a gyógyszer megfelelően felszívódott-e? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A gyorsabb bélműködés miatt a megfelelő felszívódás nem biztosított.


Enikő2017-10-12 17:44:13
Tisztelt Doktor Úr!38éves hölgy vagyok.Idáig rendszeresen napra pontosan jelentkezett a menstruációm.Nem is volt vele semmi problémám soha. Most hogy újra esedékes lenne 1 hete késik.Menstruációm megjövetele előtti 1 nappal csináltam egy terhességi tesztet mivel nem jelentkeztek azok a szokásos/totál nulla előjel/ amik szoktak.Határozottan kimutatta a tesz,hogy nem vagyok terhes.Fájdalmam nincs azóta sincs semmi előjel.Férjemmel szeretnénk babát.Tanácsot szeretnék kérni?Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
A teszt sem tévedhetetlen, javaslom ismételje meg és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Molnàr-Kozma Vivien2017-10-07 11:27:37
Tisztelt Doktor Úr! Május elején hagytam abba fogamzásgátló szedését 8 év után (a férjemmel babát szeretnénk, de sajnos azóta csak egyszer augusztus 5-én jött meg a mestruációm és az is csak a Provera hatására. Ismét a Provera-t írta fel a Doktor Úr, amit a következő 3 ciklusban szednem kell. Most tartok az első ciklusnàl, az utolsó Provera gyógyszer utàn ez a 8. Nap és még mindig nem jött meg. Mi a teendő ebben az esetben?Köszönettel és Üdvözlettel, Vivien
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Renáta2017-10-05 21:44:19
Tisztelt Doktor Úr! Már 3. hónapja használom a Nuvaring hüvelygyűrűt. Most lesz a 4. hónap. Azt szeretném kérdezni, hogy ha 1 hetet csúsztam, akkor mi a teendő? Menstruáció után egy hétig még nem volt bent. Most feltettem, gondolom kiegészítő fogamzásgátlót kell használni. Viszont a menstruációt ez mennyiben fogja átállítani? Illetve akkor most számoljak újra 3 hetet, vagy pedig akkor vegyem ki, amikor alapból lejárna az eddigi 3 hét, ami ugye ebben az esetben 2 hét gyűrűvel. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Renáta
Az orvos válasza:
Használja 3 hétig a gyűrűt, után egy hét szünet. Az ezt követő ciklusban már megfelelő lesz a védelem.


Mária2017-10-02 10:56:10
Tisztelt Doktor úr! Két héttel ezelőtt kezdtem el fogamzásgátló tablettát szedni (a menstruáció első napján), első alkalommal. Minden nap azonos időben vettem be a tablettát, viszont a vérzés azóta sem szűnt meg, változó intenzitású - pecsételés illetve minimális vérzés. Más gyógyszert nem szedek mellette. Normális a fogamzásgátló tabletta szedésének kezdetekor az ilyen hosszan tartó vérzés? Milyen hosszú lehet az az időszak, amíg a szervezetem hozzászokik a tablettához? Előre is köszönöm válaszát! Szép napot!
Az orvos válasza:
Az első pár ciklusban ilyen előfordulhat.


Seres annamaria2017-10-01 07:42:57
Jó napot nagyon el vagyok keseredve mert september 20 menstrualtam es 29 csak septemberben másodjára csak ekkor dara bos alvadt vérrel ilyen meg nem fordult elő megkerem szépen ha tudna nekem segíteni ez kapcsán előre is köszönöm Seresné
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot


Emma2017-09-29 16:29:44
Tisztelt doktorúr! Elsőnek történt meg velem, baratommal régóta együtt vagyunk és megtörtént a baleset. Elmentem masnap a patikába vettem be esemény utanit 72órásat, én 24órán belül vettem be. De aznap ujra egyutt voltunk és nem ment el bennem, és gumi nélkül szeretkeztunk. Masnap megint egyutt voltunk. Az lenne a kérdésem hogy lehetséges a teherbeesés így? 2hét múlva kell megjonnie a mensinek. Előre is köszönöm szépen a választ.
Az orvos válasza:
Ismételt együttlét esetén a 72 órás tabletta már nem nyújt védelmet.


Brigi2017-09-27 18:44:24
Tisztelt Doktor Úr! Lassan 3 éve küzdök hólyag huruttal,ami 4-5 hónaponta visszatér és nagyon fájdalmas. Urulogiai vizsgálatok által mindig antibiotikumot írnak fel (Leflokin,Ciprinol). Gyógyítható ez az egész vagy mindig visszatérő lesz? Mit tanácsol? Válaszát várom és előre is köszönöm!!!
Az orvos válasza:
Urológiai kérdésben nem nyilatkozhatok.


Sára2017-09-27 11:04:32
Tisztelt Doktor úr! Nekem az a problémám, hogy eléggé rendszertelenül jön meg a menstruációm. A mostani és az előző között csak két hét telt el, egyébként kb. 3 hetente szokott megjönni, amit én gyakorinak tartok. A mostani vérzésemre sem számítottam, viszont ehhez még tampont nem is kellett használnom, csak egy kisebb betétet rakok be a biztonság kedvéért, de így is csak WC-zéskor szoktam vérezni néha. A tegnapi napon pedig erősen görcsöltem. Nem szedek semmiféle tablettát, a párommal csak megszakítással védekezünk. Gondoltam a helytelen táplálkozásra, vagy a stresszre, de ezekre próbálok odafigyelni. Tudna nekem ebben segíteni, hogy mi okozhatja ezt a rendszertelenséget? És hogy a mostani "menstruációm" bajt jelez-e? Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségét! További szép napot kívánok!
Az orvos válasza:
Ha 3 hetente jönnek a vérzések, az teljesen normális. A mostani eltérés mögött van-e probléma, annak eldöntéséhez nőgyógyászati vizsgálat szükséges. A megszakított közösülés nem ajánlható módszer, mivel nem eléggé megbízható.


Molnár-Kozma Vivien2017-09-27 09:57:59
Tisztelt Doktor Úr! Múlt hét szerdán voltam Önnél vizsgálaton. Május elején hagytam abba fogamzásgátló szedését 8 év után (a férjemmel babát szeretnénk, de sajnos azóta csak egyszer augusztus 5-én jött meg a mestruációm és az is csak a Provera hatására. Ismét a Provera-t írta fel a Doktor Úr, amit a következő 3 ciklusban szednem kell. 16 napja Cickafarkfű teát is iszom (azt olvastam ez is elősegíti a mestruációs ciklust), ezt továbbra is érdemes innom? Továbbá azt szeretném kérdezni, hogy FOREVER Méhpempő (Forever Royal jelly) és Multi-maca tablettát érdemes lenne-e szedni?Köszönettel és Üdvözlettel, Vivien
Az orvos válasza:
A felsoroltak nem ártanak, és ha esély van rá, hogy segítsenek, akkor miért ne?


Lili2017-09-25 17:44:12
Tisztelt Dr úr! Yasminelle fogamzásgátlót szedek, havi 2x 3x fogyasztok alkoholt.Kérdésem az hogy befolyásolhatja e az alkohol fogyasztás a tablettát? Vagy esetleg pharmatex terméket használhatok mellé? Köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
Ez erősen függ az elfogyasztott alkohol mennyiségétől. A pharmatex persze szabadon használható mellette.


Noxi2017-09-25 11:20:53
Tisztelt doktor úr! Ez a 2. Honap hogy probalkozunk a parommal. Elsore nem jott ossze. Most kell majd megjonnie 30-an, nen tudom sikerult e. Ladeevit-et szedek. Mit javasol, tanacsol , ha most sem sikerul?
Az orvos válasza:
Nincs ok az aggodalomra, az első 1-2 próbálkozásra ritkán jön össze.


emese2017-09-24 11:19:39
Kedves Doktor Úr! Az lenne a kérdésem,hogy van a védekező injekció azt bárki alkalmazhatja vagy korhoz van kötve? Es hogy az mennyire biztonságos?
Az orvos válasza:
Általában akkor ajánljuk az injekciót, amikor a kombinált (tüszőhormont is tartalmazó) készítmények már nem adhatóak. Egyébként nincs korhoz kötve. Hatékonysága csaknem annyira jó, mint a kombinált gyógyszereké.


Niki2017-09-21 20:21:30
Jó napot! Megszeretném kérdezni hogy spirál alatt lehet használni vibratort? Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Használható.


Molnár-Kozma Vivien2017-09-21 10:13:54
Tisztelt Doktor Úr! Tegnap voltam Önnél vizsgálaton. Május elején hagytam abba fogamzásgátló szedését 8 év után (a férjemmel babát szeretnénk, de sajnos azóta csak egyszer augusztus 5-én jött meg a mestruációm és az is csak a Provera hatására. Tegnap ismét a Provera-t írta fel a Doktor Úr, amit a következő 3 ciklusban szednem kell. Már 3 hónapja szedem a Femibion vitamint is, és tegnap elfelejtettem megkérdezni, hogy ezt ebben az esetben továbbra is szedjem? Köszönettel és Üdvözlettel, Vivien
Az orvos válasza:
A Femibiont hasznos szedni, mert bármikor összejöhet a baba.


Judit2017-09-21 08:12:43
Jò reggelt a kérdésem lenne hogy mult hèt kedd szerd@n kihagytam 2 yadin tablettàt ès csütörtökön bevettem kétségbeesésembe utàna jutott eszembe lehet nem volt jò ötlet megjött a ciklusom és azota is tart vègig normàlisan beszedtem a tablettàkat most a tabletta mentes napoknàl vagyok kèrdésem lenne ha a következö adagot elkezdem el fog mulni vagy ne kezdjem el vagy mit csinàljak Köszönöm vàlaszàt
Az orvos válasza:
Ha a továbbiakban szabályosan szedi a tablettát, jó eséllyel helyreáll a vérzése.


Maja2017-09-20 20:14:29
Jó Estèt! Egy nagyon fontos kerdesem lenne,ha kesleltetni szeretnem a menstruaciomat de ebbe az evben masodszorra az nem problema? Szervezetemet nem befolyasolja? Kesobbiekben ugyan ugy lehet gyermekem?
Az orvos válasza:
A vérzés késleltetésére szedett hormon vérzészavart, a hormonrendszer felborulását okozhatja. Ez általában csak átmeneti probléma.


Szilvia2017-09-19 18:37:10
Jónapot doktor úr! Az lenne a kérdésem hogy tamponnal lehet nemi életet élni? 16 éves vagyok Válaszát előre is köszönöm
Az orvos válasza:
Az aktus idejére vegye le a tampont. Amúgy nincs akadály.


Veronika2017-09-19 15:26:51
Jonapot Doktor úr! Az lenne a kérdésem mitol lehet Havonta korulbelul ilyen túró szerű folyasom enyhe görcsölessel? A havi menstrualcios verzesem is egyre erősebb es tobb napig tart. Nem élek egyeltalan nemi életet. Ha esetleg valami fertőzés hogyan tudom kezelni? 16eves vagyok. Válaszát varom es koszonom!
Az orvos válasza:
A tünetek hüvelygyulladásra utalnak. Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Döme Klaudia2017-09-18 19:22:23
Tisztelt Doktor Úr! Kerdésem a következő. 10 éve operáltak meg egy dermoid cisztálval melye a bal okdali petefészkemen volt. Azóta semmilyen problémám nőgyógyáazatilag nem volt. Az utóbbi hónapokban azt vettem észre,hogy a bal okdali petefészkeb bizonyos időközönként szúr..olyan késszürásszerú fájdalom ami elviselhező. Nyomásra érzékeny a petefészkem ill nem csak ott hanem tulajdonképpen az az okdal. A menstruàcióm teljesen normális vagyis 24 napra mindig pontosan megjön. Nagyon ritka he késik vagy korábban érkezik meg. Rettentőn félek,hogy az a dermoid ciszta visszanőtt oda vagy valami komoly betegséget jelenthet? Természetesen tudom,hogy orvosi viszgálattal állapízható meg minden,de azért szeretnék Ö töl egy véleményt kérni. Előre is köszönöm Üdvözlettel: D. Klaudia
Az orvos válasza:
Vizsgálat nélkül lényegi választ nem adhatok.


Ráczné Pásztor Helga2017-09-16 08:53:53
Tisztelt Doktor úr! 47 éves múltam az idén.38évessen kezdtem fogamzásgátlót szedni(Lindinette),amit tudom nem szabadott volna,pláne 46-ig szedni.2016, májusában 46 évesen abba hagytam a gyógyszer szedését és utána egyáltalán nem jött meg a mensesem.Aminek igazából örültem,de a változó kort így átugrottam.Azóta 3x voltam rákszűrésen és hüvelyi ultrahangon(nincs peteérésem) és mindent rendben találtak.Mégis a családom aggódik,hogy nem normális az,hogy így megszakítottam a mensesem a gyógyszer abbahagyásával.Mert hogy addig jó amíg mensizik egy nő egészségileg....Tudom hormongyógyszerrel vissza lehet hozni,bár én nem szeretném,ha ez így nem gond az egészségemnek... Kérném a véleményét,tanácsát a helyzetemben,hogy hogyan látja,mert meg szeretném őket nyugtatni az ügyben! Köszönettel:Helga
Az orvos válasza:
A menstruáció megléte nem feltétele az egészségnek.


Viki2017-09-15 12:00:31
Jó napot Doktor Úr! Az lenne a kérdésem/problémám,hogy: szedem a fogamzásgátlót 3hónapja, a szünet most szerdáig volt, azaz szerdán kellett volna folytatni a 4.csomaggal. Ezt szépen el is felejtettem, másnap reggel 13es fél órával később bevettem. A szünet mentes napokon éltem nemi életet majd menstrualtam. Van-e okom aggodalomra?
Az orvos válasza:
Az elfelejtett tabletta miatt visszamenőleg nincs ok az aggodalomra, csak a kimaradt bevételi időponttól van baj a védelemmel.


Kőszegi Dóra 2017-09-14 13:42:18
Terhesség alatt, havi rendszerességgel előforduló migrènre a Rubophen megfelelő vàlasztàs? Egyébként problémamentes a terhessèg, de a migrén kibírhatatlan. (31 hetes kismama) Köszönettel Dóra
Az orvos válasza:
A gyógyszer leírás szerint Rubophen szedhető.


Molnár-Kozma Vivien2017-09-13 09:29:41
Tisztelt Doktor Úr! Évek óta Ön az orvosom, jövő hét szerdára be is vagyok jelentkezve Önhöz vizsgálatra, de addig is szeretnék kérdezni. Ez év május elején abba hagytam a fogamzásgátló szedését, mert a férjemmel babát szeretnénk. Utána csak egyszer jött meg a mestruációm augusztus 5-én, de akkor is csak az Ön által felírt Provera 5mg-os tabletta hatására. Augusztus 5. óta még mindig nem jött meg a mestruációm, szeptember 3-án csináltam terhességi tesztet, ami sajnos negatív lett. Ön szerint érdemes még egy terhességi tesztet csinálnom, vagy várjuk ki a jövő hét szerdát mikor megyek Önhöz vizsgálatra? Köszönettel és üdvözlettel, Vivien
Az orvos válasza:
Szerintem nem érdemes újabb tesztet végezni.


Dali2017-09-13 07:58:12
Tisztelt doktor úr! A panaszom: 3 hete menstruálók, ebből az utóbbi 2 héten volt nagyon erős a vérzés. Tudna segíteni, hogy mik lehetnek a gondok, illetve, hogy az sztk- ban fogadnak-e emiatt soron kívül? (Időpontot legkorábban október végére kapnék, felhívtam őket) Segítségét előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Az egészséget veszélyeztető erős vérzés miatt sürgősségi ellátásban is kell, hogy fogadják.


Monika2017-09-12 11:37:33
Tisztelt Doktor úr az lenne kérdésem egy hónapig szedtem az azaliat és hat napja erösen vérzek hogy ez mikor múlik el és normális e Köszönöm
Az orvos válasza:
A válaszhoz több információ, valamint nőgyógyászati vizsgálat szükséges.


Beáta2017-09-07 07:04:22
Tisztelt Dr Úr. Az lenne a kérdésem, hogy mennyire baj az, hogy pénteki napon kezdtem el az altforelle nevű tablettát, viszont nem a penteki napnál kezdtem. A párommal a 8.tabletta beszedése után voltunk együtt védekezés nélkül. Terhesség kizárható? Azóta voltunk már együtt, viszont halvanyrózsaszín pecsételő vérzés jelentkezett az együttlét után. Ez lehet a tablettától? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.
Az orvos válasza:
Az azonos színű tabletták szabadon felcserélhetők egymás között. Baj csak akkor van, ha aktív tabletta helyett hatóanyag nélkülit vett be. Ebben az esetben a védelem megszűnt. Terhesség nem zárható ki, mivel szabályos szedés mellett sem lehet 100 %-s a védelem.


Alexandra2017-09-06 13:23:49
Tisztelt Doktor Úr! 5 éve szedek Mercilon fogamzásgátló tablettát, viszont jövő májusban szeretném abbahagyni, mert babát szeretnénk. A kérdésem az lenne, hogy a tabletta befejezése után egyből lehet próbálkozni, vagy valóban lehet valami baja a babának, ha nem várunk pár hónapot? (tudom, hogy nem mindig vagy egyből peteérés, de ha mégis..) Annak, hogy ha idén egyszerre 3 levéllel szedek be, hogy eltoljam a menstruációt, lehet erre valami hatása? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Biztonsági okokból 3 hónap szünetet szoktam magam is javasolni, bár konkrét bajról nincs tudomásom. Pár helyen írnak arról, hogy a gyógyszer abbahagyása után valamivel nagyobb az esélye az ikerterhességnek. Ha az előírtnál hosszabb ideig szedi a gyógyszert, akkor vérzési zavar jelentkezhet, minél hosszabb ideig szedi folyamatosan, annál gyakrabban. Részemről a 3 levél szünet nélküli szedését nem ajánlanám.


Gyenes Gabriella2017-09-03 16:01:29
Üdvözlöm, bizoyos tekintetben ismerjük egymást a cukorbetegségnek betudva.Van egy helyzetem, de már 10,8éve voltam utoljára állapotos, elfelejtettem miből tudom biztosra. Segítsen kérem
Az orvos válasza:
Biztos jel a szívműködés kimutatása ultrahanggal. erős gyanújel például a terhességi teszt pozitivitása.


Brigitta2017-09-01 17:46:18
Tisztelt Doktor Úr! 31 éves, egygyermekes nő vagyok. Fiam 12 éves, normális,komplikációmentes terhességem volt. Tavaly áprilisban laparoszkópiás eljárással el kellett távolítani mindkét petevezetékem. Párommal mégis szeretnénk még egy gyermeket. Elgondolkoztunk a lombik programon, de nem tudjuk merre induljunk el. Rengeteg információ található erről a témáról, így sok ellentndás is, melyek összezavartak. Kérdéseim a következők lennének: Olvastam "spontán" vagy "ciklus" lombikról, melynél nem használnak hormoninjekciókat. Egyesek szerint ez kérhető, mások szerint csak kivételes estekben alkalmazzák. Mi az igazság? Minden vizsgálat megcsinálható tb-alapon? Elnézést ha kérdésem nem ide való és túl hosszúra sikerült. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A részleteket a kiválasztott meddőségi centrumban kell tisztázni, mind a módszer, mind a finanszírozás kérdésében.


Kiss katalin2017-09-01 14:46:56
Üdvözlöm Doktor ÚR! Két éve született a lányom császármetszéssel toxémia miatt.Utána ötödik napon emboliát kaptam .Egy újabb terhesség során ki lehet védeni a toxémiát és az embóliát? Köszönöm
Az orvos válasza:
A veszélyeket feltétlen meg kell beszélnie kezelőorvosával.


Betti2017-08-31 20:34:11
Tisztekt Doktor ur! 2017.08.28-án (hétfon) kezdtem el szedni a Deciora nevu fogamzásgátlót. A menstruációm elso napján kezdtem el szedni. Igaz, hogy így, hogy a menstruációm elso napnán kezdtem el szedni akkor az ötödik naptól már hat? Vagy esetleg elobb?
Az orvos válasza:
Régebbi leírások alapján legalább 10-12 nap szükséges a védelemhez.


Ágica2017-08-31 14:50:12
Kedves Doktor úr! Azzal a problemaval fordulnek önhöz, hogy kb 2 hettel a menstruacio elott mar ugy fájt a hasam és szurt a petefeszkem mintha meg akarna jonni most a menstruacio elott 4 nappakl már barnáztam majd a menstruacio elott egy nappal elkezdtem nagyon gyengen verezni szinte alig a szokotthoz kepest majd elmult a menstruacio napjara de delutan ujbol elkezdtem de nagyon halvanyan és nagyon gyengen szinte alig telik meg a vékony betét csak foltokkal.Mindig pontosan es szabalyosan jon meg 10 eve.Mi lehet a baj?
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


BRIGI2017-08-29 14:21:47
Jó napot Doktor úr! A kérdésem az lenne, hogy szedhetem e tovább a Cezarettet ha már nem szoptatok? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A szoptatás abbahagyása után is szedhető a Cerazette.


Bella2017-08-28 12:18:44
Jó napot Doktor Úr! Az lenne a kérdésem/problémám,hogy: szedem a fogamzásgátlót 3hónapja, a szünet most szombatig volt, azaz szombaton kellett volna folytatni a 4.csomaggal. Ezt szépen el is felejtettem, abban a hitben voltam, hogy vasárnap kell folytatni. Vasárnap viszont le is feküdtem a barátommal. Majd csak ezután jutott eszembe a gyógyszer. Vegyek esemény utánit?
Az orvos válasza:
Az egy napos késés miatt a védelem szünetel, és ez vonatkozik a vasárnapra is.


Vincze Veronika2017-08-28 11:38:01
Jó napot Doktor Úr! A kérdésem az lenne hogy 5 hónapja szültem császár metszéssel. Már a 2.ik hónapban meg jött a menstruációm. Nem ált még teljesen vissza. De a mostani vérzésem eléggé el húzódik. Most már 3.ik hete folyamatosan. Mi lehet ennek az oka? Köszönöm válaszát! Szép Napot!
Az orvos válasza:
Hogy bármi kiderüljön, ahhoz nőgyógyászati vizsgálat szükséges.


Lea2017-08-25 19:09:51
Tisztelet Doktor Úr! A cikluson 7. napján védekezés nélkül voltunk együtt a férjemmel. Altalakban 29-30 naposan a ciklusami. Kb. 6 nap múlva elkezdett fájni a mindkét mellem, amit terhességi tünetek korainak gondolok. A lehetséges fogantatás után 10 nappal és a mai napon is teszteltem (lehet, hogy koran) negatívan. A kérdésem az lenne, ha a terhessegetol fájna, akkor azt jelentene, hogy van hcg, de akkor azt a teszt is kimutatnà már? Válaszát előre is koszonom
Az orvos válasza:
Előfordul, hogy a szubjektív tünetek hamarabb jelentkeznek, mint ahogy a teszt pozitívvá válik.


humenyi jánosné2017-08-23 21:00:19
jo estét doktor ur kérdésem lenne 14éves lányomnak barnás folyása van a menszesze kb kéthete volt meg mi lehet
Az orvos válasza:
Vizsgálat nélkül találgatni nem lenne szerencsés.


Orsolya2017-08-23 16:01:40
Kedves Doktor úr! Sajnos július 31.-én esemény utáni tablettát kellett bevennem(az aktus után 3 órával később) augusztus 14.-én tapasztaltam vérzést ami 6 napig tartott. Ez a gyógyszer mellékhatása? vagy a menstruációm hamarabb jött? (augusztus 23.-án kell megjönnie) Előre is köszönöm a választ!
Az orvos válasza:
Az esemény utáni tabletta nagy hormon adag, gyakran megzavarja a vérzéseket.


Izabella2017-08-23 13:07:10
Kedves Doktor Ur! Nekem egy olyan kerdesem lenne, hogy mi okozza az esemeny utani tabletta utan jelentkezo iszonyatos rosszulletet? A menstruacio elso 1.2 napja elviselhetetlenne valt tole. Ugy gondoltam az elso havim lesz csak ilyen. Mert gondolom megzavarta a hormonhaztartast. De sajnos a 2. meg rosszabb volt mint az elso.Soha nem hanytam meg ilyenkor es akkor az eroteljes gorcsoktol meg azt is kellett. Mar azon voltam hogy orvost hivok. Es most rettegek mert lassan megint eljon az ideje..... Valaszat elore is koszonom!!
Az orvos válasza:
A két dolog nem biztos, hogy összefügg. Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


ritus2017-08-22 07:02:59
Tisztelt Doktor úr? Azt szeretném kérdezni, hogy a tejsavbaktériumos kúpokon kívül mivel lehet fenntartani a hüvely normál flóráját?Neutropeniám van, gyenge az immunrendszerem. Ilyen esetben alkalmazhatóak a a tejsavas kúpok? Mivel baktériumokat tartalmaznak nem lesz vele gondom?
Az orvos válasza:
A tejsavas kúpok nem tartalmaznak baktériumokat. A normál flóra gyenge immunrendszer esetén is véd a kórokozók ellen.


Gabriella2017-08-21 20:00:54
Tisztelt Doktor Úr! 52 éves nő vagyok. Másfél éve nincs már menstruációm. Szükséges még védekezni?
Az orvos válasza:
Terhesség létrejötte igen valószínűtlen, védekezni már nem szükséges.


Tóth Enikő2017-08-21 10:17:44
Jó napot Doktor úr! A mai napon a házi orvosom felírt nekem 1 tasak Monural 3g antibiotikumot és az lenne a kérdésem hogy ez a gyógyszer gyengíti e a fogamzásgátlómat (novemberben lesz két éve hogy Deciora 3mg/0,02mg fogamzásgátlót szedek)?? Szükséges-e ennél a gyógyszernél kiegészítő védekezés?
Az orvos válasza:
A leírások szerint a két gyógyszer között nincs kölcsönhatás, kiegészítő védekezés nem szükséges.


T.Rózsa2017-08-21 07:21:56
Jó napót!Azt szeretném meg kérdezni hogy hogy menstruáció alatt együtt voltam a párommal és elment bennem a menstruációm 3napon járt ,az a kérdésem hogy terhes lehetek-e?
Az orvos válasza:
A számolás nem megfelelő módszer, még a menzesz alatt is létrejöhet a fogantatás.


Tóthné Szűcs Erzsébet2017-08-20 18:25:18
Tisztelt Doktor Úr! Segítő tájékoztatását kérem az alábbi eset kapcsán: Ötvenkettő éves vagyok, két éve alkalmazom a Depo Provera injekciót.Fogamzásgátlásra- és rendszertelen vérzések miatt/ Házi orvosom szerint már nem kellene tovább használni. Az a baj, hogy a védekezés akkor sehogyan sem megoldott, mivel a gumi óvszer vagy a spermicid termékek sem jöhetnek szóba a párom szerint.Hallottam, hogy a hormon tartalmú spirál 55 éves korig használható, de mivel nincs vérzés 6 a depo miatt6 így ebben az esetben felrakható-e? Rákszűrés rendben, nyálkahártya vastagsága 4mm. Köszönöm szíves válazát! Üdvözlettel Erzsébet Az orvos válasza: A hormonspirál és a Depo Provera azonos módszer, mindkettő folyamatos sárgatest hormon adagolás. Kérdés, hogy 52 évesen szükséges-e védekezni. Tisztelt Doktor Úr! A kérdésemből kimaradt, hogy szükséges lehet-e még a védekezés, és hogy ez milyen vizsgálattal deríthető ki a legegyszerűbben? Köszönöm megtisztelő válaszát! Üdvözlettel Erzsébet
Az orvos válasza:
50 éves kor felett általában nincs szükség fogamzásgátlásra, mivel a védekezés kockázata meghaladja a terhesség jelentette kockázatot.


Dorka2017-08-20 13:30:07
Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem a következő. Yasminelle fogamzásgátlót szedtem. A 3. hét elején kicsit összezavarodtam és bevettem 2 tablettát egyszerre mert azt hittem előző nap kimaradt. De kiderült, hogy rendesen szedtem. Végigszedtem a levelet rendesen, így viszont egy nappal előbb elfogyott. A vérzésem is előbb jelentkezett. Most viszont át kell térnem a Dienille fogamzásgátlóra. Ha a 7 nap szünet után elkezdem ezt szedni megmarad a védettség úgy is, hogy egy nappal hamarabb elfogyott a yasminelle illetve okozhat gondot ez a váltás? Köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
A lényeg, hogy a szünet 7 napig tartson.


Beáta2017-08-20 13:26:01
Tsztelt Doktor Úr! 13 éves lányomnak 2 hónap leforgása alatt 4 alkalommal jött meg a menstruációja! Napra pontosan 2 hétre! Az utolsó 2 vérzése elég erős volt! Tanácsát szeretném kérni hogy mit csináljak a kislányommal!Elvigyem gyermeknőgyógyászhoz? Köszönettel egy Várpalotai anyuka!
Az orvos válasza:
Javaslom, hogy forduljon gyereknőgyógyászhoz.


Barbara2017-08-18 23:22:43
Tisztelt Doktor ur! A kerdesem a kovetkezo. Mehenkivuli terhesseget allapitottak meg nalam ultrahanggal egy londoni korhazban augusztus 17-en. Augusztus 21-en vissza kell mennem vizsgalatra hogy biztosan megbizonyosodjanak rola h valoban mehenkivuli terhesseg. Hazaengedtek de mondtak hogy ha barmi verzest eszkelek azonnal menjek a legkozelebbi korhazba. Most 6-7 hetes terhes lehetek az utolso menstruacio alapjan. Kerdesem az lenne hogy mire szamithatok? Mutet mindenkeppen vagy esetleg gyogyszerrel is lehet ezt kezelni? 39 eves vagyok nagy lanyom van, nem szeretnek mar gyereket. Remelem ezek az informaciok elegendoek. Koszonom a valaszat!
Az orvos válasza:
A méhen kívüli terhesség életveszélyes állapottá is fajulhat. Elhalhat magától, kezelni lehet műtéttel vagy gyógyszerrel.


Katalin2017-08-17 15:55:36
Tisztelt Doktor úr! Lindynette 20 fogamzásgátlót szedek. Mitralis prolapsusom van, amire eddig elég volt ha a Magne B6ot szedtem. Sajnos erősödtek a tüneteim. Betalocot és Frontint kell szednem ideiglenesen míg javul az állapotom. Érdeklődni szeretnék hogy a Betaloc vagy a Frontin befolyásolja e a Lindynette 20 hatékonyságát? Szükséges e kiegészítő fogamzásgátlás? Ha igen akkor a gyógyszerek elhagyása után meddig? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A Frontinnál van esély, hogy csökkenti a fogamzásgátló hatékonyságát.


Maja2017-08-17 12:19:57
Meg a kèrdèsből kimaradt az mèg,hogy Ön szerint ha ezt kidobhatom a maradèk levelet,akkor is vèdve leszek majd a szünetben,ès csütörtöktől kezdhetnem?
Az orvos válasza:
Egy hetes szünet esetén a leírtak szerint a védelem folyamatos.


Maja2017-08-17 12:17:49
Jó napot! Egy kèrdèst szeretnék feltenni,szedem a Corenelle fogamzàsgàtlot,mult honapba nem tartottam szünetet tovàbb szedtem egy uj levèllel mert mentünk nyaralni,most ebből a levèlből van hàtra még jövőhèten szerdàn fogyna el,szedjem be az egèszet vagy ezt kidobhatom? Àltalaban eddig nekem vasàrnap szokott megjönni,ha elfogy szerdàn,ès az uj levelet mindig csütörtöktől kezdem. Maga szerint ha beszedem az egèsz levèllel ugyan ugy vasàrnap jön meg? Ès szedhetem igy ahogy eddig csütörtöktől? Köszönöm előre is a segitsèget.
Az orvos válasza:
Ha szerdán veszi be az utolsó szemet, akkor jó eséllyel a szokott időben vasárnap jön meg. Feltéve, hogy nem jelentkezik áttöréses vérzés.


Tóthné Szűcs Erzsébet2017-08-17 12:07:29
Tisztelt Doktor Úr! Segítő tájékoztatását kérem az alábbi eset kapcsán: Ötvenkettő éves vagyok, két éve alkalmazom a Depo Provera injekciót.Fogamzásgátlásra- és rendszertelen vérzések miatt/ Házi orvosom szerint már nem kellene tovább használni. Az a baj, hogy a védekezés akkor sehogyan sem megoldott, mivel a gumi óvszer vagy a spermicid termékek sem jöhetnek szóba a párom szerint.Hallottam, hogy a hormon tartalmú spirál 55 éves korig használható, de mivel nincs vérzés 6 a depo miatt6 így ebben az esetben felrakható-e? Rákszűrés rendben, nyálkahártya vastagsága 4mm. Köszönöm szíves válazát! Üdvözlettel Erzsébet
Az orvos válasza:
A hormonspirál és a Depo Provera azonos módszer, mindkettő folyamatos sárgatest hormon adagolás. Kérdés, hogy 52 évesen szükséges-e védekezni.


Kabók Gáborné2017-08-16 18:01:34
Üdvözlöm! A velgyn tablettából az első két szemet elfelejtettem bevenni. De azóta szedem folyamatosan. A védelem megmaradt attól függetlenül ha már eltelt egy hét?
Az orvos válasza:
Én még folytatnám a kiegészítő védekezést a ciklus végéig.


Renáta 2017-08-15 20:22:21
Tisztelt Doktor Úr! 6 hetes terhes vagyok, de vannak barnás apró vérzéseim, illetve kétszer elő fordult elenkpiros,kevés vizes jellegű vérzés is. Korábban volt missed ab 2 éve. Lehet ez vetélés?
Az orvos válasza:
A vérezgetés lehet vetélés vagy elhalás jele is. De sokszor nincs semmilyen következménye.


Katalin2017-08-14 08:10:08
Tisztelt Doktor úr! Nagyon aggódom.5 hónapja rendszeresen szedem a Triregol fogamzásgátló tablettát,soha nem maradt ki egy szem sem.A menstruációm mindig a 3ik tablettamentes nap reggelére jött meg,de most semmi.Nem érzek mellfeszülést,pattanásaim sincsenek,mint ahogy az eddig volt. Júliusban történt,hogy véleltlenül két szemet vettem be egy nap,de azért nem hagytam ki,egy másik levélből pótoltam.Szintén júliusban szedtem két napig antibiotikumot,de azóta már egyszer volt menstruécióm és ugyanúgy szedtem mellette a triregolt is.Mitől lehet a késés?Van okom az aggodalomra,lehetek terhes ha nem maradt ki tabletta és mindig időben vettem be? Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Az orvos válasza:
Teljesen biztos módszer nem létezik, tehát előfordulhat, hogy hibátlan alkalmazás mellett is terhes lehet.


Kata2017-08-12 21:48:21
Kedves Doktor úr! Mehgyulladas miatt eltávolították a spiralomat utolso szexuális együttlét utáni 5.napom. Azota nem éltem nemi életet, ettol fuggetlenul kerdeznem h lehet-e terhes, tekintve h a spirál a beagyazodast akadalyozza meg. Köszönettel, Kata
Az orvos válasza:
A spirál eltávolítása előtt 5 nappal történt együttlét következménye lehet terhesség.


Szabó Anita2017-08-12 10:32:07
Tisztelt doktor úr. 19 éves vagyok és nincs orgazmusom csak akkor ha magamhoz nyúlok közbe mi a teendő ilyenkor?!.előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Meg kell találni a megfelelő partnert.


Boldog Enikő2017-08-10 15:53:30
Van 3-es feleves kisfiam es meg szopizik.39 napja nem jon meg a menstruaciom.csinaltam tesztet es pozitiv lett. Hogy lehet ez.
Az orvos válasza:
A szoptatás nem véd a terhesség ellen.


Luca2017-08-09 00:27:18
Tisztelt Doktor úr, Két héttel ezelőtt magas lázzal, fejfájással járó betegségem volt, amire a háziorvosom Lekoklar antibiotilumot írt fel. Már beszedtem a 7 szemes adagot, mire megjött a vérkép eredmény és kiderült, hogy mononukleozis, a májfunkcios értékek tízszeresei voltak a normálnak. A háziorvosom szerint sem ez a típusú antibiotikum, sem a rettentő magas got, ggt, gpt értékek nem befolyásolják negatívan az orális fogamzásgátló hatását. Ön szerint kell kiegészítő védekezést alkalmazni? Amennyiben igen, úgy meddig van rá szükség? Előre köszönöm a segítséget!
Az orvos válasza:
A gyógyszerleírások szerint nincs szükség kiegészítő védekezésre.


Gudics Diána2017-08-07 21:15:31
Tisztelt Doktor Úr!Évek óta használom a Nuvaring hüvelygyűrűt.Észrevettem egy pár hónapja megváltozott a menstruációm.Előtte teljesen normális volt 4-5napig tartott.Most egyre kevesebb, jelenleg szinte csipp-csepp és a színe inkább barnás.Aggódom, előfordulhat terhesség a háttérben?Előírásszerűen használom mindig a gyűrűt.Mi lehet a probléma?Vagy ez normális jelenség?Várom mielőbbi válaszát!Előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Teljesen biztos védekezés nem létezik, ezért terhességre gondolni kell. Ha kizárható, akkor a kevesebb vérzés általában nem ad okot az aggodalomra.


melinda2017-08-05 11:09:04
Tisztelt doktor ur.2017.06.02 volt meg utojara a havim, azota kesik. Par nappal pozitiv volt a test, majd a hcg vizsgalat kisebb volt mint 1,2 de ezt delelotti oraban csinaltattam, es 1 napra ra a test negativat mutatot, de a menstruacionak elojele se nincs hogy megjonne. A furcsasag, hogy allandoan eszek, meg az alhassam neha bekemenyedik. Gyereket mar 3 eve szeretnenk, es eddig most volt eloszor pozitiv teszt. mi lehet a problema? koszonom
Az orvos válasza:
Látatlanban csak annyi mondhatok, hogy ha a vérben a ßHCG szint1,2 , akkor a pozitív teszt tévedés.


Varga Gréta2017-08-04 19:17:53
Tisztelt Doktor Ur! 19 éves lány vagyok és fogamzásgátlóként Nuvaringet hasznalok. Mostanában, ha a párommal nemi életet élünk, fáj a behatolás (szúró fájdalom). Ez mitől lehet? Válaszát előre is köszönöm ! :)
Az orvos válasza:
Ha ez a Nuvaringgel van kapcsolatban, akkor az aktus idejére ki lehet venni, majd leöblítve utána visszahelyezni.


nagy szabina2017-08-03 23:22:25
jo estét.baj lenne ha 2.nap szedném a fogamzásgátlo tablettát nem rögtön az elsö nap?lehet potolni hogy védett legyek?
Az orvos válasza:
Kimaradt tabletta pótlására csak 12 órán belül van mód.


Krisztina2017-07-31 23:06:03
Tisztelt Doktor Úr! Fogamzásgátlót szedek, melyet az esti órákban, 9 óra körül szoktam bevenni. Sajnos gyomorrontás miatt erős hányásom volt nemrégiben. Este 9-kor bevettem szokásosan a tablettát (2. volt a levélen), majd 3 és fél óra múlva erős hányás tört rám. Másnap reggel fél8-kor bevettem egy tablettát a kihányt tabletta pótlására, de sajnos ezt is kihánytam fél órán belül. Ezután bevettem egy harmadik tablettát 8:15-kor, ezután szerencsére többet nem hánytam. A betegtájékozató javasolta így, hogyha a bevételtől 3-4 órán belül hányás, hasmenés jelentkezik, akkor új tablettát kell bevenni. Illetve azt is írta, hogy elfelejtett tabletta esetén 12 órán belül nem csökken a fogamzásgátló hatás. Nekem ez a 12 óra igen szűken, de megvolt. Biztos lehetek-e abban, hogy nem csökkent a fogamzásgátló hatás, és kiegészítő fogamzásgálás nélkül nem kockáztatom a teherbeesést? Köszönettel: Krisztina
Az orvos válasza:
Talán valamennyi az első tablettából is felszívódott, egyébként is 12 órán belül volt az ami már bent maradt. Így nem szükséges kiegészítő védekezés.


Letta2017-07-31 16:43:37
Üdvözlöm! Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy rendszeresen fogamzásgátlót szedek, eddig a menstruációm 27-28 napra jött meg, viszont most ujra megjött 10 nap elteltével, de furcsa barnás színe van. Mi lehet a probléma? Termeszetesen időpontot kérek vizsgálatra, de csak amint elmúlt a vérzésem.
Az orvos válasza:
A vizsgálattal egy időben kaphat választ.


Boros Szilvia2017-07-29 12:51:20
Jó napot doktor úr! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy 1 napja szedtem el a candibene teva hüvelytablettát. Lehetek e terhes ettöl függetlenül,vagy esetleg van e valami mellékhatása ezzel szemben. Üdv: Boros Szilvia
Az orvos válasza:
A Candibene nem befolyásolja a teherbeesést.


barbara2017-07-26 14:05:32
Tisztelt Doktor! 1,Hónapok óta a hüvelyem külső része viszket.nem folyamatosan van mikor viszket nagyon van mikor nem.Nyolc hónapon kesztül BV.el kezelgettek,dalacin klion,betadine stb kaptam.Volt egy fura szagú folyasom.Hassználtam protexint ,gynoflort.Ennek ellenére minden mensi után visszajött a probléma.Partner kezelve lett,prosztatagyulladás nincs(utobbi időbe sex se mert így hogy?) Nem használok tampont,zuhanyzóba fürdök,mindent fertőtlenítek,alsónemü törülköző stb,vasalok!Uszodába nem járok,ennek ellenére sem múlik a panaszom. Most vettek le tenyésztést,se baktérium,se gomba!De akkor is viszketek!!Nem is irtak fel semmit,mivel negativ a kenet.Mit csináljak???Azt nem tudom hogy a tenyésztésben néztek e clamydiát mert erről nem esik szó a leletbe.Vagy azt külön kell kérni?Vagy a tenyésztés ezt is kimutatta volna ha lenne?? 2, A vitagyn c csak a pht állitja be?Vagy a hüvelyflórát is visszatelepiti??Vagy arra gynoflor kell?? 41 éves vagyok 20 éve sle beteg,kevés medrolt szedek 4-mg.Még ilyen problémám sosem volt!Köszönöm !Kérem segítcsen! Köszönettel:Barbi
Az orvos válasza:
Sok kérdésre vizsgálat nélkül nem tudok válaszolni. A chlamydia kimutatása a normál kenetvizsgálatban nincs benne.


Heim Zsuzsanna2017-07-26 08:16:48
Tisztelt doktor Úr! 14 éves lányomnál a bal petefészekben 5 cm-es cisztát találtak. Kérdésem a következő? Mi a teendő, lehet esetleg rosszindulatú elváltozás? Nemi kapcsolata nem volt, egy éve normális ciklus mellett két hónapja jelentkezett 2 hetenkénti vérzés. Az utolsó menzes ( 2017. július 16-21-ig két nap normál állapot után 07.24én vizeléskor az eü papíron rozsaszínes-piros foltok törléskor, 25.én piros-barnás folt. Ezért mentünk sos tegnap orvoshoz. Kérdésem: van e okunk aggodalomra illetve van e teendő? Köszönettel: Heim Zsuzsanna
Az orvos válasza:
Amit a kolléga mondott, ahhoz nem tudok hozzá tenni, mivel a vizsgálat eredményét én nem ismerem.


Molnár-Kozma Vivien2017-07-25 10:42:35
Tisztelt Doktor Úr! Nekem már évek Ön az orvosom, de mivel most szabadságon van és csak augusztus közepére tudtam Önhöz bejelentkezni, szeretnék itt segítséget kérni. Mivel a férjemmel babát szeretnénk, május elején abbahagytam a fogamzásgátló szedését, de sajnos azóta nem jött meg a mestruációm. Június végén voltam Önnél vizsgálaton és a Provera 5 mg-os tablettát írta fel számomra, úgy beszéltük meg, hogy 10 napon keresztül napi 2 tablettát szedjek be és utána pár nap elteltével meg fog jönni a mestruációm. Nekünk július elején volt az esküvőnk, utána pedig nászútra mentünk (ez alatt az idő alatt nem szerettem volna ha megjönne a mestruációm),a nászút alatt nem védekeztünk, a nászútról haza térve csináltam terhességi tesztet, ami sajnos negatív lett, ezért a tegnapi napon elkezdtem szedni a Provera tablettát. Kérdéseim a következők lennének: 1. Ha a Provera szedése alatt megjönne a mestruációm, akkor abba hagyhatom, vagy szedjem tovább a 10. napig? 2. A Provera szedése alatt, illetve a Provera szedését követő mestruáció elmúltával kell-e védekezni, vagy lehet próbálkozni a babával? Előre is köszönöm a segítségét! További jó nyaralást kívánok! Üdvözlettel, Vivien
Az orvos válasza:
Ha a gyógyszer szedése alatt megjön a menzesz, akkor ne szedjen be többet. Védekezésre nincsen szükség.


Alexandra2017-07-23 22:35:13
Tisztelt doktor! 17 éves voltam amikor először teherbe estem de sajnos abortuszra került a sor mert 2 hónapos kapcsolatba nem szeretnem volna meg kisbabat . 4-5het után együtt voltunk a barátommal védekezés nélkül. Most már nagyon szeretnék mindketten egy kisbabát de sajnos nem jön össze 2-3naponta mindig együtt vagyunk naptárat is vezeték hogy mikor van pete érés de nem akar össze jönni. Nagyon streszelek ez miatt félek hogy már nem lehet kisbabát mert akkor nem vártam 6-8hetet . Kérem segítsen.
Az orvos válasza:
Ez esetben csak személyes találkozás során van esély, hogy segíteni tudok.


Szabó Dorottya2017-07-21 22:14:53
Tisztelt Doktor Úr! 18 éves koromban kezdtem fogamzásgátlót szedni. Másfél évig szedtem, majd mivel az akkori párkapcsolatom véget ért felhagytam vele. Fél évig nem volt gondom, utána viszont 3 hónapig nem menstruáltam. Elmentem orvoshoz aki annyit mondott: PCOS-re utaló jelek vannak, de nem kell vele semmit tenni. Felírt egy gyógyszert ami meghozza a menstruációt, majd pedig elkellett kezdenem a fogamzásgátló szedését. Kevesebb mint egy év múlva egyik hónapban elkezdtem vérezni. Akkor pont nem kellett volna megjönnie. Elmentem 2 orvoshoz is, egyikük a fogamzásgátló dupla szedését, másikuk a teljes abbhagyást majd egy sokkal erősebb szedését javasolta. Így elmentem magánrendelésre ahol annyit mondtak valószínűleg volt egy cisztám ami kidurrant nem kell vele foglalkozni. Írták másik gyógyszert. Majd mikor azt abba hagytam következő hónapban terhes is lettem. Idén márciusban maradt abba a szoptatás, 1,5 hónap után. Májusban jött meg,de csak nagyon kevés,szinte semmi, és ez kéthetente ismétlődött. Most július elején visszamentem az orvosomhoz akinél szültem. Ultrahanggal megállapította hogy tüszők maradtak a jobb petefészkemben. Norculotot írt fel, 10 napig 2x1, majd Jangee fogamzásgátlót. Kérdésem az lenne hogy esetleg keressek fel még egy sokadik orvost ezzel a problémával aki nem azt mondja hogy nem kell ezzel foglalkozni,vagy ezek tényleg nem olyan nagy problémák?! Szeretnénk még gyermeket, ráadásul az utóbbi időkben híztam is, sport és megfelelő táplálkozás mellett is, valamint nem gondolom hogy normális dolog ha gyógyszer szedése nélkül nem megfelelő a ciklusom. Elnézését kérem hogy hosszúra sikeredett, de eléggé aggódom.
Az orvos válasza:
Bízzon az orvosában, vagy keressen másikat.


Dia2017-07-19 22:54:24
Udvozlom. Sajnos a nogyogyaszhoz egy honap mulvara kaptam idopontot igy velemenyet kerem. februarban volt missed ab.om. spontan lezajlott kuretet nem mert vegul az orvos. Azota se estem teherbe bar a korabbi terhesseg elsore osszejott. furcsalom hogy a peteeresre jellemzo nyulos nyak azota nincs. a mlstani ciklusomban szinte mindennap gorcsolgetett a hasam. a verhesem 26. napra jott meg de rozsdabarna szinnel kis alvadt darabkakkal es homok szeru aljal. kozben nospa es algoflex kevereket szedem 4 napja mert szurkal az alhasam. korabban volt egy babszem nagysagu miomam ami gondot nem okozott. Erdeklodek hogy a nagyo sotet rozsdabarna verzes es basi fajdalom miatt van e aggodni valom vagy bele fer egy mensesbe? Illetve mik okozhat ak ilyen jellegu verzest? koszonom elore. DiaR
Az orvos válasza:
Vizsgálat nélkül nem kezdenék találgatni.


Ildikó2017-07-19 13:29:30
Tisztelt Dr Úr! Visanne gyògyszert most kezdem el szedni ès nem vagyok tisztában vele,hogy ez most fogamzásgátlòként is funkcionál?Endometriòzisra kell szednem egyébkènt. Köszönöm
Az orvos válasza:
A Visanne nem fogamzásgátló, szükséges mellette védekezni, természetesen nem hormonális módszerrel.


Bernadett2017-07-18 10:41:47
Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem, problémám a következő lenne. Kb. 1 hete viszonylag magas lett a vérnyomásom 150/96, 97 pulzus, szédülés, hányinger, ájulás közeli állapot, ez azóta is vissza visszatérően megvan. Vérvételen voltam, teljesen rendben van. Viszont a 28 napos ciklusaimhoz képest most a 38. napnál tartok, és menstruációnak semmi jele, ugyanakkor fáradt, kimerült vagyok, mellérzékenység ha megnyomom, akkor van. Olykor kicsit fájdogál a hasam, de ennyi. Tesztet vettem, ami negatív lett. A kérdésem az lenne, hogy a negatív teszt ellenére fennállhat e a terhesség? Amennyiben mégsem, akkor mi állhat a probléma mögött? 39 éves vagyok, lehetséges, hogy valami hormonváltozás? Köszönettel! Bernadett
Az orvos válasza:
A teszt nem tévedhetetlen. Javaslom ismételje és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Detti2017-07-17 09:28:14
Tisztelt Doktor Ur! Azt szeretnem kerdezni, hogy jangee 0,03 gyogyszerrol Symicara valo atallas eseten mikor alakul ki vedettseg? Koszonettel es tisztelettel: Detti
Az orvos válasza:
A Jangee és a Symicia hatóanyaga megegyezik, ez a váltás nem számít átállásnak.


Peresztegi-Szilvási Mónika2017-07-16 15:25:24
Tisztelt Doktor Úr! Èn egy 43 èves nő vagyok. Iden Áprilisóta van nagyobb változás a havi vèrzèsemben. Eddig pontosan megjött ès maximum 3-4 nap alatt vège volt.Áprilisban 10 napig volt meg,majusban 5 napig,juniusban 3 napig,juliusban megjött rendesen,de csak 2 napra majd 14 napjára megint es most mar 7. Napja tart. Várom válaszát Köszönöm Amúgy 5 szörös hasi műtött vagyok. 3 bèl műtètem volt aztán hasi felnyitas útjan lekötöttek es 3 ève 37szer 44 ml cisztával műtöttèk a bal petefèszkem csonkolni is kellett.
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Zsófia 2017-07-15 15:32:01
Kedves Dr. Úr! Soha nem kértem ilyen módon segítséget de remélem kicsit tud segíteni! Hónapokkal ezelőtt abba hagytam a fogamzásgátlót, es volt párommal többször lefekudtem, felek! 1 hete késik a menstruációm! Erős gyógyszert szedek 3 hete mert herpesz vírusom van! Attol lehet? Múlt hónapban is késett de akkor nem féltem mert senkivel nem voltam együtt. Várom válaszát. Köszönöm.
Az orvos válasza:
Elsőként a terhességet kell kizárni. Csináljon tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Lilla2017-07-11 21:03:12
Tisztelt Doktor úr! 10 éve szedem a Lindynette 20 gyógyszert, de a mostani levél 2. szemét a szokott időponthoz képest 9 órával később vettem be. A betegtájékoztató szerint ezáltal a védelem nem csökkent, kiegészítő védekezést sem kell alkalmazni és később bevett gyógyszer előtti napokon folytatott együttlét sem jelent kockázatot. Ön egyetért ezzel, vagy szükség van egyéb intézkedésre? Segítségét előre köszönöm!
Az orvos válasza:
Semmilyen okom nincs mást mondani, mint ami a hivatalos leírásban szerepel.


Gál Zsófia2017-07-11 12:59:13
Szeretném kérdezni a párommal szeretkeztünk jó 10-11 napja és belém élvezet viszont kérdezném ezalatt is lehet szeretkezni.
Az orvos válasza:
Mi akadálya kenne?


Ibolya2017-07-11 08:25:59
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megérdeklődni, hogy a Symicia fogamzásgátló hatását befolyásolja-e a Daedalon tabletta? Köszönöm előre is!
Az orvos válasza:
A gyógyszerkönyv leírása szerint nincs reakció a két gyógyszer között.


Andrea2017-07-11 01:48:46
Jónapot.. 1 hete keztem el szedni a fogamzásgátlót.. A barátomal lefeküdtünk párszor de nem élvezet belém.. Azt szeretném kérdezni , hogy a fogamzásgátló tabletta gyenge azért vérzem kicsit néha vagy mert lefeküdtem a barátomal? 3 npig rendesen véreztem , az utolsó 4 napban néha kicsit véreztem, de sötét barnát, alvatat..16 êves vagyok.. Már 6 hónapja élek nemi êletet és ez aggaszt mivel most a 7 hónapban keztem el szednin a fogamzàsgátlót és furcsálom
Az orvos válasza:
A vérezgetés lehet a fogamzásgátló mellékhatása, lehet akár terhesség tünete és persze számos egyéb dolog is. Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Gizus2017-07-10 21:42:43
Tisztelt Dr úr!. Legyen szives segìteni 49 éves vagyok 13 napja nem jött meg feszül a hasan ,egy hete kis vérzésem és 3 napja is volt hány ingerem van de a teszt negativ . Mitöl lehet?. Válaszát előre köszönöm
Az orvos válasza:
Ismételje meg a tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Ladànyi Nikolett Anita 2017-07-09 20:05:22
Jó napot doktor úr ! 16 éves vagyok. Most kezdtemtem el szedni egy ideje a fogamzásgátlómat a symichiát. Az első havinál járok és még nem fogyott el, de a barátommal már lefeküdtem és nagyon görcsölök most és hányingerem van. Azt szeretném megtudni hogy mivel az első levél nem fogyott el lehetek- e terhes ? Előre is köszönöm a válaszát.
Az orvos válasza:
Nincs teljesen biztos módszer. A hatékony védelem kezdete a kezdés időpontjától is függ.


Erzsébet2017-07-05 19:58:46
Tisztelt Dr. Úr! 50 éves vagyok, minden hónapban megjön a menzeszem. Az utóbbi 2 hónapban túl sokáig tartott, és ergam cseppel mulasztottam el. Május 18-30-ig, Június 20-tól július 4-ig. Ráadásul hőhullámok zavarták napjaimat és az éjszakámat is. Elhúzódó menzeszemet már régen is több alkalommal az ergam csepp szüntette meg.De ilyen sokáig tartó hőhullámom nem volt, csak menzesz előtt pár napig. Lehet, hogy beléptem a klimax korba? Most rendeltem meg a barátcserje kapszulát hátha segít. Mi a véleménye a barátcserjéről? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
50 évesen a hormonok változása már régen elkezdődött. A barátcserje hatásossága 1-2 hónap múlva kiderül, használja bátran és legyen türelemmel.


Varga Nóra2017-07-05 16:15:29
Tisztelt Dr. Úr!Olyan kérdésem lenne hogy kb 8 hónapja próbálkozun a babával de még nem jött össze úgy 4 hónapja kiderült hogy nincsen peteérésem valószínű hogy előtte sem volt minden eredményünk jó ön szerint mi lehet az oka és mit lehetne tenni, Clostilbegy gyógyszert kipróbáltam 3 hónapig de csak egyszer volt peteérésem, ön szerin mi az ok és mit lehetne csinálni. Köszönöm válaszát.
Az orvos válasza:
A Clostilbegytet felíró kolléga sokkal több információ birtokában van, így nem adhatok tanácsot. Csak azért írok választ és nem törlöm a levelet, mert a többi olvasó számára akérdésből nem derül ki egyértelműen, hogy már kezelés alatt áll.


Alexa2017-07-04 14:28:01
Doktok Úr!! Erős és furcsa szagot áraszt a hüvelyem. Mi lehet az oka? A szagot nem tudom semmihez hasonlítani. Előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Hüvelyi fertőzés lehet az oka, kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Anna2017-07-03 22:12:12
Tisztelt Doktor Úr! Pár napja vesztettem el a szüzességem, és azóta (leginkább esténként) görcsöl az alhasam. Ez normális ilyenkor? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A görcsök okának kiderítésére kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Nikolett2017-07-03 22:06:16
Kedves doktor ur! 10 honapos kisfiamat szoptatom de mar par honapja csak a bal mellembol. A jobb mellben kevesebb is volt a tej meg el is apadt sajnos. Par napja neha pici ver cseppek jelennek meg a jobb mellemen, ha megnyomom a mellbimbom is, par apro csepp tej es par csepp ver is vsn mellette. Ez egy par napja kezdodott, nem serult meg es nincs benne kitapinthato csomo sem. Szeretnem megkerezni, hogy ez szoptatas alatt (a masik mellbol szoptatok,ahogyar irtam korabban) normalis? Udvolettel, A. Nikolett
Az orvos válasza:
A mellekből ürülő vér nem normális dolog, kérjen sebészeti vizsgálatot,


Andrea2017-07-02 17:23:11
Üdvözlöm! 42 éves vagyok, Németországban élek, 3 évvel ezelőtt kezdődtek a tüneteim. Eleinte éjszakánként izzadtam,de annyira, hogy hálóinget kellett cserélnem, valamint éjjel minimum 6x felébredtem. Az izzadás megszűnt, viszont egy éjszakám sem volt amit végig aludtam volna azóta sem 6-10.szer biztosan fel ébredek. Egy pár hónapja hőhullámok jönnek, de csak reggel ébredés után, éjjel meg a kezeim zsibbadnak (nem a karom csak a kezem és az újjaim ) sokszor szédülök is. Ugye ez a klimax? A házi orvosom szerint még túl korai. Tri-regol 3x21 fogamzásgátlót szedek. Azt nem tudom, ha klimaxol valaki akkor a tabletta mellett is elmarad a vérzés vagy sem? Nekem normálisan jelentkezik a menstruációm bár, kevesebb, mint régen. Mit tudok tenni, hogy könnyebb legyen az élet így? Ez az éjszakai nem alvás már kikészít sajnos. Köszönöm válaszát előre is.
Az orvos válasza:
A klimaxos tünetek 42 éves korban is elkezdődhetnek, ez nem jelenti azt, hogy a vérzés rövidesen kimarad. Magyarországon a szakmai ajánlás szerint kombinált fogamzásgátlót 40 éves kor felett nem ajánlatos szedni a trombózis növekvő veszélye miatt. Javaslom kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Laura2017-06-28 10:29:28
Tisztelt Doktor Úr! Már 2 éve küzdök egy problémával. Csípést érzek vizelés előtt vagy éppen utána. Több orvosnál jártam akik minden vizsgálatot elvégeztek és tenyésztést is csináltak. Minden eredményem tökéletes szóval egészséges vagyok de a problémám mainapig megmaradt. 3 hónapja mindennap írom hogy mikor jelentkeznek a tünetek és azt tapasztaltam hogy általában a fogamzásgátló alkalmazása után. Lehetséges hogy tényleg a gyógyszernek van ilyen hatása a szervezetemre? Már 3 éve ezt a gyógyszert használom és más problèmát nem èszleltem. Előre is köszönöm a választ!
Az orvos válasza:
Nemvalószínű, hogy a fogamzásgátló okozná a problémát, legfeljebb az amúgy is meglévő tünetek erősödnek fel.


Noemi2017-06-28 00:32:03
Tisztelt doktor ur!! Feher fojásom van a menstruaciom kesik 1 hete fat a hasam alja és köldököm bal oldala ha megnyomom kerem adjon választ minel hamarabb mert megvagyok remulve
Az orvos válasza:
Csináljon terhességi tesztet és mindenképpen kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Lola2017-06-27 17:58:32
Jonapot!olyan kerdesem lenne hogy 10napja voltunk a parommal egyutt megszakitassal nem jott belem de valami megis kifolyt belolem nagyon felek hogy megis terherbe estem 5nap mulva kell megjonnie lehetseges hogy terhes vagyok ? A teszt negativat mutatott
Az orvos válasza:
A teszt ilyenkor még negatív. Ismételje meg a vérzés várt időpontja után 1-2 nappal.


Noemi2017-06-27 07:38:28
Jo napot doktor ur 06.22 9:36 os kerdezo. Koszonom valaszat! Mint tudattam onnel 06.03-06.07 ig volt mentruaciom 15 en vagy 16 volt ovulaciom mai nappal csinaltam 2 tesztet POZITIVAT teszteltem mensi elott 4 nappal.Nagyon boldogok vagyunk parommal. Orvoshoz ket het mulva megyek megvarom a menszesz kimaradasat. Megegyszer koszonom segitseget. Jo napot.
Az orvos válasza:
Szívesen.


Olgi2017-06-26 19:35:21
Tisztelt Doktor Úr! 26 éves vagyok, több mint egy évvel ezelőtt veszítettem el a szüzességem, azóta nem élek szexuális életet(egyszeri alkalom volt). Az lenne a kérdésem, hogy a rákszűrést ajánlott lenne már elvégeztetnem?
Az orvos válasza:
A méhnyakrákot okozó HPV vírust akár egyetlen alkalommal is megkaphatja, ezért tanácsolom az évenkénti rákszűrést.


Aniko2017-06-26 11:22:18
Kedves Doktor Ur! 2 honapja rovidebb ideig tart a menzeszem es a mennyisege is kevesebb! Rossz a kozerzetem, emelygek, sokat szedulok es az emesztesem sincs rendben! Pajzsmirigy alulmukodesem van, amire szedek gyogyszert es a legutobbi vervetel alkalmaval a TSH ertekem is rendben volt! Azt szeretnem megkerdezni, hogy a keves menzesz es a pajzsmirigy betegsegem ellenere lehetek terhes? Ha igen, akkor mikor erdemes tesztet kesziteni? Valaszat elore is nagyon koszonom!
Az orvos válasza:
A kevés menzesz és a pajzsmirigy alul működés ellenére lehet terhes. tesztet már akkor is lehet csinálni, ha késni kezd a vérzés, vagy bármikor, amikor gyanú merül fel, például rosszullétek vannak vagy a menzesz kevesebb.


Reks2017-06-26 07:05:23
Tisztelt doktor úr! Április óta nuvaring gyűrűt használok, múlt héten mikor együtt voltam a barátommal belém ment, az új gyűrű iylenkor már egy hete fent volt. Az együttlét után 3nappal menstruációs tüneteim azaz tompa alhasi görcseim és barnás folyámos volt, ami kb 4napig tartott. Az a kérdésem lehetek-e terhes?, más módon nem védekeztünk. Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Semmilyen módszer nem 100 %-s, tehát elvileg lehet terhes. A panaszok miatt nőgyógyászati vizsgálat szükséges.


Noemi2017-06-22 09:36:33
Kedves doktor ur. 25 eves vagyok rendszeres nemi eletet elek 5 honapos kapcsolatban. Kanadaban elek 3 eve most babat tervezunk parommal. Utolso mentruaciom 2017.06.03-07 ig. Rendszeres 26 napos ciklus.15 re vartam az ovulaciot, elvegeztem egy ovulacios tesztet amin ket csik lett. Szoval egyuttletre kerul sor minden masodik nap a mai napig mensturacio utan. Mai nappal erzek enyhe szurast es a mellem fajdogal , kovetkezo mensi 30 ra varom. A derekam nagyon faj, itt hajnal van arra ebredtem fel.oh csak megjegyzem 4 eve volt es missed abortuszom. Felek hogy nem eshetek teherbe mert probalkozunk 3 honapja es semmi ez az 5 ik honap. Mikor tanacsos tesztet vegeznem? Koszonom hogy meghalgatott. Noemi.
Az orvos válasza:
Ha volt missed ab-ja, akkor bizonyította, hogy teherbe eshet. Tesztet akkor érdemes csinálni, amikor a menzesz késik,


Oláh Roxána2017-06-21 19:18:54
Jónapot doktor ú 18 éves vagyok és félelmem van atól h nem lehet gyerekem de nemi aktusom még soha nem volt ezért a kérdésem a következő reggel meg jött a menszeszem de az nap délutánra elis múlt miért van ez és mi az oka ennek? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Vizsgálat nélkül érdemi véleményt nem lehet mondani.


Márta2017-06-19 22:32:39
Tisztelt Doktor Úr! Évek óta van egy 4-5 cm-es petefészek cisztám, ami nem okoz panaszokat. Szeretnék kisbabát, ezért azt szeretném kérdezni, hogy a terhesség során okozhat majd problémát a ciszta? Ha igen, és ha már terhes lennék, mikor jelent kisebb kockázatot a műtét a magzatra, a terhesség korai szakaszában vagy később? Esetleg altatás nélkül megoldható a ciszta eltávolítása? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Márta
Az orvos válasza:
Altatás nélkül nem lehet hastükrözést végezni, csak nyitott hasi műtétet gerincvelői érzéstelenítésben. % cm alatti ciszta nem valószínű, hogy problémát okoz.


MÓNIKA2017-06-19 14:50:09
Tisztelt Doktor Úr! Május 27-én volt menstruációm. A ciklusom 21-23 napos. Június 10-én be kellett vennem az Escapelle nevű eseményutáni tablettát, ez után időben megjött a menstruációm június 16-án, jelenleg is tart. 1-2 hónapja kiírta a nőgyógyászom a Symicia nevű fogamzásgátlót. Kiváltottam, mert szeretném elkezdeni. Így hogy bevettem az eseményutáni tablettát, most elkezdhetem szedni, vagy várjak a következő menzeszemig? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Bármelyik menzesznél elkezdheti a szedését.


BRIGI2017-06-18 19:23:00
Tisztelt doktor úr! Cerazette fogamzásgátlo mellet lehet e rubofent enni?
Az orvos válasza:
A gyógyszer leírások szerint nincs kölcsönhatás, tehát szedhető.


Imola2017-06-18 17:00:24
Tisztelt Doktor Úr! A normix nevű antibiotikum csökkenti-e a nuvaring hatását? Válaszát köszönöm!
Az orvos válasza:
A Normix gyakorlatilag nem szívódik fel, ezért nem gyorsítja a fogamzásgátló lebomlását.


Kata2017-06-18 16:59:07
Jo napot kívánok .Olyan problémával fordulok önhöz , hogy menstruacio elott 2 nappal jól látható pozitívat teszteltem es a nemvart utáni napon picit barnazas jelent meg enyhe gorcsel ez jelenthet problémát ? Várom válaszát szep napot kívánok .
Az orvos válasza:
Javasolom, hogy minél előbb kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


krisztina2017-06-15 14:07:46
2017.06.15Üdvözlöm, az lenne a kérdésem,hogy ha ápr 28-án voltam együtt egy fiúval, de nem biztos a 100%os védekezés,aztán május 2.-án megjött ,tartott 3 napig utána pedig május30.án megint megjött és rendesen 5napot tartott( megjegyzem mindvégig stresszeltem a teherbeesés miatt) ,akkor lehetséges hogy terhes vagyok? Válaszát előre köszönöm
Az orvos válasza:
Nem valószínű a terhesség, de a biztonság kedvéért ajánlatos tesztet csinálni valamint a leghalványabb gyanú esetén is nőgyógyászati vizsgálat szükséges.


Csicso2017-06-14 19:16:10
Tisztelt Dr. Úr! A párommal babát tervezünk. Kb. az ovuláció közelében voltunk eggyütt. 6.napja hogy késik a menszesz viszont a tesztek negatívat mutatnak. Az utolsó vizsgálatnál (egy éve) volt cisztám. Előtte ilyennel műtöttek is. Annyi tünetet érzek hogy kicsit szurkál a hasam alja és érzékenyek a bimbóim. Ön szerint kezdjek aggódni mert baj lehet vagy kaptam esélyt a babára? Előre is köszönöm válaszát.
Az orvos válasza:
Érdemes nőgyógyászati vizsgálatot kérni, a teszt is tévedhet vagy lehet ciszta is az ok többek között.


DÓRA2017-06-11 15:54:43
Tisztelt Doktor úr! 6éve megvan a menzeszem, szűz vagyok még, egy hónap kimaradt ezelott, a héten kellene megjonnie (juni 16án).Mit gondol mi lehet a gond?
Az orvos válasza:
Ha terhesség kizárható, akkor a legvalószínűbb átmeneti hormonzavar.


Németh Kitti2017-06-10 21:27:44
Jó estét kívánok!! Kérdésem az lenne hogy tavaly novemberben született meg a kisfiam és mikor a hathetes vizsgálatra visszamentem irattam fel azalia nevű fogamzásgátlót!! Január ötödikén szedtem be az első szemet és március 25.-én az utolsó szemet! Április ötödikén egy kis barnaság volt két napig és azóta semmi!! Vettem​két terhességi tesztet és mind a kettő negativat mutatott!Lehet hinni a tesztben vagy mégsem? Mi lehet a baj?? Miért nem jön meg a menstruációm??
Az orvos válasza:
A vérzés hiányának oka lehet a szoptatás vagy a tejtermelést irányító hormon még mindig magas szintje, a fogamzásgátló utóhatása és kis valószínűséggel persze terhesség is. Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Tímea 2017-06-07 11:30:14
Tisztelt Doktor Úr! Egy védekezés nélküli aktus után 12 órán belül Escapelle t vettem be. Az aktust követő 16,21,35 napon negatív lett a reggeli vizeletből végzett teszt. Azóta már volt 4 napig tartó menstuacio. Hihetek a tesztnek? Teljesen elbizonytalanodtam, annyi mindent olvasni terhesség alatt menstuáló nőkről, negatív tesztekkel.... köszönöm a választ!
Az orvos válasza:
Normális menzesz és negatív tesztek esetén igen kicsi a terhesség valószínűsége. Természetesen minden lehetséges, előfordul ritkán negatív teszt és normálisnak tűnő menzesz mellett is terhesség.


Ritus2017-06-07 07:52:20
Tisztelt Doktor úr. Azt szeretném kérdezni, hogy a bíbor kasvirág tabletta csökkentheti a Dienille fogamzásgátló hatását?
Az orvos válasza:
Nem található olyan adat, ami szerint csökkentené a hatását.


Varga andrea2017-06-04 21:59:11
Jo napot kivanok.elnezest kerek a zavarasert lenne egy kerdesem.masfel honapja szedek fogamzasgatlo tablettat viszont a mai tablettam nem tudtam bevenni mert kiesett a levelbol.igy mennyi eselye van hogy a kovetkezo kozosuleskor teherbe esek.nem szeretnenk babat.eddig rendesen szedtem a leirasnak megfeleloen.csak ma nem tudtam bevenni.ettol meg nem lehetek terhes ugye??
Az orvos válasza:
Akár egy tabletta kimaradása esetén is a védelem szünetelésével kell számolni. Mindenképpen ajánlott egyéb módszert, pl. óvszert használni.


Sarcsevity Anita2017-06-03 06:25:25
Doktor úr.Mi történhet,mivel már másfél éve nem szoptatok,megduzzadtak 7napja a melleim,érzékeny,és megindult a tej belőle.Viszont egy hét késéssel vérzès következett be,de semmi előjellel,görcsös fájások sem jelentkeztek semmi.
Az orvos válasza:
Először nőgyógyászati vizsgálat javasolt.


Gyarmati Andrea2017-05-30 09:20:46
Tisztelt Doktor Úr! 45 éves vagyok 10 éves a fiam terhesség alatt elkaptam a páromtól a condilomát. Azóta nem volt senkim most van egy párom de nem megy az együtt lét mintha be lennék görcsölve szűk vagyok be sem jut már az fáj ha meg próbálja.tehetek valamit???
Az orvos válasza:
Ha nincs szervi oka, akkor forduljon szexuálpszichológushoz.


Maja2017-05-29 00:44:23
Kedves Doktor Ur! Elso szulesem hosszas volt, a babam 3 orat volt a szulocsatornaban ugy, hogy alulrol is latszott. Vegül vakuum segitsegevel szuletett meg. A gatizomhoz zartozo tartoszalagok kozul nehany elszakadt, igy huvelysülyedesem lett. A huvelyfal es a vegbel kozott helyezkedo izom is elszakadt. Mindezeket kesobb vettem eszre. A helyszinen is sokat varrtak, de ugy gondoltam, meggyogyulok. Nos. Tagabb lett a huvelyem ezaltal, nem tudok tampont hordani, nem tudok szaladni, sok mas sportot sem tudok vegezni, mert egyes gyakorlatok alatt bemegy a levego a huvelyembe es utana egy erdekes hang kisereteben tavozik. A kerdesem, hogy ezek utan Ön mit ajanl? A masodik gyermekemet szuljem termeszetesen, mert lent mar ugyis minden laza....vagy egy ujabb szules ronthat a helyzeten es biztosabb ha csaszart kerek? Nem szeretnek meg tagabb huvelyt, mar igy is eppen eleg tag lettem. Valoban tagabbak a nok minden szules utan?Mütettel javithato az allapotom, de csak a csaladtervezes lezarta utan...es mig nem erzem tul idosnek magam...nem.merem mondani, h lezartam, ezert meg vagy 11-12 evet varat magara a mutet. Valaszat elore is koszonom.
Az orvos válasza:
Hüvelyi szülést javasolnék, egy esetleges gátmetszés során lehet alakítani a hüvelybemeneten, javulhat az állapota.


Bara2017-05-24 14:55:20
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném kérdezni, hogy ha spirál van fent, lehet e használni vibrátort?Nem fog elcsuszni? Köszönöm előre is.
Az orvos válasza:
A vibrátor miatt a spirál nem csúszik el.


Ági2017-05-23 23:02:05
Tisztelt dr.úr. Olyan kérdésem lenne hogy a mestruáció alatt csináltam tesztet és a második csík nagyon halvány ilyen esetben még számíthatunk továbbra is pozitív tesztre?
Az orvos válasza:
Pár nap múlva ismételje meg a tesztet. Ha terhes, akkor már egyértelműbben lehet pozitív az eredmény.


Lindi2017-05-23 19:21:24
Jo napot dr ur. Lenne egy kérdésem. Ovulácio elött 2nappal voltunk együtt. Az lenne a kérdésem hogy ilyenkor mennyi esélye van a twrhességnek vagy attol még lehetek e terhes? Elöre is köszönőm ha válaszol.
Az orvos válasza:
Egy védekezés nélküli ciklusban, ha minden rendben van akár a 30 %-t is megközelítheti a teherbeesés valószínűsége.


Tünde2017-05-14 11:19:22
Üdvözlöm. Azt szeretném megkérdezni hogy terhesség alatt ártalmas, veszélyes külső vibrátor használata? A többszörös, több orgazmus ártalmas, veszélyes lehet?
Az orvos válasza:
A szexuális izgalom kismértékben fokozhatja a méh görcskészségét, ami erre hajlamosító tényezők esetén okozhat vetélést, koraszülést. Normális terhességnél ilyen problémával általában nem kell számolni.


Horvathne Kovacs Nora2017-05-13 10:57:51
Tisztelt Doktor Ur! Egy nogyogyaszati problema miatt fordulok Onhoz.Az idei ev januar vegen atestem egy vetelesen. Az ultrahang szerint a terhesseg 5-6dik heteben jartam. (Az utolso menstruaciom idopontja 26/11/2016)A veteles elott kozvetlenul korhazba kerultem eros verzessel es alhasi fajdalmakkal.A nogyogyasz akivel beszeltem azt mondta hogy 4-6 heten belul varhato menstruacio ez utan az eset utan. Azota sincs havi verzesem egyaltalan. Kulfoldon elek a csaladommal. Az itteni korzeti orvostol kaptam beutalot ultrahangra, melynek eredmenye: A meh alakja, merete normalis.Az endometrium vekony, vastagsaga 14mm. A jobb ovarium merete 9 ml, benne egy avascularis ciszta. A bal ovarium atrofias, merete 3ml. Ismetelt vizsgalat szukseges 4-6 heten belul.Tovabba beutalot kaptam hormonalis vertesztre is, melynek 2 het mulva less meg az eredmenye. 36 eves vagyok. Van egy 5 eves kisfiunk es nagyon szeretnenk meg egy gyermeket. Egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy ez sikerulni fog ilyen egeszsegugyi hatterrel. On mit gondol a leirtak alapjan? Mi lehet a problema? Miert nincs azota sem menstruaciom? Valaszat elore is koszonom. Tisztelettel: Horvathne Kovacs Nora
Az orvos válasza:
A leírtakból nem állapítható meg olyan probléma, ami megakadályozná egészséges gyerek születését.


Franciska.2017-05-09 18:45:51
Jo napot doktor úr. Lenne egy kérdésem. Ovulácio után kb 4.5 napig volt barnás folyásom de akkor láttszott mikkr a toelett papirral meg töröltem. Attol még lehet terhes vagy nem. Elöre is köszöm ha válaszol.
Az orvos válasza:
Kevés barnás vérzés mellett is lehet terhes.


Enikő2017-05-09 17:51:02
Tisztelt Doktor Úr! Második hónapja szedem a Mistrall fogamzásgátlót, de ebben a hónapban a 3.napon fogműtét miatt Curam Duo-t kellett szednem a 10. napig. Az lenne a kérdésem, hogy mivel már nem szedem a fogamzásgátló ugyanúgy kifejti hatását? Vagy azt majd csak a menstruációt követő újabb adagnál? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Enikő
Az orvos válasza:
Elvileg nincs összefüggés, kivéve, ha a Curam hasmenést okoz.


Cintia2017-05-08 22:17:14
Tisztelt Doktorúr! 3 éve szedek fogamzásgátló tablettat (Tri-Regol) eddig semmilyen problemam nem volt vele rendszeresen mentsruáltam. 2 hónapja egy nappal később jött meg ez még nem is nagy gond de ma egész délelőtt barnás szinte fekete folyasom lett délutánra pedig megjött. A problémám az, hogy 15 nap múlva kellett volna mentsruálnom. Még egyszer sem volt ilyen esetem. Mi lehet a gond? Válaszát előre is köszönöm! Cintia
Az orvos válasza:
Vizsgálat nélkül csak találgatni lehet. A leggyakoribb ok ilyen vérzés hátterében tabletta szedési hiba, felszívódási probléma, vagy felgyorsult lebontó működés.


Tori2017-05-01 21:30:18
Tisztelt Dr. Úr! 18 éves vagyok, szűz; tampon felhelyezésekor vagy egyéb hüvelyi behatolás esetén hirtelen rosszul leszek: egyik pillanatról a másikra elgyengülök,émelygek, homályosan látok,megemelkedik a testhőmérsékletem, megfájdul a fejem és van egy minimális hányingerem; egy alkalommal mikor a barátom az ujjával probált kényeztetni könyezni kezdtem, teljesen indokolatlanul és kontrollálhatatlanul (nem volt érzelmi oka és nem is fájt). Mik ezek a furcsa tünetek? Beteg vagyok?
Az orvos válasza:
Írásban, távolról nem adhatok tanácsot.


Angi2017-05-01 17:38:50
Tisztelt dr ur. Lenne egy kérdésem önhöz. Most 27 28 án voltunk együtt és a mai nap elkezdett egy ilyen barnásos folyás lenne. Ilyenkor lehetek még terhes vagy mennjek el dokihoz. Mi ilyenkor a tehendö.
Az orvos válasza:
Ha késik a menzesze, akkor csináljon terhességi tesztet. Orvoshoz menni egy héttel később is ráér.


Timi2017-05-01 17:33:25
Kedves doktor uŕ. Lenne egy kérdésem. 7végén voltunk együtt a párommal. Kisbabát tervezünk. Mai napp van egy kis barnás folyásom de csak a kitörlésnél látszik ilyrnkor mi a tehendö? Köszönettrl timi
Az orvos válasza:
Egyenlőre nincs teendő. Ha késik a menzesze, akkor csináljon terhességi tesztet.


Kósa Ildikó 2017-05-01 15:47:32
Jó napot kívánok doktorúr érdeklődni szeretnék terhességi teszt ügyében,2 terhességi tesztet csinàltam most 2017.04.29én azon a màsodik csík nagyon halvány volt de a mai napon 2017.05.01-én reggeli első vizeletből csináltam és az is pozitív lett így az lenne a kérdésem hogy körül belül mikor kell orvoshoz fordulnom, vagy vàrjak még egy hetet és csinàljak még egy tesztet? A menszeszem ma 05.01-én 6 napja késik. Vàlaszàt vàrom. Köszönöm
Az orvos válasza:
Ha a számítások szerint alakulnak a dolgok, akkor kb 7-10 napos késés után érdemes orvoshoz fordulni.


Ildikó 2017-04-29 11:50:19
Tisztelt Doktor Úr! Fogamzásgátló abbahagyását követően két hete késik a menstruáció, csupán szeretkezések után vérzek néhány órát. Meddig várjak mielőtt oevoshoz fordulok? Köszönöm szépen!
Az orvos válasza:
Két hetes késésnél már érdemes nőgyógyászhoz fordulni.


Dankó Józsefné2017-04-28 15:14:13
Tisztelt Doktor Úr! Szeméremcsont törés után bot használatára kényszerültem. 4 hónap bot használat után ezen az oldalon a mellemben fájdalmat érzek bizonyos mozdulatoknál. Tapintásra nem érzek fájdalmat. Lehetséges hogy izomfájdalom vagy közben kialakult nálam mellrák is. Nagyon aggaszt a dolog. Kérem segítsen ebben! Köszönettel: Éva
Az orvos válasza:
Mellrák gyanúja esetén mammográfiai vizsgálat javasolt, kérjen beutalót háziorvosától. A mellrák a korai szakaszban általában nem okoz fájdalmat, így lehet, hogy "csak" izomfájdalomról van szó. Kivizsgálni akkor is szükséges.


Csilla2017-04-24 08:49:49
Jo napot kívánok!28 éves vagyok, összesen 3 hónapig szedtem a Yaz nevű fogamzásgátót, mivel volt egy cisztám. Ami szerencsére eltűnt, így most már szeretnénk babát. Ön szerint mikortól probálkozhatunk?
Az orvos válasza:
Fogamzásgátló abbahagyása után 3 hónapot szoktam javasolni.


Péterné Tóth Annamária2017-04-20 13:00:20
Tisztelt Doktor Úr! Április 5-én kezdtem el használni a fluomizin hüvelytablettát. Április 10-én kellett volna megjönnie. Már 9 napot késik. Szedek vitaminokat. ( E-vitamin, Czeizel 1 vitamin) Nagyon szeretnénk a Férjemmel kisbabát. Nincs semmi tünetem. Késhet a hüvelytabletta miatt ennyit? Az előző mentruációm március 17-22-ig tartott. Válaszát előre is köszönöm! Üdv: Anna
Az orvos válasza:
A Fluomizin nem befolyásolja a menstruáció megjövetelét.


Dancs Ágnes2017-04-20 10:42:40
Tisztelt Doktor Úr! 23 éves vagyok, 2003-ban menstruáltam először. Ekkor rendesen hó elején, 5 napig tartott a ciklus. Viszont 2006-ban ez felborult, hisz 3 hónapban ( márc, agu, nov ) nem jött meg, és hó közepére tolódott a ciklus. Ez így volt 2007-ben ( márc, jún ), 2011-ben ( márc, júl ), 2013-ban ( márc, okt ). 2016-ban amellett, hogy 3-rom hó kimaradt ( ápr, agu, nov ), jellemző lett, hogy hó vége felé jött meg, alig volt meg ( inkább barnás, mint vörös volt ), és 3-rom napig tartott a ciklus. Most 2017-ben februárban nem jött meg. Nem értem, hogy miért van ez, hisz szűz vagyok, tehát nem élek szexuális életet. Kérem segítsen. Előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Vizsgálatok nélkül lényegi véleményt nem mondhatok.


Monika2017-04-19 18:37:03
Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni,hogy fogamzásgátlót szedek már 1,5éve és mindig hétfőn jött meg a menstruációm,és akkor kell kezdenem a tablettat is(Daylette)a menstruácio elso napján. És beteg voltam ami miatt Keddenként jön már meg,és azt kérdezném hogy most akkor kedden kezdjen szedni a tablettát is? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A 21 napos szedés után 7 nap szünetet kell tartani, ha ilyen gyógyszert szed, függetlenül a vérzés megjövetelének napjától. Daylette néven Magyarországon nincs forgalomban gyógyszer.


Elza2017-04-18 13:29:18
Tisztelt Doktor úr! Pajzsmirigy gyulladás okozhat állandó hüvelyfolyást gyulladást vagy valamilyen hormon zavar? Tisztelettel Elza
Az orvos válasza:
Pajzsmirigy gyulladás önmagában nem okoz hüvelyi folyást és nem változtatja a női hormonokat, ezek között legfeljebb közvetett összefüggés lehet.


Nita2017-04-11 17:04:12
Tisztelt Doktor Úr! December végén abbahagytam a fogamzásgátló szedését (Sensonette 75/20 mg) 8 év szedés után. Januárban még megvonásos vérzésem volt a gyógyszertől,aztán következő menstruációm 27. napon jött meg, majd 36. napon.. Március 6.-án 36. napra megjött a menstruációm. Mmárcius 19.-étől egyáltalán nem védekezünk a párommal. Babát szeretnénk. Csináltam tesztet április 4.-én negatív lett. Jelenleg sem jelentkezett menstruáció (37.napon vagyok) Olykor görcsöl a hasam, fáradékony vagyok..sima átettsző hüvelyváladék van vérzés nincs. Van esély a terhességre és teszteljek pár nap múlva? Vagy ebben a hónapban kimarad a vérzés a gyógyszer miatt, és azért nem jön meg? Köszönöm a válaszát!
Az orvos válasza:
A jelenlegi vérzések felelnek meg a saját ciklusának, a fogamzásgátló már nem befolyásolja a vérzéseket. előfordulhat későbbi peteérés, emiatt érdemes a tesztet ismételni, majd nőgyógyászati vizsgálatot kérni.


Duró Nikolett2017-04-08 09:44:07
Jó napot az lenne a kérdésem hogy január 4-én kezdtem el szedni a linddinette fogamzásgátlót és be állt A menszeszem de most áprisban 2 szemet nem vettem be március 26 án kértem el szedni az új csomagot április 15 hagynám abba de ki számoltam hogy április 4 5 én vagyok termékeny és pont akor voltunk együtt a párommal de most még jött a menszeszem április 8án mi lehet a probléma lehetek terhes köszönöm
Az orvos válasza:
A kihagyott tabletták miatt a védelem átmenetileg megszűnt. A gyógyszer okozhat vérzése rendellenességet és a terhesség sem zárható ki.


Anna2017-04-05 17:20:27
Tisztelt doktor úr! 36 éves nem szült,fogamzázásgátlót sosem szedett nő vagyok.Sajnos pár hete alkalmi viszonyba kerültem egy nős férfival, utólag derült ki hogy a nejét egy éve méhnyakrák miatt műtötték.Azóta nagyon aggódom hogy a HPV vírust átadhatta e nekem a férfi?(óvszerrel védekeztünk)Mennyi idő mulva lehet ezt kimutatni nálam? Köszönöm a válaszát
Az orvos válasza:
Az óvszer mellett minimális a fertőzés veszélye. Legkorábban pár hónap múlva mutatható ki a HPV jelenléte.


Szamó2017-04-03 18:29:13
dvözlöm! 3 éve szedem a deciora fogamzásgátló tablettát. Az a problémám hogy a gyógyszermentes hét előtt erőss folyásom van hogy engem és a páromat is kicsípi. Mitől lehet és mit lehet tenni elenne? Előre is köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
Valószínűleg hüvelyi fertőzés történt, a helyes kezelés megállapításához nőgyógyászati vizsgálat szükséges.


Eszter2017-03-30 18:47:48
Tisztelt Doktor Úr! Sajnos a helyzetemből adódóan, mivel külföldön élek, és jelenleg nincs biztositásom nem tudok nőgyógyászhoz fordulni, ezért szeretném mielőbbi segitségét kérni. Már másodszor fordul elő, hogy a menstruációm előtt 1 héttel barnázás jelentkezik nálam. Az első alkalommal 1-1,5 héten keresztül tartó barna folyást követően egyszerre egy nagyobb mennyiség ürült ki a szervezetemből majd megkezdődött a normális menstruációm, miután véget ért a menstruációm, a barnázás még nagyjából 5 napig jelen volt. (Esetleges felfázásra gyanakodva kamilla fürdőt vettem minden nap igy múlt el.) Ám most már ismét 5 napja ugyanúgy a menstruációm előtt egy héttel ismét barna folyásom van. Fekete-barna szinű, kellemetlen szúrós szagú, olykor folyékony olykor zselés állapotú, egyáltalán nem sok, kevés kerül ki a szervezetemből. Ezúttal normális piros vér is jelentkezik de nagyon csekély mértékben ezért gondolom, hogy ez még nem lehet a menstruációm. Nagyjából 2 hónapja volt egy hasi megfázás/felfázásom ami erős görcsökkel járt, (pár napon keresztül) illetve nagyjából 1-1,5 hónapja hagytam abba egy pár hónapos diétát. Ezáltal én valamilyen felfázás, bakteriális fertőzésre, vagy hormon zavarra gyanakszom. Viszont azt sem szeretném figyelmen kivül hagyni, hogy már jó ideje, az elmúlt hónapokban pedig csak méginkább nagy stressznek vagyok kitéve. Rengeteg stressz van az életemben ami lehet, hogy ugyanúgy közre játszik. Mielőbbi válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
A felsoroltak közül, felfázás, hüvelyi bakteriális fertőzés, vagy hormon zavar egyaránt lehet az ok, ezen kívül például petefészek ciszta. Ezek közül dönteni vizsgálat nélkül nem lehet.


editke19902017-03-29 14:05:02
Tisztelt Doktor Úr! Febr. 23menzeszem megjött. Általában 28-31 naposak a ciklusaim.Gyógyszert sose szedtem. 10év alatt egyszer maradt csak ki, amig be nem állt. Babát tervezünk. Végig együtt voltunk a március honapban, ovus napokat is nézve. Körülbelül 18án azt éreztem mintha meg akarna jönni,de semmi. Jelenleg 6napja késik a nem vártam. Egyedüli jelenségem a mellfájásom ami olyan mint ami a mensim elött is szokott lenni (általában elötte egy héttel szokott jelezni igy a mellem). Reggel teszteltem egy negatívat. Várjak még, vagy ez már egy teljesen elhagyhato vágy hogy két csikos legyen. ? A tesztem a gabriel nevü gyors teszt volt. Köszönet
Az orvos válasza:
Javaslom ismételje meg a tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Orgován-Kocsis Kitti2017-03-28 04:07:20
Jó napot .azt szeretném kérdezni hogy szülés utan mikor várható az első menstruáció?nem szoptatok és nem is volt sajna tej az elejétől fogva.azt meg jegyeznem hogy sosem volt rendszeres a menstruáció terhesség előtt sem.mikor kell esetleg orvoshoz fordulni ha meddig nem jelentkezik vérzés?köszönöm előre is válaszát. Üdvözlettel:Orgován-Kocsis Kitti
Az orvos válasza:
Igen széles határok között változhat az első menzesz ideje. Ha bármilyen gyanú felmerül, kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Szabina2017-03-27 23:50:22
Tisztelt Doktor úr, Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy több éve szedek fogamzásgátlót, és az elmúlt egy hónapban nem szedtem,a vérzés még nem jelentkezett, mikor kezdhetem el újra szedni a fogamzásgátló gyógyszert? Legutoljára február 24-én jött meg a havi vérzésem, ezután maradt ki egy havi adag. Válaszát előre is köszönöm, Tisztelettel: Szabina
Az orvos válasza:
A következő menzesznél kezdhető el ismét a fogamzásgátló. Rövid 1-2 hónapos szünetet tartani egyébként nem ajánlatos.


Judit2017-03-26 18:00:07
Kedves Doktor Úr! Szeretnénk 3.babát a párommal. Másfél hónapja probálkozunk. A múlt honapban két napot volt volt meg a mensim most viszont tegnap kellett volna megjönnie a havi menstruációnak de mostanáig sem jelentkezett feszülő érzést érzek a mellemben kb.két napja, fájdogál a hasam alja de nem görcsöl. Hányingerem van de egyszerre éhes is. A kédésem az lenne h mikor mehetek el egy ultrahangos nögyogyászhoz? Nálunk csak heti egyszer rendel hétfönként. Válaszát köszönöm!
Az orvos válasza:
Legalább 1 hét menzesz késés szükséges.


Barbi2017-03-17 06:08:36
Jó napot.Doktor ur nekem egy olyan kérdésem lenne ,hogy.Fogamzásgátló tablettát szedek 6 hónapja Belara 0,03 mg.Idáig semmi probléma nem volt a vérzéseim rendesen jöttek meg.Most viszont multhét pénteken vettem be 4 fájdalom csillapitó gyógyszert ,mert iszonyatosan fájt a fejem és a fogam is.Vasárnap elfelejtettem be venni a fogamzásgátló gyógyszert.Nem is pótoltam ,mert mire észbe kaptam addigra már eltelt az a bizonyos 12 óra amit a betegtájkoztató ir.Igy viszont hétfön folytattam a szedését a normális módon ugyan abban az idöben.Kedd reggel viszont mire felébredtem elkezdtem vérezni mintha megjött volna aztán másnap gyengébb vérzésem lett és kevesebb.Tegnap délután már ugy tünt semmi nincs elmult erre ma reggelre éppen hogy megint foltokba jelentkezett a vérzés.Lehetséges ,hogy a fájdalom csillapitó zavart be illetve a kihagyott vasárnapi fogamzásgátló tabletta?Egyébként volt méhszájsebem amit kezeltünk és rendben lett.Várom mielöbb válaszát. Köszönettel:Barbi
Az orvos válasza:
A kihagyott tabletta gyakran okoz vérzészavart és a védelem is megszűnik. Terhesség létrejöttére gondolni kell. A méhszájseb önmagában normális állapot.


Ancsa1052017-03-16 17:12:49
Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem, hogy állandó szemcsepp (Duotrav, Simbrinza, Maxidex)használata mellett, fel lehet-e helyezni Levosert spirált? Válaszát köszönöm!
Az orvos válasza:
A leírások szerint egyik szemészeti készítmény sem befolyásolja a Levosert hatását.


Katalin2017-03-13 07:44:11
Jó napot kívánok! Aggodalommal tölt el, hogy 2-3 napja késik a mestruációm,(holott ilyet még soha nem tapasztaltam,eddig mindig időben megjött) és tegnap észrevettem mikor megtöröltem magam, a toalettpapíron hogy valamiféle barnás folyás jön belőlem, de ez a fehérneműig se ér el. Arra gondoltam talán így kezdődik és ma reggelre megindul, de még most sem jött meg viszont ha megtörlöm magam a toalettpapíron most is látszik a barnaság. Fájni nem fáj semmi. Volt egy egy hetes antibiotikum kúrám úgy egy hete, lehetséges az hogy amiatt késik? Válaszát előre köszönöm!
Az orvos válasza:
Csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Anna2017-03-12 10:20:23
Üdvözlöm! Tanácsot szeretnék kérni, hogy vajon mitől nem jöhet meg a menstruációm. Nos, már hat napot késik. Terhesség esélye ki van zárva, mert megfelelően védekeztünk. Viszont máskor is volt, hogy késett több napot de aztán megjött és ciklusközti vérzésem is volt egyszer. Mi okozhatja ezt? Mindenképpen el kellene mennem orvoshoz? Válaszát köszönöm!
Az orvos válasza:
Nincsen olyan védekezési módszer, amely teljes védelmet nyújtana. Többek között ezért is mindenképpen javasolt a nőgyógyászati vizsgálat.


Szandi2017-03-09 23:11:17
Doktor úr. En 16 eves vagyok, es ki hagy a mestruacio 3-5 hanapig szok ki hagyni es amikor meg van akkor a verzes normalis. es nagyon hizok e veget mert hormon zavarom van. nemtudna nekem valamilyen gyogyogyszert ajanlani? Varom a valaszat..:)
Az orvos válasza:
Vizsgálat és az előzmények ismeretének hiányában semmiképpen nem ajánlok gyógyszert.


klara 2017-03-07 20:51:23
Joestet Doktorur! Kivancsian varom valaszat. 47eves no vagyok. Volt fent spiral a nogyogyaszom tanacsa volt hogy szedessem le mert a miomam miatt nem jo ha fent van. Tulsagosan sokat vereztem hosszabb ideig 7-12napig tartottak a menstrualcios idoszakok. Adattam be egy injeciot ami vedekezesre szolgalt de azotais eleg eros verzesem van es hosszu ideig. Ez mitol lehet?
Az orvos válasza:
Mivel csak a leírtakra támaszkodhatok, csak részleges véleményt mondhatok. Erősebb menzeszek oka lehet mióma és a spirál is többek között. A fogamzásgátló injekció beadása után gyakori a vérezgetés az első hetekben, ahogy ezt nyilván a tudomására hozták.


W. Andrea2017-03-05 22:21:05
Üdvözlöm! Ciszta miatt kezdtem el Lindynette 20 fogamzásgátlót szedni az első menstruációs naptól.Nekem 3ik-4ik nap szokott nagyon erős vérzések lenni,2napig alig volt meg a harmadik napra pedig semmiilyenkor már ömlik..Mi történik ilyenkor a menstruácioval,h abba maradt?Beágyazódási barnázás lehetett 2napig?Lehet hogy terhes vagyok,leszek?(csináltam tesztet este, negatív)Ha igen árthat-e babának?
Az orvos válasza:
Ha a menstruáció kevesebb, mindig felmerül a terhesség gyanúja. Ismételje meg a tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Veronika2017-03-05 21:38:42
Jo napot Doktor Ur! Azzal a kerdessel fordulok Onhoz,hogy Mar lassan 2honapja ilyen 2napos szunetekkel egyik percrol a masikra beszur a hasam alja teljesen a vegbel nyilasomig szur az egesz es hozza tarsul a derekfajdalom is van hogy napi tobbszor is A semmibol is ha cdak ulok vagy srtalok akkor is. Meg sok feher huvelytisztulasos folyasom van. Mentrualcio elott napokig barna folyas menstrualcio kozben normalisan verzek menstrualcio utan megint par napig barna folyas. A mentrualciom valtozo ideig tart 4-7nap De ez a szuras ez egyutt jar azzal h izzadok szedulok es ugy szur kozbe. Nem elek nem eletet. Szuz vagyok. Valaszat nagyon varom es koszono..
Az orvos válasza:
Nőgyógyászati vizsgálat szükséges.


Marianna2017-03-05 09:09:56
Tisztelt doktorúr! Azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy rendesen szedem a mercilont, viszont tegnap este 9 órakkor bevetem és utána reggel fél 4 kor egy kicsit hirtelen hánytam. Utána este 7 kor bevettem a gyógyszert majd együtt voltam a párommal (ez most a második hete a gyógyszer szedésnek) lehetek e terhes? Válaszát előre is köszönöm
Az orvos válasza:
Kis mennyiségű egyszeri hányás a tabletta bevétele után több, mint 6 órával valószínűleg nem befolyásolja a gyógyszer hatékonyságát.


Gyöngyi2017-03-01 21:50:13
Jó estét kívánok.Tisztelt Doktor úr!Tudom hogy igy láthatatlanba sokat nem tud segíteni de meg szeretném kérdezni.Januárba 1 hetet késet a menszeszem és most a februárt teljesen kihagyta.És mikkor a barátommal meg történik a szex vérzek egy pár másodpercig.Akkor fáj a hasam mint mikkor meg jönn de semmi.Ez azóta van mióta késik.Ön szerint ez mi lehet?Köszönöm a válaszát!
Az orvos válasza:
Késve jövő és kimaradó menzesz esetén az első a terhesség kizárása vagy megállapítása.


Bernadett2017-03-01 18:41:11
Még azt szeretném meg tudni hogy ha terhes is vagyok akkor maga szerint hány hetes lehetek?Elöre is köszönöm!!
Az orvos válasza:
A terhesség megállapításához nőgyógyászati vizsgálat szükséges, a pontos nagyságéhoz pedig ultrahangos vizsgálat.


Alexandra2017-03-01 18:34:13
Tisztelt Doktor Úr! Segítséget szeretnék öntől kérni. 1 hónapja nem szedem a fogamzásgátló tablettát (Symicia). Egész hónapban rendszeresen együtt voltam a párommal és nem védekeztünk. 2017.02.26 -án kellet volna megjönnie a menzeszemnek és nem jött meg még a mai napig sem. 3 napja nagyon fáj a derekam ,a hasam alja megvan puffadva és állandóan ehetnékem van. Többször rám jön a rosszullét is. 2017.02.28 -án csináltam egy tesztet de az negatív lett de szerintem korán teszteltem még. Előfordulhat, hogy esetleg terhesség áll a háttérben?
Az orvos válasza:
A teszt tévedhet és az is lehet, hogy korán csinálta. Ezen kívül a fogamzásgátló abbahagyása is okozhat vérzéskimaradást.


Bernadett2017-03-01 18:16:56
Tisztelt doktor Úr!Lene egy kérdésem az hogy mult honapban 2 megjött a betegségem eben a honapban egyszer de terheségre utalo jelek vanak pl 3 hete hányinger szédülés vetem tesztet mind 2 ö le szineződőtt a felső az teljesen az alsó csik halványabban Maga szerint terhes vagyok ?
Az orvos válasza:
Előfordul, hogy valaki terhesség mellett is menstruál.


Fanni2017-03-01 16:50:50
Tisztelt doktor Úr! Előrébb akarom hozni a menstruációm. Lehetséges ha fogamzásgátlót szedek? Velgyn fogamzásgátlót szedek augusztus óta. A helyzet az, hogy hétvégén olyan helyen leszek, ahol nem igazán lenne kellemes érzés ha ezalatt menstruációm van. Szombaton kellene elkezdenem szedni a következő levelet, tehát jelenleg kedd óta a placebo tablettát szedem. Amióta beállt a vérzés mindig pénteken jön meg. Az lenne a kérdésem, hogy ha a csütörtöki és pénteki placebot kihagyom és helyette elkezdem szedni a következő levelet, akkor van e rá esély, hogy holnap vagy pénteken megjön és korábban múlik el? Semmiképp sem szeretném ha emiatt kimaradna az e havi vérzésem. Mihamarabbi válaszát előre köszönöm! Tisztelettel: egy 20 év körüli lány.
Az orvos válasza:
A placebo kihagyása semmilyen módon nem befolyásolja a menzesz megjövetelét. A korábban elkezdett hatóanyag tartalmú tabletta gyakran rendellenes vérzéshez vezet.


Aliz2017-03-01 14:16:08
Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem a következő lenne! Mennyire befolyásolja az antibiotikum (cefzil) a menstruáciot? 02.20-an kaptam a fent említett gyógyszert amit savas középfülgyulladásra írták fel majd ezt követően 02.22 este megjött a bajom (amit 02 25-re vártam) ami úgy tűnt hogy ugyan olyan mint amilyen szokott lenni azzal a különbséggel hogy 1nap elteltével elmúlt. 2.nap semmi majd a 3. napon ilyen rozsaszines váladék volt! Elképzelhető hogy az antibiotikum miatt múlt el a vérzésem vagy ez utalhat terhességre is vagy valami más okból kifolyólag? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Az eltérő menzesz oka lehet a gyulladás a szervezetben, ezzel összefüggésben az antibiotikum és persze terhesség is.


Zsani2017-02-27 11:11:12
Tisztelt doktor Úr.Február 7-én kezdődött a menstruációm és 13-án fejeződött be.14-én voltam együtt a férjemmel védekezés nélkül.Pár napja duzzadtak a melleim,fájnak,a bimbóudvar mirigyes és ha megnyomom pár csepp folyadék jön ki.27 éves vagyok van két gyermekem.A kérdésem az lenne,hogy lehet,hogy terhes vagyok?Tesztet vehetek már vagy még korai?Már szeretném tudni az eredményt.6-a körül kell megjönnie az még egy hét.Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel Zsani
Az orvos válasza:
A fogantatás után két héttel már jelentkezhetnek a terhességi tünetek, egy érzékenyebb teszt is már lehet pozitív. Nőgyógyászati vizsgálat ez után 1-2 héttel esedékes.


Lázár Viki2017-02-24 17:20:28
Tisztelt Doktor úr! Lenne egy nagyon fontos és bonyolult kérdésem. Az utolsó menstruációm első napja február 7. február 9.én voltam a nőgyógyászomnál gyógyszert iratni a Belara tabletátt írta fel azt mondta hogy miútán ott jártam egy héttel kezdjem el szedni így február 16.-án elkezdtem szedni, majd a párommal február 18.án lefekedtünk megszakítással, de azt nem vettük észre hogy mikor aktus közben ki vette elment és utána vissza tette... nos ha a számításaim helyesek február 21.-án ovuláltam, nagy félelmemben vasárnap írtam az orvosomnak aki azt tanácsolat, hogy amíg nincs teszt hagyjam abba a gyógyszer szedését, így február 20án már nem vettem be gyógyszert vártuk hogy tudjunk tesztelni, viszont ma reggel vérzésre ébredtem, nem olyan erős mint menstruációkor és a színe is barnás nem vörös, de nem pecsételő hanem azért annál jóval több. Az orvosom azt monda hogy megjött, de ő szabin van és majd csak március 6.-átol lesz. De ha más a színes és a mértéke biztos hogy menses? szedjem a gyógyszert? vagy lehet hogy terhes vagyok?! Nem értem mi zajlik a testemben azt tudom ha terhes vagyok a hcg még nem termelődik, de ha menses akkor folytathatom a gyógyszert?! teljesen tanácstalan vagyok. sehol nem találok erre semmit. Kérem segítsen! Köszönettel: Lázár Viktória
Az orvos válasza:
Sem a tabletta szedésének kezdése sem az abbahagyása nem világos számomra. Kicsit részletesebb megbeszélésre lenne szüksége.


Melinda2017-02-22 14:12:27
Jó napot kívánok! Az lenne a kérdés hogy: a pasimmal védekezés nélkül szeretkeztünk de kivette mielőtt elment volna. Most Február 18-tól várható 24 napra. Általában nekem 24 és 28 nap között szokott meglenni. A tüneteket észleltem magamon amit előtte szoktam. Pattanás az arcon, ingerültség, az a kellemetlen illat amit szoktam érezni. A mindjárt megjön érzés is van de most van 22-e és ez a 28 nap de még idáig nem jött meg. Rádásul 1 hete még szét is mentünk a párommal. Ön szerint terhesség?
Az orvos válasza:
A megszakított közösülés nem számít megbízható módszernek, túl gyakran fordul elő nem kívánt terhesség.


Grenda2017-02-21 15:18:04
Kedves doktorúr! 15 éves lány vagyok, szűz és a menzeszem már szinte beállt. Január 20-án volt legutóbbi alkalom és 27-ig tartott. A barátom február 4-én volt nálam, kielégítette magát viszont a sperma nem került a kezére utána kb 5-10 perccel nemi szerves kézzel (amin nem volt sperma csak fogta a nemi szervét) kielégitett engem is (de nem dugta mélyre az ujját mert szóltam, hogy fájt ). Február 10 (11-én) meg volt a tojássárgájás folyás és egy kicsit érzékeny a mellem, de nem annyira mint szokott. Ugye nem kell aggódnom a terhességtől? ((ui.: Az utóbbi 2 napban hányingerem van lehet , hogy csak a stressz miatt mert rákerestem a neten a (lehet hogy csak beképzelt) "tüneteimre" és azt írták ki , hogy ez terhesség i tünet (jövő hétre azaz 20-ára várom a menzeszem) lehet, hogy azért is és egy kicsit fáj a torkom meg a fejem és egy kis hőemelkedésem is volt),de már Egy napja késik lehet a stressztől? (Mert a tünetek, a mell fájdalom, és néha hasi görcsök vannak meg olyan érzésem mintha mindjárt megjönne de semmi).miért nem jön meg? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A leírt módon a terhességnek elég kicsi az esély, de nem lehetetlen.


Bettina2017-02-20 06:04:14
Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne hogy együttlét után 14 nappal megjöhet a menstruáció akkor is ha terhes vagyok? A tesztem negatív de a lányomnál is sokára mutatta ki. Előre is köszönöm a válaszát!
Az orvos válasza:
Sajnos semmi sem teljesen biztos. Fordult már elő terhesség mellett jelentkező menzesz és hosszú időn keresztül negatív teszt is.


Pál Anikó2017-02-18 18:58:48
Kedves Doktor úr, influenzás lettem, viszont a jövő héten szeretnék menni szűrővizsgálatra, mert már aktuális lenne. Mennyiben számít, hogy most antibiotikumot szedek? Befolyásolhatja az eredményt? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Az antibiotikum szedése önmagában nem befolyásolja a rákszűrés eredményét.


kristof anita2017-02-18 15:22:35
4 napja kesik a menszeszem lehetek terhes?de a hasam es a derekam nagyon faj mindha megakarna jonni
Az orvos válasza:
A menzesz késésénél természetesen mindig felmerül a terhesség.


Keller Barbara2017-02-18 11:23:41
Kedves Doktor úr! Azért kerestem fel Önt, mert szeretnék több véleményt hallani ezzel kapcsolatban. Jelenleg jaydessem van, ami jól bevált, de azóta igencsak pattanásos az arcom. Hallottam olyat is, hogy méhnyakrákot okoz a jelzőszára. De ennek a hormonjai nem hatnak ki az egész testre, ami gondolom egészségesebb. Kérem az Ön véleményét ezzel kapcsolatban. Köszönettel: Keller Barbara
Az orvos válasza:
A jelzőszál legjobb tudomásom szerint nem okoz méhnyakrákot. A hormon pedig felszívódva természetesen az egész testre hatást gyakorol. A hormonspirál nem helyi hatású módszer.


Fekete Zsanett2017-02-16 08:42:17
Tisztel Dr Úr. 35 éves 3 gyermekes anyuka vagyok,8 éve lekötötték a petevezetékemet.Kérdésem az lenne,hogy a párommal szeretnénk egy közös babát.Lombik program mennyibe kerülne?
Az orvos válasza:
Az árakról lombik programot is végző meddőségi központban érdeklődjön.


Vásárhelyi Kinga 2017-02-15 21:23:06
38 napja voltam együtt a párommal azóta volt menstruációm rendes időpontbant megjött, 10 napja voltam beteg és ma élő fordult vizeléskor, hogy van pár vér csepp is. Mit jelent? Talán fel fáztam? Tényleg rég volt közösülés és a párom nem is ment el bennem.
Az orvos válasza:
Csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Tímea2017-02-15 17:46:43
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy egy nőgyógyászati vizsgálat alkalmával az orvos közölte velem, hogy meg van nagyobbodva a méhem. De ennyi, nem vizsgált tovább, nem mondott semmit, mitől lehet. Elmentem egy magán ultrahangra, ahol kiderült, hogy miómák vannak a méhemben. Egy 38 mm-es, egy 17 mm-es, és egy 10 mm-es.A hasam rendszeresen fáj (tompa fájdalom, de azért már kellemetlen), a menstruációm 7-8-9 napig is eltart, és nagyon erős, nagyon görcsös. Ön mit javasol? Illetve szívesen venném, ha elvállalna, és foglalkozna a problémámmal. Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Tanácsokhoz több információ kellene. Az elérhetőségem megtalálható a honlapon, nyugodtan jelentkezzen.


Kata2017-02-14 17:08:05
Tisztelt Doktor Úr!Két hónapja a menstruációm egy napos utána 2-3 napig csak pecsételő.Az első nap nagyon görcsölök és késni is késik egy hetet. Mielőtt megjönne elég erős tüneteim vannak pl: émelygés,mell érzékenység, szagokat erősen érzem mintha terhes lennék de aztán megjön. Mi lehet az oka? (nem szedek és nem is szedtem fogamzásgátlót)Köszönöm válaszát.
Az orvos válasza:
A tünetek alapján tanácsolom, hogy csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Gabika2017-02-13 11:59:13
Tisztelt Dr.Úr! Ma egy hete,hogy egyutt voltam a parommal a menstruaciom utani elso nap es belem elvezett! Ket,harom napja folyamatosan almos vagyok es olyan erzesem van mintha meg kene jonnie pedig meg nem kell hisz tegnap volt egy hete,hogy vege lett a menstruaciomnak es neha alhasi szurkalodast is erzek egyszer jobb majd bal oldalt!!! Nagyon szeretnenk babat es most probalkoztunk eloszor lehetseges,hogy baba lesz? Valaszat elore is koszonom.
Az orvos válasza:
A megtermékenyítés után 4-5 nappal még nem várható, hogy terhességi tünetek jelentkezzenek.


Ágnes2017-02-10 08:46:22
Tisztelt Doktor úr! Egy 8 éves kislány édesanyjaként kérdezem, hogy természetes-e, hogy kislányom mellbimbó udvara mögött kis "bogok" keletkeztek, normális-e, hogy máris elkezdődik a nemi érés folyamata (tudom, természetesen, hogy ez hosszú évekig tart, de én most mégis meg vagyok lepve...) Köszönöm Erős Ágnes
Az orvos válasza:
Nem vagyok gyereknőgyógyász, csak általánosságban tudok annyit mondani, hogy 8 évesen már jelentkezhetnek a pubertás első jelei.


Babii2017-02-08 16:17:51
Jo napot! 4 honapja elkezdtem szedni fogamzasgatloz (yasminelle). Januar 25-en (szerdan) kimaradt 1 szem gyogyszer. Masnaptol 4 napon keresztul antibiotikumot szedtem (zitinn), azaz vasarnap szedtem be az utolso antibiotikumot. A fogamzasgatloz azelotti nap, azaz szombaton fejeztem be. A kimaradt szerdai gyogyszer utan verzes szeruseg jelentkezett, azonban sokkal kevesebb es sotetebb szinu volt. Nem mondhato verzesnek. A rendes idopontban nem jott meg, gondolom az antibiotikum miatt. Terhesseg kizarva! Masfel hete fejeztem be a gyogyszereket. A kerdesem annyi lenne, hogy vedett vagyok-e, vagy addig nem leszek amig nem jon meg rendesen. Valaszat elore koszonom!
Az orvos válasza:
A ciklus közepéig javaslom a kiegészítő védekezést.


klaudiaa2017-02-07 18:31:02
Szep napot Doktor ur! Esemeny utani tabletta utan hany nappal lehet alkoholt fogyasztani?
Az orvos válasza:
Másnap már nem befolyásolja lényegesen a tabletta hatékonyságát.


Judit2017-02-07 16:27:50
Doktor Ur, Érdeköpdnék,hogy véleménye szerint a terhesség második trimeszterében javasolt-e wellnessezni? Gondolom nagyon meleg vizben nem,de mondjuk egy 30-32fokosban? Illetve a szauna tiltott e vagy ameddig jol esik azt is szabad? Köszönettel,judit
Az orvos válasza:
A 30 fokos íz is alhasi vérbőséget okoz, emiatt emelheti a vetélés kockázatát, hasonlóan a szaunához.


Nikolett2017-02-07 12:50:31
Tisztelt Doktor Úr! 26 éves nő vagyok és 3 éve szedek fogamzásgátló tablettát. Eleinte symicia tablettát majd cipromixet és legtöbb ideig coronelle tablettát szedtem. Most jelentkezett ez a panasz elsőre nálam, hogy menstruációm előtt másfél héttel barna folyás jelentkezett ami kissé véresebb is volt. Aktív szexuális életet élek. Kis alhasi görcseim vannak. Mi lehet a problémám? Köszönöm válaszát Tisztelettel: Nikolett
Az orvos válasza:
Az ilyen zavarnak leggyakoribb oka a tabletta szedésében elkövetett hiba, vagy a hatás külső tényezők hatására történő változása.


egyklauu2017-02-06 21:14:30
Üdvözlöm! A barátommal a menstuációm 4.napján lefeküdtünk és bennem ment el...Ez tegnap történt (és még ma is vérzek).Úgy tudom ilyenkor a legkisebb az esély a teherbeesésnek,de meg szeretném kérdezni, hogy Ön szerint holnap vegyek-e be esemény utánit vagy már nincs értelme,hiszen a 3.nap már csökken a hatása?Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A menstruáció alatt is létrejöhet terhesség, ilyenkor is szükség van védekezésre.


edit2017-02-06 11:44:15
Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem, hogy mitől van az hogy már másodszorra egy héttel korábban jön meg gyógyszerszedés mellett? Régóta szedem a gyógyszert, semmilyen problémám nem volt eddig. Várom válaszát Köszönettel: Edit
Az orvos válasza:
Ilyen kevés információ alapján lehetetlen válaszolni.


Tót Veronika2017-02-05 10:51:28
Tisztelt Dr. Turcsányi Attila! A párommal tavaly nyáron feküdtünk le először, és azóta rendszeresen védekezünk óvszerrel. Mindig nagyon odafigyelünk, hogy ne legyen semmi, a gumi se szakadt ki soha. Nem közösültünk olyan sokszor, kb. 5-6 alkalommal azóta és fura érzésem van. Székrekedés gyötör már hónapok óta, bár ez lehet a megváltozott ételrend miatt -egyetemista lettem-, a menstruációm pontosan megjön de nem tart 5 napig. Az első két nap nagyon sok, majd a többi napon kevés vagy szinte semmi nem jön. Közben azt is észrevettem, mintha egy apró vonal kezdődne terjedni a hasamon. Lehet már csak beképzelem ezeket, de nagyon félek attól, hogy terhes lehetek. Tesztet meg nem szeretnék venni, mert nagyon félek attól, hogy pozitívat mutat majd. Ön szerint ezt terhesség vagy csak beképzelem magamnak? Remélem nem az, nem tudnék 20 évesen gyereket szülni. Köszönöm előre válaszát. Szép napot!
Az orvos válasza:
Ha felmerül a gyanú, akkor érdemes terhességi tesztet csinálni és nőgyógyászati vizsgálatot kérni. A leírtakat egyébként okozhatják a megváltozott körülmények.


mária 2017-02-03 21:21:55
üdv ! olyan problémám lenne hogy 12:31 én megjött de a barátommal szexeltünk de az óvszer elszakadt elmentünk vettünk egy esemény utáni tablettát és bevettem. a mai napokban kellet volna megjönni de eddig még semmi.válaszát előre is köszönöm . M
Az orvos válasza:
Elég kicsi a terhesség valószínűsége, de nem lehetetlen. Pár nap késés után már érdemes terhességi tesztet csinálni, azután 1 héttel pedig nőgyógyászati vizsgálatot kérni.


Szilvia2017-02-03 10:41:47
Tisztelt Dr.Úr! Azt szeretném kérdezni ,hogy ha terhes vagyok és (szinte pontosan )tudom ,hogy azon a napon mikor teherbe estem voltam mammográfiai vizsgálaton ,veszélyezteti e baba épségét? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel : Tóth Szilvia
Az orvos válasza:
A fogantatás napján nem jelent veszélyt.


Vivi2017-02-02 18:00:06
Tisztelt Doktor Úr!20 éves vagyok, az utóbbi időben ugyan rendszeres volt a menstruaciom, de az azt megelozo egy hetben mindig barnas-veres folyast eszleltem es neha szurkalt a bal oldalon a petefeszkemnel.Most a barna folyás kezdete utan par nappal nagyon eros fajdalmat ereztem ugyanott bal oldalon, es elegge megijedtem. A korzeti orvosom csak hetfonkent rendel, de jovoheten mindenképp szeretnem megnezetni magam, csak ugye menstruaciokor gondolom ez nem lehetseges (huvelyileg). Meg tudnak vizsgalni esetleg mashogy ilyenkor,vagy varnom kene? En cisztara gyanakszom mert mar tobb eve folyamatosan eros gorcseim vannak, bar 2eve voltam rakszuresen es akkor nem mondtak semmit. Elore is nagyon szepen koszonom.
Az orvos válasza:
Inkább nőgyógyászati vizsgálatra lenne szüksége, mint háziorvosira.


David Angela2017-01-30 12:50:58
Tisztelt Doktor Ur! 42 eves, 3gyermekes edesanya vagyok. Legutobbi terhessegem mehen kivuli volt, 13 evvel ezelott, azota gyakorlatilag nem estem teherbe. Bo ket honapja kimaradt egy verzesem, idovel jelentkeztek apro gorcsok, szedules.. tobb terhessegi teszt negativ lett, picit fajtak a melleim igy onvizsgalat utan kiderult: pici tej termelodik.. a kimaradt menzesz utan ket hettel ( kikonyorgott )ultrahangos vizsgalat nem talalt sem cisztat sem semmit, a vizsgalat utan ( 3.-ik het) megjott.. Ra ket hetre ujra ... Ez a legutobbi menzeszem Januar 5.-en kezdodott, ra kb 10 napra apro gorcseim lettek, szurkalt a hasam es folyamatos szedules volt rajtam.. A tejtermelodes meg mindeg fennalt ( szuntelenul ) , sot a melleim egyre jobban fajtak.. Megha hihetetlen is volt, terhessegre gondoltam.. Hamarosan ( Feb 2-3) lett volna az kovetkezo esedek menzeszem, igy kimaradasa eseten most par nap mulva teszteltem volna,, de tegnap este az amugyis szuntelen apro gorcsok felerosodtek, nagyon eros fajdalom, hanyinger, enyhe remeges volt, es elkezdtem verezni.. Verzes megindulasa utan a gorcsok enyhultek.. Meg ma is verzek, enyhen gorcsolok es szedulok.. Angliaban elek es sajnos nagyon nehez orvozhoz eljutni.. idopont, napok esetleg nehany het.. ( Az ultrahangot is privatilag ertem el ) Aggodom es valoban nem erzem jol magamat! Lenne esetleg valami otlete hogy mi tortenik velem?? Varom valaszat. Tisztelettel: Angela
Az orvos válasza:
Ha a nőgyógyászati és az ultrahangos vizsgálat nem talált eltérést akkor hormon labort, elsősorban prolaktin szintet kellene nézni.


Szilvia232017-01-26 17:44:25
Tisztelt Dr.úr! Én azt szeretném kérdezni, hogy 23 eves lány vagyok es a párommal most veszítettem el a szűzeségem Jan 15.én.Azotta 5x voltunk egyutt és nem védekeztünk.Az lenne a kérdésem, hogy esetleg megfoganatott e a baba terhes lehetek?? az elmult 3 napban a hasamban bal oldalt pici szurodásokat érzek es voltak hányingereim is van amikor émelygek is es a melleim is érzékenyebbek.Mikor érdemes a tesztet megcsinálni? Azotta többet eszem is egy kicsivel pedig sose voltam nagyevő.Valaszat előre is nagyon köszönöm Tisztelettel: Szilvia :)
Az orvos válasza:
Megfoganhatott, ha védekezés nélkül szeretkeztek. Bár a tünetek még kissé korainak tűnnek.


B. Kis Judit2017-01-26 10:34:43
Tisztelt Doktor Úr, 23 éves nő vagyok, párommal rendszeres nemi életet élek 1,5 éve. Soha nem volt hasonló jellegű problémám. Ez lesz a harmadik eset (hónap), amikor a menstruációm előtt egy héttel sárgás, hal szagú folyásom van. Ilyenkor a menstruációval járó kellemetlen hasi "nyomást", görcsöket érzek és puffadt a hasam. Nincs éles fájdalom és viszketés, csak kellemetlen szagú a folyásom. Legyen szíves, adjon tanácsot, mi okozhatja a fellépő problémát. (Rendszeresen tisztálkodom, nem szedek fogamzásgátlót.A kemikáliákat gyógynövényekkel szoktam helyettesíteni, amennyiben lehetséges.) Előre is köszönöm szépen válaszát! Tisztelettel: Kis Judit
Az orvos válasza:
Hüvelyi fertőzés gyanúja miatt kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


sohonyai rita2017-01-26 08:17:18
valami fehér sürü válladákom van több ideje,es büdüs a vizeletem.kérem segítsen mitöl lehet ez.És veszélyes e ? Előre is köszönöm
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot a folyás, vagy urológiait a vizelet miatt.


Emese2017-01-25 13:38:47
Tisztelt Doktor Úr! Olan problémám lenne, hogy most menstruálok és Mielőtt Megjött fáj a mellem és a mellbimbóm, de viszont amiért aggódok az az, higy a jobb mellemből tejszerű vagy átlátszó valami folyik. Mennyisége nem sok picit maszatolt. Kérdésem az lenne hogy mitől lehet illetve van e komolyabb baj a háttében? Nagyon félek. Kérem gyors válaszát. Köszönöm Emese
Az orvos válasza:
Mutassa meg nőgyógyásznak, kérjen vizsgálatot.


Lola2017-01-24 17:28:28
Tisztelt Doktor Úr! 15 éves vagyok. 14.-en ejfelkor (szombaton) lefekudtem a baratommal es kiszakadt a gumi szerencsere kivette idoben de van ez az elovaladek amirol azt olvastam hogy ha elotte mar elelvezett akkor lehet kisebb baj es kb. 4 oraval elotte elelvezett. 38-40 orara ra bevettem az escapellet. egyebkent 12. lett vege a menstruaciomnak es van egy alkalmazas ami szerint alacson eselye volt annak hogy akkor teherbe essek. a tegnapi napon (24.-én) elkezdtem vérezni de erősebben mint amikor megvan a mai napon pedig meg alvadt vér is volt nem tudom ez mit jelenthet. lehetséges hogy a korom miatt? ugye nem vagyok terhes?
Az orvos válasza:
A terhesség kockázata elég kicsi, de nem lehetetlen. A vérzészavart okozhatja a 72 órás tabletta.


Emőke2017-01-23 14:01:25
Tisztelt Doktor úr! 18 éves lány vagyok, azt szeretném megkérdezni öntől, hogy normális az ha szüzesség elvesztés után 1 nappal menstruáció szerű vérzésem van? Közben nem véreztem, viszont éreztem a fájást, de az sem volt nagyon erős, mitől lehet ez a vérzés? Előre is köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
Először is látni kellene a vérzés forrását, utólag megállapítani sokszor nem lehet.


Anita2017-01-22 18:07:44
Tisztelt Doktor Ur! Olyan kerdesem lenne h 14 napja kezdtem el szedni a menstruacio elso napjatol a Symicia fogamzasgatlotabletat, de a mai napig verzesem van,hol gyengebb hol erosebb. Ez normalis vagy valtanom kellene mas fajta tablettara?valaszat koszonom.
Az orvos válasza:
Mint azut a gyógyszart felíró biztosan említette az első pár hónapban kisebb vérzés a ciklus közben előfordulhat.


Erika2017-01-21 17:56:29
Tisztelt Attila! Azt szeretném kérdezni , hogy tavaly december 15-én hagytam abba a gyógyszert, december 19 én jött meg utoljára, de január 15-én kellett volna megjönnie a menstruációnak, lassan 1 hete lesz hogy nem jön meg, mi lehet az oka mert csináltam tesztet január 16-án vasárnap és január 19-én is, de nem vagyok terhes a teszt azt mutatta. Tervbe volt gyerek de jelenleg nem jött meg a menstruáció, mi lehet az oka? Előre is köszönöm válaszát. Kövér Erika
Az orvos válasza:
A teszt nem tévedhetetlen, de más oka is könnyen lehet a menzesz késésének.


Nagy Annamária2017-01-20 17:39:22
Tisztelt Doktor Úr én azzal a problémával írnék hogy,6 éve fogamzásgátló gyógyszert szedtem de minden évben más fajtára váltottam. és úgy döntöttem hogy Decemberbe abba hagyom, a szedését mert egy kicsit szüneteltettek vele január 13-án kellet volna megjönni de előtte pár nappal kb 9-én jelenkezet kis mértékbe ami egy napig tartott és azóta sem jött meg. Vettem terhességi tesztet is ami azt mutatja hogy nem vagyok terhes.Ön szerint mi lehet a probléma? Azért vagyok kicsit kétségbe esve mert ez nekem szokatlan mert mindig pontos időbe jön meg.Vagy csak azért van ,mert abba hagytam a gyógyszer szedését?
Az orvos válasza:
A gyógyszer abbahagyása után lehet vérzési probléma, ezzel együtt nőgyógyászati vizsgálat feltétlenül szükséges.


Szysza202017-01-20 10:58:47
Jo napot kívánok!! Én azzal a problémával írnék, hogy soha nem fordult elő olyan velem, hogy egy hónapban 2x menstruáljak. Szabályosnak mondható a ciklus. Január 8 an volt először. Most tegnap este fájt a hasam,és reggelre ismét menstruáció jelentkezett. Ez valami probléma lehet?? Nagyon meg ijedtem. Az utóbbi időben gyomornedv elleni gyógyszer szedek. Befolyásolja esetleg?? Nyugtasson meg, hogy nem valami Probléma áll a háttérben. Várom mielőbbi válaszát. 23/L
Az orvos válasza:
Vizsgálatra van szüksége.


J Csilla2017-01-19 18:51:14
Tisztelt Doktor Úr! 30 éves nő vagyok, babát szeretnénk a férjemmel. 2 éve hagytam abba fogamzásgátló tabletta szedését, ami óta rendszertelen a ciklusom, 33-40 nap között mozog, azonban minden egyes menstruáció előtt "barnázom" akár 4-5 napig is, mire "beindul" a menstruációm. Kb. dél éve próbálkozunk, amit tudok, hogy még nem nagy idő, de lehet-e a cikluson javítani? Barátcserje kapszula segítene-e a problémán? Köszönöm a válaszát előre is! Tisztelettel: Csilla
Az orvos válasza:
Sokféle dolog jöhet szóba. A barátcserje esetleg segíthet, de ártani nem árt.


2017-01-18 19:33:29
Tisztelt Dr Úr.November 21.-én voltam együtt a párommal.Védekeztünk de töbször le csuszot a gumi.De cember 10.-én meg jött a menszeszem de csa 1 napig tartott.Január 10.-én kellett volna meg jönni e fájt is a hasam és hány ingerem is volt de nem jött meg.Már egy hete késik.A melleim nagyon fálynak és duzattak és a hasam is fály néhe és nyilalgat mint ha meg jönne de semmi.Lehetséges hogy terhes vagyok?Köszönöm a válaszát.
Az orvos válasza:
A leírtak alapján lehetséges, csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Tdreshy Ildiko2017-01-18 19:25:36
Tisztelt doktornő/doktor úr! 23 éves, nem szült lány vagyok, és spirált szeretnék felrakatni. A Mirena spirált javasolták. Az egy évnél nem régebbi citológiám eredménye PII. Reak. repj.j.: nyákfonalak, gyulladás. Ez 2016. júliusi lelet. az uh . vizsgálaton az szerepel: körkörösen ectopia (szintén 2016. júliusi lelet).Azóta Cikatridinát és és Lactinellt használok rá felváltva (egyik héten egyik 2x, másik héten másik 2x)....Felrakható-e a spirál? Ha nem akkor milyen fog. gátló tablettát javasol, ha tejcukor érzékeny vagyok? Hüvelygyűrű mennyire megbízható abban az esetben, ha a párom az átlagnál nagyobb mérettel rendelkezik? Köszönöm.
Az orvos válasza:
Részletes megbeszélés szükséges, jelenleg csak annyi tudok válaszolni, hogy a hüvelygyűrű ugyanannyira megbízható, mint a tabletta.


Szandii2017-01-17 17:43:50
Tisztelt Dr. ÚR. 3hete fürdés közben alulrol kilogott egy haromszog alaku mianyag valami kihuztam es eldobtam. Utana jutott eszembe hogy 2eve tettem fel spiralt . Vajon az eshetett le?? 1jen volt peteeresem egyutt voltam a parommal azota faj a mellem neha hanyingeren van tegnap kellett volna megjonnie de helyette nehany csepp ver es barna folyasom vam 2. Napja . Orvoshoz nem tudok menni mert van mar 2 es ninca kire hagyjam sajnos. Lehetek terhes? Koszonom
Az orvos válasza:
A spirál helyzetéról meg kell győződni, vagyis nőgyógyászati vizsgálat szükséges.


Meli2017-01-17 01:40:20
Tisztelt doktor úr! 17 éves lány vagyok az lenne a panaszom hogy a menszeszemnek december 22-én kellet volna megjönnie és még azóta sem történt semmi máskor is késett pár napot de volt már olyan is hogy 1 hónap ki maradt de már lassan a második menszeszemnek kellene lassan jönnie terhes nem lehetek mivel még szűz vagyok.. Mi lehet a bajom?
Az orvos válasza:
Fiatalon még lehet kissé rendszertelen a vérzés, feltéve ha a terhesség biztosan kizárható. A szűzhártya épségénél ez még nem biztos.


Dora2017-01-15 22:10:57
Jo estét nekem olyan panaszom van hogy 3 napig tart a mestruáciom de 4 napja még mindig van de mintha barnás folyàs lenne idoben mej jott de decemberben 1 hétel elobb roszullétek nincsenek egyszer hànytam meg kivános vagyok lehet ez terhesèg a választ elore koszonom.
Az orvos válasza:
Több ok lehet, és a terhesség sem zárható ki.


Mira2017-01-15 21:12:33
Tisztelt Doktor Úr! 31 napos ciklusom van, 6-7 napos menstruációval és épp az ötödik napon szeretkeztünk a párommal, amikor az óvszer kiszakadt és belém ejakulált. A sürgősségiről lecsúsztunk. A menstruációm utolsó napján voltam és 20 körül lenne pém. Ugye nincs sok esély a terességre ? Mikor teszteljek ? Válaszát előre is köszönöm, Mira
Az orvos válasza:
Sajnos ilyen pontosan nem lehet kiszámítani a tüszőrepedést. Tesztet akkor érdemes csinálni, amikor késni kezd a vérzés.


Szandra2017-01-15 21:02:43
Jó Estét! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 6 évig szedtem december 22ig gyógyszert, azóta folyamatosan próbálkozunk... Lehetséges e a terhesség, a gyógyszer nem befolyásolja a peteérést? Köszönöm a segítséget!
Az orvos válasza:
A gyógyszer abbahagyása után már nem befolyásolja a peteérést. Fogamzásgátló után 3 hónap szünetet szoktam ajánlani.


Szitó Zsanett2017-01-13 20:01:36
Üdvözlöm! Nemrég kezdtem el szedni a Jangee nevű fogamzásgátlót.December 31-én. Ma egy kevés vérzés jelentkezett nálam,ez normális eset? Most szedek másodszor fogamzásgátlót, előtte 18 évesen . Aggódnom kellene,vagy orvoshoz menni? Válaszát előre is köszönöm. Szitó Zsanett
Az orvos válasza:
Mint azut a gyógyszart felíró biztosan említette az első pár hónapban kisebb vérzés a ciklus közben előfordulhat.


Gizmi2017-01-12 21:09:12
Tisztelt doktor úr! 1 évig használtam a Pharmatex hüvely kúpot és most jött ki rajtam egy allergiás reakció az összetevőire. Sajnos fogamzásgátló tablettát a viszereim miatt nem szedhetek, viszont találtam egy másik hüvelykúpot aminek nem ugyan az az összetétele mint a Pharmatex el a neve: Patentex Oval. Ön szerint használhatnám ezt? Köszönöm válaszát.
Az orvos válasza:
A Patentex Oval is hasonlóan működik. Ha nem allergiás ugyanúgy használhatja.


Varga vivien2017-01-12 13:39:09
Tisztelt doktor úr! 22 éves vagyok . október elején volt abortusz . novemberben rendesen meg jött a mestrualciom . most decemberben 10-én kellet volna ,hogy még jöjjön .11-én meg jött de épp hogy egy -két csepp vérzésem volt és azóta se vérzés. Mi lehet az oka? Görcsök és derekfajasok vannak.nem tünetmentes .
Az orvos válasza:
Csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Vanda2017-01-11 22:03:50
Tisztelt Doktor Úr! 8 hónapja szedek Jangee 3mg/0,02 fogamzásgátlót. Egy bélfertőzés miatt 3 napig Normix nevű antibiotikumot kellett szednem napi 2x2-es adagban. Az antibiotikum szedése péntektől vasárnapig tartott,teljesen egybe esett a tablettamentes héttel és a mentruációm is a szokott időben jött meg,semmi eltérés nem tapasztaltam. A fogamzásgátló 9. levelét az utolsó antibiotikum bevétele utáni 3.napon,szerdán kezdtem el szedni. Így is csökkenhet a fogamzásgátló hatása?
Az orvos válasza:
A Normix hatóanyaga a keringésbe gyakorlatilag nem jut be, így elméletileg a fogamzásgátló hatását nem befolyásolja. (A bélfertőzés okozta hányás vagy hasmenés viszont igen.)


rikardo geza 2017-01-11 21:11:50
Kedves doktor úr! A véleményét szeretném kérni! A baratnomel lefekudtunk védekezés nélkül! És vet egy terhességi tesztet! Meg csinálta és 2 csík jött ki de a második az halványabb fekete! Akor ez mit jelent? Terhes vagy nem?
Az orvos válasza:
Ha halvány a csík, akkor ajánlatos pár nap múlva megismételni, és nőgyógyászati vizsgálatot kérni.


Bea2017-01-11 10:00:43
Tisztelt Doktor Úr! Ön szerint mennyi a valószínűsége, hogy sztk-n ugyanazon napon, ugyanazon ultrahanggal kb. 20 perc különbséggel, 2 várandós nőnél is embrió nélküli petezsákot diagnosztizáltak? Barátnőmmel jártunk így. Ő 8. hétnél én a 10. hétben járok. Mit csináljunk? Teljesen el vagyunk keseredve.
Az orvos válasza:
Kicsi a valószínűsége, de bekövetkezett. A további teendők megbeszélése hosszabb beszélgetést igényel.


Eszter2017-01-10 13:28:04
Tisztelt Doktor Úr! Több mint egy éve szedek fogamzásgátlót. Kiskorom óta néha kiújjuló gombás fertőzésem van. A decemberi tabletta mennyiségemet 7-etől 28-áig szedtem. Eközben 11.-én és 18.-án bevettem 1-1 szem fluconazole-q pharma gombafertőzésre felírt gyógyszert. December 30-án lefeküdtünk a barátommal és nem használtunk egyéb kiegészítő védekezést. 31-én szokásosan meg is jött a megvonásos vérzésem ami erős vérzés volt és 4 napig tartott, de még utána 2-3 napig naponta egyszer volt egy minimális barnás vérzésem. Ez még lehet a megvonásos vérzés miatt? A fluconazole befolyásolta a fogamzásgátló hatását? Már egy hete szedem az ehavi tablettáimat. Az utóbbi pár napban megváltozott a közérzetem, fehér folyásom van és ma reggel (01. 10) a wc papíron látszott egy nagyon minimális barnás vérzés is. Lehetséges, hogy teherbe estem még ha előírás szerűen is szedtem a fogamzásgátlót és ugyanúgy megjött a megvonásos vérézésem? Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Terhességet ki kell zárni, javaslom csináljon tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Szilvia2017-01-09 14:33:17
Tisztelt Doktor Úr! Több èven keresztül,6-8 èvig szedtem fogamzásgátlót,alig 1-2 kis szünetet tartottam közbe. 2 ève hagytam abba,azóta mindig úgy jön meg hogy előtte 2-5 napig(változó)pecsètelő vèrzèsem van,ezután 2-3 napig van meg rendesen,ami szintèn nem mondható erősnek,ès megint következik 3-5 nap pecsètelő,mire teljesen elmúlik.Egyèbkènt,rendszeres-pontos vagy a pecsètelő vagy a rendes időben megjön.Az a kèrdèsem hogy lehet-e problèma hogy pecsètelővel indul ès hogy gyenge a menstruációm? Esetleg teherbe esésnèl ez számit? Köszönöm
Az orvos válasza:
Ha rendszeresen így zajlik, akkor feltehetően nem probléma, de nőgyógyászati vizsgálatot mindenképpen szükségesnek tartok.


Csoma Edit2017-01-09 10:44:42
Tisztelt Dr Úr!44 éves vagyok.December 8.-àn volt az utolsò menstruàciòm elsö napja.Azòta nem jött meg.Digitàlis terhességi tesztet csinàltam,azt írja nem vagyok vàrandòs.Mindkét alhasi oldalòn szúrò érzésem van elég gyakran,és hasonlò érzés mint amikor meg akarna jönni a vérzés.Mi lehet az oka a kimaradàsnak?Nagyon aggòdom. Üdvözlettel, Csoma Edit
Az orvos válasza:
A terhességen kívül például lehet hormonzavar. Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Kinga2017-01-06 14:20:08
Kedves Dr.ur. Olyan problemam van,hogy dec7-11ig megvolt a havim es a parommal 11.en voltunk ugy vedekezes nelkul es utanna is rendszereden(babat xeretnenk).a havimak jan 4.enkelett volna normalisan megjonnie,de elotte jan 2-3 es 4-5 meg meg a mai napig hanyingerem es faradsag es emejgesemvan.de 3.an es 4.en esti orában hánytam..vettem es csinaltam tesztet es azt mutstta ki hogy 1csik..elso vizeletbol csinaltam.a mai napot delutan fél 2 környékén éreztem alhasi görcsöket és fajdalmakat(roxkedvuség és faradákony vok és semmihez nincs kedvem)elmentem pisilni és elkeztem vérzeni :( nemtudom hogy most mi van! Lehetek terhes vagy nem már ijenkor? Vagy most mi van? Elég pirosas vér..:( vagy ez a beágyazodási folyamat? Tanácstalan és elkeseredett vagyok:( nem tudom igazábol.most is hányingereim vannak ..köszönöm a mihamarabbi valaszt
Az orvos válasza:
Javaslom a teszt ismétlését és nőgyógyászati vizsgálatot. Lehet, hogy terhes.


Fruzsi2017-01-06 09:34:51
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A háziorvosomtól Aktil Duo 875mg/125mg nevű antibiotilumot kaptam ez hatással van a fogamzásgátlómra ami pedig Rezia 3 mg/0,02 mg filmtabletta?! Válaszát előre köszönöm!
Az orvos válasza:
Lehetséges a fogamzásgátló hatásának csökkenése.


Kitti2017-01-02 12:40:10
Üdvözlöm! Abban szeretném segítségét kérni, hogy újra szeretném kezdeni a fogamzásgátló tabletta szedését. Annak idején azért hagytam abba, mert fél év után nagyon erős hányingerem és fejfájásom volt és levertség érzetem és a libidóm is lecsökkent tőle. Próbáltam gyógyszert is váltani, de sajnos ugyan ez lett a vége. Az alábbi gyógyszereket próbáltam: Dienille,Meliane Használtam nuvaring fogamzásgátló gyűrűt is, de annak a viselése kényelmetlen volt számomra és a levertség is megmaradt. Utoljára felírták nekem a Diane 35-őt de azt nem mertem kipróbálni mert sok rosszat hallottam róla,és egyébként is elsődlegesen ez nem fogamzásgátló hanem problémás bőrre van,ami nekem nincs így nem indokot a szedése. Tud-e ajánlani olyan gyógyszert, aminek más a hatóanyaga, mint amiket szedtem amit még érdemes lenne kipróbálni hátha annál nem jelentkeznek ilyen mellékhatások? Köszönettel! Kitti
Az orvos válasza:
Vizsgálat és részletes előzmények nélkül nem ajánlhatok gyógyszert.


Kamilla2016-12-31 08:29:55
Tisztelt Dr.Úr! Együtt voltunk a férjemmel a peteérés én első napján 9.-én és utána még 12.-én.Utána megjött a menstruációm 24.-én de enyhe formában 2 napig,ami azt jelenti hogy 4-5-6 óránként kellett csak cserélnem tampont illetve éjjel nem kellett betétet cserélnem.Utána 3 napig csak a wc papír volt véres.Nekem az lenne a kérdésem hogy vajon lehetek-e terhes.
Az orvos válasza:
Érdemes terhességi tesztet csinálni és nőgyógyászati vizsgálatot is kérni.


Dorottya2016-12-29 15:06:40
Tisztelt Dr. Turcsányi Attila! Olyan problémám van, hogyha tornagyakorlatot végzek bizonyos testartásban olyan mértékű fájdalom jelentkezik a vaginámban, hogy az szinte elviselhetetlen, a hányinger kerülget annyira kínzó, erős fájdalmat érzek olyankor. Ez 5 percig tart körülbelül, és 15 perc alatt teljesen elmúlik. Mitől lehet ez? 23 éves vagyok, de előfordult ilyen 10 évvel ezelőtt is. Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Több részletre lenne szükség, a fórumon nem valószínű, hogy választ tudok adni.


Kiss Rèka2016-12-25 02:46:41
Kedves Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy mi történik ha èn mestruacion kívül kezdtem el szedni a fogamzásgátló yasminellt. Van hatása? Màr szedtem évek óta csak most a párom ki ment külföldre és így abba hagytam kb egy hónapja, de meg sem vártam beteg legyek,mert készülök ki hozzás és gyorsan elkezdhetem szedni. Mi a véleménye?
Az orvos válasza:
Fenáll a veszélye, hogy rendellenes vérzés lesz a következmény. Az első ciklus alatt kiegészítő védekezés szükséges.


Gabi2016-12-23 07:02:50
Tisztelt Doktorúr! Egy hete kezdtem el használni a Nuvaringet a menstruációm első napján, ahogy az meg van írva. Az 5. Nap után el is múlt a vérzésem. Ezután ma, a 7. Napon arra keltem fel reggel, hogy erős vizelési ingerem van, valamint fáj az alhasam, úgy, mint amikor meg szokott jönni. Elmentem wc-re és amikor pisiltem volna, erős, szúró fájdalom kezdődött el, ami azóta nem múlt el és ismét vérezni kezdtem (kb. egy órája történt). Távolítsam el a gyűrűt vagy várjak vele? Ezt megelőzően használtam már nuvaringet 3 évig, áprilisban hagytam abba a használatát.
Az orvos válasza:
A tünetek hólyaghurutra utalnak, forduljon háziorvosához, vagy urológushoz. A gyűrűt használja tovább.


Hekli Mária2016-12-19 21:40:33
Jó napot én olyan kérdéssel fordulok önhöz h milyen következménye lehet ha még soha sem voltam nőgyógyásznál?
Az orvos válasza:
A legnagyobb veszély a méhnyakrák kialakulása, míg ha rendszeresen jár szűrésre, akkor még a kialakulása előtt gyógyítható.


Emoke2016-12-18 11:15:58
Jo napot kivanok. Az lenne a kérdésem önhöz h november 17en volt az utolso menstruaciom. A ciklusaim 27-28-29naposak. Az ovulaciom ovuteszt szerint 5-en volt. 4-en mutatott pozitivat. Ugy 15en kellett volna beteg legyek, de nem lettem. Csináltam terhessegi tesztet de negativ lett. Most nem tudom mi lehet. Lehet h terhesség csak korai volt a teszt vagy valami más lehet a gond? Semmi mást nem eszleltem csak h több a feherfolyasom mint menszi előtt szokot. Válaszát előre is köszönöm
Az orvos válasza:
Javaslom ismételje meg a tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Anna2016-12-16 23:21:43
Tisztelt Doktor úr! A menstruációim 7 napig tartanak, a ciklus hossza pedig 31 nap. Mindig rendszeresen megjött ahogy ebben a hónapban is. Pénteken elmúlt, majd rá 5 napra újra vérzést észleltem. Először barnás volt de mára màr(mert már harmadik napja tart) csak piros. Mennyiségét tekintve naponta olyan mintha a ciklusom végén lennék. Ilyen még egyszer sem fodult elő. 18nap van most a következő menstuációig. Még egy dolgot észrevettem, futás közben jobb oldalt lent szúrni kezdett. Ez összefügghet? Mitől történhetett ez a vérzés? Normális dolog? Előre is köszönöm a válaszát.
Az orvos válasza:
Vizsgálat szükséges.


Blanka2016-12-16 12:43:37
Tisztelt Doktor Úr! A mentsruációm 3. napján kezdődött égő viszkető érzés, majd apró piros kiütések az egész területen. Másnapra a tünetek fokozódtak, véres kis sebek alakultak ki, egyre fokozódó égő érzés, viszketés, és enyhe duzzadás. Kamillával borogatom 1 napja, Canesten-nel kenem, de a panaszok nem szűnnek. Milyen betegségre utalnak a tünetek?
Az orvos válasza:
Lehet például herpesz. Mindenképpen kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Zsanna2016-12-15 20:00:29
Tisztelt Doktor úr! Elfelejtettem idejében kiváltani a fogamzásgátló tabletát. Mire elkezdtem volna szedni már a 7. napon is túlcsúsztam (Corenelle tájékoztatóban olvastam). Most elkezdhetem szedni és védekezéssel lehet együttlét vagy várjam meg "kötelezően" a következő menzeszt? Válaszát előre is köszönöm! Zs.
Az orvos válasza:
A legjobb amit tehet, hogy teljesen újként kezdi el szedni a gyógyszert a menzesz első napján.


Vivien2016-12-15 19:43:15
Jonapot .azt szeretném kérdezni hogy 10 napja kesik a menzeszem de akarmilyen tesztez veszek negativ hiaba ultra erzékeny akkor is negativ viszont megnyomtam picit a mellem es az egyikbol tejszerű jött a másikból átlátszos sárgás dolog . lehet terhes ettől függetlenül? A derekam nagyon faj a mellem is fajdogál es néha görcsögetős szurkállosat érzek . a menzeszem meg pontos álltalában . es nagyon szerenénk babát fel éve probálkozunk es egy pici tulsullyal is rendekezem . elörre is köszönöm mielöbbi válaszát.
Az orvos válasza:
A leírtak nem zárják ki a terhességet, de valószínűbb, hogy hormonális rendellenesség áll fenn.


Anna2016-12-15 08:55:09
Tisztelt doktor úr, Milligest bevont tablettát szedek több mint 5 éve. Múlt hónapban nem jutottam időben az ehavi adaghoz, ezért ebben a hónapban szünetet tartottam, most viszont gondban vagyok, hogy mikor kellene a következő levelet elkezdeni? A legutóbbi 'menstruacio szeru vérzés' jelentkezésének napjától 28 nap? Vagy a vérzés utolsó napjától számolva 21? Vagy most mar meg kell várnom amíg a valódi menzesz jelentkezik, ami akar hónapokig is eltarthat? Kb mikortól áll vissza teljesen a fogamzásgátló hatás? Sajnos a beteg tájékoztatót csak most néztem meg, tehát a kihagyott napokat leszámítva kellett volna megkezdeni az új levelet, amint hozza jutottam, nem pedig várni. Nem tudom ez releváns-e, de az egy hetes 'szünet' vége fele jelentkezett először a vérzés, és a következő levél elkezdése után meg pár napig tartott, lehetséges hogy volt valami eltolodas eleve? Elore is koszonom, hogy idot szakított kérdéseimre. Tisztelettel, A.
Az orvos válasza:
A gyógyszert újként kell elkezdeni, tehát a menzesz első napján. A kezdés mindig nagyobb kockázatot jelent, mint a folyamatos szedés.


Molnár Erika2016-12-14 22:28:27
Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi kérdésben szeretném válaszukat kérni. 44 éves anyuka vagyok 2 nagy gyerekkel. 23 éves a fiam, 18.5 a lányom, mindkét gyerekemet császármetszéssel szültem. A fiam farfekvéses volt, mindkét esetben elhúzódó tágulás és relatív téraránytalanság volt a probléma. A terhességek teljes mértékben problémamentesek voltak. A lányomnál részleges hegszétválás történt a szülés közben. Utólag visszagondolva nem biztos, hogy nem történt némi orvosi mulasztás,de ez már lényegtelen is talán. Úgy adódott, hogy 44 éves koromra újból szeretnék gyereket, amire eddig nem is gondoltam volna. Apuka 48 éves. Azt szeretném megkérdezni, hogy nyilván a koromból adódó kockázatokat is felmérve, a részleges hegszétválás ilyen időtávlatban mennyire lehet probléma? Mire számíthatok? milyen vizsgálatokat kell elvégeztetnem/nünk, hogy a kockázatokat a lehető legkisebbre minimalizáljuk? Tisztában vagyok azzal, hogy a szülés nem erre a korra van kitalálva. Ennek ellenére szeretnék tisztában lenni a lehetőségekkel, mielőtt bármibe is belevágunk. Szíves segítségüket előre is köszönöm. Molnár Erika
Az orvos válasza:
A kora kromoszóma rendellenesség fokozott kockázatával jár, és gyakorlatilag biztos a császármetszés. Felkészülésként nagy dózisú folsav ajánlott, és a gondozás során kell vizsgálatokat végezni. Ezzel együtt nincs akadálya az újabb gyereknek.


Dia2016-12-14 13:34:12
Tisztelt Doktor Úr! Tegnap este elfelejtettem bevenni a fogamzásgátló tablettámat (este 7 órakor szoktam bevenni). Reggel eszembe jutott 7:04 perckor vettem be. Tehát a 12 órát 4 perccel meghaladtam. Kérdésem az lenne,hogy ebben az esetben kell alkalmazni kiegészítő védekezést? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A biztonság kedvéért inkább használjon a következő két hétben.


KATICA2016-12-14 06:20:59
Tisztelt Dr Úr! Nov 11.-én volt utoljára vérzésem nov 21.-én közti vérzésem volt. Ma már 6. Napja késik a mensruáció. Miért késik mikor eddig nekem mindig 28 napos volt. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Katica
Az orvos válasza:
Számos oka lehet, csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


samantha2016-12-12 02:00:26
Tisztelt Doktor úr. Azt szeretném kérdezni, hogy a D vitamin szedése befolyásolja a Dienille fogamzásgátló szedését?. Köszönöm.
Az orvos válasza:
A leírások szerint nincs összefüggés a kettő között.


Szénási Nikolett2016-12-11 16:48:35
Üdvözlöm! Már vagy 4-5 hónapja szedem a symicia fogamzásgátlót és az lenne a kérdésem,hogy a párom belém szeretne élvezni és félek,hogy teherbe esek.Rendszeresen szedem minden rendben van a gyógyszerrel.és csak ettől félek-mennyire megbizható? És szeretnék egy normális kielégitő választ megnyugodásom érdekében! elörre is köszönöm.
Az orvos válasza:
A lehető leghatékonyabb nem végleges módszer a fogamzásgátló tabletta.


Makula Edit2016-12-10 22:51:18
Tisztelt Doktor úr! Olyan kérdésem lenne ,hogy a Corenelle fogamzasgátlót a 2.-dik napon kezdtem el szedni, és meddig kell használnom kiegészitő védekezést?! Ha kedden vettem be akkor meddig kell használni kiegészitő védekezést?!:) Válaszát előre is köszönöm!:) Edit
Az orvos válasza:
Véleményem szerint legalább két hétig szükséges.


Brigi2016-12-09 22:47:45
Tisztelt Doktornő! Kb. 3-4 éve szedem a Mirabella fogamzásgátló tablettát. Az új levelet kellett volna kezdenem azonban elfelejtettem és így a szokásoshoz képest egy nappal később kezdtem el. A leírás alapján bevettem a gyógyszert. A párommal a megelőző 7 napon belül volt együttlétem. Ön szerint mennyi az esélye hogy ez miatt teherbe essek, valamint mit javasol mit tegyek?
Az orvos válasza:
A hiba elkövetésénél korábban még a védelem változatlan. A jelenlegi ciklusban alkalmazzon kiegészítő védekezést.


Fazekas Szabolcs2016-12-04 19:34:33
Szép estét doktorúr.A következőt szeretném kérdezni öntöl.A barátnőmel márciusba volt köztünk meg az aktus.Terhes.Várható januára a baba érkezése.Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Nincs kérdés és a szövegből még kikövetkeztetni sem tudom, hogy mi lehet.


Veronika 2016-12-03 16:55:06
T.Doktor úr! Az utolsó menstruációm nov.18 án volt!Ciklusaim átlagba 25 naposasak!Nov.25-én és 28-án voltunk a párommal!Kérdésem az lenne hogy mennyi esély van rá hogy terhes legyek,ill mikor kellene tesztet csinálnom?(tervezzük a babát)! Köszönöm válaszát Veronika
Az orvos válasza:
Tesztet először akkor érdemes csinálni, amikor a vérzése elkezd késni.


Szitó Zsanett 2016-12-02 23:26:06
Üdvözlöm! Jó ideje próbálkozunk párommal a baba tervezéssel, de eddig sajnos nem jutottunk eredményre. A kérdésem az lenne hogy milyen vitamint vagy vitaminokat kell nekem és ha kell akkor a páromnak is? A gyógyszertárban kapható ovulációs tesztek mennyire megbízhatóak? Mikor kell szedni és meddig a vitaminokat? Válaszát előre is köszönöm. Szitó Zsanett
Az orvos válasza:
Ilyen problémák miatt ajánlatos lenne egy hosszabb beszélgetés és persze vizsgálat is.


Julianna2016-12-02 21:23:20
Szép estét Dr. Úr. A kérdésem, hogy a hcg szintem <2-es lett. Leírná, mit jelent? Köszönettel: Julianna
Az orvos válasza:
Nincs a szervezetében ilyen hormont termelő sejt, vagyis nincs terhesség.


Horvát alexandra 2016-12-02 14:22:57
Szép jó napot kedves Dr úr Olyan kérdésem volna hogy van kellemetlen szagú folyásom nem sárga fehér hogyan tudom el mulasztani ?
Az orvos válasza:
Nőgyógyászati vizsgálat szükséges. A kezelésről és a megelőzésről azután lehet beszélni.


Ditta252016-12-01 15:05:58
ESCCAPPELE után előbb jöhet meg a menzesz vagy nem, mert pecsételős vérzésem van! mi lehet?
Az orvos válasza:
Az Escapelle gyakran okoz vérzési rendellenességet.


Dóri2016-12-01 01:17:09
Tisztelt Doktorúr!Lehetséges hogy terhes vagyok? Rendszeres nemi életet élek, mindig rendszeres 28 na ponta van menstruáciom. e hónap15én megjött 2 napig csak gyenge vérzésem volt nagyon görcsöltem, aztán 29 én ujra megjött, ugyszintén gyenge vérzésem van .A melleim elèggé fájnak .3 hónappal ezelőtt voltam nőgyógyásznál minden rendben volt .Nagyon izgulok hogy valami bajom van.Válaszát nagyon köszönöm.
Az orvos válasza:
Csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Aliz2016-11-28 16:55:36
Tisztelt Doktor Úr! 30 éves vagyok és azután érdeklődnék,hogy 12 nappal korábban jött meg a menstruációm,az utolsó mensesem 2 napig tartott,ami szokatlan volt,mert nekem mindig szabályos 28 napos ciklusom volt és kb. 4 napig tartott a vérzésem.Nagyon szeretnénk kisbabát,kb. 6 hónapja próbálkozunk sikertelenül.Kb. 5 éve nem szedek fogamzásgátlót.Mitől jöhetett meg most a vártnál korábban?Köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
Sokféle oka lehet. Csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Szabó Zsuzsa2016-11-28 14:04:13
Üdvözlöm! A lényeget írom le. 3 doboz norcolutot fogyasztottam el, rendszertelen menzesz miatt. IUD- viselek, ami elmozdult. Nekem még csak a terhességek miatt maradt el a menzeszem. Viszont most 10 napja késik. A tesztek negatívak. Mi lehet a baj? A cicijeimből nyomásra valami folyik. Van- e összefüggés? Megtisztelő válaszát köszönöm! Tisztelettel: Szabó Zsuzsa
Az orvos válasza:
Lehet összefüggés. Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Betty2016-11-28 13:33:24
Üdvözlöm. Én egy 22 éves lány vagyok. Már 1 éve szedem rendszeresen a Belara nevű tablettát. Eddig nem is vettem észre mellékhatást, viszont pár hete már feltűnt, hogy alapos mosakodás és dezodor használat után nem sokkal (úgy fél óra-óra múlva), úgy hogy le sem izzadtam, mégis erős izzadság szagom van. Anyukám szerint az orvosság miatt lehet. Lehetséges hogy az orvosság miatt jelentkezett? Mit tegyek hogy elmúljon? Tanácsát, és válaszát előre köszönöm! Betty
Az orvos válasza:
Hormon hatás lehet az oka, például fogamzásgátló tabletta.


Emese2016-11-28 11:56:14
Kedves Doktor úr! Olyan problémám lenne hogy nagyon fáj az ujjazás és a szex is! Égő,szúró érzés ,még a gyomromig is feljon a fajas! De miután kihúzza ezt már nem érzem olyankor csak érzékeny egy kis ideig! Olyan mintha szűk lenne és nem lennék nedves,pedig nagyon nedves vagyok! PCOS-em volt! Mi lehet a baj? Elörre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Javaslom, hogy kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Evelin2016-11-28 08:34:58
Megszeretném kérezni, hogy gombás fertőzésem lehet, ha több a fehérfolyásom, néha olyan sűrű az állaga is és viszket a nemi szervem, rendszeresen akkor érzem mielőtt megkéne jöjjön a menzeszemnek. Illetve néha egy évbe 2x előfordul, hogy menzesz után lesz egy kis bog a szeméremajkamra. Vajon mi okozhatja?
Az orvos válasza:
Lehetséges, de vizsgálatra szükség van.


Szandra2016-11-28 00:52:56
Tisztelt Doktor úr ! Nagyon szégyenlem a kérdésem őszintén szólva , és ezért nem merek orvoshoz fordulni. A hétvégén intim kapcsolatba voltam a párommal és úgy emlékszem nem távolítottam el az OV mini tampont a huvelyembol. Az igazság az hogy a menstruációm nincs meg , csak nagyon enyhén mivel spirálom van védekezésre. Lehetséges hogy az egészségügyi tampon feljebb kerülhetett a kelleténél? Némi hasi gorcseim vannak, de mivel amúgy is hasfajos vagyok nem tudom el dönteni . Köszönöm válaszát előre is . Üdv Szandra
Az orvos válasza:
A tampon igazából nem tud a hüvelynél feljebb kerülni.


Barbi2016-11-27 20:39:16
Megszeretném kérdezni, hogy ha óvszer nélkül voltam egy fiúval, aki nem élvezett el bennem, és Diane35-öt szedek PCOS-ra, lehetek terhes? Mennyire véd a Diane35? Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Szabályosan szedett Diane mellett elég kicsi a terhesség valószínűsége.


Anita2016-11-27 20:23:55
Kedves Attila! Lenne egy furcsa kérdésem Önhöz. Meg lehet e állapítani, azt h egy férfi volt e a napokba nővel? Van e arra valamilyen módszer? Ha igen, ezt hol leehet kérni? Köszönettel: G Anita
Az orvos válasza:
Ilyen irányú vizsgálatról nem tudok.


Nikolett2016-11-27 19:03:49
isztelt DrÚr! Kèrdèsemmel Önhöz fordulok mert két éve kicsit besokalt a szervezetem elég stresszes gyerekkorom volt,s 20 évesen 160 rá ugrott a pzlzusom,fulladni kezdtem,sav problémák,jartam kardiologian,volt rajtam holter,terhelese ekg,akkoriban muzeális prolapsust mondták,s a koranyi tbc kórházba vizsgálták a fulladasom okát,s a gyomrom,dontoen idegi alapot állapították meg.Ket hónapja újból voltam kardiologusnal a prolapsus miatt,hogy nem rosszabbodott e,magan rendelésre mentem,de nem láttak prolapsust,azt mondták a vegetatív idegrendszerre gyengébb,2 éve 120/130 pulzussal keltem,beta blokkolt kaptam s frontint,azt mondták legutóbb elhagyhatom a beta blokkolt,a frontint pedig magamtól csokkentem,mondhatom jól vagyok,de a pulzusom 90 körüli gyógyszer csökkentéssel,s kisbabát szeretnénk,van valami biztonsággal szedhető gyógyszer?Ha mégis kellene?Nebiletet szedek,a szülésnél okozhat problémát ha magas?Elég ijedos vagyok azóta.Termeszetesen megpróbálom elhagyni,de elég kellemetlen ha magasabb.Artalmas ez a terhessége?Mit javasolna,terhesseg alatt törvényszerű hogy feljebb megy?Köszönöm Válaszát!
Az orvos válasza:
A feltétlenül szükséges kezelést kardiológusával kell egyeztetnie.


Katalin2016-11-27 05:58:44
Tisztelt Dr úr! A menstruációra rá 10. Napra jött a hüvelyemből rózsaszín majd narancssárga vérzés. Ilyen még soha nem volt nekem. /Most 38 éves vagyok párommal nagyon szeretnék már gyermeket 6. Éve. Volt már átjárhatósági műtétem mióma műtétem köldöksérv műtétem 3 inszeminációm sikertelenül./ Elötte nap rózsaszín volt a vizelet este. 3. Nap este volt 1cm hosszú vékony kis cérna szerű piros vér a wc papíron. Utánna volt egy pár nap szünet majd tegnap 12 órától megint kis vérzések este pirosas volt megint. Tisztelt dr Úr mi ez a köztes vérzés? Nagy a baj mert megijedtem! Válaszát előre is köszönöm és nagyon várom!
Az orvos válasza:
Nagy baj nem valószínű, de vizsgálat mindenképpen szükséges.


Erika2016-11-26 19:40:19
Tisztelt Doktor ur. Kérdésem a következö lenne,augusztusban abba kellett hagynom a fogamzásgatlot mert a májamon ciszta van és azt mondták ez is okozhatja,szeretném meg kérdezni milyen fogamzásgátlást ajánl az ovszeren kivul,és ha valami gond van vehetek e be eseményutáni tabletát: Elöre is köszönöm a választ.Udvözlettel Erika
Az orvos válasza:
Vizsgálat és részletes megbeszélés szükséges az egyéb módszerekről. Az esemény utáni tabletta csak kivételesen alkalmazható.


Sebestyén Bernadett2016-11-26 06:46:51
Tisztelet Doktor Úr! 2 hónapja esti fülzúgásom lett, ami miatt ingerlékeny, Kialvatlan lettem! Sok vizsgálaton voltam, sehol nem találtak kóros elváltozàst! A fülzúgást megelőzően jött meg szeptemberben a menstuációm. Sokkal több vèrmennyisèggel, mint általában! Azóta rendszeres a menstuációm, a fülzúgàs elmúlt viszont most hogy megint megjött ismét zúg a fülem! Ingerlékeny vagyok, pedig nem szoktam! Hőhullámaim is vannak 2hónapja, Valamint a bőröm nagyon száraz! Egy barátnőm szerint ezek lehetnek a Korai menopausa tünetei! 37 évet betöltöttem! Létezik, hogy ez az? Kérhetek a nőgyógyászomtól hormonvizsgálatot? Tisztelettel: Betti
Az orvos válasza:
A felsoroltak valóban lehetnek korai változó kor tünetei, de más hormonzavar is lehetséges. A fülzúgás részletes nem nőgyógyászati kivizsgálást igényel. Egy egyszeri hormonvizsgálatból a változó kor nagyon sokszor nem határozható meg.


Kiss2016-11-24 15:07:23
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy honnan számoljuk a menstruáció 1.napját? Olvasta olyat a neten, hogy ha este 7 után jön meg(az én esetemben este 11 kor), akkor azt a következő naphoz számoljuk.
Az orvos válasza:
Véleményem szerint a menzesz amelyik nap megjön, az az első nap.


Renata2016-11-24 12:43:11
Tisztelt Dr Úr Egy olyan kérdésem lenne,Ön szerint terhesség alatt az antidepresszáns szedése mennyire káros.parommal babát szeretnénk,de 10 éve szedem a dilibogyot.probaltam többször is letenni,de nem ment.phszihologusom azt mondta hogy jobb ha szedem,mert az sem jo a babának ha folyamatosan rosszul vagyok.viszont gyógyszerrel semmi bajom.legyen olyan kedves válaszoljon az e-mail címemre.hálás lennék.koszönöm szépen.szep napot
Az orvos válasza:
A kezelését pszichológusával kell megbeszélnie. Nyílt fórumról nem küldök egyéni címre levelet.


Nagy Orsolya2016-11-24 10:08:44
Tisztelt Doktorúr! Olyan kérdésem lenne, h a tegnapi nap folyamán azt vettem észre h halvány barna folyásom van,emellett enyhe fájdalmat éreztem a hüvelyemben.Menstruációmig 12nap van még.Szeretném tudni h mitől lehet ez, ilyet még sosem észleltem magamon.Sürgős esetleg ezzel orvoshoz fordulnom? Válaszát előre is köszönöm! Üdv.Orsolya
Az orvos válasza:
Minél előbb vizsgálat szükséges.


Kis andrea2016-11-24 07:44:18
Jó napot 3 napja görcsöl a hasam aja meg fentéb is derekam is egyer elő jönn a fajas utána elmulik utána ujbol elő jőn mitol lehet ez nagyon faj
Az orvos válasza:
Ennek megállapítására vizsgálat szükséges.


Lilly2016-11-23 17:25:16
Tisztelt Doktor úr!! Az lenne a kérdésem,hogy Meliane fogamzásgátló tablettát szedek. Viszont tegnap be kellett vennem 2 szem B6 hányás elleni tablettát,és 3 szem Imodium hasmenás elleni gyógyszert,mert elkaptam a hányás,hasmenéses betegséget. A B6 és az Imodium tabletták hatással vannak a fogamzásgátló tablettára,kell másfajta védekezési módot is használni? Előre is köszönöm a válaszát!!
Az orvos válasza:
A gyógyszerek nem, csak a hányás és hasmenés befolyásolja a hatást.


bushbaby2016-11-22 16:37:22
Tisztelt Doktor úr. Azt szeretném kérdezni, hogy felfázás okozhat hüvelygombát?
Az orvos válasza:
Közvetlenül nem.


Vera2016-11-22 14:40:29
Kedves Doktor úr! Egy olyan problémám lenne, hogy 2 hónapja új párom van  és lehet ő 1 kicsit "nagyobb" így szex közben kis normál élénk vérzést tapasztaltam. Nem folyamatos csak amikor "kutya pózban szexelunk" akkor van ez a vérzés máshogy nem. Nem nagy mennyiségű  vér csak kevés. Gyógyszert is váltottam 3honapja illetve kaptam klion hüvely tablettát 2 hónapja mert mondta a nőgyógyász doktor hogy mintha seb lenne de előzzük meg. Persze azóta voltam még 1x  másik orvosnál  (aggódó tipus vagyok!) ő már ezt nem látta. Van 1 kis miómám ennek köze lehet a vérzéshez? E miatt felhívták a figyelmem hogy én fél évente járjak orvoshoz. 28 múltam 2-3ev múlva szeretnék gyereket ez a kis mióma akadálya lehet? Hallottam olyat akinek a szüléssel elmúlt. Köszönöm a  válaszát előre! Üdv: Vera
Az orvos válasza:
Kérdésére adandó válasz kicsit hosszabb lenne, mint hogy ezen a helyen elférjen, valamint részben megbeszélést is igényel. Az első probléma és a mióma esetén vizsgálat mindenképpen szükséges.


Piroska2016-11-22 14:32:57
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy november 13-án 2 napig volt egy pici vérzésem. Viszont november 19-én kellett volna rendesen meg jönnie, de azóta se jött meg.Házas életett élek és védekezünk mi lehet az oka, hogy nem volt rendes menszeszem. Válaszát köszönöm
Az orvos válasza:
Csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Buza Alexandra2016-11-22 08:20:08
Kedves Doktor Úr! Länyommal kapcsolatban szeretnêk kêrdezni. Megkapta 7.osztälyos lèvên a hpv.oltãst...ami nem vêd a szemölcsök ellen. 2törzs ellen ny7jt vêdelmet. A gyermekorvos azt tanäcsolta,hogy 1db.Silgard oltãssal egêszìtsük ki az iskolai oltãsokat. Nem ãrtanék ezzel a gyereknek? Nem lenne baj abból,ha a kêtfêle oltãs keveredik? Illetve nyújtana a szemolcsok ellen 1 db.vêdelmet? Välaszät nagyon vârom. Koszonettel:Buza Alexandra
Az orvos válasza:
Tudtommal nem zavarja egymást a két oltás. Megfontolandó az új 9 komponensű oltás, ha már kiegészíti a kötelezőt.


Melinda2016-11-21 15:24:09
Sajnos antibiotikumot kell szednem, torok gyuladás miatt .A napokban próbalkozunk a babával mivel most vannak a termékeny napok. Ha most esek teherbe, és még 5napig szedem az antibiotikumot, az árt a terhességnek? A választ előrre is köszönöm :)
Az orvos válasza:
Egyrészt függ az antibiotikumtól, másrészt ilyen korán még nem valószínű, hogy rendellenességet okoz.


Eszter2016-11-19 23:34:51
Kedves Dr.Úr ! Szègyellem ,de Pèntek este lefeküdtem a barátommal úgy ,hogy nem vèdekeztünk,de viszont hamarabb kivette mielőtt mèg elment volna. Van esèly arra ,hogy teherbe estem ? Mit tegyek ? Előre is köszönöm a válaszàt !!
Az orvos válasza:
A megszakított közösülés nem számít megfelelő módszernek, túl nagy a hiba lehetősége.


Molnár Viktória2016-11-19 19:28:16
Jó estét kívánok! Én azt szeretném kérdezni ,hogy van két gyermekem és szeretnénk harmadik babàt.Egy pàr hónapja abba hagytam a fogamzásgátló szedését de még eddig nem sikerült.Elkezdtem szedni egy ideje az elevitet szedni.Doktor úr szerint szedje nyugodtan tovább vagy hagyjam abba az elevitet szedését? Előre is köszönöm a választ.
Az orvos válasza:
A felkészülési időszakban nagy dózisú folsav szedése ajánlott, az Elevitben ez benne van.


Izabella2016-11-18 22:46:34
Jó napot, 21 éves lány vagyok, menstruációs problémával kapcsolatosan szeretném kikérni a véleményét. Ebben a hónapban a menzeszem 2 napot tartott, és amikor megjött, egyáltalán nem voltak görcseim. Ez nálam meglepő, mert rendszerint iszonyatosan fájdalmas az első pár óra és 5 napig szokott tartani, még sohasem fordult elő, hogy 2 napot tartson. Néhány hete végeztem egy terhességi tesztet, ami negatív lett, szexuális aktusom pedig júliusban volt utoljára, így feltételezem, hogy kizárt a terhesség esélye. Nem szedek gyógyszert, nem vagyok különösen stresszes időszakban. Egyetlen egyéb tünet van, az alhasi fájdalom, kb 1 hete szűnt meg, de azelőtt nagyjából 2-3 hétig jelentkezett, enyhe, de észrevehető volt. Ön szerint mi lehet a gond?
Az orvos válasza:
Vizsgálat és részletes megbeszélés nélkül nem tanácsos találgatni.


Szilvia2016-11-15 12:52:03
Tisztelt Doktor Úr! Az utolsó menstruàcióm október 30-án kezdődött, 3 napig tartott. November 9-én együtt voltunk a párommal, miközben sajnos nem àllt meg időben, az elmondàsa szerint a fele bement. 11-én reggel tudtam csak a házirvoshoz elmenni, aki felírta az Ellaone tablettát, amit 11-én délután vehettem be, mert akkor hozták meg a patikába. Kettő ciklusnaptàrat is vezetek, az egyik szerint pont! 9-én volt peteérésem(amikor együtt voltunk) a másik szerint pedig 17-én kellene lennie. Egy évre visszamenőleg van vezetve. Kérdésem az lenne, hogy az Ellaone az ovulàciót követően is hatásos megakadályozza-e a beágyazódást? A gyógyszer utàn két nappal 15-e este óta érzem hogy feszül a mellem. Ez a gyógyszer hatàsa lehet vagy pedig valószínűleg hatástalan volt az Elleone? Válaszàt köszönöm!
Az orvos válasza:
A sürgősségi tabletta a ciklus bármelyik szakaszában lehet hatásos, az egyébként létrejövő terhességek nagyobb részét megakadályozza. A nagy hormon adag gyakran rendellenes vérzést okoz.


Anna2016-11-15 08:29:17
Tisztelt doktor úr! 21éves vagyok és egy olyan kérdésem lenne, hogy lehet valaki terhes attól ha szex közben kiszakadt az óvszer,de csak a pénisz tövénél, volt magömlés de az óvszer többi része nem lyukadt ki és mikor kivette, akkor láttuk hogy gyakorlatilag a gumi gyűrű alatt lett egy 2cmes lyuk kb,de ez nem szakadt tovább. A kérdésem az lenne ha a sperma a gumi végébe ürült, ahogy kell és a szakadásnál nem láttunk semmit,mert elég szorosan rátapadt szóval nem folyt vissza, akkor nem lehetek terhes igaz? Mármint ha érintkezett is esetleg a hüvelyfalával az is csak kb 2 cm re lehetett a nyilástól befele...Köszönöm a választ!
Az orvos válasza:
A spermiumok mikroszkopikus méretűek, a nem látható réseket és lukakat is megtalálhatják.


Roxiii2016-11-14 18:21:26
Kedves doktor úr 9én voltunk együtt a párommal ovszerral védekeztünk nem szakadt ki de viszont szombaton kellet volna meg jönnie illetve valami jött is barnázás alvadt vér darabokkal lehet terhesség??
Az orvos válasza:
Látható szakadás nélkül sem teljesen biztos módszer az óvszer.


Judit2016-11-14 17:09:36
Jó napot Kedves Doktor Úr ! 3 hete műtöttek veseplasztikám volt, még bent van egy 26cm-es sín a vesémtől a vizeletvezetékig, most fogják eltávolítani 24.-én. A menstruációm mindig 35-45 nap között történik meg hamarabb sosem. Párommal rendszeresen együtt vagyunk, és óvszerrel védekezünk, aktus után mindig megnézzük a biztonság kedvéért , hogy esetleg nem e szakad ki az óvszer, de sosem volt ilyen. A menstruációmnak, most kellene megjönnie, azonban 5 nappal ezelőtt,pisilés után láttam, hogy a wc papíron, nagyon élénk rózsaszín vörös pötty volt, azt hittem megjött a menszeszem,de nem azóta minden reggel és este vörös kis vérfolt van, és minden wc-zésnél, ezt tapasztalom azóta is, nem fáj a hasam, nem görcsölök. Lehet, hogy a műtét zavarta meg ami 3 héttel ezelőtt volt ? 3 hete Trombózis ellen injekciót kapok még van 4 db. Egyébként, a menstruációm mindig nagyon erős görcsökkel jár és fájdalmas vérdarabkák távoznak. Februárban voltam nőgyógyásznál, de semmilyen problémát nem talált. Most, akkor ez Ön szerint mi lehet ? A választ előre is köszönöm ! Tisztelettel : Judit
Az orvos válasza:
A műtét és a véralvadásgátló egyaránt megzavarhatta a vérzését. Egyéb dologról vizsgálat nélkül nem tudok nyilatkozni.


Mányi Vivien2016-11-12 20:50:10
Jonapot!Az a kérdésem hogy 15éves vagyok és nincs mensesem hogy miérr van ez?Mit lehet tennj?
Az orvos válasza:
Nőgyógyászati vagy gyerek-nőgyógyászati vizsgálat szükséges.


Tipitapi2016-11-11 21:18:50
Üdvözlöm Doktor Úr !36 eves ket gyermekes anyuka vagyok 15 év után 2 hónapja elkezdtem ujra Deciora nevű fogamzásgatló tabit szedni mert elegge kelkemetlen a menstruáciom elotti tuneteggyuttes ami kínoz. Orvosi javaslatra kezdtem el hátha ...A problémam az hogy mar az első levél vegenel elkezdtek fájni a melleim de gondoltam ez biztos a verzesem elojele ..de aztan a vérzés elmult a mellfajdalom megmaradt..most is a második level kozepén tartok es meg mindig faj. Mint amikor babat vartam olyan hasonlo fajdalom amit erzek. Gondoltam ra abbahagyom azonnal de akkor ujra megjone es az biztos nem is tenne jot ...Ön szerint mi ez mellékhatás ? Vagy mit tegyek abba hagyhatom igy a felenel v elketdhetek egy masikat ? Koszonom valaszat !
Az orvos válasza:
Az ilyen tünet leggyakoribb oka gyógyszer mellékhatás, de terhességet ki kell zárni. Ciklus közben semmiképp nem ajánlott a gyógyszer abbahagyása.


Nikolett2016-11-10 12:05:36
Üdvözlöm!Két hete hagytam abba a fogamzásgátló szedését orvosi utasításra. Azóta állandóan kívánom a szexet,és ez már kezd kellemetlenné válni számomra. A kérdésem az lenne,hogy mit tehetnék,hogy tudjam ezt a vágyamat csillapítani. Előre is köszönöm válaszát.
Az orvos válasza:
Nyilván eddig a fogamzásgátló csökkentett a libidót, úgy látszik Önnél a mostani a normális.


Zsuzsa2016-11-09 19:07:42
Tisztelt Doktor Úr! Már van 3 kislányom és szeretnék egy kisfiút. Mivel mind 3 gyermekem császáros baba, vélhetően ez az utolsó eséllyem egy kisfiúra. A tanácsára lenne szükségem. Vennék ovu mikroszkópot a peteérés pontos idejének meghatározására, mert azt írták sok helyen,ha a pé napján vagyunk együtt a párommal, nagyobb eséllyel kisfiú lesz. Az egyik kérdésem, hogy igaz-e ez az állítás? A másik kérdésem, hogy L thiroxint szedek pajzsmirigy alulműködésre, ez befolyásolja-e a mikroszkóp értékelését, adhat-e fals eredményt az ovuláció meghatározásában, mert azt írja, h a hormon tartalmú kezeléseknél befolyásolja! Mik a tapasztalatok ez ügyben? Tovább controloc 40mg-os gyógyszert szedek 2×1 et. Sok helyen azt írták, szedhető terhesség alatt, nincs magzatkárosító hatása, de az utasítása mást ír. Mik a tapasztalatok, szokták szedni kismamák? Köszönettel.
Az orvos válasza:
A peteéréskor történ házasélet esetében tényleg valamivel nagyobb a fiú esélye. A pajzsmirigyhormon nem befolyásolja a tesztet. A Controloc szedését a kezelőorvosával kell megbeszélnie.


Kinga2016-11-08 21:25:36
Kedves Doktor Úr! Rendszeresen szedem a Mirabella fogamzásgátlót, azonban a múlt héten pénteken elfelejtettem bevenni az aznapi gyógyszert, majd szombaton is. Erre sajnos csak vasárnap este jöttem rá, és éltem nemi életet szombat este. Ez az eset a ciklus első hetében történt. Vasárnap este már jelentkezett a megvonásos vérzés. Hétfőn este bevettem egy 72 órás sürgősségi tablettát. Az lenne a kérdésem hogy mikor kezdjem el az új csomag Mirabella fogamzásgátlót? Most pénteken, mintha egy hetes szünetet tartottam volna? Vagy meddig kell várni? A gyógyszer hétfővel kezdődik, akkor addig kell várni? Nagyon szépen köszönöm a válaszát előre is! Üdvözlettel, Kinga
Az orvos válasza:
A vérzés 5.napján javaslom a következő adag szedését elkezdeni. Még ebben a ciklusban is érdemes védekezni más módon.


Timi2016-11-08 07:23:29
Tisztelt Doktor Úr! Utoljára 10.11-én jött meg a menstruációm. November 6-án kellett volna megjönnie, de azóta sem jött meg. A párommal nem voltunk együtt egész októberben (külföldön dolgozik). Mi lehet a probléma?
Az orvos válasza:
Többféle probléma is lehet, nőgyógyászati vizsgálat javasolt.


kovács irèn2016-11-06 22:39:10
Üzenet: Joestèt 5honapja szültem fogamzásgátlót szedek a leveleket egymás után szünet nèlkül 3havit beszedtem mán a 4havit hètfön kezdtem el mindig 1orakor veszem be hètfön du szeretkeztünk is,majd kedden elfelejtetem be venni szerdán vetem èszre mikor be vettem a szerdait picit kèsve 4orakor reggel meg szeretkeztünk nem ment el bennem...menyi esèly van rá hogy terhes legyek? Igy hogy mèg nem jött meg ès mán 3honapja szedem ? Továbbra a honapba ovszert kell e használni az az 1 szem miatt?
Az orvos válasza:
Sajnos 24 órás késés esetében, a védelemre nem lehet számítani. Javaslom, hogy a ciklus hátralevő idejében egyéb módon is védekezzenek.


Bodo Emoke2016-11-06 12:37:37
Jo napot kivanok. Egy olyan kerdessel fordulok onhoz h 27-28-29napos ciklusaim vannak. Az utolso 29napos volt.Ebben a honapban vettem ovulacios tesztet es a ciklus 13ik napjan kezdtem el hasznalni a táblázat szerint. Eddig 5db csinaltam meg . Mind az 5on meg jelent a teszt csik is de naprol napra halvanyodot. Es mára 5ik teszt szinte nem is lathato. A kérdésem az lenne h lehet h hamarabb volt mint a 13ik nap peteeresem vagy erdemes tovabb tesztelni? Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Természetesen elképzelhető.


Dóri2016-11-05 14:45:45
Tiszelt Doktor Úr! 23 éves vagyok és lassan egy éve szedek fogamzásgátlót ami szépen beállította a menstruációmat ,de sajnos nem tudom egy idöben beszedni kitolodik 1-3 óra .A mostani menstruációm viszont csak 2 -2,5 napig tartott és elég gyenge is.Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz hogy mit tehetnék,mi okozza ezt? Előre is várom a válaszát.Dóri
Az orvos válasza:
Pár óra eltérés nem probléma. Ha feltűnően kevés a menzesz, akkor a terhességet ki kell zárni. (teszt, nőgyógyászati vizsgálat)


Babry3002016-11-04 08:15:41
Holnap kellene beteg lennem. A menstruációm első napjától számítva a 8. napon voltam a barátommal, kilyukadt az óvszer. Emellett PCOS-t diagnosztizáltak nálam 2 hónapja, amire Diane 35-öt szedek, rendszeresen. Nagy az esély rá, hogy terhes lettem? Vagy csak egy aprócsak %?
Az orvos válasza:
A Diane 35 fogamzásgátlóként is működik, emellett kicsi a valószínűsége.


Péter 2016-11-03 09:19:24
Üdvözlöm! A páromnak 10 napja késik a menstruációja nem védekeztünk és a peteérés ideje alatt többször voltunk együtt eddigi 2 teszt negatív lett de még mindig nem jött meg. Soha nem maradt még ki mindig 1-2nap eltéréssel de megjött. Elképzelhető, hogy terhes csak a teszt nem mutatott semmit? Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
A teszt sem tévedhetetlen. Ismételjék meg és nőgyógyászati vizsgálat is szükséges.


Edina2016-11-03 07:13:00
Kedves dr ur!a mentstruacio utolso napjan amikor mar nem igazan volt meg ugy az 5.6.napon lefekudtem egy fiuval aki elelvezett bennem.van eselye a terhessegnek?vagy nincs?koszonom!
Az orvos válasza:
Van esélye, a szexuális együttlét előrébb hozhatja a tüszőrepedést.


Edina2016-11-02 15:11:04
Kedves Dr Ur ha már alig van menzeszem 5. nsp mehetrk vizsgálatra?
Az orvos válasza:
Vizsgálat bármikor lehetséges, de ha még van vérzés, akkor a rákszűrést halasztani kell.


Dunai Anita2016-11-02 04:44:56
Tiszteld Doktor Úr! 5 napja késik a menstruácium, általában 28 naponta jön meg. Terhes nem vagyok! Belekezdtem egy fogyókurába 5x eszem keveset és mellé mindennap futok. Ez lehet esetleg az oka? Válaszat előre is köszönöm! Tisztelettel: Dunai Anita
Az orvos válasza:
A két legvalószínűbb ok a terhesség és a hirtelen fogyás.


Niki2016-10-31 12:08:47
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem hogy mi lehet az oka annak hogy peteérés után 2-3 nappal volt néhàny csepp piros vérzésem azóta pedig barnás.. banát szeretnénk januártol probalkozunk, 2 hónapja szedem a PreMenst. Valaszat előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Átmeneti zavar előfordulhat, a peteérés körüli hormonváltozásokat jelezheti a kis vérzés. Egyszeri alkalom további teendőt nem igényel.


zollai Edina2016-10-28 12:32:17
Kedves Dr úr ! 27 éves vagyok az lenne a kérdésem hogy mult honpba azaza szeptemberben 2 -szer menstruáltam viszon ebben a hónapban egy hete késik . Kimaradhat a vérzésem ? fáj a mellem néha egyhe görcseim vannak és fefér folyásom a terhességi teszt negativ ! novemberben hagytam abba a fogamzásgátló szedését eddig előbb is jött meg a menszeszem mint 28 nap válaszát köszönöm
Az orvos válasza:
Ismételje meg a tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Alexa2016-10-28 12:10:55
Üdvözlöm. Tanàcsra lenne szükségem. Fel vagyok fàzva màr egy hete (sürün jàrok wcre, egyszer még véres is volt,és mikor pisiltem fàj is). Urzinol tablettàt szedtem szombattol-péntekig. De nem hasznàl.. elmentem hàziorvoshoz, azt mondta, hogy a vizeletemben nincs semmi, valoszinü hogy a gyógyszer kiölte a baktériumokat. Javasolt, hogy szedjek nospàt 2napig. Majd menjek vissza az ügyeletre. Valahogy nagyobb segìtséget vàrtam töle. Kérdeztem hova forduljak, de nam kaptam rà vàlaszt.. Ön szerint nögyógyàszt keressek fel? Tisztelettel: Alexa
Az orvos válasza:
Vizelési panaszok urológusra tartoznak.


Bodnar Laszlone2016-10-28 10:53:41
48eves vagyok mensesem van hogy kimarad.Elvaltam de megismerkedtem valakivel szeretnenk egymassal sexet. Gumit nem szeretnenk hasxnalni gyogysxert milyet vagy mit tanacsol..
Az orvos válasza:
Hosszabb megbeszélést javasolok, nőgyógyászati vizsgálat is szükséges.


brigitta2016-10-27 15:17:15
Tisztelt Doktor Ùr! Fèrjemel 3 ève probálkozunk babával. A menstuàciom 23,28-30 napra jönn meg nagyon erös darabos.vannak honapok amikor nagyon streszelek akor van mikor elobb van kèsöbb jon meg. a kèrdèsem az lenne ,hogy termèszetes e az ilyen menstruàcio? ès hogy a stressz okozhat e csuszàst a menstuácioban?
Az orvos válasza:
A stressz okozhat a vérzésben eltérést. Ennek és bármi másnak megállapításához nőgyógyászati vizsgálat szükséges.


evelin horvath2016-10-27 08:53:52
Jo napot kivanok. Szeretnem a segitseget kerni, kulfoldon elek es sajnos itt a haziorvos egyaltalan nem tudott valaszt adni a kerdesemre, azt mondta ne torodjek vele. Ma vagyok 5. hetes terhes, es 2 napja es keves enyhen mas szinu (nagyon halvany rozsaszines) volt a huvelyvaladekom. Igazabol ha nem figyeltem volna a wc papiron eszre sem veszem, de elotte elkezdtem gorcsolni es kicsit megijedtem, ezert neztem meg mi a helyzet alaposabban. Nem voltam benne biztos, hogy ez egy kicsit sotetebb valadek vagy esetleg lehet ver miatt elszinezodott, igy mivel mas eszkozom sajnos nincs, es itt nem tudok csak ugy orvoshoz menni a szerintuk kitalalt problemammal, igy probaltam megbizonyosodni hogy valoban vertol mas szinu e vagy sem. Van itthon vizelet tesztcsikom, amely kimutatja a vert is. Egy kis palca segitsegevel probaltam "mintat" venni es a megfelelo tesztsavra tettem, hogy latok e valtozast. A teszt szerint a halvany sarga a negativ es ha kek pottyok jelennek meg vagy kek elszinezosest latunk akkor van ver a mintaban. Hat mondanom sem kell hogy kek lett. Tegnap es ma egyaltalan nem lattam semmi elszinezosest teljesen normalisak tunik minden, de a teszt meg mindig pozitivat mutat verre. Ez mitol lehet hiszen szemmel nem is lathato. Kene aggodjak emiatt? Koszonom elore is szives valaszat es remelem sikerult nagyjabol megfogalmaznom a problemamat. Udvozlettel.Evelin
Az orvos válasza:
Ha terhesség alatt vérzés jelentkezik, akkor mindenképpen nőgyógyászat vizsgálat javasolt.


Balogh Mónika2016-10-25 17:13:01
Kedves Dr úr! A Kérdésem a következő lenne : Mi a párommal már 8 hónapja próbálkozunk hogy végre legyen egy kis családunk de nem akar összejönni , a párom szed mindenféle segítő gyógyszereket de hiába . Azt szeretném kérdezni hogy a Mesterséges megtermékenyítés vagy a lombik programnak mik a feltételei? PL gondolok itt olyanokra hogy mindenkinek lehet -e? menyi ideig tart? menyire hatásos? és a stb .. és igen és mikor szokták ezt a párok igénybe venni? Vagy kérvényezni kell? előre is köszönöm a válaszát!! További Szép napot!!
Az orvos válasza:
Ha az egyszerűbb eltéréseket kizártuk, akkor érdemes lombikra gondolni. Egyébként semmilyen kérvény nem kell hozzá.


Diana Szovak2016-10-25 15:15:10
Udvozlom. Szeretnem megkerdezni azt hogy penteken eggyutt voltam a parommal es bennem ment el, szombaton vettem be 72 oras tablettat. Es nem volt semmi mellekhatasa tehat hasznalt. Viszont ujra sikerult es nem szeretnek meg babat, lehetnee ujra bevenni egy ilyen orvosagot? Udv Diana
Az orvos válasza:
Ilyen rövid időn belül ismételni nem ajánlott.


Török Anikò Beàta2016-10-24 22:01:46
Kedves doktor úr! Olyan problémám lenne hogy a mai napon 2016.10.24 én egy héttel hamarabb jött meg a menstruációm. Még 6 szem tablettám van. Mit tegyek? Beszedjem vagy tartsam meg most egy héttel hamarabb a szünetet? Meg mi lehet ennek az oka? Előre is köszönöm a segìtő válaszát. Üdvözlettel: Anikó
Az orvos válasza:
A vérzés mennyiségétől is függ a teendő.


Anna2016-10-24 17:29:47
Üdvözlöm. 6 hetes terhes vagyok kereken. 1 hete az első uh -n nem láttak semmit. Majd csütörtökön elkezdtem barnázni, amit elvileg fertőzés okozott, de akkor már láttak egy 10 mm szabálytalan petezsakot se szikholyag se embrió. Diagnózis; missed ab susp. Ma a javasolt kontrollon annyi változás volt hogy nőtt a petezsak és benne ép szikholyagot és 2,6 mm embriót talaltak de szívműködést nem láttak. Azt mondták ha 3 nap múlva sincs változás, tolnak a műtőbe egyből. A kérdésem ha ez egy elhalt terhesség volt hogy lehet h ma már látszik a baba és miért ennyire biztosak h csütörtökön már műszeresen akarják befejezni? Ez valóban 3 nap mulva kiderül? Vagy ne is reménykedjek? Köszönöm válaszát! Anna
Az orvos válasza:
Ha megjelent a szikhólyag és az embrió, akkor nyilván volt elhat terhesség. 2,6 mm mellett még gyakran nem látható szívműködés, általában pár nap alatt megjelenik.


bondeli382016-10-24 15:19:46
Üdv szeretnék kérdezni valamit nekem mult honapban szeptember7-8 korül jött meg a mensesem 12 mult el Oktober van azota sajnos nem tudom hogy meg jott e vagy sem mert a mobilomba volt a jegyzés rola de eltunt a mobilom sajnos azota a jobb alhasam alatt érzékeny enyhe kis szurast érzek néha , hányingerem is szokott lenni de kicsit lehet hogy a izgalomtol mert félek hogy valbél gyulladás .. Ugye ez nem az?? Mozogni tudok mozgasra nem fáj kinyujtom benyujtom a lábam semmi fájdalmaim nincsenek csak nagyon néha bele szurkal a szemérem csontomba ugy érzem a csont fele ugye nem vakbél??
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati és sebészeti vizsgálatot.


Luna 2016-10-24 12:34:09
Üdvözlöm! Rezia fogamzasgatlot szedek mar 3 eve, 4 nap szunetet kell tartanom. Csutortokon vettem be az utolso szemet es kedd keso este kelett volna elkezdenem de sajnos csak szerda kora este tudtam bevenni. ( tobb mint 12 ora eltelt) viszont pentek/ szombat egyutt voltam a parommal, hetfo reggel megjott a menstruaciom. Kell e tartanom terhessegtol? ( mivel a betegtajekoztaton az all ,hogy az elso heten ha kihagytam egy szemet de elozo heten egyuttletre kerult sor akkor fenn all a terhesseg kockazata) Valaszat elore is koszonom!
Az orvos válasza:
A Reziát 28 napon keresztül kell szedni, és nincs 4 napos szünet.


Siposné Zsuzsa2016-10-23 21:40:26
Tisztelt Doktor Úr! Második fiam születése után Mirena spirált rakattam fel. Nem igazazán volt vele problemám. 3 évig volt fent,és mivel szeretnénk még egy babát, levetettem. Ennek 3 hónapja . A problémáim ekkor kezdődtek: egy ciklus alatt kétszer van menstruációm. Kb a 20 naptól 3-4 nap, majd 28 naptól 3-4 nap. A kérdésem az lenne, hogy ez még elfogatható a levétel után? Vagy már menjek orvoshoz? Baj lehet? Lehet a közeljövőben még babám? Köszönöm a válaszát! Zsuzsa
Az orvos válasza:
Vizsgálat szükséges, menjen nőgyógyászhoz.


Lexa2016-10-23 12:21:22
Tisztelt Doktor úr! 22 èves lány vagyok, és olyan panasszal fordulok Önhöz, hogy 10.napja van meg a menstruációm, előtte barnás volt a folyásom. 8éve volt már nőgyógyászati műtétem. Cisztám volt, ököl nagyságú, roncsolta a petevezetèkemet, amit el is kellett távolítani. Akkor is 1hónapig folyamatosan menstuáltam, és fèlek hogy most is az van. Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Ciszta megállapításához vagy kizárásához vizsgálat szükséges.


bushbaby2016-10-22 17:00:31
Tisztelt Doktor Úr. 32éves nő vagyok. Ma szexuális együttlétr után egy csepp élénk piros vér volt a bugyimban. Alig két hónapja voltam rákszűrésen, aminek az eredmény P1 lett, tenyésztés eredménye döderlein baktériumok, ép hám. Akkod azt mondták ez nagyon jó lelet. Mi lehet ennek az oka? Semmilyen panaszom nincs.
Az orvos válasza:
Megállapításához vizsgálat szükséges.


Dorina2016-10-22 12:11:14
Jo napot.Fogamzasgatlok szedek.Eppen menstrualok.Tulzott alkoholfogyasztas miatt hanytam.Hatassal van a vedettsegre?
Az orvos válasza:
A tablettaszedési szünet ideje alatt nincs.


Aletta2016-10-22 08:01:19
Doktor úr! Az lenne a kérdésem hogy lehetek-e terhes ha hetfőn 4 órakor együtt voltunk a párommal és aznap este olyan 6 óra körül elaludtam és reggelig nem kelltem fel! És a hétfőit nem vettem(Decidora) be ugye akkor lehetek terhes? Mára várom a menstruáciomat! Válaszát előre is köszönöm
Az orvos válasza:
A kimaradó gyógyszernek elvileg nincsen visszamenő hatása.


Anna2016-10-22 03:13:03
Tisztelt Doktor Úr! Nuvaring abbahagyása után negyed éve kimarad a menstruációm, pedig babát terveznénk. Kérdezem, hogy ilyen esetben érdemes -e a Femibion tervezési szakaszra szánt készítményt szedni, vagy kimaradó vérzés esetén hiábavaló? Ön milyen peteérést segítő gyógyszert javasolna? (Gyógyteákkal már próbálkoztam, sikertelenül.) Köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
A kimaradó vérzés miatt vizsgálat szükséges. Enélkül természetesen gyógyszer sem ajánlhatok.


Anna2016-10-21 10:21:30
Kedves Doktor Úr! Vasárnap együtt voltunk a párommal,majd megbetegedtem és az orvos Normic antibiotikumot írt fel,amit hétfő este òta 4 napig szedtem.A fogamzásgatlò levélből hátra lévő időben kiegészítő védekezést fogunk használni.A kérdésem az lenne,a vasárnapi együttlét miatt kell aggògnom hogy a védettségemet befolyásolja visszamenőleg az antibiotikum? Válaszát nagyon köszönöm: Anna
Az orvos válasza:
Visszamenőleg nem befolyásolja.


Adrienn2016-10-20 10:18:55
Tisztelt Doktor Úr! Azért írok mert a férjemmel baba-projekten vagyunk. A menstruációm 3.napjától 5napig Clostibegyt szedtem +Femibiont+ Béta-karotint E vitaminnal(aranymozsaras). Lett tőle 4 tüszőm, mondta a doktor hogy 14napon reggel próbálkozzunk. Próbálkoztunk is, de a páromnak torokgyulladása van, volt nálunk a házi orvos és mondtuk hogy babán dolgozunk, és mondta hogy betegen nem szabad mert a picinek vmi baja lehet! Én is megvagyok hűlve de én nem nagyon(a vitaminok egybe tartanak) és most nagyon aggódok mert ha a baba megfogant a 14. Napon, de betegek voltunk , akkor tényleg baja lehet a picinek???? Nagyon aggódok, soha nem cigiztem semmi káros dolgot nem vittem be a szervezetembe... és most pont emiatt lesz baj???? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Ne aggódjon, a fogantatás alatti betegség nem árt.


Tamara2016-10-19 22:02:31
Kedves Doktor Úr! Egy olyan jellegű kérdésem lenne, hogy javasolt e nőgyógyászati vizsgalat vagy ne legyek türelmetlen a szervezetemmel szemben. Sajnos az utobbi idoszakban nagyon sokat fogytam(nem volt szandekos) egy teljesen atlagos testalkatu 18eves lany vagyok, 170cm es tavasszal meg 54kilo. Augusztusban mar a 46-47-et is elertem... Azota szerencsere minden jol halad es szedem vissza szepen a kilokat, most vagyok 50. Viszont sajnos ez ido alatt a menstruaciom megszunt, gondolom a szervezetem ''tulelo üzemmodba'' kapcsolt es nem lettem volna alkalmas egy gyermek kihordasara. Tudom hogy ez termeszetes uzenete volt ugymond a szervezetemnek. A kerdesem vegulis az lenne hogyha visszaall a testusir szazalekom is a normal szintre akkor visszajon a menzeszem is? Csak mert elegge aggodok... a valaszat elore is nagyon köszönöm!
Az orvos válasza:
A testsúly változások megzavarhatják a hormonciklusát. Emiatt nehezebben esik teherbe, de ha mégis megtörténik, akkor teljesen alkalmas a kihordására.


gal edina2016-10-19 14:12:39
tisztelt doktor ur nem reg voltam egyut a paromal. mar 5 honapja nem szedem a fogamzas gatlot . mikor csinalhatok tesztet.
Az orvos válasza:
Az esemény után legalább két hét szükséges.


Anita 332016-10-19 10:23:15
Kedves Dr. Turcsányi Attila 9 hetes magzatom sajnos elhalt 10.19-én műszeres eltávolításom volt. Meddig ajánlatos állományban maradnom??? testileg szinte nincs problémám nem is vérzek már, de lelkileg nagyon megviselt a babám elvesztése. Köszönöm válaszát
Az orvos válasza:
Általában 1-2 nap után mehet dolgozni.


Kiss Anna2016-10-17 08:20:41
Kedves Doktor úr! Stodette fogamzásgátlòt szedek,aminek a 9.szem bevétele után 18 òrával hánytam.Addigra a tablette felszívòdott? Betegségemre antibiotikumot kaptam,így a levélből hátralévő szemek él kiegészítő védekezést kell alkalmaznunk? Válaszát köszönöm: Anna
Az orvos válasza:
18 óra alatt már felszívódott. Biztonságosabb az antibiotikum mellett a ciklus végéig duplázni a tablettát.


Edina2016-10-16 19:37:42
Tisztelt Doktor Úr! A Zoely fogamzásgátlóval kapcsolatos kérdésem lenne. Sajnos egy szem tabletta kimaradt, és nem tudtam pótolni, mivel leejtettem, és nem találtam meg. Ha azután tovább szedtem, mintha mi sem történt volna, nem csökkenhetett a hatása? A tájékoztatóban nem kaptam egyértelmű választ erre. Köszönöm válaszát.
Az orvos válasza:
Ha nem maradt ki tabletta, "csak" egy nappal rövidebb lett a ciklus akkor a védelem lényegében továbbra is fennáll.


Andrea 2016-10-14 11:27:39
Tisztelt Doktor Úr! Már van egy 2 éves kislányunk. Most testvért szeretnénk neki, ezért június óta nem szedek fogamzásgátló tablettát. Rendszeresen meg is jött a menstruációm, 26-27 naponta, 5-6 napig tartott. Ebben a hónapban is megjött, de kevesebb ideig tartott. 3 napig. Ez miért lehet? Nagyon köszönöm előre is a választ!
Az orvos válasza:
Elég sok oka lehet. Első körben csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Panna2016-10-13 21:51:27
Kedves Doktor Ur! Azt a kerdest szeretnem feltenni, hogy milyen osszefugges van a Cataflam gyogyszer es a menstruacio kozott? Amikor Cataflamot szedek menstruacio gorcsre, akkor elmulik a verzesem. Annyira, hogy ha peldaul a nyaralaskor nem szeretnek napkozben menstrualni, akkor reggelente beveszek egy szemet es egesznap nyugodtan furodhetek, mert teljesen elmulatja. Ez normalis vajon? Elore is koszonom a valaszat!
Az orvos válasza:
Elvileg a Cataflam nem befolyásolja a vérzés mennyiségét.


Mariann2016-10-11 07:37:58
Üdvözlöm. 3 hónappal ezelőtt hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését, és azóta nem is volt semmi probléma a menstruációmmal, pontos volt. Most viszont 3 hete késik és a kérdésem az lenne, hogy ez lehet-e a gyógyszer abbahagyása miatt. Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Nem valószínű, hogy a tablettával lenne összefüggésben. Csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Szilvi2016-10-10 14:35:42
Tisztelt Doktor Úr! Èrdeklődnèk hogy lehet-e komoly bajom? Kb.1-2 hónapja érzem hogy nyomásra èrzèkeny a nemiszervem,így nèha az együttlètek is kellemetlenül indulnak.Bár behatolásnál nincs baj,de van hogy a vègèn fájó/ègető èrzèsem van.Amióta ez van azóta mintha a folyásom is több lenne mint eddig volt,fehér vagy àtlátszó és nem büdős.A menstruációmal nincs gond,rendszeres.Nyáron voltam rákszűrésen P2 lett az eredmény.De most már kezd zavarni hogy ennyire érzèkeny ott. Ön szerint mi okozhatja? Feltètlenül orvoshoz kell mennem? Köszönettel
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Bartalis Edina2016-10-10 14:15:08
Üdvözlöm! Szeretnék érdeklődni, hogy Önnek mi a véleménye a 40feletti gyógyszeres fogamzásgátlásról? Jelenleg Mercilon-t szedek. Ön mit javasolna? Köszönettel:V-B.E.
Az orvos válasza:
A szakmai kollégium állásfoglalása szerint 40 éves kor fölött kombinált fogamzásgátlás nem alkalmazható a trombózis kockázata miatt.


Zsuzsanna2016-10-08 13:43:09
Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy a nem invaziv kromoszóma vizsgálat mint például a Prenatest, ugyanolyan hatékonysággal szűri ki a down kórt mint az invazív amniocentézis? Köszönöm szépen a válaszát!!!
Az orvos válasza:
A két eljárás hatékonysága hasonló. 95-98%, illetve 98-99%.


Andrea2016-10-07 21:21:12
Tisztelt Doktor Úr! 12.terhességi hetemet töltöttem múlt pénteken,amikor lefeküdtem (óvszer nélkül) valakivel.Érdeklődnék hogy ez a kaland "bezavar" a babánál? Mármint az "eredeti" apuka marad a biológiai szülő és csak is rá fog hasonlítani a baba vagy tartanom kell attól hogy a kis botlasom nyomait fogja hordozni? Válaszát előre is köszönöm
Az orvos válasza:
A kaland nem zavar be, kivéve az esetleges nemi betegség veszélyét. A baba genetikája nem változik.


Hajnal2016-10-06 16:40:48
Tisztelt DoktorÚr! azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy leírjon nekem Ön által szükségesnek ítélt információkat a petesejt lefagyasztás azaz "social freezing" témában. Bár még csak 20 éves vagyok, mégis elgondolkodtatott ez a lehetőség, úgy vélem, sosem gondoskodhatunk elég hamar a jövőnkről. Érdeklődnék az iránt, milyen orvosi vizsgálatok szükségesek az eljáráshoz, illetve milyen intézethez fordulhatok és milyen nagyságrendű költségekkel kell számolnom? Illetve mi az Ön véleménye a módszerről? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel, egy előrelátó nő.
Az orvos válasza:
Ezekről az eljárást végző intézményben kaphat felvilágosítást.


Andrea2016-10-04 19:12:22
Tisztelt Doktor úr! Felső légúti megbetegedés miatt szedtem 3 napig Asi Sandoz 500 mg-os tablettát, amelynek szedése közben enyhe pecsételő vérzésem jelentkezett. A 3 napos kúrát két napos szünet követte majd 5 napig szedtem LEVOFLOXACIN 500 mg-os filmtablettát, melynek utolsó napja péntek volt, amely egyben a fogamzásgátló-mentes hetem harmadik napja is volt ebben a hónapban. Holnap kezdem a következő levelet a Lindynette-ből. Az lenne a kérdésem, hogy szükség van-e a fogamzásgátló tabletták mellett kiegészítő védekezésre, ha igen, meddig? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Az Ön helyében még legalább 1 hétig használnék kiegészítő védekezést.


Amélia2016-10-04 16:29:39
Tisztelt Doktor Úr 2 napja kezdtem el a feher hormonmentes tablettát szedni ma meg is jött a menstruációm ez azt jelenti hogy elkezdet használni?
Az orvos válasza:
Mivel a hormontartalmú tablettákat már beszedte, ezért a védelem már áll.


Kiss Timea2016-10-03 22:48:42
Üdvözlöm! 36 èves nő vagyok,a kèrdèsem az lenne hogy a párommal kisbabát tervezünk,ilyen korban milyen szüksèges vizsgálatok kellenek? Ès a fiatakori(20 èvesen) drogfogyasztás befolyásolja e a baba fejlődèsèt?16 ève nem figyasztottam már! Köszönöm válaszát;
Az orvos válasza:
Ennyi idő után már nem okoz gondot. Előre nem szükséges vizsgálatot végezni.


Bíborka2016-10-03 14:41:32
Tisztel Doktor úr! Egy olyan kérdésem lenne, hogy méhszájseb vaporizáció után 3 héttel önkielégítést végeztem./Csak a csiklómat ingereltem Lehet-e ebből valami gond?
Az orvos válasza:
Nem valószínű.


Heni 2016-09-30 20:22:04
Üdvözlöm! Egy hete használom a nuvaring hüvelygyűrűt. A mellékelt tájékoztató szerint egy hét után már védelmet nyújt. Valóban így van?
Az orvos válasza:
A teljes védelem kialakulása inkább a két héthez van közel.


Kovács Eszter2016-09-30 10:43:43
Tisztelt Dr. úr! Ditinell fogamzásgátló tablettát szedek. Az utolsó aktív tablettát szept.20-án vettem be, az utlosó együttlétem a párommal 18-án volt. A következő levél első tablettája 24-én 21:00-kor lett volna esedékes viszont én csak 25-én 19:00-kor vettem be. A tájékoztató azt írja, hogy ha a tabletta kihagyását megelőző héten történ nemi kapcsolat a terhesség lehetősége fent áll. Az a kérdésem, hogy az esetemben mekkora az esélye annak hogy teherbe estem? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Ha azóta kiegészítő védekezést alkalmazott, akkor igen csekély.


Fruzsi2016-09-29 10:03:03
Tisztelt Dr.úr! Az lenne a kérdésem hogy én elmentem vérvételre mert a házi orvosom elküldött és akkor kellett volna megjönnie a menstruációmnak és a vérvétel ki mutatta hogy a vizeletembe baktérium van és írt rà antibiotikumot és az lenne a kérdésem hogy attól késhet a menstruációm és azóta se jött még meg??
Az orvos válasza:
Csináljon terhességi tesztet, és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Amélia2016-09-27 22:04:05
Tisztelt Doktor Úr! 17nappal ezelőtt el kezdtem szedni a Missee fogamzásgátló tablettát 14napig volt meg ebből 6 napig csak barnás folyásom volt és a hetediken rendesen megjött 5napig tartott utána 3 napig nem nagy mennyiségű vérzésem volt 3napja ment el teljesen az lenne a kérdésem hogy még 4 napig kell szednem a hormontartalmu pirulákat es utána kezdem a fehereket akkor most 4 nap múlva meg fog ujra jonni a menstruáció?? És ha igen ha elkezdem szedni a következő havit akkor már biztos fog hatni? És ha nem jön meg akkor meddig várjak? Válaszát előre is köszönöm !
Az orvos válasza:
Várhatóan a vérzés meg fog jönni. Szedje tovább az utasításoknak megfelelően.


emese2016-09-27 22:03:37
Jonapot doktorur! Kerdesem az lenne hogy ha 2-3 honapos terhes vagyok 165cm magas es 50kg latszania kene mar a hasamon?
Az orvos válasza:
Hogy mikor kezd látszani, az nagyon nagy egyéni eltéréseket mutat, vagyis még nem kell, hogy látszódjon.


Szabó Virág2016-09-27 20:42:12
Tisztelt Doktor Úr! 6 évig szedtem Yasminelle tablettát. 2 hónapja hagytam abba a szedését. A gyógyszer szedése előtt erősebb volt a vérzésem mint a gyógyszerrel. 2 vérzésem volt a gyógyszer abbahagyása óta. Sokkal gyengébb a vèrzésem mint régen amikor egyáltalán nem szedtem gyógyszert (mint most). 32-34 naposak voltak a ciklusaim. 5 napig tart mint máskor, de sokkal gyengébb. Ez lehet a gyógyszer mellékhatása- a mèhnyálkahártya elvékonyodása? Ha igen, milyen lehetőségek vannak a vastagításra? Nagyon köszönöm a segítségét.
Az orvos válasza:
A nyálkahártya minden egyes ciklusban újra felépül, ezért a menstruációk megváltozása semmilyen beavatkozást nem igényel.


Kléra2016-09-26 16:51:40
Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémával fordulok Önhöz,hogy futás közben erősen elkezd görcsölni a hasam a méhem körül,és megkeményedik. Második alkalommal van így,az első alkalomnál menstruációs vérzés alakult ki,de csak 1 napig tartott.Második alkalomnál nem jelentkezett vérzés,de barna folyás igen. Menstruációm a ciklusomhoz megfelelően volt,most voltam a peteérés időszakában,amikor jelentkeztek az alhasi görcsök.Kérdezni szeretném,hogy ennek mi lehetett az oka,esetleg a peteérés reagált így a megterhelésre,vagy komolyabb probléma léphetett fel?
Az orvos válasza:
Ennek megállapításához vizsgálat szükséges.


Ági2016-09-24 23:22:30
Kedves Doktor Úr! Kilenc hónap kihagyás után csütörtökön, a menstruációm első napján elkezdtem szedni a felírt fogamzásgátlót, de másnap már nem volt menstruációm (első napon is csak kevés vér jött). Ma szombat van, és ma is csak kevéske barnás folyás jelentkezett. A fogamzásgátlótól lehet ez a hirtelen "elapadás"? Ha igen, ettől függetlenül a gyógyszer védelmet fog nyújtani? Gondolom, nagy vérzésre már ne számítsak a hónapban, de ez úgyis kiderül, mire a válasza megérkezik. Köszönöm előre is!
Az orvos válasza:
A vérzés mennyisége a hatékonyságot nem befolyásolja, de természetesen meg kell várni a védelem kialakulását. Kevesebb menzesz oka a gyógyszer hatása mellett lehet terhesség is.


pillango2016-09-24 19:06:23
Jó estét 2 naplya késik...fehér folyás szerű van de nem minig...eddig mensi előtt fályt a cicim meg a hasam most semmi utalhat babára?
Az orvos válasza:
Lehetséges.


Melinda2016-09-24 11:05:17
Üdvözlöm. Múlt hónapban abbahagytam a fogamzásgátló szedését augusztus 20án votl az utolsó szem. 26án meg is jött a menszeszem. Viszont a következőnek tegnap kellett volna megjönni szeptember 24 viszont nem nagyon akar. Olvastam hogy kimaradhat gyógyszer abbahagyása után. Viszont én szeretném újrakezdeni a gyógyszert. Kérdésem az lenne hogy meg kell várni mindenképppen míg megjön a menszezem vagy elkezdhetem hétfőn is amikor amugy is aktuális lenne a következő levél? MErt ha mondjuk 2 hónapig nem fogok menstruálni akkor 2 hónapig nem kezdehetem el szedni a gyógyszert?
Az orvos válasza:
A terhesség kizárása után lehet továbblépni. Ha ez megtörtént, akkor célszerű megvárni a gyógyszerrel a következő vérzést.


Szandra252016-09-24 05:21:25
Üdvözlöm Olyan kérdésem lenne,hogy múlt hét vasárnap elfelejtettem bevenni az utolsó előtti fogamzásgátló tablettám!Hétfő este vettem észre azonnal bevettem majd kedd reggel az utolsót!A héten pénteken kellett volna a havi vérzésemnek megjönnie de nem jelentkezett!Kedd óta nem szedtem fogamzásgátlót ugyanis jött volna a hét nap szünet! Most akkor nem véd a tablettám s nem is lesz havi vérzésem? Vagy most mi várható?Mit kell tennem? Lindynette 20-at szedek amúgy Köszönöm a válaszát előre is!
Az orvos válasza:
A védelem ilyenkor szünetel, de ettől a vérzésnek meg kellene jönnie. ha kimarad, akkor terhességre mindenképpen gondolni kell.


Nagypéter Gabriella2016-09-20 15:06:17
T. Doktor Úr! Terhesség alatti toxoplasma szűrés eredményéről szeretném kérdezni. A szűrés eredménye a következő lett: Anti-Toxoplasma gondii szűrő teszt(IgA, G, M) típusú ellenanyagok kimutatása ELISA módszerrel (EUROIMMUN): Eredmény: Negatív Minősítés: Negatív Jól tudom-e, hogy az első negatív eredmény azt jelenti, hogy még nem találkoztam a kórokozóval, a második negatív minősítés pedig azt, hogy nincs friss fertőzés? Ezek alapján nincs szükség semmilyen kezelésre ugye? Köszönettel: N. Gabi
Az orvos válasza:
Az eredmény szerint még nem volt toxoplazma fertőzése. A babára a friss fertőzés jelenthet veszélyt.


Tímea2016-09-20 13:14:21
Tisztelt doktor úr! Férjemmel egy év próbálkozás után év elején teherbe estem, de az örömünk nem sokáig tartott. Április 18.-án volt egy missed ab műtétem 11hetes lettem volna, de a baba a 9 héten megállt a fejlődésben. A műtét után csak a 115. napon augusztus 10.-én jelentkezett a menstruációm annak ellenére hogy júniusban egy 10 napos norcolut kúrát tartottam orvosi utasításra. A vérzésemnek szeptember 10.-én kellett volna megjönnie de nem így lett. Mivel folyamatosan hányingerem volt és fáradékonyabb is lettem, ez mellett a tejem is elkezdett folyni, arra gyanakodtam hogy talán ismét kismama vagyok. Ezért elhatároztam hogy a következő héten csinálok egy tesztet. Erre azonban nem került sor, mert múlt hét szombaton délután elkezdtem vérezni. Nagy ijedtségemben bementünk az ügyeletre, ahol egy nővérke vizeletminta alapján megállapította h a teszt negatív nem vagyok terhes az ügyeletes orvost viszont nem ébresztette fel, mert nem látta indokoltnak így haza küldött, de azért annyit mondott hogy ha bármi szokatlant észlelek menjek vissza. A vérzésem azóta is tart, viszont a fenti tüneteim is ugyanúgy meg vannak. Kérdésem az lenne hogy mindezek ellenére lehetek e terhes, ha pedig nem milyen irányba induljak el hogy kiderítsem mi lehet a baj? Válaszát köszönöm
Az orvos válasza:
A teszt sem tévedhetetlen. Javasolom, hogy csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Magda2016-09-20 12:45:37
Tisztelt doktor ur!Augusztus 25en mestrualtam,szeptember 18,19 enyhe barnazas,ma azaz 20an 2csepp ver.Lehetseges,hogy babat varok?Terhessegi tesztett mikortol hasznalhatok?Koszonom valaszat!
Az orvos válasza:
Terhességi tesztet a fogantatás után két héttel érdemes csinálni, ez általában a kimaradó menzesz idejében van. Nőgyógyászati vizsgálatot ez után legalább 1 héttel érdemes kérni.


Katalin2016-09-20 01:34:04
Tisztelt Dr Úr! Vérzésem 1 nappal később érkezett meg petefészkemnél és a köldökömnél enyhe szúrásokat érzek. Vérzésem nem a megszokott volt. Mennyisége kevés volt és inkább rózsaszín átlátszó nyákos világos barna 2 nap darabos kevés. Szeretnék érdeklődni mi ez. Előre is köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
Javasolom, hogy csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Andrea2016-09-18 23:19:28
Tisztelt doktor úr. 9. Hétben járó A2 Rh negativ vércsoporttal rendelkező kismama vagyok.Ez az első terhességem,vetélésem nem volt.minden analizesem jó. Azzal a kérdéssel fordulnánk önhöz,hogy az anti D injekciot mikor ajánlott beadatni.Itt nálunk Erdélyben az az eljárás hogy havonta végeznek ellenanyag szűrest ami eddig negatívnak bizonyult.Szülés után ha a baba is negatív akkor beadják az injekciot. Jelenleg egy Magyarországi orvossal is konzultálok aki már most be szeretni adni nekem ezt az injekciot mivel a 6. héttől többször előfordult minimális barnázás.A baba jól van,állítólag nincs okom aggodalomra.Hormon tablettát is szedek azóta. Nálunk ez nem megszokott de a babámnak a legjobbat szeretném,ezért kérném ki az ön véleményét? Árthat e az injekció neki? tényleg szükségés e ilyen korán beadni? Előre is köszönöm. Tisztelettel Nagy Andrea.
Az orvos válasza:
Anti-D beadására a terhesség befejeződésekor (szülés, vetélés) vagy invazív beavatkozás után (pl: magzatvíz vizsgálat) van szükség, ha a gyerek vércsoportja Rh pozitív, vagy a vércsoport nem állapítható meg.


Marianna2016-09-17 22:17:39
ÜdvKedves Dr.Ùr.Èrdeklődni szeretnèk hogyha az utolsò mensztől szàmoljàk a terhessègi kort akkor èn hàny hetes lehetek ha auhusztus 19-èn jött utoljàra meg de akkor csak 1 napig tartott.Onnan szàmoljam vagy az előző hònapi rendes menszesztől?
Az orvos válasza:
Ezt az ultrahangos vizsgálat eredménye dönti el.


Samantha2016-09-16 08:34:12
Tisztelt Doktor úr. Őszi margitvirág tartalmú kapszulát szeretnék szedni fejfájásra. Ez gyengíti a fogamzásgátló mellékhatását?
Az orvos válasza:
Elvileg nincs hatással rá.


Réka2016-09-15 15:38:05
Tisztelt Doktor Úr! Férjemmel kisbabát tervezünk, viszont a férjem reflux miatt rendszeresen szedi a RABEMAN 20mg gyomornedv-ellenálló filmtablettát.Érdeklődni szeretnék,hogy a gyógyszer szedése járhat-e bármilyen kockázattal. Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Nem jelent kockázatot.


Homonnai Agnes2016-09-15 15:24:10
Tiszteletem! Ma megkaptam a rákszűrésem eredményét amire ez volt írva: cit: 1-1 megnagyobbodott sejtmag található. Ismétlés 6 honap mulva. De P értékelést nem kaptam, érdemes kivárni ezt a 6 honapot vagy menjem máshova újabb citologiáért? Köszönöm a válaszát!
Az orvos válasza:
A P értéket ne is keresse. A nemzetközi és hazai szakmai kollégiumi ajánlások szerint nem ajánlatos megadni, mert semmitmondó. Ennek ellenére nagyon sok helyen a mai napig is használják.


Solymos-Kotnyek Krisztina2016-09-15 11:29:00
Kedves Doktor úr!A fiamat önnèl szültem 1998-ban.A kezelőorvosom is ön volt vègig.A kèrdèsem az lenne,hogy Agusztus 7 volt az utolsó menstruációm mèt tesztet csináltam mindkettő pozitiv lett.Elmentem a nőgyógyászhoz ellapult petezsákot mutatott a hüvelyi ultrahang embrió nèlkül a bèta hcg eredmènyem 2016.09.15-èn 2420 volt.Azt mondta 4000 alatt nincs èrtelme megtartani.Jövőhèt szerdán megyek uh-ra.Ezek a diagnózisok nem jelentenek jót gondolom.De abban bizakodok hogy 1 hèt nagy idő egy ilyen pici èletnek elviekben 5 hetes terhes vagyok.2 spontán vetèlèsem volt az első 2009-ben akkor 8hetes voltam a másik most 2016 áprilisában.Kèrem segítsen.Várom mielöbbi válaszát.Üdvözlettel:Solymos-Kotnyek Krisztina.
Az orvos válasza:
Csak találgatni tudok, de az 5 hetes terhesség a kimutathatóság határa. Lehet, hogy az előző vizsgálat még túl korán volt.


Zsani2016-09-15 06:30:56
Tisztelt Dr.ur! Menzeszemet szeretnem eltolni par nappal. Ugy tudom fogamzasgatloval ez lehetseges. Mikor kezdjem el szedni?
Az orvos válasza:
Ezt így, írásban nem lehetséges, csak személyes beszélgetés után.


Sara2016-09-14 20:46:35
Tisztelt Doktor úr. Vasànap voltam a párommal.akkor bevettem a zoely nevü gyógyszert,hetfon is bevettem viszont a keddit elfelejtettem. Ma mar szerdan viszont bevettem az elmaradott keddit. Igy egy napot csúsztam.Fennálhat h terhes lettem?
Az orvos válasza:
A tabletta kihagyása nem visszamenőleges hatású. A védelem csak azután csökkent.


Kinga2016-09-13 14:59:32
Tisztelt Doktor Úr! 42 éves vagyok, 2 koraszülés után nincs élő gyermekünk és most úgy döntöttünk, hogy már nem is szeretnénk. Fogamzásgátló injekciót(3 hónaposat)szerettem volna felíratni, de a nőgyógyászom azt mondta, hogy az nem jó.Helyette Zoely nevű gyógyszert írt fel.Ez kétfázisú (40 év felett nem szokták adni).Valamint nagyon sok rosszat olvastam a Zoely mellékhatásairól. Kérném a tanácsát, mit válasszak.Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel Kinga
Az orvos válasza:
40 éves kor felett a szakmai kollégium ajánlása szerint kombinált fogamzásgátló nem adható. A Zoely ebbe a kategóriába tartozik. Hogy az injekciót a kolléga miért nem ajánlotta, azt nem tudom, mert nem ismerem a körülményeket.


Izabella 2016-09-12 21:42:27
Tisztelt Doktor Úr !! Az lenne a kérdésem hogy tegnap először elkezdtem szedni a Missee fogamzásgátlot mert azt hittem megjött a menstruáciom de kiderült hogy csak vaklárma volt ma újra bevettem mert nem mertem kihagyni ha megjön holnap vagy holnap után ugyanúgy fojtassam tovább a szedését? És mikor fog elkezdeni hatni? Előre is köszönöm válaszöt Tisztelettel Izabella
Az orvos válasza:
Ha már elkezdte, akkor szedje az utasításoknak megfelelően. Az első ciklusban még javasolok kiegészítő védekezést.


Tímea2016-09-12 20:58:23
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem hogy 10éve szedek fogamzásgátlot Milligestet,és mellette szedhetek e maca vagy ginzeng tablettat.vitamint is ugy szedek h.eltelik 2 vagy 3óra a 2tabletta között!Az lenne a kérdésem meddig szedhetek fogamzasgatlot ugyanis egyáltalán nem akarok gyereket és nem okoz gondott a fogamzásgátlo. Elöre köszönöm válaszát Tisztelettel, Tímea
Az orvos válasza:
Ha egyéb trombózis kockázata nincs, akkor a kombinált fogamzásgátlót 40 éves koráig szedheti.


Hajnalka2016-09-10 21:43:57
Tisztelt Doktor Úr! 09.06-án kedden amniocentézis vizsgálatot végeztek el.A doktor úr elmondta amikre figyeljünk oda.Pl,hogy 2 hétig kádba ne fürödjünk.Ezt ma este elfelejtettem és kb max 5 percet fürödtem benne.Ugy ugrottam fel,hogy nem szabad! Azonnal tettem a szuri helyére betadint.(már sebes volt) Most ezen aggódom,hogy nehogy baj legyen emiatt,hogy elfelejtettem! Ön szerint nagy hiba volt? Köszönöm a válaszát! Üdvözlettel: Hajnalka 18 hetes kismama
Az orvos válasza:
Nem a szúrás helye a veszély forrása. A vetélés kockázata a görcskészség fokozódása és a hüvelyből felszálló fertőzés veszélye miatt növekszik.


Titanilla2016-09-10 20:03:56
Tisztelt Doktor Úr! 17 éves vagyok, és elég régóta rendszertelen a menstruációm. Van hogy egy héttel az előtt jön meg,mint amikor kéne, és elviselhetetlen görcseim vannak. Van, hogy egy egész napot fekszem az ágyban(ha szerencsés vagyok, és nem az iskolában ér utol), mert egyszerűen mozogni sem tudok. Pár hónapja kezdődött az, hogy ha nem is ettem semmit, a görcsöktől előbb-utóbb hánytam. Ez után mindig jobban lettem, a görcsök is elmúltak, de ma már kétszer hánytam, és még mindig rettenetesen fáj. Mi lehet ennek a hátterében? Az iskolaorvos fogamzásgátlót javasolt. Köszönöm a válaszát!
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot. A fogamzásgátló szedés nem ajánlott, átmenetileg elfedné a kellemetlen tüneteket, de után a helyzet könnyen még rosszabb lehet.


Andrea2016-09-09 21:25:44
Tisztelt Doktor Úr! Volina fogamzásgátlót szedek már egy éve. Szeptember 4-én kezdtem az újabb levelet és kedden a szerdai gyógyszert, szerdán a csütörtöki gyógyszert, csütürtökön a pénteki gyógyszert vettem be. Vagyis elcsúsztam egy napot, amit ma (09.09.) vettem észre. Bevettem ma (09.09.) pénteken a kimaradt keddi gyógyszert, hogy ne maradjon ki a mai gyógyszerek. 09.07-én szerdán együtt voltam a párommal. Állhat fenn terhesség esélye? Van jelentősége a gyógyszerek sorrendjének?
Az orvos válasza:
Egynapos késés után kiegészítő védekezésre van szükség, leírtak alapján ebben a ciklusban.


Mária2016-09-08 21:46:44
Tisztelt Doktor Úr! 36 éves vagyok, és az utóbbi egy évben elkezdett rendszertelenül gyakoribbá válni a menstruációm. Azt szeretném kérdezni, hogy ennek milyen következményei lehetnek a meddőségen kívül (ami önmagában nem zavarna). 13 éves koromban volt egy év kemoterápiám (+ mellkasi sugárkezelés). 16 évesen jött meg az első menstruációm. 21-26 éves koromig szedtem fogamzásgátlót. Az utóbbi 10 hónapban: - kétszer megtörtént, hogy egy hónapban kétszer is megjött a menstruációm, - háromszor megjött a 21. napon, pedig 31-35 napos a ciklusom, - vagy hétszer is volt enyhe köztivérzésem az ovuláció környékén, pedig gyakorlatilag sosem volt előtte. Nagyon köszönöm a válaszát, tisztelettel: F. Mária
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Kata2016-09-08 20:02:38
Tisztelt Doktor Úr. A segítséget szeretném kérni. Sajnos nem áll módomban orvoshoz haza utazni és az itteni nőgyógyászati vizsgálat legutóbb nagyon rossz élmény volt. Tehát azzal a kérdéssel fordulok Önhöz hogy a nagy ajkak felső részén egy ideje növekszik egy fájdalmas kis csomó ami már borsó szem nagyságú és elég kellemetlen. Nem tudom kitapintani hogy a csontok van e mert nyomásra érzékeny. Nem látható kívülről. KB 1honapja fajdogalt gondoltam csak egy furunkulus de annak nyoma sincs ez belül nő és borzasztoan zavar aggódom mi lehet.Lehet csak egy mirigy gyulladás soha sem volt még hasonló bár furunkulusOM elég sűrűn van.Menstruációm kissé szabálytalan és elég nagy mennyiségű bár 3 4 nap alatt elmúlik.Köszönöm válaszát és további szép napot kívánok. Üdvözlettel. Kata
Az orvos válasza:
Sajnos nem kerülheti el a nőgyógyászati vizsgálatot, enélkül felelőtlenség lenne találgatni.


fruzsina2016-09-08 09:48:34
Kedves doktor úr! Szeretném a segitségét kérni 24éves vagyok kb 7hónapja a menstruáciom megváltozot alvad nyálkás és kb 2 napig tart nem magátol ürül mert amikor épp érzem magamon nagyon fáj a hasam alja és nyomásra kezd el indulni.A páromal szeretünk volna babát de nem sikerült 4 szer probálkoztunk .Nem tudom esetleg köze lehete a gerinbetegségemhez mert a keresztcsontnál csigolyacsuszásom van 4mm és gerincsérvem.Kérem doktor úr segitsen mert attol tartok hogy nem lehet babám.
Az orvos válasza:
Nőgyógyászati vizsgálatra mindenképpen szüksége van.


Diána2016-09-07 13:58:56
Üdvözlöm! Kisbabát tervezünk a férjemmel (novemberben) . Szeretnék magzatvédő vitamint szedni , de nem tudom melyik a legjobb. Ön melyiket ajánlja? Mindenképp most szeretném elkezdni.Még annyi lenne a kérdésem,hogy hónapok óta szedek Kovaföld port,és gyógy gomba kivonatot. Ezeket abba kell hagynom ha magzatvédőt kezdek szedni? Köszönöm előre is.
Az orvos válasza:
Egyetlen vitamin hasznosságára van tudományos bizonyíték, a folsavéra. Ajánlatos, hogy egy része metafolin formájában legyen a készítményben.


Alexandra2016-09-06 20:48:58
Jónapot Doktor úr. A kérdésem az lenne hogy van egy kilenc hónapos kislányunk aki még cicizik, és hogy így cicizéz mellett szedhetek-e K2 vitamint. Válaszát köszönöm.
Az orvos válasza:
A K vitamin az anyatejjel átjut, feltétlen beszélje meg gyerekorvosával.


Krisztina2016-09-06 09:05:43
Tisztelt Doktorúr! Férjemmel úgy döntöttünk, hogy bele vágunk a baba projektbe, elevitet szedtem ket hetig, viszont nagyon kiszáradt tőle a szám, ez mitől lehet? (Sajnos csak elrágva tudom bevenni) Hallottam az inofolic porról, terhesség előtt érdemes szedni? Köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
Egy vitamin szedése fontos, és ez a folsav. A készítmény gyártója mellékes. (Ajánlatos, hogy egy része metafolin formájában legyen.)


S. Viktória2016-09-06 08:37:57
Tisztelt Doktorúr! 25 éves vagyok, 08.12-én missed ab. miatt küretet végeztek, majd 08.18-án retentio miatt megismételték. Akkor szedtem antibiotikumot és Ergam cseppet. 08.22-én erős vérzés kezdődött akkor ismét kaptam Ergam cseppet, antibiotikumot és Exacylt. A vérzés 2 nap után megszűnt, de pecsételés és barnás folyás volt még 1,5 hétig (09.04-én szűnt meg teljesen). Mai napon (09.06.) ismét gyenge vérzés kezdődött, enyhe alhasi görccsel, valamint tegnapi napon volt görcsölés, mint menstruáció előtt szokott lenni. Az utolsó menstruációm 06.14-én volt, 28 napos ciklusaim vannak, elvileg 09.06-án lenne normál esetben a menstruáció. A kérdésem az lenne, hogy a küret utáni első mensest melyiktől kell számolni (a vetélés után ez a 4. hét)? Ez már lehet a normális menstruáció? Vagy keressek fel nőgyógyászt emiatt a vérzés miatt? Lázam nem volt, erősebb alhasi fájdalom nem volt. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: S. Viktória
Az orvos válasza:
Ajánlatos nőgyógyászati vizsgálatot kérni.


Kné B.Anna2016-09-06 07:27:40
Tisztelt Doktór úr! Azzal fordulok Önhöz hogy kb május óta nem szedem a gyógyszert(belara).....a vérzésem normális volt a múlt hónapig.....2 nappal elöbb megjött alig véreztem de a görcsim hatalmasak voltak.....most viszont meg sem jött már késik 3 napot a melleim nagyon furák nagyon meg vannak dagadva borzasztóan fájnak ilyen nem szokott leni a derekam leszakad és néha picit begörcsölök de a vérzésemnek sehol nyoma hogy meg jönne....teszt 1hete negatívot mutatott orvos viszont csak jövőhéten tud fogadni....émelygés hányinger,szagokra érzékenység meg van....lehetséges hogy kis mama vagyok?válaszát előre is köszönöm
Az orvos válasza:
A leírt tünetek erre is utalhatnak.


Niki2016-09-05 23:29:13
Tisztelt Doktor Úr! 24éves vagyok,és a párommal szeretnénk kisbabát! jelenleg Mercilon fogamzásgátlót szedek,pár napja szedtem be az utolsó szem gyógyszert igy menstruálnom kell majd! Természetesen már nem kezdek el új fogamzásgátlót szedni! Ajánlatos a 3hónapos szünet? Már most szednem kell valami vitamint a baba előtt?. Ha igen esetleg mit ajánl?. Köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
Ajánlani szoktam a 3 hónapos szünetet annak ellenére, hogy részletes magyarázat nincs a szükségességére. A felkészülési időszakban és az első 3 hónapban egy vitamin szedése bizonyítottan fontos, mégpedig a folsavé.


Edit2016-09-05 17:56:40
Tisztelt Doktor Úr! 51 éves múltam. 10 hónapja már nincs menstruációm. Szükséges még a fogamzásgátlás? Több fórumon különböző válaszokat kaptam. Egyiken, hogy már 6 hónap után sem szükséges védekezni, másikon, hogy 2 év után nem szükséges védekezni. Válaszát köszönöm.
Az orvos válasza:
10 hónap szünet után nagyon valószínűtlen a terhesség.


kinga2016-09-05 14:50:56
Kedves Doktor ur ! az lenne a kerdesem ha a paromal a menstruaciom utan egy nappal voltunk egyutt es nem vedekeztunk de masnap postinor tablettat vettem be van esely ra hogy terhess legyek ??
Az orvos válasza:
A védekezéshez megtette amit megtehetett, de teljes bizonyosság azért nincs.


dam2016-09-05 13:49:34
Kedves Doktor ur ! az lenne a kerdesem hogy agusztus 31 postinor tablettat vettem be es ma szeptember 5 barnas folyasom van a menstruaciom szeptember 20 kellet volna megjonnie akkor lehet terhes vagy ez a gyogyszer miatt van
Az orvos válasza:
Terhesség nem zárható ki, de az esemény utáni tabletta gyakran okoz vérzészavart. A Postinor sok éve nincs forgalomban. Remélhetőleg nem egy lejárt szavatosságú gyógyszert vett be.


Noémi2016-09-04 18:57:00
Tisztelt Doktor úr! Azzal a problémával fordulok önhöz,hogy a napokban elkezdtem vérezni.Tobb mint 1eve szedem a Iamna nevű fogamzásgátló tablettát. Kimaradt 2szem de 3.nap már bevettem rendesen és 4.napra elkezdtem vérezni ami egyre erősebb lett.(ma 5.napja) .Mi lehet ennek az oka? Mit javasol Doktor úr? Tartsak szünet a gyógyszer szedésben vagy folytassam tovább? Régebben volt petefészek cisztám annak lehet ehhez köze? Elég tanácstalan vagyok ezzel kapcsolatban mert előfordult már hogy elfelejtettem bevenni a gyógyszert és semmi bajom nem volt utána Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
A gyógyszer kimaradása után a vérzés várható volt. Szedje tovább a fogamzásgátló, és ebben a ciklusban védekezzen más módszerrel is.


Kovács Andre2016-09-04 07:35:29
Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdésem lenne,hogy menstruáció közben lehet használni a Canesten combi uno krémet? Szedem az Urzinolt is már négy napja de nem valami hatásos.Kenni pedig csak egy napig tudtam. És ha nem kenhetem nem fog még jobban elterjedni? Nem csak kívül viszket hanem belül is. És igy is elmúlaszthatja a krém hogy belül is viszket? Előre is köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
Kívül a menzesz alatt is lehet használni krémet. Ha a hüvelyben is van probléma, akkor kezelni is ott kell, kívülről a hatóanyag nem jut be.


Karolina2016-09-03 13:08:23
Tisztelt Doktor Úr! Segítségét szeretném kérni. 16 éves vagyok, 10 napja történt az első szexuális aktus a párommal, a második pedig 6 napja (mindkettőnél óvszerrel védekeztünk). 5 napja (hétfőn) megjött a menstruációm, viszont 11 nappal az előző után. Sokkal enyhébb a vérzés mint máskor, inkább barnás színű. Kedd óta enyhén szúró, sajgó fájdalmat is érzek az alhasamban, a petefészkeknél. Ön szerint az első együttlét bolygathatott meg, vagy valami komoly problémám van?
Az orvos válasza:
A problémák kizárása céljából nőgyógyászati vizsgálatot javasolok.


Bónitsné Boda Judit2016-09-03 10:35:07
Átlagosan 31 napos a ciklusom. Ma vagyok a 36. napon, negatívat teszteltem délelőtt X-epillel. Viszont kb 2 hete minden nap napközben hányingerem van, kb 4x volt mellfeszülésem/érzékenységem is. Legutóbbi menzim júl 28-tól volt kb 5-6 naposak szoktak lenni. Az előbb sorolt tünetek nem jellemzőek rám menzi előtt. Ezen kívül fáj a derekam, bár az szokott mielőtt megjön is. Aug. 5, 8, 10, 16-án voltunk együtt férjemmel. Nem szoktam érezni mikor van peteérésem, próbálkozunk amikor jól esik. Első baba projekten vagyunk, május óta. Előfordulhat, hogy pár nap múlva pozitív lehet a teszt?
Az orvos válasza:
Lehetséges. Pár nap múlva ismételje meg a tesztet, és ettől függetlenül 1-2 hét múlva kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Bea2016-09-03 08:08:20
Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémám lenne, hogy rendszeresen szedek fogamzásgátlót, de a múlthéten szombattól kezdve kimaradt sajnos /rokoknoknál maradt, azt mondták elküldik postán/, szombaton volt hogy az új levélből már 5 szemet bevettem. miután nem szedtem 3napra megjött újra... a gyógyszerem megérkezett, de csak csütörtökre és nem mertem megint bevenni. Kicsit aggodom, mert ugyebár ha durván számolom akkor 2 héten belül 2szer jött meg és h ez nem e nagy baj. Mikor kezdjem el megint szedni a gyógyszert és hogyan? valamennyit pótolnom kell? Üdvözlettel: Bea
Az orvos válasza:
A gyógyszer kiürülése után normális az újabb vérzés. Ennek 5. napján kezdjen új adagot szedni. természetesen védekezzen más módon is legalább két hétig.


Demeter Fruzsina 2016-09-02 20:50:15
Jo estet dokrorur nekem lenne egy kérdesem 3napot keset de utana meg is jott, ès a ball mellembol ha nyomom akkor valami Jon elsőnek att latszo volt utana màr feher is nem nagy mennyisegben epp hogy nekem soha nem volt ilyen problémat.De ma csinaltam egy tesztett az negativ volt most mit csinaljak.Vàrom a vàlaszàt
Az orvos válasza:
Jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Nikoletta2016-09-01 16:57:56
Jó napot kívánok! Fogamzásgátlóval kapcsolatban szeretnék kérdezni. 17 éves korom óta szedem, most 27 éves vagyok, és kb. 3 éve tünt fel hogy amikor repülöre ülök (kb. fél évente egyszer) felborul a menstruációm. Az elsö utazás után másnap megjön, függetlenül hogy elötte mikor volt meg, majd mikor visszautazok van hogy 2 hónapig semmi. Eddig mindig helyreállt, de most a fogamzásgátlóhoz képest 2 héttel korábban jön meg mindig. Mit kellene tennem? Egyelöre kisbabát nem szeretnénk a párommal, úgyhogy félek hogy nehogy emiatt gond legyen. Újra be kellene állítanom a tablettát a menstruációmhoz? Vagy ezzel nincs baj? Várom mielöbbi válaszát! Köszönöm Nikoletta
Az orvos válasza:
Alaposabban át kellene nézni az előzményeket, mindenképpen nőgyógyászati vizsgálatot javasolok.


Bogdán Enikő2016-09-01 14:53:31
Tisztelt Dr. Turcsányi Attila Doktor úr! Szeretnék segítséget kapni Öntől , mint kiderült nőgyógyászati rákszűrésen hogy van egy 16 mm-es miómám :( Erre olvastam Aviva tornát, illetve Cickafark, diólevél tea fogyasztását! Ön szerint ez hatásos lehet a tovább növekedésben illetve zsugorodásban? Valami tanáccsal tudna szolgálni mert nagyon megijedtem. Esetleg ez kialakulhatott attól hogy abbahagytam a fogamzásgátló szedését!? Illetve ettől még teherbe eshetek? Nagyon szépen köszönöm és várom válaszát! Tisztelettel: Bogdán Enikő
Az orvos válasza:
A változó kor körül nagyon sokaknak van kisebb-nagyobb miómája. A hormonhatásokat sem torna, sem cickafark tea nem írja felül, legfeljebb a hozzá kapcsolódó panaszokat enyhítheti.


Lilla2016-08-30 10:18:40
Kedves Doktor úr! 18 éves vagyok, és 6 napja használok Nuvaringet. Azonban 2-4 cm-nél nem tudom magasabbra helyezni, és tegnap reggel majdnem kicsúszott (de nem volt kint a hüvelyből). Azt szeretném kérdezni, hogy ezek mennyire befolyásolják a gyűrű hatékonyságát? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A hatékonyságot az elhelyezkedés nem befolyásolja. A hüvely bármely részéről felszívódik a hatóanyag.


Samantha2016-08-29 06:17:26
Tisztelt Doktor úr. Az Acc 600 gyengítheti a fogamzásgátló hatékonyságát? Természetesen nem egy időben szedem.
Az orvos válasza:
A gyógyszerleírások szerint nincs kölcsönhatás a kettő között.


Hanna2016-08-26 17:41:59
Tisztelt Doktor úr! 22 éves vagyok, normál (nem csontsovány) testalkatú, mindig is sportoltam, ennek ellenére a melleim nagyon kicsik. Azért hordok melltartót, hogy valami domborodjon, ha már a melleim nem domborodnak. Édesanyámnak is alig volt melle. Egy nőgyógyász írta könyvben olvastam, hogy bizonyos gyógyszerekkel lehet növeszteni a mellet valamennyire. Kérdésem, hogy csakugyan így van-e és hogy a módszer mennyire biztonságos? Egyébként más hormonális problémáim nincsenek, normális a menstruációm és túl pattanásos sem vagyok, rendszeresen élek nemi életet is, fogamzásgátlót nem szedek. Válaszát előre is kösznöm! Hanna
Az orvos válasza:
Genetikai öröksége ellen nem harcolhat. Hosszas hormonkezelésbe nem érdemes belekezdeni csekély eredmény reményében. Terhesség alatt a mellek általában megnőnek.


Szabóné Varga Nóra2016-08-25 16:33:21
Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdésem lenne hogy babát szeretnénk, az egyik mikor kell elkezdeni a terhes vitaminok szedését és milyet ajánl, a másik ön szerint mikor érdemes próbálkozni hogy nagyobb esély legyen a fogantatásra hallottam ilyen olyan napokat időpontokat! Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A folsav szedését már a fogantatás előtt 1-2 hónappal érdemes elkezdeni. Számolgatni nem érdemes, mert a tüszőrepedés idejét túl sok tényező befolyásolja.


Zsuzsanna2016-08-24 23:06:32
Szèp napot kèrdèsem az lenne röviden hogy bennem maradt az óvszer ahogy keltem fel a páromról ès a sperma a kezemre meg a hüvely peremère ès a combomra folyt.Kèrdès ugye igy nem lehetek terhes????Köszönöm válaszát
Az orvos válasza:
Ilyen esetben az óvszer nem nyújt védelmet.


Réka2016-08-23 11:22:26
Tisztelt Doktor Úr! EGy éve volt kacskonizációs műtétem P3-as citológiai lelet miatt. Azóta az eredményem P2, de méhszájsebet állapítottak meg. Kérdésem, hogy ez elő szokott fordulni, hogy műtét után nem gyógyul be teljesen a méhszáj? Vaporizációs műtétet javasoltak, Ön szerint van értelme kitenni magam egy újabb beavatkozásnak? A citológia lelet negatív. várom megtisztelő válaszát!
Az orvos válasza:
A méhszájseb valójában nem seb. Hormonálisan aktív korban teljesen normális jelenség.


Noémi2016-08-22 17:46:06
Tisztelt Doktor úr! Másfél évig szedtem fogamzásgátlót,de túlzott hízás miatt májusban abbahagytam. Júniusban és júliusban pontosan megjött a menszeszem ,de most augusztusban közel egy hete késik. A terhességre nem nyakadnék mert másfél 2 hónapja nem volt közösülés ,de azért emiatt is aggódok. Az alhasamban viszont napok óta erős fájdalmat érzek és vizelési inger is gyakoribb. Kb egy hete fürdőben jártam. Esetlegesen késhet a menstruáció valamely ott elkapott fertőzéstől? A terhesség ennyi idő elteltével teljesen kizárható?
Az orvos válasza:
Nőgyógyászati vizsgálatot javasolok.


samantha2016-08-22 17:25:42
Tisztelt Doktor úr. Azt szeretném kérdezni, hogy egy édesgyökért tartalmú teakeverék csökkentheti a fogamzásgátló (Dienille) hatását?
Az orvos válasza:
Az édesgyökér hosszú távú szedése befolyásolhatja a női hormonokat, így a fogamzásgátlót is.


Niki2016-08-22 14:45:39
Tiszteletem. Régóta gondolkodom, hogy orvoshoz kellene fordulnom problémámmal, de sokáig kínosnak éreztem, de viszont mostmár eljutottam odáig,hogy nagyon zavar,amiért nem tudok normális szexuális életet élni,annak ellenére hogy 20 éves leszek, és állandó partnerem van..a probléma az,hogy még sosem élveztem el. Nagyon sok mindent kipróbáltam ennek érdekében,de nem megy. Nem tudom mi lehet a probléma,mindent,amiben segíteni tud,előre is nagyon szépen köszönöm.. várom a válaszát.
Az orvos válasza:
Ha nincs nőgyógyászati vizsgálattal megállapítható elváltozás, akkor érdemes pszichológushoz fordulni.


Dusi2016-08-21 23:39:06
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordukok Önhöz, hogy nemrég elkezdtem szedni a Symica nevű fogamzásgátlót. Most vagyok az első levél felénél. 12 éves korom óta pánikbeteg vagyok. Amióta szedem a tablettát, azóta mindennapossá váltak a pánikrohamaim, hangulatingadozásaim vannak és ma már alul a hasamnál,és a szemérem tájékon is elviselhetetlen,hullámokban érkező szúró fájdalom jelentkezett. Okozhatta ezeket a problémákat fogamzásgátló? Azt terveztem, hogy az első levelet befejezem, aztán abbahagyom. Ön mit javasol? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A fogamzásgátló befolyásolhatja a hangulatát. Pár hónap alatt hozzászokhat ehhez. Ha súlyos a helyzet, akkor az első levél után hagyja abba.


Balogh izabella2016-08-21 15:48:02
Tisztelt doktor ur! Egy olyan problémaval szeretnék önhöz fordulni hogy 2016 07-25 volt abortuszom a vérzésem kb-2 hétig tartott és azota semmi ami nagyon érdekelne az az lenne hogy mikor várhato az elsö mestruáciom a normál ciklusom mindig pontos 26- nap és most nagyon félek hogy esetleg valami baj lehet mestruácios jeleket természetesen tapasztalok!! Válaszát elöre is köszönöm
Az orvos válasza:
A további teendők között általában elhangzik, hogy a menzesz 3-6 hét között várható.


Barbi0012016-08-21 13:40:55
Tisztelt Doktor Úr! Menstruációm után jelentkezett gombás fertőzésem. Betadine kúppot és Idelyn krémet használok. 7 napos kúra az egész, nem vészes, még idejében lett elcsípve. Viszont az a nagy problémám, hogy belülről a szeméremajkaim tapintásra szúró fájdalmat produkálnak. Vörösek és duzzadtak, nincs semmilyen elváltozás odalenn. Elmúlik a kúra hatására? Segít ezt az érzést a krém megszűntetni? A fertőzés miatt lehet ilyen érzékeny? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Ha a kúra hatására nem szűnik, akkor kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


B. Lili2016-08-20 22:26:49
Tisztelt Doktor Úr! 1 fázisú hormontartalmú fogamzásgátló tablettát szedek 5 éve (27 éves vagyok). A levél első sorának 5. tablettáját késve tudtam bevenni (15 órával később a szokott időponttól). Azóta nem volt szexuális együttlétem, azonban a késős napot megelőző napon reggel igen, és bár óvszert is használtunk, sajnos aktus után bent maradt (azonnal kivettük). Milyen eséllyel eshettem teherbe? Köszönettel: Lili
Az orvos válasza:
A hatékonysággal az elmaradt tabletta időpontja után lehetnek problémák és nem előtte.


EMESE2016-08-19 07:34:12
Üdvözlöm!39 éves vagyok és az a problémám hogy nem kivánom a sexet és nem is jó.7 éve szültem császármetszéssel.ikreket.a menstruációm rendben van de a ciklus 8-12.napja között barnás váladékozást észlelek(tisztasági betét szükséges)a mellkasomon is gyakran jelennek meg pattanások!Lehet hogy hormonproblémámV van?
Az orvos válasza:
A tünetek utalhatnak a hormonszintek változására.


Melinda2016-08-18 06:35:27
Jo napot kivsnok.kerdesem az lenne h en kozel 4 eve szedem a yazmin nevu fogamzasgatlo tabletat es szeretnem elhagyni a szedeset mivel kistesot szeretnenk.kerdesem tehat az lenne h mennyi ido kell varjak ahoz h kitisztuljan a szervezetembol a tabletta es probalkozhassunk a babaval.valaszat koszonom tisztelettem Melinda
Az orvos válasza:
3 hónap szünetet szoktam javasolni.


Rákosiné S Éva2016-08-17 11:37:12
42éves nő vagyok és már 2hete meg kellett volna betegednem.ma csináltam tesztet.de egy vonalat múltat.ebben a hónapba 5kg hoztam.derekam fáj.a közéztetem is furcsa.Mi lehet az oka? köszönöm.
Az orvos válasza:
Javaslom ismételje meg a tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Lilla2016-08-17 09:14:16
Tisztelt Doktor Úr/ A kérdésem az lenne, hogy én 3 fázisú Triodena fogamzásgátló tablettát szedek, és el szerettem volna tolni a menstruációt, hogy később jöjjön meg, mivel mindig pont akkor jött meg, amikor nyaraltunk, és ez már többször gondot okozott. Tehát az utolsó fázisú tablettával folytattam tovább (+2 tablettával, 2 nap eltolásra volt szükségem), majd abbahagytam, jött a 7 napos szünet, és szünet után újra elkezdtem egy teljes levelet az elejétől, mintha mi sem történt volna. Helyes eljárás volt ez részemről? Előre is köszönöm a választ. Üdv: Lilla
Az orvos válasza:
Elfogadható megoldás.


Lina2016-08-16 15:13:30
Tisztelt Doktor Úr! 31 éves vagyok és Yasminelle tablettát kezdtem el szedni 4 napja a ciklusom 3. napján. Eperefluxra gyomorsavcsökkentőt szedek. Gyomortáji fájdalmam, erős szédülés és ingerlékenység jelentkezett azóta. Kérdésem, hogy most abbahagyhatom-e a fogamzásgátló szedését vagy érdemes a 3 hetet végigszedjem, hogy ne borítsam fel a hormonháztartásomat? Súlyosbíthatja-e az epereflux tüneteit? (Tudom, epehólyag betegségben szenvedők óvatossággal alkalmazhatják.) Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
A leírtak lehetnek a fogamzásgátló mellékhatásai. Ha nem túl kellemetlen, akkor jobb lenne a teljes ciklus beszedése után abbahagyni.


Göncz Anna2016-08-16 13:01:28
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdésel fordulnék Önhöz hogy a fluconer antibiotikum szedtem ket szemeset, a második szemet kedden vettem be, csütörtöktől menstruáltam rendesen! Kedden este együtt voltam a párommal! A qlaira fogamzásgátlót szedem aminek a kettő utolsó gyogyszermentes szeme pentek es szombati napra esett! Vasárnaptól kedztem egy az új levelet! Kérdésem az lenne hogy két szem floconer esetleg befolyásolhatta az antibiotikum hatását! Ez kettő hete történt jelét nem érzem még természetesen higy terhes lennék! Köszönöm előre is a válaszát!
Az orvos válasza:
A Fluconer csak óvatosan szedhető fogamzásgátló mellett. Ennek ellenére két darab tabletta valószínűleg nem befolyásolja lényegesen a Qlaira hatását.


Adrienn2016-08-15 20:31:43
Üdvözlöm! Babát szeretnénk a párommal, és gyanús, hogy terhes vagyok. Alhasi fájdalmaim vannak, nagyon fáradt vagyok, szédelgek néha, hangulatingadozásaim vannak , időnként ingerlékeny vagyok. Utolsó menstruáción július 26. Lehet, jó a megérzésem? Várom válaszát Köszönöm
Az orvos válasza:
Az utolsó menzeszhez képest koraiak a tünetek, de minden lehetséges.


Dorina2016-08-13 08:09:40
Tisztelt Doktor Úr! 6 éve szedem a Yasminelle nevű fogamzásgátló tablettát. Jövő nyáron a férjemmel szeretnénk belevágni a babaprojektbe és érdekelne, hogy kell-e várni a fogamzásgátló abbahagyása után, vagy sem. Hallottam már 1 évről, 3 hónapról és arról is, hogy rögtön lehet próbálkozni. Válaszát előre is köszönöm! Dorina
Az orvos válasza:
Én 3 hónapot szoktam javasolni, bár nincs egyértelmű magyarázat arra, hogy miért kell egyáltalán szünet.


Nóra2016-08-09 13:23:29
Tisztelt Doktor Úr! Úgy kb 3 évig szedtem fogamzásgátló tablettát de abbahagytam mert babát szeretnénk utána a menstruációm 32 napra jött meg a következő meg 42. napra jött meg ez mért lehet a másik kérdés így hogyan tudom kiszámolni a peteérésem mikor van mert talán akkor jobban sikerülhet a baba! Előre is köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
A peteérést számolgatni nincs sok értelme.


Adrienn2016-08-08 21:21:45
Tisztelt Doktor Úr! Tini korom óta küszködök a kb fél évente visszatérő hüvelygombával. Canesten Combi hüvelykúppal, illetve kenőccsel kezelem, ami kb. 1,5-2 hét alatt elmulasztja a panaszokat. Ezen kívül 2 éve méhszájsebet állapítottak meg nálam. (cytológiám folyamatosan P2) Párommal rövid időn belül babát tervezünk, viszont aggaszt a vissza-visszatérő hüvelygomba, valamint a méhszájseb megléte. Kérdésem az lenne, hogy milyen gond lehet, ha terhesség alatt újul ki a hüvelygomba? Meg tudom valamivel előzni a kiújulást? A méhszájseb okozhat problémát a várandósságnál? Köszönöm szépen segítségét és válaszát.
Az orvos válasza:
A hüvelygomba inkább kellemetlen, mint veszélyes. Ha a "méhszájseb" most nem okoz problémát, akkor remélhetőleg a terhesség alatt sem fog. Érdemes lenne a két dologról részletesebben beszélni.


Zsóka2016-08-08 12:15:23
Tisztelt Doktor Úr, Decemberben hagytam abba a fogamzásgátló tablettát, mivel a párommal babát szeretnénk. Február óta próbálkozunk.a ciklusaim 21-25 naposak általában. Eddig sajnos nem sikerült a baba. Érdemes lenne elmennem kivizsgálásra, vagy próbálkozzunk tovább? Tudna javasolni valamiféle vitamint vagy teát esetleg amivel kitolhatnám a ciklusom. Köszönöm válaszát.
Az orvos válasza:
Már érdemes lehet nőgyógyászati vizsgálatot kérni. Vitamin vagy tea nem befolyásolja lényegesen a ciklust.


Andrea2016-08-08 10:24:20
Tisztelt Doktor Úr! Nekem olyan problémám lenne, hogy sajnos az előző hónapban nem szedtem rendesen a fogamzásgátló gyógyszert, vagyis volt, hogy kimaradtak napok. Azóta volt, hogy már megjött, sőt több alkalommal is elkezdtem vérezgetni, érzem, hogy valami felborult. Nos a kérdésem az, hogy mi a legjobb teendő ilyenkor? Szedni a gyógyszert tovább, mintha semmi nem történt volna, vagy felhagyni vele addig amig nem normalizálódik a menzeszem és utána újra elkezdeni?
Az orvos válasza:
Szedje tovább a gyógyszert.


Babi2016-08-08 10:09:49
Üdvözlöm! Az a problémám, hogy amikor megvan a menszeszem beteg vagyok tőle.2 napon keresztül hányok és a fejem is fáj.Szabadságot kell mindig kivenni.De ezt nem tehetem minden hónapban.Cink 25 mg-os tablettáról olvastam,szedhetem vagy nem használna? Mit tegyek? Köszönöm
Az orvos válasza:
Megpróbálhatja, de ne fűzzön hozzá nagy reményeket.


Timi2016-08-08 01:55:25
Kedves Doktor Ur! Symicia fogamzasgatlot szedek 4 eve. A masodik heten kifelejtettem egy tablettat, ami a tajekoztato szerint nem befolyasolja a vedelmet. Viszont az utolso heten (tegnap) szinten kifelejtettem egyet es egyutt voltunk vedekezes nelkul a paromm, mert csak ma vettem eszre h a tegnapi tabletta kimaradt. Ma bevettem egy idoben a ket tablettat. Meg negy tabletta van hatra. Az lenne a kerdesem hogy van e esely igy terhessegre, illetve szedjem e tovabb es tartsak egy het szunetet szokasosan, vagy folytassam szunet nelkul a kovetkezo csomaggal(a tajekoztato ezt ajanlja h vedett maradjak)? Ez mar a masodik tabletta amit ebben a honapban kihagytam. Van e szukseg esemeny utani tablettara? Koszonom valaszat!
Az orvos válasza:
Ha egy tabletta kimarad, akkor kiegészítő védekezésről gondoskodni kell.


Tóthné Zsuzsa2016-08-07 22:57:46
Tisztelt Doktor úr! 48 éves vagyok és 3 éve ki-ki maradozott a menstruációm.De most már egy éve nem jött meg.Az lenne a kérdésem, hogy szükséges-e még védekeznem, hogy ne legyek terhes? Köszönöm a válaszát:Tóthné Zsuzsa
Az orvos válasza:
Egy év kimaradás után már igen valószínűtlen a terhesség.


Nagy Eszter2016-08-07 21:26:15
Kedves Doktor úr, 5 szem maradt a Lindynette 20 tablettámból, amikor elfelejtettem bevenni egy szemet. 12 óra elteltével vettem észre, így ma kettőt vettem be a leírás szerint. A tájékoztató azt írja, hogy vagy szünet nélkül kezdjem meg a levelet, vagy ne fejezzem be és tartsak szünetet. Úgy döntöttem, hogy szedem tovább a következőt szünet nélkül. A kérdésem, hogy ebben az esetben is szükséges a kieg. védekezés? Nekem ez nem egyértelmű a tájékoztatóból. A gyógyszert 4 éve szedem. Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Ebben az esetben is kell kiegészítő védekezés, és előfordulhat rendszertelen vérzés.


Fanni2016-08-07 18:11:22
Kedves Doktor úr! Rendszeres, 28 napos ciklusom mellett késik a menstruációm 5 napja. A barátommal voltunk együtt, óvszerrel védekeztünk( de jártunk már máskor pórul vele) és csináltam már 2 tesztet, mindkettő negatív.(Clearblue, Benu) Nincs semmilyen tünetem, 1-es típusú cukorbeteg vagyok, de a cukraimban sem érzékelek változást. Lehetséges-e, hogy terhesség áll a dolog mögött? Köszönöm a válaszát!
Az orvos válasza:
A teszt sem tévedhetetlen.


Niki2016-08-07 14:18:39
Tisztelt doktor úr! Babát szeretnénk a férjemmel. Elég sokáig 17 éves koromtól szedtem fogamzásgátlót, januárban hagytam abba a szedését. Azóta sikertelenek voltak a próbalkozások. Most várunk mert 12én kellene megjönnie a menszeszemnek de most kb egy héttel előtte pecsételő barnás vérzes jelentkezett. Ez mitől lehet? Eddig majdnem minden hónapban volt ilyen. Köszönöm a válaszát!
Az orvos válasza:
Csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Liebe krisztina2016-08-07 12:32:44
Jó napot kívánok én kb 6 hetes terhes lehetek kalgulátor szerint igaz orvoshoz még nem mentem tegnap este alvat vér darabok távoztak belőlem utána abba is marat a vérzés reggelre ugyan így de nem vérzek volt egy vetélésem 3 honapja és akkor rendes vérzés volt és most nem a kérdésem az lenne ,hogy valoszinüségel vettélek ?
Az orvos válasza:
Vizsgálat nélkül nehéz lenne tippelni.


Barbara2016-08-05 07:16:45
Tisztelt Doktor ur! Azzal a problémával fordulok önhöz,hogy fogamzásgátlót szedtem 3 honapig ami bezavart a menstruáciomnál...össze vissza kezdett el megjönni.Majd abba hagytam a gyogyszert. Mult honap 16tol 23.-ig sürü barnás folyásom volt illetve 23. megjött rendesen a vérzésem 3 napig utána 2 nap megint barna folyás...és egy olyan kérdésem volna ,hogy mennyire probléma ha 6.16-tol egész 7.23.ig barnás rozsaszines folyásom volt ,de csak minimális és volt hogy nem is hagyott foltot,de ettöl függetlenül nem mult el...Hogy emögött valami baj lapulna esetleg? Illetve még egy kérdésem lenne.Ma reggel a párommal együtt voltunk eléggé fájt a dolog abba körülbelül 2 percig sem tartott..ezután mikor felálltam hirtelen elkezdtem vérezni utána már csak ilyen barnás darabos sürü akármi volt...,ez mitöl lehetett?Várom mielöbb válaszát köszönöm elöre is. Szép napot! Üdvözlettel:Barbara
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Kati2016-08-03 22:25:26
Tisztelt Doktor Úr!Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy a fluconer nevű gyógyszert szoptatás alatt lehet e alkalmazni? Köszönöm
Az orvos válasza:
A gyógyszer leírása szerint szoptatás alatt nem alkalmazható.


Pausch Antalné 2016-08-03 16:40:47
Tisztelt Dr Úr! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy van egy 11éves lányom, 2016.01 21-én jött meg az első menstruációja, azóta minden hónapban megjött neki, de 1-2 hétig tartott, de most meg jött neki július 1-én, és már augusztus elején vagyunk és még mindig meg van a vérzése. Kérem segítsen válaszával. Tudnia kell hogy korához képest elég kövér kislány. Nagyon sokat kérdezősködtem már, de azt mondták hogy, neki két év mire normális lesz a vérzése. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel pauschné
Az orvos válasza:
Valóban akár évek is eltelhetnek, amíg beáll. Ha a vérzés nem múlik el, akkor nőgyógyászati vizsgálat szükséges.


Szandra122016-08-03 12:32:30
Tisztelt Doktor úr! Olyan után érdeklődnék,hogy három hónapos kihagyás után a menstruációm harmadik napján elkedztem újra szedni a Lindynette 20 fogamzásgátló tablettát! Érdekelne,hogy mikortól véd a gyógyszer?Egy levél beszedése után már véd? Köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
Egy levél beszedése után már igen.


Szilvia2016-08-03 08:59:51
Kedves Doktor Úr! Az lenne a kérdésem hogy mitől lehet az ha az együttlét alatt elkezdek vérezni? 20 éves vagyok
Az orvos válasza:
Ennek megállapítására nőgyógyászati vizsgálat szükséges.


Veronika2016-08-03 01:05:40
Kedves Doktor Ur! Az lenne a kerdesem,hogy mitol lehet az h a hasam alja jobb oldalt picit megvan dagadva nem faj meg semmisem. 12.ere varom a mentsrualciom. Elozohonapban is 12.en menstraltam. Ha terhes lennek azt ereznem ott a hasam alatt? Vagy mitol lehet ez? Valaszat koszonom!
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


noémi2016-08-02 19:56:43
T.Doktor úr!42éves vagyok 2évvelezelőttvolt sztrokom. Fogamzásgátló plusz dohányzás miatt. Terhes vagyok. Kb4hetes. Nagyon szeretném a babát. A korom és a sztrok előzmény miatt nem ajálják. Sztrokbol féloldali bénulás maradt vissza. Teljesen őnellátó vagyok . Nem vagyok cukorbeteg , vérnyomásom kissé alacsony nincs semmilyen betegségem .őnnek mi a véleménye?
Az orvos válasza:
A terhesség kiviselése jelentős kockázatot jelent az Ön egészsége és élete szempontjából.


Hollósiné Kovács Bernadett2016-08-02 08:03:05
Tisztelt doktorúr! Hollósiné Kovács Bernadett vagyok, 33 éves és Szabadegyházán lakom! Van már egy 7 éves kisfiam mikor őt terveztük akkor 6 hónap alatt összejött! Most szeretnénk neki egy kistestvért de időközben kiderült,hogy pajzsmirigy túlműködésem van!! Gyógyszerrel próbálják beállítani de azt mondta a drnő,hogy ameddig nem állítja be addig ne próbálkozzunk a babával, mert úgyis elvetélek!! Metothyrin gyógyszert szedek és augusztus végén megyek vissza kontrollra!! Azt szeretném öntől megkérdezni,hogyha sikerül beállítani a pajzsmirigyemet akkor nehezebben lehet teherbe esni?? Elkezdtem szedni a folsavat is! Ön ajánlja,hogy keressek fel egy nőgyógyászt vagy nem kell elmennem ilyenkor? Válaszát előre is köszönöm!!! Üdv: Hollósiné Kovács Bernadett
Az orvos válasza:
A jól beállított pajzsmirigy működés nem befolyásolja a női működést. A túlműködés valamelyest emeli a vetélés kockázatát, de igen jelentős túlzás, hogy ez biztosan bekövetkezik. A folsav szedésén és a szokásos éves nőgyógyászati vizsgálaton kívül más teendője egyenlőre nincs.


Orsi2016-08-02 07:13:43
Tisztelt Doktor Úr! 4 éve Jangee fogamzásgátlót szedek. Sajnos utazás miatt 2-3 alkalommal elmaradt, mégis védekezés nélkül voltam együtt a párommal.A menstruációm kimaradt, rosszulléteim is vannak, de a teszt mégis negatív. Mi lehet a baj?
Az orvos válasza:
Ismételje meg a tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Varga Erzsébet2016-08-01 22:43:37
Tisztelt Doktor úr! Szeretnék érdeklődni hogy eddig minden hónapban normális volt a menstruációm s most ebben a hónapban ijen sűrű barna folyasom volt 2napig vettem terhességi tesztet 3is de nem mutatott terhesseget akkor mi lehet a baj?
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Kata2016-08-01 21:30:26
Tisztelt Doktor úr! Fogamzásgátló tabláttát szedek már 4-5 éve folyamatosan. Rendszeresen szedem, de kirándulni voltam, ami azt jelentette hogy ottani idő 10 órával tolódott. Természetesen kiszámoltam a különbséget és továbbra is úgy szedtem a gyógyszert. Viszont az ottani ételektől volt némi hasmenésem és egy nap az időeltolódás miatt 12 órával később vettem be. Az utolsó menstruációm első napja júl. 9., a következő aug.6.-án lesz esedékes. Igazából elég furcsán érzem magam, alhasam, derekam fájdogál és a melleim is. Eddig sosem mvolt ez jellemző nálam. Lehet, hogy csak pms tünetek? Vagy terhes lehetek? Mikor érdemes a tesztet megcsinálni? Ha úgy alakulna, örülnénk a babának :) csak mennyire van hatással rá a gyógyszerszedés? köszönöm a válaszát! Szép estét!
Az orvos válasza:
Az elmondotta alapján a védelem csökkent. Tesztet a várt menzesz időpontja után érdemes csinálni, nőgyógyászati vizsgálatot egy héttel később.


Réka2016-08-01 20:58:10
Tisztelt Doktor Úr! Férjemmel ősszel szeretnénk kezdeni a babaprojektet, 1 hete szedem a Femibion 800-at, a napokban viszont gyomorégést kezdtem tapasztalni. Lehetséges, hogy a tabletta okozza? Eddig sohasem voltak ilyen jellegű problémáim. Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Én még nem találkoztam Femibion mellett gyomorégéssel.


Csorba Csilla2016-08-01 18:37:16
Tisztelt Doktor Úr! 48 éves nő vagyok. Menstruációm rendszeres de kb. 2 éve, 28 napról 25-re csökkent. Semmilyen gyógyszert nem szedek. A hüvelyszárazságon és a libidó csökkenésen kívül más menopauzás tünetem nincs. Viszont a kb. fél éve tartó vágy csökkenésemet a férjem igen zokon veszi és tudatilag nekem is hiányzik. Olvasom és hallom hogy a hormonpótlásról igen megoszlanak a vélemények. Kérdéseim a következők: - A libidó fokozható-e vény nélküli szerekkel és ha igen először próbáljak ilyet? pl. fitoösztrogén, ovestin krém, klimax tea, remifemin, vagy tud jobbat? - Vagy forduljak orvoshoz és hormonszint mérés után hormonpótlás? - Egyáltalán hormonkészítményekkel visszaállítható a libidó káros mellékhatások nélkül? Várom válaszát. Üdvözlettel: Csorba Csilla
Az orvos válasza:
A hormonszint mérése nem alkalmas a hatások kiszámítására. A hormonpótlás befolyásolhatja a libidót, de ennek iránya és mértéke egyénileg különbözik.


Andrea2016-08-01 13:57:20
Tisztelt Doktor Úr! Júniusban hagytam abba a fogamzásgátló szedését, meg is jött a megvonásos vérzés 06.29-én, azóta ismét megjött 07.25-én. Pénteken múlt el 07.29-én. Ma barnás folyást tapasztaltam, mintha ismét meg akarna jönni. Ez lehet a gyógyszer elhagyása miatt még? Nagyon köszönöm a választ!
Az orvos válasza:
Ez valószínűleg nem a gyógyszer elhagyása miatt van.


Tné2016-08-01 11:06:59
Tisztelt Doktorúr! Régen Mirenám volt, most másfél éve Levosert van felhelyezve. Viszont gyakran van mellfájdalmam. Érdeklődnék,hogy erre szedhetnék-e Mastodynon cseppeket? Csak azért bizonytalanított el, mert arról azt olvastam, hogy az a ciklust is szabályozza, segíti a teherbeesést stb. Tehát lehet ezt nem lehet használni Levosert mellett? Mert nekem az a célom, hogy a menstruációm teljesen elmaradjon (rendszertelenül van egyébként nagyon minimális pecsételésem), de a gyakori mellfájdalomra jó lenne vmit szedni. Köszönöm szépen válaszát: Tné
Az orvos válasza:
A Levosert fogamzásgátló hatékonyságát a Mastodynon nem befolyásolja.


Claudia2016-07-31 19:16:17
Tisztelt Dr. Úr! Múlt hónapban be vettem egy postinort június 19én.. És 24.én megjött a menstruációm,pedig mindig 27-28án szokott. Aztán most júliusban a barátommal kétszer voltunk együtt de vigyáztunk, gumit is cseréltunk és soha nem bennem ment el!! Általában 27-28.án jön meg nekem mint mondtam már.. De még nem jött meg, a gyógyszer miatt lehet? Köszönöm előre is válaszát!
Az orvos válasza:
Csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Szabina112016-07-31 12:41:22
Tisztelt Doktor Úr! Három hónapja hagytam abba a Lindynette fogamzásgátló szedését kb hat év után.Az első hónap után a havim rendesen megjött ám a második hónapban mikor már két hónapja nem szedtem a gyógyszert 29 nap után jött meg s kb két napig volt és az sem volt rendes vérzés.Most már három hónapja nem szedem a gyógyszert s ebben a hónapban még nem jött meg pedig már 31 napja volt az előzőnek! Lehetséges,hogy ennyire megkeverte a hormonokat a gyógyszer abbahagyása vagy terhes vagyok? Van párom,vele védekeztünk de néha talán kétszer az időben való kiszállást választottuk.... Várom válaszát!Köszönöm!
Az orvos válasza:
Csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Fodor Amarilla2016-07-30 20:13:59
Tisztelt Doktor úr! Páciense vagyok a 16. kerületi SZTK-ban. Gondom adódott,és mihamarabb szeretnék Doktor úrral konzultálni, de sajnos az előjegyzés alapján, csak augusztus 31-én van szabad időpont. Hol és mikor érhető el Doktor úr? Köszönöm: Fodor Amarilla
Az orvos válasza:
Az összes elérhetőségem megtalálható a honlapomon.


Smilik2016-07-28 20:03:46
Kedves doktor úr nekem olyan problemam lenne,hogy eben a honapban megvolt a menstruaciom de csak 2 napig aztan barna folyasom volt... nekem edig normalisan jart a menstruaciom es 6 napig tartot. . Elege faradt konyu vagyok szedülök hanyingerem van reggelente de viszont etvagyam nincs. Lehet ez terheseg vagy valami hormon zavar. Előre koszönöm a valaszt
Az orvos válasza:
Mindkettő lehetséges.


Dóra2016-07-28 14:26:45
Kedves online doktor! A történetem a következő: 5 éve szedem a lindynette nevű fogamzásgátlót, sosem volt problémám vele az évek során. Azonban most szakítottam párommal, ami nagyon megviselt, alig ettem és ittam, lefogytam egy hét alatt 9 kg-t, 07.14.-én csütörtökön történt ez, akkor még volt hátra a tablettából 7 db-om, következő hét szerdáig kellett volna szednem, de teljesen ráfelejtettem, barátnőmhöz költöztem ez időre és nem vittem magammal a gyógyszert. 18-án hétfőn megjött a menzeszem és 25-én hétfőn múlt el, amikor ilyen 2-3 napos szokott lenni. Ez normális? Mit tegyek, váltsak ki új levelet és kezdjem el szedni?
Az orvos válasza:
A tabletta abbahagyása után normális, hogy megjön a menzesz. Az utolsó után 1 hét szünetet tartva folytathatja a gyógyszer szedését.


csillu2016-07-28 10:41:26
Kedves doktor úr Lindynette 20 fogamzásgátlót szedek, több mint fél éve. Most kellett elkezdenem az új levél beszedését. Utoljára együttlét a 7 gyógyszermentes nap utolsó napján történt. Az első szem gyógyszer bevétele után 14 órával volt egy egyszeri hasmenés szerű hígabb székletem, aztán most a 3 szem bevétele után 14 órával ismét így jártam. Kérdésem az lenne, hogy a fogamzásgátló ennyi idő alatt már fel tudott szívódott a szervezetemben, és védett vagyok E ? Válaszát várom
Az orvos válasza:
Nem biztos a védelem.


Anita2016-07-28 10:08:52
Tisztelt Doktor Úr! 5éve szedem a Lindynette 20 tablettát. A 7 napos szünet után a 3. tablettát felejtettem el bevenni és másnap este 6kor jutott eszembe akkor bevettem, a többit a szokásos módon szedtem. a kimaradt tabletta utáni 5. napon védekezés nélkül szexeltünk. Lehet esélye a teherbeesésnek? Köszönöm előre válaszát. Anita
Az orvos válasza:
Igen. A szünet túl hosszú volt, ezért nem volt megfelelően védett.


Képíró Margit2016-07-27 21:22:39
Kedves Doktor úr! Pàr hónapja kezdôdött a panaszom, ami azóta minden hónapban megjelenik... Elkezdek görcsölni kb 2 bwten keresztül folyamatosan es mindig tàrsul hozzà folyàs is... A görcsölés erôs az alhasamban... Nem tudom h szàmít e, de mielôtt elkezdôdött volt 3. keresztes genny a vizeletben amibôl kiggógyultam, a kontroll vizeletben mar csak egy keresztes genny volt és egy keresztes vér amire a haziorvosom azt mondta h tökélees eredmény és nem kaptam rà sem ggogyszert és tovàbb sem küldött... Àllhat ennek a hàtterében komoly dolog?
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


hideg gabor2016-07-26 08:21:59
Tisztelt doktor ur.az lenne a kerdesem hogy eggyutt voltunk a parommal szombat ejszaka es hetfon meg spermiumos volt a bugyija rendesen.evvel kapcsolatba kerdeznem hogy elkepzelheto hogy ket napon keresztul folyon neki ki a sperma?nagyon fontos lenne a valasza.tisztelettel
Az orvos válasza:
A sperma nem folyamatosan ürül. Minden bizonnyal mindkét alkalommal magömlése volt.


Laura2016-07-25 14:25:56
Kedves Doktor Úr! Egy elég bonyolult szituáciba kerültem a Cypromix tablette szedése közben és erről szeretném kikérni az Ön vélményét. Az előző hónapban, a csomag szedésének 3. hetében véletlenül kimaradt egy szem (a csütörtöki), amit csak kb 24 óra eltelvtével vettem észre és egyszerre vettem be 2 tablettát pénteken. A leírás erre az esetre azt javasolja, hogy gyógyszerszünet nélkül kezdjem el az új csomagot.Így mikor a tabletta kedden elfogyott, szerdán ki váltottam az uj adagot, azonban szombaton vettem csak észre, hogy csak csütörtökön kezdtem el szedni:( A baj az, hogy közben folyamatosan voltam együtt a párommal, bár pontosan nem tudom,h milyen napokon és, hogy az elfelejtett gógyszerek elöt vagy után. A héten elfogy ez a csomag is és nagyon félek, hogy baj lesz. szeretném megkérdezni, hogy Ön mit gondol erről. válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Lassan újra védett lesz, a rendellenes vérzést úgy látszik sikerült megúszni.


Vani2016-07-23 15:33:17
Jangee fogamzásgátlót szedek már 4 hónapja és úgy kezdtem el szedni mindig hogy csütörtökre esik az utolsó szem. Aztán történt hogy 06.26.-én (vasárnap) bevettem a tablettát és a következő hétről kimaradt az utolsó hét utolsó 4 szeme mert elhagytam véletlen .Így tehát a hét napos szünetet vasárnapról számoltam és a következő hét hétvégéjére megjött és Hétfőn (07.04.) elkezdtem szedni a következő levelet. De azon a héten csak (07.07.) csütörtökig tudtam beszedni mert elutaztam és a nagy kapkodásban otthon hagytam és így a péntek szombat kimaradt. Vasárnap megkésve ugyan de be tudtam szedni és onnantól kezdve szedtem rendesen és ma (07.23.) szombaton megjött és holnap vasárnap (07.24) lett volna az utolsó szem. Mi lenne a teendő? A válaszát előre is köszönöm
Az orvos válasza:
A 4 napos előre csúszásnak nincs jelentősége. A kimaradt tabletták miatt a védelem ideiglenesen a védelem megszűnt, gyakorlatilag erre a ciklusra.


Melinda2016-07-23 00:38:18
Tisztelt Doktor Úr! 2012-ben volt egy jobb oldali méhen kívüli terhességem. Azóta kétszer petefészek cisztám szintén jobb oldalon, ez nem tudom, hogy összefügghet-e majd a kérdésemmel. A laparoszkópia műtét óta gyakran zsibbad a bal combom menstruáció idején, most azonban pozitív lett a teszt. Utolsó menzim első napja jún. 18. volt. Tüneteim mellfeszülés enyhe hányinger, néha pici görcs. Illetve esténként lefekvés után a bal combom zsibbadni kezd, fáj, hason fekve a bal oldalon a hasam is fájni kezd, majd egy idő után elmúlik. Ma este a zsibbadás fokozódott, pocak fájdogál keményedik, bal oldalon, derekam is fáj. Tudom, még fiatal a terhesség, kérdésem az lenne, hogy gyanítható- e a fenti tünetekből a méhenkívüli, vagy tekinthetőek viszonylag normálisnak, egyátalán érezhetek-e arra utaló tüneteket ennyire korán? Ülő munkát végzek, illetve 2 hete több (kb 10) órát autóztam egy huzamban, a lábzsibbadás igazából azóta gyötör, talán idegbecsípődés? Előre is köszönöm a választ!
Az orvos válasza:
A zsibbadás éppúgy lehet az előző műtét következménye, mint méhen kívüli terhességé. Ha az utóbbi lehetősége felmerül, akkor nehéz kizárni.


Krisztina2016-07-20 20:28:19
Tisztelt Doktor Úr! Julius 1-e ota tarto menstruaciom van helyesbittek az elso par nap keves rozsaszin volt mikor semmi.. kisse fura szaggal de nem fajt nem viszketet kesobb erososott de nem volt normalis verzes, akkor elmentem orvoshoz(egy kis skot szigeten elek) itt kicsit maskent vannak a dolgok . Szoval elmentem elmondtam hogy mi a panaszom persze termeszetesennkozbe tobb zerhessegitesztet is csinaltam negativ eredmennyel. En 34 eves vagyok 2 elhalasos terhessegem volt 10 eve. Korai vetelesek voltak 7-8 het. Szoval kellett levenem mintat majd a tegnapi napon vettek vert ott orvossal nem talalkoztam bar addigra mar korubelul szombat ota eros alvadt verdarabok potyognak. Este rosszul lettem bementem a korhazba ahol mondtak tul keso van nincs orvos..ezert ma kertem ujra idopontot az egeszsegugyi centerbe.. ahol sikerult egy orvoshoz kerulnom. Akinek ujra elmondtam mi a bajom a fardtsag a tul sok ver szinte csak alvadt. a fajdalom nem gorcsos jellegu inkabb egyoldali vese tajeki( sajnos tavaly kiderult hogy szivbillenytu mutet lehetseges ugyanis nem zar jol. Illetve baloldali vese tagulat alulmukodessel de a funkcios vizsgalatat majd az angiografia utan tudjak megcsinalni az alatatas miatt ha jol ertettem)Erre szedek 3 fele gyogyszert magasvernyomasra.Irt fel egy progszteronos fogamzasgatlo tablettat. Noriday Tablets (Norethisterone 350mcg) progeszteronos. Sajnos haza fele nagyon rosszul lettem. Elontott a ver a verejtekezes zihalas mint aki 10 km futott gyorsba heves szivdobogas ajulas kozeli allapot alig tudtam a dombon felmenni pedig nem nagy tavolsag.. Haza erve meglazitottam minden ruhat. Tamoin vetet csere potyogo nagy pacsni alvadt ver amit mar gorcsoles is kisert.. es nagyin megijedtem mert nem tudom hogy ez most a sok vervesztesegtol van vagy a szivem vagy hogy ez a sok verveszteseg ennyire megterhelne a szivemet is ? Lehet osszefugges? Mindenesetre az ambulancia szam elmentve.. mert a gyogyszertarbol haza fele ugyanez volt akkor talan meg rosszabb. Gyakorlatilag nogyogyasz nem latott nem utaltak be es uh-ot se csinaltak hogy kizarjak a miomat polipot stb. Pedig en ugy erzem kellenne vagy legalabbis tudom hogy evvel kezdenek szinte a kenet a vervetel utan. Az lenne a kerdesem hogy a fogamzasgatlo menyi ido mulva fejti a hatasat es higy ettol tenyleg elmulik? Vagy meddig tarthato fent ez atulsok verzes allapot? Meddig varjak higy hasson vagy csillapodjon a verzes?Jovoheten egy ujabb vervetelre kell mennem.Mert en egyre rosszabbul.erzem magam a heten dolgozni se tudtam menni igy.Sajnos haza csak oktoberbe megyunk.. Koszonom szepen elor is a valaszat es elnezest a soknhiabert es az ekezett nelkuli irasert . Minden jot Onnek!
Az orvos válasza:
Nőgyógyászati vizsgálatot javasolnék, de a helyi viszonyoktól függően nem tudom, hogy mit lehet tenni.


Magdolna2016-07-20 11:04:37
Tisztelt Doktor úr!Hatalmas lelkierő kellett ahhoz hogy megmerjem kérdezni amit most leirok!Van három gyönyörű gyermekem!28 ev küszködés utan elvaltam immáron három éve!Kb.masfel eve megtalaltam a lelkitarsam szerelmem párom!Mivel o sokkal fiatalabb mint én ugyanis én 49 vagyok meg nincs gyermeke es én attol tartok hogyha mas miatt nem is de esetleg emiatt eltavolodhatunk egymástól!Szeretnem tudni mit tehetnek es milyen lehetoseg van arra hogy szulhessek egy gyermeket ebben a korban?Kérem ne ítéljen emiatt!Varom válaszát!
Az orvos válasza:
Elvi akadálya a szülésnek nincs. Azt tudnia kell, hogy nagyobb valószínűséggel lesz a gyereknek kromoszóma rendellenessége, nehéz lehet összehozni a babát és a szervezete is nehezebben viseli el a változásokat, emiatt az Ön egészségére nézve is nagyobb a kockázat.


K. Renats2016-07-19 17:41:23
Tisztelt Doktor Úr!30 éves nő vagyok májusban volt 1missed ab műszeres befejezéssel! Műtét után 1 hétig véreztem, 53 napja még mindég nem jelentkezik a menstruációm azóta voltuk eggyütt a párommal és kiszakadt az óvszer, lehet újra terhes vagyok és azért nem jelentkezik a menstruációm? De semmi jele nincs hogy terhes vagyok. Baj lehet belőle?
Az orvos válasza:
Lehet teherbe esni még az első menzesz előtt.


samantha2016-07-19 14:57:21
Tisztelt Doktor úr . D vitamin szedhető együtt fogamzásgátlóval?
Az orvos válasza:
A leírások szerint nincs kapcsolat a kettő között.


Orbán Szilvia2016-07-19 12:08:02
Tisztelt Doktor Úr! Véleményét szeretném kikérni arról, hogy milyen fogamzásgátlást ajánlana számomra. 36 éves, 3 gyermekes(több gyermeket egyelőre nem tervezünk) normál testalkatú nő vagyok, szeretném a hormonokat elkerülni, de biztonságos megoldást keresek. Állandó partnerem van.Eddig Cerazette-t szedtem (még mindig), de pár hónapja már nem szoptatok. Annyit elmondanék még, hogy pco-t diagnosztizáltak nálam, gyógyszert már nem szedek rá a 3. terhesség óta, próbálom a diétát tartani, de erős szőrösödéssel és enyhébb pattanásossággal is küzdök. Édesapám és neki lánytestvére is melldaganatban mentek el. Ezek függvényében kérdezném, hogy alkalmas-e számomra a hormonmentes spirál. Illetve milyen mást ajánl, ha a spirált mégsem. Köszönöm a választ, O. Szilvia
Az orvos válasza:
A hormonmentes spirál nem befolyásolja a hormonális ciklust.


vera2016-07-18 20:20:02
Tisztelt dr úr. Mensi után a 14. 16. 17. Napon voltunk együtt a párommal védekezés nélkül. Mekkora az esélye a teherbe esésnek? Köszönöm válaszát
Az orvos válasza:
Az elég kevés adatból következtetve akár 20-25 % is lehet.


Bogi2016-07-18 20:14:39
Symicia fogamzásgátlót szedek már egy éve.Most ugy határoztunk párommal babát szeretnénk.ciklusom átlagos száma 27nap.07.16án volt az elsö mensis napja.Ma kéne 07.18án folytatnom az uj levéllel.A kérdés mennyi idö alatt tisztulok ki?Elötte mik a teendök(étel,ital,vitaminok)esetleg be lehet tervezni a baba nemét?Mikor érdemes ráállni a dologra? Válaszukat elöre is köszönöm
Az orvos válasza:
Három hónap szünetet szoktam javasolni, folsavat érdemes nagy dózisban szedni. A nem beállítására nincs hatékony módszer.


Járfás-Kőrösi Éva2016-07-18 19:28:58
Tisztelt Doktor Úr! 18 hetes állapotos vagyok. Amikor még nem tudtam hogy állapotos vagyok akkor táplálékkiegészítőt szedtem, aminek a napi A vitamin tartalma 825 mikrogram. A 4-5 héten pedig több napig csirkemájat fogyasztottam. Az 5. héttől a táplálékkiegészítőt abba hagytam, és a Femibion 800at szedtem. Kérdésem: kell e aggódnom a kezdeti túl sok A vitamin bevitele miatt? Mennyi a biztonságos mennyiség várandósság alatt? Válaszát előre is köszönöm Éva
Az orvos válasza:
Nem kell aggódnia.


Bianka2016-07-18 15:40:19
Tisztelt Doktor Ur! Spanyolorszagban elek es Nuvaring fogamzasgatlot hasznalok. A nagy melegre valo tekintettel a hutoben tartom. A kerdesem az lenne, hogy azt atpasztaltam, hogy a hutomben nehany dolog megfagyott. Nem tudom, hogy erintette e a gyurut is, de erdeklodom, hogy okozhat e valamilyen karosodast ahatekonysagaban? Udvozlettel,
Az orvos válasza:
Minden bizonnyal nem csökkenti a hatását.


Anett2016-07-17 13:52:58
Üdvözlöm!Resia fogamzásgátlót szedek,próbálom mindennap egy időben bevenni a gyógyszert de néha van 1-2 órás csúszásom!Eddig nem volt semmi gond,minden szeretkezés után rögtön kifolyt belőlem aminek kell,de tegnap előtt viszont nem!Nem tudom mitörténhet,ugye a terhesség így is kizárható?
Az orvos válasza:
A terhesség soha nem zárható ki, de pár órás csúszás mellett a védelem maximális.


Likker Zsuzsi2016-07-17 12:19:39
Tisztelt doktor úr, 22 éves vagyok és Milligest háromfázisos fogamzásgátlót kezdtem el szedni. A kérdésem az lenne (mivel többféle variációt hallottam már) hogy mikortól nyújt védelmet a gyógyszer? Az első beszedett tabletáttól vagy van ennek valami bizonyos időkerete? Kösznettel.
Az orvos válasza:
Ha a menzesz első napján kezdte, akkor 10-12 nap után, ha az 5. napon, akkor inkább csak a második ciklustól.


Rita2016-07-17 10:54:53
Tisztelt Doktor úr. Azt szeretném kérdezni, hogy Dienille fogamzásgátló mellett szedhető Kurkuma táplálékkiegészítő? Természetesen nem egy időben. Köszönöm.
Az orvos válasza:
Szedhető.


Dóri2016-07-16 11:08:47
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz hogy a párommal szeretnénk babát jövöre .Hogy milyen vizsgálatok szükségesek hozzá ,milyen vitaminokat kellene szednem.Az is probléma hogy még vékony vagyok 153 cm magas vagyok és 40 kg,hogy mennyi lenne az ideális testsúly hogy normálisan kitudjak hordani egy babát? Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Alaphelyzetben semmilyen vizsgálatra nincs szükség, a súlya miatt felesleges izgulnia. Nagy dózisú folsavat érdemes szedni már a fogantatás előtt pár hónappal.


Lévai zsanett beatrix2016-07-14 10:46:39
Jó napot! A sógornőmről lenne szó 18 éves dolgozik és 3-4 hónapja nem jött meg a menzesze ilyenkor mindenképpen orvoshoz kell fordulnia vagy nem szükséges mert akkora jelentősége nincs ?
Az orvos válasza:
Mindenképpen nőgyógyászati vizsgálat szükséges.


Dóra2016-07-14 09:15:01
Üdvözlöm! Sürgős segítségre lenne szükségem a fogamzásgátló tablettával kapcsolatban! 20 éves lány vagyok és tavasszal kezdtem el szedni a Cypromix nevű tablettát. Egy dobozzal fogyott el és minden rendben volt, azonban amikor a következő levéllel kellett volna elkezdenem nem tudtam kiváltani, mert külföldön tartózkodtam. Miután hazaértem természetesen kiváltottam, azonban nem jött meg a mensesem és ezért nem tudtam bevenni. Azonban az utóbbi két hétben barna folyásom volt és tegnapelőtt reggel jött egy kis friss vér, ezért azt gondoltam, hogy megjött és bevettem a levél első szemét. Azonban se tegnap, se ma nem jött több vér csak újra a barna folyás. A kérdésem az lenne, hogy folytassam-e a tabletta szedését, ha mégsem jött meg, vagy függesszem fel addig amíg biztos vagyok benne hogy megjött. Lehet-e bármiféle bajom a tévesen bevett tablettából? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra, addig is szedje tovább a tablettát.


Bettina2016-07-14 08:53:27
Tisztelt Doktor Úr! Sajnos úgy alakult, hogy amikor épp nyaralni megyek a tengerparthoz, akkor lenne a fogamzásgátló gyógyszermentes hét, és akkor lenne menstruációm. Nagyon kellemetlen lenne így nyaralni. Mit tehetek ilyen esetben? Hallottam olyan opcióról, hogy esetleg kezdjek el szedni egyből egy újabb havi tablettasorozatot, 7 napos gyógyszermentes hetet így kihagyva, de nem tudom, hogy ez jó lenne-e, semmiképp sem szeretném, ha esetleg valamilyen bajom származna belőle. Válaszát előre is köszönöm :) További szép hetet kívánok! :) Tisztelettel: Bettina
Az orvos válasza:
A gyógyszer fajtájától függően el lehet tolni a menzeszt pár nappal. Minél hosszabb ennek mértéke, annál valószínűbb, hogy vérzési rendellenesség lép fel.


Anikó2016-07-13 18:19:24
Üdvözlöm Doktor Úr! Évek óta szedem a Lindynette 20-at. Az orvosom tanácsára 3 hónapos szünetet hagytam. Azt mondta a következő levelet ne a menstruációm első, hanem csak az ötödik napon kezdjem el szedni. A 3. napon együtt voltunk a párommal és sajnos valahogyan lecsúszott róla az óvszer (ilyen vagy ehhez hasonló sosem fordult velem elő). Ijedségemben bekaptam az első szem bogyót, amit azóta is rendszeresen szedek. Másnap vettem a gyógyszertárban 72 órás gyógyszert (jelenleg Ausztriában dolgozok és itt vény nélkül kapható). Az eset és a bogyó bevétele között kb. 13 óra telt el. Olvastam, hogy a hímivarsejtek 5 napig is életképesek lehetnek. Nem tudom, hogy esetleg vegyek-e még egy 72 órás gyógyszert vagy teljesen felesleges. Tudom megterhelő lehet a szervezetem számára, de még nem szeretnénk babát. A jövő megalapozásán fáradozunk éppen. Kérem ne ítéljen el! 29 éves vagyok és még sosem fordult ilyen elő velem. Tanácstalan vagyok. Nagyon szépen köszönöm!
Az orvos válasza:
Újabb 72 órás tabletta bevétele felesleges. A fogamzásgátló szedésében szünetet tartani nem tanácsos, az újrakezdés alkalmával a trombózis kockázata nagyobb, és a szünet semmilyen előnnyel nem jár.


Zsanett2016-07-12 13:37:31
Jó napot Doktor úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy már 8 éve,amikor először menstrualtam es azóta fehér folyasom van, amíg nem éltem nemi életet nem is zavart. Voltam tavaj orvosnal, Betadine hüvelykúpot alkalmaztam, nem hasznalt, teljesen elkeseredtem es már orvoshoz sem mentem vissza, most ujra alkalmaztam 2 heten keresztül napi 1 kúpot, és sajnos változatlan, talán egy kicsit mintha kevesebb lenne, de lehet csak ezzel nyugtatom magam. Nagyon szeretnék meggyógyulni, és szeretnék elmenni orvoshoz us, de kérem nyugtasson meg hogy létezik olyan gyógyszer amitől végre elmúlna, esetleg Ön tudna ajanlani gyógyszert?
Az orvos válasza:
A hüvelyváladék mennyisége egyénenként igen eltérő lehet. Ha Önnél ez a normális, akkor semmilyen szerrel nem lehet végleg elmulasztani.


Szandra2016-07-11 22:07:46
Kedves Doktor úr! Nekem olyan kérdésem lenne Hogy juni 25.e ota védekezés nélkül sexelünk a párommal nagyon szeretnénk.már egy kisbabát :) Juli 5.én volt egy kisebb vérzésem ami pár oráig tartott... Azota sincsen nyoma menstruacionak sem.. Görcsök voltak meg kisebb hasi szurkálást éreztem Mikor érdemes tesztelni? Lehetek terhes? Várom válaszát:)
Az orvos válasza:
Tesztet a kimaradó menzesz után 1-2 nappal érdemes csinálni, nőgyógyászati vizsgálat ez után egy héttel esedékes.


Linda2016-07-11 16:25:23
Kedves Doktor Úr! Az lenne a problémám, hogy 6 hete voltam együtt valakivel, az aktus első 2 percében óvszer nélkül. Rá két héttel a kellő időpontban megjött a menstruációm, rendes görcsökkel, kb. 5 napig, darabosan..tavaly novemberben találtak a bal petefészkemben egy cisztát, kb. 3 cm, és a ciklusok között mindig barnás vagy inkáb erősebb folyásom van, gyakran ez is rosszulléttel, fájással jár. Most is volt ilyen. Sose késett a menzeszem, korábban jött mindig. Most 3. napja késik, a mellem a szokásos módon fáj (mint mindig menzesz előtt). Van bármi esély rá, hogy teherbe estem? Nagyon aggódom, bár 33 éves vagyok, de egyrészt van egy autoimmun betegségem ami miatt 4 éve kapok injekciót, másrészt az illető a volt párom, és ez a rémálmom, csak erre tudok gondolni,lehet már ez a stressz ment az agyamra... előre is köszönöm válaszát
Az orvos válasza:
Bár a leírtak alapján nem valószínű a terhesség, de ettől függetlenül ki kell zárni teszttel és nőgyógyászati vizsgálattal.


Andrea2016-07-11 15:32:03
Tisztelt Doktor Úr! A problémám a következő: A megvonásos vérzés után nem kezdtem el a fogamzásgátló szedését, mert gyermeket szeretnénk. Most tartok a ciklusom 13. napján és tegnap óta barna folyásom van. Ez lehet a gyógyszer elhagyása miatt?
Az orvos válasza:
Lehetséges, de ettől függetlenül bejelentkeznék nőgyógyászati vizsgálatra.


Réka2016-07-10 21:32:01
Tisztelt Doktor Úr! Felfázásra 5 napig szedtem antibiotikumot fogamzásgátló mellett 2 hete szerdan mar csak a fogamzásgátlót szedtem de péntekre elfogyott a levél! Most elkezdtem az újabb levelet meddig kell kiegészítő védekezést alkalmazmunk a párommal? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Ha már két hete nem szedi az antibiotikumot, akkor az új ciklusban már védett.


K.Viktória.2016-07-10 07:25:04
Tisztelt Uram! Kérdésem az lenne hogy az előző level jange fogamzásgátló utolso hetében suprax antibiotikumot kellett szednem. A fogamzásgátlót szünet nélkül szedtem tovább. Két hét eltelt igy már teljes a védelem? Köszönöm válaszát
Az orvos válasza:
Két hét letelte után már valószínűleg védett.


brigi2016-07-09 21:59:35
Tisztelt Doktorúr! Kb 1,5hónapja kiderült terhes vagyok. 3-4hete erősen görcsöltem /a mentsruációs görcs 3-szorosa volt ez a görcs/ amit rózsaszines erős vèrzés követett. Másnap enyhült a vérzés. 3-dik 4-dik nap barna pecsételődés volt. Elmúlt majd 2 nap után ismét barna folyás jelentkezett ami mai napog tart egyszer barna máskor sárgás folyás van amimek kellemetlen szaga van. Tesztet csináltam ami pozitiv lett de viszont terhességi tünetek nincsenek már. Ön szerint elvetéltem vagy mi okozza a barna folyást
Az orvos válasza:
Sürgősen kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


szandi2016-07-09 21:13:51
Tisztelt Dr.úr! Tanácsára lenne szukségem. Spiralom van oktoberben lesz 2 eve. Eddig minden rendben vokt de mar 6. Napja hogy kesik csinaltam tesztet az elson egy nagyon pici halvany sik latszodott az eros mellett a masikon egyaltan semmi. Görcsol is a hasam mar 4. Napja. Nem ertem mitol. Nem tudom mit tegyek. Ebben kernem a tanacsat segitseget. Elore is koszonom a valaszat
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Vanessza2016-07-09 19:23:18
Tiszter Doktor úr! Jengee fogamzásgátlót szedek.Az elöző levél utolsó negy szemet nem tudtam bevenni mert elhagytam.Az utolso szem vasarnap volt.(06 26) Ezutan ra 4 napra csutortokon(06.30) megjott es szombaton07.02) meg tartott egy kicsit de a parommal lefekudtem. Hetfon(07.04) uj levelet elkezdtem de azon a heten elutaztam es a pentek szombatit (07.08.09) nem tudom bevenni, a vasarnapit meg csak delutan tudom. 1 lehetek e terhes hogy akkor lefekudtunk? 2 mikor fog ujra vedettseget nyujtani a gyogyszer? kellene most kiegeszito vedekezest alkalmazni? A választ előre is köszönöm
Az orvos válasza:
A jelenlegi ciklus teljes ideje alatt van szükség kiegészítő védekezésre. A több, mint 12 órás késés óta szünetel a védelem.


B.2016-07-08 22:45:14
Tisztelt Doktor Úr! Másfél hete szedem a Dienille fogamzásgátló tablettát. Az első héten semmi szokatlant nem tapasztaltam, de a második hét első napjától kezdve rosszul vagyok: fáj a fejem és a hasam, hányingerem van és látászavaraim vannak, érzékeny a szemem a fényre. A mai nap során barna folyást is tapasztaltam. Ön szerint ez lehet a Dienille mellékhatása, vagy szimplán elkaphattam valami vírust? A tabletta szedését akkor lehet abbahagyni, ha elfogyott egy levéllel? Előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Lehet a gyógyszer mellékhatása, de célszerű nőgyógyászati vizsgálatot kérni. A gyógyszert a ciklus közepén abbahagyni nem szabad.


Ágnes2016-07-06 21:25:24
Tisztelt Doktorúr! 37 eves vagyok, van ket gyermekem. Kb 2 eve kezdtem szedni fogamzasgatlo tablettat, mert az eddigi pontos menstruaciomhoz kepest teljesen felborult. Kb masfel ev utan le kellett cserelni a gyogyszeremet, mert ismet kimaradas, pecsetelo verzesem volt. Decemberben voltam teljes nogyogyaszati vizsgalaton, ahol mindent rendben talaltak. Kb egy honapja tele lett a labam veralafutasokkal, minden kulso behatas nelkul. Csinaltattam verkepet, minden rendben volt rajta, a trombocita szamom is teljesen normalis. Viszont harom napja pecsetelo verzesem van, ugy hogy meg van egy het a gyogyszerembol. Kerdesem az lenne, hogy a vizsgam miatti stressz befolyasolhatja e a gyofyszer mellett a menstruaciomat? Vagy lehetseges e az, hogy korai klimax jelei ezek? Edesanyam is hamar, kb 45 evesen kezdett klimaxolni. Koszonom valaszat!
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Ildikó 2016-07-06 17:13:15
Üdvözlöm Dr úr! Volt egy ikerterhességem és mind a kettő elhalt, most az lenne a kérdésem hogy ilyen esetekben írnak e fel hormon tablettát ami segíti az ikerterhességet, nagyon szeretném ha újra ikreim lennének. Előző terhességnél nem szedtem semmit Válaszát köszönöm
Az orvos válasza:
Nem cél az ikerterhesség, mert nagyobb a szövődmények valószínűsége.


Farkas Anikó2016-07-06 15:36:41
Tisztelt Doktorúr! A kérdésem az lenne,hogy 7 hónapos a fiam,és van még tejem,de 2 hónapja nem szoptatom már. Lehetek terhes?
Az orvos válasza:
Lehetséges.


Éva2016-07-05 21:38:15
Üdvözlöm Dr.úr! Terhességem legelején No-spa gyógyszert írtak a görcseimre.Azt olvastam nagyobb terhességnél nem ajánlott,mert úgy ellazíthat,hogy kinyílhat a méhszáj.Ez igaz?
Az orvos válasza:
A vajúdás alatt a No-spa segítheti a méhszáj tágulását.


Renáta2016-07-05 13:52:09
Tisztelt dr.úr! Egy hete felfázás miatt Zinnat 500mg antibiotikumot kellett szednem és most van a menstruáciom ideje vérzés is jelent meg de nem olyan intenzív mint szokott! A kérdésem az lenne hogy ezt okozhatja az antibiotikum ? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A felfázás és az antibiotikum okozhatja, de a terhességet ki kell zárni.


Dóri2016-07-05 12:26:29
Tisztelt Doktor Úr ! Szeretném kikérni a véleményét kb 5 éve PCOS állapitott meg a nőgyógyász fogamzásgátlót irt fel viszont szerintem van pajzsmirigy problémám is voltam endokrinológusnál igazából választ nem kaptam onnan küldtek a nőgyógyászatra mostmár kb fél éve nem szedem a fogamzásgátlót azota nincs is menstruációm viszont szeretnék lassan babát ha egyeltalán lehet majd .. az lenne a kérdésem kihez forduljak először nőgyógyászhoz vagy endokrinologushoz?! Várom a válaszát és előre is köszönöm ! Dóri ( 24 éves vagyok )
Az orvos válasza:
Első lépésként nőgyógyászati vizsgálatot javasolok.


Szabó Renáta2016-07-04 20:17:04
Tisztelt Doktor Úr! 7 hetes kismama vagyok,egy fontos kérdésre szeretném a válaszát megkapni. Kb 4 hetes terhes lehettem (amiről nem tudtam) amikor volt egy altatásos kolonoszkópiás vizsgálatom.A kérdésem a következő,az altató anyag amivel altattak az károsíthatta a magzatot? A nevét az altató anyagnak nem tudom. Ez egy 20 perces altatás volt.Előre is köszönöm a válaszát.
Az orvos válasza:
Az orvosi számítás szerint 4 hetes terhesség a fogantatástól számítva csak 2 hét. Ilyenkor általában a károsító tényezők vetélést okoznak, és nem rendellenességet. Ettől függetlenül javaslom, hogy kérjen genetikai tanácsadóban vizsgálatot.


Szabina2016-07-04 13:35:03
Tisztelt Doktor Úr! Menstruálok már 16 napja,nem fáj semmim . Nem volt mèg ilyen hosszú a mensim. Hormonzavar lehet , vagy komolyabb ? Üdv :Szabina
Az orvos válasza:
Lehet hormonzavar is, de sok más is. Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Maja2016-07-04 13:01:17
Tisztelt Doktor Úr! A menstruációs ciklusom általában 30-31 napos. Most is pontosan időre megjőtt, de csak egy napig tartott majd jöt négy nap szünetitt-ott kisebb folyással, majd megint egy nap vérzés és másnap kiseeb folyás. A vér mindkét esetben friss volt. Voltak egyébb megfázási tüneteim is mandulla és torokgyulladás, nátha, köhögés, valamint még nyhe alhasi görcsöket is érzek.Ez valamifél hormonzavar lehet? Előre is köszönöm válaszát.
Az orvos válasza:
Lehet átmeneti hormonzavar, megzavarhatta a gyulladás, lehet terhesség és sok minden más.


kata2016-07-03 18:10:28
az a problémám h menstruáció alatt amikor tampont használok elcsöppen a vizeletem mit tegyek
Az orvos válasza:
Jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Kecső Nikolett2016-07-03 07:07:26
Jó napot. Neken olyan kérdésem lenne, hogy júni 1 én volt utoljára menstruaciom most július 1 re vártam s következőt de nem jött meg illetve 2-án elkezdet barnás rózsaszín folyásom lenni. Az a kérdésem hogy ha nem kezdek el normálisan menstruálni akkor azt jelentheti hogy terhes vagyok? Mikor csináljak tesztett, és mikor menjek orvoshoz? Előre is köszönöm a választ. És ha kérhetném e-mailben legyen szíves válaszolni. Köszönöm. Üdv Niki
Az orvos válasza:
Sajnos nyílt fórumról nem áll módomban e-mailben válaszolni. A várt menzesz után már lehet tesztet csinálni, nőgyógyászati vizsgálat legalább 1 hetes késés után célszerű.


Renáta2016-07-02 13:12:30
Jó napot! Nekem olyan kérdésem lenne,hogy 3hónapja lesz hogy világra hoztam második gyermekem. Párommal voltunk együtt megszakítással védekeztünk.Kétszer meg is jött a menszeszem.Második menszeszem Június 22-én jött meg és tartott 25-ig.29.-dike reggel ismét vérezni kezdetem de délután már barna folyásom volt másnapig.Menszesz után azt vettem észre hogy fáj a hasam kissebb görcsökkel és a derekam is szurkál.Tesztett csináltam de negatív lett.Terhesség lehet a dologban??
Az orvos válasza:
Ha a szülés után már volt menzesze, akkor a terhesség is könnyen elképzelhető.


Kiss angéla2016-07-01 19:16:44
Tisztelt dr. Ur már 7 hónapja probálkozunk a párommal nem védekezzünk szedtem az elevitet meg a méhpempőt is de nem jön össze a baba. A mestruáciom jól működik minden hónapba megjön 21napos ciklusom van a mestruáciom 5 napos. Most mestruácio közben és után is együtt voltunk a párommal de mikor együtt vagyunk mindig kifolyik mit lehet ilyenkor tenni. Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
A teendők meghatározásához személyes megbeszélés javasolt, nőgyógyászati vizsgálat, és ha szükséges ultrahang.


Kati2016-07-01 13:08:09
Jónapot kívánok! Egy olyan kérdésem lenne 19 éves vagyok , úgy gondolom most felfáztam de már előtte is többször volt nyálkás, zselés , olykor fehér olykor átlátszó folyásom, a minap észre vettem hogy a zselés folyásban volt egy minimális csöppnyi vér szintén nyálkás,(akkor már fel voltam fázva) most ahogy felfáztam ugye égető szúró érzésem van. A kérdésem az lenne hogy a felfázást leszámítva a folyásom normális? Többször elő fordult már viszont még sosem volt kicsit sem véres,talán hiba hinni az internetnek utána olvastam és a folyásom mértéke és színe és jelenléte a gumi óvszer anyagától összetételétől is lehet. Várom válaszát, kicsit kezdek aggódni miatta. Köszönöm szépen!
Az orvos válasza:
A hüvelyváladékot a megszokotthoz kell hasonlítani. Ha úgy gondolja, hogy eltér attól, akkor kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Czafit Béláné2016-06-30 13:26:40
Üdvözlöm. 46- éves vagyok 2008-ban volt egy méhenkivüli terheségem, sajnos a baloldali petevezetékem eltávolították azóta sem estem teherbe azt mondták,hogy a jobb oldali pvezetékem részlegesen zárodott. Most van egy olyan próblémám,hogy március közepén volt meg utoljára a mensesem és most állandó rosszulét és érzékenyek a melleim.Sajnos nem tudom egyáltalán lehetséges e egy terheség vagy a változó kor van ilyen hatással .Hozzá teszem a pocakom is olyan mintha folyamatosan nőne.
Az orvos válasza:
Változókori panaszok is lehetnek, de a terhesség nem zárható ki. Csináljon tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Sotkovszkiné Erika2016-06-29 21:24:03
Üdvözlöm.44éves vagyok,5.éve megszünt a vérzésem azért ilyen hamar mert pajzsmirigy műtétem volt,és jelenlek az L-tirexont szedem.Kb.1hónapig annyira fájtak a melleim hogy azt hittem leszakadnak,kb.2napja a köldökömnél és alatta mozog a hasam és nem rövid ideig.Főleg akkor mikor eszek utána.Tudom vicces amit kérdezek de lehet ez álterhesség? Megköszönöm válaszát.Tisztelettel.Ja és van 3 gyermekem
Az orvos válasza:
Elképzelhető az álterhesség. 5 év kimaradás után az igazi terhesség sem zárható ki teljesen, bár valószínűtlen.


Kata2016-06-29 19:07:11
Jó napot! A barátommal tervezzük az első alkalmat azonban mikor kellően ellazultunk és elkezdjük annyira fáj,hogy muszáj abbahagynunk. Mi lehet a gond? Elvagyunk lazulva,egymásra figyelünk,és be is vagyok nedvesedve. Kérem segítsen! Köszönöm!
Az orvos válasza:
A tudatos készülés és az ellazulás kissé ellentmond egymásnak. Lehet, hogy csak gondolja sz ellazulást.


Nelly2016-06-28 19:43:04
Tisztelt Doktor Úr! A Nuvaring hüvelygyűrűt tudtommal nem érheti meleg víz. Tampon használatával nyugodtan lehet menni a strandon meleg vízbe is? Előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A strandolás nem árt a Nuvaringnek.


Évita2016-06-28 09:30:41
Tisztelt Doktor úr!olyan kérdésem lenne,hogy menstruáció jöhet.e meg pár nappal előbb agyrázkódás miatt?pénteken történt a balesetem,estére lettem rosszul,traumatologiára kerültem be.tegnap jött meg de csak július 1-én kellett volna.agyrázkódás tünetei még fennálnak,szédülés,zavartság,fejfájás,egyensúlyzavar,aluszékonyság,de nemtudok aludni.ezek befolyásolják a korán érkező mensest?köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
A stressz befolyásolhatja a menstruációs ciklust.


Barbara2016-06-27 15:41:14
Tisztelt doktorúr. Azzal a panasszal fordulnék önhöz egy olyan problémám akadt,hogy 3 hónapig szedtem fogamzásgátlot.a 3 honapban még volt a gyógyszerböl 2 szem és barna folyásom alakult ki majd vérzésem.... ez lezajlott a vérzés 6 napig. Abba hagytam a gyogyszer szedését. Ebben a hónapban 21.n kellett volna megjönnie,de 16 este futás közbe erös barnás folyásom jelentkezett ami 19.éig tartott utána két nap erös vérzésem illetve alhasi szurkálások és volt hányingerem is utána 2 napig megint sürü barnás folyás....azóta meg csak amikor törlöm magam akkor látszik ez a barna folyás minimálisan.A feszültség illetve érzékenységem illetve étvágyam megnött Illetve a mellem érzkékeny máskor nem szokott .Ebben a honapban hogy nem szedtem a gyógyszert ovszerrel védekeztünk egy alkalommal viszont nem.Lehetséges hogy a gyogyszer okozta csak?Várom mielöbb válaszát.
Az orvos válasza:
Javaslom, hogy csináljon terhességi tesztet és mindenképpen kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Tünde2016-06-27 15:06:26
Tisztelt Dr Turcsányi Attila! Szeretném meg tudni hogy lehetséges lehet hogy újra terhes vagyok?! Kezdem ott hogy 2016,01,12 én jött meg utoljára, majd februárban kiderült hogy terhes vagyok. Nagyon szépen növekedett a kicsi, ám áprilisban volt egy kis felfázásom azt mondták hogy semmi baj csak szedjem a vitaminokat, Sajnos késöbb április 30 án szombat 7 körül mentő vitt be a szülészeti osztályra. Ahol megrepesztették a magzatburkot, majd egyedül hagytak egy szó nélkül. Másnap 9 órakor szültem meg halva a kicsit, majd meg is műtöttek. A lényeg amit szeretnék kérezdni, hogy 2-3 napja alhasi fájdalmaim, derékfájdalmaim vannak ill. érdekes barna foltok jöttek ki rajtam, az alhasamon függőlegesen barna csík jelent meg. Elég fáradékony vagyok, étvágytalan, ingerült vagyok. Lehetséges hogy teherbe estem újra? A válaszát és segítségét előre is köszönöm szépen! Tisztelettel: M. Tünde
Az orvos válasza:
A leírtakban nem látszik semmi, ami kizárná a terhességet.


Lilien2016-06-27 02:13:13
Jonapot Doktor Ur! Az lenne a kerdesem,hogy ha elmegyek nogyogyaszhoz es atvan szakadva a szuzhartyam sporttol(judo,foci,torna) akkor azt az orvos latja e,hogy sporttol vagy csak annyit mond,hogy nem vagyok szuz?
Az orvos válasza:
Utólag általában nem mondható meg, hogy mi szakította át a szűzhártyát.


Veronika2016-06-25 17:57:30
Kedves Doktor Ur. Az lenne a kerdesem,hogy a baratom nem tudom,hogy ujjazas kozben atszakitotta e a szuzhartyam? Egyeltalan nem ereztem fajdalmat egy pici szuro erzes volt csak nem vereztem meg egy fel oraval utanna sem. Csak nagyon erdekel,hogy at e szakitotta mert meg nem szeretnem elveszteni a szuzessegem. Korulbelul 3-5 cm kozott-ig dughatta be az ujjat. A valaszat nagyon szepen koszonom.
Az orvos válasza:
A szűzhártya átszakítás bármivel lehetséges. Ujjal, tamponnal... Utólag nem állapítható meg, hogy mi okozta.


Erika 2016-06-22 23:32:16
Kedves Doktor úr! Igaz a közeljövőben célom elmenni egy nőgyógyászati vizsgálatra,de előtte szeretném doktor úrat is meghallgatni.Nos a panaszom lényege,hogy nekem pontosan 4 éve volt egy Bartholin tátyogom amivel műtöttek sajnos,azóta egyre jobban hasogat,fáj a helye menstruáció előtti napokban és vért is tapasztalok onnan,valamint végig fáj a menstruáció alatt,ezenkívül is észreveszem néha leülésnél hogy kellemetlen! 😞Ön szerint ez így normális vagy oka van? Köszönöm elöreis válaszát!!!
Az orvos válasza:
Elmenni nőgyógyászhoz a helyes választás.


Vivi2016-06-22 18:05:39
Kedves Doktor Úr! Azzal a panasszal fordulok Önhöz, hogy június 17-én esedékes menstruációm kimaradt. Az előző menstruációm után 8-10 nappal a barátommal védekezés nélkül szeretkeztünk. Peteéréskor rózsaszínes folyást tapasztaltam, mely 1-2 napig tartott. A ciklusom kb 30 nap hosszú. A június 17-én esedékes menstruációm előtt 15-én valószínűleg felfáztam. Tüneteim időrendben : erős hasfájás, görcs; sűrű vizelési inger, közben szúró fájdalom (húgycsőben , alhasnál és jobb oldalon a medencecsont fölött).; a hasfájás azóta is megvan, állandósult; június 20-tól nem folyamatos, barna pecsételés, ami mára 22-re elmúlt , ezt felváltotta a szintén nem folyamatos pecsételő vérzés.; 22-én délelőtt 10 és 13 órakor erős hányás, este 6-ra magas láz. A menstruációm azóta sem jött meg, kérném szakértői véleményét! Várom válaszát! Előre is köszönöm: Vivi
Az orvos válasza:
A tünetek alapján valószínű hólyaghuruttól függetlenül lehet terhes. Csináljon tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Cinti2016-06-22 13:21:09
Jó napot! Az a helyzet, hogy 21 éves vagyok lassan egy hónapja hagytam abba a fogamzásgátló szedését, pontosan május 26.(sienima).Amikor abbahagytam 2-3 napig semmi utána 2-3 nap erős vérzés aztán megint egy jó ideig semmi, de persze a párommal közbe egy párszor éltünk nemi életet.Most ma ismét elkezdett elég rendesen görcsölni a hasam a hónapban másodszorra lenne mensturációm. Ez normális? mi ilyenkor a teendő? Köszönöm mielőbbi válaszát
Az orvos válasza:
A teendő egy nőgyógyászati vizsgálat.


Eszter 2016-06-22 10:28:02
Jó napot kívánok! A párommal nem védekeztünk az elmúlt 3napban kétszer volt nemi kapcsolat közöttünk.10nap múlva kellene menstruálnom de ma reggel menstruáció szerű vérzésem volt.Most kétségbe vagyok esve mert még sose történt velem ilyen.Mi lehet a vérzés oka?
Az orvos válasza:
A két dolog között nincs feltétlenül kapcsolat.


Baranyai Katalin2016-06-21 13:49:04
Jónapot kívánok! A párommal hónapok óta próbálkozunk ,nem sikerül teherbe esnem.Pajzsmirigy alulműködésem van de már 1 éve jók az véreredményeim.Nőgyógyàsz szerint nincs peteérésem, hozzáteszem 3szor voltam nàla egyszer vizsgàlt csak meg.A petefészkeim szépek, uh alapján, kezdek panikba esni. Szombathelyi vagyok, ha esetleg tud egy jo szakorvost , megköszönném.
Az orvos válasza:
Ha nem bízik az orvosában, érdemes másikat keresni. Szombathelyen nem vagyok ismerős, így helyi kollégát nem tudok ajánlani.


Szászné Gáll Erzsébet 2016-06-20 23:06:23
Tisztelt Doktor úr 5 hetes terhes vagyok és a mai napot észre vettem hogy olyan barnás folyásom van de már az este folyamán élénk piros vérzést is kísérte ezt mi okozza a múlt hónapban volt már egy vetélésem ere szeretnék választ kapni:Üdvözlettel Szászné Gáll Erzsébet
Az orvos válasza:
Erre látatlanba nem fog korrekt választ kapni senkitől.


Rácz Erzsébet2016-06-20 20:49:34
Tisztelt Doktor Úr! Szeretnénk kipróbálni a barátommal a Pharmatex hormonmentes fogamzásgátlót. Előtte, hogy teljesen megnyugodjunk és biztosra menjünk a használatában, szeretnénk utána érdeklődni, hogy mit kell erről a módszerről tudni pontosan? Mi a véleménye a Pharmatex termékcsaládról? Mennyire megbízhatóak a termékek? Mivel ebből a termékből van tabletta, kúp és krém is, melyiket javasolná? Azt is szeretném megkérdezni, hogy ezt a készítményt azok is használhatják, akik trombózisra hajlamosak? Egy tabletta, kúp vagy krém csak egy közösüléshez használható? Újabb közösülés alkalmával újra alkalmazni kell a készítményt? Előre is köszönöm szépen a segítségét! Üdvözlettel: Rácz Erzsébet
Az orvos válasza:
A módszer hatékonysága körülbelül az óvszerének megfelelő. A formája ezt nem befolyásolja. A használatát és az ismétlés szükségességét részletesen leírják a mellékelt útmutatóban, ettől eltérni nem ajánlatos. Trombózis kockázatot nem jelent.


Dorina2016-06-20 19:29:42
A kontaklencse viselese befolyasolja a fogamzasgatlo hatasat?
Az orvos válasza:
Egyáltalán nem.


Dorka2016-06-20 19:27:03
Jo napot! Olyan kerdesem lenne, hogy fogamzasgatlot szedek (symicia)de mandulagyulladas miatt antibiotikumot irt fel az orvos(duomox) es most fogom elkezdeni, a fog.gatlo tablettaban a 15. szemnel tartok, az antibiotikum milyen hatassal van a teljes vedettsegre? Mennyire befolyasolja? Kerni szeretnek par tippet,hogy hogyan cselekedjek ez ugyben. Koszonom valaszat.
Az orvos válasza:
Lehetséges a fogamzásgátló hatásának csökkenése, ezért kiegészítő védekezés javasolt.


C2016-06-20 13:54:12
Szép napot! Már egy pár napja égő,viszkető érzés miatt szenvedek odalenn,de nem vettem komolyan,mert azt hittem csak a szőr növekedése okozza. Aztán észrevettem,hogy valami kellemetlen dolog "nyomja" a bemenet környéki részt mikor leülök. Nem fájt,csak olyan volt mintha ott lenne valami kis puha,apro lufi szerű valami. Megnéztem tükörből,és észrevettem,hogy az egyik kisajak egészen lenn,majdnem a bemenetnél hatalmasra fel van dagadva. fájni nem fáj,csak nagyon érzékeny. olyan,mintha nagyon megvékonyodott volna a bőr azon a felületen. Hirtelen alakult ki,24 orán belül,hiszen tegnap este még fürdésnél semmi aggodalomra valot nem tapasztaltam. Már sajnos a víz szerű folyás is jellemző,és a kellemetlen szag,hiába mosom rendszeresen. Szexuális betegségre nem gyanakodnék,hiszen a párom rendszeresen jár vizsgálatra,előtte pedig körülbelül egy évvel voltam valakivel. Emlékeim szerint nagyon régen,15-16 éves koromban már vettem észre ilyet de az elmúlt egy nap alatt. Ráadásul akkor még szűz voltam,így merem remélni hogy most sem jöhet szoba nemi betegség. Válaszát előre is köszönöm, C. ( 18/L)
Az orvos válasza:
Talán egy nyálkamirigy, de mindenképpen kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Veronika2016-06-20 13:00:26
Tisztelt Doktor Úr! A problémám 5 napja kezdtem el szedni előszor fogamzasgatlot lindynette 20 ast. Fo oka az volt h nagyon fajdalmas a menstruaciom. Az 5. Nap el is mult a a menstruaciom ahogy kell,de 2 napja azota miota elmult olyan gorcseim vannak mint akinekegfog jonni. Eleg kellemetlen es suru gorcsok vannak van meg faj is. Ez gondolom a tabletta miatt van.ez termeszetes vagy menjek el orvoshoz? Meg nincs barna folyasom amiket olvastam h szokott lenni. Remelem ezek a gorcsok nem azert vannak h par nap mulva megjon megint. Valaszat elore is koszonom
Az orvos válasza:
A görcsök nem tartoznak a fogamzásgátló tipikus tünetei közé, ezért nőgyógyászati vizsgálatot javasolok.


Judit 332016-06-17 21:15:37
Jó napot.Férjemmel az utolsó két együttlét utàn véreztem.Gumit hasznàlunk.A menstruàcióm egy két hónapja 28 napnàl előbb jön meg.Erősen vérzek két napig,utàna normàlis az utolsó pàr nap.Most az együttlétünk utàn kb két nappal a szeméremajkam jobb fele bedagadt,égő viszkető érzésem van.Mi lehet ez?Nagyon kellemetlen.Folyàsom nincs.Inkàbb egybe fehér vàladék.Vàrom mielöbbi vàlaszàt.Köszönöm
Az orvos válasza:
Fertőzés lehetősége miatt kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Kovácsné Király Enikő2016-06-17 20:08:28
Tisztelt Doktor Úr! lányom 16 éves lett februárban eddig még nem volt mensese! Áprilisban jött meg először . Ebben a hónapban nagyon erősen jelentkezett nagy darabos alvadt vér jön és sok van neki ! Ez betegségre utal? Menses elmúlta után vigyem orvoshoz ? Vagy ha ennyire sok van akkor ne várjak vele? Köszönöm válaszát !
Az orvos válasza:
Az első ilyen vérzés miatt még nem érdemes aggódni.


Zsanett 252016-06-16 11:39:42
Tisztelt Doktor Úr! Menstruációm május 27én volt meg aztán együtt voltunk párommal és az óvszer kiszakadt esemény utánI tablettát vettem be(ESCAPELLE) szombaton lesz ennek második hete!E hét hétfőtől nagyon viszketek fáj ha pisilek és vérezgetek is fájdogál a hasam alja és a derekam mint mikor menstruálok!Menstruációmnak 26-án kellene megjönnie!Kérdésem az lenne hogy ez mitől lehetséges? lehet ez óvszer allergia vagy terhesség vagy fertőzés? Nagyon aggódom és nagyon kellemetlen érzés!Orvosom sajnos csak holnapi nap tud fogadni! Válaszát előre is köszönöm! További szép napot kívánok! üdvözlettel,Zsanett
Az orvos válasza:
Az esemény utáni tabletta elég gyakran okoz vérzészavart, akár menstruációs görcsöt. A vizelési panasz miatt forduljon háziorvosához.


gota2016-06-16 11:29:59
Kedves Doktor úr Kérdésem az lenne, hogy a fogászati kezelések befolyásolják e a fogamzásgátló hatását? Gondolok ezalatt fogtömésekre, húzásokra. (főleg húzásokon megyek most keresztül)
Az orvos válasza:
Nem befolyásolják.


Szabó Katalin Edit2016-06-15 14:18:29
Kedves Doktor Úr! Egy számomra égető fontosságú kérdés miatt írok nektek. A 10 hónapos fiam szoptatásával kapcsolatos a gondom. Az elmúlt két hétben elkezdte rágni a mellbimbómat. Én nagyon rosszul reagáltam, a fájdalomtól üvölteni kezdtem. Sajnos ez többször előfordult: én üvöltöttem a fájdalomtól, ő megijedt és üvöltött az ijedtségtől. Három napos szopi sztrájkba kezdett, aztán visszaállt a szopizás rendje pár napra, majd újra elkezdte a rágcsálást, harapást és elhatároztam, nincs tovább. Próbálkoztam bimbóvédővel, babusgatással, az ujjamat az állán tartottam, hogy ha harap, lefeszíthessem, de semmi sem használt (a bimbóvédőt hiába kentem be tejjel, egyszerűen nem fogadta jó szívvel). A védőnőm szerint jó lenne még szoptatni egyéves korig, a háziorvosunk szerint dőljek hátra, a lényeges időszak megvolt, nem baj, ha leállunk a szopizással. Nem nagy evő a fiam, de napi 3x eszik már pépes ételeket, a darabosakat még nem fogadja el (két foga van). Ez eddig rendben is van, mert én is eljutottam arra az elhatározásra, hogy nincs több szopizás, csakhogy az egész helyzet egy 22-es csapdája: ha fejem a tejet, termelődik, ha nem fejem, begyullad. Még elég sok tejem van (5 perc alatt 60-80 ml-t le tudok fejni). Napi 4x fejek, így is nagyon feszülnek a melleim, de abban reménykedem, hogy csökken a tejtermelés, mégiscsak kereslet-kínálat alapon működik a termelődése. Az én háziorvosom azt javasolta, menjek el nőorvoshoz, aki majd ad egy hormoninjekciót, amitől leáll a tejtermelés. Azt kénytelen vagyok elfogadni, hogy le kell állnom a szoptatással (előző gyereket bő 1,5 éves koráig szoptattam, ő nem volt harapós), de azt nem tudom elfogadni, hogy hormonális beavatkozásnak vessem alá magamat. A kérdés: mi a legjobb megoldása a tejem természetes elapasztásának? Van-e erre egyáltalán megfelelő módszer? Köszönettel és üdvözlettel, Szabó Katalin
Az orvos válasza:
A tej elapasztásának természetes módszere a mellek nyugalomba helyezése, ha lehet nem hozzáérni, a hideg vizes borogatás ás a kevés folyadékbevitel.


Rita2016-06-12 18:18:59
Tisztelt Doktor Úr! Az után szeretnék érdeklődni, a Neo Bilagit gyógyszer befolyásolja e a fogamzásgátló hatását, ill most szedem a második levél Jangee 3mg/0,02mg gyógyszer és még mindig van enyhe barnás pecsételésem a fogamzásgátló hatás igy is maximális? Válaszát köszönöm Rita
Az orvos válasza:
Nincs ismert összefüggés a két gyógyszer között, és a pecsételés nem befolyásolja a fogamzásgátló hatékonyságát.


Gréta2016-06-12 03:04:32
Tisztelt Doktor Úr! A közelmúltban először szeretkeztünk a barátommal, ám a védekezés a tervezettektől eltérően alakult. Sajnos egyikünknél sem volt gumióvszer, tablettát pedig nem szedek. Alighogy belekezdtünk az aktusba, ráeszméltünk a helyzet súlyosságára és szinte azonnal abbahagytuk. Mindez azonban a ciklusom 15. napján történt. Az interneten számos, sokszor azonban egymásnak ellentmondó információt találtam hasonló helyzetekről, de egyik sem egyezett teljesen a miénkkel. A legtöbb helyen azt olvastam, hogy a megszakításos módszer egyik legnagyobb hátránya az, hogy már az élőváladék is terhességet okozhat. Ennek valószínűségéről azonban nagyon eltérő adatokat találtam. Azzal a kérdéssel fordulok tehát Önhöz, még a teszt elvégzése előtt, hogy milyen eséllyel lehetek terhes? Előre is nagyon köszönöm a válaszát!
Az orvos válasza:
Konkrét számot mondani igen nehéz, minél több helyről kérdezi, annál többfélét fog hallani.


berkiné harkály éva2016-06-08 13:33:56
Berkiné Harkály Éva vagyok 23 éves és azért írok önnek,mert párommal több éve együtt vagyunk én szűzen mentem hozzá nekem ő volt az első és mikor együtt voltunk nem véreztem,ezért ő kételkedik bennem hogy valóban az voltam-e? Hogy lehet ez hogy nem jött kis vér sem? Köszönöm válaszát
Az orvos válasza:
A szűzhártya berepedése nem jár minden esetben vérzéssel, ez függ a hártya méretétől, vérellátásától.


Mária 2016-06-08 13:16:46
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném kérni a tanácsát, 32 éves vagyok van egy 3 éves gyermekem. Szeretnék újra elkezdeni szedni fogamzásgátló tablettát. Régebben Yasminellet szedtem,de attól híztam illetve a Tri-regoltól is. Nuvaringet is használtam, attól hízási problémáim nem voltak, viszont többször gombás fertőzést kaptam. Ön mit javasol melyik gyógyszernél kisebb az esélye ezekre a mellékhatásokra. Köszönettel: Mária
Az orvos válasza:
Részletesebb megbeszélés szükséges.


renike232016-06-06 19:39:48
Tisztelt Doktor Úr! Deciora fogamzásgátlót szedek már 2 éve, viszont a 3. héten két nap kimaradt (szombat-vasárnap), mert vidékre utaztam. Hétfőn pótoltam be a vasárnapit is, így csak egy tabletta maradt ki. Viszont előbb megjött a menstruációm, és így a levél utolsó szemét már nem vettem be. A tabletta abbahagyásától számított 8. napon elkezdtem az új levéllel, viszont a 4. szem gyógyszernél védekezés nélkül voltunk együtt a párommal. Lehetséges, hogy terhes vagyok? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Ilyen rövid idő után még nem teljes a védelem.


Szepesi2016-06-02 23:37:53
Jo napot kivanok, Rh+ vagyok ,ferjem Rh-,most 15 hetes terhes vagyok. Veszelyt jelent - e ,ez a magzatra es ream? Ha igen,milyen veszely all fen ? Koszonom K.Szepesi Kerem a valasz emailba - koszonom
Az orvos válasza:
Nem jelent veszélyt.


Tina2016-06-02 13:10:47
Kèt hete voltam eggyüt a párommal vèdekezès nèlkül,a menstruaciom megjot pontosan de viszon csak 3 napig tartot máskor 4_5 napig szokot. Lehetseges hogy terhes vagyok?
Az orvos válasza:
Lehetséges, csináljon tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


gota2016-06-02 10:16:12
Tisztelt Doktor úr Lindynette 20 fogamzásgátló tablettát szedek már lassan fél éve, viszont most a vizsga időszakban szeretnék GinkoPrim max tablettát szedni, hátha segítene a tanulásban. Kérdésem az lenne, hogy a GinkoPrim befolyásolhatja a fogamzásgátló hatását ?
Az orvos válasza:
Nem befolyásolja.


ZeusNet.hu