NőgyógyászNőgyógyászat- bemutatkozásNőgyógyászat szülészet Nőgyógyászat tájékoztatásA nőgyógyász válaszolElérhetőség

Magánrendelésem ideje:
csütörtök d. u. fél 4-től fél 7-ig
(előjegyzés alapján)

Magánrendelésem helye:
1088 Budapest, József krt. 17. I. em. 4.
Kaputelefon: 24 (Orvosi rendelő)

Kórházi háttér:
Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
1082 Budapest, Üllői út 78/a (Klinikák metró megállónál, Ludovika tér sarka)

Jó napot kívánok!

A nevem Dr. Turcsányi Attila, köszöntöm a honlapomon. A fenti menüpontokban elérhet minden szükséges információt nőgyógyászati rendelésem helyéről és idejéről, olvashat tájékoztatást különböző vizsgálatokról, szolgáltatásokról és problémákról. Ha bármilyen kérdése lenne, az "Orvos válaszol" menüpontban felteheti azt. Ha rendelésemre szeretne jönni, az "Elérhetőségek" menüpontban feltüntetett telefonszámon keresztül tudjuk megbeszélni az időpontot.

Jó böngészést kívánok!

Dr. Turcsányi Attila

Kérdések



Az Ön neve:

Email címe:

Hozzászólása:



Ellenőrző kód:



Aphrodité2015-05-27 16:31:35
Tisztelt Doktor Úr! Hétfőn este fél 11 körül a párommal a szeretkezést követően, már orgazmus után vettük észre, hogy kiszakadt az óvszer. Ez a menstruációs ciklusom 24. napján történt. (6 éve menstruálok, a ciklusom elég rendszeresnek mondható, az előző 2 hónapban pontosan 28. napra jött meg, s korábban is legfeljebb plusz-mínusz 2-3 nap eltérést tapasztaltam, nagy stressz hatására késett egyszer 11 napot.) A közösülést követő éjszaka, nagyjából az aktus után 7 órával megjött a menzeszem, tehát a vártnál 3 nappal korábban. Ennek ellenére délután 2 órakor bevettem egy Escapelle 72 órás sürgősségi fogamzásgátló tablettát. Mellékhatást nem tapasztaltam, a menstruációm sem tér el a megszokottól. Azt szeretném megtudni Öntől, hogy terhességi teszttel mikor mutatható ki legkorábban, hogy terhes vagyok-e? Annak ellenére, meg is jött, és tablettát is vettem be, van esély arra, hogy babát várok? A nőgyógyászhoz sajnos csak későbbre kaptam időpontot, az aktust követő 17. napra, ekkor ultrahanggal már ki lehet mutatni egy esetleges terhességet? Köszönöm a válaszát!
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Gyôrfi Èva2015-05-27 11:52:21
Tisztelt Doktor ùr!sokáig nem volt menszeszem mert terhes voltam ès szülès utàn is sokàig szûnetelt aztàn egyszer megjött rendesen és utàna semmi màr kèt honapja.kèt hete nem viszketèsem van és fehèr folyàsom nem tudja mitõl lehet? Nèha mintha görcsölnèk is.pàromnak nincs baja ugy vettem èszre mintha szàrazsàgom is lenne.
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Hajnal2015-05-27 10:37:30
Kedves Dr Úr. Kicsit furcsa kérdésem lenne,de remélem tud nekem válaszolni.Aggod a báttyám miatt. A kérdésem a következő lenne:Ha mind két fél szőke hajú(az apa is és az anya is),akkor mi az esélye annak hogy vörös hajú lesz a kisbabájuk?Csak mert az első baba szőke lett. Válaszát előre is köszönöm.Hajnal
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Szabó Renáta2015-05-27 10:10:07
30 éves vagyok, párommal szeretnénk régóta kisbabát, tavaly januárban volt egy 2 hónapos terhességem, ami sajnos elment... Megvártuk a félévet, amit a doktor mondott, hogy ajánlott betartani vagyis várni! Aztán belevágtuk újra, hónapok teltek el, legbelül mindig reménykedtem hátha most összejön, de sajnos mindig megjött igaz kicsit késve a havi vérzés. Most arra jutottunk, hogy kivizsgáltatom magam, voltam menzesz alatti és utáni vérvételen, cukor és inzulinos vérvételen, AMH vizsgálaton, most lettek meg az eredmények. Menszesz alatti eredmények: TSH 1.605, FSH 6.3, LH 4.54, Prolactin 1154.7, Ösztradiol 91.0, Tesztoszter 1.42 A menzesz alatti vérvételen a prolaktin hormonom 1154 ami igen magas a 628.5 tartományhoz. Menszesz utáni eredményem a 19-21 nap között: Prolactin: 792.7 Progeszteron: 7.10 AMH eredményem 3,0. Cukor inzulinos viszgálatom eredménye a következő: Se Inzulin 0 perc 7.80 uU/mL 2.60-24.90 F Se Inzulin 60 perc 60.07 uU/mL F Se Inzulin 120 perc 73.29 uU/mL (KPLACUK) vércukor terhelés/profil KPLA Érték Egység Abn Referencia tart. Cukor 0p 4.6 mmol/L F Cukor 60p 6.6 mmol/L F Cukor 120p 5.1 mmol/L F Van valakinek ehhez hasonló tapasztalata, hogy mi lehet a gond és baj, hogy miért nem jön össze a baba? A nőgyógyászom a magas prolaktin hormonra felírt bromocriptin gyógyszert, és d-vitamint. Illetve azt mondta, hogy kezdjek el diétázni ne egyek csokit,cukros ételeket kerüljem vagyis kevés krumplit, rizst egyek, helyette sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasszak és egy nap többször egyek, de keveset! Mi a véleményetek erről, mit csináljak, menjek valahova további kivizsgálásra vagy sem?
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


knoci2015-05-26 22:03:28
kb. 5 hetes terhes vagyok barnás pecsételő vérzésem volt dicynone-ét kaptam a betegtájékoztatón viszont az volt írva, hogy az első trimeszterben nem használható most akkor mit tegyek szedjem vagy ne? árthat a babának?
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


krisztina2015-05-26 16:19:31
Kedves doktor ur! A laborvizsgalatomba a kovetkezo allt: gardnerella fertozrs es a doderlein hianya... Kaptam kup formajaba gyogyszert mindkettore es kozottunk 4 nap szunetet kell legyen? Ezt valojaban miert kell, ugyertem a szunet? Illetve a gardnerrlla az csak sexualis uton terjed?lehetseges, hogy mas betegseget is elkaphattam, mint pl aids?
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Léna2015-05-26 13:33:45
Kedves Doktor Úr! Úgy tudom, hogy a terhesség alatt szájon át alkalmazott progeszteront nem lehet túladagolni, mert a felesleget a máj lebontja és távozik a szervezetből. Igaz ez a kúp formájában bevitt (Utrogestan) progeszteronra is? Válaszát nagyon köszönöm! Léna
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Brigi2015-05-25 22:30:41
Kedves Dr. Úr az lenne a kérdésem hogy lehetek e terhes ha április 23 án szeretkeztünk a páromal és május 6 án meg jött a menzeszem... válaszat elöre is köszönöm... további szép napot!!!
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Aniko2015-05-25 17:31:06
Üdvözletem! A kerdesem az lenne, hogy mi okozhatja, hogy melleimbol nyomas hatasara elenyeszo mennyisegu atlatszo/enyhen sargas vizszeru folyadek jon. Parommal egyszer voltunk egyutt az egesz honapban, vedekeztunk, nem tortenhetett semmi. 3 honapja hagytam abba a mistral nevu fogamzasgatlot, mindemellett allamvizsgra keszulok es nagy a stressz. Befolyasolhatja ez mindezt? A valaszt nagyon koszonom
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


D. Rita2015-05-25 15:25:36
Tisztelt Doktor Úr! Az orvosom Deciorát írt fel, egyrészt fogamzásgátlásra, másrészt azért, mert van két cisztám és a menstruációm is eléggé rendszertelen. Ez utóbbi miatt felírt még egy gyógyszert, Apranaxot, azt mondta, h ez normálisan meghozza nekem és utána elkezdhetem szedni a fogamzásgátlót. Azonban most nem tudom, h megjött-e vagy sem, elkezdjem-e szedni vagy sem, ugyanis nem normálisan jött meg. Két napja pecsételő vérzésem van, ami eddig is mindig megelőzte a menzeszem kb egy héttel, de most kellene elkezdenem szedni A tablettát? Azt olvastam, hogy a pecsételő vérzés nem menstruáció, de mi van ha nekem most ennyi a menstruációm? És ha egy hét múlva jelentkezne a menzeszem, de én most kezdem el szedni? Elkezdjem szedni a fogamzásgátló tablettát vagy várjak? Előre is köszönöm a válaszát!
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Piroska2015-05-23 19:04:07
Tisztelt Doktor Úr! Pár napja nagyon erős a menstruációm és alkalmanként alvadt vérdarabok távoznak. Szédülés fülzúgás ez mitöl lehet? 3 gyermekes 33 éves anyuka vagyok. Nem most kellett volna megjönnie. Keddre van csak időpontom a nőgyógyászhoz. Köszönöm válaszát.
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


T Anikó2015-05-22 14:14:32
Tisztelt Doktor Úr! Szerdán elestem. Nagyon bevertem a melleimet. Akkor úgy éreztem, leszakad a mellkasom. Külső elváltozás semmi nincs. Át vizsgáltam már magam két este, csomót nem tapintottam. Lehet ebből az ütésből eredően a későbbiekben valami problémám? Köszönöm a válaszát előre is!
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


K. Emma2015-05-22 10:35:35
Tisztelt Doktor Úr! A véleményét szeretném kérni. 28 éves vagyok és még nincs gyermekem. 9 éves voltam amikor először találtak nálam petefészek cisztát, ami pár hét alatt magától felszívodott. Tavaly nyáron egy belgyógyászati UH során majd 10cm-es cisztát véltek látni. A nőgyógyász „megnyugtatott“, hogy csak 6,5 cm, nem kell egyből műteni. Majd pár hónap alatt felszívodott. Pár hete voltam az éves nőgyógyászati vizsgálaton, s ismét talált az orvos egy 4,5 cm-est. Újabb várakozást javasolt. A ciszta nem minden esetben ugyanazon az oldalon van. A menzeszem rendszertelen, 30 és 32 nap között váltakozik, görcsökkel, néha darabos vérzéssel. Kérdésem lenne, a fogamzásgátló tablettán kívül van e mármilyen megoldás? Köszönöm szépen előre is a válaszát!
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


nagy marianna2015-05-21 11:35:36
Tisztelt Doktor Úr! Citológia eredményem negatív, reaktív mirigyek, fél év múlva kontroll. Tudna segíteni ennek értelmezésében? Mit jelent a reaktív mirigyek kifejezés? Várom válaszát. Üdv: Mariann
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Rita2015-05-21 10:27:59
Tisztelt Doktor úr! Majdnem három évig szedtem Dalia fogamzásgátló tablettát, majd közti vérzések miatt az orvosom jangee tablettát írt fel. Most két hónapja szedem a jangee tablettát, az első hónapban ugyanúgy volt közti vérzésem, a második hónapban már nem. Viszont a tabletta szedése óta nagyon feszül a mellem, és elég érzékeny is, főleg az egyik(a jobb ), és mellnövekedést tapasztaltam (de szintén csak a jobb mellemen, ami egyébként is nagyobb mint a bal). Segítségét szeretném kérni, átlagos mellékhatások e ezek? Vagy forduljak orvoshoz? Csomót nem éreztem egyik mellemben sem. Előre is köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Esztrella 2015-05-21 03:22:02
Körülbelül 3 napja érzek viszkető érzést a hüvelyemben es el is mentem dokihoz aki azt mondta hogy szedjek candida krémet es kupot csak a panaszaimat mondtam el de nem vizsgált meg. (Ez Anglia) első nap csak a krémet használtam es másnapra semmilyen tüneteit nem éreztem semmi viszketést semmit. Ezért ennek megorulve másnap este szeretkeztem de persze csak ovszerrel es a végen nagyon bedagadtak a nagy szemérem ajkaim ami nem lett kissebb az este folyamán sem. Mit tegyek ezügyben ? Esztrella
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Bogi2015-05-20 18:04:20
Tisztelt Doktor Úr! 16 éves vagyok és még mielőtt megtörténne a baj szeretnék magamnak esemény utáni tablettát felíratni. A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen kivizsgálás mennyibe kerülne?
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Pitz Bettina2015-05-20 10:32:40
2015 05 13-án hagytam abba fogamzásgátlót,mikor van pete érésem
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


HAnna2015-05-20 09:15:49
Tisztelt Doktor Úr! 2x P3-as rákszűrésem óta megműtöttek méhplasztikával 1 hónapja. Csak a pontosság kedvéért, második eredményemben már Hpv is fel lett tüntetve. Középsúlyos cervicalis dysplasia a diagnózis. Jelenleg eltelt egy hónapom a műtét óta... A mai napon voltam az eredményemért, mely azt mutatja, hogy nem lett épben kimetszve a koros terület és újabb műtétre van szükség, mert még 1-2mm-t ki kell metszeni. A Hpv-t legyőzte a szervezetem, viszont a szövettan azt mutatja, hogy rosszindulatú az elváltozás. De nem terjedt tovább. Sajnos egyre erőteljesebben érzem, hogy nem jó orvost választottam.. Valahogy nem közlékeny... Közli a száraz tényeket és kifújt...a betegek kell figyelmesnek lennie, hogy mindenről tudjon, mikor a szakrendelőből távozik... Aggodom... Meggyógyulhatok? Lehet majd gyermekem? Kicsit sok volt az elmúlt idő... Nehéz most már bízni. Legyen kedves tanácsot adni...Mit kell ilyenkor a legfokepp figyelembe venni? Köszönttel: Hanni
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Feledy Károlyné2015-05-19 13:20:38
Tisztelt Doktor úr! 12 hete szültem természetes úton.A hat hetes kontrollon teljesen gyógyultnak nyilvánítottak,mindent rendben találtak.Viszont a folyásom a mai napig nem szűnt meg.Elég sokáig halványbarnás színű volt,mostanra sárgás színű,de nem múlik el.Nem számottevő a mennyisége,de tisztasági betétet használnom kell.Még szoptatok,egy hónapig szedtem az Azalia fogamzásgátlót,de már pár napja nem szedem,mert így felesleges.Mennyire mondható normálisnak ennyi idő után is a folyás,vagy baj lehet?Házas életet nem éltünk a szülés óta. Köszönöm válaszát! Tisztelettel:Feledyné Anita
Az orvos válasza:
Vizsgálat szükséges, az alapján állapítható meg a folyás eredete.


Clarity2015-05-19 11:46:40
Tisztelt Doktor Úr! Múlt héten, mivel két hétig nem jött meg a menstruációm, feszült a mellem és a hasam, illetve hányingerem volt, kértem időpontot a helyi sztkban rendelő nőgyógyászhoz. Egy terhességi tesztet is csináltam, ami negatív lett. Azóta hétfőn megjött, viszont kevesebbet vérzem, mint ahogy szoktam, sőt talán már el is múlt. Ettől eltekintve egyszer fordult elő, hogy késett volna a menstruációm – múlt hónapban, és akkor is kevesebb volt. Attól függetlenül, hogy most „vérezgetek”, holnap meg fog tudni vizsgálni a nőgyógyász, vagy inkább mondjam le az időpontot, és menjek el később? Tudom, hogy így látatlanban nem a legszerencsésebb megkérdezni, de Ön szerint van annak reális esélye, hogy terhes vagyok? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Ne mondja le a vizsgálatot, annak ellenére, hogy kicsi az esélye a terhességnek.


Adrienn2015-05-19 09:17:00
Tisztelt Doktor Úr! A kérdéses aktus után 2 hónappal a teszt már biztosat mutat? Március 11-én vettem be esemény utáni tablettát, rá 8-9 napra megvonásos vérzés jelentkezett, majd április 9-én megjött. Azóta viszont semmi, 1 hete kellett volna megjönnie. Több tesztet is végeztem, a legutóbbit tegnap, igaz, nem reggeli vizeletből, de negatív lett. Kizárható a terhesség, így, az aktus után 2 hónappal? Létezik olyan, hogy valaki terhes, de a teszt nem mutatja ki? Köszönöm!
Az orvos válasza:
Igen előfordul ritkán, hogy terhesség mellett is negatív a teszt,


Mária2015-05-18 22:05:42
Kedves Doktorur!! Azzal a problémával keresem önt hogy én 2012.01.22 szültem. De a szülés után kéthétre volt egy nagyobb mütétem (vastagbél gyuladás ,vagbél gyuladás,kismedence gyuladás, egéség ügyi kaparás) ez egyszere. És nekem ez ota nincs havi vérzésen három és fél éve. Ez normális vagy sürgös kivizsgálásra menyek???
Az orvos válasza:
Keresse fel a műtéte végző orvost, aki ellenőrizni fogja állapotát.


szabó Edina2015-05-16 18:22:44
Jónapot Dr Úr olyan kérdésem lenne hogy ma hasra estem kicsit megütöttem 30hetes kismama vagyok hogy a babának lehet e valami baja az eséstől? Válaszát előre köszönöm
Az orvos válasza:
Keresse fel a gondozást végző nőgyógyászt.


Ollé Tímea2015-05-15 09:07:41
Kedves Dr. Úr! Már lassan 10 éve szedek fogamzásgátlót (Lyndinette 30), szinte mindennel tisztában vagyok vele kapcsolatba, de most mégis felmerült bennem egy kérdés. Általában lefekvés előtt veszem be, hogy biztosan ne felejtsem el, így tettem tegnap előtt is. Este 9-10 körül bevettem a bogyót és elmentem aludni...hajnalban erős gyomorgörcseim voltak, valamivel elronthattam a gyomrom. Hajnalban (5-6 közt) pedig hasmenésem volt, és ezt követően egész délelőtt, délután (du. 5kor voltam utoljára nagy WCn. Ezt követően lefekvés előtt megint bevettem a köv. napi adagot, és reggelig sikerült probléma nélkül aludnom. A kérdésem az lenne, h az esetben is csökken a tabi hatása, hogy 7-8 óra telt el a bevétel és az első hasmenés közt? Van rá esély, h az alatt teljesen felszívódott és így a hasmenésem nem csökkentette a hatását? Válaszát köszönöm, Tímea
Az orvos válasza:
A gyorsabb bélműködés miatt lehet, hogy kevesebb hatóanyag szívódott fel, használjon kiegészítő védekezést.


Hajni252015-05-14 12:59:57
Tisztelet Doktor Úr! 25 éves vagyok, és olyan problémám van, hogy már másodszor fordul elő, hogy több mint 60 napja késik a menstruációm. Terhes nem vagyok, tesztet végeztem illetve védekeztünk. Ilyen késénél már borzalmasan fel vagyok puffadva, olyan a hasam mint egy 6 hónapos várandósnak. Néha görcsölök petefészek tájékon. Ön szerint mi lehet a probléma ? Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Nőgyógyászati vizsgálat során van esély az ok kiderítésére.


Dorina942015-05-14 09:48:31
Tisztelt Doktor Úr! Nekem már évek óta fájdalmas a szex.Már a behatolás is és az aktus után vérzek!Hüvelyi folyásom is sárgás-zöldes színű de szaga nincs. Fogamzás gátlót is szedem már évek óta lehet hogy ez váltja ki a tüneteimet ? Válaszát előre is köszönöm
Az orvos válasza:
Elképzelhető összefüggés, de a részleteket nőgyógyászati vizsgálat során kell megbeszélnie.


Varga Márta2015-05-12 19:27:03
Tisztelt Doktor úr, április 12-én vettem be egy esemény utáni tablettát 48. órában (Escapelle) . Ma május 12 én még mindig nincs vérzésem. Most már nagyon aggódom. Elképzelhető, hogy nem terhesség miatt csúszik, hanem hogy ennyire felborult a hormonháztartás?
Az orvos válasza:
Az Escapelle felboríthatja a ciklusát, de terhességre is gondolni kell.


Edit2015-05-12 15:41:08
Tisztelt Doktor Úr! Segítségét szeretném kérni abban, hogy milyen fogamzásgátló tablettát tudna ajánlani, 41 éves vagyok, magas vérnyomásra gyógyszert szedek és dohányzom. A cardiológusom tanácsára nem szedek jelen pillanatban fogamzásgátló tablettát, a pharmatex kúpot alkalmazom szükség esetén, de olvastam, hogy ez a védekezés nem túl hatékony. Segítségét előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A Pharmatex elfogadható védelmet nyújt, hatékonysága nagyságrendileg megegyezik az óvszerével.


Szilvia2015-05-12 01:44:08
Kedves Doktor Ur! kb fel eve eleg rendszertelen a menstruaciom olyan 12-14 napot kesik es par honapja a menstruaciot koveto 1het elteltevel egeszen a kivetkezo menstruacioig allando es eleg eros mellfeszulest erzek mindket mellemben. az lenne a kerdesem hogy mi okozhatja ezeket a panaszkokat? elore is koszonom valaszat
Az orvos válasza:
Nőgyógyászati vizsgálat szükséges.


Kis Alexa2015-05-11 22:50:53
Üdvözlöm! Hüvelygombára gyanús tüneteim vannak. Kivéve, hogy nincs túrószerű folyásom . Nem volt még ilyen problémám. 19 éves vagyok. Már megvettem a Canesten combi uno-t. Használhatom anélkül, hogy félnem kéne, hogy komolyabb bajom is lesz? Orvos nem látott. Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Orvosi vizsgálat állapíthatja meg, hogy tényleg gombás fertőzése van-e.


Gabo2015-05-11 11:20:09
Jó Napot Kedves Doktor Ur. Sok mindent olvastam a neten de nem tudok ki igazodni. Másfél honapja abba hagytam a fogamzásgátlomat mert szeretnénk babát. Az Ovuláciom május 3 volt a párommal együtt is voltunk 1-3-5 is. Az Ovuláciomtol számitott 6-7 napon olyan görcseim voltak a jobb petefészkemnél mint Menstruácio idelyén de nem ezek kivül semmi nem jelentkezett. Tegnap este csináltam egy Ovulácios tesztett ami 2 erös csyk jelent meg. Nem tudom össze takni a 2 dolgot. Vagy ,h mi mért van. Válaszát nagyon szépen köszönöm türelemmel várom. Szép Napot Kívánok.
Az orvos válasza:
A valós életben ritkán történnek úgy a dolgok, ahogy azt a tankönyvek alapján kiszámolja az ember. A hormonok szintjét sok külső tényező befolyásolja a tesztek ettől függően mutatnak eltérő eredményeket.


Zsuzsa2015-05-09 00:54:52
Tisztelt Doktor Úr! Az a kérdèsem lenne, hogy ha az Escapelle tabletta bevétele utàni 4,5 óràn belül hasmenés jelentkezett(valószínűleg laktózérzékenység miatt), az befolyàsolhatja- e a tabletta hatàsàt?kell- e még egy màsfajtàt bevennem?Segìtségét előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Elképzelhető, hogy csökkent a gyógyszer hatékonysága. Ha 5 nap már letelt, akkor nem tehetünk semmit, várni kell. Ez a fórum nem alkalmas órákon, pár napon múló döntések segítésére.


Katalin2015-05-08 10:01:55
Tisztelt Dr. Turcsányi Attila! A segítségét, orvosi tapasztalatát szeretném kérni. Tegnap voltam nőgyógyásznál, rákszűrésre mentem, de volt egy másik problémám is, amire nem kaptam egyértelmű választ. Hétfő óta a nagyszemérem ajkamon van egy kis csomó, nincs közepe nem pattanás, utána olvastam a neten, zsírcsomóra gyanakszom. Kérdeztem az orvost, hogy az e nem mondott rá semmit, azt mondta nem kell vele foglalkozni. De olyan kellemetlen, hogy ott van, érzem, hogy csíp, meg zavar. Volt már egyszer ilyen emlékszem, el is múlt magától. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez mitől alakul ki? Tényleg elmúlik egy két héten belül? Nincs rá valami kenőcs, ülő fürdőt veszek este kamillából és körömvirág főzetből, de semmi eredménye. Előre is köszönöm a válaszát. Katalin
Az orvos válasza:
Látatlanban nem tudhatom, hogy milyen elváltozásról van szó. Zsírcsomó (lipoma) ezen a területen nem valószínű, és az nem is múlik le magától.


Marianna852015-05-07 14:46:24
Tisztelt Dr Ur Az lenne kérdésem hogy Április 30 adikám kellet volna megiönnie de késet 6 napot hogy lehetek-e terhes mert tesztet nem merek csinálni mert már régota szeretnék babaát Elöre is Köszönöm
Az orvos válasza:
Ha valakinek a fogamzóképes korban késik a menzesze, akkor persze hogy lehet terhes. Csináljon tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Anna2015-05-07 10:40:30
Jo napot.Szexuslis kapcsolat utan harm negy napot verzek.kellemetlen szaga van. Belul megserthetett valamit es azert? Ez 3 hete van igy amiutan postinor 2 tablettat vettem be. Hormon zavar lehet vagy valami mas :( ?
Az orvos válasza:
A kellemetlen szagú hüvelyi folyás gyulladásra utal.


2015-05-06 14:35:58
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy hogyan zajlik a 12 hetes genetikai vizsgálat? Kinek ajánlott ezen részt vennie? Itt vért vesznek, vagy ultrahangot csinálnak? Illetve érdekelne még, hogy pont a 12. héten kell menni vagy később is lehet? Köszönettel
Az orvos válasza:
Milyen 12 hetes genetikai vizsgálatról kérdez? Van a 12. hét környékén ultrahangos szűrővizsgálat, de ez nem genetikai vizsgálat. Erre alapulnak kockázatbecslő módszerek, melyekben kiegészítő vérvételi eredmény módosítja az eredményt. Lehet kromoszóma vizsgálatot végezni, a módszertől függően akár már 12-13 hetes kortól, vagy a 16. hét után. Van új módszer, amelyik az anya vérében keresi a magzati DNS-t.


Demeter Gyöngyi2015-05-05 10:58:23
Drága Drúr Olyan kérdésem lenne önhöz ami nagyon elkeserít s nagyon szomorú is vagyok hisz sajnos gyermek koromba pete fészek ciszta végett a bal oldali petefészkem eltávolították,s mindig azt mondták azok a Dr úrak akiknél jártam hogy egy petefészekkel is is lehet gyermekem ez így igaz hisz utána is olvastam,de még sem estem teherbe hiába szerettük volna a kapcsolatunk eleje óta párommal. Végül arra döntöttem hogy el végeztettem a hsg kontrasz anyagos vizsgálatot hogy meg tudjam az az egy petefészkem ami megmaradt mükődik-e normálisan, múlt évbe pontosan október 09 én a szolnoki Hetényi Géza kórházba ami eredménye az lett hogy a stopp igazolodott sajna az az egy is elzáródást mutatott a menszeszem normális egyébként.De egy ideje Drúr azt érzem fáj a petefészkem sokszor nem is kicsitt főleg a szexuális együtt lét után, nem tudom ennek mi lehet az oka de szeretném öntöl megkérdezni, hogy ön szerint bízhattok akár a csodába nagyon szeretnék anyuka lenni,s halottam már ilyenről hogy azt mondták nem lehet aztán ott volt a baba. ne haragudjon Drúr ilyen hosszúra sikerült a történetem. Előre is meg köszönöm válaszát. Mély tisztelettel üdvözli önt Demeter Gyöngyi
Az orvos válasza:
Attól tartok keveri a dolgokat. A HSG nem a petefészkek állapotáról ad információt, hanem a petevezetékekről. A petefészek műtéteknél általában cél a petevezeték megőrzése, nem tudni Önnél milyen műtét történt. Ezzel együtt, ha mindkét petevezeték elzáródott, akkor valóban kisebb csoda lenne, ha összejönne a terhesség.


diu2222015-05-05 08:52:38
Tisztelt doktorur!olyan kérdésem lenne hogy április 3 voltmenszeszem április 26án együtt voltunk a barátommal védekezés nélkül pontosan megjőtt május 1jén de nem.ugy mint szokott..barna folyásal indult majd ilyen feketés.pirosos és csak 3 napig volt de nem sok és nem is görcsöltem ugy ahogy szoktam. Most meg 2 napja mintha ugy érezném hogy hányingerem vam...mi lehet ez? Lehwtek terhes?? Elöre.is.köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
A javaslatom: csináljon terhességi tesztet és keressen fel nőgyógyászt.


Evelin2015-05-04 19:38:33
Tisztelt Doktor Úr! Az egyik fogamzásgátló tabletta, amit egyébként a mai utolsó 21.napon vettem be törött volt.Ez problémát jelent és védekezzünk a párommal vagy így is megfelelő védelmet nyújt?Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Ha több darabban veszi be a tablettát, az nem változtat a hatékonyságon.


Nagy Hajnalka2015-05-04 11:22:00
Decemberben volt egy abortuszom azóta rendszertelen menzesz 20kg híztam mi lehet az oka válaszát előre is köszönömp
Az orvos válasza:
A két dolog között valószínűleg nincs összefüggés.


Vivien2015-05-03 23:36:34
Kedves Doktor Úr! Olyan problémám lenne,hogy: két gyerkőc után januában felrakattam egy miréna spirált.Persze vérezgettem,pecsételgettem a lényeg hogy 32 napra megjött a menstruációm.kb 10 napig tartott de igazából csak ilyen véres rózsaszínes dolog volt és 2 napja semmi.Ma délután viszont kijött belőlem valami babszem nagyságú húsdarab szerű dolog.Ez Önszerint normális? Mi lehetett? Válaszát előre is köszönöm!!! Üdv: Vivien
Az orvos válasza:
Lehetett alvadék, lelökődött nyálkahártya darab. Valószínűleg ez már nem eldönthető. Ha a továbbiakban nincs eltérés, akkor nincs ok az aggodalomra.


Alexa2015-05-03 18:43:18
Jó napot kívánok Dr.Úr! Olyan problémám van, hogy 2015.04.21-én kellett volna megjönnie a menstruációmnak, de előtte voltunk együtt a férjemmel 1 2 nappal és nem védekeztünk! Azóta sem jött meg, már lassan 2 hete. Egy kis alhasi fájdalmat érzek olyan mintha megakarna jönni, de eddig még semmi. A melleim is olyanok mintha megnőttek volna, reggelente van egy kis hányingerem, de nem vészes! Felvagyok puffadva. Csináltam terhességi tesztet de nem mutatott ki idáig még semmit! Lehetek terhes? Köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
Bármi előfordulhat, tehát javaslom ismételje meg a tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Zsuzsa2015-05-03 07:18:21
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megérdeklődni, hogy Betadinos hüvelykúp után szükséges-e irrigálni és hüvelyflóra visszaállító kúpot szedni? Ha igen akkor miket javasol? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Egyik sem szükséges, bár a flóra helyreállítása csökkenti a kiújulás valószínűségét.


Kiss Erika2015-05-01 11:02:43
Tisztelt Doktor Úr! Sajnos elég rég óta (kb 2-3 éve is) vannak ezek a tüneteim. Szúr a hasam alja, köldök alatt kb 5 cm el, van amikor középen és van hogy mind a két oldalt jobb és bal oldalon is, van amikor felpuffad szúr középen és a lábam sem bírom felemelni a hasamhoz mert jobban szúr. Ha fekszem az ágyba és felfele nyújtózkodom akkor két oldalt szúr nagyon. kb 1 éve annyira szúrt , hogy nem bírtam felállni, megmozdulni sem, kicsit olyan mint amikor beszorul a szellentés, csak sokkal erősebb. Rá 10percre elmúlt. Most 1 hete megint ugyan ez volt. van amikor napokig nem fáj, aztán utána napokig igen. most már egyre sűrűbben. sokat puffad is a hasam amit a szúrás követ, folyásom is van. Mivel én arra gondoltam,hogy ez nőgyógyászati probléma az évek alatt kb 12x voltam nőgyógyásznál. Nem találtak semmit, kúpokat kaptam meg gyógyszert a folyásra de ennyi, és sajnos nem múlt. Elmentem 1x belgyógyászatra is. Ott megvizsgált a doktor nő, ő sem nagyon talált semmit , de el akart küldeni gyomortükrözésre, amire nem mentem el mert szerintem semmi köze a gyomromhoz. És azt csak a legvégső esetben szeretném ha tényleg kizártunk mindent. Ön szerint mitől lehet? Ha nem múlik le megyek a háziorvoshoz megint.. sokadjára... mert nem tudják ki találni mi bajom van. ami már idegesítő. előre is köszönöm a válaszát. egy 26 éves lány.
Az orvos válasza:
A kollégák vizsgálatok során nem találtak elváltozást. A távolból sajnos én sem tudok segíteni.


2015-04-30 13:11:45
Tisztelt Doktor Úr! Árthat egy korai terhességnek az MR vizsgálat? Gyereket szeretnénk, és mivel a ciklusom rendszertelen, ovulációs tesztekkel szoktam nézni, mikor van peteérés. (ez már többször bejött, mert 2 gyerekünk már van) Ebben a hónapban is mutatott pozitívat, így van rá esély. Néhány nap múlva viszont MR vizsgálatra kell mennem, épp a derék-csípő szakaszt vizsgálnák. Sajnos addigra a teszt szerintem még nem fogja kimutatni (mert kb 8-9 nap telik csak el az együttlét óta), de lehet, hogy már terhes vagyok. Veszélyes ez a vizsgálat a babára nézve, ha van? (amúgy nem extra sürgős, a hát és derékfájdalmam miatt vizsgálnának és semmiképp nem kockáztatnék) Köszönöm előre is a válaszát!
Az orvos válasza:
A biztonság kedvéért érdemes elhalasztani z MR vizsgálatot.


Boglárka2015-04-30 02:03:20
Kedves Doktor Úr! Mirabella fogamzásgátlót szedek, most vagyok a gyógyszerszedési szünet 5. napján és még mindig nem jött meg. Ha addig nem jelentkezik vérzés, mit javasol, a 7 nap szünet után folytassam a tabletta szedését az új levéllel? Az előző levelet pontosan beszedtem, bár az utolsó napon a gyógyszer bevétele előtt kb. egy órával bevettem egy Cataflamot. A vérzés kimaradása jelentheti azt, hogy nem volt megfelelő fogamzásgátló hatás? Válaszát köszönöm előre is!
Az orvos válasza:
Terhességet nem lehet teljesen kizárni. Mielőtt elkezdené szedni a következő adagot, csináljon egy teszt.


Veronika2015-04-28 15:19:04
Tisztelt Doktor Ur! Erdeklidnek, hogy a visanne mellett szedhetem e a ligetszepe kapszulat? Sokat segitett a boromnek, de mivel hat a ciklusra is , nem tudom hogy a kettot lehet e egyutt. Koszonettel Veronika
Az orvos válasza:
Nem látom akadályát, hogy egy időben szedje.


Edit2015-04-27 08:40:08
Tisztelt Dr. Úr! Kérdésem a következő lenne.Március 16-22 ig volt utoljára mensesem.Triregol tablettát szedtem egy évig,amit az utolso menseskor hagytam abba. Ezután Pharmatex kupot használtunk.A menesem a mai napig nem jött meg, a héten szerdán nagyon hánytam azota reggeli hányinger émelygés van.Szombaton és mai napon a tesztem negativ lett, Esetleg várjak még pár napot a tesztel? Válaszát előre is köszönöm:
Az orvos válasza:
Ismételje meg a tesztet, és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Sandra2015-04-26 18:53:37
Kedves Doktor Ur!Februarban esemeny utani tablettat vettem be ra 4 napra meg is jott a menzeszem aztan marciusban is megjott de most kesik lehet meg a tabletta hatasa?
Az orvos válasza:
Nem lehet.


Háry Mónika2015-04-26 13:37:53
Kedves Doktor ÚR! 22.hetes terhes vagyok ilyenkor lehet rák szűrést csináltatni? Köszönettel Mónika
Az orvos válasza:
Csak ha nagyon muszáj.


Sári2015-04-23 19:31:20
Tisztelt Doktor úr! Ma vettem észre, hogy vizelés után kellemetlenséget érzek a hüvelyemben. Mintha megfeszülne. Nem nevezném konkrétan csípő/égő érzésnek. Nincs gyakori vizelési ingerem, ma volt egy kis fehér folyásom, savas szagú. Mi lehet ez? Kb. 2 napja a vizeletemnek nagyon kellemetlen szaga volt, de ez elmúlt. Előfordulhat, hogy szexuális úton kaptam el valamit, ugyanis nem óvszerrel védekezem. Nőgyógyászt vagy urológust keressek fel ezzel a problémával? Köszönöm a segítséget!
Az orvos válasza:
Vizelési problémák esetén urológus, hüvelyi panaszok, folyás esetén nőgyógyász illetékes.


Petra2015-04-23 16:33:54
Tisztelt Doktor úr! Érdekelne a véleménye, mivel engem sajnos tájékoztatás nélkül küldtek haza terhességmegszakításról... 12 hetes magzatot kellett sajnos hygroma colli miatt "eltávolítani" 6 nappal ezelőtt. A beavatkozást meg is csinálták, de utána csak egy zárójelentést kaptam, 2 hét múlva kontroll, de addig annyi kérdésem lenne (csak a legfontosabbat tenném fel most). Nagyon sok variációt olvastam, hogy mikor lehet újra babát vállalni, nagyon megoszlanak a vélemények 6 héttől 6 hónapig. Mi mihamarabb szeretnénk egy babát, így érdekelne a véleménye, Ön szerint mikor próbálkozhatnánk újra. Én úgy gondolom, a szervezetem nem igényel sok időt a regenerálódáshoz (lelkileg tört csak meg a dolog, de ott nagyon), műtét után másnap szinte semmi vérzés nem volt, már este sem, azóta semmi. 22 éves vagyok, nagyon gyors az anyagcserém, hamar kigyógyulok bármilyen betegségből, és a fogamzásgátló abbahagyása után is rendszeres maradt a vérzésem, így úgy érzem, nem baj, ha pl 2hónap után újra sikerül a baba. Mi erről a véleménye? Előre is nagyon köszönöm a válaszát: Petra
Az orvos válasza:
Én 3 hónapot szoktam javasolni, de erre nincs kizárólagos szabály.


anna2015-04-23 16:21:36
Tisztel Doktor ur!azt szeretnem kerdezni hogy az utolso menszeszem kesett 3 napot(pontos szokott lenni)majd megjott es most a ciklus 15-dik napjatol enyhe barna folyasom van.voltunk egyutt a ferjemmel peteeres elott 1-2 nappal de nem tudom ez mi lehet meg soha nem volt.peteresem mar lejart.lehet terhesseg?koszonom valaszat
Az orvos válasza:
Lehet terhesség, de ennyi információ alapján nem tűnik valószínűnek.


Kis Julianna2015-04-22 21:35:27
Tisztelt Dr.Turcsányi Attila, Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy esemény utáni tablettát vettem be, rá a 7.napra meg is jött a menstruációm, azonban ezek után szeretnék védekezni, és holnap lesz az 5.napja hogy rendesen tart a menstruációm a gyógyszer után, hüvely gyűrűvel szeretnék védekezni, akkor már most alkalmazhatom a hüvely gyűrűt? Válaszát előre is köszönöm szépen. Julianna.
Az orvos válasza:
Már ennél a menstruációnál is elkezdheti a gyűrű használatát.


Kiss Patricia2015-04-22 16:45:19
Decemberben abbahagytam a fogamzàsgàtlò szedèsèt.Azòta a menzeszem hol elöbb megjött,volt hogy kèsett egy hetet.Februàr 19 èn volt az utolsò vèrzèsem.7 hetes terhesnek kène hogy legyek,de mèg mindig nincs szívhang.Baj van vagy talàn megeshet hogy kèsöbb estem teherbe?
Az orvos válasza:
Az információ túl kevés, mindkettő lehetséges. Beszélje meg kezelőorvosával.


Fidesz Ivett2015-04-22 13:26:19
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy a hüvelyi pesszáriumot spermicid krémmel kombinálva mennyire tartja megbízható fogamzásgátlási módszernek. Elsősorban a Caya nevű pesszáriumot és a hozzá tartozó krémet szeretném használni. Az óvszerhez képest mennyire hatékony/megbízható ez a módszer? Mennyinek tekinthető kb. a Pearl-indexe? Köszönettel: Ivett
Az orvos válasza:
Az óvszer spermicid krémmel kombinálva körülbelül hasonló hatékonyságú, mint az óvszer.


csilla2015-04-20 20:49:54
Tisztelt Doktorúr!26éves nö vagyok.Eddig külföldön dolgoztam különbözö orszàgokban. Most költözök haza és szeretnék elmenni nögyògyászhoz de a papírjaimat nem találom .itt Magyarországon még nem voltam nögyógyásznál.Nem baj ha nincsemnek meg a papírjaim?
Az orvos válasza:
Ha nincsenek meg a papírjai, akkor az előzményeket az Ön elmondása alapján kell kitölteni.


Barbara2015-04-20 09:55:29
Kedves Doktor Úr! Két kérdésben szeretném a segítségét kérni. Múlthét szerda,csütörtökön volt peteérésem,együtt is voltunk a párommal.Azóta reggelente szurkál a hasam, érzékenyek és duzzadtak a melleim.Ezek e tünetek utalhatnak terhességre? Indokolhat császármetszést,hogy asztmám van illetve a szemem sem jó?Utoljára tavaly télen műtötték. Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Még túl korainak tűnik terhességi tünetnek. Az asztma és a szemműtét indokol-e császármetszést, azt a megfelelő szakorvosnak (belgyógyász és szemész) kell javasolnia.


Renáta2015-04-18 20:43:37
Jo napot kivanok,tisztelt doktorur!Azzal a panasszal fordulok on fele,hogy kb.egy hete fajo nyilalast,szuro erzest tapasztaltam a jobb petefeszkem tajekan.A fajdalom erzodik szekleturites,ules,vizeles kozben is.Ezt meg etvagytalansag,gyengeseg es hanyinger is kiseri.Mi lehet ennek az oka?Elore is koszonom a valaszat.
Az orvos válasza:
Vizsgálat nélkül találgatni nincs értelme.


Rebeka H2015-04-17 17:53:43
Jó napot! Ma voltam először nogyogyasznal, mert fogamzásgátló tablettát szeretnek elkezdeni szedni. Az orvos méhnyak sebet diagnosztizalt (erosio es ectropion). A kerdeseim a következők: mindenképp szükséges műtét? Az orvos azt mondta megmutenek, de en sokat olvastam fogyasztásról, illetve arról hogy nem is veszélyes. Masik kérdés. Ha most elkezdem szedni a tablettát es mondjuk nem kezdünk ezzel a sebbel semmit két honapig, akkor nagyobb eséllyel esek teherbe a tabletta szedése ellenére? Előre is koszonom a választ!!
Az orvos válasza:
A műtét szükségessége az Önnek okozott panaszoktól függ.


Nagy Viktória2015-04-15 22:16:31
Kedves Doktor Úr! Olyan kérdésem lenne,hogy Symicia fogamzásgátló tablettát szedek már több éve. Április elején a tabletta szedésem 2. hetén egy nap véletlen 2x vettem be tablettát. Viszont nem hagytam ki elõtte 1 napot sem. Így most egy nappal hamarabb fogyott el a levél,szombat helyett pénteken vettem be az utolsó szemet. Megjött a menzeszem szerdán,egy nappal hamarabb ,mint szokott. Nekem most a héten vasárnap kéne bevenni az új havi tablettát,a régi felállás szerint. Most mivel el van tolva az egész,akkor szombaton kezdjem el az új adagot igazodva ehhez? Befolyásol ez bármit is? Válaszát nagyon köszönöm! Tisztelettel Nagy Viktória
Az orvos válasza:
A 7 nap szünethez kell ragaszkodnia.


Eszter2015-04-15 18:10:31
Tisztelt Dr. ur! Ott kezdenem hogy 2014 augusztusaban abba hagytam a fogamzasgatlot. Egeszen februarig nem is volt problema a menzeszemmel, aztan nyaralni indultunk afrikaba. Utazas elott a kotelezo oltasokat megkaptuk ki maradt utana a menzeszem. Gondoltam hogy az inekcio miatt. Aztan kovetkezo rendben megjott. Majd utaza utan megint kimaradt de mar 2x egymas utan. Mell feszules alhasi kisebb fajdalmaim voltak. Mint mielott megjonne. Faradekonyabb vagyok. Szerintem terhes nem lehetek. Gumival vedekeztunk es mar csinaltam tesztet negativ lett. Holnap csinalok meg egyet biztos ami biztos. Ha terhes is lennek akkor mar a 2. honapban lennek. Kerem segitsen mikre szamithatok? Komoly a baj? Koszonom elore is Udvozlettel Eszter
Az orvos válasza:
A teszt ismétlése jó ötlet, utána kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


MELINDA2015-04-15 12:05:26
ÜDVÖZLÖM DOKTOR UR!!AZ LENNE A KÉRDÉSEM MIVEL BABÁT SZERETNÉNK NEM TUDOM KISZÁMOLNI A TERMÉKENY NAPOKAT MERT A CIKLUSAIM NEM PONTOSAK ÉS SAJNOS NEM TUDOM HOGYAN KELL KISZÁMOLNI A TERMÉKENY NAPOKAT HA LEHET SEGITSEN NEKEM MERT MINDENKI MÁSAT MOND ELÖRE IS KÖSZÖNÖM !!
Az orvos válasza:
Ha változatos a ciklus hossza, akkor egyszerű számolással nem meghatározhatóak a termékeny napok.


Juli2015-04-13 22:56:22
Kedves DoktorÚr! Aggasztó tünetre lettem figyelmes az imént fürdés közben: a jobboldali nagyajakban mandarin gerezdnyi keményes állagú és fájdalmas duzzanatot tapintok. Furcsállom hogy eddig mosdáskor nem vettem észre, s fájdalmat sem éreztem nap közben sem, de most mióta kitapintottam, enyhe fájdalmat érzek azóta is, üléskor is. Nagy mérete miatt kizártam, hogy pattanásos kelés lenne, s a bőr elszíneződését sem látom olyannak. Kérem nyugtasson meg, hogy nem kell megijednem. Nem tudom mikor és milyen szakorvoshoz kéne fordulnom, várjak e pár napig, hátha magától elmúlik, vagy mindenképp nézessem meg? Mi lehet ez?
Az orvos válasza:
Nőgyógyászati vizsgálatot kell kérnie.


Kónya Judit2015-04-13 17:41:56
Tisztelt Doktor Úr! A mai napon teljes áttekintő hasi uh-on voltam a májamon található haemangioma miatt. A lelet végén az áll, hogy az ováriumok nem ítélhetőek meg. A kérdésem az lenne, hogy ez mit jelent? A válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Kónya Judit
Az orvos válasza:
Szó szerint azt, amit írnak, hogy nem ítélhető meg. Általános hasi ultrahangnál sokszor nem nyilatkoznak a petefészkekről.


Dorka2015-04-13 17:28:01
Tisztelt Doktor Úr! Két miómám van 4 és 6cm-es. Ilyen esetben ajánlatos e szedni az Esmya tablettát? Nemrég hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését. Haspuffadás, mellveszülés, mióma fájdalmat szoktam érezni és rendszertelen menstruációm szokott lenni. A válaszát előre is nagyon köszönöm!!
Az orvos válasza:
A válasz igen sok részlettől függ. Az ilyen módon feltett kérdéseket kezelőorvosával kell megbeszélnie.


Ramóna2015-04-13 17:05:59
Tisztelt Doktor Úr! A menzeszem előtt 5 nappal már pecsételő vérzés lép fel, puffadással és alhasi görcsökkel. Olvastam hogy ez a progeszteron hiány jele lehet. A kérdésem az lenne, hogy ilyen tünetek mellett lehetséges e a teherbe esés, mivel nagyon szeretnék kistestvér a kisfiamnak. Ő spontán fogant meg, de megvallom akkoriban nem figyeltem rá volt e ilyen pecsételő vérzésem akkoriban. Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Az írás nem helyettesíti a vizsgálatot, jelentkezzen be nőgyógyászatra.


Borbély Csilla2015-04-13 12:38:52
Tisztelt Doktor ÚR! Egy olyan kérdésem lenne hogy két napja késik a menstruációm,csináltam több tesztet is,mindegyik pozitív lett.A ma reggeli vizeletemet félreraktam ami 25-el pozitív lett,majd 3 és fél óra múlva a 20-al negatív.Ilyen hamar még vetélésnél sem ürül ki a hcg úgy tudom.Tegnap este egy nagyon pici halvány barnás folyásom volt.Válaszát köszönöm!
Az orvos válasza:
A teszt nem tévedhetetlen, téves eredményt is adhat. Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Tekla2015-04-13 10:44:42
Tisztelt Doktor úr! Dienillle fogamzásgátlónál a harmadik hét harmadik tablettájánál tartottam, ezt kb. éjfél-egy között vettem be, majd hajnalban, negyed öt felé bevettem egy Algopyrint (úgy tudom, a két gyógyszernek nincsenek interakciói) majd öt óra felé hánytam. Négy-öt óra eltelt a hányás és a Dienille bevétele között, a betegtájékoztató szerint nem kell bevennem újabb tablettát. Az lenne a kérdésem, hogy ha rendesen szedem tovább ma estétől kezdve a megmaradt négy tablettát, és esetlegesen nem szívódott fel teljesen a hányás előtti adag, áttöréses vérzésen kívül felléphet-e más nem kívánt hatás (a megelőző napokban volt együttlét). Köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
A 4-5 óra után történt hányásnak nincsen semmilyen várható következménye.


angéla2015-04-10 14:42:41
Kedves Doktor úr! Fél éve volt méeheltávolító műtétem - TAH,BSO, staging. Van e okom az aggodalomra, amikor egyre gyakrabban fáj a bal csípőm a lágyékhajlatnál - azaz lehet e összefüggés a műtét,és a mostanában inkább nyugalomban jelentkező fájdalom között? Mire utalhat? Köszönöm válaszát: Angéla
Az orvos válasza:
A staging arra utal, hogy jelentős információk hiányoznak leveléből. Célszerűbbnek tűnik, hogy kezelőorvosával beszélje meg panaszait.


Nikó2015-04-09 13:58:39
Tisztelt Dr Úr!2015 febr.20-àn LSIL,HPV lett a cytológiàm! 2015 màrc.09-én HPV tipizàlàs magas kockàzatú 51-es. Jól tudom,hogy ez nagy valószínűséggel ràkot okoz? A gyerek vàllalàssal vàrjak még vagy jobb lenne mielőtt komolyabbra fordul?! Vàlaszàt előre is köszönöm!Niki.
Az orvos válasza:
Nem tudja jól. Sokszor a rákmegelőző állapot magától visszafejlődik, sűrűn kell ellenőrizni. Ha többre kíváncsi személyes megbeszélés szükséges.


Nagy Noémi2015-04-08 16:58:39
Jó napot Doktor Úr! Nagyon kínos kérédéssel fordulok önhöz. Január 1.-én hajnalban együtt voltam egy fiúval, de nem ment el bennem, mert én az egész aktust elleneztem. maximum 3-4 percig tartott az egész. előtte az illető elment wc-re, ha ez fontos. január 8.-án meg is jött, de rá 14 napra megint megjött de 1-2 napra és kevesebb is volt, de pecsételő vérzésnek nem nevezném mert annál több volt azért, majd rá 14 napra, ahogyan eleve kellett volna újból megjött.. ez sem volt a normális, de ez azért már több volt, majd márciusban is megjött.. 4-5 napig tartott is. csináltam 5 tesztet mind negatív lett, de nőtt a mellem, és az alhasam is keményedett... őn mit gondol? nagyon aggódom egy 18 éves felelőtlen lány..
Az orvos válasza:
Biztonság kedvéért egy nőgyógyászati vizsgálat nem ártana.


linda2015-04-08 07:58:15
Üdvözlöm, a kérdésem: 51 éves vagyok,rendszertelen havivérzéssel,változókorban. Szükséges-e védekezni? Mennyi az esélye ilyen korban a fogamzásnak? köszönöm szépen
Az orvos válasza:
50 éves kor felett a védekezésnek valószínűleg nagyobb a kockázata, mint a nem kívánt terhességnek. Természetesen kizárni nem lehet.


Evelin2015-04-08 00:16:01
Üdvözlöm! 23 éves lány vagyok. Minden hónapban rendszeres a menstruációm,nem szokott késni. Most viszont 4.napja késik. Fáj a hasam alja,görcsöl,olyan mintha meg akarna jönni,de aztán nem jön. Terhes nem lehetek,mivel 4.hónapja nem voltam együtt a párommal. Ön szerint mi lehet a késés oka? Ha fájdogál a hasam,az azt jelenti meg fog jönni? Várom válaszát Köszönöm
Az orvos válasza:
Megjöhet a vérzése, de konkrét válasz csak vizsgálat után adható.


Simon Krisztina2015-04-07 15:15:29
Szép Napot Doktorúr! Megpróbálok röviden fogalmazni!33 éves boldog anyuka vagyok!☺ Van egy 2 éves,gyönyörű kisfiúnk akinek szeretnénk kistestvért de sajnos eddig sikertelenül próbálkozunk! A menzeszem szülés előtt és azóta is napra pontos,mindketten termékenyek vagyunk,igaz az alvás igen ritka amióta megszületett a gyermekünk,sajnos nem egy jó alvó gyerek kevés időnk jut pihenni és a légyottokra is de ettől függetlenül minden rendben közöttünk! Odafigyelek mit eszem,iszom sőtt még gyógyteákat is fogyaszok de még sem jön a pici😞 ellenben az első gyermekünkkel őt nem terveztük,dohányoztam,buliztunk,dolgoztunk...mégis összejött, most hiába minden odafigyelésem,praktikám nem sikerül!Elméletileg minden rendben velem (pár hónapja voltam vizsgálaton)vérvizsgálat,nőgyógyászatilag is ezért nem értem mi lehet a baj!? Tudom látatlanban nehéz diagnózist adni de már annyira elvagyok keseredve,miden mensrtuáció elszomorít és félek valami baj van velem csak nem találják! Többet kéne próbálkoznunk?Pihenni? Vagy csak egyszerűen ne tervezzük és jönni fog? Előre is köszönöm válaszát!További szép napot Önnek!☺
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot, ha szeretné dolgokat átbeszélni, enélkül nem adhatok tanácsot.


Katalin2015-04-01 23:17:58
Tisztelt Dr. Úr! Rh negatív vércsoportom miatt szeretnék önhöz fordulni! 2012-ben egészséges kisfiam született. A szülés után megkaptam az Anti D-t. A közel jövőben szeretnénk kistestvért,azonban nagy aggodalommal tölt el az Rh negativitásom! Azt szeretném kérdezni,hogy lehet e probléma a második babával annak ellenére, hogy kaptam Anti D-t? Kell e csináltatnom valamilyen vizsgálatot várandósság előtt? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Katalin
Az orvos válasza:
Nem valószínű, hogy probléma legyen, külön vizsgálat emiatt nem szükséges.


Zsófia2015-03-31 17:34:58
Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémával fordulnék Önhöz, hogy a havi adagból az első tablettát kb. 16 órával később kezdtem el szedni a kelleténél. Azóta kiegészítő védekezési módot alkalmaztunk. Azonban a tabletta megkezdése előtt 6 nappal éltem nemi életet, a menstruációm ez után jelentkezett. Lehet ebből bármi baj? Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Zsófi
Az orvos válasza:
A leírtak alapján nem valószínű terhesség.


Klara2015-03-31 15:51:38
Tisztelt Doktor Úr, A lindynette fogamzásgátlót hányszor szabad egy évben késleltetni? mert 2szer szeretném, úgy h tovább folytatom a köv levéllel. a 2között 2 hónap lenne. Előre is köszönöm a válaszát Üdvözlettel, K
Az orvos válasza:
Az egyhetes szünet kihagyása mellett gyakran fordul elő rendellenes vérzés. Ha ezt kétszer, 2 hónap különbséggel csinálja, akkor az egyik esemény nem befolyásolja a másikat.


Kinga2015-03-30 20:02:21
Tisztelt Doktor Úr! Májusban szültem a kisfiamat. Három hónapig tudtam szoptatni, mert nem volt szopi reflexe így fejnem kellett, így viszont nem úgy indult be a tejtermelésem, ahogyan kellett volna és a harmadik hónap végére már csak napi ötven mili volt, így abba hagytam a fejést. Rá egy hónapra kb októberbe megjött a menzeszem kicsit még szemerkélt a cicim de elkezdtem szedni a milligestet, ami teljesen meg is szüntette. Sajnos azonban a szervezetem nem akarja megszokni a fogamzásgátlót, mert hányingerem van tőle, így kértem egy enyhébb hormontartalmú gyógyszert, a yasminellet kaptam. Onnan tudom, hogy a gyógyszer teszi, hogy korábban terhesség elött is volt vele hasonló panaszom, de akkor főleg csak menzeszkor éreztem. Terhesség elött szedtem már egy évig yasminellet és a mellfeszülést leszámítva nem volt vele bajom. A héten el is kezdem szedni a yasminellet, de kicsit félek, hogy így szülés után nem árt e, hogy fogamzásgátlóról fogamzásgátlóra válltok. Nem akarom a hormonjaimat feleslegesen zargatni, de a rossz közérzet is zavar a hányingertől. Ön szerint nyugodt szívvel válthatok gyógyszert? Nem zavarom össze a szervezetem? Annyi mindent írnak mellékhatásként a fogamzásgátlóról (szokásom sajnos elolvasni a gyógyszerekhez kapott utasítást), például mellrák, amitől én alapból vonakodtam mindig is szedni terhesség elött is gyógyszert, mert egy ismerősőm 31 évesen hallt meg ebben a betegségben. Köszönöm a választ.
Az orvos válasza:
Minden váltás jár bizonyos kockázattal, elsősorban a mellékhatások változhatnak akár rossz irányba is. Hosszú távon lényegében nincs különbség, hogy a régit szedi, vagy újat kap.


Adrienn2015-03-29 17:27:45
Tisztelt Doktor Úr! Most kezdtem el fogamzásgátlót szedni (Symicia), melynek mind a 21 szemét esténként, ugyanabban az időpontban bevettem. A menstruációm február 28-án jött meg, március 1-én vettem be az első szemet, március 21-én az utolsót, vérzésem azóta sem jelentkezett. Kérdésem az lenne, hogy ez mennyire normális? Kell tartanom egy esetleges terhességtől? Terhességi tesztet mikor ajánlott először készíteni? Köszönöm válaszát: Adrienn
Az orvos válasza:
Lehet a fogamzásgátló mellékhatása, de terhességet ki kell zárni. Csináljon terhességi tesztet, és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Molnár Csilla2015-03-28 18:35:34
Kedves Doktor Úr! Szeretném tudni, hogy a cerazette mennyire megbízható tabletta? Még nem szültem, és érdekelne, hogy a szedése mellett nyugodtan lehetek e?
Az orvos válasza:
A Cerazette hatékonysága nagyságrendileg hasonló, mint bármely másik fogamzásgátlóé.


Anna2015-03-27 19:18:10
Üdvözlöm. Szerda este (kb.23 orakor) kilyukadt az óvszer de azonnal észre is vettük abbahagytuk az aktust. vettem be escapelle-t sajnos csak péntek délután. Menzeszem 20-án volt kb 4 napig tartott a ciklusom pedig pontosan 28-29 napos. Kérdésem az lenne, hogy így ki van zárva a nem kivánt terhesség,ugye? Illetve honnan tudom,hogy használ a tabletta? Köszönettel
Az orvos válasza:
A terhesség nincs kizárva. Ön mindent megtett, amit lehetett. Hogy terhes lett-e az csak később derül ki, legkorábban két héttel az aktus után érdemes tesztet csinálni.


Judit2015-03-25 15:07:51
anonim felhasználó válasza Tisztelt Doktor Úr! Párommal ezelőtt 3.hete együtt voltunk védekezés nélkül. 1.5 hete hányingerem van,erősen görcsöl az alhasam vizelési ingereim vannak megnőtt az etvagyam. Látványosan nagyobb lett a hasam es kemény. Március 9-en megjött a menstruaciom a szokottnál fájdalmasabb volt es csak az első napon volt több utanna szinte alig. 2.db terhességi tesztet csináltam mind kettő negatív. Ennek ellenére állhat fent terhesség? Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
A teszt sem tévedhetetlen, kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Horváth Judit2015-03-25 13:52:11
Tisztelt Dr.Ur! Nagyon kétségbe vagyok esve ezért fordulok Önhöz. Kb. 3-4 hete együtt voltunk a párommal védekezés nélkül mert szeretnénk kisbabát. Március 9-en megjött a menstruaciom 5.napos késéssel es fájdalmasabb volt mint szokott. Terhességi tüneteim vannak hányinger vizelési inger mellfeszules 3.terhessegi tesztet csináltam mind negativ. Viszont látványosan nagyobb a hasam es kemény.Lehetek terhes negatív tesztek ellenére? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A teszt sem tévedhetetlen, kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Diana2015-03-25 09:56:58
Tisztelt Doktor úr! A ciklusom 14. napján nyúlos, átlátszó váladékot figyeltem meg, most a 19. napon pedig pár csepp barna pöttyöt. Melyik a peteérés jele? Köszönöm!
Az orvos válasza:
A nyúlós váladék lehet a tüszőrepedés jele.


Barbara2015-03-25 07:25:22
Tisztelt Doktor úr! Kérdésem a következő lenne hogy 2015.03.19 -én kelett volna lennie a menstruáciomnak de 6-ik napja hogy nem jött meg!tegnap tesztet csináltam és negatív lett! Babát nem szeretnénk még mert fiatalok vagyunk! Mi lehet az ok hogy lèsik? Eddig max 3 nap volt amig késett!
Az orvos válasza:
Elképzelhető akár átmeneti hormonzavar, de a terhesség kizárása céljából szükséges a teszt megismétlése, és nőgyógyászati vizsgálat.


Borsi2015-03-24 10:04:21
Üdvözlöm! Párommal babát szeretnénk. Rendszeresen hőmérőzöm magamat, viszont a menstruációtól számított 10.napon március 21.-én hirtelen leesett a hőm 36,5-ről 36,2 másnap 36.5 megint 36,5 és ma reggelre viszont 36,1 volt. Ez mit jelent? Csinálok mikroszkópos ovulációs tesztet is, az a mai napon nem mutat termékenységet, viszont a 36,2-es értéknél mutatott. Kétszer van ovulációm? Múlt hónapban februárban 9-én jött meg a menstruációm, 4 napot késve, onnan tudom, mert nekem mindig 28.napon jön meg. Valószínűleg terhes lehettem, mert több napon keresztül hőemelkedésem volt, feszült a mellem, valamint reggel hányingerem volt. Válaszát előre is köszönöm. Judit
Az orvos válasza:
A hőmérőzés és az ovulációs teszt nem túl megbízható. A leírt tünetek nem jelentik azt, hogy terhes volt.


Németh Noémi2015-03-23 18:39:54
Tisztelt Doktor Úr! A párommal a ciklusom 10 napján voltam együtt és sajnos későn vettük észre, hogy az óvszer kiszakadt. Rá 16 órára vettem be az eseményutàni tablettát amitől 6napra rá a vártnál 12 nappal előbb véreztem, görcsöltem, de kicsit kevesebb volt mint a szokott menstruációm. A kérdésem az lenne, hogy a vérzés miatt kizárható e a terhesség és, hogy innentől számoljam e a ciklusomat?
Az orvos válasza:
A vérzés miatt nem zárható ki a terhesség. Az esemény utáni tabletta változatos vérzészavart tud okozni.


Gyöngyi2015-03-21 19:39:17
Tisztelt Doktor Úr!3 éve hogy meg szültem fogamzásgátlót nem szedek.Rendszertelen a menstruációm 3 hetente jön meg. Már egy éve alhasi fájdalmaim vannak. Már két szakorvos meg vizsgált és azt mondták hogy nem állt helyre a hormon háztartásom.Most Norcolutot szedek. Már egy párnapja nagyon fáj baloldalt a hasam. Tisztelettel Gyöngyi
Az orvos válasza:
Sajnos nincs több információm, mint a vizsgálatot végző orvosoknak.


Rita2015-03-20 18:29:58
Kedves Doktor úr! Utolsó menstruációm első napja február 1-jén volt. Tegnap (márc. 19-én voltam uh-n és csak petezsák és szikhólyag (utóbbi 3,56 mm) látszódott. A diagnózis szerint a legvalószínűbb, hogy missed ab. Ön szerint is ez a legvalószínűbb kimenetel?
Az orvos válasza:
Legalább annyira valószínű, hogy még túl kicsi a terhesség, feltéve, hogy mindent tudok, amit az orvosa igen.


Eszter2015-03-20 17:19:07
Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Endokrinológiai vizsgálathoz vérvételre kaptam beutalót. Hypofizis adenomám van, TSH-m és T4 alacsony. Az endokrinológus azt mondta, hogy a menstruáció utáni első napon kell vérvételre mennem. A vérzés utolsó napjaiban barna folyásom szokott lenni, illetve van úgy, hogy úgy tűnik elmúlt, aztán mégis vsszatér egy picit. Ezek ismeretében mit tanácsol, mi fogható fel a menstruáció utáni első napnak, illetve van e jelentősége, ha a "természet tréfája" miatt nem túl pontosan történik a vérvétel? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Ha úgy tűnik, hogy elmúlt vetesse le a vért. 1-2 napon szerintem nem múlik semmi.


marcipán 2015-03-20 16:35:17
Tisztelt Dr.Úr !! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy március 10 - kén meg kellet volna jönni e de nem jött meg nagyon fiatal vagyok még 16 - éves először voltam a barátommal és csak egyszer ma már 20- van és félek hogy terhes lehetek melleim fájnak nagyon menstruációra utaló jel nincsenek , és ha terhes vagyok mi a tehendő mert még nem szeretnék szülni , és még a kérdésem annyi lenne hogy felnőttel kellene mennem nőgyógyászhoz vagy mehetek én is egyedül
Az orvos válasza:
Mindenképpen menjen nőgyógyászhoz. A teendőket elmondja, ha szükséges. Ezekhez szükséges valamelyik szülője.


cseppcsaj2015-03-20 15:57:32
Jó napot kívánok. Azzal keresem meg önt,hogy ma(péntek) el kellett utaznom otthonról és véletlenül otthon hagytam a fog.gátlót. :( legközelebb csak vasárnap tudom szedni.így mi a teendőm? Hagyjam ki azt a 2t és folytassam a vasárnappal? Am kiszámoltam és a 20 és 21. Szem marad így ki. Előre is köszönöm válaszát
Az orvos válasza:
Ha jelentős vérzés nem jelentkezik folytassa a naptár szerint, és emellett védekezzen más módszerrel is.


Aggódó 31-es anyuka2015-03-18 16:18:44
Tisztelt Doktor Úr! Egy számomra fontos kérdésben szeretném Önt kérdezni 2015.02.13-án volt az utolsó menstruációm.2015.03.03-án voltam együtt a partneremmel és óvszerrel védekeztünk.Partnerem állítása szerint az óvszer rendben volt nem volt lyukas nem folyt ki belőle és nem is csúszott le közben. 2015.03.13-án lett volna aktuális a következő menstruációm de már 6.napja késik.Lehetek terhes? Neten néztem peteérés kalkulátort bár nem tudom mennyire megbízhatóak ezek de elméletileg nem volt abban az időszakban peteérésem. Nem akarok most babát mert a kapcsolat még friss és még nem tudom mi lesz belőle és jelenleg sajnos állásom sincs és egyedül nevelem a 3éves lányomat. válaszát előre is köszönöm üdvözlettel
Az orvos válasza:
Teljesen biztos módszer nem létezik, terhességet ki kell zárni. Csináljon tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Tóth Attiláné2015-03-18 15:19:34
Tisztelt Doktor úr! 30 éves leszek már van egy 3,5 éves kisfiam. február 19-én volt egy missed ab 11.hetes terhes voltam a 9.héten történt a baj, 26-án meg kellett ismételni mert belázasodtam nem tudtam kitisztulni teljesen. Kérdésem mikor próbálkozhatunk újra és milyenek az esélyeim, ha a 2 próbálkozásra akkor összejött a baba! Köszönöm válaszát! Üdv: Edit
Az orvos válasza:
Javasolnék 3 hónap szünetet, utána szabadon lehet próbálkozni.


Troll Konrádné2015-03-18 09:55:35
Kedves Dr.Úr ! Avval a kérdéssel fordulok önhöz hogy 3-évvel ezelőtt császármetszéssel hoztam világra a kis fiamat , már 1 éve próbálkozunk a 2 -gyermekkel de sikertelenül ,kérdésem annyi lenne hogy lehetséges hogy a korábbi császármetszés miatt nem esem teherbe válaszát előre is köszönöm .
Az orvos válasza:
Eléggé valószínűtlen, de nem teljesen lehetetlen.


Rita2015-03-17 20:30:12
Kedves Doktor Úr. Januárban magas tesztoszteron szintet állapítottak meg. Egyetlen tünetem a hajhullás volt. 2 féle vérvizsgálatban is benne volt ez az érték.: 2,79 és 2,5 Dienille fogamzásgátlót kaptam rá. Szedem január 27. óta Azóta a hajhullás mérséklődött. Minden más leletek negatív. Volt hasi és hüvelyi ultrahangom is, 2x is. A Pcost kizárták. Direkt rá is kérdeztem. 30 éves vagyok. A családomban senkinek sem volt ilyen. Meg lehet ebből a betegségből meggyógyulni? Nagyon bánt és nagyon szeretnék. Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Igazából a magas tesztoszteron szint tünet és nem betegség. És jók kezelhető, ellensúlyozható.


Fias Péterné2015-03-17 12:32:16
Tisztelt Doktor Úr!azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy spirált szeretnék feltetetni,jelenleg fogamzásgátló tablettát szedek.Most meg kellett neki jönni a hétvégén de csak bejelentkezett hétfőn s nagyon gyenge rózsaszínes van,még s félek hogy fáj a feltetetés ha nem elég nyitott a méhszáj.Mióta tablettát szedek nekem van amikor megjön rendesen,de van amikor csak nagyon nagyon minimális!Szeretném megkérdezni az Ön véleményét erről,várjak a következő hónapig?A belgyógyászom szerint abba kell hagynom a tablettát,epés gondok miatt...Köszönöm válaszát!Üdvözlettel!Fiasné
Az orvos válasza:
A feltételeket (hüvely tisztasága, gyulladásos góc hiánya, terhesség kizárása) és az időpontot a felhelyezést végző orvossal kell megbeszélnie.


Katalin2015-03-16 21:59:44
Szakítás miatt abbahagytam a fogamzásgátló tablettát/symicia/ ,de most újra előjöttek a pattanásaim,amit a gyógyszer szépen rendben tartott,így inkább arra döntöttem ,inkább újra el szeretném kezdeni a gyógyszer szedését,mikortól tehetem ezt meg?
Az orvos válasza:
Amikortól a kezelőorvosa felírja.


Ramona2015-03-16 19:25:12
30 eves vagyok amerikaban elek!!! 6 honapja voltam nogyogyaszati vizsgalaton akkor candida albicans es gardnerellat diagnosztizaltak.... clindamicyn 2%-ot irtak fel ( 7 naposat) a kezeles utan par nappal ujbol visszatertek a tunetek ( nagyon suru feher folyas szinte kremes) februar 20.-an voltam ismet vizsgalaton : candida albicans, gardnerella es atopobiumot diagnosztizaltak :( ismet clindamicynt irtak fel ami megint semmit nem segitett.... mar tobb mint 1 honapja szedek minden nap probiotikumot, c-vitamin 1000mg, foghagyma kapszula 1000mg, immunerositot!!!! 8 honapja elek parkapcsoltba, paromnak nincs tunete szeretnenk babat de igy lehetetlen......:((( kerem segitsen!!!! valaszat elore is koszonom
Az orvos válasza:
Sajnos nem ismerem az amerikai gyógyszereket, és nem tudom mit lehet recept nélkül kapni. Talán gyógyszertárban tudnak segíteni.


sáfrány szilvia2015-03-16 14:06:09
Jó napot kívánok! Tavaly decemberben volt egy gombás hüvelyfertőzésem, de canesten kúp, gynoxin kúp, mikogal hatására megszúnt. Most februárban párommal együtt intenziv tünetek jelentkeztek ( viszketés, égő érzés ). Trihomonas lett a vége. Supplinnal kúppal, kenőcsel kezeltek minket. Tüneteink megszüntek. Ezek után fehérvfolyásom van, tulajdonítsak neki jelentőséget? 5 éve szedek symiciát, lehet ettől? Évet szeretném végigszedni, jövőre babát szeretnék, de erős menseses görcseim miatt nem akárnám abbahagyni! Vagy váltsak gyógyszert, de bevált.
Az orvos válasza:
A fogamzásgátló sajnos hajlamosít a hüvelyi fertőzésekre.


Fanni2015-03-16 11:45:34
Tisztelt Doktor Úr! Február 19.-én kezdtem el szedni a (Jangee 3milligramm/0,03 milligramm) fogamzásgátlót, a mentruációm első napján. Ezzel egy időben hasmenéses vírust kaptam el amire Normix nevű gyógyszert kaptam és egy hétig szedtem. Hasmenésem nem volt túl gyakori, maximum 3-4 alkalommal naponta, és általában a fogamzásgátló bevétele után órákig nem is ment a hasam. (A hasmenésem 1-2 nap után elmúlt.) Beszedtem mind a 21 szem fogamzásgátlót és most a 7 gyógyszermentes nap 5. napjánál tartok. Menstruációm időben megjött. A kérdésem az lenne, hogy az antibiotikum szedése meggyengíthette e a fogamzásgátló felszívódását az első napokban és hogy mikortól lehetek teljes biztonságban együtt a párommal védekezés nélkül? Tudom, hogy általában 1 hónap után már biztonságos, de az antibiotikum szedése miatt úgy érzem jobb ha megkérdezek egy szakembert! Válaszát előre is nagyon köszönöm.
Az orvos válasza:
A hasmenés akadályozhatta a felszívódást, ezért ilyenkor nem számíthat védelemre. Két héttel utána már valószínűleg hatásos a gyógyszer.


klaudia2015-03-14 03:54:58
Tisztelt Dr. Úr! Azzal a kerdessel fordulok Onhoz: februar 4 en volt meg a menstruaciom. 4 napig tartott. A ferjemmel azota tobbszor is egyutt voltunk . Honap kozepe tajan kicsit fajt a derekam, nagyon sok savam volt, es egy kicsit fajt a hasam. Viszont most marciusban negy napot kesett. Megjott egy napig tartott. Eloszor elenk piros ver ami atvaltott barnas szinbe. 6 nap mulva par csepp ver. de maximum 1 ora es elmult. Lehetek terhes? Mikor erdemes tesztet csinalnom? Elore is koszonom
Az orvos válasza:
Tesztet érdemes csinálni, és nőgyógyászati vizsgálat is szükséges.


sarolta2015-03-13 16:36:45
Kedves Doktor Úr! 46 éves vagyok gyermektelen. Fél éve estem át méheltávolításon. A szövettani eredményem Figo 1/a lett - utókezelés nem szükséges. Ön szerint van esélye annak, hogy az állítólag időben elvégzett radikális műtét ellenére bárhol metasztázisok keletkezzenek? Mert az ismerőseim szerint igen - és ne nyugodjak bele abba, hogy nekem semmiféle kezelés nem "jár" - még "megelőzési céllal sem". Tudom, nem kellene a folyamatosan riogatókra hallgatnom, de - akarva akaratlanul bogarat ültettek a fülembe. Válaszát előre is köszönve, tisztelettel: Sarolta
Az orvos válasza:
Kezelőorvosa jobban ismeri a körülményeket, meg kell bíznia a döntésében.


Hegyi Alina2015-03-13 09:57:39
Jó napot kívánok. Múlt hónapban nem kezdtem el szedni a fogamzásgátló tablettámat(bizonyos okok miatt). De szeretném folytatni. A kérdésem az, hogy most a mestruációm első napján vegyem be az első tablettát, vagy maradjak a megszokott rendszerben, ahogy eddig szedtem ( menstruációm befejeztével)? Válaszát köszönöm Hegyi Alina
Az orvos válasza:
A kezdésnél inkább a menzesz első napját ajánlom.


Zsófi2015-03-13 07:18:37
Tisztelt Doktor Úr ! azzal a kérdéssel fordulok Önhöz hogy égő viszkető érzést érzek. De ez 2 napja van. Lehet a harisnya vagy a fehérnemű anyagától? A választ előre is Köszönöm!
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot, fertőzése is lehet.


B.K2015-03-03 10:08:50
Kedves Doktor Ur. Par hetes terhes vagyok es parommal szeretnenk tudni ha lehet a pontos napot amikor fogant a baba. Utolso menstruaciom elso napja febr. 1 Szexualis kapcsolatunk 4, 5 es 12-en volt. Tudjuk, hogy valoszinu 12-e a datum de szeretnenk tudni, hogy akar a masik ket napon is tortenhetett? Az elso terhessegi tunetek marcius elso napjan voltak. Enyhe hanyinger, petefeszek es meh kozotti teruleten eros nyilalasok, duzzadt erzekeny mellek. Elore is koszonom valaszat. B.K
Az orvos válasza:
Legjobban 8 hetes kor környékén készült ultrahang alapján határozható meg a fogantatás ideje, +/- 3-4 nap pontossággal. A többi jel akár hetekkel is tévedhet.


Móni2015-03-02 20:11:49
Kedves Doktor Úr! Olyan problémám lenne, hogy febr. 22-én kellett volna megjönnie a mensimnek. Aznap pár csepp vér volt csak. Teszteltem is múlthéten többször, de eddig nem volt pozitív tesztem. Kicsit fel voltam fúvódva, meg mintha kicsit kívánósabb lettem volna., Még most sem jött meg de nincsenek tünetek. Ön szerint lehet terhesség? Aktív nemi életet élek, szeretnénk férjemmel gyereket. Aggaszt a dolog, hogy miért negatív a teszt? Köszönöm előre is segítségét!
Az orvos válasza:
Javaslom, hogy kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Németh Kriszti2015-03-02 18:26:16
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a gonddal fordulok Önhöz, hogy lassan egy hete felfázással küszködök, de nagy fájdalmakkal. (Voltam vele orvosnál, de csak annyit javasolt, hogy ülőfürdőzzek.) De, hogy ez ne legyen elég, a menstruációm is késik, akkor kellett volna megjönnie, amióta a felfázásos gond is elkezdődött. (szóval lassan egy hete). Általában nem szokott sokat késni, változó, mert még mindig nem állt be pontosan (fogamzásgátlót nem szedek). Az volna a kérdésem, hogy a felfázás befolyásolja-e a menstruációm? Csináltam ma reggel első vizeletből egy tesztet, mely negatív lett, tisztában vagyok vele, hogy ez még nem mutathat valós eredményt, de mégis tudni szerettem volna, hogy nem-e vagyok terhes. Tudom látatlanul nem tud pontos dolgot mondani, de kérem, ebben az esetben mit gondol? Van félni valóm, a terhességtől? Várom válaszát, melyet előre is köszönök! Tisztelettel: Németh Kriszti
Az orvos válasza:
A felfázás befolyásolhatja a menzeszt. Ettől függetlenül a terhesség kizárása is fontos. (teszt, nőgyógyászati vizsgálat)


Ring2015-02-28 20:21:30
Tisztelt Doktor úr! 5-dik napja késik a nemvártam. Viszont szerdán még negatív volt az X-epil tesztem. Van még remény hogy albérlő van a pocakomban? Vagy csak kimarad ebben a hónapban. Bár fel vagyok fújódva és szinte 10 percenként pisilek. Hányingerem is csak esténként van az is csak 7-8 között. Derekam folyamatosan fájdogál nem vészes csak szokatlan. mellem nem igazán érzékeny, vagyis csak annyira mint máskor is. Előre is köszönöm a válaszát.
Az orvos válasza:
A teszt nem 100 %-s. Javaslom ismételje meg és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Nusi2015-02-26 16:44:58
Tisztelt Doktor Úr! 29 éves hölgy vagyok, jelenleg Németországban élek.Novemberben kezdtem el a Minisiston (10 Mikrogramm Levonogestrel/20 Mikrogramm Tthinylestradiol) fogamzásgátló tablettát szedni.Végigszedtem a 3havi adagot. Az egyetlen mellékhatás, amit észrevettem, hogy a hangulatom nagyon szélsőségessé vált, erős hangulatingadozások jellemzőek és a kedvem többször negatív/depresszív mint korábban. A nőgyógyászom szerint nem biztos, hogy mindez a tablettának tudható be, de próbáljak ki egy másikat. Ez pedig a Maxim (Ethinylestradiol 0,03 mg/ Dienogest 2,0 mg), amit az orvos javaslatára a Minisiston levelének utolsó szemét követő megvonásos vérzés első napján kezdjek meg. Ez tegnapelőtt történt meg. Kérdésem, hogy kell-e kiegészítő védekezést alkalmaznunk vagy a védelem azonnali? Mit kell tudnom a Maxim tablettáról(úgy értem összetevő, mi a különbség a Minisistonnal szemben)? Mit gondol, okozhatja a fogamzásgátló a hangulatingadozásokat? Köszönöm válaszát! Szép napot! Üdvözlettel: Nusi
Az orvos válasza:
A fogamzásgátló okozhat hangulatingadozást, a gyógyszerleírásban ennek szerepelnie is kell. Ha késés nélkül tér át másik tablettára, a védelem elvileg folyamatos.


Gaby2015-02-26 11:00:14
Kedves Dr. Úr! PMS tüneteim nagyon erősek,ezért elkezdtem szedni a barátcserje és kínai angyal gyökér kapszulát reggel és este,de hányingerem van,nem tudom,hogy egyáltalán létezik,hogy a kapszulától van?Barátcserje 300mg, angyalgyökér 150 mg. Köszönöm válaszát,Gaby.
Az orvos válasza:
Elképzelhető ilyen mellékhatás.


Betti2015-02-26 09:41:47
Kedves Doktor úr! 8 honapja szedem a jangee fogamzasgatlot. Vegig eleg gyenge volt mellette a megvonasos verzesem, de mult honapban kulonosen gyenge, es most nem is jelentkezett. Ezenkivul mas problemam nincs a tablettaval. Szeretnem megkerdezni, hogy mi a teendo ilyen esetben? Nagyon koszonom a valaszat! Tisztelettel: Betti
Az orvos válasza:
A menzesz elmaradása nem probléma, de a terhességet persze ki kell zárni.


Timi2015-02-24 16:51:42
3 hónapja volt nőgyógyászati nagyműtétem -méheltávolítás, (TAH,BSO,staging) Szerencsére utókezelésre nem volt szükségem. Most az a problémám, hogy a hüvelybemenetemnél érzek egy furcsa kidudorodást - ami más tünetet ugyan nem okoz, de idegesít hogy ott van. Nincs vizelettartási vagy széklettartási problémám sem, de nem tudom mitől lehet? S mi a teendő vele? Válaszukat előre is köszönöm: Timi
Az orvos válasza:
Keresse fel a műtétet végző orvost, aki a vizsgálat alapján ad válaszokat.


Erika2015-02-23 13:23:40
Kedves Doktor Úr! 4 éve van nemi herpeszem, nem jön elő gyakran, évente max. 2-3 alkalommal. Telviran krémet szoktam rá használni, de sok helyen olvastam hogy szedni kéne rá gyógyszert is és akkor lehet nem is újulna ki, vagy még kevesebbszer. Én csak a legelső alkalommal szedtem rá gyógyszert. Ezek vény nélkül kaphatóak vagy mindenképp orvoshoz kell fordulni? Vagy elég a krém is? A másik kérdésem pedig az lenne hogy mindenhol mást írnak mennyi ideig fertőz. Miután már elmúlt mennyi ideig kell még óvszerrel védekezni? Köszönöm a válaszát!
Az orvos válasza:
A Telvirán krém speciálisan a herpesz vírus ellen ható szer. lehet szedni általános immunerősítőt, de ennek hatékonysága kérdéses, és receptre lehet csak kapni. Ha az elváltozás szemmel láthatóan meggyógyult, akkor már nem fertőz, egészen a következő aktivizálódásig.


Horváth Barbara2015-02-22 15:54:40
Tisztelt Doktor Úr! 36 éves vagyok, két sikertelen lombikon túl, nagyon elkeseredtem mivel a lombikközpontban kértek egy NK arány és citokin vizsgálatot. A következőkben volt eltérés: T lymphocyta: 83 (62-81) T helper kymphocyta: 59 (28-57) Th1/Th2 citokin arány: 162 ( 47-94) Sajnos azt olvastam, ez a magas citokin arány korai vetélést, illetve megtapadási zavarokat okoz. A lombikközpontban azt mondták, erre nincs semmi olyan ami segítene. Azt kérdezném öntől, akkor sosem lesz gyermekem? Érdemes egy újabb lombikba belemenni? Gondolom ha esélytelen lenne, akkor nem indítanák el a következő lombikot. De ott minden futószalagon megy, én pedig kétségbe estem. Van esélyem? Köszönöm a válaszát. Tisztelettel: Barbara
Az orvos válasza:
A lombikközpontban a lehető legjobban ismerik az esélyeket, tehát ha elindítják a következő ciklust, akkor nyilván van esély.


Nagy Rebeka2015-02-18 17:48:02
Tisztelt Doktor Úr! 2 éve szedek Mistral fogamzásgátló tablettát. 19-én fogom elkezdeni a következő csomagot, azonban az előző csomagból a 2. héten elfelejtettem beszedni egy szemet. A betegtájékoztatóban leírtak szerint kiegészítő védekezést alkalmaztunk. A kérdésem a következő lenne, a következő csomag megkezdésétől, azaz 19-étől már ismét teljesen védett vagyok? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Nagy Rebeka
Az orvos válasza:
Ennyi idő után már valószínűleg helyreállt a védelem.


Judit2015-02-17 16:36:42
Tisztelt Doktor úr! A mesim már 11 napja késik, helyette barnás pecsételés volt. A terhességi teszt negatív ( már hármat csináltam). Az a kérdésem, hogy várjam-e meg a következő mesimet, hogy megjön-e, vagy menjek orvoshoz, esetleg valami bajt jelent ez? Válaszát köszönöm! Judit
Az orvos válasza:
Fontos, hogy bejelentkezzen nőgyógyászati vizsgálatra.


Zs2015-02-17 12:26:18
Tisztelt Doktor úr! 28 éves vagyok,szinte mindig napra pontosan rendszeres a ciklusom. Nem szedek fogamzásgátlót, az utóbbi időben megszakítással védekeztünk a párommal. Legutolsó mensesem 01.20-án kezdődött, és nem szándékosan (tehát nem vagyunk rajta a gyerek-dolgon), de pont félidőben (illetve az esedékes peteérés előtti napokban) többször együtt voltunk, és a váladékból ítélve a tüszőrepedésem is csúszhatott kb. 2 napot. Tegnap kellett volna megjönnie, de még csak előjele sem volt (nálam menses előtt jellemző tünetek: barnás váladék, hiszti, kívánóság, evés). Tegnap reggel negatív lett a teszt, de még mindig nem jött meg. Meddig várjak és mikor teszteljek újra, vagy menjek el a nőgyógyászomhoz? Ugyanis a lehetséges megtermékenyítés óta 3x voltam fogorvosnál, érzéstelenítőt is adott, illetve bölcsességfog húzás miatt fájdalomcsillapítót (Algopyrin, Donalgin) szedek. Ön szerint van arra esély, hogy terhes lehetek, vagy ha voltam is, akkor az érzéstelenítő és a gyógyszerek miatt már nincs? Ön mit javasolna? Köszönöm előre is válaszát!
Az orvos válasza:
A tesztet pár nap múlva érdemes ismételni nőgyógyászati vizsgálatra bejelentkezni kb. 1-2 hét múlva. Az érzéstelenítőtől nem kell tartania.


Cs2015-02-16 18:20:39
Tisztelt Dr.úr! Azzal a problámával fordulok önhöz,hogy 2 évigszedtem a Samba fogamzásgátló tablettát utánna azt megszüntették és írták helyette a Laurinát azt 3 évig szedtem, sajnos az nem nagyon volt elérhető a gyógyszertárban így kértem mást. Felírták a Milligestet, de sajnos nincs rám jó hatással, a testem felpuffadt mintha vízzel lenne tele,gyomor égésem és mellfeszülésem is van. Váltani szeretnék, de már nem tudom mi lennne a jó, alacsony hormon tartalmút szeretnék, de a laurinátol sajnos sokszor volt folyásom, és elég hízékony is vagyok nem szeretnék még több súlyfelesleget sem. Ön mit javasolna? Előre is köszönöm a választ.
Az orvos válasza:
Látatlanban sajnos igen nehéz megjósolni, hogy melyik hatóanyagra hogyan válaszol a szervezete.


Réka2015-02-16 00:55:54
Tisztelt Dr. Úr! 20 éves vagyok, fogamzásgátló tablettát szedek. 3 nappal ezelőtt egy elég kellemetlen dologgal kellett szembesülnöm. A kisajkamra egy borsónagyságú csomó nőtt, ami rendkívül fájdalmas. Van egy fehér pont is rajta, így próbáltam kinyomni, hátha egy pattanás, de rendkívül érzékeny ez a terület, így feladtam. Most Bepanthen kenőccsel kenem, de eléggé tehetetlennek érzem magam. Kérem adjon nekem valami tanácsot, amivel meg tudnám ezt a dolgot magamnak oldani, mert orvoshoz nem tudok jelenleg fordulni, mivel külföldön tartózkodom. Előre is nagyon köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
A leírás alapján könnyen lehet pattanás, vagy valami ahhoz hasonló mirigy gyulladása. Jóddal fertőtlenítse a környezetét rendszeresen, ha nem fakad ki, vagy nem gyógyul, akkor orvoshoz kell fordulnia.


Adrienn2015-02-15 08:20:26
Kedves Doktor Ur! Letapadt petefeszek: ahogy az orvos nagyjabol megmagyarazta, igaz en megannyit sem ertek hozza, mint On, a lenyeg, a petefeszkeim nem mobilisak, az endometriozis miatti osszenovesek eredmenye, hogy letapadtak a petefeszkeim, talan a belekhez vagy nem tudom, lovesem sincs, neten sem talalok semmit rola.
Az orvos válasza:
A petefészkek helyzetének nincsen köze a termékenységhez. Az összenövéseknek annál inkább. Az endometriózis ráadásul a petevezetékeket is tönkreteheti.


Dia2015-02-13 09:49:47
Diagnózis:I.dysplasia mediocris-maioris gradus epithelii portionis uteri(cin II-III,h-sil). Hpv fertőzés gyanúja portio laphámban.cervitis chronica. II.Cervitis chronica III.proliferatios fázis középső harmadának megfelelő endometrium. Ez még az előzőekben elküldött kérdésemhez.Ez is a szövettanon volt. Mit jelent?
Az orvos válasza:
Ez megerősíti az előző választ. A lényeg: a kimetszés nem történt biztosan az épben.


Dia2015-02-13 09:42:02
Tisztelt Dr.Úr! Volt egy loop konizációs műtétem és a szövettanon ez van :megjegyzés:dysplasticus laphámot a portioban a junctio területén,viszonylag kiterjedten észleltünk,mirigybe-terjedés jeleivel.Invasio nem mutatható ki. A kimetszés épben történt voltáról biztonsággal nyilatkozni nem lehet.
Az orvos válasza:
A leírás alapján újabb műtétre van szükség, ahogy ezt a műtétet végző kolléga nyilván mondta.


sykeva2015-02-13 09:19:38
Tisztelt Doktor Úr, 2OO8ban volt egy nem művi vetélésem, azóta nempróbálkoztam teherbe esni,(jelenleg 3O éves),2O13-ban volt egy laparoszkópiás műtétem, mivel endometriózist állapitottak meg meg nálam, decemberben a párommal elkezdtünk próbálkozni a baba dologgal, eddig semmi siker.a nőgyógyászom, ismét látni vélte az endometriózis jeleit, de annyit mondott próbálkozzunk még egy pár hónapot, felirta az Inofolicot.Sajnos nagyon sokáig nemigazán törődött azzal,hogy segitsen, mindig, próbálkozzon még szöveggel jött, görbém alapján sem mondott semmit, ezért szeretném megkérdezni, hogy esetleg Ön mondana e vmilyen információt...van e vmi baj, vagy teljesen normális. http://www.ciklus.hu/images/diagramok/fea0af7aa167431424d370ca7a0728be_150119_150213_1423785600_.png Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
A lehetőségeket a részleteket ismerő kollégával kell megbeszélnie, vagy új vizsgálatra és a teljes dokumentáció áttekintésére van szükség.


Katalin2015-02-12 14:42:16
Tisztelt Doktor Úr. Szeretnék egy kérdéssel fordulni Önhöz. 46 éves vagyok a férjem 50,van 3 gyermekünk (fiuk), de szeretnénk még egy kisbabàt. Azt szeretném kérdezni, hogy Ön szeint van még esélyem arra, hogy kisbabànk legyen???? Vàlaszàt előre is köszönöm. Üdvözlettel: Katalin
Az orvos válasza:
Esélye van rá, bár nyilván nagyobb kockázatot jelent. Hasonló korú kismamám több is volt, ők különösebb probléma nélkül szültek.


Melinda2015-02-12 13:03:56
Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy párommal babát szeretnénk. Két és fél évig szedtem fogamzásgátlót, 1 évig Gestomix tablettát, 1,5 évig Symiciát. Január óta nem szedek tablettát és január végén rendesen meg is jött a menstruációm. A kérdésem, hogy mikortól próbálkozhatunk babával?? Természetesen hogy semmi féle probléma nem merüljön fel a későbbiekben. Válaszát előre is köszönöm szépen! Üdvözlettel: Melinda
Az orvos válasza:
3 hónapos szünetet szoktam ajánlani. Ha előbb összejön, konkrét probléma akkor sem várható.


Könczöl Nóra2015-02-12 11:38:32
Üdv! Olyan kérdésem lenne, hogy szülés óta próbálkozom fogamzás gátlással, de sajnos a gyógyszer nem vált be, spiralt is kw kellett szedni mert nagyon erős görcseim voltak. Most hüvelygyűrűvel próbálkozom, de 2 hete nem múlik el a vérzésem. Kaptam mellé hormont még, nem tudom mi tevő legyek, kezdek félni valami komolyabb bajom van? 27 éves vagyok szeretnék még gyereket is. Köszönöm előre is válaszát.
Az orvos válasza:
Vizsgálat nélkül nem mondhatok újat.


Marina2015-02-12 00:05:37
Tisztelt Doktor Úr! Minerva fogamzásgátlót szedek, és a levél 12. napján kimaradt egy tabletta, amit a 13. napon, a szokásos időben szedtem be a 13. napival. Mi a teendő? Ha a hétvégén együtt leszek a párommal, nagy a teherbeesés veszélye? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Mindenképpen gondoskodjanak más fogamzásgátló módszerről, de a tablettát szedje tovább.


nikolett2015-02-11 21:09:20
Tisztelt doktor.úr!nagyon tanácstalan vagyok orvoshoz meg.nem merek menni!december 31.-én bevettem az utolsó.szem.fogamzásgátlót ( volina) 5 év után.január 4.-én megjott majd január.18.-an párommal együtt.voltunk megszakitassal ha jól számoltam kb akkor volt peteeresem.február 5.-én kellett volna megjonnie helyette 8.-an jelentkezett a.vérzésem egy fél napig.olyan volt reggel mintha kinyitottam volna a.csapot úgy folyt belőlem majd.a tampon Majdhogynem száraz volt.azóta a nap óta minden nap.sötét barna vér jön belőlem.de csak pár csepp a hasam nem fáj és.nem érzek.semmit a.tesztet 7.-én csináltam ami negatív lett.nagyon faradekony vagyok és.van h nagyon eszek van.h alig valamit.kérem segítsen bekem köszönettel
Az orvos válasza:
Jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Lilla2015-02-11 19:48:11
Üdvözlöm! Nekem olyan gondom lenne, hogy 9 hetes terhes vagyok, de nem látott még orvos, ugyanis most intézzük a TB-m. Valószínűleg 4 hét múlva tudok elmenni nőgyógyászhoz, de akkorra már 13 hetes leszek. Az nagy gond ha addig nem lát orvos? Lehet valami baja belőle a babának?
Az orvos válasza:
Baja nem lehet a babának, de ha valamilyen probléma van, akkor az később derül ki. Fontos a 13.héten végzett ultrahangos szűrővizsgálat.


Mária2015-02-11 17:11:28
Tisztelt Doktor úr! A következő lenne a kérdésem. Kb. 3 héttel ezelőtt egy eléggé kicsavart pózban ültem a széken, és tüsszentettem egy nagyot. Rögtön élesen megfájdult jobbra lent a hasam egy pontban. Fájt pár percig, aztán elmúlt. Később elő-elő jött, általában megerőltetéskor, vagy ha sokat ültem/ülök vagy állok egy helyben, de hanyatt vagy oldalt fekvésnél is előfordul. Ilyen szúrásszerű fájdalom, de van hogy tompán fáj, és nemcsak azon a ponton, hanem körülötte, mellette is időnként. Általában rövid ideig beleszúr, aztán elmúlik. Ha hosszabb ideig fáj, akkor tompán. És azóta rendszeresen hasmenésem van, de 1 nap csak egyszer megyek Wc-re, esetleg másnap, de szinte mindig hasmenés. Két ultrahangon voltam. Az egyik orvos azt mondta, hogy kezdődő lágyéksérv (ingvinális) lett bal oldalon, egyéb bajom nincs. De valahogy nem bíztam benne, mert nagyon felületesen vizsgált meg, és elmentem egy másik ultrahangra 1 héttel később. Ott az orvos alaposan megnézte az ultrahangot, és azt mondta, egyáltalán nincs semmilyen sérvem, viszont a bal petefészeknél lehetett egy külső ciszta, ami megrepedt, vagy esetleg gyulladás. A lelet szerint: "a bal petefészek kissé echoszegényebb, 24*20*26 mm-es, mellette lateralisan kevés folyadék is megfigyelhető. Vélemény: bal petefészek cysta ruptura utáni állapot, vagy gyulladás." Az lenne a kérdésem, hogy ezek után mit csináljak? Elmenjek nőgyógyászhoz? Ez a folyadék, ami kifolyt a petefészkem mellett, ez el fog onnan tűnni magától? Ha gyulladás, hogy derül ki, és kell-e rá valamilyen gyógyszert szedni? Kialakulhatott-e valamilyen másfajta sérülés, pl. beszakadhatott-e a petefészek (remélem nem), és annak a képét látta az ultrahangon az orvos? (Valamilyen sötét folt volt ott, de én nem értek hozzá.) Végül azt kérdezném, hogy ez kb. mikor fog elmúlni, vagy mit kell csinálnom? Köszönöm szépen a válaszát és elnézést, ha hosszú voltam. Mária
Az orvos válasza:
Nőgyógyászati vizsgálat nem ártana gyulladás kizárása céljából. Az ilyen körülmények között kezdődő fájdalom hátterében nem valószínű nőgyógyászati baj.


Szabo Noemi2015-02-11 14:13:10
Kedves Doktor Úr, bocsásson meg, hogy ilyesmivel zavarom, de bízom a szakértelmében, illetve a tapasztalataira lennék kíváncsi akövetkező kérdéssel kapcsolatban. 13het + 6 napos várandós vagyok, aminek nagyon örülünk párommal mert 8 éve várunk gyermekre. A 13.heti első komolyabb ultrahangon 5 mm-es NT tarkóredő értéket mértek(CRL: 71 és NB: 2)Emiatt azonnal genetikai szakrendeleésre és majdan 18.héten magzati echocardiographiara küldtek, a genetikai tanácsadáson magas kromoszómarendellenesség kockázat miatt chorion boholy mintavételt ajánlottak, amit meg is csinaltattam, tegnapi napon. azota jo es rossz fejlemeny is van, a rossz az, hogy a tarko redo meg magasabb volt a mostani uh-n, 6,5 mm, (ezen kivul az egyeb mert ertekek ezen a legutobbi uh-n:orrcsont lathato, magzatviz atlagos menny., szivmukodes szabalyos 153/min, normal hasi echogenitas, CRL 84 mm, BPD 26 mm, FL 11, 4 mm)ezutan egybol meg is csinaltak a chorion boholy mintavetelt,viszont epp a magas redo ertek miatt elkuldtek kombinalt teszt kereteben Papp-a es szabad b-hcg verszerum meresre is, s az viszont nem mutat bajt, teljesen jok az ertekek, a genetikus orvos igy mondta,Papp A: 1,26 es b-hcg 0,39. ezekre a genetikus mondta, hogy nem jeleznek kromoszoma rendellenesseget, ez viszont teljesen ellentetben all a meg magasabb, mar 6, 5 mm nyaki redovel. elnezest, hogy ilyesmivel zavarom, de doktor urnak mik a tapasztalataival, ekkora redovel van meg esely egeszseges babara, illetve milyen valoszinuseggel jelez ez az ertek esetleg mas, (nem Down, nem Patau nem Edwarsd tehat amiket ki tudnak szurni a mintavetelbol) genetikai rendellenessegeket, illetve esetleg autizmust, ertelmi serultseget, esetleg komoly szivfejlodesi rendelenesseget? Az utobbiakkal mind vallalnam a gyermeket (gyogypedagogiat tanulok s gyogypedagogiai gyermekotthonban is dolgozom) nagyon koszonve ram szant idejet s meglatasait, sudvozlettel, szabo noemi
Az orvos válasza:
PAPP-A és ß-HCG szint eredménye nem számottevő. Az elvégzett chorionbiopszia viszont 99 %-s valószínűséggel ad helyes eredményt, ez lesz a mérvadó.


B. Anikó2015-02-10 21:33:50
Tisztelt Doktor Úr! A fogamzásgátló szedésével kapcsolatban lenne szükségem tanácsra. Évek óta szedem a Symicia nevű fogamzásgátlót. Ebben a ciklusban 2015. 02.02-án kellett volna megjönni a megvonásos vérzésnek. De valami miatt megjött egy héttel korábban, tehát 2015.01.26-án. Ennek oka az lehetett, hogy a fogamra szedett Dalacin kapszulától gyomorbántalmaim lettek, és a 26-i vérzés előtt egy héttel, 2015. 01. 22-én hányással kezdtem a reggelt, és mivel a fogamzásgátlót este 10-kor szoktam bevenni, biztos kihánytam azt az adagot. A gyomrom vacakolt még 3 napig. Lehet, hogy emiatt jött meg hamarabb a vérzésem, megvonásnak érzékelte a szervezetem. Ezt pecsételő vérzésnek gondoltam, és szedtem tovább a gyógyszert a vérzéstől függetlenül is. És 02. 02-án, hétfőn, amikor a megvonásos vérzésnek kellett volna jönnie, nem jött meg semmi. Azon a héten kihagytam a gyógyszer szedését, vártam ugye a vérzést, és pénteken, a megszokottak szerint szedtem tovább az új levéllel. A kérdésem az, hogy most ugye már 5 szemet beszedtem, kell-e kiegészítő védekezést használnom, ha igen, meddig? Vagy így már védett vagyok a hónap további részében a nemkívánatos terhesség ellen? Köszönettel: B.Anikó
Az orvos válasza:
Még 4-5 napot javasolnék.


Niki2015-02-10 20:18:07
Tisztelt Doktor Úr! Ferb 8-án déu együtt voltunk a párommal óvszerrel védekeztünk de kiszakadt a párom még nem ment el és rövid időn belül megszakítottuk az eggyütlétet. Hétfőn 9-én reggel 8-kor vettem be escapelle tablettát. Ön szerint van okom aggódni a terhesség miatt?
Az orvos válasza:
Mindent megtettek, amit lehet. Elég kicsi az esély a hibára.


Adrienn2015-02-10 18:26:06
Kedves Doktor Ur! Onnek mi a velemenye a letapadt petefeszkekkel kapcsolatosan? Kisbabat szeretnenk, a letapadt petefeszkeimmel van egyaltalan lehetoseg a sikerre? Egyaltalan mit tudok tenni a letapadas oldasaert? Torna v.egyeb? Koszonom elore is a valaszat! Tisztelettel: Adrienn
Az orvos válasza:
Sajnos közel 30 év szakmai tapasztalatával nem tudom, hogy mit jelenthet a "letapadt petefészek".


Melinda2015-02-10 12:22:27
tisztelt Doktor Ur! Tanacsot szeretnek kerni.29 eves vagyok es egeszen tavaly 2014 szeptemberig normalis volt a menstruaciom.Azt tudni kell rolam h pajzsmirigy alulmukodesem van kozel 10 eve es mikor ez a betegseg elkezdodott akkor a menstruaciom nem jott meg fel evig,de utanna beallt es soha semmilyen problemat nem okozott egeszen idaig.Szeptemberben nem jott meg a menstruaciom csak egy nap volt pecsetelosen es egeszen novemberig nem jott meg csinaltam tesztet de negativ lett es elment vervetelre es par tesztre ami szinten negativ lett,parommal babt tervezunk kb tavaly szeptember ota.Szeptemberben volt az eskuvon es a stress hatasara gondoltam h kimaradt aztan octoberben elkezdet megjonni de ugy h 2 3 napos szakaszakban neha szex utan es csak pecsetelosen.ez november kozepeig tartott elment orvos es elkuldtek par tesztre es mivel en londonban elek itt nagyon sokat kell varni mint az eredmenyre es mint a vizsgalatra is.kozeben november vegen megjott rendesen elso 3 nap normalisnak tunt aztan utanan elkezdtek nagy darabok jonni amitol megilyedtem az elmult 1 het alatt viszt a menstruaciom megmaradt de lereducalodott elment orvoshoz es adta ra egy gyogyszert ami csokkentette a verzest de nem szuntette meg csak egy napig mivel nem hormon gyogyszer volt de a hormon gyogyszert nem javasoltak mivel meg varnom kelllett a rakszures erdmenyere.meg jott minden teszt erdemnyem, rakszures ,clamidia stb mind negativ voltam ultrahangon ami kimutatta, h kis apro cisztaim vannak.az orvosok it azt mondtak h azzal nem kell semmit sem csinalni adhatnak fogamzasgatlot mai szabalyozza a ciklusomat viszont akkor nem tudok therbe esni es azt nem akarom,ezutan kaptam egy hormon gyogyszert amire azt montak szedjem mig tart a menszeszem de ha mar elmulik hagyjam abba a szedeset.2 napi szedes utan abbahagytam.es egy hetig elmult a menszesem egy het utan megint megjott de csak torlessel taszodott 4 napig de aztan megduzzadtak a melleim es menstrualok 2 napja rendesen es gorcsolok is...most az a kerdesem h mit tegyek ha nem mulik el megint esetleg van e vmi megoldas. az orvos dietat javasult mert bmi magasabb es azt mondta h ha fogyok akkor elmulhatnak a cisztak es esetleg egy ev utani probalkozas utan elmehetek egy clinikara ahol segitenek h teherbe essek.mar ket hete oda figyelek magamra es dietazom kemenyen.mast javasol amit tehetnek? koszonom valaszat
Az orvos válasza:
Ilyen távolságból, és főleg vizsgálat nélkül nem tudok többet mondani. A testsúly csökkentése minden szempontból hasznos lehet.


Anna2015-02-10 12:09:05
Tisztelt Doktor Úr!Januárban voltam a nőgyógyászomnál rákszűrésen,és az eredményem CIN III-as lett,a doktor úr azt mondta 5-6 hetet kell várnom a műtétre,Ön szerint normális hogy ennyit kell várnom??nagyon aggódom!!!válaszát előre is köszönöm:)
Az orvos válasza:
Sok helyen nincs ekkora várakozási idő, de ez helyenként jelentősen eltérhet.


Varga Judit2015-02-10 08:37:51
Tisztelt Doktor úr! 5 napot késik a menzeszem, folyamatosan fáj a hasam, barnás foltok voltak a fehérneműmön. Örültem, hogy lehet baba, de a teszt negatív lett. Mi lehet a baj? Forduljak orvoshoz, vagy várjak még egy kicsit, és csináljak új tesztet? Válaszát előre is köszönöm! Judit
Az orvos válasza:
Megismételheti a tesztet és forduljon orvoshoz.


Anna2015-02-09 18:38:35
Tisztelt Dr.Úr! A háziorvosom láthatja a rendelőben a számítógépen a nőgyógyászaton vett esemény utáni tablettát?
Az orvos válasza:
A háziorvosi rendelő számítógépe általában nincs összekötve a szakrendelő rendszerével.


Katalin2015-02-08 12:16:41
Tisztelt Doktor úr! Azzal a problémával fordulok önhöz hogy 3 héttel ezelőtt abortuszom volt, a vérzésem elmúlt azóta de tegnap arra lettem figyelmes hogy megindult a tejem pedig kaptam gyógyszert rá hogy szedjem 4 napig a Brimocripin-Richter-t be is szedtem rendszeresen ahogy elő írták és nem tudom miért indult meg a tejem. Március 9.-én kell vissza mennem kontrollra és nem tudok megnyugodni addig hogy nincs e baj. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Osváth Katalin
Az orvos válasza:
Valószínűleg nem vagyok minden információ birtokában, mert sima abortusz után nem szokás Bromocriptint szedetni. Ha mégis kell szednie, akkor nem 4 napig, hanem a teljes felírt mennyiséget.


Katalin2015-02-05 16:46:14
Tisztelt Doktor Úr! 39 éves vagyok, a negyedik gyermekemmel vagyok 22 hetes várandós. Mindhárom előző csemete császárral született. Két kérdésem lenne: 1. A szeméremdombom pár hete csúnyán meg van dagadva, mintha a hasam folytatása lenne, az előző császáros heg alatt mintha vízzel lenne tele. Lehet,hogy ez sérv? Ha igen, mi csúszott oda ki? A magzatburok vízzel? Néha úgy érzem, a baba egészen a heg alá tud rúgni. Ki tudja oda dugni pl. a karját? S mi van, ha éppen leülök? Eltöröm az adott testrészét? Nagyon aggódom. 2. Két hete genetikai UH-on a kis fejében mindkét oldalon cisztát találtak. (Mko. plexus chorioideusban cysta látható.CPC l.u. minor anomalia. teendőt nem igényel). Mit jelent ez? Mikor tűnik el? Okozhat maradandó károsodást? Lehet, hogy fogyatékos lesz? Mikortól aggódjak, ha nem tűnik el? A többi gyermekem mind teljesen egészséges, kitűnő tanuló, okos gyerek. Semmi ilyesmi bajuk soha nem volt. Sajnos az orvosom nem törődik velem, elveszi a 10000 Ft-ot, aztán vizsgálat nélkül két perc alatt kidob, mondván úgysem lehet tenni semmit, sem a sérvvel, sem a cisztával. Kétségbeesésemben fordultam Önhöz, mielőbbi válaszát előre is köszönöm: Tisztelettel egy aggódó anyuka
Az orvos válasza:
1. Az elváltozást látni kell, csak vizsgálat után mondhatok véleményt. 2. Az úgynevezett plexus chorioideus cysta önmagában jóindulatú jelenség, utána gyakran nyom nélkül felszívódik. Bár előfordulhat, hogy más rendellenességgel párosul, de ilyen irányban nyilván nézétk a vizsgálat során.


dóra2015-02-05 11:24:25
Tisztelt Doktor Úr! A következő lenne a kérdésem. Dienille fogamzásgátló tablettát szedek, kb. fél éve már. A levél 3. hetében hányás-hasmenéses vírus kapott el néhány napig. A tablettákat azért "rendre" beszedtem, de a betegség miatt bizonytalan volt a felszívódása. (Azt tudom, hogy ilyen esetben kiegészítő védekezés szükséges.) A szünetem jövő héten lesz, de az érdekelne, hogy a 7 napos szünet után az új ciklusban ha elkezdem a következő gyógyszerlevelet, teljesen védett leszek-e? Vagy kell-e kiegészítő védekezés? A betegségem alatt AB-ot is szedtem.( augmentin) Köszönöm szépen válaszát, további szép napot kívánok Önnek! Dóri
Az orvos válasza:
Nehéz kiszámítani, de az első hét szedés után már biztosan helyreáll a védelem.


Dora2015-02-04 17:24:40
Kedves Doktor Úr! Olyan problémával fordulok Önhöz, ami már régóta foglalkoztat. 21 éves vagyok és sajnos folyamatosan küzdök a testsúlyommal, ezért is vagyok bizonytalan ezzel a témával kapcsolatban (még akkor is ha rendszeresen sportolok és odafigyelek az étkezésre is). A védekezési módszerek közül ezért nehezebb is választanom. Az óvszer alkalmazása nem bevált módszer nálunk, ezért is gondolkoztam el a fogamzásgátló-tablettán illetve a gesztagénes fogamzásgátló injekción. Utóbbiról érdeklődnék leginkább. Mennyire ajánlott ez az injekció egy fiatal korú még szülés előtt álló nőnek? Illetve ha a későbbiekben gyermeket szeretnék vállalni, mennyiben akadályoz meg? Természetesen utána olvastam nagyon sok internetes oldalon, voltak közte használható információk is. Az olvasottak alapján ez a módszer áll hozzám a legközelebb, hiszen nincs mellfeszülés,hízás és a libidó sem változik. Ez mennyire hihető információ? És a havi vérzés is betud állni rendszeresen ahogy normál esetben történik vagy kimarad? Válaszát előre is köszönöm!!
Az orvos válasza:
Ilyen fiatal korban nem igazán ajánlott az injekció. Mellékhatásai természetesen ennek a módszernek is vannak. Hosszabb magyarázatot nőgyógyásztól személyesen kaphat.


bea2015-02-04 07:40:08
Kedves Doktor Úr! Olyan kérdésem van,hogy általäban 2-3 napig tartam a mensesem és idöben meg van,de utoljára 1 napig volt meg és utána semmi.Hanem 2nap múlva reggel volt egy pici barnás folyás és azóta semmi.Lehetek terhes v más van a háttérbe?
Az orvos válasza:
Lehet terhes, lehet más. Csináljon tesztet és jelentkezzen nőgyógyászati vizsgálatra.


kitty2015-02-03 20:34:25
Jo napot! 15 napja kesik a menzeszem.hanyinger,szedules,mell erzekenyseg,gyakori vizeles. A mellembol jott ma par csepp valami. Mar van 3 halvany pozitiv tesztem. Ez mar lehet terhesseg? A ferjemmel 1 eve tervezzuk a babat.remelem most sikerult. A valaszt elore is koszonom! Kitty
Az orvos válasza:
Ha terhességi tünetei vannak és pozitív a tesztje, akkor jó eséllyel várandós.


Barbi2015-02-03 19:10:17
Jó estét kivánok.Lenne egy kérdésem 1,5 éve szedem a rigevidon fogamzásgátlót ,soktól hallottam már hogy egy hónap szünetet kell hagyni évenet,3 évente? És szeretném öntől megkérdezni doktorúr ,hogy igen is kell szünetet hagyni egy hónapot vagy többet ?Ha igen mennyi időnként ? Köszönöm.
Az orvos válasza:
Nem kell szünetet tartani, sőt mint már évekkel ezelőtt kiderült, inkább ártalmas, mint hasznos.


Olajos Eszter2015-02-02 22:38:01
Tisztelt Doktor úr! Abban szeretném a tanácsát kérni, hogy hogyan célszerű egyik fogamzásgátlóról a másikra váltani. 13 éve szedem a Novynettet, de bőrproblémák miatt a Volina-ra szeretnék áttérni. Az nem tiszta, hogy az utolsó tabletta beszedése után tartsam-e a 7 napos szünetet, és a 8. napon a Volinával kezdjem, vagy pedig ne is tartsak szünetet, és az utolsó Novynette után rögtön vegyem be az első Volinat. Köszönöm a válaszát!
Az orvos válasza:
Ilyen váltásnál tartsa meg a 7 napos szünetet.


Adrienn2015-02-02 15:27:40
Tisztelt Doktor Úr! Tri-Regol 21+7 fogamzásgátlót szedek már 4 éve. Mindig napra pontosan megjön. Ebbe a hónapba 2 héttel a menzesz előtt barnás váladékozás volt, aztán már vérzés egyre több. Most is azóta folyamatosan, és csak 2 nap múlva kellene rendesen megjönnie. A barnás váladékozás megjelenése előtt 1 héttel antibiotikum kúrám volt. De szerintem ettől ennyi vérzés nem lehet. A gyógyszert ugyanúgy szedem. Kérdésem, hogy ez mitől lehet, és mi lehet az ok? Addig míg vérzésem még nőgyógyászhoz sem tudok elmenni. Mitévő legyek? Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Az antibiotikum esetleg befolyásolhatta a gyógyszer lebomlását és hatásosságát. Javaslom kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Nagyné Tímea2015-02-02 14:35:11
Tisztelt Doktor Úr! Tini korom óta rendszertelen a menzeszem, de az orvosom le tudta azzal, hogy sok bennem a férfi hormon, és ha babát szeretnék előtte beállítják majd a hormonszintemet. 27 éves vagyok, elhatároztuk, hogy ideje lenne belevágni a gyerekvállalásba. El is mentem a dokimhoz. Közben közel 25 kilót híztam és az államon is durva szőrszálak jelentek meg. Én is és az orvosom is PCO-ra gyanakodtunk, de a hüvelyi ultrahang nem mutatta ki. Viszont a doki szerint nincs tüszőérésem és az endokrinológiára irányított + fogyjak szöveg. Így mivel hormonpanell vizsgálatra nem egyszerű bejutni febr. 17-ig aggodalmaskodok, hogy lehet e kisbabám. Szeretném ha felvázolná mire számíthatok... Előre is ksözönöm válaszát
Az orvos válasza:
Ez a hely túl kevés ahhoz, hogy a saját orvosánál többet tudjak mondani.


Ami2015-02-02 00:55:15
Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdésem lenne önhöz,hogy januán 8-án el kezdtem szedni a Symicia fogamzásgátlót (menstruáció 1.napján),de ezt csak 2 hétig tudtam szedni mert nagyon rosszul voltam tőle így abba hagytam a szedését.Aztán ismét megjött 22-27-ig.Az lenne a kérdésem hogy 2 hét szedés után védett vagyok,vagy teherbe eshetek nem ad védettséget?
Az orvos válasza:
Védelmet így nem ad a gyógyszer és az előírttól eltérő szedés miatt vérzési zavar is kialakulhatott.


Tálas Ágnes 2015-02-01 00:17:06
Tisztelt Doktor úr! Azzal a kéréssel fordulnék Önhöz, hogy tanácsot kérjek. A vőlegényemmel 3 évig tartó kapcsolat után külön váltak útjaink, majd ezt követően még az elmúlt 2 hónapban folytattam a fogamzásgátló szedését (Belara). Egy hete volt az utolsó menstruációm és abbahagytam a gyógyszér szedését, azonban időközben mégis újra visszataláltunk egymáshoz... A kérdésem az lenne, hogy a fogamzásgátló további szedése a következő menstruációkor esedékes, óvszert nem használhatunk, mennyire hatásos a hormonmentes fogamzásgátlás? Illetve Ön mit ajánlana ebben az esetben? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Sokféle hormonmentes módszer létezik. Ha az óvszert nem vesszük, akkor a helyi spermaölő nyújt elegendő védelmet.


Szabóné Tilli Andrea 2015-01-30 11:10:43
Tisztelt Doktor úr. Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy a férjemmel kisbabát szeretnénk, mostmár lassan egy éve probálkozunk. Nagyon rendszertelen a menstruációm mert 29. és 42. Nap között szoktam menstruálni. Nőgyógyászom felírta a clostylbegitet amit be is szedtem és nőgyógyászati vizsgálat kimutatta a peteérést ami január 13.- án volt. Az lenne a kérdésem hogy ha december 30.- án menstruáltam akkor korai-e terhességi tesztet csinálnom?
Az orvos válasza:
A tüszőrepedés után legalább két hétnek kell eltelnie, tehát már érdemes.


Jegesi Csilla2015-01-28 20:42:16
Tisztel Doktor Úr! én vashiányos anémiaban szenvedek 9 éve amit gyógyszerrel sikeresen egyensúlyban tudok tartani illetve 2 üregű (szív alakú) a méhem. olyan kérdésem lenne hogy ezektől függetlenül teherbe tudok-e esni, illetve mekkora az esélye annak, hogy a terhesség alatt, illetve a szülésnél fellép valamilyen probléma?! milyen kockázata van ezeknek a rendellenességeknek? várom válaszát! üdv:Jegesi Csilla
Az orvos válasza:
Sajnos a méh ilyen típusú fejlődési rendellenessége miatt gyakoribb a vetélés és a koraszülés. A fogantatást igazából nem befolyásolja.


Campec_Dolores2015-01-27 12:03:00
Kedves Drúr! Kb. 2 hete volt a menzeszem, múlthét csüt péntek és tegnap nagyon erõs vérzésem volt, kb olyan mint amikor megjön. Egy darabig folyt utána elmúlt. Ez a tüszõrepedés? De nagyon ömlött belölem. Még nem volt kapcsolatom és elég közel vagyok a 30hoz. Talán van ehhez köze? Elõre is köszönöm válaszát.
Az orvos válasza:
A vérzési zavar okának kiderítéséhez nőgyógyászati vizsgálatra van szükség.


farkas kitti 2015-01-26 17:33:29
Kedves dr úr nagyon köszönöm válaszát még egy kérdésem lenne hogy nekem vese kövem van ez hatással van a mestruáciòra és a teherbe esést . Akadályozza válaszát előre is köszönöm
Az orvos válasza:
Vesekő egyiket sem befolyásolja.


Éva2015-01-25 23:21:17
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném kérdezni,hogy a terhességi tesztek kimutatják még a 3-4 hónapos terhességet?Köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
Nagyobb terhességet is kimutathat a teszt.


Zita2015-01-25 21:47:29
Tisztelt Doktor Úr! December 15-én vettem be Escapelle tablettát. Előtte december 5-étől kezdve, utána jan. 1-jétől kezdve menstruáltam (5-5 napot). Akkor nagyon sok MagneB6-ot szedtem, rendkívül ingerlékeny, feszült, ideges voltam, a MagneB6-tól megnyugodtam (napi 3 tabletta után), kívántam az avokádót, amiben sok B-vitamin van. A héten megint előjött ez a rendkívüli ingerlékenység (két nap alatt 6 szem MagneB6-ot vettem be - sem én, sem a környezetem nem tud tolerálni egyébként. Máskor nem vagyok ilyen. Nem vagyok kitéve stressznek sem.). Lehet ez az Escapelle mellékhatása vagy terhes lehetek? Köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
Mindkettő elképzelhető. Csináljon terhességi tesztet és jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Nikolett2015-01-23 17:52:25
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megtudni,hogy abortusz után mennyi időt kell várni,ha gyermeket szeretnék? Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Általában 3 hónapot szoktam ajánlani.


Bernadett2015-01-23 11:25:27
Üdvözlöm, Először is szeretnék információt kapni az állapotomról, amennyiben ez lehetséges. Megkereshetném a nőgyógyászomat is ezzel kapcsolatosan, de benne elvesztettem a bizalmam és hozzá többet nem szeretnék sem menni, sem véleményt kérni tőle. Viszont más nőgyógyászom egyenlőre nincs. A problémám az lenne, hogy októberben elmentem nőgyógyászhoz, mert nem jött össze a baba és gondoltam kivizsgálom magam, nem próbálkozok egy évig, mert ha gond van, azt jó lenne mihamarabb orvosolni. És hát ki is derült, hogy gond van, a doktornő azt mondta nincs peteérésem. Az első fura kérdése az volt, hogy mennyire sürgős ez nekem, foglalkozzunk vele most vagy ráér? Ez elég érdekesen hangzott egy Orvos szájából. De ez lényegtelen is, elküldött hormonvizsgálatra és azt mondta kezdjem el szedni a hormeel S cseppeket. Elkezdtem szedni a cseppet és elmentem hormonvizsgálatra is. Novemberben mikor az eredményekkel visszamentem felírta nekem a clostilbegyt tablettát és azt mondta, ha a 3. hónap után is megjön menjek vissza hozzá. Az első clostylbegitet novemberbe vettem be akkor csak egy tablettát kellett 5 napig, 5-9. napig. Majd ezt követően decemberbe már kettőt vettem be ugyanúgy az 5-9. napokon. Azt tudni kell, hogy végre novemberben és decemberben már örültem, mert a menstruációm úgy tűnt kezd beállni (27 illetve 29 napra jött meg), továbbá a reggeli hőmérsékletem is szépen beállt. Ezalatt azt értem, hogy az elvileges peteérésem után (amiről nem tudom volt -e vagy sem) a hőm megemelkedett és 5-8 napig ugyanazt a hőmérsékletet mértem. Tehát egyáltalán nem mondhatom hogy cikkcakkos lett volna a görbém. Azonban januárban valami történt. A hőmérsékletem az elvileges peteérésem után nem emelkedett meg, teljesen cikkcakk volt az egész, Közben én azt hittem volt peteérésem, mert volt hirtelen hőcsökkenés, csak aztán nem emelkedett meg, mint előtte. Majd aztán hirtelen ezelőtt 10 nappal megint megemelkedett és a mai napig magas is volt, mikor ma megint 4 tized fokot csökkent. Azonban utoljára december 22-én jött meg. Ma reggel csináltam egy tesztet, ami negatív lett. És most tanácstalan vagyok. Nem tudom mi lehet a baj? Olvastam a clostilbegytről, a mellékhatásairól és aggodalommal tölt el a dolog. Biztos vagyok benne hogy nincs petefészek-daganotom és ha esetleg cisztám van, akkor az nagy valószínűséggel majd felszívódik, tehát nem kellene aggódnom, de én mégis aggódom. Főleg, hogy a doktornő nem ellenőrzött a clostilbegyt szedése mellett. Tud nekem segíteni, hogy most mi lehet a gond? Ennyit késik, vagy valószínűleg valami hormonális vagy egyéb problémám adódott? Segítségét és megértését előre is hálásan köszönöm! Lajhó-Gáspár Bernadett
Az orvos válasza:
Hogy részletes választ adjak, értékelni kellene az eddig végzett vizsgálatokat, ébredési hőmérséklet, a hüvelyi ultrahangon követett tüszőéréseket. és persze nem zárható ki, hogy a menzesz késése örömteli esemény hírnöke. A teszt nem mindig ad helyes eredményt. Ha úgy gondolja hívjon és jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


farkas kitti 2015-01-23 09:40:15
Kedves Dr.úr én 17éves vagyok és lehet hüje kérdés de ha Pl:20-án jönn meg akkor másik hònapban is 20-án kell mert amúgy mindig rendszertelen a menstruációm válaszát előre is köszönöm
Az orvos válasza:
A ciklus hossza átlagosan 28 nap, de ettől eltérő is lehet. A naptári hónapok pedig általában 30-31 naposak.


Dia2015-01-23 08:23:21
Tisztelt Hölgyem/Uram, azért fordulok ez úton is Önhöz, mert aggódom édesanyám (48 éves) miatt. Pontosan egy éve mióma miatt távolították el a méhét. Most voltunk egy éves kontrollon és találtak nála a bal petefészekben egy 3 cm-es cisztát. 3 hónap múlva kell visszamenni. Érdeklődni szeretnék, hogy nem lenne érdemes egy hormonvizsgálatot elvégeztetni? Honnan tudja az orvos, hogy ez jó vagy rosszindulatú? Ultrahang alapján látható? Nem lenne érdemes azonnal eltávolítani a petefészkeket? Várom a válaszát. Üdvözlettel, Dia
Az orvos válasza:
Több módszerrel lehet valószínűsíteni, hogy a ciszta milyen jellegű, de biztosat csak műtéttel lehet, aminek persze megvannak a maga kockázatai. A hormonvizsgálat nem tartozik ezek a módszerek közé.


Rita2015-01-22 17:45:25
Tisztelt dr úr! 37 éves vagyok és tervezünk a férjemmel harmadik babát! A vérnyomás problémámra tritacét szedek! A kérdés az lenne,hogy a terhesség előtt kell e már gyógyszert váltani vagy akkor mikor már diagnosztizálható a terhesség! ÉS szeretném megtudni,hogy nőgyógyász vagy a házi orvosom fogja felírni a terhesség alatt is szedhető vérnyomás csökkentőt?? Köszönöm!
Az orvos válasza:
Érdemes lenne háziorvosával már most beszélni esetleges gyógyszer átállítás miatt.


Erőss Szilvia2015-01-22 11:57:10
Tisztelt Doktor Úr!! 1, 5 éves kisfiamat december 28-án választottam el teljesen(csak este,éjjel szoptattam 1 éves kora ota és a szoptatás alatt nem volt menstruáciòm). Mióta leválasztottam volt középidős hasfájás,de vérzés nem. Terhességi teszt negatív. Kérdésem az lenne,h mikor forduljak orvoshoz ezzel a problémával? Köszönettel: Szilvia
Az orvos válasza:
1 hónap letelte után, vagy ha terhesség gyanúja merül fel.


Fanni2015-01-21 19:15:00
Jó Napot! Kinövéseket észleltem magamon, elmentem orvoshoz. A doki megállapította, hogy Hpv- m van és azok bizony comdylomas csomók. Condyline ecsetelést és Isoprinosine javasolt. Az ecsetelésre el is múltak a szemölcsök. A gyógyszerszedést folytatom ami ugy 3x 2 szem 2 hétig és utána 2 hét szünet ezt 3 szor megismételni. Az lenne a kérdésem, hogy most tünetmentes vagyok, de attól még fertőzök?? Az orvoshoz a kezelést befejezően visszamegyek 100 % osan meg tudja mondani, hogy fertőző vagyok e még vagy sem?? Nem szeretném tovább adni semmiképpen sem, csak erről sajnos nem kaptam megfelelő felvilágosítást, azért érdeklődöm. Meg olyanokat olvastam, hogy mindig hordozó marad az ember .. akkor sohasem élhetek normális szexuális életet már ..anélkül, hogy fertőznék??
Az orvos válasza:
A gyógyulás után nem fertőz, de a vírus attól még nem tűnt el. Bármikor aktivizálhatja magát, és akkor újra fertőzhet. Ennek igazán korai tünete sajnos nincs.


Timea2015-01-21 10:49:37
Tisztelt Doktor úr! Holnap leszek 13.hetes várandós. Utrogestan tablettát szedek napi 3x2 adagban.Ugy tudom hogy most már leállhatok a szedésével csak azt nem tudom , mert milyen ütemben kell leépíteni? Köszönettel Tímea
Az orvos válasza:
Több nap alatt, az adagot csökkentve, a részleteket beszélje meg kezelőorvosával.


Kiss Marianna2015-01-20 15:15:00
Tisztelt Dr. Turcsányi Attila! Először is köszönöm segítőkész válaszát. Múlt hét vasárnap késő este megjött a menstruációm, viszont hétfőn reggel tudtam megvásárolni a hüvelygyűrűt. Nem probléma,hogy hétfőn délelőtt tettem fel? A másik kérdésem, az lenne,hogy mikortól lehet biztonságosan szeretkezni-hogy védjen a gyűrű?! Betegtájékoztató szerint 7nap eltelte után...viszont felmerül bennem a kérdés,hogy olyan gyorsan van már hatása?! Hüvelygyűrű előtt én sohasem szedtem fogamzásgátlót...7nap elegendő,hogy biztonságos legyen?!Ha hétfőn tettem fel- menstruációs ciklust le kell ebből számolni, vagy azzal együtt 7nap? Menstruáció után nem kell letisztítani a hüvelygyűrűt és úgy visszahelyezni?! Köszönöm érdemi válaszát! Tisztelettel
Az orvos válasza:
Nem hiszem, hogy a vasárnap helyett hétfőn délelőtt felhelyezett gyűrű probléma lenne, de a biztonság kedvéért az általam szokásosan ajánlott 10-12 nap helyett két hetes kiegészítő védekezést javasolnék.


Mona2015-01-18 09:44:21
Tisztelt Doktor Úr! Egy iamna nevű fogamzás gátlót keztdtem el szedni ..Tegnap este betegedtemeg de csak ma reggel tudtam bevenni..Az probléma?És az befolyásol valamit hogy nem azt a gyogyszert szedtem be amin az all hogy vasárnap hanem más?
Az orvos válasza:
Az elmaradt tabletta 12 órán belül következmény nélkül pótolható.


Vörös Vivien 2015-01-17 20:01:45
Tisztelt Doktor úr! Olyan kérdésem lenne november 28 an bennem ragadt az óvszer nem vettem be esemény utána tablettát 4 tesztet csináltam az utolsó január 3 an mikor pont megjött reggel Meg csináltam a tesztet délután megjött aznap el is kezdtem a symicia gyógyszert de a meg mindig folyasom van barnás véres és a mellem is fáj mi lehet a probléma ? Nem lehetek terhes ?
Az orvos válasza:
Javasolom jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Kitti2015-01-17 13:51:30
Tisztel Doktor Úr! A kérdésem a következő lenne: múlt héten tartottam az egy hetes szünetet a fogamzásgátló szedésében, ezen a héten hétfőtől kezdtem szedni a fogamzásgátlót. tegnap (pénteken) bevettem a megszokott időben a tablettát, de már éreztem, hogy nem vagyok jól, és kihánytam körülbelül két óra múlva. Utána rögtön bevettem egy pótot. Ez okoz valamilyen problémát, vagy kell változtatni valamit a szedésén? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Ha a pót-tabletta bent maradt, akkor ez elvileg nem okoz gondot.


Évi2015-01-16 12:48:20
Tisztelt Doktor Úr! Nagymamámnál és édesanyámnál nagyon korán jött a menopauza. Nagymamámnak extrém korai, tehát 40 éves kora előtt végleg elmúlt a menstruációja, édesanyámnak pedig 45 éves kora körül. 29 éves vagyok és tavaly óta rendszertelen a menstruációm (ez azt jelenti, hogy 27 és 37 nap között jelentkezik, bár volt olyan 3 hónap is egymás után, hogy szépen 28 napra jött). Hál'Istennek még sohasem maradt ki egy hónap sem, de szerintem ez a néhai 10 napos ingadozás nem normális. Azt hozzátenném, hogy végülis sohasem volt teljesen rendszeres, de az eltérések max. 2-3 naposak voltak, nem 10. Tíz napos késés 3-4 évente 1x fordult elő, most pedig fél év alatt 3x is! Több tünetem is van, egyet említenék meg: amikor 33-37 napos a ciklusom, a menstruáció előtt, (körülbelül a 24. naptól kezdődően) majdnem 2 egész számot is növekedik a mellem (és feszül), ami a menstruáció első napjáig fennáll. Olyankor abba a melltartómba, ami amúgy nagy rám, szinte bele sem fér a mellem. Ez nekem kicsit ijesztő, ilyen sohasem volt, maximum feszült és kicsit megduzzadt! Olvastam egy ilyet egyik kollégája oldalán a menopauzával, azon belül a mellnövekedéssel kapcsolatban: "Oka a tüszőrepedés elmaradása, ami miatt a szervezetében csak sejtosztódást serkentő ösztrogének termelődnek, de sejtosztódást gátló progeszteron nem." Maga szerint komolyan vegyem a tüneteket és lehetséges, hogy 28-29 évesen elkezdődött? Még nincs babám, de nagyon szeretnék! Félek! Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel, Évi
Az orvos válasza:
Nem túl valószínű, hogy a menopauza kezdődne. Ha félelmei vannak talán érdemes lenne nőgyógyászati vizsgálatot kérnie.


Mariann2015-01-15 19:29:37
Üdvözlöm!Az lenne a kérdésem hogy a lindinette20 fogamzàsgàtlótol lehet e magas a màj érték.Vagy mi okozhatja.Köszönöm vàlaszàt.Mariann
Az orvos válasza:
A fogamzásgátló okozhat kárt a májában, minél előbb keresse meg háziorvosát.


Horváth Krisztina 852015-01-14 12:14:08
Segítséget szeretnék kérni hogy milyen fogamzásgátló gyógyszer lenne az ideális számomra! Olyat szeretnék aminek kicsi a hormontartalma mert dohányzom 30 éves vagyok és visszérre hajlamos viszont viszonylag könnyen teherbe eshetek eddig öt terhességem volt. Van két gyermekem. korábban szedtem fogamzás gátlót, két éve hagytam abba mert már nem tudtam sexuális életet élni szinte nőiesnek sem éreztem magam. Ez tri regol volt de félek újra kezdeni ezzel, ez elég nagy hormont tartalmazott, amennyire tudom. Jelenleg mivel kapcsolatban élek szeretném magam biztosítani hogy nem lennék véletlen újra terhes. Ön mit ajánlana? Köszönöm: Krisztina
Az orvos válasza:
Sajnos írásban nem tudok tanácsot adni, javaslom jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Kiss Viktória2015-01-14 11:06:08
Tisztelt Doktor Úr! 37 éves vagyok egy gyermekem van. 2014 dec. 1-én jött meg utoljára normálisan a menstruációm. Dec közepén volt egy közti vérzésem ami 3 napig tartott, gyengének mondható volt. Dec 26-án kaptam egy hasmenést, ekkor vettem észre, hogy megjött, de ez csak 1 napig tartott. Ezután csak elég erős barnás folyásom volt, amiben darabok-cafatok voltak. Az ünnepek után is tartott még, felhívtam a nőgyógyászatot, azt mondták vegyek terhességi tesztet, negatív lett. Mire orvoshoz eljutottam volna jan. 8-án megjött, ami azóta is tart kb. 3. napos menstruációm van folyamatosan, ami nem múlik. Görcseim nem voltak, de a hasamat érzem - nem mondható fájdalomnak. Lehet-e ez hormonális zavar vagy valami más? Illetve az orvos vérzés közben is vizsgálhat? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Ha ilyen probléma áll fenn, javaslom keresse fel kezelőorvosát.


Tóth evelin2015-01-12 20:55:10
Tisztelt DoktorÚr! Egy olyan problémával fordulok Önhöz hogy az utolsó menstruációm ami normális is volt november 22 én volt majd December 29 én 1 napos barnázás majd január 2 án minimális vérzésem volt azóta semmi csináltam 2 db terhességi tesztett de mind a kettő negatív lett páromal folyamatossan védekezés nélkül vagyunk együtt utoljára január 3 án voltunk így együtt Gondolhatok terhességre? ha igen miért negatív a teszt? Válaszát előre is köszönöm!!
Az orvos válasza:
Mindenképpen ajánlatos nőgyógyászati vizsgálatra bejelentkeznie.


Ditta2015-01-12 17:56:06
Tisztelt Dr. ÚR !! Negatív citológiánál , mely folyamatosan így van, és fél évente járok szűrésekre , minden rendben van nőgyógyászatilag is, sokat olvasok a hpv-ről , de nálam eddig ez nem fordult elő, negatív p2-es citológiánál nem fordulhat elő, mert a doktor azt mondta, hogy a negatív p2-es citológia rendben van mindenképpen, Ön szerint is??? köszönöm a válaszát-- Ditta
Az orvos válasza:
Bár a szakmai ajánlások szerint a P kezdetű eredmények használata már nem ajánlott, mert pontatlan, de a P2 normális eredmény. Rákszűrés, ha nincs kóros előzmény, akkor évente ajánlatos.


Szilvia2015-01-12 15:02:19
Tisztelt Doktor úr! 49 éves kétgyermekes nő vagyok.December 19-én menstruáltam,szokásos volt minden,de a 6. nap után is minden nap pecsételő vérzésem volt.Január 5-én ismét megjött a menzeszem, 5-6 nap, de sajnos most is ugyanúgy minden nap pecsételő vérzésem van.Az orvosom szabadságon van,tudom, hogy el kell mennem, de azért kérem megtisztelő válaszát,ilyen esetben elkerülhetetlen a kaparás? Vagy gyógyszer lehetséges? Köszönöm válaszát, maradok tisztelettel Szilvia
Az orvos válasza:
Vizsgálat nélkül felelőtlenség nyilatkozni, a vizsgálat mindenképpen szükséges.


Kriszti2015-01-12 12:42:03
Tisztelt Doktor úr! 21 éves lány vagyok, 2012 óta szedek Milligest fogamzásgátlót. Tavaly novemberben egy személyes ok miatt(úgy tűnt, vége az addigi kapcsolatomnak) úgy döntöttem, hogy nem kezdek bele a következő levél szedésébe. Aztán csitultak a kedélyek, és úgy voltam vele, hogy egy hónap szünet után folytatom a gyógyszer szedését. Így megvártam a menstruációm első napját (szerencsére egészen pontos is volt annak ellenére, hogy előtte 2,5 évig szedtem fogamzásgátlót) és első napon be is vettem az első szemet. 9. naptól már nem használtunk kiegészítő védekezést,utólagosan gondolkodtam, hogy nem lehet-e ebből gondom? 15. nap körül némi alhasi fájdalmam volt, illetve a 16-17-18. napnál picit lazább a székletem. Több orvost is kérdeztem, van aki két hetet, van aki egy hetet, van aki az egész hónapot javasolva, hogy kiegészítő védekezést kellene még használni, azonban volt olyan is, aki azt mondta, az első naptól védve vagyok, illetve ezt írja a tájékoztatóban is. Vizsgaidőszakban vagyok, szóval stresszelek eleget enélkül is, örülnék egy megnyugtató válasznak :) De főként őszintének :D Akkor vélemény szerint nem kell aggodalmaskodnom emiatt, és a továbbiakban sem kell már kiegészítést használnunk( azóta nem voltunk együtt, de ha lesz rá alkalmunk, szeretnénk)? A tünetek szerintem a folytonos idegeskedés miatt lehetnek (több vizsgám is van a napokban, illetve meg is rémültem az esetleges terhesség gondolatától) Ezen a héten csütörtökön ér véget az első levél szedése. (Előzőekben mindig a szünet 4. napján, hétfőn jelentkezett a vérzés, így most is akkorra várom, tehát pont egy hét múlva) Köszönöm előre is a választ! Üdv: Kriszti
Az orvos válasza:
Ha a menzesz első napján kezdte a gyógyszer szedését, akkor 10-12 nap után várható a védelem. Reméljük a vérzés időben jelentkezik, és a 9. napon nem történt semmi, de ezt biztosan nem tudhatjuk.


Rácz Edit2015-01-12 12:10:59
TISZTEL DOKTOR ÚR!! Rendszeresen járok nőgyógyászhoz és a citológiám folyamatosan negatív p2-es de néha egy-két alkalommal előfordul hűvelygyulladás, a negatív p2-es citológia rendben van?? ÖN szerint évente, vagy fél évente járjak szűrővizgyálatokra... Tisztelettel-- Ditta
Az orvos válasza:
Bár a szakmai ajánlások szerint a P kezdetű eredmények használata már nem ajánlott, mert pontatlan, de a P2 normális eredmény. Rákszűrés, ha nincs kóros előzmény, akkor évente ajánlatos.


Lotti2015-01-12 11:30:46
Kedves Doktor Úr! Ezúton szeretnék egy kérdéssel fordulni Önhöz. December 26-án vágtunk bele a babaprojektbe és 3 napja pozitívat teszteltem (legutóbb dec. 10-én volt mensim). Érdeklődni szeretnék, hogy ha jövő hét pénteken megyek nőgyógyászhoz, akkor már érzékelhető lesz-e a szívhang? Illetve én egy vesével születtem. Fogja ez befolyásolni a baba fejlődését? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
December 10. óta a szívműködés a kimutathatóság határán áll. Az egy vese önmagában nem befolyásolja a baba fejlődését.


Bea2015-01-11 18:29:19
Tisztelt Dr. Úr ! A következő lenne a kérdésem . A ciklusom 2. hetében 2 féle antibiotikumot szedtem, fromilid es duomox. Dienille fogamzásgátló szedése mellett. A 7 napos szünet előtti 3. héten fejeztem be a kúrát, szünet előtt 3 nappal. Tartsak szünetet vagy szünet nélkül kezdjek egy új levelet a dienillebol ? A következő ciklusban teljesen védett leszek-e, vagy kell kiegészítő védekezést alkalmaznom? Köszönöm válaszát! Bea
Az orvos válasza:
A fogamzásgátló szedje szabály szerint. A következő ciklusban a védelem már helyreáll.


Andrea2015-01-11 15:46:08
Kedves Doktor Úr! A legutolsó nőgyógyászati vizsgálaton (néhány hete) méhszájsebet diagnostizáltak, de tájékoztatást nem kaptam. Érdeklődnék, hogy a C zónáig terjedő ectopium - vérzékeny megjegyzés mit takar pontosan. Igazából azt nem tudom a C zóna alatt mekkora területet kellene elképzelnem. Milyen kezelést igényel egy ilyen diagnózis? Fogamzásgátlótól kialakulhat méhszájseb, ha igen érdemes lenne abbahagyni? 3 éve szedem. Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A C zóna csak helymegjelölés, az ectopium, vagy "méhszájseb" hormonális aktív korban normális, ha nincs tünete, akkor kezelést nem igényel.


Angéla2015-01-11 08:45:51
Tisztelt Dr Úr! Azzal a kérésrel fordulok Önhöz, hogy dec.6-án volt az utolsó memstruációm, Januárba kimaradt így jan7-én végeztem egy tesztet ami pozitév lett. Ön szerint elmenjek már nőgyógyászhoz? Válaszát köszönöm!
Az orvos válasza:
Tesztet már akkor érdemes végezni, amikor a menzesz kimarad, vizsgáltra legalább 1 hetes késés után célszerű menni.


Zsanett872015-01-10 21:25:44
Tisztelt Dr Úr! Elnézést kérek,hogy így emailben kérek segítséget. 2014. január 24-én elvetéltem miss ab 8 hetesen.Anti D ellenanyagot is kaptam, mivel A rh negatív vércsoportú vagyok! Utolsó menszeszem 2014.12.20-án volt. A mai nap folyamán a terhességi teszt kimutatta,hogy terhes vagyok 2015.01.10. 2015.01.16-án kellene majd megjönnie Orvosomat hívtam aki a mai nap folyamán hasi UH végzett de még nem látott semmit. Mondta,hogy majd egy pár hét múlva menjek vissza,mivel majd kellesz nekem progeszteron-sárgatest hormon. Minden menszeszem pontosan 28. napra jön meg de előtte két vagy 3 napot barnásan pecsételek. Több orvost is kérdeztem akik azt mondták,hogy ez a pecsételés teljesen normális. Van egy problémám sajnos 2015.01.05-én nagyon begörcsölt az epém és a gyomrom azóta diétázom ezt, de ma is nagyon fájt a gyomrom sőt most is. Kérdésem lenne,hogy a gyomorfájás nem hat e ki a babára és emellett még nagyon nagy savam is van.Mit lehet ilyen görcsre bevenni? Férjemmel 2014.12.25, 2014.12.29-én valamint 2015.01.02-én próbálkoztunk. Ön szerint melyik volt a sikeres amit a mai teszt kimutatott 2015.01.10-én. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel
Az orvos válasza:
A nyelőcső égése lehet a terhesség tünete. Vérzés esetén nőgyógyászati vizsgálat szükséges. A gyomorfájás valószínűleg nem árt a terhességének és Nospa-t nyugodtan bevehet.


Andrea2015-01-10 18:07:53
Üdvözlöm! 2013 nyarán elhúzódó vérzészavar miatt egészségügyi kaparást csináltak.A szövettan hiperplasiat állapított meg, a későbbi UH pedig 40x20 mm-es miómát talált. Fél évenkénti kontrollt javasolt az orvos. November elején volt UH controll, most 35x45 mm-es.Különösebb problémát nem okozott eddig.A mensesem normális volt. Eddig.. Októberben 15. napra jött meg, 5-6 napig tartott, novemberben 20. napra jött meg, szintén 5-6 napig, decemberben 35.napra jött meg és 5-6 napig rendes vérzésem volt és ma 2 hete már, de még mindig vérzek, nem annyira ,mint az első napokban, de még igen. Fájdalmam nincs különösebben. Még annyi, lehet e ez még a pajzsmirigyemtől, mert most túlműködő nagyon. Novemberben egy váláson mentem keresztül, ami lelkileg eléggé megviselt. Ön szerint mi a teendő ezzel? 41 éves vagyok Köszönöm a válaszát!
Az orvos válasza:
Keresse fel kezelőorvosát.


Helga2015-01-10 17:55:12
Üdvözlöm,15.hetes kismama vagyok,35 éves.A védőnő szólt,hogy az életkorom miatt genetikai tanácsadáson kell részt vennem,a terhesgondozást végző orvos azonban amikor beutalót kértem,azt mondta,hogy 37 év a protokoll szerint a korhatár,nem kell mennem,a védőnő v.színű rosszul tudja.Kérdésem,hogy kell-e a tanácsadás?A kombinált tesztem alacsony kockázatú lett,szeretném a második vérvételt is megcsináltatni,az aminot azonban,ha nem indokolt,akkor nem!Köszönettel!
Az orvos válasza:
A 2014 július 1-én életbe lépett rendelet szerint genetikai vizsgálat akkor kell, ha a fogantatáskor az anya betöltötte 37. évét. A 35 éves kor ez előtt volt érvényben.


Vivien2015-01-10 13:27:29
Jónapot olyan kérdésem lenne hogy 3hónapig szedtem fogamzásgátlot de egy hónapja abba hagytam van esélye hogy teherbe esek? Előre is köszönöm
Az orvos válasza:
Amint az első esedékes tablettát nem vette be, akkor visszaállt a normális termékenysége.


Divae2015-01-10 12:26:41
Tisztelt doktor úr! Már lassan másfél éve próbálkozunk családot alapítani a férjemmel. Volt kivizsgáláson, fejből nem tudom de az alsó határértéken volt az eredmény. Én eddig hormonvizsgálatokon vagyok túl, és az teljesen rendben van nálam. Nagy gondom az, hogy sajnos nem nedvesedem igazán, ezért síkosítót kell használnunk. Többet kipróbáltunk, de csak a Durex nem irritál. Sajnos a nyál is kellemetlen hatással van rám. Amennyiben semmit nem használunk, állandóan hüvelygomba vagy hüvelygyulladás alakul ki nálam. A síkosító mennyiben nehezítheti, akadályozhatja a teherbeesést? Amennyiben ez gond, milyen megoldás lehetne erre a problémára? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A síkosító az esetek többségében nem akadályozza a terhesség létrejöttét.


Nagy Dóra 2015-01-10 11:36:40
Tisztelt Doktor Úr ! Azt szeretném meg kérdezni , hogy mitől fájhat a hasam ?. Van egy 11-hónapos gyerekem. És mostanába tapasztaltam olyat ,hogy ugyan úgy fáj a hasam 5-percenként mint amikor a szülés közeledett de még se vagyok terhes
Az orvos válasza:
Kivizsgáláshoz nőgyógyászati vizsgálatra van szükség.


Andi2015-01-10 09:48:03
Tisztelt Doktor Úr! 3 hónapja kezdődtek panaszaim, miután abbahagytam a fogamzásgátló szedését. Petefészekgyulladással kezeltek első körben, ezután menstruációm jelentkezett (45 napra). Többször jeleztem nőgyógyászomnak, hogy fáj a petefészkem és a medencém, kisugárzik a derekamba, de nyugtatásképp azt mondta, el fog múlni. Egy hónapra rá ismét antibiotikumos kezelést kaptam gyulladásra (ezután is jelentkezett menstruáció). Jelenleg PCOS-re gyanakodnak ultrahang és ciklus 3. napi hormonvizsgálat alapján. Január végén kell mennem a következő vérvételre. Hormoneredmények: PRL: 305; FSH: 8,7; LH: 7,1; Estradiol <73,0; Testosteron: 2,3. A nőgyógyászom szerint lehet medencei, petefészek fájdalom PCOS miatt. Erre kaptam fájdalomcsillapítót. A kérdésem az lenne, hogy semmi egyéb tünetem nincs (elhízás, szőrösödés, stb), lehet ez PCOS? Van bármilyen köze a korábbi gyulladásokhoz? Korábbi vizsgálatok nem utaltak PCOS-re. Köszönöm előre is válaszát!
Az orvos válasza:
A PCOS manapság "divatos" betegség, gyakran kerül szóba. Ha ilyen irányú kérdése van, bátran beszélje meg nőgyógyászával.


Emese2015-01-09 20:18:54
Tisztelt Doktor Úr! Azzal keresem meg Önt, hogy a menstruációm rendesen meg van, de decemberben azt vettem észre, hogy feszül a mellem és növekedik a hasam, illetve olyan érzésem volt, mintha terhes lennék, amikor a kisfiammal terhes voltam, akkor is így éreztem a hasam..A lényeg, hogy decemberben elmentem a nőgyógyászhoz azzal, hogy úgy érzem mintha terhes lennék, de akkor már kb. 16 hetes terhes lettem volna,- egy alkalom volt, hogy nem védekeztünk és onnan számoltam ki - az orvos hüvelyultrahangon nem látott terhességet..Akkor beláttam, hogy nem vagyok terhes, de nem vagyok nyugodt, mert a hasam azóta is növekszik, a mellem ugyanúgy feszül és már most nagyobb mozgásokat is érzek, tehát továbbra is úgy érzem, mintha terhes lennék...A kérdésem az lenne, hogy az lehetséges-e, hogy hüvelyultrahangon egy 16 hetes magzat nem látszik? Már most arra gondoltam, hogy esetleg hüvelyultrahangon nem látszott és elmegyek egy sima hasi ultrahangra, hogy megtudjam, hogy mitől nő a hasam, mert más panaszom, fájdalom, görcsölés nincs. Elnézést, hogy egy kicsit hosszú voltam!Köszönöm a segítségét!
Az orvos válasza:
16 hetes terhesség igen nagy valószínűséggel látszik még hüvelyi ultrahangon is. Persze máskor is történhetett a dolog, hiszen semmilyen védekezés nem 100 %-s.


life142015-01-09 10:25:13
Kedves Doktor úr! Ha valaki fogamzásgátlót (gesztagén) szed, annak vannak látható jelei? Vannak testi jelei, annak, ha valaki fogamzásgátlót szed, amiket észre lehet venni egy nogyógyászati vizsgálatnál? Koszonom a választ.
Az orvos válasza:
Néhány apró változás előfordulhat (pigmentfoltok, vizenyő, hangulatingadozás...), de nőgyógyászati vizsgálatnál ezek nem derülnek ki.


Bozóné Vásári Erzsébet2015-01-09 10:19:37
Tisztelt Doktor Úr! Nekem kissé bonyolult problémám van, de nagyon szeretném már tudni, hogy mi lehet velem. 10. hónapja próbálkozunk a férjemmel egy második babát összehozni. A ciklusom 27-ik napján tartok most. 4 napja minden reggel csinálok egy-egy 10-es erősségű terhességi tesztet. Napról napra erősebb rajta a 2. terhességet jelző csík. Viszont tegnap előtt, a 25-ik napon volt 2 foltnyi barnás folyásom, utána visszatért a normális fehér folyás, majd ma reggel volt egy minimális véres folt a wc papíron. Azóta szintén semmi. Nem görcsölök, nem fáj semmim. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e ebből terhesség? Folyton fekszek, pihenek, és terhesvitamint, folsavat, magnerotot szedek. Várom a válaszát! Köszönettel!
Az orvos válasza:
Nem zárható ki a terhesség. Ha késik a menzesze akkor csináljon tesztet és utána kb. 1 héttel kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Varga Bea2015-01-08 12:23:35
Tisztelt Doktor Úr!Kérdésem az lenne,hogy 2014.október.01.én voltam n.vizsgálaton.Eredmény közlésemben pedig ez állt:Cytologia:1823 P2 több látótérben coilocyt.Hpv inf.min.jelei. 2015.január.07-én controll vizsgálatra mentem amin a következő volt feltüntetve:kolp:9 h-tól 1h-ig "B"zóna teljes szélességében,12h-nál a "C" zónában érő ecetsav pos.lugul neg.részben tagolt hám,amiben 10h-nál egy laphám sziget helyezkedik el. Pontosan ez áll a papiron.A kérdésem az lenne hogy az első vizsgálaton annyi választ kaptam a kérdésemre,hogy a méhnyakon van egy hám sérülés.Ennél többet nem tudtam meg.Szeretnék bővebb felvilágositást kapni. Elöre is köszönöm! üdv.
Az orvos válasza:
A leírtakban szó sincs hámsérülésről. Az ilyen hamar begyógyul és nem szokott tüneteket okozni. Részletesebb megbeszélés így írásban sajnos nem megy, ehhez személyes találkozás szükséges.


maci902015-01-08 10:34:01
Kérésem a következő: közel 4éve élek párkapcsolatba. Fogamzás gátlott szedtem, eleinte Karissat,most egy két honapja pedig Tri-Regolra váltottam. Egy honapja kb.észre vettem h szeretkezés közbe nincsen orgazmusom (nem élvezek el) pedig a szexet élvezem és szeretem a párom. Nagyon kezdett idegesiteni hogy mi lehet az oka.
Az orvos válasza:
A fogamzásgátló befolyásolhatja a szexuális vágyat.


Svábné Retzer Magdolna2015-01-07 11:25:38
Kedves Dr.Úr!41éves vagyok és pár honapja darabos lett a menstruáciom és nem tudom mi lehet az oka.Az utobbi időben a menstruáció előtt fokozott szívdobogást is érzek és nem tudom hogy a kettő nincs-e összefüggésben egymással?? Válaszát előre is köszönöm!!!
Az orvos válasza:
Ilyenkor már változhatnak a hormonszintek, de egyéb problémák kizárása céljából jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Aliz2015-01-06 21:08:01
Kedves Dr. Úr ! Kb. 3 napja sárgás színű folyásom van, híg , szagtalan. Ön szerint mi lehet ez? Valamilyen fertőzés ? Vagy korai terhességi tünet ? Más panaszom egyébként ezenkívül nincs. Köszönöm válaszát ! Szép napot Önnek ! Alíz
Az orvos válasza:
Lehet fertőzés, tehát ajánlatos bejelentkezni nőgyógyászati vizsgálatra.


nika08042015-01-06 15:23:17
Üdvözlöm. 2014 januárban szültem, második gyermekem 2015 februárjára van kiirva. Azt hallottam, hogy ha nem telik el egy bizonyos idő akkor a második babánál császároznak. érdeklődnék hogy ez igaz e. Az első spontán szülés volt. előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Nincs ilyen szabály, ha ez első simán ment, akkor a másodiknál is jó eséllyel sima szülés várható.


Jázmin.. 012015-01-05 14:51:55
Kedves doktor úr az lenne a kérdésem hogy jelenleg most 3 hónapos terhes vagyok és most megyek először nőgyógyászati vizsgálatra és hogy kötelező hagyni az orvosnak hogy csináljon rákszűrést vagy ráér akkor ha a gyerek megmozdul?? Válaszát előre is köszönöm!!
Az orvos válasza:
Nem kötelező hagyni a rákszűrést, bár nem tudom miért ne tudná biztonságban magát. Ha megmozdul a gyerek, akkor már a rákszűrést nem érdemes elvégezni, mert az eredmény megbízhatatlan.


szilvii2015-01-04 20:41:29
Doktor Úr. Pár éve szedem a Symicia fogamzásgátlót. Decemberben kimaradt véletlenül 2 szem,utána minden szemet bevettem.Most januárban,előbb jött meg a menstruációm 1-2 nappal. Azt szeretném megkérdezni,hogy most ebbe a hónapba teljes védelmet nyújt,élhetek nemi életet?
Az orvos válasza:
Az újabb hónapban már valószínűleg védelmet nyújt a tabletta.


Szabó Andrea2015-01-04 20:04:05
Tisztelt Doktor Úr! 21 éves vagyok,már 5 hónapja próbálkozunk a párommal de még nem sikerült összehozni,elmentem a bőrgyógyászatra mert 2,3 éve elkezdett hullni a hajam mondhatni erősen,kopaszodom felfelé mindkét oldalt a fejemen,azt mondták hogy hormonális okból van.Köze lehet a teherbeeséshez?
Az orvos válasza:
Érdemes kivizsgáltatni.


Barbi2015-01-03 17:42:19
Szép napot! 26 éves vagyok, és két és fél hete kezdtem el szedni először fogamzásgátlót (Altforalle 3mg/0,02 mg filmtabletta). Kb 1-1,5 hete tapasztalok enyhe vérzést, vagy barna folyást. A betegtájékoztatóban azt olvastam, hogy az első hónapban ez még természetes. Azt szeretném kérdezni, hogy ez tényleg normális-e, illetve meddig várhatok, mikor forduljak nőgyógyászhoz? A tabletta most is véd? Előre is köszönöm a választ!
Az orvos válasza:
Az első pár hónapban kisebb vérzés előfordulhat. Ha a menzesz első napján kezdte szedni, akkor 10-12 nap után nyújt védelmet.


Esther282015-01-02 20:23:21
Szép estét kívánok! A problémám, hogy... Augusztusban 6 napot késett, szeptemberben 9-et, októberben 2,5 hetet (tehát az a novemberi volt már) a novemberi pedig, ami már decemberre csúszott VOLNA, 4 hete és 4 napja késik, azaz a december is kimaradt. (Ráadásul 5 napos helyett csak 1,5 napig tart) Van, hogy akár 1 hétig is szörnyű hányingerem van folyamatosan, és semmi sem csillapítja, maximum csak enyhíti fél órára. (Sosem volt ilyennel gondom, azért furcsa. Nem zavarna annyira, csak hogy már 11 hónapja próbálkozunk a párommal, szeretnénk már kis családot ) Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!
Az orvos válasza:
Csináljon terhességi tesztet, és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Alexandra2015-01-02 02:24:22
Tisztelt Doktor úr! Akkor ha december 23.-án voltunk együtt a párommal védekezés nélkül és rá 5 napra csináltam egy tesztet ami negatív lett nem jelenti azt hogy nem vagyok terhes,mert túl korán végeztem el a tesztet? Van olyan hogy valaki terhes de nincsenek tünetei,semmi hányinger vagy ilyesmi? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm. Tisztelettel: Alexandra
Az orvos válasza:
5 nap után a teszt és a tünetek is túl koraiak, meg legalább egy héttel szükséges.


Stier Judit2014-12-30 22:36:30
Tisztelt Doktor Úr! Sajnos esemény utáni tablettát kellett bevennem, és barnás folyásom volt tőle, amit én a menstruáció első napjának véltem és elkezdtem szedni a fogamzásgátlót. Viszont a második napon már nem jelentkezett semmiféle folyás vagy vérzés. Hagyjam abba a fogamzásgátló szedését és kezdjem újra, mikor megjön a menstruációm vagy mi a teendőm? Köszönettel
Az orvos válasza:
Az esemény utáni tabletta változatos vérzési rendellenességet okozhat. Ha elkezdte a fogamzásgátló, akkor ne hagyja abba, hanem szedje az utasításnak megfelelően.


H.2014-12-30 13:08:25
Tisztelt Doktor Úr! 2. hónapja szedem a corenelle nevű fogamzásgátló tablettát. Tegnap (hétfőn) vettem észre, hogy a "vasárnapi" gyógyszert nem vettem be. Viszont emlékszem rá, hogy szombaton és vasárnap is biztosan bevettem. Ez a kihagyás a 3. héten történt, de azt nem tudom biztosan, hogy melyik nap maradt ki. A Párommal rendszeres a szexuális életünk. Fenn állhat esetleg a teherbeesés veszélye? Azóta pótoltam a kimaradt szemet. Hogy javasolná tovább a gyógyszer szedését, hogy ne legyen probléma a későbbiekben? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A kimaradt tabletta miatt sajnos a védelem nem biztosított. Szedje a gyógyszert a normális rend szerint, a következő levélig használjon kiegészítő védekezést.


Gné Zsuzsanna 2014-12-29 22:56:29
Tisztelt doktor úr! 4 és fél hete szültem természetes úton, a 6 hetes kontrollon Minden rendben volt az orvosom felirta a Cerazett fogamzásgátló tablettát el is kezdtem szedni majd az első menstruációm 2 hétre rá megjött 13 napig tartott, a második menstruációm épp most is tart, de már több mint 20 napja, nem olyan intenzív mint terhességem előtt,viszont elég sötét vörös már majdnem barnás. Mitől húzódik el ennyire? Köszönöm előre is válaszát. Üdvözlet Zsuzsi
Az orvos válasza:
Problémák kizárása érdekében kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Horváth Ibolya 2014-12-29 22:00:28
Jo estet kívánok Doktor Úr ! Azt szeretnem kérdezni , hogy antibiotikum mellett mennyire hatásos a fogamzásgátló tabletta? Egy hétig kell szednem, célszerű máshogy is védekezni? S ha igen csak ebben a hónapban? A következő levélre ez kihatással lesz? Vagy menszes utan mar 100% a védettség? Köszönöm, Ibi
Az orvos válasza:
A következő adag fogamzásgátló ideje alatt már helyreáll a szokásos védelem.


Hegyeshalmi Helga 2014-12-29 21:51:30
Tisztelt Doktor Úr ! Kérdésem a következő lenne. A 7 gysz.mentes nap utan ujra szedni kezdtem a fogamzásgátlómat.( mar szedem egy ideje, dienille )Az elsőt bevettem rendesen hétfő este, majd a keddit is 21 óra körül , de reggel 6 órakor hánytam es hasmenéssel volt. Egy kis gyomor tartalom is kijött , egész éjjel kavargott a gyomrom, a hasmenés pedig vizes jellegű volt. Utana vettem be reggel 12 órán belül meg egyet, de egy óra múlva ez is kijött . Utána meg egy másodikat is vettem be, de ezt is ki hánytam. Utána többet mar nem szedtem be.Előtte kedden délután nemi aktusom volt, más védekezés nélkül . Lehetek terhes Ön szerint? A tabletta felszívódhatott? Aggódom, várom válaszát! Köszönettel:H illetve meg annyit, hogy ebben a hónapban kell e kiegészítő védekezést alkalmaznom?
Az orvos válasza:
Sajnos a hányás, de főleg a hasmenés miatt csökkenhetett a védelem. A hónap folyamán érdemes kiegészítő védekezésről gondoskodni.


Takács-Kiss Erzsébet2014-12-29 21:06:42
Tisztelt Dr. Turcsányi Attila! Az elmúlt három-négy hónapban peteérés környékén alhasi fájdalmaim vannak és a jobb petefészkem irányából nyúró, nyilaló fájdalmat érzek. Mi lehet ennek az oka? Januárban szültem, nem tudom, hogy ennek köze van-e a panaszaimhoz? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Takács-Kiss Erzsébet
Az orvos válasza:
Véleményem szerint vizsgálat szükséges, keresse fel kezelőorvosát.


Jakab Adrienn2014-12-29 20:00:17
Tisztelt Dr. Turcsányi Attila! Évek óta a Mercilon tablettát szedem,viszont most az orvosom a Novynette-t írta fel. Az lenne a kérdésem,hogy nem okoz majd problémát a tabletta váltás? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel, Jakab Adrienn
Az orvos válasza:
A Novynette a Mercilon úgynevezett generikuma. Ugyanolyan és ugyanannyi hatóanyagot tartalmaz, a gyártó cég másik. Valószínűleg nem okoz gondot az átállás. Ezeket a kolléga is biztos elmondta.


viki szabó2014-12-27 22:13:52
jonapot kivânok azt szeretnèm megkèrdezni ha lefeküdtem baràtommal pèntek este ès nem vèdekeztünk akor ha beveszem hètfön az aktus utánni tabletát az akor fog még hatni?
Az orvos válasza:
Péntek este utáni hétfő még 72 órán belül van, tehát a tabletta még hozza azt, ami elvárható.


Zsuzsanna2014-12-26 21:38:58
Kedves Doktor Úr! Egy éve fogamzásgátlót szedtem : TRI-REGOL 21+7. A párommal szeretnénk babát ezért abba hagytam és 6 hónapja próbálkozunk. Egy ideje rendszertelenné vált a ciklusom, pár napot szokott késni de van mikor 28 napra megjön. Most 9. napja késik tesztet nem csináltam még. Az lenne a problémám, hogy 2 napja enyhe égő, viszkető érzésem van a hüvelybe és a szemérem ajkaknál, krémszerű fehér folyásom van ha megszárad sárgás. Sajnos az orvosok szabadságon vannak ezért nem tudok eljutni.szeretném megkérdezni, mit alkalmazhatok addig?
Az orvos válasza:
A késő menzeszről látatlanban nem nem nyilatkoznék. A szeméremtesten leírt tünetet okozhatja gombás fertőzés. Gyógyszertárban többféle szert lehet kapni recept nélkül, a gyógyszerész biztosan tud segíteni. Mivel ez nem reklám, ezért konkrét nevet nem írok.


Alexandra2014-12-26 00:55:09
Tisztelt Doktor úr. December 23.-án voltunk együtt a párommal védekezés nélkül kb 6-7 hónapja nem szedek fogamzásgátlót mert szeretnénk babát,az lenne a kérdésem hogy kb hány nap múlva lenne érdemes tesztet csinálni? Tisztelettel: Alexandra
Az orvos válasza:
Az együttlét után két hétnek el kell telnie.


Mónika2014-12-23 18:21:36
Tisztelt Doktor úr! A 21 napos tablettaszedésem 2. hetében elkezdtem antibiotikumot szedni 5 napig (2x1). Az antibiotikum szedésének befejeztével még 1 hétig kellett szednem a Symicia nevű fogamzásgátlót. Utána pedig 1 hét szünetet tartottam,hogy a megvonásos vérzés jelentkezzen. 2014.12.22-én elkezdtem az újabb levelet szedni (a szünet után, a 8. napon). Az volna a kérdésem, hogy úgy, hogy az antibiotikum után 1 hétig még szedtem a fogamzásgátlót, majd szünetet tartottam és most újra szedem a gyógyszert, ezen a héten már hat a gyógyszer? Nem kell aggódni esetleges esemény után? Előre is nagyon köszönöm a válaszát!
Az orvos válasza:
Ennyi idő után már helyreállt a szokásos védelem.


R.Tamas2014-12-22 21:43:28
Tisztelt doktor úr! Egy 18 éves fiú vagyok, és már egy ideje együtt vagyunk barátnőmmel, aki 16 éves. Barátnőmmel elég komoly lett a kapcsolatunk, és eljutottunk a szexhez. 2014.12.13.-án lefeküdtünk, de már akkor borzalmasan fájt neki, és szokatlanul nagy vérzéssel járt. Úgy voltunk vele, hogy ez természetes, mivel szűz. Egy idő után enyhült a fájdalom, de az aktus után még sokáig fájt neki. Szúró fájdalom egy bizonyos helyen, ami pár nap után elmúlt. Eltelt egy hét, és a mai nap újra lefeküdtünk. Azt gondoltuk más lesz, mert már nem szűz, de ez nem így történt. Feszülő - éles fájdalma volt behelyezésnél, és a szeretkezés után ismét bő vérzés. Ezt követően nagyon érzékeny neki, és tapintásra kívül éles szúró fájdalom. Barátnőm fogamzásgátlót kezdett el szedni (Mirabella), hogy biztonságos legyen a szeretkezés, és óvszert is használunk. Nem tudjuk mi lehet a probléma, ezért fordultam most önhöz, hogy picit előrébb legyünk. Befolyásolhatja a fogamzásgátló ezt és lehet, hogy attól van ez, avagy más probléma merülhet fel? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! R. Tamás
Az orvos válasza:
A fogamzásgátló ezt nem befolyásolja. Orvosi vizsgálat szükséges, előfordulhat anatómiai rendellenesség, sérülés...


Andreabsz2014-12-22 19:51:33
Másfèl év kihagyás után újra elkezdtem azedni a Belarát, de nrm a menzeszem első napján tudtsm elkezdeni, hanem az elmúlását követő 5.napon? Ez mennyire csökkenti a hatékonyságát? Egy teljes levél bevétele után éltem csak nemi életet védekezés nélkül! Az első levél szedése alatt menzeszem megjött, a tablettát folytattam ez idő alatt is! Terhesség fent állhat? Köszönöm válaszát
Az orvos válasza:
Az így kezdett tabletta később hatékony, de a második ciklus már a szokásos védelmet nyújtja.


Bettina2014-12-21 19:50:48
Tisztelt Doktor úr! 21 éves vagyok volt már cistám illetve kolpitisem és kb 2 hónapja nincs bajom de most elkezdett fájni bal oldalon lenn a hasam alja egy pontba és kicsit darabos a folyásom mi okozhatja megint ezeket illetve mi ez ? Válaszát várom előre is köszönöm
Az orvos válasza:
Akár lehet két különböző probléma is. Mindenképpen ajánlatos vizsgálatra bejelentkeznie.


Endrodi Nikoletta2014-12-20 23:11:32
Tisztelt Doktor ur! 35 eves vagyok, 9 honapja tavolitottak el a spiralom, nem szedek tablettat egyedul elek. 11 eve a szoptatas kovetkezteben maradt egy csomo a bal mellemben. Par napja a mellem megnagyobbodott, faj, es nagyon erzekeny, tejszeru valadek jon belole.4 eve vizsgaltak, de nem tortent semmi, hasonlo eset tortent. Nem lehetne esetleg eltavolitani? vagy kihez fordulhatnek erdemleges valaszert? Koszonettel Nikoletta
Az orvos válasza:
Mammográfiai vizsgálatra a háziorvos is be tudja utalni, onnan továbbirányítják, ha szükséges.


Csaba Noémi 2014-12-20 20:08:07
Tisztelt Doktor úr!!! Lenne egypár kérdésem önhöz.Az első lehet e bajom ha egyszer két darab fogamzásgátló veszek be? A második ha eddig 4-5napig volt meg és most csak 3 napig mi oka lehet?Terhesség vagy mivel volt egy cisztám már az eljöhetett újra e? Várom mihamarabbi válaszàt e-mail címemre. Köszönettel Noèmi
Az orvos válasza:
Egyszeri alkalommal duplán bevett tablettától nem valószínű, hogy baja lenne. Ha kevesebb a menzesze a megszokottnál, akkor persze nem zárható ki a terhesség, de például lehet ciszta, vagy egyszerűen átmeneti zavar.


Bánfi Szilvia 2014-12-19 17:52:34
Tisztelt doktor úr! 41 éves vagyok az a problémám hogy mostanában vagy késik,vagy kimaradások a menstruációm. November 8-án múlt el azóta nem jött meg régebben 24napra megjöt. Volt hogy csak 3 napig tartott. Terhes nem vagyok voltam vizsgálaton de még se tudtam meg semmit. Mit tegyek? Merre menjek tovább. Köszönöm Szilvi
Az orvos válasza:
A vizsgálatot végző nőgyógyász kolléga sokkal többet tud Önről, ezért választ is érdemes őtőle várni.


virág nikolett hajnalka2014-12-19 17:38:04
11.12.én jött meg de 13.án el is múlt 12.12.én kellett volna megjönnie csináltam tesztet 12.16.án csináltam tesztet és pozitiv lett tehát nemtudom hány hetes lehetek és mikor menjek orvoshoz?
Az orvos válasza:
A teszt nem árulja el a terhesség nagyságát. Most már biztosan érdemes vizsgálatot végezni.


Agota2014-12-18 21:00:26
Kedves Doktor Úr! Ovulációkor, ha toilett után barnás lesz a wc papír a törölközéskor, az miért lehet? ( Ciszta és mióma is van odabent az uh szerint.) Mit tegyek, hogy ne legyen baj belőle? Az orvosok, ilyenkor mit szoktak tanácsolni, hogy nehogy elrákosodjon? Köszönöm!
Az orvos válasza:
Ilyenkor vizsgálat szükséges, akkor lehet talán megtudni a vérzés okát.


Erika2014-12-18 13:29:15
Tisztelt Doktor Úr! A segítségére lenne szükségem. Symica fogamzásgátlót szedek és a 7.szemet elfelejtettem bevenni (szerdára esett a 7.szem) 12órán már túl voltam de bevettem, a mait (csütörtökit) rendes időben fogom bevenni. Hétfőn együtt voltam a párommal, lehet ebből bármiféle baj? Azt tudom, hogy ezután 7napig kiegészítő védekezést kell alkalmaznunk. De nyugodtabb lennék egy orvos véleményére is. Üdvözlettel
Az orvos válasza:
A kimaradt tablettát megelőző szexuális együttlét miatt nem kell aggódnia. A kiegészítő védekezést a teljes jelenlegi ciklusra kiterjeszteném.


Nagy Judit2014-12-18 09:34:24
Tisztelt Dr. Úr! Altroralle tipusú fogamzásgátló tablettát szedek, melyből a 3. héten az első szemet 13 órával később vettem be. 3 napja éltem nemi életet. Milyen problémát okozhat ez, illetve hogyan folytassam a tabletta szedését? Előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Folytassa a tabletta szedését, de teljes ciklus alatt védekezzen máshogyan is.


30 éves kismama2014-12-17 22:26:16
Tisztelt Doktor Úr! Második gyermekemet várom jelenleg, azonban a mai ultra vizsgálat megijesztett.8. hétben járok, a petezsák mérete 25mm, melyben az orvosom szerint túl kicsi embrió látható.Túl nagy petezsák és túl kicsi embrió...Melyet abnormálisnak nyilvánított. Viszont a szíve pulzál.Visszarendelt 1 hét múlva ellenőrzésre, én viszont nagyon kétségbe vagyok esve, hogy mi lehet a baj.Első terhesség teljesen normálisan lezajlott.Köszönöm válaszát.
Az orvos válasza:
Általában nem válaszolok, ha vizsgálati eredmény birtokában levő kolléga véleményéről van szó. Most is csak azért írok, mert a felesleges izgalomtól szeretném megszabadítani. A petezsák mérete igazából nem lényeges, ha van szívműködés, akkor él az embrió és ilyenkor a 25 mm-es petezsák nem extrém nagy.


Denes Kati2014-12-17 20:47:14
Tisztelt Doktor Ur!Elfelejtettem a hetedik szem Microgynont bevenni.Masnap delelott egyutt voltam a ferjemmel.Azota minden nap szedem tovabb. Lehetek terhes?Koszonom
Az orvos válasza:
Csak feltételezem, hogy a Microgynon az fogamzásgátló, mivel ilyen gyógyszer Magyarországon nincs forgalomban. Ha kevesebb, mint 12 órát késett a gyógyszer bevétele, akkor a védelem folyamatos.


M.Ágnes2014-12-17 19:31:35
Tisztelt Doktor úr! 47-éves leszek, 2000-ben endometriózist diagnosztizáltak, amire hormon injekciós kezelést kaptam. Sok éve Lindynette 20-at szedek amit az orvos szerint a korom miatt abba kellene hagynom, pedig így, most jól érzem magam nincsenek panaszaim. A menstruációm szinte alig van a 7-napos szünetekben hőhullámaim vannak.Ez állítólag már a menopausa jele.Félek abba hagyni a fogamzásgátlót mert talán felborul utána a hormonrendszerem esetleg visszajöhet a betegség vagy ebben a korban már nem?? A fogamzásgátló gyógyszertől viszont komoly betegségeim lehetnek.! Ön mit tanácsol ilyen helyzetben mi lenne a megoldás?? Köszönettel:Ágnes
Az orvos válasza:
Szakmai irányelveink szerint a fokozott trombózis kockázat miatt 40 éves kor felett kombinált fogamzásgátló nem adható. Hogy megtudjuk mi történik, ha abbahagyja, azt csak egyféleképpen tudjuk meg. Ha tényleg abbahagyja.


Bernadett2014-12-16 20:06:09
Tisztelt Dr. Úr!Az lenne a kérdésem,hogy 17 napja késik a menstruáciom és csináltam két terhességi tesztet mindegyik negatív lett de sokat szédülök fel puffadok és nyomo érzést érzek lent meg néha feszülöt de van olyan hogy nincs semmi bajom mitpl lehet? Köszönöm!
Az orvos válasza:
Lehet jelentéktelen oka, de mindenképpen ajánlatos bejelentkeznie nőgyógyászati vizsgálatra.


Székely Beatrix2014-12-16 19:33:55
Tisztelt Doktor Úr!Az lenne a kérdésem, hogy miért van az hogy szedem a fogamzásgátlót és 11. napnál tarok és vérzek de még van a gyógyszerből !3 hónapja váltottam gyógyszert mert az előző erős volt nekem! Orvoshoz nem tudok visszamenni, mert vagy vérzek vagy barnás pecsétes vagyok és így nem tudna kivizsgálni az orvos!Ilyenkor mi a teendő? Válaszát előre is köszönöm
Az orvos válasza:
A vérzés nem jelenti nőgyógyászati vizsgálat akadályát.


Tímea2014-12-16 17:23:26
Tisztelt Doktor Úr az lenne a kérdésem hogy nekem inzulinrezisztencia diagnózis lett fel állítva kb 1 hónapja ami sok kisebb méretű cisztával jár menzeszem redszertelen közel 40kg hízás 1 év alatt ami már magában zavar mivel átlag sulyom 47-50 kg volt és lassan duplájára híztam vizessedek és közérzetem is rosz napi szinten 8órát dolgozom és egy órát intenzíven mozgok pluszban anyit tudtam ezzel el érni hogy nem hízom tovább de fogyni nem sikerül tudom hogy ezzel a súllyal nem a legjobb döntés de szeretnék kis babát mivel azzal rém izgettnek hogy így nagyon nehezen leszek terhes nem védekezünk párommal már vagy 6 hónapja de még mindig nem sikerült teherbe esnem tudna valamilyen megoldást nekem ajánlani a súly problémámra és a kisbaba vágyamban peteérési ciklusaimat ugyan úgy számoljam mint a kinek nincs ilyen betegsége kérem segítsen Válaszát előre is köszönöm
Az orvos válasza:
A policisztás ovárium szindróma tünete a meddőség, ami persze nem jelenti azt, hogy teljesen kizárt a spontán terhesség. Hallgasson a kezelőorvosára, fogyjon, szedje a gyógyszert és nyugodtan próbálkozzanak.


kinga...2014-12-15 14:45:06
Tisztelt Doktor Úr az lenne a kérdésem hogy amikor először terhes voltam akkor elmentem nőgyógyászhoz és akkot ott az orvos csinált nekem rákszűrést és ott véreztem akkor el is ment a gyerekem pedig 3 hónapos voltam de nagyon nagy fájdalmaim voltak a terheség közben akkor azért véreztem mert elment a babám Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A rákszűrés során terhességtől függetlenül is lehet vérzés. Ettől nem következik be vetélés. A két esemény véletlenül követte egymást. Az írása második feléből nem tudom, hogy mit szeretne kérdezni.


Adrienn2014-12-15 14:26:28
Tisztelt Doktor Úr, a menstruációm előtt minden hónapban 2-3 nap barna folyás tapasztalható, és csak utána jön meg. (32 éves vagyok és 28-30 napos a ciklusom) Ez utal valami problémára? Ha a párommal babát szeretnénk vannak veszélyei? Hogyan lehet ezt kezelni? Sajnos nagy valószínűséggel lombikra kell mennünk. Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Látatlanban nem lenne korrekt nyilatkoznom. Meg kell próbálni az okot kideríteni, ha lehet.


Alexandra2014-12-14 14:56:47
Tisztelt Doktor Úr! Most kezdtem el szedni a Belara fogamzásgátlót, a 12. szemnél járok, egy hete, hogy elmúlt a vérzésem és most megint menstruálok. Ez nagy baj lehet? Illetve mikortól véd ez a gyógyszer? Sok helyen azt írják, hogy a 7. szem bevételétől véd.
Az orvos válasza:
Az első egy-két ciklus során előfordulhat vérezgetés, ez szerepel a gyógyszerhez mellékelt leírásban, és lehet, hogy a gyógyszert felíró nőgyógyász is mondta. Ha nagyobb eltérést észlel, akkor kérjen nőgyógyászati vizsgálatot. A védelem attól is függ, hogy mikor kezdi el szedni a tablettát, de a 7. napot én egy kicsit korainak tartom.


Noémi2014-12-14 13:40:07
Tisztelt Doktor Úr ! Menstruáció szerint 7 hetes terhes vagyok. A petezsák 25 mm,az embrió szíve szépen pulzál,de a szikhólyag 4.4 mm. Mikortól számít nagynak a szikhólyag,s a nagy érték mire utalhat ? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
4,4 mm-es szikhólyag teljesen átlagos nagyságú.


Andrea2014-12-13 09:22:40
Tisztelt Doktor Úr! A húgom most 8 hetes terhes. Eddig nem szedett terhes vitamint.Ultrahang vizsgálaton úgy látszik minden rendben van. A kérdésem az lenne: Szükséges lehet-e, vagy van-e értelme még most elkezdeni szedni a terhes vitamint, és ha igen, akkor melyiket ajánlja? A teherbe esés előtt szedett vérnyomás szabályozót, de már nem szedi.
Az orvos válasza:
Terhességi vitamint érdemes szedni, főleg a téli időszakban.


Veszprémi Szilvia2014-12-13 09:13:20
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem hogy 1999-ben 3xP3 erdményem volt,2003-ban az onkocytologiai eredményem:PIv,Atypia epitheli portionis uteri. Itt a beavatkozás:56710 Conisatio , 56906 Fractionaltabrasio 2014 okt 29-én ismételten P3 lett/HPV vírusfertőzés.enyhe fokú intraepithelialis laphám lesio/ lett a citológiám,ez mellet havi szinten 2x jön meg a menstruációm és havi szinten több alkalommal volt alvadt véres folyásom, gyógyszert nem kaptam,6 hónap múlva kell visszamennem vizsgálatra.Kellene szednem gyógyszert HPV-re?Ha mindketten monogámok vagyunk,hogy fertőződhettem meg újra?Kérem erre válaszoljon,fontos lenne/25 éve élek párkapcsolatban,ez alatt az idő alatt nem volt más kapcsolatom, /Mindenhol azt olvasom hogy nemi úton terjed/milyen más úton lehet ezt a fertőzést elkapni? Mivel tudok védekezni a kiújulás ellen?Élhetünk-e így nemi életet a párrommal,vagy kell valamivel védekeznünk?Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Egyáltalán nem biztos, hogy ez új fertőzés. A vírus sokáig lappanghat és bármikor aktivizálódhat. HPV ellen hatékony kezelés sajnos nincs, gyakori cytológiával szükséges. Az esetleg kialakuló elváltozást kell kezelni.


Kati2014-12-12 15:16:07
Tisztelt Doktor Úr! Úgy hallottam, olvastam néhány helyen, hogy az intim mosakodó rendszeres használata nem javasolt. Több kárt csinál, mint hasznot. (Felborítja a természetes baktériumflórát, stb...)Ön hogy látja ezt a kérdést? Én napi egyszer használom a Lactacyd intim mosakodó gélt. Ez lehet káros hatással? Mi az amit javasol a napi higiénia fenttartásához? Köszönöm a válaszát!
Az orvos válasza:
Az intim mosakodó gyakori használata elsülhet jól is, rosszul is. Gyakran érdemes a természetes öntisztulást és hagyni érvényesülni. Ez természetesen nem jelentheti a higiénia elhanyagolását.


Szandra2014-12-10 19:38:20
Kedves Doktor Ur! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy november 9-én volt az utolso menstruáciom és csináltam két tesztet is Clear Bluet digitális tesztet ami azt mutatta mind a két esetben hogy pozotiv voltam nőhyogyásznál aki hűvelyi ultrahangot csinált de még nem látott semmit sem. Lehetséges hogy később volt a megtermékenyűlés vagy méhen kivűli terhes vagyok??? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Hüvelyi ultrahangon az utolsó menzesztől számított 5 hét múlva várható, hogy látszódik valami. A teszt ennél kb 1 héttel korábban lesz pozitív.


Rita2014-12-08 13:27:10
Kedves Dr.Úr! Ma voltam az első UH.-n terhesség miatt, és a nőgyógyászom azt írta a kezelőlapomra hogy 19,4mm -es petezsák, szikhólyag, embriócsomó látható, szívműködés nem ítélhető meg! Mit jelent ez? Minden rendben van és a terhességemmel is? Az első terhességem 6 és fél év próbálkozás után. Miért nem volt még szívhang, korán volt az UH? És a 19,4mm- es petezsák normális? Október 25,-én volt az utolsó vérzésem, és átlagban 28-29 naposak a ciklusaim! Válaszát nagyon várom! Tisztelettel: Rita
Az orvos válasza:
Lehet, hogy túl korai volt az ultrahang. Ha az orvos ezt nem mondta, akkor kevesebb izgalommal járt volna, ha azonnal rákérdez. Érdemes olyan orvost választania, akivel meg tudja beszélni a problémáit.


melinda2014-12-08 00:35:12
kedves doktor úr, egy hónapja volt hüvelyi folyáaom,duzzadással, MACMIROR krémet használtam,ami segített. most újra elõjött. azóta 4-5 nemi érintkezés volt a párommal. mindketten nagyon figyelünk a tisztaságra,mégis a kellemetlen égés,viszketés,erõs folyás elõjön. mi lehet ez? nagyon köszönöm
Az orvos válasza:
A tünetek hüvelyi gyulladásra utalna - ezzel talán nem mondtam újat - tehát kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Németh Eszter2014-12-07 23:23:24
Kedves Doktor Úr, Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a menstruációm 2.napján kezdtem el szedni a meliane fogamzásgátló tablettát. A betegtájékotatón feltüntetett információk viszont kicsit zavarosak számomra. A ciklus 2.-5. napján is elkezdheti a gyógyszer szedését, ebben az esetben azonban (az első csomag esetében) 7 napon keresztül kiegészítő (pl: óvszer) fogamzásgátló módszereket is alkalmaznia kell. Valóban csupán 7 napig kell kiegészítő védelmet alkalmazni ez esetben, és nem kell megvárni az első levél szedését, vagy 2 hetet, hogy védelmet nyújtson a szer? Várom mielőbbi válaszát. Köszönettel, Ördög Rita
Az orvos válasza:
Ha nem az első napon kezdi szedni, akkor az egész első ciklus alatt szoktam javasolni a kiegészítő védekezést.


Krisztina2014-12-06 15:57:53
Kedves doktor úr!November 10 én volt meg utoljára a menstruációm,és november 22 -én együtt voltam a barátommal és rá 2 hétre elkezdet fájni a mellem,érzékenyebb is lett a menstruációmnak 1 hét múlva kellene meg lennie,és december 5 -én erősen görcsöltem,fájt a hasam és másnap elkezdtem vérezni nem a rendes menstruációs barnás pirosas vérzés,azt szeretném kérdezni hogy lehetek-e terhes?
Az orvos válasza:
Lehetséges, tehát csináljon tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Andrea2014-12-05 11:08:31
Kedves doktor úr!! November 11-én volt az utolsó menstuációm.a ciklusom változó 24,25,26,sőt volt, hogy 29.napra jött meg,az lenne a kérdésem,hogy november minden hétvégéjén együtt voltam párommal a mensi után,volt hogy hét közben is,viszont most elő jött a menstuáció előtti folyásom,picit görcsöltem,3 napja szédülök a munkahelyen,ha megjön a mensim attól még lehetek e terhes?
Az orvos válasza:
A menzesz megjövetele nem zárja ki a terhességet.


edina2014-12-04 23:25:07
Kedves doktorur,fel evig szedtem a yasmin fogamzasgatlo tabletat aztan egy honapig szunetet tartotam( de ez ido alat nem volt szexualis kapcsolatom),ujra el kezdtem szedni es a level beszedese hetfon vegetert es ma mar pentek es meg mindig nem jot meg a havim.lehetseges h valami baj lene.valaszat elore is koszonom. hogy
Az orvos válasza:
Terhesség kizárására csináljon tesztet, és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot. A tabletta szedésében rövid (1 vagy pár hónap) szünetet tartani felesleges kockázat, nem ajánlatos.


Papné Gyenes Edina Klaudia2014-12-03 21:25:22
Jó estét Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy mikor lehet egy természetes úton történő szülés után egy új terhességet vállalni? A kislányommal a terhességem teljesen tünetmentes volt, időre született, hüvelyi úton komplikációk nélkül. Mi a legkisebb időkorlát amit be kell tartani egy következő egészséges terhesség érdekében a magzatra és az anyára nézve! Válaszát előre is köszönöm! Maradok tisztelettel: Papné Gyenes Edina Klaudia
Az orvos válasza:
Erre nincs egyértelmű szabály. Az anyai szervezet helyreállására kell pár hónap, és azt is vegye számításba, hogy mindkét gyerekkel foglalkozni kell, és kettészakadni nem tud.


Szabó Andrea2014-12-03 12:10:07
Tisztelt Doktor úr! Már négy hónapja próbálkozunk a párommal és nem sikerül teherbe esnem,21 éves vagyok,sokat vagyok stresszes,a családomba bátyámnak egy hét alatt sikerült a baba,anyukámnak is mindig egyből összejött,baj lehet velem?
Az orvos válasza:
Ne izguljon, a 4 hónap nem túl hosszú idő.


Dudásné dr. Lukács Éva2014-12-01 10:15:36
Tisztelt Doktor úr! Kérdésem a következő. Néhány héttel ezelőtt az egyik mellemen a bimbóudvar kissé bepirosodott. Először azt hittem, hogy ekcéma, mert sajnos gyerekkorom óta előfordul a testem különböző részén ekcémás tünet. De a Diprosalic kenőcstől nem múlt el és és miután a teljes bimbóudvar egységesen kicsit sötét rózsaszín volt, azt gondoltam, hogy valamilyen gyulladás. Bioptron lámpáztam és kentem Bepanthen kenőccsel és jelentősen halványodott, illetve lehet, hogy el is múlt. A másik bimbóudvar inkább világosbarna. Lehet, hogy sosem volt egyforma színű a kettő csak én tulajdonítok a dolognak jelentőséget. Rendszeresen járok mammográfiára, nőgyógyászhoz és semmi egyéb tünetet (csomó, viszketés, váladékozás ...) nem találtam. Köszönöm megtisztelő válaszát! Tisztelettel: Dudásné dr. Lukács Éva
Az orvos válasza:
Innen nem tudom megmondani, hogy mit jelent. Utólag már az sem biztos, hogy valaha is kiderül.


Teknősné Szántó Andrea2014-11-30 09:38:26
Jónapot!Nekem az a a problémám ,hogy amióta szültem a sex szinte élvezhetetlen,gatmetszésem volt ,ami nehezen gyógyult,azóta mindig fájdalmasakaz együttlét eink.mar nyolc éve szültem.mit lehetne tenni?
Az orvos válasza:
Látatlanban, távolról nem tudok tanácsot adni.


Veres Anita2014-11-29 21:53:03
Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem a következő a leletemen az áll hogy a hólyag mögött 54x40mm-es uterus corpusban 4mm-es nyálkahártya echo látható. Mko ciszták vannak a petefészekben . PCOS miatt már endokrinolokus vizsgál. a kérdésem hogy az uterusban ez milyen elváltozás lehet ??? Illetve mit kell akkor csinálni ha már nincs 3 . napon vérzésem úgy hogy menjek vérvételre a 3-5 napon??? Előre is köszönöm válaszát.
Az orvos válasza:
A lelet normális méhet ír le. A ciklus kezdete mindig a menzesz kezdete, mennyiségtől, időtartamtól függetlenül.


Szilvi2014-11-29 18:54:47
Tisztelt Dr Úr. Azt szeretném megkérdezni,hogy nem tudtam kiváltani időben a fogamzásgátlót,és így kimaradt 5szem. Tehát, november 5.-én kellett volna bevennem az első szemet,de én csak 10.én tudtam. Végig szedtem a levelet,de a kimaradt 5 szemet nem vettem be,így csak 16 szem fogyott el. Jól csinálta? Most van a 7 napos szünet,várom,hogy megjöjjön. Utána ha megjött,folytathatom rendesen a levél szedését? És a megmaradt szemekkel mit tegyek? Be lehet őket venni?
Az orvos válasza:
A szünet után kezdjen új levéllel szedni. A maradék 5 szemet elteheti tartaléknak. Csak az azonos színű tabletták helyettesíthetők egymással.


Dóri2014-11-27 21:15:44
Tisztelt Doktor Úr, Párommal kisbabát szeretnénk, ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem, amihez szeretném kikérni szakmai tanácsát. 26 éves vagyok, közel 7 éven át szedtem a Lindynette 20 fogamzásgátló tablettát. Augusztus végén hagytam abba, azóta a 3 menstruációmból az első kettő pontos volt, a legutóbbi viszont egy hetet késett. Nem tudom ez minek köszönhető. Szeretném kikérni a tanácsát, hogy a fogamzásgátló abbahagyása után mennyi időt szükséges várni, mielőtt elkezdenénk próbálkozni. Ha esetleg még nem ürült ki teljesen a szervezetemből, lehet ennek bármilyen negatív hatása a kisbabára? Előre is köszönöm a segítségét!
Az orvos válasza:
Biztonsági okokból 3 hónap szünetet szoktam javasolni.


Gyurics Judit2014-11-27 12:45:19
Tisztelt Doktor Úr! Kérném,hogy a mellékelten linken legyen szíves megnézni a szövettani eredményemet.Ha Ön úgy látja,hogy ezzel lenne még további teendőm,akkor felkeresném Önt http://kepfeltoltes.hu/view/141127/lelet_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Az orvos válasza:
Sürgős teendő nincs, egyelőre 3 havonként javasolnék cytológiai mintavételt.


fanny2014-11-27 11:11:56
Jonapot! A kérdésem az lenne hogy november 7- 10ig tartott a menstruàciom. Rà pàr napra hânyinger hànyàs jelenkezett ..âlladoan pisilnem keell és mikor vége olyan érzés mintha szétszaladna belülröl de ez elmult most 2-3 napja fàj a hàtam és az alhas szur görcsöl enyhén.Éség a kàvétol is hànyingetem vam néha.december 4 kell megjönnie .ez lehet terhesség??vagy ha nrm mitöl vannak ezek? kérem miharabbi vàlaszàt
Az orvos válasza:
Előfordul ritkán, hogy már akkor tüneteket jelez a terhesség, amikor a teszt még negatív.


Barbara2014-11-25 23:14:38
Tisztelt Doktor úr! Szeptember végén kezdtem el szedni a Mirabella fogamzásgátló tablettát. Jelenleg a 3. levél elején járok, viszont a fogorvos antibiotikumot (Dalacin) írt fel, amelyből végig kell szednem a 16 szemet (napi 4x1). Sajnos az antibiotikum bevétele után többször is hasmenésem volt, a Normaflore szuszpenzió ellenére is. Arra lennék kíváncsi, hogy a Dalacin csökkentheti-e a fogamzásgátló hatását, illetve hogy a hasmenésnél mennyi időnek kell eltelnie, hogy biztosan felszívódjon a gyógyszer. Az antibiotikum és a hasmenések miatt szeretném tudni, hogy meddig kell kiegészítő védekezést alkalmazni. Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Javaslom, hogy az egész ciklus ideje alatt használjanak kiegészítő védekezést.


Kramarics Judit2014-11-24 15:00:52
Jónapot kivánok!Olyan kérdésem lenne h megállapitottak h 4,1mm es petezsákom van! Másnap hajnalba észre vettem h ilyen barnas nyálkás valami van a hüvelyembe! Bementem a kórházba, petezsákot se látott és nyálkahártyát! azota kb 2-3napja ilyen barnás sárgás vmi van a hüvelyembe, de a betétre nem folyik ki! csináltam azóta terhességi tesztet és pozitiv! Félek...nem tudom mikor menjek orvoshoz vagy mit csináljak!
Az orvos válasza:
Kérjen vizsgálatot, akkor eldőlhet, hogy mi történt.


Dóra2014-11-24 09:52:46
Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy tegnap este elfelejtettem bevenni a fogamzásgátló gyógyszert, de azt 12 órán belül pótoltam. Ez volt az utolsó szem. Olvastam a gyógyszer betegtájékoztatóját, hogy ha nem telik el 12 óra, akkor elvileg a védettség megmarad. Ez akkor is így van, ha ez volt az utolsó szem és mától már nem szedem a gyógyszert? Vagy mit kellene tennem? Köszönöm a válaszát!
Az orvos válasza:
A 12 órán belül bepótolt tabletta esetén a védelem megmarad, függetlenül attól, hogy hányadikról van szó.


N B2014-11-23 20:16:22
Tisztelt Doktor Úr! Aminap nagyon felelőtlenül viselkedtem. A menstruációm második napján védekezés nélkül szeretkeztünk a párommal. Tudom,hogy csekély az esélye a terhességnek,de nagyon kétségbe vagyok esve,nem tudom mit tévő legyek. Gyógyszert nem szedtem. Fogamzásgátló tablettát korábban szedtem,és van még két havi gyógyszerem,így aznap mikor az aktus történt elkezdtem szedni,bár ennek már értelme gondolom nincs.Mit ajánl mit tegyek? Köszönöm a válaszát.
Az orvos válasza:
Ha kicsúszott az esemény utáni tabletta idejéből, akkor nem tud mit tenni. Ki kell várni, hogy mi történik.


BALOGH BEATA2014-11-23 18:32:58
Tisztelt doktor ur,egy szamomra eleg kellemetlen kerdessel fordulok onhoz.Egy eleg hosszu ide jelentkezett nallam egy bizonyos mennyisegu verzes,szexualis egyuttlet utan,sot kozben is elofordult az utobbi idoben.Csak abban a pillanatban tart,nem napokig.Eleg hosszu iseje szedem a Yasminnelle fogamzasgatlot,arra gondoltam hogy lehetseg hogy az befojasolja?vagy esetleg valami komolyabb gond lehet?volt ra alkalom hogy az egyuttletet is abban kellet hagynunk mert anyira elkezdett gorcsolni a hasam es a hasam allatt mintha szinte a belso szerveimet huztak volna kifele.Azt tudom hogy a mehem elegge le van csuszva lehetseges hogy ez is befojasolna ezt a verzest,ami boseges es teljesen piros szinu.elegge meg ijeszt ez a dolog es a paromat is mert jovore babat szeretnenk es elobb ennek a dolognak szeretnenk utanna jarni.koszonom es mielobbi valaszat varom.udvozlettel BEATA!!
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot, annak során kiderülhet, hogy mi a baj.


Bettina2014-11-23 18:19:52
Kedves Doktor úr ! szeptember 16 án menstruáltam utoljára 5 napos volt . október 12 én együtt voltam párommal .. rá két hétre csináltam tesztet az negatív lett. nem jött meg októberbe. November 20 án csináltam tesztet megint a csik halvány lett nagyon tüneteim nincsenek nem tudom mi bajom lehet .. előtte sokat streszeltem nehéz fizikai munkát csináltam emelgettem . Mi lehet a baj ? választ elöre is köszönöm
Az orvos válasza:
Nőgyógyászati vizsgálatra van szüksége.


Z.Anikó2014-11-23 00:02:17
Üdvözlöm.Ha az urtogestan tabblettát nem vettem be másfél napig,okozhat e vérzést az utána következő napon? Így hogy elkezdtem pecsételően vérezni..folytassam menstruáció időpontjáig a szedését,okozhat-gondot vagy szakítsam meg a szedését?
Az orvos válasza:
A hormonszint csökkenése okozhat vérzést.


Mónika2014-11-22 16:59:34
Kedves Dr.Úr! Én 41 éves vagyok,és 7 hetes terhességem spontán megszakadt. Mi történik ha nem megyek egészségügyi küretet végeztetni? Hol erősebben,hol gyengébben,de vérzek 3 napja.Vérzésem már nem darabos. Néha fáj a hasam,de elviselhető. Ön mit javasol? Köszönöm szépen a válaszát! Üdvözlettel! Mónika (szültem már 3 gyermeket,1 császárral,2 normál)
Az orvos válasza:
Ultrahang vizsgálattal el kell dönteni, hogy maradtak-e szövetrészek a méh üregében. (7 hetes terhességnél valószínűleg igen.) A műszeres befejezés elmaradása súlyos gyulladást okozhat.


Roxána2014-11-21 10:01:06
Tisztelt Szakértő! Antibiotikumot szedek foggyulladás kezelésére,tegnap pedig a párom az ujjaival elégített ki.Ma menstruációt megelőző véres nyákot véltem felfedezni vizelet után a wc-pípron.Talán felsérthetett valamit? Menzesz csak jövőhét kedden várható
Az orvos válasza:
Többek között lehet kis sérülés az ok vagy az antibiotikum miatt felborult hüvelyflóra és ezt követő hüvelygyulladás, esetleg a foggyulladás miatt megzavart hormonháztartás.


Judit2014-11-21 08:56:33
Tisztelt Doktor Úr! Azzal fordulok Önhöz, hogy fáj(szúr) a hüvelyem bal oldala (belső fala), amikor a barátom belém hatol. Olyan érzés, mintha lenne ott valami kiálló "tüske", valami gumó. :/ A behatolás szúró fájdalommal jár, és a 2. illetve 3. alkalommal mikor együtt vagyunk egy nap, akkor még kellemetlenebb, és még jobban fáj. A másik dolog, ami kellemetlen, hogy fel vagyok izgulva rendesen a szeretkezés előtt, de a hüvelyem még se úgy reagál erre, ahogy kellene, nem nedvesedik. Ennek lehet köze ahhoz, amit az előbbiekben leírtam, vagy mi lehet az oka? Válaszát előre is köszönöm! Judit
Az orvos válasza:
Meg kell nézni, hogy milyen elváltozás lehet a kritikus helyen, vagyis nőgyógyászati vizsgálat szükséges. A nem megfelelő reakció lehet akár önkéntelen védekezés is.


Andrea2014-11-20 10:59:44
Tisztelt Doktor Úr! 37 éves vagyok, nem szültem még, nem is próbálkoztunk. Most szeretnénk a párommal babát. 2 hete volt egy méhtükrözéses méhtest polyp eltávolításom, ahol észrevették, hogy osztott a méhem. Pontosan: endometrium a fundusnál osztott. Az uterus fundusában a myometriumban egy 7 mm-es echomentes terület. Asszimetrikus uterusűrt jobb irányban és ép szájadékot találtak, a bal uterus űrbe nem jutottak be.Szeretném megkérdezni, hogy így mire számíthatok a terhesség során, mik a tapasztalatai? Nagyon köszönöm! Andrea
Az orvos válasza:
Sajnos ilyenkor nehezített a beágyazódás, és vetélés, koraszülés valószínűsége is lényegesen nagyobb.


Márta2014-11-20 07:49:10
Üdvözlöm! Kissé, elkeseredetten írok önnek. Terhességem, 8. hetében, kiderült, hogy ikreket várok. Sajnos, csak a kötelező UH-okon vettem részt, úgy gondolom, orvosi hibából. A 12 hetes UH-on minden rendben volt, mindkét magzat megvolt. Voltam a 18. hetes UH-on is, ahol az orvos szerint rendben volt minden, bár még szívhangot sem nézett, de ezt inkább hagyjuk, ez már a jogi része a dolognak. 28 hetesen be kellett feküdnöm a kórházba, mert a terheléses vércukormérésnél, nagyobb lett az eredmény, mint kellett volna. Akkor csináltak egy UH-ot, és az orvos közölte velem, hogy itt egyes terhességről van szó, elhalt magzatot nem lát. Kérdésem az lenne, hogy lehetséges e olyan, hogy egy 18/6 hetes magzat felszívódjon? Vagy már akkor egy magzatot méregetett a Dr. Úr, kétszer? Szeretném, ha őszíntén válaszolna, mindenféle orvos-orvost nem szól meg elv nélkül. Már előre félek menni UH-ra, hogy most mit fognak vajon látni???Nagyon köszönöm, Üdv.: Márta
Az orvos válasza:
A terhesség bármelyik időszakában előfordulhat az egyik iker elhalása. 18. hét után már nem valószínű, hogy nyomtalanul eltűnik, de a sokszor papírvékony maradvány nem biztos, hogy ultrahangon látszódik A 18. hetes ultrahangnál a szívműködés egyértelműen látható, tehát hogy már akkor elhalt volna az egyik, és ezt a kolléga nem vette észre ez szinte lehetetlen.


Alexandra2014-11-19 18:32:37
Üdvözlöm! A kérdésem az lenne,hogy a fenekemnél van egy bőr darab,amit nem tudok mi lehet.Néha érzékeny.Kell aggódnom miatta,vagy semmi komoly? Képet mellékelek az alábbi linken: http://kepfeltoltes.hu/141119/b_r_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Válaszát előre is köszönöm: Alexandra
Az orvos válasza:
Első ránézésre aranyérnek tűnik.


Bálint Adrienn2014-11-19 14:00:29
Tiszlelt Dr. Turcsányi Attila, Segítségét kérném, a párom crohn beteg és jelenleg a medrol nevű szteroidit szedi, és most kezdi a Pentasa nevű gyógyszert is mellé. Már április óta a betegsége aktív állapotban van, és a medrol mellett jó volt a közérzete, de ahogy csökkentik az adagot, megint jönnek a panaszok, úgyhogy nem tudja most elhagyni és növelte is az orvos az adagot, most 16mg-ot szed. Jelenlegi kilátások szerint a biológiai kezelés lesz a következő lépés, ami ha tényleg bekövetkezik, arra azt javasolta az orvosa hogy amellett inkább ne vállaljunk gyereket. Kérdésem, hogy a szteroid és a pentsasa mellett tényleg nem veszélyes a gyerekvállalás? Milyen hatásai lehetnek a magzatra, ha a férfi szedi? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A gyógyszerek a spermiumképződést befolyásolhatják, de a megfogant gyereknél valószínűleg nem okoznak gondot.


Orsi2014-11-19 12:50:27
Jonapot doktorúr! olyan kérdésem lenne hogy szeptember 24-27.én kellett volna megjönnie de beteg is voltam meg bőrgyógyász által javasolt tablettát szedek az arcomra a pattanásaim miatt és elvileg az is átalakíthatja a menszeszem. félelmeim miatt 10 nap késés után egyik nap reggel csináltam terhessègi tesztet de negatív lett és október 3.-án meg is jött. normálisan 5 napig volt meg és a vérzés is a megszokott volt! utána a mellfájásom is elmult ahogy szokott! azota volt kb 4 nap amikor ment a hasam de nem nagyon hanem általában reggel amikor mentem wc-re akkor ment amúgy nem kellett mennem wc-re. ez elmult. Most ugy mint szokott kezd picit fájni a mellem. viszont ma wc-és közben székletem és vizeletem is volt de a wc papiron volt egy pici vér nem sok csak egy nagyon pici. Azóta semmi csak akkor egyszer volt egy pici.. (most ismét beteg vagyok láz torokfájas..) Ez a pici vér probléma?? Kell tennem valamit??
Az orvos válasza:
A betegség megzavarhatja a normális ciklust, de terhességet mindenképpen ki kell zárni.


Gyóni Szimonetta2014-11-18 17:28:55
Tisztelt Doktor úr!Szeretném azt meg kérdezni hogy amikor 7 napos gyógyszer kihagyás van a menstruációnak,olyankor 5 napig szokott tartani,de most ebbe a hónapba csak 3 napig volt meg rendesen aztán másnapra már semmi se volt mi lehet ennek az oka?
Az orvos válasza:
Előfordulhat terhesség, de a gyógyszer hatási is lehet.


szolnok tünde2014-11-18 07:14:20
tisztelt doktor ur. azt szeretném meg kérdezni hogy egyész nap miért fáj a hasam és egész éjel is nem tudok aludni reggel meg fel sem kellek és má hányingerem van ebbe a honap ba még nem betegetem meg
Az orvos válasza:
Csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Lilly2014-11-17 13:02:05
Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni,h.fogàszaton voltam és a fogorvos ideiglenesen gyulladàscsökkentő tömést tett a fogsmva.Ez mennyire befolyàsolja a meliane fogamzàsgàtló hatàsàt?Kell kiegészitő fogamzàsgàtló módszert alkalmazni? Előre is köszönöm a vàlaszàt!
Az orvos válasza:
Valószínűleg nem befolyásolja a hatékonyságot.


Csima Krisztina2014-11-17 09:03:52
Tisztelt Doktor ÚR! 2014.Nov.13.-án missed ab.-om volt.E terhességgel együtt 4*5 cm.-es sárgatest cisztám is keletkezett.Kérdésem az lenne ,hogy ezzel a cisztával most így missed ab. után mi lesz?Ott marad ,vagy felszívódik magától?/és mikor?/A 2. kérdésem pedig az,hogy lehetett sárgatest elégtelenség sárgatest ciszta mellett ,ami a baba halálát okozta? Vagy más lehetett az oka valószínüleg? Nagyon szépen köszönöm a választ .
Az orvos válasza:
A cisztát ellenőrizni kel, de jó eséllyel eltűnik. A korai elhalás általában nem sárgatest elégtelenség következménye, valószínűbb, hogy rendellenesség miatt volt életképtelen.


andrea2014-11-17 00:13:27
Kedvess Doktor úr! A barátommal együtt voltunk egyik èjszaka , de nem vèdekeztünk.reggel megjött ès egy kicsit pirosvèr aztán kèt napig csak barna folt volt..ès hogy ez nem a terhessègnek a jele . jah meg picit fájtam a petèim de türhetően ès nem vèreztem kozben (Nekem mindig is három napig volt meg, de rendesen folytam nem igy mint most) . elöre is köszönöm , ha kapok választ.
Az orvos válasza:
A házasélet utáni vérzés nem terhességi tünet.


Tünde2014-11-16 13:22:09
Nemrég méhszájsebet diagnosztikáltak nálam.Azt mondták csúnya, csináltattak rákszűrést, P2 es lett, normális.Azt mondták le kell fagyasztani, meg is tették.Utána 4 napig barnás gennyes, folyadék folyt belolem, de elmult.Nemreg visszamentem kontrollra, es ott megvizsgaltak megint, es aztmondtak meg mindig csunya, nem fagyasztottak le ujra,de valamivel megpiszkaltak.Ennek ket hete es azota folyik blolem ugyanez a gennyes valami es az utobbi napokban mar verezni is kezdett.Elofordulhat hogy a menstruaciom az, de annak mar 9 napja vege kellet volna legyen, igaz a gennyes folyas alatt nemvolt. Mi a panasz?Korhazba kell menjek vagy sem?Esetleges kezeles, ha van ra mod?Koszonom elore is
Az orvos válasza:
Vizsgálat nélkül csak annyit, hogy ilyen műtét után sajnos előfordul fertőzés. Igazából az sem derül ki, hogy milyen panasz miatt végezték a fagyasztást.


Mária2014-11-15 22:14:11
Megkaptam válaszát amit köszönök amiben azt írta ,hogy 54 évesen már nagyon kicsi a valószínűsége hogy teherbe lehessen esni .problémám a következő,hogy három hónap után megint lett egy nagyon kicsi vérzésem ami nem mondható menstruációnak ?Kell .e vele foglalkoznom v ,mi lehet ez ? Köszönettel Mária
Az orvos válasza:
Lehet még némi hormonműködés jele, de nem ártana egy nőgyógyászati vizsgálat.


Vivi 2014-11-14 20:05:04
Tisztelt Doktor úr! Akkor egy újabb kérdésem lenne, ha a terhesség nem kimutatható uh -on, akkor a hányinger, hányás, menses kimaradás, tünetek mit jelenthetnek? Amióta abba hagytam a fogamzásgátló szedését azóta folyamatosan, szinte már "rendellenesen " jönnek rám a kilók. Remélem tud segíteni, válaszolni. Üdvözlettel Vivien
Az orvos válasza:
A terhességi tünetek akár 1-2 héttel korábban jelentkezhetnek, mint ahogy ultrahangon láthatóvá válik.


Vivi2014-11-14 13:11:24
Tisztelt Doktor úr! Áprilisban befejeztem a fogamzásgátló szedését június 17-én megalapították, hogy 7 hetes és 4 napos terhes vagyok, fertőzésem is volt emiatt szedtem Femiflo tablettát heti 2x1 szemet és canesten hüvely tablettát. Július 16-án elvetéltem műszeres beavatkozással befejezték. Vetélés után rendszeres lett a menstruációm, szeptemberben 7 napig tartott és pecsételős volt. A párommal védekeztünk egy alkalommal szeptember közepén sajnos pontos dátumot nem tudok kilyukadt a condom és azóta nem volt mensesem. Október 16-án voltam az orvosomnál uh-on nem látott semmit. November 11-én vérvételen voltam, onnan nem jött még meg eredmény. November 14-én ma voltam UH-on az orvos nem látott terhességre utaló jelet. Ennyit írt a papírra BMF: 54,5 mm. Endometrium: 7,5 mm. Kóros az adnextájakon nem ábr. Kérem segítsen én ebből nem értek semmit. Üdvözlettel: Vivien
Az orvos válasza:
Kollégák kijelentéseit nem szoktam kommentálni, ilyen kérdésekre általában nem válaszolok. Most is csak annyit segítek, hogy a 7,5 mm-es nyálkahártya teljesen normális a ciklus során, ez nem utal terhességre.


kati05292014-11-14 09:33:55
Tisztelt Doktor Úr! A nőgyógyászom elküldött laborba hormonvizsgálatra, mert ultrahangos vizsgálat miatt arra gyanakszik, hogy cisztáim vannak. A laborban viszont azt mondták hogy 1 nappal korábban kellett volna, hogy menjek mert így csak 5 nap múlva fogják elszállítani a vért a vizsgálatra és így nem biztos hogy hiteles lesz az eredmény. Ennek ellenére levették a vért. Ön szerint valóban így van? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A konkrét labor technikai hátterére nincsen rálátásom.


Anii2014-11-13 23:16:08
Kedves Doktor Úr! Október végén hagytam abba a fogamzásgátló szedését (Lindynette 20-at szedtem kb. 3 évig). Párommal babát szeretnénk. A kérdésem az lenne, hogy mennyit szükséges várni a próbálkozásig? Sokat olvastam róla, de megfelelő választ nem kaptam. Néhol a 3 hónap várakozási időt javasolták, mások pedig azt irták, azonnal lehet. Ön mit javasol? Előre is köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
Én is 3 hónapot szoktam javasolni, bár nem tudok erre konkrét okot. Mindössze az első 1-2 hónapban nagyobb az ikerterhesség valószínűsége.


szandii2014-11-13 21:02:31
Jó estét doktor úr.! Én azzal a kérdéssel fordulok önhöz ,hogy meg van ez a hét meg a jövőhét a fogamzásgátlómból és a mai napon elkezdtem vérezni és nem a megszokott menstruációs vérzésem van hanem ez nagyon sűrű válaszát sürgősen várom mert most kissé megijedtem :( előre is köszönöm... Üdvözlettel : Szandi
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot, de addig szedje a tablettát a megszokott módon.


Mónicska2014-11-13 15:18:11
Tisztelt Doktor Úr! 17 napja késik a menzeszem.A párommal aug.28-án szeretkeztünk utoljára.Teljesen meg voltam rémülve,mi bajom lehet,mert ennyit sosem késett,max 3 napot.Ma voltam a nőgyógyászomnál,aki valószínű bal lábbal kelt,mert nagyon szűkszavú és mogorva volt.Megvizsgált,semmi rendelleneset nem talált,ettől már nyugodtabb lettem.Felöltöztem,mondja feküdjek le,uh.Időzött egy ideig egy ponton,nézte,nem szólt nekem semmit,az asszisztensnek csak annyit mondott:endometrium 7mm.Kérdezem baba van vagy nincs.Semmi válasz.menjek vissza 2 hét múlva ha csak meg nem jön a mensim,nézünk uh-t megint.Ezzel viszont látásra. Ön mit gondol? Előre is köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
Kollégák kijelentéseit nem szoktam kommentálni, ilyen kérdésekre általában nem válaszolok. Most is csak annyit segítek, hogy a 7 mm-es nyálkahártya teljesen normális a ciklus során, ez nem utal terhességre.


Beata2014-11-13 11:01:25
Kedves Dr.Ur.Szeptember 4ediken voltam epekovel mutve,lezeresen.Azota mar lassan 3madjara kellene meg jonnie a menstruaciomnak,de semmisem tortenik.Fogamzasgatlot szedek,mar 3eve.Mostanig semmi problemam nem volt.Mindharomszor csinaltam tesztet.Nem vagyok terhes.De megis aggodom a verzes elmaradasa miatt.A mutet vegzo doktorno azt tanacsolta menjek endokrinologushoz ne nogyogyaszhoz.On mit tanacsol?mi lehet ennek az oka?Nagyon zavar ez az egesz,Koszonom elore is a valaszat.Udvozlettel ,Beata
Az orvos válasza:
Első körben inkább nőgyógyászati vizsgálatot javasolnék.


Balo Eva2014-11-12 16:29:27
Kedves doktor úr! Három hete volt egy vetélésem, spontán kiürült, nem volt szükség művi beavatkozásra. A vérzésem is elmúlt kb. 10 napja. Van egy egy éves négy hónapos gyerekem, és kb fél éve szeretkezéskor alhasi nyomást érzek. Két napja erős szúró alhasi fájdalmam volt (hasonló mint szeretkezéskor, csak hosszasan tartott), a hólyagom környékén, és tíz perc után megszűnt. A tegnap reggel megismétlődött ez a szúró fájdalom és tíz perc után ismét megszűnt. A tegnap viszont napközben már rózsaszínes folyásom volt, és este egy furcsa kb. babszem méretű húsdarab távozott. Mi lehetett az, és mi okozhatta? Tisztelettel E.
Az orvos válasza:
Nőgyógyászati vizsgálat szükséges. Sajnos előfordulhat, hogy mégsem ürült ki maradéktalanul a méhe.


Katalin2014-11-12 13:51:52
Kedves Doktor Úr!Kisfiam múlt héten volt három hónapos sürgősségi császárral született a 34.hétre.Staphylococcus aureus fertőzése volt amit kikezeltek nála én szülés előtt antibiotikum kúrát kaptam mert folytonos vizelési ingerrel küszködtem.Most három hónappal a műtét után ha együtt vagyok a párommal másnap fáj a hasam érzem,hogy "terhelve" volt.Az utóbbi alkalommal elég hevesek voltunk és az együttlét után három nappal kicsit sárgás-barnás folyásom volt.Ez fertőzés vagy talán megsérülhetett a hámréteg?Köze lehet a terhesség alatti fertőzésemhez?Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A terhesség alatti fertőzéshez valószínűleg nincs köze. A többi eldöntéséhez vizsgálatra van szükség.


Anikó2014-11-12 13:15:06
Tisztelt Doktor Úr! Segìtségét szeretném kérni,mert a nőgyógyászom szabadságon van 2 hétig.Október 4-én volt az utolsó menstruációm,a ciklusom 33-35 napos.Még ebben a hónapban nem jött meg,ma délelőtt csináltam egy terhességi tesztet,ami negatìv lett.Megbìzható már ez az eredmény? Mikor csináljak újabb tesztet?Pár napja görcsölget a hasam,de semmi egyéb.Válaszát köszönöm!
Az orvos válasza:
Pár nap után érdemes a tesztet ismételni és 1-2 hét múlva kérni nőgyógyászati vizsgálatot.


Mária2014-11-11 22:07:35
54 éves nő vagyok augusztus 8-án menstruáltam utoljára kérdésem s következő kell e méd védekeznem vagy már nem szükséges ? ha igen milyen módot javasol ? köszönettel Mária
Az orvos válasza:
54 éves korban a terhesség valószínűsége nagyon kicsi. Általában elmondható, hogy a védekezés nagyobb kockázatot jelent, mint hasznot.


anna2014-11-11 20:26:24
Tisztelt Doktor úr! 8 napja kezdtem szedni a yasmin fogamzásgátló tablettát. Az elsô 3 napban normálisnak mondható vérzésem volt, 4. napon kevesebb 5.es 6. napon azt hittem már befejezôdött, de most ujra vérzek, barnás és ahhoz képest hogy 8. nap elég sok. Mi okozhatja? Mit tehetek? Válaszát elôre is köszönöm.
Az orvos válasza:
A gyógyszer szedésének kezdetén átmenetileg kevés vérezgetés előfordul, ahogy ez a betegtájékoztatóban is kell, hogy szerepeljen, valamint a gyógyszert felíró kolléga is említhette.


Szilvi 792014-11-11 14:09:48
Tisztelt doktor úr! 35 éves gyermektelen nő vagyok.2013.06.hóban conisatios mütétem volt P4 CIN III,HPV 33 miatt.A mütét sikeres volt de azóta is P2 cytológia mellett mérsékelten erős gyulladás, Gardnerella ,metaplasia,egyéb nem neoplasticus elváltozások vannak feltüntetve a leletemen.2014 10.-havi leletem is P2 mérsékelten erős gyulladás .Semmi kezelést nem kaptam mondván ezt az orvos mondta nincs semmi bajom és aki beteg az nem igy néz ki .Hát számomra ez nem megnyugtató most vettem a patikában Gynophylius hüvelykupot.Ja és kontroll HPV nem készült hiába kértem pedig tudom ,hogy ilyen mütét után kötelező és ingyenes.Kérem segitségét ,tényleg nem kell semmit tennem? minden jó a gyulladás ellenére?Köszönettel Szilvia
Az orvos válasza:
HPV ellen hatásos gyógymód sajnos nincs. A gyulladást egyéb kórokozók csinálják, azokat kezelni kell, de nem okoznak méhnyakrákot.


Kinga2014-11-11 12:03:53
Tisztelt Doktor Úr! Egy éve PCO-t diagnosztizáltak nálam. Azóta 500 mg Meforalt szedek naponta két alkalommal. Párommal fél éve babával próbálkozunk, teljesen sikertelenül. Ebben szeretném tanácsát kérni, hogy milyen lehetőségeim vannak a siker érdekében. Válaszát előre is nagyon köszönöm. Üdvözlettel: Kinga
Az orvos válasza:
A szokásos meddőségi kivizsgálást végig kell csinálni Önnél is.


Tóth Ilona2014-11-08 22:07:58
Kedves doktor ùr! Kèrdèsem az okt.22-26ig volt menzim es 31en voltunk együtt a párommal lehetsèges e hogy terhes vagyok? Sürün kell pisilnem, fáradèkonyabb vagyok, olyan èrzès mintha meg akarna jönni.Válaszát elöre is köszönöm.
Az orvos válasza:
A ciklus bármelyik napján elképzelhető a terhesség létrejötte.


Adrienn2014-11-08 16:46:54
Kedves Doktor úr! Kérdésem az, hogy a Rigevidon gyógyszer mikortól hat? Nagyon félreérthető a betegtájékoztató. Köszönettel
Az orvos válasza:
Attól függ, mikor kezdi el. Hatás lehet 10-12 nap után, vagy a második ciklustól.


Timea2014-11-07 15:09:37
Tisztelt Turcsanyi Ur! Lenne egy kerdesem. Havi verzes alatt lehet nogyogyaszhoz menni es vizsgalatokat csinalni? Elore is koszonom a valaszat!
Az orvos válasza:
Menzesz alatt is lehet nőgyógyászati vizsgálatot végezni. Rákszűrést venni és a hüvelyváladékról információt szerezni viszont nem.


Rita2014-11-07 06:17:52
Jó napot Kívánok! Október 10.én volt az utolsó menstruációm vége. Nekem sajnos sosem pontos a menstruációm...babát szeretnénk a párommal. Ma azaz 7.én csináltam tesztet ami negativ lett viszont nem jött még meg. A mellem fáj 4.napja és néha picit az alhasam. Mi a teendő? Köszönöm!
Az orvos válasza:
Ismételje meg a tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Varga Noémi 2014-11-05 20:11:32
Tisztelt Doktor Úr! A mai napon megkaptam az influenza elleni védőoltást! Az lenne a kérdésem, hogy ha négy héten belül teherbe esek, okoz-e valamilyen rendellenességet a babánál? Vagy Ön szerint várjunk? Köszönöm szépen válaszát!
Az orvos válasza:
Jelentős kockázatot biztosan nem jelent.


Veszelszki Andrea2014-11-05 19:15:17
Tisztelt Doktor Úr!Azzal a problémával fordulok Önhöz mert nagyon viszketek odalent sajnos nem mindig birom ki ezért megvakarom de utána nagyon feldagad kipirosodik és nagyon ég!Mi lehet a baj?Válaszát előre is köszönöm
Az orvos válasza:
Nőgyógyászati vizsgálat szükséges.


Erika2014-11-04 22:28:35
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz,hogy a mostani menszeszem alatt nagyon kevés vérzés volt. Dienille fogamzásgátlót szedek 5 éve. Eddig nem volt probléma, hatott a gyógyszer mindig úgy ahogy kellett neki. Most azonban pénteken délelőtt ahogy megjött a menszeszem kicsit kétségbe estem mert aznap volt egy kevés vérzésem de nagyon kevés szinte alig. Aztán másnap szombaton napközben is volt de akkor is kevés volt a vérzés 1 betét elég volt egész nap még sok is... és este olyan 6 óra körül már el is múlt. Azóta csak alhasi fajdalmaim vannak de vérzés már nincs jóformán péntek délelőttől szombat délutánig tartott.... régebben is volt hogy 2-3 napra lerövidült a menszeszem de ennyire még nem :( Ugye nem lehetek terhes? :( Normálisan szedtem be ezt a levél fogamzásgátlót is nem volt soha hasmenésem és nem hánytam vagyis felszívódott mindig a tabletta. Előre is köszönöm a segítséget!! Üdvözlettel: N.Erika
Az orvos válasza:
Nőgyógyászati vizsgálatot javasolok.


Nikolett2014-11-04 21:33:31
Tisztelt Doktor Úr! 21 éves lány vagyok. 3 éve szedek Lindynette 20 fogamzásgátló tablettát. Sajnos több problémát is tapasztaltam a gyógyszer szedése alatt. A tabletta szedésének elkezdése előtt gyakran fájt a fejem, de ennek akkor még nem tulajdonítottam különösebben nagy jelentőséget. A nőgyógyásznak említettem, hogy migrénes vagyok, és hogy gyakoriak nálam az ilyen fajta rohamok. Ő írta fel nekem a Lindynette 20-at. Az utóbbi időben nem volt fejfájásos panaszom, ma viszont volt egy erősebb rohamom, miközben egyik szememre elment a látásom. Ezzel kapcsolatban már felkerestem az érintett orvost. Azzal kapcsolatban szeretnék segítséget, tanácsot kérni, hogy ön szerint javasolt lenne a fogamzásgátló abbahagyása, esetleg másik gyógyszerre való váltás? A gyógyszerszedés alatt sajnos tapasztaltam még egy problémát. Jelentősen csökkent a libidóm, ami a párkapcsolatomra nagy mértékben kihat. Ez lehetséges attól, hogy régóta szedem a gyógyszert, vagy esetleg attól, hogy nem megfelelő gyógyszert szedek? Mi lehet erre a megoldás? Előre is köszönöm a segítségét! Tisztelettel: Nikolett
Az orvos válasza:
Libidócsökkenés és a migrén gyakoribb jelentkezése a fogamzásgátló ismert mellékhatása.


Melinda2014-11-04 12:12:58
Tisztelt Dr. Turcsányi Attila! Második babát szeretnénk. Kislányom 1 év próbálkozás után sikerült. Október 27-én (hétfőn) kellett volna megjönnie, helyette barnázás jelentkezett. Pár napra rá pedig vérzés. Nem olyan mennyiségű, mint menstruációkor, de színe, állaga megegyezett. Közben folyamatosan szúró érzés lent a petefészkeknél, derék fájás, enyhe mellfájdalom. Csináltam pár különböző fajtájú tesztet - lett közöttük pozitív (reggeli vizeletből is), de nem mindegyik. Ismerős ajánlására (nőgyógyász mellett asszisztens) csütörtöktől 3*2 db Rutascorbint szedtem és vitamint. Hétfőre elmúlt a vérzés, nagyon minimális barnázás maradt csak. Aznap is és ma reggel is (kedd) csináltam tesztet, melyek negatívak lettek. Szeretnék érdeklődni előfordulhat-e, hogy esetleg a ciklus vége fele történt a megtermékenyítés - beágyazódás (késői peteérés - hozzáteszem a peteérésem nem szabályos) és ez mind annak tudható be? Ebben az esetben mikor érdemes tesztelni, vagy már ki kellene mutatnia? Vagy esetleg spontán vetélésről lehet szó? Mikor forduljak orvoshoz vagy felesleges? Válaszát és segítségét előre is köszönöm! Üdvözlettel: Melinda
Az orvos válasza:
A fogantatás után két héttel várható pozitív teszt, és három héttel mutatható ki nőgyógyászati vizsgálattal, vagy hüvelyi ultrahanggal. Átmenetileg pozitív teszt, amely negatívvá válik, jelenthet korai vetélést is.


Dia2014-11-04 08:27:24
Kedves Doktor Úr, Október 21-év volt ovulációm, aznap éppen együtt is voltunk a párommal. Október 29-én reggel wc-zés során kis mennyiségű rózsaszínes-barnák váladék távozott belőlem. Már lassan egy hete fáj a derekam és szúr a petefészkem bal oldalt. Tegnap, november 3-án kellett volna megjönnie a menstruációmnak. Lehet, hogy állapotos vagyok? Köszönöm!
Az orvos válasza:
Csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Révésy Julianna2014-11-04 08:26:26
Üdvözlöm Felírt az orvosom egy zasmin nevű fogamzásgátló tablettát. Azt mondta a menstruációm első napján kell bevennem, de mit tegyek ha a tegnap volt egy pici véryésem de ma már nincsen? bevegyem? És mindeyek mellett, fogzaszthatok alkoholt a fogamzásgátló szedése alatt, és ha igen hogyan hogz a legminimálisabban befolyásolja a hatását? ha egyáltalán befolyásolja. Válaszát előre is köszönöm
Az orvos válasza:
Ha a vérzés a várt időben jelentkezett, akkor kezdje a tabletta szedését. Kis mennyiségű alkohol nem befolyásolja a hatékonyságot.


JÚLIA2014-11-03 17:19:39
Tisztelt Doktor úr, Az lenne a problémám, hogy a barátommal szeretkezés közben elszakadt az óvszer, aminek egy darabja a hüvelyembe maradt.ezt viszont csak más nap vettük eszre.mi a teendő ilyen esetbe? Fenn áll az esélye annak, hogy valami fertőzésem lesz ettől? A másik dolog ami nyugtalanít, hogy fenn áll az esélye annak, hogy teherbe essek, akkor is, ha csak az előváladék jutott a hüvelyembe? Előre is köszönöm a válaszát! Üdv:Júlia
Az orvos válasza:
Terhesség lehetőségét így sem lehet kizárni. Az egy napig ottmaradt gumidarab legfeljebb folyást okozhat, ennek sem nagy a valószínűsége. Persze nemi betegség ellen nem nyújt védelmet a kiszakadt óvszer.


andressza2014-11-03 16:44:17
Jónapot dr. Úr! Az lenne a kérdésem, hogy lombik bébi beültetéssel foglalkozik-e és ha igen mikor tudnánk konzultálni ez ügyben? Hogyan tudnám önnel felvenni a kapcsolatot?
Az orvos válasza:
Lombok programmal csak speciális intézetekben foglalkoznak.


Ivett2014-11-03 13:06:46
Tisztelt Doktorúr! Tegnap este elfelejtettem bevenni a fogamzásgátló tablettát, ez volt az utolsó szem. Volinát szedek, 3 éve, tegnap volt szexuális együttlétem a párommal. 14 órás késéssel vettem be a tablettát. A kérdésem az lenne, hogy tovább szedjem-e a következő levéllel szünet nélkül, vagy tartsam be a hét napos szünetet? Továbbá, meddig szükséges a kiegészítő védekezés. Köszönöm.
Az orvos válasza:
Szedje tovább a gyógyszert, tartsa meg a hétnapos szünetet, és védekezzen más módon is. Hogy meddig, az attól függ hol tart a ciklusban.


szemzsu2014-11-01 19:09:21
Tisztelt Doktor Úr! 2003-ban , 36 évesen kivették a méhemet, majd 2006-ban a bal oldali petefészkemet. Kb. 2 hónapja jelentkeztek nálam olyan tünetek, amiket eddig még nem tapasztaltam ( szédülés, pánik-szerű félelem-érzés) . A szédülések a nap bármelyik szakaszában , helyzettől függetlenül előjönnek rövid ideig. Pánik-szerű "rohamom" 1-szer volt, heves szívdobogással, megemelkedett vérnyomással 150/95, nehézlégzéssel ( mintha nem jött volna a levegő). Azt szeretném kérdezni, hogy ezek lehetnek-e a változókor tünetei? Meddig tartanak? Hogyan szüntethetők meg? Közben elmentem laboratóriumi vizsgálatra is, a következők az eredményeim: TSH 1,7 mIU/L Anti TPO 5.00 IU/mL FSH 101,4U/L LH 94,1 U/L Progeszteron 2,050 nmol/L Oestradiol 46,2 pmol/L Testosteron 1,06 nmol/L Prolactin 217 mIU/L DHEA-szulfát 4,51 umol/L A koromnak (47 év) és az állapotomnak megfelelőek ezek az értékek? Válaszát előre is köszönöm! További szép napot kívánok!
Az orvos válasza:
A petefészkének működése ilyen korban szokott csökkenni, ezt hívjuk változókori tünetegyüttesnek. Részletesebb tanácsokat személyes konzultáció keretében kaphat.


Szandi2014-11-01 13:42:39
Tisztelt Doktor Úr! Április óta küzdök visszatérő hüvelygombával. 2szer kaptam már 2db-os Mycosyst-gyno kapszulát. Emellett használtam már vitagyn c hüvelykrémet, 2szer klion-d 100 hüvelytablettát és vagilact Q-t is. Milyen vizsgálatra vagy kezelésre lenne szükség, hogy hónapról hónapra ne térjen vissza a fertőzés? Mit kellene tennem vagy kihez kellene fordulnom, hogy végre meggyógyulhassak? Köszönettel: Szandi
Az orvos válasza:
Többféle kezelést kapott, amelyek más-más elképzelést tükröznek. Ajánlatos egy nőgyógyászt választania, és az ő tanácsait követni. Részletes tanácsokat és is csak személyesen tudok adni.


Annamaria2014-10-31 23:21:30
Tisztelt Doktor Ur! SURGOS!!! 18 eves vagyok,eloszor fekudtem le a baratommal,meghozza a tegnapi napon.Megszakitasos kozosulessel voltunk egyutt.De megremiszt a sok hiedelem,melyeket olvasok az interneten,hogy az elovaladektol is lehetek terhes.Menstruaciom a jovohetre varhato.Azt szeretnem megtudni,hogy elso alkalommal elovaladektol lehetek-e terhes? Vegyem-e meg a 72 oras tablettat? Elore is koszonom valaszat!
Az orvos válasza:
A megszakításos közösülés nem elég biztonságos, ezért javaslom, hogy ebben a helyzetben sürgősen keressen fel nőgyógyász kollégát. (Sajnos hozzám csak jövő hét kedden tudna legkorábban eljönni.)


Nikolett2014-10-31 09:49:33
Tisztelt Doktor Úr! 19 éves vagyok. Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy 6 napja szedem a Symicia fogamzásgátló tablettát. Enyhe mellfájdalmat tapasztalok, ami nem újdonság, hiszem menstruáció előtt is szokott fájni a mellem, de a menstruációmig még van kb. 20 nap. A betegtájékoztatóban olvastam, hogy ez egy gyakori mellékhatás. Mi a teendő ilyenkor? Abba kellene hagynom a szedését? Várom válaszát. További szép napot.
Az orvos válasza:
A viselhető, enyhébb mellékhatások teendőt nem igényelnek, a gyógyszer ciklus közben való abbahagyása kifejezetten nem ajánlott.


Szimonetta2014-10-30 23:37:59
Kedves Dr úr! Kérdésem az lenne,hogy-fogamzásgátlo szedése mellett lehetek -e? Rendszeresen szedtem,nem volt "elfelejtett" nap! Es most egy hete kellett volna meg jonni,ki maradt es mar holnap ujra kell kezdenem a gyógyszer tovább szedését.. A kislányom most 13honapos..szülés utan rendszeresen -csak úgy mint terhesség elott -is folyamatosan pontos volt a havi verzesem. Mint gondol on?-Lehet-e terhes?-bar 100%ra tudom h mindig,es pontosan be vettem a gyógyszert.most meg is kimaradt a havi vérzés,es elég "furán" is érzem magam..alhasi fájdalom (mintha meg akarna jonni),szédülés,es hat elég sokat is eszem (többször vagyok éhes), Válaszát előre is nagyon szépen koszonom Tisztelettel Szimonetta
Az orvos válasza:
100 %-s módszer nem létezik. Csináljon terhességi tesztet és jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Széphegyi Tímea2014-10-30 15:44:04
Tisztelt Doktor úr! 50 éves vagyok, eddig 2-3 napos ingadozással rendszeres volt a vérzésem. A legutóbbi ciklusnál azonban furcsa volt az a jelenség, hogy a szokásos mellérzékenységem - mely mindig a ciklus beindulával el szokott múlni -, most nem múlt el. Sejtettem, hogy valami nem stimmel. Így is történt, mivel 17 nappal később újra beindult a vérzés. Milyen okai lehetnek ennek a rendellenességnek, és meg kell-e vizsgáltatnom magamat? Köszönettel Tímea
Az orvos válasza:
Vizsgálatot szükségesnek tartok, addig is a legvalószínűbb változókori, átmeneti hormonzavar, de sem terhesség, sem egyéb elváltozás nem zárható ki.


Dóra 2014-10-30 11:39:49
Tiszt elt Doktor Úr! Fogamzásgátlással kapcsolatban lenne két kérdésem. 19éves vagyok, párommal 2 éve vagyunk együtt. Nagyjából egy éve a Nuvaring fogamzásgátlót használom,több forrásból hallottam hogy külföldön nem egy halálesetért okolják,ugyanis az adott hölgyekben vérrögök képződtek.Kérdésem az lenne hogy ez valóban igaz és van mitől tartanom? A másik kérdésem az lenne mióta a Nuvaringet használom sajnos csökkent a libidóm. Ez ellen lehet tenni,vagy használjak inkább más fogamzásgátlót? A válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Az összes hormonális fogamzásgátló, beleértve a hüvelygyűrűt is, növeli a trombózis kockázatát, gondolom ezt a fogamzásgátlót felíró nőgyógyásztól is hallotta. A gyűrű alacsony hormonmennyiséggel hatékony, ennek ellenére előfordulhat ilyen mellékhatás.


Szilvia2014-10-30 09:22:34
Tisztelt Doktor Úr. Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy 4 hete menstruálok két nap kivételével, nem fáj a hasam néha néha belenyilall akkor ájulás közeli állapotba vagyok de ez csak pár másodperc. Gyógyszert rendszeresen nem szedek. Voltam már ezzel a problémával a nőgyógyászomnál kb 1, másfél éve azt tanácsolta h szedjen fogamzásgátló tablettát, hogy helyre álljon, amit viszont nem szeretnék. Akkor nem találtak semmit. Azt mondta lehet hogy cysta de nem biztos benne mert ha az volt kiürült. 20 éves vagyok. Mitől lehet ez? Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot, enélkül felelőtlenség nyilatkozni.


Anita2014-10-30 08:16:42
Üdvözlöm ! Tudom bután hangzik de a tampon fel tud bennem szívódni ha egész éjszakára bennt hagyom ?
Az orvos válasza:
A tampon nem szívódik fel. Ha felrakta, akkor le is kell szedni.


Merida2014-10-29 20:45:09
Üdvözlöm! 22 éve lány vagyok! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy júliusban volt utoljára szexuális együtlétem, óvszerrel védekeztünk. Az ezt követő két menstruációm rendben lezajlott (mindig pontosan), de az októberi már egy hete késik, menstruációt kísérő tünetek(pl.alhasi fájdalom) vannak. Ugye nem lehetek terhes? Mit tudna tanácsolni? Köszönettel: Merida
Az orvos válasza:
Szexuális élet nélkül nincs terhesség. Ha júliusban teherbe esett, akkor már több mint 3 hónapos terhes. Biztonság kedvéért csináljon terhességi tesztet és nőgyógyászati vizsgálat is ajánlott.


Krisztina2014-10-29 16:36:04
Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni, hogy mennyire biztonságos az a fogamzásgátlási mód, amely az ovuláció idejének meghatározásán alapszik. Minden nap csinálnék egy ovulációs (LH)-tesztet, és amikor ez pozitívvá válik, akkor tudom, hogy ugrás történt a LH koncentrációmban és elkezdődnek a termékeny napok. Ezek után viszont a szeretkezés biztonságos, mert elvileg nincs mit megtermékenyiteni. Persze megszakítást még ilyenkor is alkalmaznánk. Nagyon le szeretnénk tenni a gumióvszert, mert mindkettőnknek kényelmetlen. Hormonokat nem szeretnék szedni, már csak azért sem, mert 2 év múlva már babát szeretnénk. Köszönöm szépen válaszát előre is: Krisztina (24)
Az orvos válasza:
Az ovulációs teszt és a megszakított közösülés nem eléggé hatékony módszer. A semminél persze többet ér.


nagy valéria2014-10-29 14:17:48
Tisztelt doktorur! érdeklödni szeretnék,hogy szept 1 -jén volt az utolsó menstruációm, és a mai nap ultrahangon egy 18 mm es petezsák látszódott de embrió az nem volt látható van még rá esély.hogy legyen ? köszönöm
Az orvos válasza:
Gondolom a vizsgálatot végző kolléga is mondta, hogy lehet, valószínűleg ezért visszarendelte kontroll vizsgálatra.


Viki2014-10-29 10:45:01
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a segítségét kérni.Júniusban voltam orvosnál és először irattam fel fogamzásgátló tablettát.(Symicia)3 havi adagot be is szedtem,minden rendben volt nem volt semmi bajom tőle.Szeptember 20.-án pontosan akkor kellett volna elkezdenem a következő dobozt szedni de nem szedtem be.Novemberben a következő menses első napján szeretném újra elkezdeni.Kérdésem az lenne,hogy nyugodtan elkezdhetem- e szedni,kb. 2 hónap kihagyás után.Válaszát előre is köszönöm! További szép napot! Tisztelettel: V.Viktória
Az orvos válasza:
Akadálya nincs a gyógyszer újrakezdésének, de mint már több válaszban is írtam a pár hónapig tartó szünetek felesleges kockázatot jelentnek.


Füri Zoltánné2014-10-28 17:22:36
Tisztelt doktor úr! Szeretném megkérdezni hogy mitől lehet az hogy 15-20 napra jön meg a mensesem. 47 éves vagyok, kb 2 éve van fönt a spirál, az utóbbi 4 hónapban vettem észre ezt a jelenséget. Panaszaim fájásaim nincsenek ami gyanús lehetne. Testsúlyom tartom. Várom válaszát vagy tanácsát. Biztonsági őrként dolgozom úgyhogy kimondott fizikai terhelő munkát nem végzek. Tisztelettel Füri Zoltánné
Az orvos válasza:
Ajánlatos nőgyógyászati vizsgálatra bejelentkeznie.


gida2014-10-28 12:38:12
tisztelt doktor úr! olyan kérdésem lenne,hogy általában 28 napos menszim,de változo,van hogy 1-2 napot késik,legutóbb oktober 4 jött meg,a 14.naptol minden nap együtt voltunk párommal,kb 2hete erös alhasi fájdalmat éreztem,szuró,viszketös érzés a hason,kb pár napja hányinger kapott el elég sürün, a nap bármelyik szakában,hirtelen ingerlékeknység,hirtelen fáradtság,álmosság,ezek azota eltüntek,most a puffadás van,meg tegnap iszonyatos derékfájdalom volt.kérdésem lehetek e terhes?
Az orvos válasza:
Lehetséges, tehát ajánlatos nőgyógyászati vizsgálatra bejelentkeznie.


Niki2014-10-28 12:19:41
Tisztelt Doktor Úr! Szedtem több mint 2 évig Lindynette 20 fogamzásgátlót, de pár hónapja erős vérzésem jelentkezett. Abbahagytam, majd Altforalle fogamzásgátlót kezdtem el szedni. Ma voltam gyógyszert íratni és Lindynette gyógyszert kaptam újra. Tévedés történhetett vagy újra ezt kell szednem? Köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
A váltás okát nem ismerem, de tény, hogy az Altforalle és a Lindynette különböző hatóanyagot tartalmaznak, nem helyettesíthetik egymást.


Anci2014-10-28 11:31:40
Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy egy hónap szünet után újra elkezdtem szedni a fogamzásgátlót, az egy havi adagot be is szedtem, időben meg is jött, de a második levél gyógyszer 5. és 6. szemet elfelejtettem bevenni.. Tehát szombaton még bevettem, de vasárnap és hétfőn elmaradt. De szombaton és vasárnap is voltam együtt a párommal. Kedden reggel vettem észre hogy elfelejtettem bevenni, bevettem egybe mindkét elmaradott tablettát. Segítségét kérném! Lehetek terhes? Mi a teendőm? Előre is köszönöm segítségét! Üdv.: Anci
Az orvos válasza:
Kimaradt tabletták mellett a gyógyszer nem nyújt védelmet. A régebben tartott egy hónapos szünet felesleges kockázatot jelent, nem ajánlatos ilyet csinálni.


Orsi2014-10-28 08:45:04
Jónapot kívánok! Azzal a problémával fordulok önhöz hogy most kellene megjönnie a menstruációmnak. Az utolso szeptember 23.án volt de általában 33-34 napra szokott megjönni. A mellem mindig 2 hettel a menstruációm előtt elkezd fájni, a végére már nagyon, de most nem fáj úgy mint ahogy megszoktam a mellem felső része nagyonfáj ugy ahogy szokott de az alsó része nemannyira. Most október elején orvos tanácsára elkezdtem szedni az Isotretinoin-ratiopharm lágy kapszulát 10 mg-os naponta 3 szemet mert nagyon pattanásos az arcom. Meglehet hogy e miatt nem fáj annyira a mellem?? Élek párkapcsolati életet de a párommal nagyon figyelünk, óvszerrel védekezünk és a félelmeim miatt nem megy el soha bennem(néha még a kezével is rásegit ha hamarabb vette ki) a végén pedig leellenőrzi hogy oké.e minden. és még soha nem volt semmi baj nem szakadt ki meg semmi. IGA hiányos vagyok így rendszeres ellenőrzésre járok most október elején vettek vért,vizeletet és nyálmintát is. Az eredményben minden rendben volt szóval gondolom ha valami csoda folytán terhes lennék akkor ezekben kiderülne nem?? Most pár napja beteg vagyok hőemelkedésem van néha lázas is. A vizeletem nagyon forrónak érzem. Ha kifujom a levegőt néha fáj a tüdőm. Ön szerint miért késik a menszeszem?? Meddig várjak türelmesen?? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A betegsége megzavarhatta a hormonháztartását, de terhesség is lehetséges. Az óvszer sem 100 %-s, mint ahogy semmi sem.


Ramóna 2014-10-27 16:48:26
Tisztelt doktor úr! azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy a párommal szombaton együtt voltunk,és nem védekeztünk és pont most van peteérésem, és a menstruációmnak jövő hónapban kellene megjönnie. lehetek-e terhes?
Az orvos válasza:
A szexuális élet következménye lehet terhesség.


Kolozs Dóra2014-10-27 11:54:06
Tisztelt Doktor Úr! Elküldött az orvosom egy trombózis hajlam szűrési vérvételre. Jelenleg őt nem tudok elérni és mivel más városban lakom eljutni sem tudok jelenleg. Az eredményeimben két eltérés volt: Trombin idő: 15,6 ref érték (16-24) Fibrinogén megh 4,56 ref érték (2,10-4,00) Jelenleg fogamzásgátlót szedek. Szedhetem továbbra is? Köszönettel: Kolozs Dóra
Az orvos válasza:
Ha a vizsgálat lényegi része nem jelez fokozott trombózishajlamot, akkor szedhető a fogamzásgátló.


Zsófi 2014-10-27 09:22:25
Tisztelt dr. Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy augusztus végén volt lefeküdtem valakivel amikor ugyan védekeztünk, de lecsúszott így 3 napon belül bevettem egy 72 órás tablettát. 7 nap múlva megjött a vérzés mely 4 napos volt, de azóta nem jelentkezett. Előfordulhat terhesség úgy is, hogy ezen kívül semmi más jele nincs? Az aktus követő 22. illetve 35 napban is végeztem terhességi tesztet és mindkettő negatív lett, bár egyiket se reggel csináltam. Orvoshoz sajnos nem tudok menni mert jelenleg olyan helyen tartózkodom ahol ez nem lehetséges. Előre is köszönöm az idejét és a válaszát!
Az orvos válasza:
Lehet terhes, ezért ajánlom, hogy jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Monika2014-10-26 19:47:26
Tisztelt Doktor Ur!A problémám a következő:2011-ben szültem első gyermekemet,majd 2012.-ben diane 35 majd 3 hónap múlva dienille gyogyszert szedtem ill.a dienillet szedem is,rendszertelen verzes es szőrösödés miatt.eddig nem volt probléma,3 napig tartó vérzésem volt.de most a 7 napos szünetben nem jött semmi,de görcsölt a hasam alja.mindig pontosan szedtem be a gyogyszert,emelett szedtem Neo citrant,algopyrint es Nurofen fortet megfazasra,de kb.2-3 ora eltéréssel.elkezdtem a következő levél dienille szedését,mert csináltam 2 tesztet,és negatív.lehetek terhes?tüneteim között csak furcsa bélmozgás szerepel.el vagyok keseredve,mert nem terveztünk még kistesót,remélem csak képzelődöm:-(
Az orvos válasza:
A megfelelően szedett fogamzásgátló mellett is előfordul ritkán terhesség. Ha felmerül a gyanú, akkor csináljon terhességi tesztet és jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Szilvi2014-10-26 11:26:30
Tisztelt Doktor Úr! Terhesség vagy annak gyanúja esetén milyen fejfájás csillapítót lehet szedni? Sűrűn fáj a fejem, nekem a Saridon használ a legjobban. Köszönöm válaszát előre is.
Az orvos válasza:
Gyakorlatilag egyik fájdalomcsillapítóról sincs elég adat a biztonságos szedéshez. Ilyen irányú kísérleteket érthető okokból nem is végeznek.


Rita2014-10-25 21:49:02
Jó napot! Azzal a kérdéssel dordulok Önhöz,hogy babát szeretnénk. Most alhasi fájdalmam van,leginkább ha mozgok nyilajló érzések főleg bal oldalt erzem...kb 3 napja... az utolso menstruáciomnak október 10.-én lett vége! Ez lehet-e a terhesseg jele? Ha igen baj-e? Köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
Bár a leírt tünet nem jellemző terhességnél, de nem is zárja ki. Javaslom csináljon terhességi tesztet és bármilyen gyanú esetén kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


dugomamaja2014-10-25 15:27:16
Kedves Doktor Úr! 56 éves nő vagyok, 5 éve nem menstruálok. Csak úgy szépen csöndben elmaradt. És ma megjött! Van valami tennivalóm? Kell ilyenkor orvoshoz menni? Normális ez a helyzet?
Az orvos válasza:
Több, mint egy év szünet után jelentkező vérzés esetén mindenképpen nőgyógyászati vizsgálatra van szüksége.


Anyuka2014-10-25 10:23:47
Tisztelt doktor úr! Tegnapelőtt kellett volna megjönnie a menstruációmnak,ma reggel pedig észrevettem, hogy bal mellemből folyik a tej. Óvszerrel védekezünk, nagyon körültekintően. Májusban volt petesejt stimulációm és leszívás (donor voltam). Ez lehet még az akkori hormonok következménye, vagy gondoljak terhességre esetleg valami másra? Válaszát köszönöm :)
Az orvos válasza:
Nem valószínű, hogy a májusi hormonkezelés következménye lenne. Terhesség persze nem zárható ki.


Angéla2014-10-24 20:12:29
Kedves Doktor Úr! 24 éves vagyok, a nyáron részt vettem egy rákszűrésen, mely során a nőgyógyász cseppet sem volt óvatos. A mintavétel során közölte, hogy van egy sebem, amelyet szerintem ő okozott.. írt fel Gynoflor tablettát, Tantum Rosa granulátumot hüvelyöblítésre, valamint Lactofeel krémet, ezeket használtam felváltva, valamint cseréltünk gyógyszert, Dienilléről Gestomixre váltottam. A kérdésem az lenne, hogy honnan tudom, hogy elmúlt a seb? Illetve a a napokban megjött a menstruációm, pedig 2 hét múlva kellene neki, de igazság szerint nem vagyok biztos benne, hogy az. Az önkielégítés, semmiféle durva módszerrel, okozhat napokig tartó vérzést? Lehetséges, hogy kidörzsöltem? De megnéztem, a hüvelyemből ered a vérzés. Valamint csípő, szúró érzést vált ki az, ha izgalomba jövök. Ezidáig nem volt párom, így nemi életet nem éltem, most van, így szeretném tudni mit tehetnék, az ő érdekében is. Eléggé aggaszt a dolog. Tartok tőle, hogy nőgyógyászhoz menjek, de ha pár nap múlva nem javul a helyzet, keresek egy újat.. Mielőbbi válaszát nagyon köszönöm!
Az orvos válasza:
A méhszájseb valójában nem seb, hanem a méhnyakban és a méhszáj felszínén levő nyálkahártya határának eltolódása a normális hormonműködés hatására. Ha nem okoz panaszt, akkor semmilyen kezelést nem igényel.


Kristóf Dóra2014-10-24 16:50:41
Tisztelt Doktor úr! Azt szeretném kérdezni,hogy már kb 3 éve szedem a Jangee fogamzásgátlót,és van a telefonomon ilyen periódusos naptár,és tegnap azt jelezte,hogy peteérésem van.Együtt voltam a párommal,és nem védekeztünk. Teherbe eshetek? Előre is köszönöm válaszát.
Az orvos válasza:
A fogamzásgátló fő hatása, hogy a peteérést gátolja. A telefonalkalmazás nem tudja, hogy Ön tablettát szed.


Anna 292014-10-24 13:27:53
Üdv Dr Úr ! nekem csak az lenne a kérdésem hogy 6 hete nnics menszeszem 2014 09 14 én volt utjára tesztet nem csináltam még mert bizonytalan vagypk bene !de terheségre utalo jelek nincsenk am már van egy kis fiam! mi lehet a baj ? válaszát előre is kőszőnőm tiszteletel Anna 29!
Az orvos válasza:
Javaslom, hogy csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


kapusi anita2014-10-24 13:26:20
Tisztelt Doktor úr! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy jelenleg 12+5napos kismama vagyok.A menstruációm nem igazán volt előtte rendszeres.URM:2014.07.16.és UH-vizsgálat alapján a Sz.V.I.: 2015.05.02. Ami engem érdekelne, hogy a fogantatás ideje, kb . ebből kifolyólag mikorra tehető volt? Előre is köszönöm válaszát.
Az orvos válasza:
Az orvosi számítás az utolsó menzesztől számít, tehát a fogantatás 10 hét 5 nappal korábban történhetett, +/- 1 hét.


Renàta2014-10-24 09:50:29
Tisztelt Dr ur! A mult honapban tőbb szem fogamzasgatlo gyogyszert elfelejtettem bevenni es potolno sem tudtqm.majd koltozesnel el is veszett.a parommal rendszeresen eltunk nemi eletet.oktober elejen volt verzesem.most viszont par napja faj a mellem,erzekeny,meleg,szuro erzes van benne. Lehetek terhes? Köszönöm valaszat
Az orvos válasza:
A tabletta kihagyásával a védelem megszűnt. Tehát igen, lehet terhes.


soltész bernadett2014-10-23 10:26:57
Tisztelt Doktor Úr! Másfél éve már hogy nem szedtem fogamzásgátlót (27 éves vagyok) most elkezdtem szedni és már 14 napja menstruálok. MERCILON tablettát szedek most gondoltam hogy abba hagyom nem-e a gyógyszer okozza ezt a problémát,nem fáj nem görcsölök. Van-e erre megoldás mit csináljak.Segítségét előre is köszönöm!!! Üdv:S.Bernadett
Az orvos válasza:
A kezdeti pár ciklusban folyamatos vérezgetés előfordul. Szedje tovább, ha zavaró mértékű a mellékhatás, akkor kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Dóra2014-10-23 09:18:37
Tisztelt Doktor Úr! Szeptember 30-tól október 4-ig volt az utolsó menstruációm. A férjemmel 5-én voltunk együtt. Október 21-e óta émelygek,hányingerem van. 22-én hajnali elsô vizeletbôl csináltam egy terhességi tesztet, ami azonnal pozitív lett. Nem akartam hinni a szememnek, délután megismételtem, újra pozitív eredményt mutatott. A ma reggeli, szintén. Mindegyik csík egy kicsivel halványabb a control csíknál, de határozottan, jól látható, viszont 2 nap után sem erôsödött. A kérdésem, hogy van-e ennek jelentôsége? Lehetséges, hogy a ciklus 6. napja körül sikerült teherbe esni? Ez annyira hihetetlen számomra! :) 39 éves vagyok, semmilyen gyógyszert nem szedek, és semmilyen egészségügyi problémám nincs. Válaszát elôre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Nincs a ciklusnak olyan szakasza amikor nem lehet terhes. A teszt nem jelzi a terhességi hormon "erősségét", csak pozitív, vagy negatív.


Eszter2014-10-22 11:54:32
Kedves Doktor ùr! Két éve van réz spirálom. Minden menstruáciò elött 1-2 hétig van barna folyásom ésilyenkor gyakran valami nyálkás véres valami is Jon ki belölem. Ebben a hònapban is ìgy volt,de három napja semmi történik. Elállt a barna folyás viszont nem jött meg Meg mindig. Vegyek egy tesztet? Lehet terhesség?? Köszönöm!
Az orvos válasza:
Biztos módszer nincs, ezért érdemes terhességre is gondolni. Ha minden menzesze hasonlóan zajlik, akkor valószínű, hogy az eltérést a spirál okozza.


Törökné2014-10-21 12:36:12
Tisztelt Dr Úr! A férjemmel már 6-7 hónapja probálkozunk a babával. Szinte már mindent kipróbáltunk... Minden ciklus 17. napja körül van peteérésem. Kérdésem az lenne, hogy mikor célszerű együttlennünk? Mármint a ciklus hanyadik napjától lehet esély hogy megfogan a baba? Meddig érdemes próbálkozni, és mikor ajánlott hozzáértö emberhez fordulni. Az elsö babánkat szeretnénk én 25 vagyok a férjem pedig 28 éves! Válaszát előre is tisztelettel köszönom. Törökné
Az orvos válasza:
Ha ismert a tüszőrepedés időpontja akkor annak 2-3 napos környezetében van a legnagyobb valószínűsége a terhességnek. A házasaélet gyakoriságának optimuma kb. 2 naponta.


R Lilla2014-10-20 16:53:22
Jó estét kívánok! Peteérésem környékén voltunk együtt a párommal! Nem védekeztünk, de ő hammarabb kiszállt! Rákövetkező héten elég furcsán éreztem magam. Lustaság, fejfájás, enyhe alhasi görcsök, hányinger stb. Ma (kb aktus után 2héttel) alhasi fájdalmat kissebb vérzés kisérte. Igaz a napokban kell megjönnie, de lehet ez terhesség előjele? Válaszát előre köszönöm!
Az orvos válasza:
Lehetséges, találkoztam már a praxisomban hasonlóval.


Heni2014-10-20 13:42:11
Jó napot kívánok Doktor úr Egy stupid, de számomra nagyon fontos kérdést szeretnék feltenni önnek. Mindig félek, hogy teherbe eshetek, most is ez a nagy dilemmám. Egy alkalommal szeptember 30-án együtt voltam egy fiúval. Az együtt voltam nem annyira releváns, mert behatolás csak egyszer volt, s az is nagyon rövid ideig tartott, viszont az sem volt teljes behatolás. Nem volt magömlés bennem, az a behatolás után jóval történt. Az aktus után, e hónap, azaz okt. 14-én időben megjött a menstruációm, nem csupán kevés vérzéssel járt, méhfal leválás is volt a menstruáció közben. Kérdésem az lenne, hogy ön szerint így is állapotos lehetek? Nem érzek semmi változást, csak agyalok magamban, s jönnek a felörlő gondolatok. Kérem, ha lehetősége van rá, válaszoljon. Tisztelettel, köszönettel, Henrietta
Az orvos válasza:
A terhesség biztonsággal nem zárható ki. Javaslom, hogy csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Vache maria2014-10-20 11:52:46
Kedves Doktor Úr! 39 éves vagyok, Franciaországban élek,boldog, kiegyensúlyozott házasságban férjemmel, mindkettőnknek második házassága. Öt gyermekünk van, három az én előző házasságomból, egy a férjemé és egy közös. Közös gyermekünk 17 hónapos és nagyon szeretnénk egy kis testvért neki. A kisfiam megszületése előtt,mikor eldöntöttük, hogy szeretnénk közös gyermeket, akkor könnyedén sikerült is teherbe esnem. (rögtön az első hónapban).Várandósságom alatt semmi probléma nem volt, majd természetes úton szültem meg gyermekem, ami kissé nehéz volt (vajjudás elhúzódása miatt, de ez talán annak tudható be, hogy viszonylag nagy súllyal született a kisfiam). 8 hónapos koráig szoptattam, de már ez idő alatt rendeződött a menstruációm a megszokott óramű pontossággal, 28 napos ciklus, 3 napig tartó vérzés (első nap rengeteg vérrel, de a harmadik napon már csak pár csepp barnás vér). Gyakorlatilag amikor a pici fialm 4.hónapos volt, már nem védekeztünk és szedtem folsavat, vitaminokat és amikor kitapasztaltam, hogy kb melyik napra esik a peteérésem, akkor sokat szeretkeztünk férjemmel, de a nem várt menstruáció mindig pontosan érkezett. Elmentünk egy neves nőgyógyászati klinikára, ahol egy doktornő megvizsgált ultrahanggal is és azt mondta teljesen egészséges a méhem viszont azt mondta, hogy már koros vagyok és annyira öreg már a petesejtem, hogy valószínüleg nehéz teherbe esnem.Ebben a tudatban mentünk a gyógyszertárba, hogy veszünk ovulációs tesztet, de ott a gyógyszerész hölgy behívott minket egy kis szobába és kérdezte, hogy miért vennénk meg a drága tesztet, mi a baj, hogy nem akar összejönni a baba? Elmondtuk neki és ő elmesélte, hogy hasonló gondokkal küszködött és neki az orvosa azt mondta annak idején, hogy amikor van a peteérés akkor a szeretkezést ugy kell időzíteni, hogy előtte egy pár napig ne legyen együttlét, majd a termékeny időszakban is csak kétnaponta (a smermium mennyisége miatt). Megbeszéltük párommal, hogy talán van benne igazság, amit a hölgy mond, (hiszen mi ösztönösszen sokat szeretkeztünk a termékeny napokban) veszteni valónk nincs, amikor kb esedékes a peteérés (fehéres folyás állagának megváltozása,enyhe szúrkálás a petefészekben) előtte pár napig nem voltunk együtt, majd az együttlét után kispárnát helyeztem a fenekem alá és ki sem szálltam az ágyból. Szeptember 8.-án volt a menstruációm és a következő vérzésnek 6.-án kellett volna jelentkeznie, ehelyett 2.-án "megjött", azaz azt hittem, de már az furcsa volt, hogy pici rózsa színes, barnás folyás, ami aztán pár óra leforgása alatt abba is maradt.Rá következő héten kezdett elönteni a forróság, ájulás érzése (kisfiammal már az esedékes menstruáció előtt éreztem,hogy megfogant a baba,mert hasonlóakat tapasztaltam és aztán el is maradt a menstruáció). Majd a mellem is elkezdett feszülni, de aztán fokozatosan alább hagyott és amikor elvégeztünk egy terhességi tesztet, az negatívott mutatott. 16.-án elkezdtem vérezni (ma 20.-a van és még mindig vérzek és "normális" esetben az utolsó nap már csa barnás, most mégis élénk piros) és mivel nagyon nem tartottam normális dolognak, felkerestük a doktornőt a klinikán, aki megvizsgált és azt mondta, hogy ez normális dolog az én koromban, mert a 35.életévüket betöltött nők már rohamosan elkezdenek hanyatlani és össze vissza menstruálhatnak. Meg mondom őszíntén önnek, hogy nem vagyok ezzel a magyarázattal megnyugtatva, és bár nem kérdőjelezem meg a tudását és tapasztalatát ezen a téren, de mégis szeretném kikérni az Ön véleményét. Édesanyám hasonlóan menstruált ,mint én (és az én lányom is hasonlóan, bár tudom,hogy mindenki más).Mindig rendszeresen,kevés ideig tartott neki is és 42 évesen szülte öcsémet, könnyedén teherbe esett vele és 55 - 57 éves korában lépett be a változó korba és ez úgy kezdődött nála, hogy teljesen elmaradt a menstruációja és azután jelentkezett nála az alvás zavarok, hőhullámok. Természetesen tudom, hogy mindenki más, így akár igaza is lehet a doktornőnek, csak a furcsa az, hogy a rendszeres, óramű pontosságú mensruáció hírtelen felborúl? Ezt mind elmondtuk a doktornőnek és megkérdeztük, hogy nem lehetséges-e, hogy a beágyazódástól is vérezhettem enyhén 2.-án és aztán nem sikerült rendesen beágyazódnia, így lelökődött és azért indúlt meg 16.-án újra a vérzésem? Azt mondta kizárt és higgyem el, hogy már benne vagyok abban a korban,hogy nagyon hanyatlik az egészségügyi állapotom ezen a téren. A kérdésem az lenne, hogy bizzak-e a doktornőben és fogadjam el a magyarázatát vagy keressek fel egy másik orvost? Az igazság, hogy nem szeretném kinevetettni magam, hogy 39 évessen ennyire tudatlan lennék és nem bízok meg egy szakemberben. Szíves válaszát elöre is köszönöm és kívánom a legjobbakat önnek!
Az orvos válasza:
A kor előrehaladtával a hormonrendszer működése már nem tökéletes, ezért csökken a terhesség valószínűsége. Ettől még akár 50 éves korhoz közelítve is szülhet gyereket. A túl gyakori házasélet okozhat meddőséget, mert ilyenkor a spermiumok termelődése nem tart lépést az igénnyel. (Az optimális kb. 2 naponta.) A leírt esemény lehet hormonzavar, de egészen korán lezajlott vetélés. Ez utólag nem deríthető ki.


Petra2014-10-20 10:26:08
Tisztel Doktor Úr! Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! A kisfiam 3 hónapos, pár hete írta del a nőgyógyász a Cerazette nevű tablettát fogamzásgátlás céljára. Eddig szoptattam a kisbabám, most viszont kiderült, hogy nem hízik semmit, így tápszerrel kell táplálnom. Még szopizik is, de attól tartok, hogy hamarosan nem akarja majd, hiszen a tápszer mégis könnyebben jön a cumisüvegből. A kérdésem az lenne, ha esetleg abbamarad a szoptatás, a cerazette utána is teljes körű védelmet nyújt- e? Vagy csak szoptatással együtt lehet szedni? Válaszát köszönöm.
Az orvos válasza:
A Cerazette a szoptatás abbahagyása után is hatékony.


Beáta2014-10-17 17:41:30
Tisztelt Doktor Úr! 7 évig szedtem fogamzásgátló tablettát.2 hónapja abbahagytam a szedését, mert babát szeretnék. Szeptember 3-án meg is jött az első tabletta nélküli vérzésem, azonban a második havi októberi nem. Voltam laborban. Az eredmény a következő: TSH 1,710 mIU/L Szabad T4 10,57 pmol/L Szabad T3 6,03 pmol/L LH 46,04 U/L FSH 9,58 U/L Prolaktin 167,6 mIU/L Ösztradiol 1038,7 pmol/L Progeszteron 2,0 nmol/L Tesztoszteron 1,7 nmol/L Inzulin 5,0 mIU/L Lát kóros elváltozást?Szükséges-e gyógyszeres kezelés hogy helyreálljon a vérzés? Válaszát köszönöm!
Az orvos válasza:
Egy hormonlaborból nem vonnék le következtetést, mert az időbeni változástól függ a ciklus megfelelősége.


Ancsa2014-10-16 11:13:26
Tisztelt Doktor Úr! Mirabella fogamzásgátlót szedek, most épp a szünetben járok, de a háziorvosom felírt nekem Fromilid antibiotikumot, amit most elkezdtem szedni. Az lenne a kérdésem, hogy az antibiotikum befolyásolhatja-e a Mirabella hatását, illetve ha igen, milyen ideig? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A gyógyszerkönyv nem említi, hogy a Fromilid csökkentené a fogamzásgátló hatékonyságát.


shala2014-10-15 20:59:33
Tisztelt Doktor úr! Más okból kifolyólag (nem nőgyógyászati okból) voltam egy alhasi ultrahangon, ahol ezt is leírták: "Az uterus helyzete, alakja és szerkezete szabályos, méretei: 75x40x45mm. Az endometrium jelenleg 3,5 mm-es. A bal ovarium 32 cm-es, itt néhány kisebb tüsző mellett egy 11 mm-es érésben lévő follicullus is látszik. A jobb ovarium 34 mm-es, itt érésben lévő tüsző nem detektálható." Ezzel kapcsolatban kicsit összezavarodtam, ugyanis én már évek óta fogamzásgátlót szedek, ami mellett tudomásom szerint nem szabadna peteérésnek lennie. Kerestem ezzel kapcsolatos információt az interneten,de nem egyértelmű számomra, hogy peteérés alatt azt értik, hogy egyáltalán nem szabadna érésben lévő petének lennie (mint, ahogy nekem van), vagy csak maga a tüszőrepedés marad el ilyenkor? Az UH-t a levél 15. napján csinálták, rendesen szedem a gyógyszert, nem szoktam kihagyni egyet sem. Ön szerint nem hat a fogamzásgátló? Nagyon köszönöm a segítségét!
Az orvos válasza:
A 11 mm-es tüsző még elég éretlen, a fogamzásgátló valószínűleg hatékony. A ciklus során a tüszőérés elindulhat, de nem jut el az érett petesejt kiszabadulásáig.


Vidra Attila2014-10-14 20:32:21
Tisztelt Doktor úr! Ki szeretném kérni a véleményét azzal kapcsolatban , hogy mit javasolna számunkra . Feleségemmel Qatarban élünk és gyereket szeretnénk . Feleségemnek augusztus 21.-én volt meg utljára a menstruációja ezután csináltunk szeptember 23-24 terhességi tesztet amin mind két teszt pozitiv eredményt mutatott. 24.-én rögtön felkerestünk itt Dohában egy nőgyógyászt. Utrahangon nem láttak semmit , viszont a vérvizsgálat kimutatta h állapotos.Oktober 11.ére visszahivott minket egy újabb vizsgálatra,ahol megmérte feleségem hcg hormon szintjét ami akkor 7 012mlU/ml volt. De még ekkor sem látott ultrahangon semmit. Javasolta h menjünk vissza három nap múlva. Azt mondta ha a hormon szintje alacsonyabb lesz, akkor elvetélt. Ha ugyanannyi, akkor méhen kivüli. Ha pedig magasabb, akkor terhes. Feleségem hormon szintjének erdménye a három nap eltelte után (ma) 12 000 volt. De sajnos még mindig nem lát semmit az orvos az utrahangon. Azt javasolta hogy menjünk vissza holnap reggel mivel ő attól tart h a magzat a petevezetékben megakadt és ez feleségem számára nagyon veszélyes lehet. És hogy kis vágással megnézné a petevezetéket. Ez indokolt-e ? Ön mit javasol mit tegyünk ? Előre is köszönöm válaszát! Egy aggódó férj
Az orvos válasza:
A leírtak alapján valószínű a méhenkívüli terhesség. 2000 feletti ßHCG szintnél már a méhen belül elhelyezkedő terhességnek hüvelyi ultrahangon látszódnia kell. A ßHCG szint emelkedik, ezért vetélés kizárható. Ezek után a hastükrözés indokolt és szükséges.


Viktória2014-10-13 16:43:24
Tisztelt Doktor Úr! 22 éves vagyok. Problémáim 2013.februárjában kezdődtek. Erre az időre tehető nagyjából szüzességem elvesztése, és egy tüszős mandulagyulladás,amit 4 féle antibiotikummal tudtak meggyógyítani. Ekkorra jelent meg a kellemetlen folyás, viszkető, égető érzés a hüvelyben, majd idővel húgyúti fertőzés is. Az alábbi gyógyszereket szedtem/használtam az elmúlt időben: gynophilus,canesten,pevaryl,sumamed,gynoxin,nitrofurantoin,summetrolim,zinnat,betadine,cikatridina,ceclor,tavanic,cifloxin. A mintavételek hol baktériumot, hol gombát, hol gombát és baktériumot, hol 2 féle baktériumot mutattak. 2014.szeptemberében nőgyógyászt váltottam.Ő intim mosakodógélt,intim zuhanyt és joghurtos tampon kúrát javasolt. Igaz, csak 3 hete használom ezeket,de azóta fájó, szinte görcsös érzést érzek a hüvelyemben,ami egyes napokon igencsak tehetetlenné tesz. Önnek mi a véleménye? Mi lehetne a gyógymód ennyi gyógyszer beszedése után? Előre is köszönöm szépen válaszát! Üdvözlettel: Viktória
Az orvos válasza:
Sokszor járt nőgyógyásznál. Vizsgálat nélkül valószínűtlen, hogy többet tudjak mondani az eddigi vizsgálatokat végzőknél. Ha szeretne többet tudni tőlem, akkor hoszasabb konzultációra van szükség.


Viktória2014-10-12 22:34:32
Jó napot kívánok! Iamna fogamzásgátlót szedek már 1 éve viszont eddig rosszul szedtem ..Az utolsó tabletta után már a negyedik napon elkezdtem szedni a következő levelet,szakszerűen viszont a 8.napon kéne.A mostani levelet már helyesen szedem és az lenne a kérdésem, hogy most ettől a változtatástól meddig nem leszek védett ?
Az orvos válasza:
Valószínűleg a védelem mostantól fogva rendben van.


Dorisz2014-10-12 09:45:26
Tisztelt Doktor Úr.Azzal fordulok önhöz,hogy a menstruációm 32.napos általában és szeptember 2.án kellett volna megjönnie de ausztus 30-án úgy éreztem h akkor aznap akar meg volt a jele is de elmaradt és 2-án se jött meg csak 22.én és elötte 20.án voltam a barátommal együtt és a vérzés az nem volt olyan erős mint szokott lenni 3.napnál kezdett el múlanni és rá egy héttel folyásom lett. Az iránt szeretnék érdeklödni hogy mi okozza ezt ,Elöre is köszönöm válaszát
Az orvos válasza:
Csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


sz. sz.2014-10-11 20:08:07
Tisztelt doktor úr. 48 éves nő vagyok, másfél éve megszűnt a menstruációm. A spirálom még fent van. Ön szerint teherbe eshetek még? Második kérdésem, hogy az elmúlt egy évben hasra és csípőre jött fel kb. öt kg. Tipikus változókori dolog.... Ezzel kapcsolatban kérnék öntől tanácsot. UI: a legutóbbi spirál levételnél szó szerint elájultam annyira fájt....ezt valahogyan kilehetne védeni? Válaszát tisztelettel várom.
Az orvos válasza:
Ha már nincsen menzesze, akkor igen kicsi a terhesség. A spirál levétele sokkal kisebb kellemetlenséggel jár, mint a felhelyezés.


Lilie2014-10-11 17:32:49
Tisztelt Doktor Úr! 47 éves vagyok, úgy tűnik, talán révbe jut az életem. Nemrég sikerült egy rendes embert találnom, akivel gyermeket szeretnénk. A párom 55 éves, tehát már nem vagyunk fiatalok, de egyikünknek sincs még gyermeke. Pár éve tudok róla, hogy van 2 miómám, de csak most fogtam fel, gondot okozhatnak, legalábbis az egyik. A szokásos éves méhnyakszűrésen voltam, elmondtam az orvosnőmnek, hogy gyermeket szeretnénk. A miómáim mérete eddig lényegesen nem változott, olykor plusz növekedéssel, máskor mínusz csökkenéssel nagyjából stagnál a méretük egy ideje. Leírnám Önnek a jelenlegi lelet eredményét. Norm. nagys. ut. Endom: 11 mm, az uterus mellső falából kissé balra egy 30 mm-es myomagóc domborodik elő, ill. az uterus hátsó falában az endometriumot kissé deformálva egy 27 mm-es intramurális myomagóc ábr. Mko. norm. nagys. szerk ov.Douglasban kóros nem ábr. A doktornő azt mondta, hogy a teherbeesés talán még nem is jelentene problémát, annak megtartása viszont valószínűleg igen. Azt ajánlotta, hogy próbálkozzunk a párommal, aztán majd elválik. Ha nem jön össze, keressünk fel egy Centrumot, ahol segíthetnek. Mivel a korom már erősen indokolja a segítséget. Bármily furcsának is találhatja, de úgy adódott, az életem során csak elmúlt 2-3 hónapban nem védekeztem, és abból is csak 1 alkalom volt, amikor a terhesség szóba jöhetett volna. Eddig soha nem éreztem úgy, hogy igazán szeretném, mert nem olyanok voltak a körülmények. Most viszont nagyon is szeretném!!! A menstruációm rendszeres, általában 24-25 napra szokott megjönni és van peteérésem, többször is teszteltem. Még csak most kezdünk próbálkozni a párommal, de félek, hogy gond lesz. Talán nem kellene tudomást vennem a tényekről, felejtsem el, hogy gond lehet? Vagy menjek a dolgok elébe, és szüntessem meg valahogy a miómát? Műtétre semmi esetre sem szeretnék menni, van -e más lehetőség is? Kérem mielőbbi szíves válaszát! Üdvözlettel: Lilie
Az orvos válasza:
A lehetőségeket beszélje meg kezelőorvosával, hiszen ő lényegesen többet tud Önről, mint én.


Lili2014-10-10 20:44:38
Tisztelt Doktor úr! Babát szeretnénk. Costilbegytet szedek 2 hónapja. Már az első hónapban is 25 napra jött meg a menstruációm (eddig mindig 27-28), és csak 1 napig tartott. Most 21. napra, gyenge vérzéssel. Ez lehet a gyógyszer hatása? Normális? Köszönöm válaszát! Lili
Az orvos válasza:
A Clostilbegyt befolyásolhatja a ciklus hosszát.


Katalin2014-10-08 11:13:36
Tisztelt Doktor úr! CNS hüvelykúpot írt elő kezelőorvosom, mert hüvelygyulladásom van. Már elkezdtem a kúpok használatát, közben fogamzásgátlót szedek. Kell azért aggódnom,h a CNS kúp a fogamzásgátló hatását csökkentheti? MIután elhasználtam a kúpot mennyi idővel élhetünk szexuális együttlétet, "biztonságosan" fogamzásgátlóval? Köszönöm válaszát! További szep napot!
Az orvos válasza:
Gyógyszertárban készített helyi hatású hüvelygolyó a fogamzásgátló hatását nem befolyásolja.


Kitti2014-10-07 20:34:53
Tisztelt Doktor Úr. Már majdnem 2 éve a Corenelle 3mg/0,02 mg fogamzásgátlót szedem rendszeresen. Van egy 3 éves kislányom és most úgy döntöttünk a férjemmel, hogy szeretnénk még egy kisbabát. Az lenne a kérdésem Önhöz, hogy mennyi ideig kell szünetet tartani a fogamzásgátló abbahagyása után? Több helyen próbáltam információt keresni ezzel kapcsolatban, de eltérő válaszokat olvastam csak, és tanácstalan vagyok. Az lenne a kérdésem hogy mennyi az ideális idő aminek el kell telnie, hogy egészséges kisbabánk legyen? Várom válaszát. Tisztelettel: Kitti
Az orvos válasza:
A gyógyszer abbahagyása után én 3 hónap szünetet szoktam javasolni, függetlenül attól, hogy mennyi ideig szedte a tablettát.


Ágota2014-10-07 16:11:11
Kedves Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni, hogy mi az endometritis acuta tünetei? Nem találtam semmi érdemlegeset róla az interneten. Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Ágota
Az orvos válasza:
Endometritis (méhnyálkahártya gyulladás) komoly tünettel nem jár, esetleg kevés vérzés lehet. Veszélye a gyulladás továbbterjedése a méhfalra illetve a petevezetékre és ezen keresztül a hasüregbe.


Mira2014-10-07 13:55:01
Tisztel Doktor Úr,olyan kérdésem lenne,hogy terhesség 12.hetében mindig abba szokták hagyatni a bromocriptin szedését?Napi 1 szemet szedek,több vetélésem volt már(5,6,9 héten).Biztonsággal abbahagyhatom a szedését?Köszönöm
Az orvos válasza:
Terhesség alatt a Bromocriptin szedése nem ajánlott.


V.Zita2014-10-06 19:04:27
Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz. A férjemmel külföldön élünk,Angliában,és babát szeretnénk.2014.június 2.-án hagytam abba a Lindynette20 fogamzásgátlót, azelőtt tíz évig szedtem folyamatosan,most 29 éves vagyok,semmilyen betegségem nincs,csak úgy mint a férjemnek,ő 32 éves. Itt Angliában egy ideje a femodette20 nevezetű tablettát szedtem,ami teljesen ugyanolyan hatóanyagú mint a lindynette,csak cseréltem,mert itt élünk.és így egyszerűbb volt. Azóta már kicsivel több mint négy hónap teljes gyógyszermentes hónap telt el,a mensesem teljesen rendben van azóta is,28 napos ciklusokkal,néha egy kis késéssel.Rendszeresen járok rákszűrésre is,p2 negatív eredményeim vannak.Azt szeretnénk megkérdezni a doktor Úrtól,hogy mikor próbálkozhatunk a babával,mert annyi mindent hallottam az utóbbi időben,hogy igazság szerint teljesen elbizonytalanodtunk,mikor is jön el az ideje annak,amikor minden rizikó nélkül nyugodtan tudunk erre összpontosítani? (itt arra gondolok,hogy mindenki mondogatja,várni kell minimum hat hónapot ilyen hosszú gyógyszerszedés után,mások egy évet mondanak,de van aki csak három hónapot említ,amire kitisztul egy nő szervezete a mesterséges hormonoktól ahhoz,hogy teljesen egészséges baba szülessen.) Ön tapasztalt nőgyógyászként mit tanácsol,mi a meglátása ezzel kapcsolatban?Mikor próbálkozhatunk a babával? Várjuk mielőbbi válaszát! TIsztelettel: V.Z.
Az orvos válasza:
A gyógyszer abbahagyása után én 3 hónap szünetet szoktam javasolni, függetlenül attól, hogy mennyi ideig szedte a tablettát.


HANNUSKA2014-10-03 18:47:20
Tisztelt Dr Úr!Méhen kívüli terhesség miatt műtétem volt ahol bal petevezetőt eltávolították.Mennnyi idő múlva lehet újra próbálkozni?Mi okból kell szünetet tartani?
Az orvos válasza:
A gyógyulás a belső szerveken legalább 3 hónapig tart, addig nem tanácsos újra próbálkozni.


Szekeres Beáta2014-10-02 19:03:40
Tisztelt Doktor Úr! 36 hetes terhes vagyok. A 20 és a 32 hetes UH vizsgálat során megállapították, hogy a babával minden rendben. 28 hetesen 4D UH-n is részt vettem, de ott sem volt semmi baj. Viszont a 36 hetes UH alkalmával azt mondta az orvos, hogy a baba jobb karja teljes egészében nem látható, most nem tudom mihez kezdjek. Már a 4D-s felvételt nézegetem napok óta, hátha felfedezem rajta a jobb kart, de egyre jobban kétségbe vagyok esve, remélem nincs baja a babának. Lehetséges, hogy eltűnt, vagy csak úgy fekszik, hogy nem látjuk? Eddig mindig azt mondták minden rendben. Előre is köszönöm a válaszát. Tisztelettel: Szekeres Beáta
Az orvos válasza:
Az ultrahangos szűrővizsgálaton azt állapítják meg, hogy rendellenességre utaló jel nem látható. Ez sajnos sohasem biztos teljesen, gondolom ennek tudomásul vételét aláíratták Önnel. Nem tudom megmondani, hogy melyik vizsgálat téved, a mostani, vagy a régebbi.


Dóra 2014-10-02 18:08:52
Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem, hogy a volt párommal mikor még együtt voltunk rendszeres nemi életet éltünk és mindig védekeztünk, de még augusztusba 2× védekezés nélkül voltunk együtt, de akkor egyszer se élvezett el! Ezután nekem meg is jött rendes időbe a menzeszem ! Eddig nem is volt baj! Utána a következő hónapba azaz szeptemberbe nem voltam úgy együtt senkivel de nem jött meg a menzeszem. 20. környékén kellett volna megjönni de azóta sincs semmi. De pár napja olyan érzésem van időközbe, mintha meg akarna jönni, de még se jön meg. Ebben szeretném kérni a segítségét, hogy Ön szerint mi lehet, terhes vagyok vagy esetleg más áll a háttérbe? 21 éves vagyok, de még nem szeretnék babát. Vegyek terhességi tesztet vagy forduljak orvoshoz?
Az orvos válasza:
Teljes bizonyosság nincs, tehát ha gyanúja van, csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Nagy Bea2014-10-02 13:29:11
Tisztel Doktor Úr! Cns hüvelykúpot kaptam kezelőorvosomtól, mert jelenleg hüvely gyulladásom van. Napi 1 kúpot kell használnom. A párommal hüvelykúp használata során nemi életet élhetünk vagy sem?
Az orvos válasza:
Általában ilyenkor a szexuális együttlétet tiltani szokták.


Iványi Laura2014-10-01 21:35:44
Tisztel Doktor Úr! Hétfői napon fájdalmas vizeléssel és vesetájéki fájdalommal urológiára mentem. A vizelet vizsgálat vért és gennyet is kimutatott és hólyaghuruttal diagnosztizáltak (ez az első ilyen esetem). Átküldtek a nőgyógyászatra vizsgálatra, ahol azt mondták nőgyógyászati bajom nincs. Aznap el is kezdtem szedni a felirt Ciprinol atibiotikumot. Másnapra megszűntek a vesetájéki fájdalmaim, viszont köldököm vonalában jobb és bal oldalt erős, lüktető fájdalmam keletkezett, ami gyógyszer és melegvizes palack hatására sem egyhülnek (fájdalmas vizelésem azóta sem enyhült). Az antibiotikumot szombaton fejezem be és keddre van időpontom újabb vizelet laborra, amit ha másnap kézhez kapok megyek vissza az urológushoz. Ön mit gondol, lehet-e mégis nőgyógyászati problémám? Mikor hétfőn átküldtek, a vizsgálat közben nyomás hatására sem fájt a hasam. Ön szerint várjam végig az antibiotikum kúrát, vagy menjek-e vissza az urológushoz, esetleg nőgyógyászhoz? Őszintén szólva félek kissé, eddig nem igazán volt semmilyen orvosi problémám és most elveszettnek érzem magam. Köszönöm válaszát, Tisztelettel: I. Laura (23)
Az orvos válasza:
Köldök magasságában jelentkező fájdalom nem jellemző nőgyógyászati betegségre. Inkább urológusánál jelentkezzen.


pécseli beáta2014-10-01 13:59:37
Tisztelt Doktor Úr! Abban szeretnék segitséget kérni, hogy megjött szept. 15.-én a menstruáciom.3 napig tartott, alig volt vérzésem. Utána 3 napra megjött, és azóta tart. Néha sok, néha pecsételő. Voltam tegnap egy orvosnál provamol 500 mg tablettát irt fel. Szedhetem ezt? Mert a tájékoztatoban az van, hogy daganatos betegségekre van.
Az orvos válasza:
A kolléga megvizsgálta és a fenti gyógyszert írta Önnek. Egy rövid leírás alapján semmilyen okom nincs mást javasolni.


Szilvia2014-09-30 13:20:37
Tisztelt Doktor Úr! Az alábbiakban szeretném a tanácsát kérni: Rendszeresen menstruáció előtt kb. 1,5 héttel nagyon fájdalmas hüvelyégésem van. Menstruáció után megszűnik. Biztosan nem gomba (voltam már többször is ilyen időszakban nőgyógyásznál - akkor azt hittem hogy gombám van, de nem volt). Viszketés nem jellemző, inkább száraz és nagyon ég. Mi okozhatja és mit lehet ellene tenni? Esetleg valami gyógyszer vagy krém segítene? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Vizsgálat nélkül sajnos nem adhatok tanácsot.


Dóra2014-09-29 21:33:52
Tisztelt Doktor Úr! Augusztus óta szedek fogamzásgátlót (symicia) és a múlt héten hétfőtől szerdáig antibiotikumot kellett szednem. Arról szeretnék érdeklődni, hogy mennyi ideig lehet ez hatással a tabletta hatékonyságára. Az utolsó antibiotikumot és az utolsó tablettát is múlt hét szerdán vettem be, majd pénteken megjött a menzeszem. Így a következő ciklusban már véd a tabletta? Köszönöm a válaszát!
Az orvos válasza:
A következő ciklusban már számíthat a védelemre.


Ildikó2014-09-29 18:53:01
Tisztelt Doktor úr ! Junius 30-án voltam citologia szűrésen,az eredmény csak auguszus közepén derült ki számomra, szabadságok miatt.A dr. nő azt mondta P3 lett (ennyit mondott csak) meg kell ismételni.Elötte 15 napig Betadin kúpot kaptam, ma volt a második minta vétel,kicsit fájt és véreztem is (megijedtem) ilyen még nem fordúlt elő.Ma rákérdeztem,hogy mit írt még a citologus a P3 mellé,azt mondta a Dr.nő hogy atypusos mirigyhámselyt.Most várnom kell az eredményre..de félek.Nem keptam semmilyen felvilágosítást hogy,mit jelent ez innen a netről "okosodtam" és hát nem nyugodtam meg..Kérdeztem a Dr.nötöl hogy HPV van azt mondta nem írja.A mintavétel utáni vérzés normális ?És most 4 hétig várjak.. Köszönöm Ildikó.
Az orvos válasza:
A lehetőségeket kezelőorvosával kell megbeszélnie.


Adrienn2014-09-28 15:21:27
Tisztelt Doktor Úr! Az első pillanattól kezdve rendszeres volt a menstruációm. 11 éves korom óta 5 napig tartott és 28 napra jött meg, kb 2 év elteltével pedig beállt úgy, hogy szintén 5 napig tartott és 24 napra jött. Órát lehetett állítani hozzá. A vérzés erőssége fokozatosan csökkent: az első nap sok volt, majd napról napra egyre kevesebb. Sosem fájtak a melleim és görcseim sem voltak, csak az első napon fájt a hasam, de gyógyszert sosem kellett bevennem. 23 évesen babát vártam, sajnos a 3. hónapban elvetéltem, utána kb a 2. hónaptól visszaállt a menstruációm, 5 napig tartott és annyi változott, hogy nem 24, hanem 25 napra jött. Továbbra sem fájt semmim. A vetélést követő 6 hónap alatt 12 kg-ot híztam. Nem ettem többet, mint előtte, semmin nem változtattam. Vetélés után 9 hónappal ismét várandós lettem, nagyon problémás terhesség volt, a felét kórházban töltöttem, de még a 4. hónapban is csak remélték az orvosok, hogy megmarad a pici. Most 3 éves a kisfiam, 4,5 hónapig szoptattam. A terhesség alatt nem híztam, csak a víz és a baba súlya volt rajtam "felesleg". Szülés után viszont szinte napról napra nőtt a súlyom, még a szoptatás alatt is. 15 kg feleslegem van, borzalmasan érzem magam és undorító az alakom. A menstruációm a szoptatás abbahagyása utáni hónapban meg is jött, akkor volt 6 hónapos a kisfiam. Azóta minden hónapban meg is jön, továbbra is 5 napig tart, viszont csak az első és második napon használok tampont a többi 3 napon semmit, mert nem folyik ki semmi, csak pecsétel, így csak egy papírzsepit teszek oda, mert annyi is felfogja. Már nem 25 napra jön, össze-vissza, 23-29-30 napra. A hasam alja fáj, olyan, mintha izomlázam lenne, vagy belül gyulladás lenne. Érzem a peteérést is, (gondolom, hogy azt érezhetem, minden menstruáció vége után kb 9-14 nappal, ez pár napig tart, akkor erősebb folyásom is van) Borzalmas mennyiségben hullik a hajam, ez kb a kisgyerek 4 hónapos kora óta tart évszaktól függetlenül. Állandóan ideges és agresszív vagyok, a páromat nem bírom elviselni, mindig mindeninek ellent mondok, mert én azt jobban tudom... Borzalmas! És továbbra sem tudom csökkenteni a súlyomat! A helyi orvosok semmit nem érnek, csak legyintettek, hogy egy újabb feltűnési viszketegségben szenvedő, otthon ülő anyuka, aki unalmában nem tud magával mit kezdeni. Magánorvosra még gyűjtögetek, mert mindenképpen el szeretnék menni egyébként is egy teljes nőgyógyászati kivizsgálásra. Ez a sok rossz dolog amiatt van, mert felborult volna a hormonháztartásom? Előtte kedves és aranyos voltam, most meg egy elviselhetetlen sárkány és ezt én is érzem és zavaró nagyon. Mit tanácsol, mit tudok tenni, mi lehet a probléma? Köszönöm a segítségét! Adrienn
Az orvos válasza:
A tanácsom, hogy forduljon endokrinológushoz, mert nem feltétlenül és kizárólag a női hormonokkal lehet baja.


Anorev2014-09-26 20:46:22
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy az escapellének lehetnek-e olyan mellékhatásai, hogy alhasi görcsök hosszabb ideig? Vasárnapi napon történt "baleset"-sajnos a legfogékonyabb napon.., 24 óra múlva tudtam bevenni a tablettát és annak másnapjától alhasi feszülésem van és olyan érzés, mintha megjönne a menstruáció. Ha terhes lennék jelentkezhet ez az érzés 2 nap múlva vagy csak a hormonok dolgoznak?Ez már 5 napja tart a tabletta beszedése óta. Köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
Valószínűleg csak a hormonok dolgoznak, ilyen rövid idő után a terhesség még nem okoz tüneteket.


Szugyiczki Anikó2014-09-26 10:32:32
Tisztelt Doktor Úr! Marvelon fogamzásgátlót szedek 3 éve, a 3 levélnél tartok és tegnap a 21. szem bevételénél vettem észre hogy elfelejtettem bevenni a 20. szemet. Ezért gyorsan pótoltam (persze már 24 órás lett a pótlás ideje sajnos) és így egyszerre kettőt vettem be. Jól értelmezem, hogy így a mai naptól nem szabad szünetet tartanom, kimaradhat a vérzés és el kell kezdenem a következő csomagot? Vagy tartsam meg az egy hetes szünetet? A védettség így folyamatosan megmarad? Szükséges más módszerrel védekezni mellette? Válaszát elöre is köszönöm. Üdv: Sz. Anikó
Az orvos válasza:
Javaslom, hogy tartsa meg az egyhetes szünetet, de a védelemre sajnos nem számíthat.


Kitti2014-09-23 19:21:45
Tisztelt Doktor úr! Május 6-án volt egy laparotómiás műtétem a jobb és a bal oldali petefészkemen csokoládé cisztát távolítottak el és egyéb összenövéseket és a bélrendszernél is letapadás volt valamint mind a két petefészkemet csonkolták. A műtét után Debrecenbe küldtek a hormonális injekció végett endometriózist igazolt a szövettan ( DIPHERELINE) Júniusban kaptam meg az első kezelést ahol mondták hogy a vérzés még jelentkezhet de a második után megleszünk. ez így is lett jelentkezett a vérzés és esedékes volt egy orvosi vizsgálat ami kimutatta hogy egy sima ciszta van a bal petefészkemen. mondták hogy ez felfog szívódni nem lesz gond. augusztusban a harmadik kezelés előtt 1 héttel vérzés jelentkezés (erős és darabos) orvoshoz mentem vele ahol ultrahang alapján azt mondták hogy a ciszta végett van a vérzés és szóljak majd Debrecenbe hogy mi történt mert ők többet tudnak majd mondai. ( ez 4-5 napig tartott) Debrecenbe megerősítették hogy igen a ciszta véget lehetett ez és folytattuk a kezelést tovább. Most kaptam a 4. kezelést és a kezelés előtt 1 héttel alhasi fájdalom keletkezett olyan görcsölés szerű ezt jeleztem is de mondták hogy fantom fájdalom ne foglalkozzak vele. A kezelés után már vasárnap görcsölések jelentkeztek de csak ilyen gyenge görcsölés és hétfőn a derekam is elkezdett fájni a mai napon pedig elkezdtem vérezni. A kérdésem a következő lenne ez normális hogy a 4. kezelésen vagyok túl és vérzésem van? vagy esetleg gond van és forduljak orvoshoz? Vagy esetleg a ciszta még most ürült teljesen ki? vagy az endometriózis végett van a vérzés?? apró kicsi görcsölések jelentkeznek és olyan mint egy menstruáció kezdete lenne de azt mondták nem fog megjönni. 25 éves vagyok és még nincsen babánk de nagyon szeretnénk ezért is érdeklődök Köszönöm előre is a választ Kitti
Az orvos válasza:
Javaslom, hogy a problémát beszélje meg kezelőorvosával.


Gabriella2014-09-23 17:00:52
Tisztelt Doktor Úr! Néhány kérdésre szeretnék választ kapni, amit mostanában nem értek a testem változásairól. 31 éves vagyok és soha nem szedtem fogamzásgátlót, csak óvszerrel és megszakításos úton védekeztünk a férjemmel (10 év). Négy hónapja nem védekezünk, mert babát szeretnénk. Az együttléteink a 7. ciklusnaptól a 17. ciklusnapig 2 naponta történnek. Rendszeres, átlagosan 27 napos ciklusaim vannak, mindig pontosan. Június óta szedem a Femibion 800 terhes vitamint. Mióta nem védekezünk, kb. a ciklus felétől furcsa dolgokat tapasztalok, melyek régen nem voltak jellemzőek, csak a vérzés jelentkezésekor szoktam erősen görcsölni. Június óta viszont minden hónapban: 5-6 napig tartó nyirokcsomó duzzanat a hónaljamban és a nemi szervemen (kb. a peteérés környékére tehető és el is múlik magától); alhas puffadtsága; derékfájdalom; a méhemet duzzadtnak, feszülőnek érzem, éles szúró és apró görcsös érzések; gyakori vizelési inger; a melleim is érzékenyek (ezek a tünetek azonban a menzeszig fennállnak). Júliusban annyira szurkált és duzzadt volt a méhem, hogy el is mentem nőgyógyászhoz. Megvizsgált és egészségesnek talált, valamint korai terhességet állapított meg, de sajnos 3 napos késéssel megjött a mensim. A múlt hónapban is nagyon erősen megvoltak a tünetek, de a teszt is negatív lett és rendre megjött. A nőgyógyász a Mastodynon cseppeket ajánlotta, amit ebben a hónapban alkalmazok. Ennek ellenére is kijött rajtam minden tünet és most még erősebb méh szurkálások, feszülés és nagyon erős fáradtság érzésem is van. A hőmérsékletem a ciklus 13. napjától fokozatosan emelkedik, ebből gondolom, hogy van peteérésem, de sajnos az ovulációs teszt nem mutatta ki egyértelműen, csak halvány csík volt a 11. napon. Ön szerint használjam tovább a cseppeket? Hogy lehet az, hogy nem történik terhesség, mégis minden hónapban ilyen tüneteket produkálok? Vagy mindig megtermékenyülök, csak valamiért nem tud beágyazódni? Tudna valamit ajánlani? Köszönöm a türelmét. Üdvözlettel: Gabriella
Az orvos válasza:
Az elmondottakban nem látok problémát. Lehet, hogy csak túlságosan izgul. Látatlanban csak ennyit tudok mondani.


Rozalia2014-09-22 23:13:25
Szep jo estet kivanok. Segitseget szeretnek kerni, 12. napja kesik a menstruaciom, szedulok, hangyingerem van, nehany eteltol hanyok, nagyon faradok, s a testhomersekletem hullamzo, neha nagyon magas , csinaltam egy tesztet ma reggel es negativ lett, voltam dokinal, es cisztat fedezett fel nalam 4 honapja 3honapig fogamzasgatlot kellett szedjek, agusztus 16, lettem utoljara bateg a paromma utoljara 3 hete voltunk egyutt, es ezert furcsalom az egeszet, mert a teszt negativ lett, meg varnom kellett volna?
Az orvos válasza:
A problémát azzal az orvossal kell megbeszélnie, aki vizsgálatot végezett Önnél.


Bea2014-09-22 18:42:06
Tisztelt Doktor Úr! A segítséget szeretném kérni, nagyon fontos lenne számomra. Kb egy hónapja túl vagyunk az első inszemináción, sajnos sikertelenül. A 10.napi uh-on 7 és 11 mm-es tüszőim voltak, bár a ciklusom ált. 32 napos. Az orvosom ezért a következő inszemináció előtt clostilbegyt gyógyszert javasolt. Azt tudom, hogy tüszőérésem mindig van, szúr a petefészkem, és görcsöl, sokszor voltam ilyenkor uh-on ellenőrizni is, és nincs vele gond, sőt tőszőrepedést is láttunk. Az orvosomnak mondtam, hogy a 10. nap még val. korai, mivel hosszabb a ciklusom. Clostilbegyt-et kellett szednem a vérzés 3.napjától 5 napon keresztül, ennek ellenére. Egyébként nálam is és a páromnál is mindent rendben találtak. Hormoneredményeim rendben voltak, tsh volt kicsit alacsony, Letrox-ot szedek kb egy hónapja. A mai, még csak 10.ciklusnapon bal oldalon már 5 db 16 mm fölötti tüszöm van, és egy 14 mm körüli, a jobb oldalon szintén 2 db 16-17 mm körüli tüsző. Sajnos ennyi nagy tüsző mellett nem csinálnak inszeminációt a többes terhesség veszélye miatt, valamint az orvosom azt kérte, hogy fokozottan védekezzünk. Ön is indokoltnak tartja a védekezést ebben a ciklusban? Nagy az esély ilyen esetben a többes terhességre? 3 éve szeretnénk kisbabát...Ön mit javasol? Az amh hormon ha magas, azt lehet illetve szükséges kezelni? Ez kapcsolatban lehet a meddőséggel, vagy a későbbiekben gondot jelenthet? A túlstimulálás miatt nem kellene megfigyelni, vagy a következő inszemináció előtt hormonvizsgálatot végezni nem szükséges? Semmi kivizsgálást nem javasolt az orvosom, a következő menstruáció után újra uh-ra kell mennem, gyógyszerkezelést ezek után már nem fogok kapni. Köszönöm szépen a segítségét! Mielőbbi válaszában bízva, tisztelettel, Beáta
Az orvos válasza:
Sajnos nem vállalható, hogy a részleteket ismerő orvosnál többet, vagy mást mondjak. Ha kérdése van, vele kell megbeszélnie.


Noémi2014-09-22 18:17:41
Jó napot kívánok! az lenne a kérdésem hogy ha már 17 napja el múlt a menstruációm de most hétvégén (09.19-én de majd nem 09.20-án volt) szeretkeztem egy fiúval és el ment bennem és ma (09.22-én) bevettem a 72 órás tablettát és tegnap óta barnás folyásom van, de ma gyógyszer után jobban el kezdet folyni ez a barnás folyás az mitől lehet???
Az orvos válasza:
A 72 órás tabletta következtében igen sokféle vérzészavar fordulhat elő, amint erre gondolom a gyógyszert felíró kolléga figyelmeztette. Ennek ellenére a terhességet ki kell zárni.


Sárosi Mariann2014-09-22 10:30:14
Tisztelt Doktor Úr! 51 éves vagyok. Eddig semmilyen problémám nem volt a menstruációval. Most fordult elő első ízben, hogy a ciklus 12. napján (ciklusom mostanában rövidült, általában 26-27 napos volt)közepesnél kissé gyengébb erősségű vérzésem lett. A vérzés intenzitása inkább vizeletürítéskor erősödik. Különösebb fájdalmam nincs, a hasamat érzem duzzadtnak, mint egyébként rendes menstruáció első napján is. A vérzés már 4. napja tart. Ismerem a korommal járó változásokat. Kérdésem mégis az lenne, hogy mennyi idő alatt kell a vérzésnek megszűnnie, illetőleg kell-e azonnal orvoshoz fordulni a problémával, esetleg meg lehet-e várni a következő ciklust. Tudom, hogy felelőtlenség, de rákszűrésen több, mint 5 éve nem voltam. Válaszát tisztelettel köszönöm.
Az orvos válasza:
Vérzési rendellenesség miatt vizsgálat szükséges. A rákszűrés végeztetése amúgy is évenként szükséges a saját érdekében.


Petra2014-09-19 09:45:17
Tisztelt Doktor Úr! 10 hónapos jelenleg a kislányom, még mindig szoptatom, fogamzásgátlót nem szedek. 8hós korában megjött a menstruációm, rendesen egy hétig tartott, és azt hittem, onnantól kezdve majd havonta jelentkezik a vérzés,mint normál esetben. Csakhogy azóta sem jött meg, már 2 hónap eltelt. Azt szeretném kérdezni, hogy normális ez szoptatás alatt? Csináltam a héten egy tesztet, negatív lett. Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A vérzéskimaradás legvalószínűbb oka a szoptatás esetleg terhesség.


Enikő2014-09-18 16:45:57
Tisztelt doktor úr 32 hetes kismama vagyok most voltunk genetikai uh-n és a vártnál kisebb a magzat mérete 1550 gr. A többi adat BPD: 71mm Ac: 250mm FL: 61mm. Átlagos magzatvíz hátsó falon tapad I fokban érett. Átlagosnál kisebb magzat. Azzal a kéréssel fordulok önhöz , hogy kell e aggódnom ez ügyben lehet-e valami betegsége baja a babának? .2 hét múlva vissza kell mennem kontrollra. Válaszát elöre is köszönöm Enikő
Az orvos válasza:
A problémát a teljes előzmény birtokában lehet csak átbeszélni.


Melinda2014-09-17 18:47:08
Tisztelt Doktor Úr! 20 éves vagyok. 2 hete menstruálok és napokkal ezelőtt erős gyomor, majd alhasi fájdalmaim vannak. A hasam feszes, ma már alig tudok járni, lépcsőzni és biciklizni. A mozgás, a nevetés vagy a köhögés is nagyon fáj. Nőgyógyásznál 3 éve voltam utoljára.. A hosszantartó vérzés és a fájdalom között lehet összefüggés? Előre is köszönöm válaszát. T.:Melinda.
Az orvos válasza:
Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot, amint lehet.


Helga2014-09-17 12:51:43
Üdvözlöm Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy 2 héttel ezelőtt voltam rákszűrésen, és e hét elején levelet kaptam a kórháztól 23 éves vagyok, nem dohányoztam soha, igaz fogamzásgátlót szedtem 3 éve de volt olyan is hogy 1 hónap szünet is volt ezidáig de július végétől nem szedem, mer párkapcsolatba sem vagyok most. A kérdésem az lenne, hogy jött nekem egy levél hogy a méhnyakrákszűrést 6 hónap múlva megismételni kell és az volt odairva hogy megbeszélni az orvossal a további teendőket, és tegnap voltam nőgyógyásznál visszavittem a papirt és azt mondta hogy semmit nem kell csináli csak ismételni a vizsgálatot 6 hónap múlva. A citológiai vizsgálat eredményei a következők: A kenet értékelhető de semmi p nincs odairva hogy hanyas lenne. Eredmény: Nem neoplasticus elváltozások regeneratiok,cervicalisatio Mirigyhámsejtek: Atypusos mirigyhámsejtek AGC-NOS, endocervicalis Ön szerint egy időre függeszem fel a fogamzásgátló szedését, ha elkezdődne egy új kapcsolat, és ne idegeskedjek ezmiatt vagy inkább azt javasolja Ön hogy menjek el magánrendelésre? Válaszát Előre is köszönöm! Helga
Az orvos válasza:
A fogamzásgátlónak nincs köze a citológiai eltéréshez. A P (Papanicolau) féle beosztást elvileg kb 10 nem használható, mert túlzottan kevés információt jelent. Ennek ellenére sok helyen éppen közismertsége miatt szerepel a leleten. Ha ennél részletesebb válaszra van szüksége személyes konzultációt javasolok.


Apró Zsuzsanna2014-09-17 11:45:05
Tisztelt Doktor Úr! A gondom a következő: szeptember 12-én volt esedékes az e havi menstruációm.( múlt hét péntek) Csütörtökön erős barna folyás kezdődött, azt hittem megjött. Másnapra ez elmúlt. 15-én (hétfőn) csináltam egy tesztet, ami pozitív lett.Elmentem nőgyógyászhoz, mert úgy éreztem, érzem, hogy itt vmi nem stimmel.Az uh-on semmit nem látott, csak annyit közölt, hogy meg van vastagodva a méhnyálkahártya.El sem hitte, hogy pozitív tesztet csináltam! Eddig 3 terhességem volt, egy terhességből született baba. Az egyik terhesség a kisfiam előtt, a másik a kisfiam után volt. Mindkettő művi vetéléssel ért véget. Minden terhességem alatt már nagyon korán, szinte az esedékes menstruáció első napján jelentkeztek erős terhességi tüneteim! Hányinger, mellnövekedés, mellfeszülés... Jelenleg semmi tünetem nincs, a mellem semmit nem nőtt, nem érzékeny... Újra elkezdődött a barnás folyás, időnként erős menstruációs görcseim vannak, és szúr a jobb oldali petefészkem! Talán egy elhalt, esetleg méhen kívüli terhesség lehet? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Természetesen nem zárható ki az elhalt vagy méhenkívüli terhesség sem, de legvalószínűbb, hogy túl korán történt a vizsgálat, hiszen a kimutathatóság határa kb. 1 hetes menzeszkésés.


Viktória2014-09-17 11:33:44
Kedves Dr. Turcsányi úr! Nekem az lenne a kérdésem, hogy az antikoncepció milyen hatással van a PRL és az ACTH szintre? Szedhetem közbe az antikoncepciót, mikor ki akarják vizsgálni rá a vérem? Segítségét előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
A fogamzásgátló az ilyen típusú hormonk közül az FSH és az LH szintet befolyásolja, ha egyéb hormonvizsgálatot kell végezni, szedheti tovább a gyógyszert.


szabó borbála2014-09-16 12:44:28
Tisztelt Turcsányi Attila! Az lenne a kérdésem, hogy a menstruációm csak 1 napig volt meg rendesen,utána néha a vizelettel kicseppent 1-2 csepp, a betéten is épphogy volt valami ez mitől lehet? Babát várok? Vagy valami más lehet? Mostanában sokat stresszelek! köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Borbála
Az orvos válasza:
Vizsgálat szükséges, jelentkezzen be, látatlanban nem lehet eldönteni.


Fehér Annamária2014-09-15 10:33:06
Tisztelt Turcsányi Attila!A problémám az lenne hogy megjött a menstruációm 09-04-én elmúlt 09-10 én és most újra megjött 09-14 én.És ennek szeretném a problémáját tudni mivel ilyen még nem történt. Szeretném hogy ebben segítene előre is köszönöm. Tisztelettel: Annamária
Az orvos válasza:
Ilyen vérzési rendellenesség esetén vizsgálatra van szükség.


Annamária2014-09-15 10:26:36
Tisztelt Doktor Úr! Két hónapja szedek Jangee fogamzásgátló tablettát. Rendszeresen szedtem végig, az első ív 17. szeménél tartottam, amikor együtt voltam a párommal (a menstruáció első napjától kezdtem el szedni a tablettát). Utána a tablettamentes időszak második napján rendesen jelentkezett a megvonásos vérzés. Most azonban már befejeztem a második ívet a tablettamentes időszak 3. napján vagyok és még nem jött meg, nem is érzem hogy fájna a hasam, viszont a fejem fáj és szédülök is, bár egész hónapban szédültem. Ön szerint kell aggódnom? Lehetek terhes? Van olyan, hogy a megvonásos vérzés elmarad csak úgy? Rettentő ideges vagyok. Előre is köszönöm a válaszát! Üdvözlettel: Annamária
Az orvos válasza:
Bár a gyógyszer szedése mellett előfordul a menzesz kimaradása, de a terhességet sem lehet kizárni, hiszen tökéletes módszer nem létezik.


Katalin2014-09-13 23:19:23
Tisztelt Turcsányi Attila! A problémám az, hogy kb. két éve szedtem kb. 4 hónapon keresztül gyenge Jangee fogamzásgátlót. A szedését abbahagytam, mert kevés, sűrű koncsonyaszerű lett a vérzésem. A probléma az, hogy két év alatt sem állt vissza egyáltalán, most is ugyanolyan. Milyen veszélyt jelenthet ez a szervezetemre? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Katalin
Az orvos válasza:
Nem valószínű, hogy a mostani állapota a két évvel ezelőtti gyógyszerre lenne visszavezethető. Nőgyógyászati vizsgálatra van szüksége.


Evus2014-09-13 16:28:45
Tisztelt doktor úr! A problémám a következő lenne. Tavaly abbahagytam a fogamzásgátló szedését ezt követően fél évig rendszertelenül igaz, de volt menstruációm. Májusban viszont kimaradt. 91 napig nem jött meg. Voltam 2 orvosnál is de annyit mondtak várjak. Viszont azóta kisbabát szeretnénk a párommal. Ismét voltam orvosnál aki most már Ausztriában Prodafem nevű gyógyszert írtak fel ez a norcolut osztrák változata. amitől meg is jött augusztus 4-én tartott 5 napig. Azóta próbálkozunk "élesben" ma vagyok a 39. napon és még nem jelentkezett vérzés. a kérdésem h ez terhesség lehet? csináltam egy ovulációs tesztet 3 napig a ciklusom 24. 25. 26. napján pozitív lett. vagy egyszerűen nem jön meg? július végén voltam teljes kivizsgáláson, ultrahang, vérvétel mindent rendben találtak. Nem tudom mennyire reménykedhetek... mennyire jöhet ez olyan "egyszerűen" össze?! Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Az egyszerű válasz sajnos nem lehetséges. Meddőségi kivizsgálás hosszadalmas dolog. Pár hónap után véleményem szerint még nem is érdemes elkezdeni.


Linda2014-09-13 16:18:35
Jó napot! Kérdésem a következő lenne: 2014.08.15.-én terhesség gyanújával voltam nőgyógyásznál, akkor még csak a petezsákot látta és elvégezte a rákszűrést is. 08.27.-én már látta a petezsákot és 09.10.-én 7 hetes terhességet állapított meg, jó szívműködéssel. Viszont a vizsgálat befejeztével annyit mondott az orvos, hogy a papírral amit kaptam tőle keressem fel a védőnőmet. nem mondott semmit mikor kell vissza mennem de ha panasz van hívjam fel. Kicsit tanácstalan vagyok, hogy akkor a védőnő fog beutalót adni a 12. heti vizsgálatokra? Válaszát előre is köszönöm : Linda
Az orvos válasza:
A terhesgondozást végző orvos küldi Önt vizsgálatokra, és rendeli vissza rendszeres kontrollra.


Nikoletta2014-09-13 10:51:00
Tisztelt Doktor úr! Kb 2 hónapja kerestem fel a nőgyógyászomat csípő, viszkető érzéssel, erős hüvelyi folyással. Gombás fertőzésem volt, gyógyszer hatására gyorsan elmúlt. Most ismént azzal az illető voltam, mint 2 hónapja és megint égő érzést érzek amikor vizeletet ürítek. Kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e hogy megint vissza fertőzött? vagy lehet-e attól hogy egy szeretkezés alatt ő a nemi szervét egyszer a hüvelynyílásba egyszer a vébényílásba teszi? Válaszát előre is köszönöm, Nikoletta
Az orvos válasza:
Ez egy új "fertőzés", a kórokozó lehet más. A leírt módon kórokozó baktériumok nagy számban juthatnak a hüvelybe és okozhatnak gyulladást. A megelőzés lehetőségeiről érdemes személyes konzultáció keretében érdeklődni.


kamilla2014-09-12 21:13:16
Kedves Doktor úr! Elég buta kérdés lehet, de én aggódok ezért inkább megkérdezem. A körmömön vannak apró kis kövek és hogyha véletlenül belejut a hüvelybe pl. tampon felhelyezés közben, akkor abból lehet bármi bajom? A másik kérdésem viszont elég komoly mert már nagyon zavaró. A párommal az együttlét állandóan fájdalommal jár ami nem akar megszűnni. Volt méhszájsebem de azt kikezelték, sokszor van hüvelyi fertőzésem de az is mindig ki van kezelve, azt mondták ha ezek elmúltak akkor a fájdalom is megszűnik, de nem így lett. Remélem tud segíteni, várom a válaszát!
Az orvos válasza:
Az apró kövek nem hiszem, hogy problémát okoznak, általában maguktól távoznak. A kérdés másik felére vizsgálat nélkül nem lehet válaszolni.


Varga Tímea2014-09-12 19:48:11
Tisztelt Doktor Úr! Most kezdtem el fogamzásgátlót szedni. Az első gyógyszeres levélnél járok. A nőgyógyászom a Deciora 3mg/0.02mg tablettát ajánlotta úgy, hogy nem végzett rajtam vizsgálatot, és semmilyen tájékoztatást nem adott a gyógyszerről. A betegtájékoztatóban az áll, hogy ha a menstruáció 2-5 napján kezdem el a gyógyszer szedését, még egy hétig védekezzek. Én a menstruációm 4. napján kezdtem el szedni, este fél hétkor(mindig pontosan), de hat nap múlva védekezés nélkül voltam együtt a párommal. Az lenne a kérdésem, hogy tartanom kell a teherbeeséstől, vagy már védett a gyógyszer? Előre is köszönöm a válaszát!
Az orvos válasza:
Ha gyógyszer szedését nem a menzesz első napján kezdte, akkor ajánlatos az egész első ciklus alatt kiegészítő védekezésről gondoskodni. Ha a szeretné tudni, hogy mi történik Önnel, és a megfelelő felvilágosítást nem kapja kapja meg kezelőorvosától, lehet, hogy érdemes másikat keresni.


Bettina2014-09-12 15:48:34
Tisztelt Doktor Úr! 18 éves vagyok, lassan négy hónapja, hogy Mirabella fogamzásgátlót szedek. Eddig este nyolc órakor vettem be, de mivel iskola mellett dolgozok, ezt az időt nem tudtam betartani, így az egyetlen szünetbe, azaz hat órakor vettem be lassan két hete a gyógyszert. Három napja viszont barnás folyásom van. MI lehet a probléma ? Forduljak orvoshoz? Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Pár óra eltérés az időpontokban nem szokott problémát okozni. Egyéb rendellenességek kizárására ajánlom, hogy forduljon nőgyógyászhoz.


Katalin2014-09-12 14:52:08
Tisztelt Doktor Úr! Fél éve küzdök nőgyógyászati gondokkal. Márciusban vettem betadine és floragyn kúpot, de mivel visszajöttek a tünetek így elmentem orvoshoz. Májusban a kenetvétel candidát és streptococcust mutatott ki, amire kaptam krémet, kúpot (rp ovulum b gyógyszertári), gomba ellenes gyógyszert (dermyc) és antibiotikumot (tavanic), és a kezelés végén meg is jött, és probiotikus tampont használtam, az étkezésemre pedig nagyon odafigyeltem. Még mindig nem múlt el az égő érzés és visszamentem egy hónappal később és akkor már e coli-t találtak. Erre kaptam Cifrant és ugyanazt a krémet, és 2 doboz kúpot. Még mindig nem javult semmi, de nem akartam megint visszarohanni, mert már rengeteg mindent kaptam. Kis szünet után Alkagin kúpot vettem, de ez sem segített. Szeptemberben visszamentem az orvoshoz, aki nem vizsgált meg és ismét az e. colira akart antibiotikumot adni, de mivel allergiás vagyok arra amit adhatott volna még a Cifranon kívül, így csak krémet kaptam (valami gomba ellenes). Nem váltottam ki a krémet, mert nem hiszem, hogy a doktornő belém lát, és kitalálja, hogy mi a bajom.. így elmentem egy magánorvoshoz, akinél még rosszabb ellátásban és bánásmódban volt részem. Ott kenetet nem is tudtak venni, a ph-m 4.4 és 2 hónapon át laktózos hüvelyirrigálást javasolt az orvos. Viszont mindenhol azt olvasom, hogy heti 1-nél többször ne irrigáljunk. Most akkor irrigáljak vagy ne irrigáljak? Vagy váltsam ki inkább a krémet? Teljesen kétségbe vagyok esve, nem élek nemi életet, nem akarok senkit megfertőzni és gyanítom fájna is a szex. Leírni sem tudom milyen érzés, hogy fél éven át nap mint nap ég a hüvelyem, és nem hiszem el, hogy senki nem képes meggyógyítani. Pisilés közben is ég általában, de most irrigálás után (2x) az mintha elmúlt volna. Más tünetem nincs, csak ez az égő érzés. Mivel volt most rákszűrésem lehet emiatt az eredménye P3? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Mindenre kiterjedő válasz túlzottan hosszú, ahhoz személyes konzultáció lenne szükséges. Röviden csak annyit, hogy a baktérium fajtájának nincs jelentősége, hiszen akár napról-napra változik, hogy melyik a domináns. A túl sűrű irrigálás valóban visszafele is elsülhet.


Ellmann Diána2014-09-12 10:09:41
Tisztelt Doktor Úr, A segítségét szeretném kérni. Eddig semmi problémám nem volt a menstruációmmal, pár hónapja viszont gondjaim vannak. Rendszeres, 28 napos ciklusaim vannak, viszont a vérzés csak 2-3 napig tart, utána 2-3 napos barnázás. És érdekes módon akkor fáj a fejem és iszonyatos hányingerem van, miután elmúlik. Mi lehet ennek az oka? Érdemes lenne hormonvizsgálatra mennem? Köszönöm!
Az orvos válasza:
Terhességet ki kell zárni, terhességi tesztet érdemes csinálni, és nőgyógyászati vizsgálatot kérni. A hormonvizsgálatból várhatóan nem derülne ki semmi.


Csapai Gáborné Szilvási Julian2014-09-11 21:17:11
Üdvözlöm doktor úr! Július 22-én jött meg utoljára a menstruációm azóta nem még orvosnál nem voltam én feltételezem hogy állapotos lehetek de ez még nem biztos hogy az is vagyok. Tegnap azaz 2014.09.10.-én volt egy nagyon enyhe nem igazán barna folyásom (nem büdös és nem is viszket ) de csak reggel és el is múlt ma reggel is jelentkezett ez a jelenség de megint csak elmúlt. Néha szúr a hasam fáradékonyabb is vagyok mint amilyen szoktam lenni. Kérem ha ebből a kevés kis információból ki tud következtetni valamit akkor legyen kedves válaszolni nekem mert sokat segített ezelőtt is . És ha valamilyen vizsgálatra kell mennem azt is legyen kedves tudtatni velem. Köszönettel: Csapai Gáborné Szilvási julianna.
Az orvos válasza:
Csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Szabó heni2014-09-11 19:57:33
Tisztelt Doktor úr! Én a 21 napos fogamzásgátlót 1 héttel tovább szedtem, ami utólag belátva hiba volt. Mit tegyek, hogy újból úgy szedhessem, hogy a levél elejével kezdem, és annak a végével is végzek? Előre köszönöm!
Az orvos válasza:
Egy hét szünet után folytassa újabb 21 tabletta szedésével. A megmaradt 14 darab tartaléknak lesz jó.


Ivett2014-09-10 13:35:20
Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék tanácsot kérni: 2 és fél hónapja szültem kb két hete szedem a Diamilla tablettát azóta hasfájdalmam és 2 napja kisebb vérzést is észrevettem. Azt szeretném kérdezni hogy ez ilyenkor normális vagy forduljak orvoshoz ? Előre is köszönöm ! Üdvözlettel: Ivett
Az orvos válasza:
A Diamilla tabletta szedésének kezdetén kisebb vérezgetés és hasi panaszok gyakran előfordulna, mint ahogy azt a gyógyszert felíró kolléga minden bizonnyal elmondta.


Brigi2014-09-09 16:30:58
Tisztelt Doktor Úr! Abban szeretném segítségét kérni, hogy én eddig 4 évig szedtem corenelle 3mg/0,02mg-os tablettát, szerettem volna pihentetni egy kicsit a szervezetemet. Így a ciklus végén már nem kezdtem el egy újabb levelet. Viszont azóta meg nem jött meg, és így járok már 47. napnál, hogy nem menstruáltam. Közben meg átgondoltam és úgy döntöttem, hogy még is szedném. Hogy kezdhetem el megint? Mindenképp várjam meg azt míg menstruálok? Egyáltalán meddig normális, hogy nem jön meg? Előre is Köszönöm szépen válaszát. Üdvözlettel: Brigi
Az orvos válasza:
A pihentetés nem jó ötlet, mert az újrakezdésnél a trombózis kockázata nagyobb, mint ha folyamatosan szedné. Terhesség kizárása után a következő menzesznél kezdheti el a tabletta szedését.


Kiss Éva2014-09-08 20:51:15
Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem az lenne, hogy mivel kombinált gyógyszert szedek az arcomra, ezért nem bízok fogamzásgátló erejében teljesen ( Cypromix) A kérdésem az lenne, hogy a pharmatex és a gyógyszer együtt működő opció lenne-e? Nem üti ki egymást ugye a két gyógyszer? (Nem szeretnék csak a gyógyszerre támaszkodni semmiképp, mindenképp 100%-ra szeretnék menni, ezért kérem mindenképp válaszoljon kérdésemre! Előre is köszönöm Éva
Az orvos válasza:
A pharmatex kevésbé megbízható, mint a gyógyszer. A kettő együttes használata egyik módszer hatékonyságát sem befolyásolja.


Éva2014-09-05 22:27:06
Tisztelt Doktor úr! Az lenne a kérdésem, hogy mit tegyek most. Szerdán elfelejtettem bevenni a fogamzásgátló tablettám utolsó szemét, de ezt csak ma vettem észre és hirtelen gondolkodás nélkül bekaptam. Majd utána természetesen eszembe jutott, hogy jobban jártam volna ha nem veszem be. Most mit tegyek folytassam tovább a következő levéllel vagy tartsak 7 nap szünetet? Válaszát előre is köszönöm. Üdv, Éva
Az orvos válasza:
Számolja szerdától a 7 nap szünetet, és átmenetileg védekezzen más módon is.


Bacsáné Marcsi2014-09-05 11:50:59
Tisztelt doktor úr!Én azt szeretném kérdezni öntől,hogy júniusban vették ki a polipot a méhemböl,novemberben lenne egy lombik beültetés, hogy addig nem nő e vissza.Mert már többször találtak benne.Előre is köszönöm a válaszát.
Az orvos válasza:
Ezt a kezelőorvosa, aki vizsgálta és ismeri Önt és az előzményeit, sokkal pontosabban meg tudja mondani.


Nagy Katalin2014-09-04 20:55:56
Kedves Doktor Úr! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy 24 napja voltam együtt a párommal, akkor már több mint két hete szedtem a fogamzásgátló tablettát(a menzeszem első napjától), mellékhatásként volt egy kis mellfájdalom, de elenyésző. Most már a második levél felénél vagyok és több mint egy hete nagyon erősen fájnak a melleim, az erek is látszanak benne, a mellbimbóim is hangsúlyosabbak lettek (azelőtt kissé befelé fordultak),szédülök is és a hasam is mintha kissé puffadt lenne. Félek, hogy teherbe estem bár a 3 három terhességi teszt amit csináltam nem ezt bizonyítja. Ha most aktus utáni 25. napon elmegyek nőgyógyászhoz már meg tudja mondani ha terhes vagyok vagy legalábbis lesz ami utaljon rá, sajnos a terhességi tesztekben nem bízok, bár azt sem tudom, hogy ezek a tabletta mellékhatásai lehetnek-e, mert ahogy említettem az első hónapban nem voltak ilyen erősek a tünetek (pl. ez a mellfájás). Önnek mi a véleménye? Ha most elmegyek nőgyógyászhoz már megtud valamit biztosra mondani? Előre is köszönöm! Szeretettel üdvözli: Kati
Az orvos válasza:
A tünetek jelezhetnek korai terhességet, de okozhatja a gyógyszer szedése miatti hormonváltozás. 25 nappal az aktus után már érdemes terhességi tesztet csinálni, sőt nőgyógyászati vizsgálat és ultrahang is történhet.


Maja2014-09-04 08:55:45
jo napot doktor ur szedek B12 vitamim most a vashiany miatt a nögyögyaszom irta a vas vitamin szedese az szeretnem meg kerdezni hogy szedhetek a vas mellet b12 vitamin is Köszönöm a valaszat
Az orvos válasza:
B12 vitamin nem szívódik, fel ezért injekció formájában lehet bejuttatni a szervezetbe.


Adrienn2014-09-03 11:31:51
Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémával fordulok Önhöz,hogy januárban volt egy spontán vetélésem,most ismét terhes vagyok,nagyon szeretnénk a babát. Hétfőn voltam orvosnál,megállapította,hogy 6 hetes terhes vagyok és minden rendben. Majd másnap reggel wc-zés után a papíron rózsaszínes vérzést láttam. Elmentünk a kórházba,uh-os vizsgálat során hallatszott a szívhang tehát minden rendben. Megnézték a méhszájamat is,itt is minden oké. Viszont a picit rózsaszínes,barnás vérzés most is tart még(de csak wc után a papíron észlelhető.) Kérdésem az lenne,hogy Ön szerint mitől lehet ez,és meddig normális? Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Danyi Adrienn
Az orvos válasza:
A vérzés lehet vetélés tünete, de sokszor minden további következmény nélkül megszűnik.


Reni2014-09-03 10:30:14
Kedves Doktor úr!Visszatérve arra amit írtam és tetszett válaszolni hogy sajnos nem állíthatok mást, mint amit ő elmondott.Tetszik tudni azért kérdeztem volna hogy önnek mi erről a véleménye vagy esetleg mit lehetne még csinálni hogy ez ne legyen mert megvallva nagyon idegesít hogy öt hónapja gyógyszer mellett barnázok 9,8,11 nappal a gyógyszer befejezése előtt és ezért szeretném az ön véleményét kikérni!És van amikor egy másik orvos jobb megoldást mond.Köszönöm mégegyszer
Az orvos válasza:
Nekem jóval kevesebb információ áll rendelkezésemre, nem láttam az esetleges leleteit, nem vizsgáltam, nem beszélgettünk az előzményekről. Ezért nem mondhatok mást, mint a kolléga.


Váginé Pataki Zsuzsanna2014-09-02 14:06:20
Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémám van, hogy már egy éve próbálkozunk párommal a családalapítással! Lindinette75 fogamzásgátlót szedtem 5 évig! Mióta abbahagytam a gyógyszer ,sajnos össze-vissza hol 21 napra hol 35 napra jön meg! 3 hónap után sikeres pozitív terhességi tesztet csináltam! Sajnos rá pár napra megjött! Utána minden hónapban csináltam pozitív tesztet és sajnos ugyanaz lett a végeredmény "megjött"! Orvosommal aki jelenleg szabadságon van 1 hónapig hormon vizsgálatot csináltattunk! Ennek a vizsgálatnak az eredményéről szeretném Önt megkérdezni, mi a véleménye a leletről és tanácsát is szívesen fogadnám! Harmadik napi vérvétel (menstruáció alatt) Luteinizáló hormon 5,11 IU/I Follikulust stimuláló 6,35 IU/I Progeszteron 2,040 nmol/L Ösztradiol 273,0 pmol/L totál tesztoszteron 1,480 nmol/l Prolactin 483,00 mIU/l TSH 3,0000 miu/l Szabad T4 13,80 pmol/L Szabad T3 6,31 pmol/L 21 napi vérvétel (menstruáció kezdetétől számítva) Progeszteron 5,880 nmol/L Prolactin 407,0 mIU/l Kérem, mivel még nagyon soká találkozom az orvosommal írja le véleményét a leletekkel kapcsolatosan! Köszönöm!
Az orvos válasza:
Valószínűtlen, hogy minden hónapban megfogant egy terhesség és a menzesz idejében vetélés következett be. A leírt paraméterek alapján akár normális ciklusa is lehet.


Fülöp Alíz2014-09-02 09:27:50
Tisztelt Doktor Úr! Ez év februárjában egy méhen kívüli terhesség miatt eltávolították a jobb oldali petevezetékem. Most egy héttel a menstruáció előtt enyhe jobboldali alhasi fájdalmat érzek. Előfordulhat-e így is egy újabb jobb oldali méhen kívüli terhesség? Előre is köszönöm a válaszát! Üdvözlettel: Aliz
Az orvos válasza:
Újabb jobb oldali terhességnek kicsi a valószínűsége, inkább a műtét következménye lehet az alhasi fájdalom.


Kiss Borbála2014-09-01 20:03:27
Tisztelt Doktor Úr ! Olyan kérdésem lenne hogy a barátommal szeretkeztünk és az óvszer elszakadt..és elmentem feliratni 72 órás tablettát amit ma be is vettem,majd elolvastam a betegtájékoztatót és olvastam hogy az omeprazol csökkentheti a hatását ,de Én az omeprazolt reggel 7-kor vettem be az esemény utánit pedig fél12-kor lehet ebből probléma ? Válaszát előre is köszönöm !
Az orvos válasza:
Az omeprazol csökkentheti az amúgy sem teljes hatékonyságot, de jelenleg nem tehetünk semmit. két hét múlva csináljon terhességi tesztet és ha szükséges kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Reni2014-09-01 09:43:23
Tisztelt Doktor úr!Olyan kérdésem lenne 3évig pihentettem a fogamzás gátlót most öt hónapja megint elkezdtem először négy hónapig szedtem a Deciorát utána meg egy hónapja a Triregolt.Régebben a Triregolt szedtem vagy 8 évig.Mindig az a probléma mi előtt elfogyna a 21 szem gyógyszer előtte 9,8,11,9 nappal barnázás jelentkezik és így szedem mellé a Norcolutot.Most az orvos azt mondta pihenjek egy hónapot!Mi lehet ennek az oka,mit tegyek?Előre is köszönöm
Az orvos válasza:
Ha valakit megvizsgál és kikérdez egy nőgyógyász, akkor sajnos nem állíthatok mást, mint amit ő elmondott.


Nagy Mária2014-08-31 17:47:53
dvözlöm, Nekem egy egyszerű kérdésem lenne, ill. felvezetem a dolgot,mi miatt kérdezem. Augusztus hónapban véletlenül,egy nap kettő tablettát vettem be, emiatt egy szem kimarad, és így egy nappal korábban jött meg, ami 3 nap múlva normálisan el is múlt, viszont szórakoztam picit azon a napon este, ittam alkoholt is, és másnap együtt voltam a barátommal, nem szoktam mással védekezni,mert eddig nem volt gond, és a barátom belém élvezett el. Viszont, voltam nőgyógyásznál,aki arra kért legalább egy hetet csúsztassak a fogamzásgátlóban,mert lehet emiatt nem gyógyul, nem használ a kezelés a térdem miatt. Ha most egy hetet kihagyok, úgy, hogy menstruációs hetem 7ik napján szerelmeskedtem a párommal, és netán előfordulna,hogy a második hétben is fogunk, mindegy,hogy miért, és utána való 3 héten kezdem el szedni a gyógyszert, akkor előfordul,hogy gyermekem lesz? Ill. kaptam orbáncfű teát, az mennyiben befolyásol bármit is? 2006 óta szedem. Köszönöm a válaszát! Üdvözlettel; Nagy Mária
Az orvos válasza:
A kérdés egyáltalán nem egyszerű. és ez a fórum nem alkalmas saját nőgyógyászának állításait felülbírálni.


Zsuzsa2014-08-31 10:52:51
Tisztelt Doktor úr! Utoljára menszeszem július 12.-én volt. Én augusztus 25.-én voltam ultrahangon ahol 5mm-es zsák látszott. 28.-án este elkezdtem görcsölni és nagyon sötét barna folyásom lett ami máig tart. Voltam az orvosnál de nem írt fel semmit nem vizsgált meg sem csak közölte hogy ilyenkor még nem tudnak mit kezdeni azzal ha vetélek. Ennyi idős terhesen nem kellene nagyobbnak lennie mint 5mm? Egész hétvégén tart a hasfájás és barnázás de vérzés nincs és nem is darabos a barna sem. Viszont elmult a hányingerem és már nem fáj a mellem. Lehetséges hogy már elvetéltem? Van már 2 egészséges gyermek és sajnosmár volt 3 vvetélésem is :-( mindegyik ilyen kisterhességnél ment el és nem értem mi lehet a baj. Nagyon szeretnék még egy babát de ha most ez is elmegy nem tudom hogy probálkozzak e még. Vettem ma egy tesztet ami még mindig pozitív de már semmi jele a terhességnek csak barna folyás meg hasfájás :-( Előre is köszönöm válaszát Zsuzsa (30 éves)
Az orvos válasza:
Látatlanban csak annyit tudok ajánlani, hogy minél előbb kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Monták Enikő2014-08-30 14:44:48
Kedves Doktor Úr!Én egy 39 éves,14hetes kismama vagyok.Ez az első terhességem.A 12hetes UH-vizsgálat és vérvétel eredményem miatt írok.Tudom,hogy Magyarországon 35 év fölött javasolják az amniocentézist,de mivel én Spanyolországban élek,itt semmilyen plusz vizsgálatot a korom miatt nem végeznek.Az eredményem a következő: PAPP-A: 2.57 mU/mL béta-hCG libre: 26.1 ng/mL MoM béta-hCG libre: 1.1 MoM PAPP-A: 0.71 CRL: 71.20 mm Translucencia Nucal: 1.10 mm MoM TN: 0.62 Terhességi kor a CRL alapján: 93nap 13hét+2nap Riesgo por la edad: 1:77 Riesgo combinado T21: 1:988 Riesgo combinado T18-13: <1:10000 Én ennél az erdménynél jobbat vártam(már ami a kockázati értékeket illeti).Különösen aggaszt az életkor miatti 1:77 és a T21 értéket is kevésnek találom.Úgy tudom,hogy 1000ig közepes kockázatot jelent.Doktor Úr mit javasol,kérjem-e az amniocentézist ezen eredmények tudatában? És még lenne egy másik kérdésem az AFP érték mérésével kapcsolatban.Úgy tudom azt a 18-20.héten csinálják,de nekem a következő időpontom okt.13ra van,amikor az én számításom szerint 21hetes leszek(május 26.az utolsó menstruációm első napja).Egy kicsit aggódom,hogy lehet-e tényleg ilyen eltérés országok között és hogy itt a korom miatt semmilyen plusz vizsgálatot nem ajánlanak(de erre ráfogok itt kérdezni). Előre is köszönöm szépen a válaszát!Üdvözlettel:Enikő
Az orvos válasza:
Magyarországon az új rendelkezések szerint nincs AFP vizsgálat, és amniocentesist 37 év felett végzünk. A kombinált tesztjének eredménye 1:988. Ez elég jó arány.


piroska2014-08-30 06:14:02
Kedves Doktor Úr!Már van három gyermekem az elöző kapcsolatomból és a harmadik gyermekemet csásszáral hoztam a világra és akkor elkötötek.De most van egy új kapcsolatom és nagyon szeretnénk közös gyermeket!Mit tehetek?
Az orvos válasza:
Helyreállító műtétek eredményei nem túl jók, inkább lombik programot ajánlok.


Katalin2014-08-29 18:59:01
Kedves Doktor Úr! 18napja voltam együtt a párommal,én Jangee fogamzásgátlót szedek. Tegnap voltam a nőgyógyásznál, aki megvizsgált és azt mondta, hogy 4mm-es a méhnyálkahártyám. Az normális? Ha terhes lennék, akkor vastagabb lenne?
Az orvos válasza:
Igen normális. Ez a fórum nem alkalmas saját nőgyógyászának állításait felülbírálni.


Judit2014-08-28 18:27:15
Méhnyakgyulladásomra kaptam Sumamed S 500 as 2 db tablettát ,amit be is vettem délután 1 órakor ebéd közbe .Azt szeretném megkérdezni hogy utána rá 5 órakor volt egy erős hasmenésem,akkor felszívódott a tabletta?szeretnék meggyógyulni minél hamarabb ,mert azt mondják ez veszélyes betegség.Ez a gyógyszer tényleg meggyógyít így h egyszerre 2 öt kell bevennem?.Köszönöm a válaszát előre is. Judit4
Az orvos válasza:
Nem nevezném veszélyes betegségnek, és a tabletta valószínűleg még nem jutott el a belekbe.


kovacs maria2014-08-28 11:31:07
Tisztelt DR UR. Kerdesem a kovetkezo. 30 eves vagyok 3 honapja 2 p3 eredmeny utan volt egy konizacios mutetem ami eredmenye cin1 es cin2 lett. Azota egyszer egyuttlet utan enyhen veres illetve enyhen barnas minimalis folyast eszleltem.Illetve egyszer enyhe barnas valadekom volt .On szerint mi lehet a gond ismet .Megvagyok ilyedve szept vegen megyek ujra Rakszuresre.Koszonettel Maria
Az orvos válasza:
Vizsgálat nélkül nem áll módomban találgatni.


Bertus2014-08-27 18:59:06
Tisztelt Doktorúr! 26 éves nő vagyok, augusztus elején derült ki, hogy IR-em van... Ezek után felmerült a PCOS gyanúja. Volt már 23. napon hormon vérvételem, aminek nincs még eredménye. Meg majd megyek a menstruáció 3. napján is. Más okból voltam hasi ultrahangon, és ott a következő leletet kaptam: "Hólyagban kevés folyadék van,fali eltérés nem található. Egy-egy ovarium 25x12 mm, tüsző alig különíthető el. Inkább bal old. látszik néhány apró 3 mm körüli és kettő 4-5mm-es." Leginkább a "tüsző alig különíthető el" mondat, amit nem tudok hova tenni. A menstruációm 30-31. napon van, gyógyszert nem szedek. Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Az ultrahang lelet ellentmond a PCOS-nek, mivel hiányzik az ezt jelző számos tüsző..


Péter2014-08-27 13:55:48
Tisztelt Doktor Úr! Párom 25-én, hétfőn csinált egy tesztet, pozitív lett, ekkor már pár napot késett a menstruációja, utána elment nőgyógyászhoz, megállapította, ultrahangal, hogy megvastagodott a méhnyálkahártya, valószínű terhesség. Vizsgálat után fél órával menstruációs vérzés jelentkezett, ami tart mostanáig, kisebb-nagyobb hasi görcsökkel, normális mennyiségű, állagú vérrel. Szeptember 1-jére, jövő hét, hétfőre kapott időpontot újabb vizsgálatra. Normális-e ez a fajta vérzés? Kellene-e egy hamarabbi vizsgálat? Köszönöm!
Az orvos válasza:
Terhesség és vérzés esetén a sürgős vizsgálat a területileg illetékes nőgyógyászati osztály ügyeletén lehetséges.


2014-08-27 13:17:36
Tisztelt doktor Úr! Sajnos 11 éves koróm óta szenvedek erős menstruálciós vérzés és görcsök miatt. 2 szülésem volt, de a helyzett nem változott semmit. Fogamzásgátlót szedtem ez miatt de már mivel 44 elmúltam nem szedhetek 2 hete egészségügyi kaparást csináltak. A nőgyógyászom azt mondta ha nem változik a dolog ki kéne venni a méhemet. A kérdésem a következő őnhőz ha a szövettani leletem jó lesz akkor miért válaljak be ekkora mütétet?
Az orvos válasza:
Gondolom nőgyógyászával megbeszélte a kezelési lehetőségeket. A részletek ismerete és vizsgálat nélkül újat ehhez képest nem tudok mondani.


Timi2014-08-26 19:14:00
Tisztelt doktor úr! A közelmúltban -mint utóbb tudtam meg sajnos- egy HPV fertőzött férfival kerültem kapcsolatba.Az a kérdésem,hogy mennyi az esélye annak,hogy elkaptam egy alkalom után? Természetesen már bejelentkeztem szűrésre, de szeretnék minél hamarabb minél több információt összegyűjteni.
Az orvos válasza:
A HPV biztos kimutatása problémát jelent. Ha meg is fertőződött, a helyzet kézben tartható.


évi2014-08-26 10:46:15
Tisztelt Doktor Ùr! problémâm a következő lenne 16 megjött a menstruàciom..3napig tartott ezalatt vegig együtt voltam a pàrommal...ma 26.-a van es hajnalban enyhe ròzsaszin verzesem volt ami hol barnas lett hol ùjra ròzsaszìn...fàjdalmam nincs...nem védekeztünk!!! csinaltam ma tesztet ami negatìv lett!! mi lehet ez kezdek aggòdni!! vàlaszát köszönöm!!
Az orvos válasza:
Ismételje meg a tesztet egy hét múlva, utána kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Réka2014-08-25 20:03:02
Kedves Doktor Úr! Én 26 éves vagyok a párom 34 . Soha nem szedtem fogamzásgátló tablettát, nem cigizünk, nem kávézunk, alkoholt nem fogyasztunk. Már három éve próbálkozunk, hogy babánk legyen. Először félév múlva mentem el doktorhoz aki azt mondta pcos om van. Fogamzásgátlót irt fel de én nem szerettem volna szedni. Majd másfél év próbálkozás után elmentem egy másik orvoshoz aki megállapította, hogy méhszájsebem van meg a prolaktinom magas. Majd gyógyszert irt , beszedtem és majd vissza mentem, azt mondta nincsen már seb. Próbálkozzunk. Majd ebben az évben visszamentem a legelső orvosomhoz (nem magán rendelőjében) . Rákérdeztem a pcos ra. Azt mondja, ja, igen, az van, hát akkor írjunk fel valamit. Felírta a siofor nevű gyógyszert. Másfél hónapig szedtem. Abba hagytam, mert az arcom pattanásos lett. A párom is volt vizsgálaton e colit állapítottak meg. Próbálkoztunk hőmérőzéssel, alkalmaztuk a mikroszkópot is. A siofor gyógyszer szedés után a mikroszkóppal soha nem látjuk a páfrányt. Azelőtt mindig láttuk és tudtuk mikor lesz peteérésem. Most neki fogtam folsavat , C vitamint meg E vitamint szedni, gondoltam csinálok egy három hónapos kúrát. A pcos és az e coli miatt nem jön a baba? Vagy lehet inkább valami más amit nem is mondtak?. Rosszul teszem ha ezeket a vitaminokat szedem.?
Az orvos válasza:
Meddőségi kivizsgálás hosszadalmas folyamat, ha pár alkalmanként váltja az orvosokat, akkor minden alkalommal újra kezdődik.


Lili2014-08-23 17:24:07
Tisztelt Doktor Úr! 33 éves vagyok, 4 éve szeretnénk babát. Kb. 2 éve egy nőgyógyász 4 hónapon keresztül vizsgálta a peteérésemet. A férjem spermiumai, a véreredményem ill. peteérésem is rendben volt, de közben a Clostilbegyt tablettát is szednem kellett. A 3. kúra utáni UH vizsgálaton egy cisztát talált az orvos, ekkor Duphastont írt fel. A ciszta végül felszívódott, de úgy éreztem, hogy a hormontabletták eléggé összezavartak, igen komoly terhességi tüneteim lettek. Ezután úgy gondoltuk a férjemmel, hogy egy ideig a természetes módszerekkel próbálkozunk, és görcsölés nélkül, nyugodtan várunk. De mivel azóta sem történt előrelépés, múlt héten felkerestem egy másik nőgyógyászt (városunkban őt tartják a meddőségi specialistának). UH-al megállapította, hogy éppen peteérésem van. Azt javasolta, hogy három hónapon keresztül szedjem a Clostit, mellette Pregnyl 5000 injekciót fog beadni (szerinte nagy hiba volt, hogy ez korábban elmaradt). Ön szerint így, a vizsgálatok elején feltétlenül szükség van-e a hormonos stimulációra? (A doktor úrtól azt a választ kaptam, hogy ha hozzá jöttem, azt csináljuk, amit ő mond…) Mit javasolna, járjam végig ezt az utat, amit e nőgyógyász a magánrendelésén, illetve egy megyeszékhelyi kórházban tud nyújtani, vagy inkább keressek fel egy meddőségi szakrendelést (a debrecenire gondoltam)? Előre is köszönöm szépen válaszát! Tisztelettel: Lili
Az orvos válasza:
Messze nem tudok Önről annyit, mint a kolléga. Nem tudom, hogy spontán peteérés mellett miért kapott ezt elősegítő gyógyszereket. A helyi rendeléseket nem ismerem, nem tudom melyikkel jár jobban.


Somogyi Kata2014-08-22 18:22:37
Tisztelt Doktor úr!A nőgyógyászom felírta a duphaston tablettát,hogy megjöjjön a menstruációm.10 napig kellene szednem,de most jöttem rá,hogy 30-án elmegyünk nyaralni és pont ott lennék beteg amit nem nagyon szeretnénk.Ha most vasárnap abbahagyom a szedését akkor csak 4 napig szedtem,de így van rá esély,hogy még itthon legyek beteg.ez bezavarhat a dologban,vagy így is meg fog jönni?Köszönöm!Kata
Az orvos válasza:
Jobban járna szerintem, ha inkább tovább szedné a tablettát.


Réka2014-08-22 17:33:49
Tisztelt Doktor Úr! Múlt héten pénteken lefeküdtünk a barátommal, az óvszer kiszakadt, de időben észrevettük. De félek, hogy az előváladék miatt teherbe estem. Múlt héten kedden menstruáltam utoljára, lehetséges, hogy 3 nappal utána teherbe eshettem? Sajnos csak ezen a héten kedden tudtam elmenni orvoshoz, kaptam esemény utáni tablettát, 72 órásat, de ebből már kicsúsztam, minden esetre az orvos azt mondta, hogy vegyem be. A válaszát előre is köszönöm! Réka!
Az orvos válasza:
A ciklus 3-4. napján elég kicsi a teherbeesés valószínűsége, de erre, mint módszerre hagyatkozni nem lehet.


Sárváry Gabi2014-08-22 10:24:57
Üdvözlöm! Azt szeretném csak kérdezni, hogy kisbabát szeretnék, de a munkahelyemen kötelező a tüdőszűrés, ha még biztosan nem vagyok terhes és megtörténik a szűrés, utána kell-e várni, és ha igen, akkor mennyi időt, hogy ne legyen probléma a babával? Válaszát köszönöm: Sárváry Gabi
Az orvos válasza:
Tüdőszűrés valószínűleg nem károsítja az embriót még a vizsgálat idejében sem. Ettől függetlenül én sem ajánlanám a terhesség első 3 hónapjában a röntgen vizsgálatot. Visszamaradó hatása nincs, várakozásra nincs szükség.


Nicole2014-08-21 16:15:55
Üdvözlöm! Hüvelyváladékból Streptoccos agalactie-t B típust tenyésztettek ki! Erre kaptam antibiotikumot! Érdemes vérvizsgálatot kérnem, mivel olvastam róla, h komoly problémákat okoz vérbe jutva!
Az orvos válasza:
B csoportú Streptococcus felnőtteknél a hüvelyben nem szokott problémát okozni. Sajnos nincs biztos módszer amivel hosszú távra meg lehetne szabadulni. Ha sikerül kimutatni, ha nem bármikor hordozhatja tovább.


Katalin2014-08-21 14:56:55
Kedves Doktor Úr! Most van 10 napja, hogy szexuális kapcsolatom volt a párommal (nekem ez volt az első). Az egész rövid ideig tartott, nem volt ejakulációja, óvszerrel védekeztünk, ami nem szakadhatott ki, emellett én már egy hónapja szedek Jangee fogamzásgátlót.(a Jangeet nagyon pontosan szedtem és egész hónapban volt csekély mennyiségű barna folyásom tőle). A tabletta mentes időszak második napján jelentkezett is a megvonásos vérzésem, ami nem olyan sok mint a normál menstruációm, de nem is kevés, még mindig tart (már 5 napja). Én a maximális védekezés ellenére is nagyon aggódom, mert már 5-6 napja nincs rendben a gyomrom, sok a gyomorsavam, hányingerem van, érzékeny vagyok a szagokra, szédelgek, gyenge vagyok, sárga a székletem, fáj a hátam és a vízhólyagom sincs rendben. Utánanéztem és ezek min olyan tünetek, amik a terhességet jelzik elő. Azt tudni kell ugyan, hogy a gyomorsav az néhányszor már előbukkant az életembben, ám én mégis furcsának tartom, hogy éppen most jelentkezik minden terhességre utaló tünet. Voltam nőgyógyásznál, aktus után 9 nappal, aki azt mondta, hogy olyan vékony a méhnyálkahártyám, hogy nem tud beágyazódni a baba, és hogy szerinte 100% hogy nem vagyok terhes, én mégis nagyon stresszelek, mert nem értem, hogy akkor mi mástól lehetnek ilyen tüneteim. Azért is fordultam Önhöz, mert még terhességi tesztet nem tudok csinálni és addig halálra idegeskedem. Előre is köszönöm a válaszát!Üdvölettel: Katalin
Az orvos válasza:
100 %-s módszer nincsen, sem a védekezésre, sem a beágyazódás megjósolására. A vizsgálatot végző kollégának sokkal több információja van, nála többet nem tudok mondani.


Adrienn2014-08-21 12:03:48
Kedves Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy 24 napja késik a menstruációm védekeztünk de ahogy hallottam a gumi sem véd 100% osan. Csináltunk tesztet már 20. nap után és negatív lett. Azért nem figyeltem fel hamarabb erre , mert nekem nem rendszeres a menstruációm sokszor szokott késni és időnként 1-1 ciklus ki is marad. De ez a 24 nap késés már aggaszt. Az elmúlt hetekben hirtelen kezdtem el sportolni és rengeteg citromos dolgot ettem és ittam. Ez okozhat kimaradást? Meg egyre többet stresszezlek idegeskedek és veszekszünk a barátommal. Orvoshoz még nem szeretnék menni mert egyfajta fóbiám van az orvosoktól. Tünetem is vannak : Néha fájó érzés az egyik petefészkemnél (hol az egyik hol a másik) , Megduzzadt mellek. Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
A stressz, a fizikai megerőltetés is okozhat kimaradást, de terhességre is gondolni kell. Csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Szandra2014-08-21 09:12:59
Tisztelt Doktor úr! 24 éves vagyok.4 éve szedem a Milligest nevű fogamzásgátló tablettát. Az elmúlt hónapokban a menstruációm nem a megszokott.Jóval kevesebb és rövidebb ideig tart mint a megszokott és az utolsó két hónapban kimaradt. Csináltam terhességi tesztet ami negatív lett.Júniusban voltam rákszűrésen.Mi lehet a baj..? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A terhesség kizárása fontos, tehát javaslom, hogy kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Tünde2014-08-20 19:06:11
Tisztelt doktor úr! 3 hónapja kezdtem el szedni a rezia nevű fogamzásgátló tablettát. A harmadik levélből még van 9 tabletta. Szeretném abbahagyni a szedését a jelentkezett mellékhatások miatt. Ezt megtehetem úgy is hogy nem szedem be a maradék tablettát vagy meg kell várnom hogy elfogyjon? Az abbahagyást meg kell beszélnem a nőgyógyászommal vagy magam is abbahagyhatom? Válaszát köszönöm
Az orvos válasza:
A gyógyszert abbahagyhatja magától is , de jobb végigszedni az adott ciklust.


Anna2014-08-18 13:24:08
Tisztelt Doktor Úr! Évek óta szedek fogamzásgátlót. A 7 napos szünet utáni gyógyszerszedés 2. napján együtt voltam a párommal (azóta nem), viszont a 6.napon elfelejtettem bevenni, amit csak a 7. tabletta bevételénél vettem észre (tehát 24 óra múlva), így akkor kettőt vettem be. (Most már a 10.tabletta fog jönni). Most viszont nagyon izgulok, hogy esetleg így teherbe eshettem-e,(mert a gyógyszerleírásban az van, ha az 1.héten marad ki egy tabletta, fenáll a lehetőség) illetve lehet-e még vmit tenni ez ellen? (Gondolom már nem.) Továbbá, hogy kell-e kiegészítő védekezés a következő csomag tabletta szedéséig?
Az orvos válasza:
A kimaradt tabletta miatt kiegészítő védekezésről érdemes gondoskodni ebben a ciklusban. Esemény utáni tabletta maximum 5 napon belül lehetséges.


Kiss Anna2014-08-18 10:07:19
Kedves Dr.Úr! 16 éves vagyok és még nem jött meg egyszer sem,nagyon aggódok. Mi okozhatja esetleg? és gyógyszerrel nem szeretném
Az orvos válasza:
16 évesen érdemes bejelentkezni nőgyógyászati vizsgálatra.


Natsuki2014-08-16 20:11:23
Kedves Dr.úr! 30 éves (nõ) leszek nem sokára. Soha nem volt még kapcsolatom. Se semmi.Voltak pasik most is akik elhivnának randizni, de annyira fèlek, hogy pl nem veszem fel a telefont stb.. menekülésbe rohanok. Létezik mêg rajtam kivül ilyen nõ? Ön szerint meg kéne vizsgáltatnom magam? Még nem voltam ilyen helyen, mert ha mondanám hogy még szüz vagyok ledöbbenének, és talán gyogyónak néznének. Úgy érzem sokszor, hogy nekem soha nem lesz barátom.
Az orvos válasza:
Manapság ritka az ilyen hölgy, de nem Ön az egyetlen. Az ezzel kapcsolatos pszichés problémák, gátlások nem a szakterületem, hosszabb beszélgetésre lenn szükség, írásban nem is tudok segíteni.


liza8132014-08-16 15:40:05
Tisztelt Doktor Ur! A következő kérdéssel fordulok Önhöz. a múltkor megkaptam a hüvely kenet eredményemet, ami a következő volt Döderlein: látható Soor, trichomonas, gonorrhea: nem látható tisztasági fok: IV Vegyes baktérium, sok fvc, hámsejtek. 1.Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e valamilyen kezelésre szükségem, illetve hogy ez befolyásolhatjta-e a rákszűrés eredményét? 2. Szeretnénk kisbabát tervezni, először kezeljük a problémát, vagy ettől függetlenül tervezhetjük-e már? Előre is köszönöm
Az orvos válasza:
1. Kezelésre szükség van és a gyulladás csökkenti a rákszűrés eredményének megbízhatóságát. 2. Legfeljebb a kezelésre használ gyógyszer okozhat problémát, természetesen csak a használat ideje alatt.


Erika2014-08-15 14:11:13
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy tavaly december óta nem volt menzeszem,Most azonban megint vérzem.Julius óta van megint párkapcsolatom.Szeretném megtudni,hogy ez normális dolog? Tisztelettel:Erika
Az orvos válasza:
A kérdésből nem derül ki, hogy a vérzés miért maradt ki, ezért érdemi választ sem tudok adni.


Sára2014-08-14 13:26:27
Tisztelt! Doktor Úr!Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy a menstruációmnak 10.én kellett volna megjönnie.Lehet,hogy terhes vagyok vagy nem tudom esetleg mi lehet még az oka.A munkahelyemen viszont tüdőszűrő vizsgálatra kellene mennem el merjek menni?Előre is köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
Ilyen hamar a nőgyógyászati vizsgálat még korai. Csináljon tesztet, az már lehet pozitív. Tüdőszűrés elvileg végezhető a terhesség alatt, de főleg az első 3 hónapban én nem kockáztatnám meg.


last2014-08-14 12:52:43
Tisztelt Dr úr!Szeretném megkérdezni,hogy a 2éve elvégzett,fibroadenóma eltávolításnak a bal mellemből lehet e "következménye" majd szoptatáskor? Most 7hetes terhes vagyok,de a bal mellem már most sokkal jobban fáj,a a műtét hege is megnyúlt és nagyobb is mint a jobb oldali.Okozhat ez majd gondot? Előre is köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
A heg elzárhat bizonyos tejmirigyeket a kivezető csatornától. Általában ez inkább csak kisebb kellemetlenséget okoz.


Márta2014-08-13 13:38:30
Tisztelt Dr Úr!Állandó hüvely fertözésem van.voltam orvosnál és a kenet vételből kiderült,hogy van gombásodásom,genny sejt és valami baktérium.nem tudom pontosan trichomoniázis.Ezekre polygynaxot kaptam 6darabot és csak felét kell használnom egy este.Szóval 12 este fél adagot.De nem igazan értem hogyan lehet elfelezni a kúpot.Ön mit javasol egész kúpot használjak 6 este,vagy elhasználhatok 12kúpot ??És még azt szeretném kérdezni,hogy ez a kúp roncsolja-e a hüvely flórát??Köszönöm válaszát elöre is!!
Az orvos válasza:
Használjon egész kúpot 12 napig. Kombinált kezelésre megfelelő gyógyszer, utána érdemes ellenőriztetni az eredményt. Javasolt a használat után a normál hüvelyflóra helyreállítása.


Noxika2014-08-13 09:37:14
Tisztelt Doktor Úr! 26 éves nő vagyok, férjemmel babát tervezünk. 3. hónapja hőmérőzöm reggelente, és nem igazán tudok eligazodni a kapott görbén (link: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/a0e0b75e98f5a9ad8c513e7935415b48_140604_140703_1407888000_.png, http://www.ciklus.hu/images/diagramok/a0e0b75e98f5a9ad8c513e7935415b48_140704_140729_1407888000_.png, http://www.ciklus.hu/images/diagramok/a0e0b75e98f5a9ad8c513e7935415b48_140730_140813_1407888000_.png) Konkrétan 2-3 hete próbálkozunk, előtte védekeztünk. Pár napja kiderült, hogy Inzulinrezisztenciám van... Eléggé kétségbeestem. Igazából arra lennék kíváncsi, hogy van-e a görbe alapján ovulációm. Márciusban volt egy petefészek gyulladásom. Fogamzásgátlót 4 éve nem szedek. Válaszát köszönöm!
Az orvos válasza:
Az első két ciklus rendben levőnek tűnik, az augusztusi nem. Emiatt nem kell izgulni, 1-1 ovulációmentes hónap bárkinél előfordulhat.


Bettina2014-08-13 09:23:18
Jó reggelt kívánok! Már januárban 3. éve lesz, hogy fogamzásgátló tablettát szedek. Most először fordult elő, hogy teljesen kiment a fejemből, hogy beszedjem. Múlthéten kedden(ez volt a 3. vérzésmentes hét) az utolsó tablettát a 21.- ből elfelejtettem bevenni, és szombat helyett pénteken jelentkezett a vérzés. Először nem is értettem, azt hittem, hogy a stressz miatt lehetett. De ma reggel vettem észre, hogy a múlthét keddi tabletta kimaradt. Viszont ma kellene elkezdenem az újabb levél tablettát szedni, mert ez a 7. nap. Azt szeretném kérdezni, hogy most mit csináljak? Mivel túl haladtam a 12. napon(be nem szedést követően), illetve már a vérzésem is megvolt, ezért nem találtam rá választ sem a leírásban, sem az interneten. Viszont szeretném ha helyreállna a vérzésem, a szombat délután nekem nagyon pontos volt, és szeretném ezt az időpontot megtartani.Illetve szeretném, ha védettségem lenne továbbra is. Hogyan tudok visszaállni? Olvastam ugyanis a vérzés mentes idő csökkentéséről, de arról nem, hogy növeljem egy nappal. Köszönöm válaszát előre is! Szép napot kívánok :)
Az orvos válasza:
Ha egy nappal hosszabb volt a tablettaszedési szünet, akkor védekezni kell más módon is. Ha monofázisos (egyszínű) tablettát szed, és a következő ciklusban 22 napig szedi a tablettát, a vérzése visszaáll a szokott napokra.


Anita2014-08-12 23:41:09
Tisztelt Dr. Ùr! A kérdésem az lenne,hogy meddig normális a spontán vetélés utáni vérzés? 9hetes terhesen elvetéltem. Uh azt mutatta hogy távozott minden.Eltelt 15 nap és megint vérzek. De csak este kb 5-6 alkalommal darabos sötét vérdarab távozik. Ez má 4napja így megy. Lázam nincs,jól vagyok.várjak pár napot a menszeszemig hátha elmulik? Vagy forduljak.orvoshoz? Válaszát köszönöm. Tisztelettel: Anita
Az orvos válasza:
Várja meg az első menzesz jelentkezését. Ha az normálisan zajlik nincs további teendő. Ha a tünetek erősödnek, vagy nem múlnak el, kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Melinda2014-08-12 18:05:20
Tisztelt Doktor ùr!Olyan problèmàm lenne hogy június 23-án jött meg a menstruációm 28-án reggel mùlt el.Én aznap este sajnos vèdekezés nèlkűl voltam egy férfival.Most 7 hetes 1 napos terhes vagyok.Mivel hogy együtt élek valakivel ezért nagyon fontos lenne tudnom azt hogy az a 28-i nap teherbe eshettem e.Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Andrea2014-08-12 14:09:06
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a véleményét kikérni abban, hogy az orvosom krónikus petefészek gyulladást állapított meg nálam, erre elegendő csupán a Dalacin hüvelykrém? köszönettel: Andrea
Az orvos válasza:
Krónikus alhasi gyulladás kezelésének a hüvelyhez nincs igazán köze.


Gabriella2014-08-12 13:11:43
Tisztelt doktor úr! Annyi lenne csak a kérdésem hogy a hüvelygombára használtam a canesten kenőcsöt és mellékhatásként égető és fájó érzést éreztem,vettem hozzá a canesten hüvelytablettát is de ez miatt a kellemetlen mellékhatás miatt még nem mertem használni,csak annyit szeretnék meg kérdezni öntől hogy ez esetben ön ajánlja a tabletta használatát,vagy nem?És még annyit szeretnék hozzá tenni hogy amióta van ez a hüvelygombám azóta érzek ilyen tompa alhasi fájdalmat,azt is ez okozhatja hogy egy gyulladás lépett fel?Erre szoktam inni ezt a cickafarkfű teát és az szokott segíteni!Várom a válaszát! Üdv:Gabriella
Az orvos válasza:
Az alhasi fájdalom miatt javaslom, hogy kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Kovács Melinda2014-08-11 19:18:51
Tisztelt Doktor Úr! Már több, mint 10 éve vegetáriánus vagyok, minimális mennyiségű húst fogyasztok, viszont nagyon sok tejterméket. A párommal családtervezésen gondolkodunk, a terhesség alatt természetesen nem folytatom a vegetáriánus életmódot,ezzel kapcsolatban lenne a kérdésem, hogy a terhesség előtt érdemes-e már a húsfogyasztást megkezdeni, van-e valamilyen ajánlott mennyiség amire érdemes odafigyelni, illetve hogyan alakul ez a terhesség alatt? Válaszát előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel: Kovács Melinda
Az orvos válasza:
Mivel állati fehérjét vesz magához, ezért véleményem szerint elég, ha a terhesség alatt hagy fel a vegetáriánus étrenddel. Ha megszületik a gyerek 18 éves koráig nem szabad megvonni tőle a húst, mert a hiány gátolja az agy fejlődését.


Jenei-Borsi Katalin2014-08-10 16:16:42
Tisztelt doktor úr!Az lenne a kérdessem,hogy agusztus 5-én kezdtem el szedni alforallre 3mg/0,002mg os fogamzásgátlót.A havi vérzésem előtt is volt egy kevés patanásom de ezzek sem múltak el hányingerem van fáj a mellem, fell vagyok puffadva.Ezzek a mellék hatások mennyi idő allat múlnak el vagy forduljak nőgyogyászhoz.Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel:Kata
Az orvos válasza:
A szedés első pár hónapjában lehetnek hasonló mellékhatások. Ha elviselhetőek, szedje tovább a gyógyszert, ha erősek, akkor kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Viktoria2014-08-10 14:15:49
JO NAPOT KIVANOK!21 HETES TERHES VAGYOK,TEGNAP ELOTT VOLTAM ULTRAHANGON,AHOL MINDENT RENDBEN TALALTAK.A MEHLEPENY HATSO FALI MEGTAPADASU. 2. NAPJA GYENGE BARNA FOLYASOM VAN,FAJDALOM NELKUL,AMI EGYUTTLET UTAN EGY FEL NAPPAL KEZDODOTT.(az egyuttletek kellemetlenek,ezert ritkan vannak,szuro fajdalmat erzek a petefeszkek kornyeken) MI OKOZHATJA ON SZERINT A BARNA FOLYAST?
Az orvos válasza:
Terhesség alatt jelentkező vérzés esetén nőgyógyászati vizsgálat szükséges.


Anna2014-08-10 07:27:10
Jó napot! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy még egyszer sem jött meg,és görcsölök pedig,mitől lehet? esetleg mivel "hozhatnám" meg?/gyógyszerrel semmiképp nem szeretném/
Az orvos válasza:
Az első menzesz meghozatala nem szükséges, valóban nem ajánlatos hormonálisan beleavatkozni. Ha túl sokáig nem jön, akkor nőgyógyászati vizsgálat szükséges.


Ivett2014-08-09 16:54:54
Kedves Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy az esti 22:00 órás szedés helyett reggel 8 után vettem be a Rezia fogamzásgátló tablettámat. Ez az első héten történt a második tablettánál történt. Az ezt megelőző napokban voltunk együtt a párommal. Ön szerint 10 óra késés még belefér, vagy szükség van sürgősségi fogamzásgátlásra? Kérem mihamarabb válaszoljon. Előre is köszönöm válaszát.
Az orvos válasza:
10 óra késés elvileg belefér, nincs szükség sürgősségi fogamzásgátlásra.


Erika2014-08-07 22:02:06
T.Doktor úr! 46.éves vagyok.Január óta nem menstruálok.Szeretném megkérdezni,hogy kell-e még védekeznem az eggyütlétek alatt. Tisztelettel:Erika
Az orvos válasza:
Ha a menzesz végleg kimarad, akkor a terhesség valószínűsége minimális, tehát a védekezésre már nincsen szükség.


Gné2014-08-07 10:48:13
Tisztelt Doktorúr! Van egy hatalams problmám.2 gyermekes büszke anyuka vagyok.Most hgtam abba a szoptatás 1 év után.Szoptatás alatt is szedtem a fogamzásgátlót,Azaliát .Semmi gondom nem volt vele,egy mellékhatás nem jelentkezett rajtam.Most viszont 1 hete szedem a Belarát,át kellett váltabom rá,ezt ugye nőgyógyász írta fel.Sajnos 1 hete bizony nagyon nem jó a közérzetem.Éjjelente hányingerem van,folyamatosan olyan mintha megakrna jönni,közben valami pecsételő vérzésem is van.Iszonyatosan görcsöl éjjel a hasam.FElhívtam a azt az orvost,ki felírta nekem ezt a Belarát mirő ő közölte igen nyers stílusban,hogy ne zaklassam,menjek el a megánrendelőjébe ha akarok valamit.SZTK úton meg kb 3 hét míg beszélhetek egy orvossal.Nagyon szeretném megtudni,hogy ez az állapotom normális?vagy hagyjam abba a szedést?Mit csináljak?Válaszát előre is nagyon köszönöm.Tisztelettel,jó nyarat kívánok:Gné
Az orvos válasza:
Ilyen átmeneti zavarok a gyógyszer szedésének első pár hónapjában lehetnek. Természetesen gondolni kell rá, hogy a rosszullétek hátterében más dolog is állhat.


szilvia2014-08-07 10:31:32
Tisztelt doktor úr. Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz(nem élek Magyarországon), hogy ma vagyok 6 hetes terhes és ma reggel barna folyást észleltem Wc-és után. Két napja tüszentés után belenyilalt erősen a hasamba és tegnap reggel alvásból arra ébredtem hogy megint bele nyilalt mindkét oldalt ( orgazmusom volt az álmomba). Amúgy fájdalmam nincs, de most volt egy spontán vetélésem májusba és miután lehetet próbálkozni azonnal teherbe is estem. Lehet ez a baba is elmegy Most nem tudom mit tegyek menjek orvoshoz vagy várjak két hét múlva lenne időpontom.
Az orvos válasza:
Terhesség alatt jelentkező vérzés miatt mindenképpen szükséges sürgősen orvoshoz fordulnia.


Ancsa2014-08-07 00:38:43
Tisztelt Doktor Úr! 22 éves koromig egyáltalán nem éreztem fájdalmat a menstruációm alatt. A vérzésem mindig erős volt. Kb. egy éve viszont a menstruációm első napján minden hónapban elképesztően görcsöl a hasam (teljesen munkaképtelen vagyok és ez egyetem után nem mehet így tovább), izzadok és hányok is. Már nem egyszer előfordult, hogy vizet sem tudtam inni több órán keresztül, mert azt is azonnal kihánytam. A második nap már teljesen problémamentes. Eddig nem mentem el orvoshoz, mert nem szeretnék fogamzásgátló tablettát felíratni, inkább a kiváltó okot szerettem volna megszüntetni. Nagyon sokat sportolok, már próbáltam mindenféle gyógyteát inni, 1 hónapig nem ettem húst, már szedtem multivitamint is, hátha valamilyen vitamin vagy ásványi anyag hiány okozza ezt, de nem segített semmi. Buscopan és egyéb fájdalomcsillapítóknak vagy görcsoldóknak sem tapasztaltam semmilyen hatását. Segíthet valami a fogamzásgátló tablettán kívül? Érdemes még azon kívül mással próbálkozni?
Az orvos válasza:
A tüneteken segíthet a fogamzásgátló, ez az egyik kedvező mellékhatása. Érdemes gyógynövény kivonaton alapuló készítménnyel próbálkozni, hogy milyen készítménnyel, azt beszélje meg nőgyógyászával, vagy kérjen segítséget a gyógyszertárban.


L882014-08-06 12:01:50
Tisztelt Doktor Úr!Júnuis 23.-án volt egy terhességmegszakításom.Azt mondták,hogy 4-6 hét múlva lesz esedékes a következő menstruációm.A harmadik héten együtt voltunk párommal,de védekeztünk. Már két napja lejárt a hat hét,viszont menstruációm még mindig nincs.Mostanában nagyon stresszes az életem,elég sokat idegeskedem.Ettől késik a menstruációm,vagy lehetséges,hogy terhes vagyok?Jelenleg az orvosom,aki végezte a műtétet,szabadságon van,ezért szeretném az Ön véleményét kikérni.Válaszát előre is köszönöm!L
Az orvos válasza:
Lehet, hogy a műtét miatt csak később jelentkezik vérzés, de az újabb terhesség is elképzelhető. Csináljon terhességi tesztet, és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


timea282014-08-06 00:12:41
Kedves Doktorúr!!! Az lenne az én kérdésem,hogy 2014.03.07-én megszültem kisfiam.És azóta nincs vérzésem.Hogy ez baj-e?Mert én születésem ota anémiás vagyok ugye vért is kellett felvennem terhesen mert a hemoglobin szintem az 56 volt.2 üveg vér után lett 90es.De nagyon félek mert rohamosan fogyok 65kg voltam ,és ma már 48kg vagyok.Nem nagyon szopik a fiam csak este inkább.Elöre is köszönöm a válaaszát!!!!Timea
Az orvos válasza:
Szoptatás ideje alatt a vérzés hiánya normális dolog, de újabb terhesség is előfordulhat.


Nikolett2014-08-05 16:05:25
Tisztelt Doktor Úr! Egy egyszerű kérdéssel fordulnék önhöz. Jövő héten szervezésre kerül egy nyaralás, viszont nekem pont a menstruációs hetem következne. Yasminelle tablettát szedek, kb. 1,5 éve. 21 éves vagyok. Ha folytatom a következő havi levelet és most 1x nem tartok szünetek élhetek neki életet egyéb védekezés nélkül? Tehát ilyen esetben, ha egyszer nem tartok szünetet, nem kell tartanom attól, hogy a gyógyszer nem olyan hatékony? Elnézést a kérdés miatt, de jobban megnyugszom, ha egy orvostól hallom, hogy nem kell tartanom egy esetleges korai teherbeeséstől. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Nikolett.
Az orvos válasza:
Ha kihagyja az egyhetes szünetet, akkor a hatékonyság nem változik. Viszont kisebb vérzési zavar előfordulhat.


Timea2014-08-05 11:12:57
Tisztelt Doktor Úr! Fél éve szedem a Minerva fogamzásgátlót. Az a kérdésem ezzel kapcsolatban hogy ha nem azonos időpontban tudom bevenni a tablettát minden nap, akkor az befolyásolja a védőhatást? Vagy pl a naponkénti 1-2 órás különbség van a bevétel időpontja között. Ha nem marad ki egy szem sem a levélből, akkor még ugyanúgy véd, igaz és nem áll fenn a terhesség veszélye? Köszönettel! Timi.
Az orvos válasza:
Pár órás eltérés nem befolyásolja a gyógyszer hatékonyságát, tehát ugyanúgy véd. Mivel 100 %-s módszer nincs, ezért a terhesség elenyésző veszélye mindig fennáll.


Fruzsi2014-08-04 22:56:11
Tisztelt doktor úr! Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy több mint egy éve szedem a Velgyn nevű fogamzásgátlót. Most menstruáció előtt 14 nappal elkezdett barnás folyásom lenni, majd a következő nap már vérzés és ez már 4 napja tart, mintha már is menstruálnék.Emlékezetem szerint egyszer volt már ilyen, de akkor minimális volt csak, most viszont azért több mennyiség (tisztasági betétet kell használni)ami nagyon aggaszt. 17 éves vagyok és nagyon kétségbe vagyok esve hogy mitől lehet ez mert eddig nem volt problémám mindig napra pontosan jött meg a gyógyszertől. És lenne még egy kérdésem: Az igaz e, hogy menstruáció ideje alatt nem szabad nemi életet élni? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Átmeneti zavar előfordulhat a fogamzásgátló mellett, főleg ha valaki ilyen korán elkezdi szedni. A gyógyszer miatt nincsen tilalom a nemi életre a menzesz alatt.


Veronika2014-08-04 21:16:33
Tisztelt doktor ur! 2 eve helyeztek fel mehen beluli spiralt, azota szenvedek cisztas panaszoktol. Angliaban elek, itt nem kulonosebben foglalkoznak vele hogy szultem e vagy sem... Nos, nem. Visszamentem a panaszokkal, 2x voltam huvelyi ultrahangon, az elso kimutatta a cisztat (jobb oldali petefeszek csak) a masodik azt mondta eltunt, azota nem foglalkoznak velem, menstruacios gorcsok, mondjak ok. Hat csak tudom a kulonbseget! Kesszuras szeru gorcsos fajdalom, majdnem minden menses elott, vagy utan, vagy csak ugy... A kerdes az lenne, a spiral okozhatja ezt? Elotte nem volt semmi ilyen panaszom. Haza fogok menni szeptemberben es tervezek nogyogyaszt is felkeresni, csak szeretnek valami velemenyt megis merre induljak. Valaszat elore is koszonom. Tisztelettel: Veronika
Az orvos válasza:
A spirálnak nincsen köze a petefészekben előforduló cisztákhoz. Görcsös menzeszekhez viszont igen. Az ultrahangos leírásban akár egy érett tüsző is szerepelhet cisztaként, kb. 20-25 mm-es nagyságig.


Kovács Erika2014-08-03 22:48:07
Kedves Doktor Úr! Vércsoportom Rh negatív, férjemé pozitív. Kérdésem a következő: első babámmal 6. héten elvetéltem, orvosom csak annyit mondott az ultrahang alapján, hogy teljes vetélés volt, nincs további teendő. Anti D-t nem kaptam. Jelenleg 32 hetes terhes vagyok. Kellett volna kapnom anti d-t, vagy ilyen "fiatal" terhességnél még nem termelődik ellenanyag? Veszélyben van-e jelenlegi babám, illetve további terhességeim? Köszönettel:Kovács Erika
Az orvos válasza:
Nincsen olyan korai terhesség, amikor még nem termelődik ellenanyag. Komplett vetélésnél az ellenanyag átjutásának kisebb a valószínűsége,de az Anti-D adása ilyenkor is lehetséges. Ennek ellenére egy ilyen eseménynek jelentős kockázata nincs.


Lékó Erika2014-08-03 18:48:24
Tisztelt Doktorúr!Nekem kérdésem az lenne,hogy emelhetem -e a Meforált ugyan is tavaly szeptemberben egy magán nőgyógyásznál voltam kiderült hogy inzulinrezisztenciám van ekkor az mondta a szakorvos építsek fel valamilyen mertformin terméket ez írassam fel a háziorvossal (ő persze nem írt fel)a háziorvos felírt ugyan de azóta is 2-szer fél szemet szedek a meforál 500-ból.Eleinte meg is jött a menzeszem ,de kb fél éve szintén elmaradt erre mikor megkérdeztem a háziorvost hogy emelhetem-e a dózist azt mondta nem kell hozzá teszem még azt felelte,hogy(ha szeretnék gyereket menjek klinikára pl Budapestre,ha nem akkor ne foglalkozzak az egészel)HÁT AKKOR MOST MI IS VAN!!!!Elnézést kérek ,ha túl hosszúra sikerült a kérdésem és várom válaszát!Mert itt ahol lakom a PÉNZ az úr és nem az emberség SAJNOS!Előrre is köszönöm válaszát.
Az orvos válasza:
Látatlanban és a labor háttér nélkül semmilyen változtatást nem tudok javasolni.


n07222014-08-02 11:38:16
Tisztelt Doktor úr! 3 év után váltottam Qlaira fogamzásgátlóról Jangee-ra ( most kezdem az 5. levelet az új gyógyszerből). Pontosan bevettem minden szemet, a köztes szünetet is pontosan betartom..azonban csütörtökön kellett volna hogy megjöjjön a menstruációm. Meg is jött..kb egy óráig tartott azután semmi..a hasam fájdogál..de azóta is csak 1-2 csepp, ami akkor történik amikor mosdó után "tisztálkodom". Ez normális lenne? Sosem történt velem ilyen..az elmúlt másfél-2hétben nemi életet nem éltem..Van okom aggódni? Vagy esetleg az időjárás is befolyásolhatja?
Az orvos válasza:
kombinált gyógyszer mellett is előfordulhat a vérzés mennyiségének csökkenése. De mivel semmi sem 100 %-s a terhességet ki kell zárni.


Vargáné szabó Éva2014-08-01 21:42:50
Tisztelt doktor úr!az lenne a kérdésem hogy van egy 13 hónapos kisfiam most hagyta abba a szopizást ez idő alatt azáliát( vérzésem nem volt) szedtem még szedem is de továbbra is szedhetem vagy hagyjam abba és írassak fel másikat, mielőtt terhes lettem lidinettét szedtem esetelg hagyjam abba és várjam meg amíg meg jön a menstruációm? várom mielőbbi válaszát
Az orvos válasza:
Egyenlőre még szedheti az Azaliát, az áttérést a kombinált gyógyszerre beszélje meg kezelőorvosával.


Alexandra2014-08-01 16:49:58
Tisztelt Doktor úr! Jangee 3/0.02 milligramm fogamzásgátló tablettát szedek két éve rendszeresen és tegnap este egy betegség miatt pár perc után kihánytam. Vasárnap múlt el a menstruációm, hétfőn kezdtem szedni az újabb levél tablettát. A tájékoztató szerint ha a múlt héten volt együttlét, akkor terhes lehetek emiatt az egy kimaradt tablettától. Valóban lehetséges, vagy a védettség még nem csökkent?
Az orvos válasza:
A kimaradt tabletta előtt egy héttel még hatásos volt a tabletta, de utána szükséges máshogy is védekezni.


tina2014-08-01 09:14:13
Tisztelt Doktor ÚR! Több éve szedem a fogamzásgátlót, és most előszőr fordul elő velem, hogy nem tudom időben beszerezni. nagyon nagy baj, ha egy nappal később kezdem el szedni? Vagy mit lehet ilyenkor tenni? Válaszát előre is köszönöm
Az orvos válasza:
Ha egy nappal később kezdi szedni, akkor egyéb módon is védekezni kell legalább két hétig.


kpsylvi222014-08-01 06:58:47
Tisztelt Doktor Úr! Keddi ultrahangon kiderült, 7 hetes terhes vagyok. Tanácstalan vagyok: óvónő vagyok, jövő héten kezdjük az újabb nevelési évet, a kollégáim még nem tudják a hírt, de minél hamarabb tervezem elmondani, mivel most úgy gondolom, ősztől szeretnék betegállományba menni. Mennyire veszélyes ez a munka az első trimeszterben? Sajnos a gyerekeket sokan betegen is elhozzák, és minden évben hetekig betegek vagyunk mi is. Mit tehetek, hogy valamennyire megelőzzem a betegségeket? Vagy Ön szerint jöjjek el minél előbb? Elnézést, ha butaságot kérdezek, de tényleg tanácstalan vagyok, meddig vállaljam a munkát... Köszönöm.
Az orvos válasza:
Az első 12 hétben okozhat problémát néhány fertőző betegség, mint például az influenza. Legtöbbször amit influenzának mondanak, az csak közönséges nátha.


timea2014-07-31 16:43:14
Kedves Doktorúr! Az lenne a kérdésem hogy én 53 éves leszek és miomátt találtak nálam és hogy felszivodik-e az én koromban???köszönettel timea
Az orvos válasza:
A mióma a hormonműködés leállása után el szokott sorvadni.


Anett2014-07-31 15:23:48
Kedves Doktor Úr!Most 21-én kezdtem el szedni az alforalle nevezetű fogamzásgátlót és az lenne a kérdésem hogy mikor alakul ki a védelem a szervezetemben?Mi a párommal eddig gumival védekeztünk és mikor hogyhatjuk el ? Iletve ha alkoholt iszom egyébként nem iszom egyátalán csak néha egy bacardit amiben 4 % alkohol van ekkor mi a teendő,az este ne szeretkezzünk?köszönöm válaszát!Anett
Az orvos válasza:
A menzesz 1. napján elkezdve a védelem 10-14 nap után kialakul. Kevés alkohol lényegében nem befolyásolja a hatékonyságot.


KissAnna2014-07-31 07:31:22
Tisztelt Doktor Úr! Császármetszés után második kontrollon vette észre orvosom, hogy a méhen a varratheg 1 cm-re szétnyílt. Ki tudom hordani a második babát? Ha igen, lehet normál terhességem vagy végig kell feküdnöm? Esetleg meg lehet (kell) műteni? Köszönettel válaszát!
Az orvos válasza:
A méhvarrat 1 cm-es szétnyílását kimutatni elég nehezen elképzelhető.


Nagy Nikolett2014-07-30 18:43:42
Tisztelt Dr.Úr! Olyan kérdéssel fordulok önhöz,hogy fogamzásgátló tablettát szedek 2 hónapja.Van rajtam egy kis súlyfelesleg,es hogy fogamzásgátló mellett lehet e szedni zöldkávé kapszulát??? Előre is köszönöm. a választ. További szép estét. Üdv Niki!
Az orvos válasza:
Valószínűleg a zöldkávé kapszula nem befolyásolja a tabletta hatását.


Nikolett2014-07-30 11:42:47
Tisztelt Dr.Úr. Párommal babát tervezünk.2 hónapja tettem le a fogazásgátlót.Július 6án volt menzeszem.Vettünk ovulációs tesztet ami 20án volt a legpirosabb de elötte 3nappal is megjelent a csik de halvánmyabb.Akcióba is lendültünk minden nap.25-e péntektöl 28dika hétföig végig azt éreztem hogy meg fog jönni a menzeszem tipikus tüneteim voltak.Aztán még sem jött meg.Nagyon furdalt a kiváncsiság és csináltam tesztet 28án délelött amin megjelent a második halvány csik is.Nem hittem a szememnek ezért megcsináltam még egyet de ugyan az volt az eredmény.Bár elég korai volt mert a mestruációm augusztus 3án esedékes.Lehet ez terhesség ilyen korai kimutatással?Vagy mi lehetett ez?Vasárnap ismétlem mert most megijedtem nincs e probléma ilyen korai kimuatatás miatt.(ciszta,méhen kivüli terhesség) Mi a vélemény?
Az orvos válasza:
Némelyik teszt igen érzékeny, elképzelhető, hogy már jelez. Nőgyógyászati vizsgálaton illetve ultrahangon 1 hetes menzeszkésés után mutatható ki a terhesség.


Magdolna2014-07-30 09:26:24
Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz. Hogy mi helyzet ha, eddig 3hónapja 28. napra megjött minden gond nélkül. Előtte voltak problémák vele. S PCO gyanús is vagyok hivatalosan nem jelentették ki. De jelenleg 13 napja késik. S közben hányingerem, szédülés, fáradékonyság van. Plusz alhasi fájdalmam is van de ez olyan más tompább mint amikor meg jön. De másabb amivel fél éven keresztül szenvedtem és az orvosok nem találtak semmit.Meg hasam is úgy szépen növekszik de súlyom nem változott csak az 1kg szokásosan. Párommal védekeztünk. De ez lehet terhesség? Köszönöm előre is válaszát!!!
Az orvos válasza:
Tökéletes védekezés nincs.Csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Piroska2014-07-30 05:56:20
Kedves Doktor Úr!olyan problémám van hogy 2 honapja volt vetélésem az első mensesem 28 napra ra megjött de a második havi 3 napja nem jön meg a férjemmel vigyáztunk de leehtek terhes??és ha az lennék baja lenne a babának?ksözönöm a válaszát
Az orvos válasza:
Tökéletes védekezés nincs.Csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot. Ha terhes lenne, az előzmény nem okoz magzati rendellenességet.


Lili2014-07-30 01:46:27
Kedves Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy a folsavtól lehet-e hízni? Ugyanis mióta szedem sokat híztam. És még azt sem mondhatom, hogy farkas étvágyat csinál, mert nem eszem sokat. Okozhat hízást? Köszönöm.
Az orvos válasza:
A folsav önmagában nem okoz hízást.


Sz.2014-07-29 18:45:08
Tisztelt Doktor Úr! Páromat megfertőztem gombás fertőzéssel, amire Canestenes kezelést javasoltak neki. Én ma voltam nőgyógyásznál, de nálam nem találtak gombára utaló tüneteket. Azt mondták, valószínűleg hordozó vagyok, és eddig bombáztam vele a párom, ami most ütött ki nála. Vitagyn C-t ajánlottak a hüvelyflórám helyreállítására. Kérdésem az lenne, hogy létezik, hogy úgy fertőztem meg a párom, hogy nálam konkrétan semmit nem észleltek, illetve így, hogy nem kaptam az esetleges gomba kezelésére semmilyen orvosi készítményt, megtörténhet, hogy újrafertőzöm a párom? Előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Ha valóban Önnél tünetmentes fertőzés áll fenn, akkor a Vitagyn-C valószínűleg kevés kezelésnek.


Kiss Fatime2014-07-29 15:36:55
Doktor Úr! Olyan problémám lenne,hogy június 18án jött meg a mensesem utoljára, de ma július 29én megjött, 12 nap késéssel.június 17óta hányok minden nap,többször is.Tavaly december óta nem szedek gyógyszert,lehetek terhes így is? Köszönöm
Az orvos válasza:
Lehetséges, de elég kicsi a valószínűsége.


Anett2014-07-29 15:36:01
Tisztelt Doktor úr! Múlthét kedden kellett volna bevennem az utolsó szemet a fogamzásgátlómból,de elfelejtettem,így szerdán reggel 6-kor került rá sor.Azt lenne a kérdésem,hogy a 7 napos szünet így keddig vagy szerdáig tart? Holnap már el kell kezdenem ismét szedni,vagy csak csütörtökön?
Az orvos válasza:
Tartsa magát az eredeti időpontokhoz, a kevesebb, mint 12 órás késéssel bevett tabletta kedd estinek számít.


Timea2014-07-29 13:21:49
Kedves Doktorúr!52-éves leszek.sajnos a citologiai eredményem p5 lett.nem tudom mi a tehendö és valojában mitt tegyek! kupot irtak felfázásra.kérem segitségét!
Az orvos válasza:
A régi rendszerben a P5-ös citológia feltétlenül további teendőket igényel, és nem kúpokat.


Nikolett2014-07-29 09:12:25
Kedves Doktorúr! 16 éves vagyok, nem vagyok már szűz. A mensesem mindig is rendszertelen volt, es előtte mindig rosszul vagyok. Most ma már 12napja késik, de védekeztünk és ha gond lett volna, észrevettük volna. Nem tudom, mi tévő legyek, volt már olyan, hogy sokat késett és olyan is, hogy kimaradt. Fáj a hasam, mint ahogy előtte szokott, de semmi. Van esetleg valami, amivel segíthetném? Mert, ha fáj, gondolom akkor csak késik..nem? Várom mihamarabbi válaszát! Köszönettel: Nikolett
Az orvos válasza:
Tökéletes védekezés nincs.Csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Zsova Timea2014-07-28 18:03:54
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy menstruáció előtt három nappal voltam együtt a párommal és nem védekeztünk kérdésem lehetek e terhes köszönöm.
Az orvos válasza:
Elképzelhető.


Süveges Anett2014-07-28 17:46:58
Jónapot!A gondom az hogy nem menstruáltam 3 éve,van egy kisfiam aki 2 éves majd szülés után depoprovera fogamzásgátló inekciot kaptam fél évig.Abba kellet hagynom mert nem éreztem Jol magam tölle és nagyon sokat hiZtam tölle.A kérdésem: lehetek terhes ha nem menstruáltam 3éve már? A választ köszönöm
Az orvos válasza:
Lehetséges, de nem túl valószínű.


Zsanett2014-07-28 16:52:11
Tisztelt Dr! Azzal a problémával fordulok önhöz,hogy január 24-én volt egy miss ab műtétem. Rh negatív vércsoportú vagyok. Múlthét kedden voltam nőgyógyásznál aki mindent rendben talált. Azt mondta,hogy fél éven belül nekem ellenanyag szűrésen kellett volna részt vennem. Műtét előtt nézték az ellenanyagomat és negatív volt. Kaptam is anti d műtét után. Voltam ma a terhes ambulancián mivel ott kellett volna kérném vérvételi papírt, ahol szintén kérdőn néztek rám. Az lenne a kérdésem, hogy szükség van így,hogy még nem vagyok kismama ellenanyag szűrésre? Ha kell és pozitív lenne az ellenanyag szűrés akkor mit kellene tennem? Továbbá ha nem csináltatom meg ezt a szűrést egy következő terhességig akkor nekem okozhat e valamilyen problémát? Előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Ilyenkor még nincsen szükség ellenanyag szűrésre.


Annamária2014-07-28 09:41:19
Tisztelt Doktor Úr! Meddőségi panel vérvételre kellene időpontot kérnem. (Hormon vizsgálat céljából hajhullás miatt.) A nőgyógyász azt kérte, hogy a menstruáció utáni 10. napra egyeztessem a vizsgálatot. Kérdésem az lenne, hogy a 10 napot a menstruáció elejétől vagy a végétől kell számolni? Köszönöm! A.
Az orvos válasza:
A ciklus kezdete mindig a menzesz első napja.


Szilvia2014-07-27 07:11:03
Tisztelt Doktor Úr! Két hete pozitív lett a terhességi tesztem, június 8.-án menstruáltam utoljára, tehát elvileg 7 hetes lehetek. A héten (6 hét 2 naposan) elmentem a nőgyógyászhoz, de sajnos nem az én megszokott dokim rendelt, hanem helyettesítették. Elmondtam az orvosnak, hogy másfél hete volt egy pozitív tesztem, és vannak tüneteim. Elküldött levetkőzni, majd bekapcsolta a vizsgálóasztal feletti kis tv-t, de azzal a lendülettel ki is kapcsolta. Megtapogatott, majd közölte, h ennyi volt,kb. 6-7 hetes lehet valóban, látszólag minden oké, érezzem magam nyugodtan terhesnek, és berendelt egy héttel későbbre uh-ra. Vegyes érzésekkel jöttem ki tőle. Nem tudom, ez így normális? Azt mondta, úgysem látszódna semmi... 7. héten???? Van, akinek 5 hetesen állapítják meg a terhességét, én meg még azt sem tudom, jó helyen van-e a baba, és van-e egyáltalán.... Ön szerint csak meg akart kímélni attól, h esetleg csak a petezsák látszódik, vagy ennyire lusta orvossal volt dolgom? ... nem tudom.... Válaszát köszönöm.
Az orvos válasza:
Hogy jó helyen van-e a baba, azt ultrahangon látszódik, nyilván ezért rendelte vissza. A televízió nem orvosi műszer, nem tudom mi volt vele a szándék.


life142014-07-25 21:50:31
Kedves Doktor úr! Egy hónapja kismedence gyulladásom volt, kaptam rá antibiotikumot, ami megszuntette. Ot napja fájdalmat kedtem el érezni a kis szeméremajkam mellett a huvelybement elett bal oldalon. Másnap kiatpintottam egy nagyon pici dudort, de másnapra elmút. A fájdalom egyre erosebb, olyan mintha érzés mint például a fogfájás. Pirosságot is látok azon a kis teruleten. A fájdalom besugárzik a bal lábaba és az alhasam bal felébe is. A nogyógyász nem tudta megmondani mi ez, azt mondta valamilyen gyulladás lehet, nem tapintott ki semmilyen dudort, és ultrahanggal is vizsgált. Gyulladáscsokkento kenocsot írt ki, de nem enyhíti a fájdalmat. Szeretném megkérdezni, hogy on szerint mi okozhatja ezt az eros fájdalmat azon a teruleten? Kell rá antibiotikumot szednem? Nagyon félek az antibiotikum szedéstol, mert volt már álhártyás vastagbélgyulladásom egy éve, és azóta nincs rendben az emésztésem, és fáj az alhasam. Koszonom a választ.
Az orvos válasza:
Ha a nőgyógyász aki látta az elváltozást nem tudta megmondani, hogy mi ez, akkor én látatlanban még annyira sem tudhatom.


gabriella2014-07-25 05:37:08
Jo napot kivanok! Azt szerrtnem kerdezni hogy alagut szindroma van a kezembe7 hetes terhes vagyok ez srt a babanak ? Koszonom szepen
Az orvos válasza:
Az alagút szindróma nem árt a babának.


Bettike2014-07-24 19:01:57
Tisztelt Doktor Úr ! olyan kérdésem lenne hogy elkezdtem szedni a altforalle nevű f.gátlót viszont sajnos nem olvastam el alaposan a tájékoztatót és nem a start felíratnál kezdtem el szedni hanem ellentétes irányba,fen áll a lehetősége hogy teherbe eshetek így? már nem szedem de most kicsit aggaszt ez a dolog
Az orvos válasza:
Sajnos az utolsó 7 tabletta hatóanyagot nem tartalmaz, tehát 7 nappal később kezdte el szedni, mint gondolta. Az első ciklus semmiképpen nem volt védett. Gyorsan abbahagyni, csak rövid ideig szedni a gyógyszert semmilyen előnnyel nem jár, csak a kockázatoknak és mellékhatásoknak adunk esélyt.


Nikó2014-07-24 17:32:51
Tisztelt Doktor Úr! 2012 februàrban a cyt. eredményem hpv minor jelek. Majd augusztusban aktív magok. 2013 februàr ismét hpv minor jelek,augusztusban a vizsgàlat negatív lett. Most 2014 júliusban voltam cytológiàn és megint hpv vírus gyanús vagyok! A probléma h nagyon szeretnék babàt és érdekelne a véleménye!Vàrjak még vele vagy jobb lenne minél előbb?! Vàlaszàt előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A probléma akkor áll fönn, ha a terhesség alatt jut a méhszáj olyan állapotba, hogy közbe kell avatkozni.


Menike2014-07-24 14:17:04
Tisztelt Doktor Úr Kérdésem a következő 26 éves vagyok 7 éve szedtem fogamzásgátlót már 5 hónapja abbahagytam azóta pattanásos lett a bőröm, zsírosodik a hajam, ami még tinédzser koromban sem volt. Mit tehetnék hogy helyre álljon a hormon rendszerem és újból szép legyen a bőröm. Válaszát előre is köszönöm
Az orvos válasza:
A fogamzásgátló ezeken a tüneteken segít, tehát tulajdonképpen a mostani a "normális" állapot. A pattanások és a zsíros haj sajnos öröklött hajlam, tüneti kezelés javasolt.


Muskatal Krisztina2014-07-23 10:40:37
Jó napot! Egy olyan kérdéssel fordulnék a doktor úrhoz, hogy 5 napja volt egy kis alhasi fájdalmam, rá 2 napra barnás váladék jelent meg ami 3 napig tartott. A párommal a menstruációm után minden nap voltunk együtt. Ön szerint lehetséges hogy terhes vagyok?
Az orvos válasza:
Lehetséges, de egyébként is érdemes lenne nőgyógyászati vizsgálatot kérni.


Róth Mónika2014-07-23 04:36:49
Tisztelt Doktor úr! Július 9.-én kezdtem el használni a Nuvaring hüvelygyűrűt, előtte semmilyen fogamzásgátlót nem használtam. Tegnap (július 22.) aktus közben a párom "belém élvezett". A kérdésem az lenne, hogy fenn áll-e az esélye egy nem kívánt terhességnek?? Kifejthette-e már annyira a hatását a gyűrű, hogy ne kelljen aggódnom? Esetleg szedjek valamilyen esemény utáni tablettát, hogy biztosan ne legyen baba? Mikor csináljak terhességi tesztet, amikor már kimutatható (lenne) a terhesség? Mennyire megbízhatóak ezek a tesztek? Mit javasol? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Mónika (18)
Az orvos válasza:
Körülbelül a megadott időpontra alakulhatott ki a védelem, az eseményutáni tabletta véleményem szerint nagyobb kockázatot jelentene, mint amennyi hasznot hozna. A tesztek elég megbízhatóak, de kis hibaszálékuk azért van.


Niki2014-07-23 02:35:48
Tisztelt Doktor Úr. Yasminelle nevű fogamzásgátló gyógyszert szedtem 3 évig, miután megállapították hogy migrénes fejfájásaim vannak abba hagytam a szedését. Szeretném újra elkezdeni szedni és érdeklődnék, hogy ön szerint szedhetem-e ha migrénes fejfájásaim szoktak lenni. Vagy esetleg egy másik fajta gyógyszert? Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Bármelyik fogamzásgátló mellett előfordulhat, hogy a migrén gyakrabban jelentkezik.


Hajnalka2014-07-22 10:34:51
Tisztelt Doktor ÚR" Szeretnék tanácsot kérni Öntöl. Párommal Nuvaring gyürüvel védekeztünk ,de most már szeretnénk kisbabát. 5 hnapja hagytam el a gyürüt, és a menstruáciom elkezdett rendszertelené válni. 28,28,29,32,31. Lehet esetleg ez befolyásoló a peteérésre? a legutolsó menstrucióm, 07.19.én jött meg. Sokan javasolják az E-vitamin szedését,de ovros véleménye nélkül nem merem szedni. Tudna valami tanácsot adni ,hogy összejöjjön a baba?
Az orvos válasza:
Pár napos ingadozás a ciklus hosszban teljesen normális. E vitamint szedhet, bár lényegében nem befolyásolja a terhesség létrejöttét.


Rákosiné S Éva2014-07-21 17:14:49
Tisztelt Doktor úr.. Olyan kérdésem lenne,hogy kb.fél éve a rendszertelen havi vérzés miatt 3 hónapig gyógyszert szedtem.Azóta ott tartok,hogy 28 napra jön meg és csak 3 napig tart.julius.10-én jött meg és 3 naig tartott.15és16-án volt egy aktus ami után kicsi vissza jött a vérzés .azota bal oldali enyhe görcsim vannak.Mi a teendő ilyenkor.
Az orvos válasza:
A gyógyszer beszabályozza a vérzést 28 napra, és az egyik mellékhatása a vérzés mennyiségének csökkenése. A védelem folyamatosan fennáll, kicsi a hiba lehetősége.


Andi2014-07-19 20:55:47
Tisztelt Doktor Úr! Június 29én megjött a menstruációm és ekkor elkezdtem szedni a fogamzásgátló tablettát. 11. szem után / július 2-a / abbahagytam mert kórházba kerültem lábfájással. Július 5-én jött meg a megvonásos vérzésem. Július 11 és 12én sajnos megszakítással voltam együtt a párommal. Jelenthet ez veszélyt? Mikorra várjam a következő menstruációt? a megvonásos vérzés első napjától, vagy a rendes menstruációm első napjától? Mert ha a megvonásos vérzés első napjától, akkor a megszakításos közösülés a 7. és 8. napon történt. ha a rendes menstruációt kell nézni, akkor a 13 és 14. napon volt. válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A legutolsó vérzéshez kell számolni, bár a gyógyszer ciklus közbeni abbahagyása felboríthatja a rendszert. Július 11 és 12-én akár be is csúszhatott egy terhesség.


Dinuska2014-07-19 19:59:41
Tisztelt Turcsányi Attila ! (BABAPROJECT) 2014.03.3-án volt menstruációm 2014.04.5.én volt menstruációm 2014.05.3-án volt menstruációm 2014.06.7 -én volt menstruációm Szóval elégrendszertelen.. Viszont tegnap párommal együtt voltunk,és ma reggel meg jött..(2014.7.19) Így esélyem sincs rá hogy terhes legyek ugye? Tudom hülye kérdés, de babát szeretnénk. :) De hát nem adjuk fel,amíg siker nem lesz!! :)Esetleg valami vitamint ,ami elősegíti a terhességemet tudna ajánlani ? Vagy valami tippet ?? A naptáros dolog nem működne ( szerintem) mivel SAJNOS rendszertelen a menstruációm. Orvoshoz már voltam ezzel hogy rendszertelen, kb 5-6 hónapja.. és azt mondta akkor menjek vissza a következő hónapban ha kimarad és fogamzásgátlot kapok... h normális legyen, akkor még nem volt babaproject.. Üdv, Edina
Az orvos válasza:
Igazából nem is rendszertelen a menzesze, 28 és 35 nap között van a hossza. Ettől persze napra pontosan nem lehet kiszámítani a peteérést. A terhességet vitaminnal nem lehet elősegíteni.


Hajni2014-07-19 10:13:22
Ha nem kaptam anti d injekciot a veteles utan akkor veszelyes a teherbe eses ha en rh negativ vagyok es a parom rh pozitiv
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Anita2014-07-19 10:09:19
Tisztelt Dr Úr Az lenne a kèrdèsem hogy már egy hete megkellett volna jönnie de mèg semmi. Nem is ez a gond mert tudom kèshet de az utolsó mensesem óta sokat görcsöl a hasam nèha elèg erősen. Mitől lehet ez? Illetve összefügghet hogy 14hó szültem ès szülès után mèhszájsebem volt. Utána nem mentem vissza nőgyógyászatra mert nem volt tünetem. Lehet hogy elsem múlt ès most jött elő a tünet.? Megyek kivizsgálásra csak addig is szeretnèm tudni hogy mitől lehet. Köszönöm előre is a választ.
Az orvos válasza:
A méhszájseb normál állapot, nem kell foglalkozni vele. A késő menzesz miatt csináljon terhességi tesztet, és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Anita2014-07-18 19:56:14
Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdésem lenne, hogy e hónap július 16.-án (szerdán) kellett volna elkezdenem a fogamzásgátló szedését, de sajnos külföldi tartózkodásom miatt nem tudtam felíratni. Emiatt most ez az egy hónap kimarad, de szükségem lenne a tablettára. Mennyi idő után kezdhetem el újra szedni? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A következő menzesznél úgy, mintha eddig nem szedte volna.


Reni2014-07-18 11:52:02
Kedves Dr.Úr! Olyan kérdésem lenne hogy ehónap 14én volt az utolsó napja a mensimnek,aznap este együtt voltunk párommal 2-3 napja elkezdtem émelyegni,naonta egyszeri hányés van ami után jobban érzem magam fejfájás is előfordul általában estére jelentkezik.van már egy gyerekem akit császárral szültem,párommal már 1 éve próbálkozunk tesóval eddig sikertelenül.most a mensim nem olyan volt mint szokott az adott napon amikor meg kellett jönie barnás folyás volt 2 napig 3dik nap csomoszerű vérzésem volt 4dik napra már csak ritka vérzés volt.hasam fájdogál esténként mintha fel lennék puffadva pedig alig eszek mert nem kívánok enni.lehetséges hogy ilyen hamar jelentkeznek a jelek illetve hogy terhesség áll fent? Válaszát nagyon köszönöm! Tisztelette.: Reni
Az orvos válasza:
Csináljon terhességi tesztet, és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Edit 2014-07-16 18:55:35
Tisztelt doktor úr! Vasárnap együtt voltunk párommal és próbálkoztunk a második babával.És ma olyan barnás folyadék folyt belölem,de holnap után kell hogy megjöjjön.Ma eléggé idegeskedtem talán attól?Válaszát elöre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Hajni2014-07-13 20:49:02
Tisztelt Doktor Úr! 10 éve szedek fogamzásgátlót(Milligestet). Szeretném megkérdezni,hogy mennyi időt kell tisztulnia a szervezetemnek a teherbe esésig? Köszönettel: Hajni
Az orvos válasza:
3 hónapos szünetet szokás ajánlani.


Nicole2014-07-13 15:07:03
Tisztelt doktor ur!Legalabb 5 napja faj a bal oldalomon a petefeszkem,fekvo helyzetbe nem csak hajarok,azt hittem hogy beszorult a levego de nem mulik el,ez mitol lehet?
Az orvos válasza:
Nőgyógyászati vizsgálatra van szükség.


Barbi2014-07-13 15:00:31
Üdvözlöm! Első alkalommal használok nuvaring gyűrűt. Közel 3 hete helyeztem fel,de azóta enyhe barna folyásom van. Ez normális? Meddig szokott ez a mellékhatás tartani?
Az orvos válasza:
Hormonális fogamzásgátlás mellett az első pár hónapban előfordulhat ilyen.


Krisztina2014-07-13 01:57:04
Tisztelt Doktor Úr! Fogamzásgátló tablettát szedek (Femoden) és azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy jelenthet e esetleg problémát az, hogy a levél utolsó előtti szemének bevétele után 9 órára rá hánytam (este 7-kor vettem be, kb. hajnali 4-kor hánytam)Sajnos az aznap esti grillparti alkalmával túl sok pohár bort fogyasztottam. Másnap a szokott időben bevettem az utolsó tablettát és tartottam 7 nap szünetet. Mennyi esély van rá, hogy nem szívódott föl rendesen? Elegendő idő telt el? Nem befolyásolja az alkohol a felszívódás idejét? Van okom aggódni? Köszönettel, Krisztina
Az orvos válasza:
9 óra alatt a gyógyszer már a belekbe jut, innen csak erős, hosszas hányás után kerülhet vissza. Az alkohol gyorsíthatja a máj működését, és a gyógyszer lebomlását. A ciklus legvégén nem valószínű, hogy a fent leírtakból probléma legyen.


Zsanett872014-07-12 14:16:02
Tisztelt Dr Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy január 24-én volt egy miss ab-em 8 hetesen.Voltam a 6 hetes kontrollon ahol mindent rendben találtak.Azóta nem voltam vizsgálaton. Minden havi mensi időben pontban 28 napra jön meg. Igaz előtte 2 nappal mindig volt még a miss ab előtt is barnás pecsételés de utánna rendesen megjön. Orvosom azt mondta, hogy ez nem jelent problémát. Február-Március-Április és Májusban is pontosan 28 napra jött meg de előtte 2 nappal volt barnás pecsételés. Június 11 és Július 9-én pedig pontban megjött 28 napra előtte még nem is pecsételtem. Az első két napban rendesen volt menstruációm kevés görccsel. Igaz csak akkor jöt mikor pisiltem. Tampont nem használok. Mind a jún és júliusi hónapban mensim 3. napján reggeltől egészen estig teljesen megszűnt majd estére újra jött kevés mennyiséggel. Erőteljes derék és hasi görcsökkel. Ma van a negyedik napom és még mindig fáj de már elég egy tisztasági is, mivel olyan kevés van. A kérdésem azt lenne, hogy Ön szerint jelent e problémát h a harmadik napon teljesen megszűnik majd estére újra jön? Jelez e valamilyen problémáz ez a görcsölés valamit az,hogy 3.napra szinte teljesen megszúnik a mensi?Július 22-én megyek újra vizsgálatra. Terhességi tesztet csináltam ami szintén negatív. Válaszát előre is köszönöm. Üdv zSANETT
Az orvos válasza:
A menzesztől nem várható, hogy minden alkalommal pontosan ugyanolyan legyen.


Bíró Gabriella2014-07-12 09:06:21
Tisztelt Doktor úr.43 éves vagyok,a korom miatt nem ír fel az orvosom normál fogamzásgátlót.Próbáltam a spirált de sokat fájt tőle a hasam,és sokszor véreztem.Most diamillát írt fel.Olvastam hogy van injekciós fogamzásgátlás vagy implantátum is.Ezeket sem kaphatom én? Tisztelettel Gabriella
Az orvos válasza:
Implantátum Magyarországon nincs forgalomban, az injekciót kaphatja.


Balázs Márta2014-07-11 16:41:34
Tiztelt Doktor Úr!azt szeretném meg érdeklödni,hogy ha candida fertözésem van akkor ihatom-e a kombucha teát??Köszönöm válaszát elöre!!
Az orvos válasza:
A megivott "tea" és a hüvelyben levő Candida között nincs összefüggés.


Ilona2014-07-11 16:27:55
Tisztelt Doktor ÚR! HPV- vel kapcsolatban keresném. Tipizálás eredménye: A minta HPV DNS pozitív, azonban a vizsgáltalacsony (LR) és magas(HR) kockázatú HPV típusokat nem tartalmazza. Kérdéseim: Kell-e aggódnom? A HPV oltást beadassa-e? Az orvos csak immunerősítést javasolt, oltást nem.Azt is mondta, hogy érdekes lelet. Akiről szó van 20 éves. Köszönöm a segítségét.
Az orvos válasza:
A teendőket a HPV tipizálás eredménye általában nem befolyásolja. Méhnyakrák megelőzésére az oltás ajánlatos, de az éves rákszűrést az után sem szabad elhanyagolni.


Szabó Bogi2014-07-10 20:45:10
Tisztelt Doktor Úr! 26 éves nő vagyok, és a párommal babát tervezünk. Az utolsó menzeszem június 27-n jött meg, majd július 4-én védekezés nélkül szeretkeztünk. Érdekelne, hogy van -e rá esély, hogy teherbe estem? Üdvözlettel: Bogi
Az orvos válasza:
A ciklus 8. napja nem az optimális időpont, de esély azért természetesen van.


Kovács Anaztázia2014-07-10 19:15:08
Tisztelt Doktor Úr! A következő problémám lenne : 7 éve van menstruációm, most 20 éves vagyok . Első 1-2 évben rendszeres volt a cikluson , 5 napig tartott a menstruacio. Később egyre rendszertelenebbé vált , átlagosan 2 havonta jött meg , de akkor normálisan 5 napig tartott a vérzés . Mostanában előfordul , hogy 3-4 hónapig késik , közben semmilyen panaszom nincs , es mikor megjön minden rendben mukodik. Elmondani kívánom, hogy 170 cm es 43 kg vagyok , gyors az anyagcserém, de rendesen táplálkozom. Voltam vér- és vizeletvizsgálaton , ott minden érték ( pajzsmirigy is ) tökéletes volt. Hormon vizsgálat meg nem volt. Nem volt még párkapcsolatom és szívbetegségem is van , nem tudom hogy ennek van e ehhez köze . Nagyon Megköszönném ha valami bíztatót tudna mondani . Köszönöm : kovacs anaztazia
Az orvos válasza:
Sajnos egyszeri női hormon vizsgálatból nem biztos, hogy kiderül miért nem működik a ciklusa normálisan. Ilyen alacsony testsúly mellett egyébként nem várható normális működés.


Kilyen Hajnal2014-07-10 15:12:36
Jo napot kivanok 38 eves vagyok van egy 12 eves fiam most 3 honapja volt egy veszitesem azt szeretnem megkerdezni a doktor urtol en rh negativ vagyok ferjem rh pozitiz az emlekezetem szerint miutan megszultem a fiam nem kaptam injekciot mivel o is rh negativ ,mar mind a gyerek,most hogy volt egy veszitesem valahatok e meg gyermeket nem lehet e rizikos a terhesseg
Az orvos válasza:
Vetélés után ha megkapta az Anti-D injekciót, akkor igen nagy valószínűséggel nem befolyásolja a következő terhességeket az Rh vércsoportbeli különbség.


Nicol 2014-07-10 09:14:27
Üdv Doktor úr! A menstruációm rendszertelen és kb 5 napig szokott tartani. Április 28.-kán menstruáltam. Május 11.-én voltam a barátommal és nem védekeztünk.. A behatolás kb. 8-szor 5 másodperc lehetett és ha jól tudom előváladék sem volt, de ebben nem vagyok biztos.. Nem akarunk babát mert még fiatalok vagyunk így hát el kezdtem idegeskedni... vártam, hogy meg jöjjön és meg is jött Június 11.-én, de csak 3 napig tartott (első nap piros majd 2 napig barnás..). Vettem egy X-epil tesztpent és Június 17.-én meg csináltam reggeli első vizeletből az előírásnak megfelelően. A teszt negativ lett. Olvastam terhességi tünetek után, de nálam semmi nem jelentkezett.. gondolok itt hányinger, hátfájás, reggeli rosszúllét stb... semmi. Hihetek a tesztnek? Gondolom nem csináltam korán a tesztet, mert együttlétünk után 37 napra csináltam meg. Mi okozhatta ezt a furcsa vérzést? Köszönöm válaszát! További Jónapot!
Az orvos válasza:
Megfelelő időben csinálta a tesztet, de az sem tévedhetetlen. Javaslom ismételje meg és jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Andrea2014-07-10 07:44:08
Tisztelt Doktor Úr! Nemrég voltam vérvételen aminek az alábbi volt az eredménye: ASO 412 Vas: 36,4 Transzferrin telítettség: 65% A két hónappal korábbi vérvételemkor az ASO 463 volt, négy hónapja pedig 633 volt. Most derült ki, hogy terhes vagyok és érdeklődni szeretnék, hogy a magas ASO és transzferrin telítettség okoztat-e bármi problémát a terhesség alatt? Köszönettel: Andrea
Az orvos válasza:
A vér hemoglobin szintje a fontos, a vas és az ezzel kapcsolatos értékek nem számítanak egészséges vérképző rendszer mellett.


Vik2014-07-09 10:29:08
Kedves Nőgyógyász! A tegnapi nap folyamán vettem be a 9. fogamzásgátló tablettát (Mirabella) az első levélből, és emellett kiegészítő védekezésként óvszert használunk a párommal, amíg nem nyújt teljes körű védelmet a gyógyszer. Sajnálatos módon a tegnapi együttlétünk után észrevettük, hogy az óvszer elszakadt, így félő, hogy belém is került spermium. A gyógyszer tájékoztatója azt írja, hogy 7 nap alatt kialakul a védettség, viszont az orvosom azt mondta, hogy az első levél elfogytáig használjunk más fogamzásgátlót is, így most nem tudom, hogy mi a teendő. Gondoltunk az esemény utáni tablettára, de nem tudom, hogy úgy lehetséges-e, hogy közben fogamzásgátlót szedek. Azt is végig jártuk. hogy várjunk, amíg kimutatható a terhesség, de addigra már a 72 óra letelik. Mit csináljak? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A védelem kialakulásának ideje attól is függ, hogy hogyan kezdte el a tabletta szedését. Menzesz első napján kezdve már 10-14 nap után véd. Mivel a nőgyógyásza az egész első ciklusra rendelt külön védelmet, azért gondolom a menzesz 5. napján kezdte a gyógyszerszedést. Kétségtelenül a terhesség kockázata fennáll, de úgy gondolom az esemény utáni tabletta több zavart és nagyobb kockázatot jelent. Az aktus után két héttel vérható, hogy pozitívvá válik a teszt, nőgyógyászati vizsgálathoz ezen felül még egy hét szükséges.


Edit2014-07-09 08:52:26
Jó napot kívánok!Tisztelt doktor úr!A menstruációm 8 nap késéssel jött meg(Általábban 26-29 nap)Ezután 3 hétig véreztem elég nagy intenzitással.Eü küretet végeztek aminek a szövettani eredményét most kaptam meg.Az értelmezésében kérném a segitségét.A lelet a következő:A méhkaparékban secretios nyálkahártya látható.Helyenként a fellazult stromába ágyazottan megnyúlt,kanyargós lefutású mirigyek észlelhetők,amelyeket egymagos hám bélel.A mirigylumenekben több helyen secretum is megfigyelhető.A stroma helyenként deciduális átalakulást mutat.Malignítasra utaló eltérés nem volt. Kórszövettani diagnózis:Secretios nyálkahártya,helyenként a stroma deciduális átalakulásával. Válaszát előre is köszönöm!Tisztelettel:Edit
Az orvos válasza:
Secretiós nyálkahártya a ciklus második felében normális állapot. (A nyálkahártya felkészül az esetleges megtermékenyült csíra befogadására.) Decidua - magyarul hullóhártya - a méh nyálkahártyájának terhességi átalakulása. Ritkán terhesség nélkül is előfordulhat.


Rita2014-07-08 15:33:15
Kedves Doktor úr! Gestomix fogamzásgátlót szedtem, egy hónapja hagytam abba és a nőgyógyász a Dienille fogamzásgátlót írta fel. Sok pattanásom van, és az orvos szerint ez a gyógyszer segít rajta. Egy olyan kérdésem volna, hogy a melleim növekedni fognak? 24 éves vagyok és elégedetlen a jelenlegi mérettel, sokan írták interneten hogy a Dienille segít ebben is. Köszönöm előre is a segítségét!
Az orvos válasza:
Mindegyik hormonális fogamzásgátló okozhat mellfeszülést, amitől az nagyobbnak tűnik. Gyógyszerrel mellet növelni sajnos nem lehet. Rövid szünetet (1 vagy pár hónap) tartani a gyógyszerszedésben felesleges kockázatot jelent, nem ajánlatos.


Hajni2014-07-07 21:36:12
Tisztelt Doktor Úr!Nemrégen szeretkeztem a barátommal és véletlenül belém élvezett gyorsan rohantam a fürdőbe!Vasárnap megjött a menstruációm de ma elmúlt már csak furca barna folyásom van!Még nagyon fiatal vagyok suliba járok!Még nőgyógyásznál sem jártam!Mihez kezdjek?Félek elmondani a szüleimnek!Válaszát előre is köszönöm
Az orvos válasza:
Az aktus után két héttel érdemes terhességi tesztet csinálni, és csak után kérni nőgyógyászati vizsgálatot.


Alexa2014-07-07 13:09:43
Tisztelt doktor úr! 22Eves vagyok. Gestomis fog.gátlót szedek. De nem volt nálam a gyogyszerem, igy pár szemet nem tudtam beszedni ig inkább abbahagytam szedéséz és megvártam amig megjön. Ez csütörtökön meg is történt, de csak ma menstruáciom 5.napján tudtam elkezdeni szedni. Nem lesz ebböl probléma még akkor sem ha vérzésem végén járok?? Tehát már inkább csak barnás? Fog védeni? Válaszát nagyon köszönöm!!
Az orvos válasza:
Az első hónapban kiegészítő védekezésről kell gondoskodnia.


K.Ágnes2014-07-07 06:16:26
Tisztelt Doktor Úr!18 éves lány vagyok!Olyan kérdéssel fordulok önhöz,hogy 3 évvel ezelött (2011-ben) volt egy aborutuszom elméletileg sikeres volt a mütét,azt mondták,hogy mivel még nem szültem a műtét elötti este egy méhszájtágító pálcát helyeztek fel nekem.Akkor azt mondták,hogy a méhszáj valamennyire vissza fog húzódni de ez sajnos nem történt meg.Azóta nem tudom kellemesen élvezni a szexuális életem mert nagyon fáj az aktus közben.Ennek mi lehet az oka és ilyen esetben mi a teendő?? (2011 áprilisa óta nem látott orvos)
Az orvos válasza:
Nem igazán tudom, hogy a méhszáj visszahúzódása mit jelent. Miből gondolja, hogy nem történt meg. Egyébként sem ártana nőgyógyászati vizsgálat.


D.Gizella2014-07-07 00:00:53
Jo napot! Daylette tabkettat szedem 24+4 darabost.24.Ik napon veletlenul 2 dbot vettem be,szoval 4 zold tablettabol 1et! kerdesem mi a tovabbi teendo?csutortokig kene szednem,pentek uj level.szerdan elfogy igy akkor csut.hadjam ki es a szokasos modon pentek kezdjem uj levelet? koszonom szepen
Az orvos válasza:
Ilyen nevű tabletta nálunk nincsen forgalomban. Nézze meg a tabletták összetételét! Ha szerencséje van a 4 db tabletta csak placebo (nincsen benne hatóanyag), ha így van akkor nem számít a bevétele.


Csenge2014-07-06 18:42:55
1 hónapja szedem a Velgyn nevű fogamzásgátlót, rendszeresen kihagyás nélkül. Mellette gumival is védekezünk a barátommal. Az lenne a kérdésem hogymennyi idő után lenne biztonságos gumi nélkül!?
Az orvos válasza:
Egy hónap után már a maximális védelmet nyújtja.


Török Réka2014-07-06 15:02:11
Tisztelt Doktor Úr! Az Escapelle esemény utáni tabletta bevétele után ha volt 4napos pecsételő vérzésem, mikorra várhatom a rendes menstruációmat? Éremes e terhességi tesztet csinálnom addig? Ha igen, melyiket ajánlaná? Illetve a menstruáció hányadik napjától kezdhetem el szedni a Mirabella nevű fogamzásgátló tablettát? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Hogy az Escapelle hogyan befolyásolja a menzesz idejét, az nem kiszámítható. Terhességi tesztet legkorábban az aktus után két héttel érdemes csinálni. Egyik tesztet sem favorizálnám. A fogamzásgátlót érdemes a menzesz első elkezdeni, így hamarabb ad védelmet.


Vasas Lászlóné2014-07-05 15:27:30
Tisztelt Dr úr!39 éves vagyok,rendszertelen menzeszem van az első három napban nagyon sok utána el múlik és rá két napra vissza jön ez megyen legalább tiz napig.Előtte vérzés csillapitot szedtem de most nem merek semmit tenni mert egy hónapja volt egy agy ér görcsöm kórházban feküdtem vele a strok osztályon és a fel irt gyógyszerek mellett nem tudom mit tehetnék(Nootropil 1200mg,bisocard5mg,Aspirinprotect100mg-os,omega 3 halolaj kapszula.)Évek óta van egy meg vastagodott méh nyálkahártyám minden éven járok citológiai vizsgálatra.A tavalyi eredményem p2 lett,többször volt egészségügyi kaparásom vérzés miatt.Három gyermekem van.Tanácstalan vagyok mit tehetnék.Kérem szives segitségét.Köszönöm.
Az orvos válasza:
Az előzmények részletes ismeretében lehet véleményt mondani.


Réka2014-07-04 12:48:07
Tisztelt Doktor Úr! 4 napja kezdtem el szedni fogamzásgátló tablettát (23 éves, Levest angol fogamzásgátló) és azóta nagyon rosszul vagyok, reggelente hányingerem van, fáj a fejem egész nap és fel van puffadva a hasam. Mit tanácsol, mit tegyek? Idővel hozzászokik a szervezetem? Köszönettel
Az orvos válasza:
Javaslom keresse fel a gyógyszert felíró orvost.


Bernadett2014-07-03 23:59:49
Jónapot! Azt szeretném kérdezni, ha más kontinensre utazom , akkor késhet a menstruációm? Előre köszönöm válaszát Bernadett
Az orvos válasza:
Az utazás, a stressz és akár az időeltolódás megzavarhatja a szervezet működését, ezen belül a menstruációs ciklust is.


Judit2014-07-03 15:59:18
Üdvözlöm! 21 éves nő vagyok és olyan panaszom van lassan egy hete, hogy fájdalmas számomra a szex, eddig ilyen problémám nem volt, Nemrég kezdtem Rezia nevű fogamzásgátlót szedni, most tartok a 2.levélnél, és olyan érzés mit ha nem lennék elég nedves szex közben, vagy nem tudom, hogy mire gondoljak, hogy miért fáj amikor behelyezi, eddig sosem volt ilyen problémám. A gyógyszertől lehet vagy?
Az orvos válasza:
A fogamzásgátló okozhat hüvelyszárazságot.


Rita2014-07-03 10:28:26
Üdvözlöm! 21 éves nő vagyok. Tegnap délután észre vettem, hogy apró szemölcsszerű kinövések vannak a hüvelybemenetemnél és egy a kisajkamon közel a csiklómhoz. 5 hónapja élek rendszeres nemi életet, előtte hosszú ideig nem volt partnerem és rendszeres (minden napi) sem. Utána olvastam a szemölcsöknek és mindenhol a HPV-t említi. De ha HPV-m van, azt csak a páromtól kaphattam volna el, viszont ő bizonyítottan egészséges, mivel folyamatos véradó. Én pedig nem érintkeztem más férfival rajta kívül. Ha HPV-m van, a párom miért nem fertőződött meg? Nemrég, 2-3 hónapja hüvelygombám volt, amit nagyon csúnyán kikapartam és kezeletlen is maradt. Ahol nagyon kapartam, azokon a területeken nőttek ezek a kezdemények. Lehet köze a gombának a szemölcsökhöz? Vagy ez kizárólag csak a HPV lehet? És akkor hogy kaphattam el? És a párom miért nem fertőződött meg ha 5 hónapja napi rendszerességgel szeretkezünk? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Rita
Az orvos válasza:
Sokféle szemölcs van és sokféle vírus okoz ilyet. Ezek közül csak az egyik fajtánál fordul elő a HPV néhány típusa. A fertőzés időpontját nem tudjuk, akár már régebben is történhetett. Egyéb fertőzés előhozhatja a tüneteket.


Viktória2014-07-02 06:52:11
Jó napot!Édesanyám 48 éves,fogamzasgatlot szed évek óta.Az a kérdésem,hogy tabletta mellett lehet majd jele annak,ha klimaxolni fog?mert ugye vérzés mindig van tabletta szedésénél.Ezt csak hormon vizsgálattal veheti majd észre?
Az orvos válasza:
40 éves kor fölött kombinált tablettát nem ajánlatos szedni, ezért gondolom folyamatos szedésű gyógyszert kap. Ez nem szabályozza a ciklust, sőt akár vérzéskimaradást okozhat. Ha emellett vérzik, akkor még egyébként is lenne menzesze. Hormonvizsgálattal a klimax idejét nem lehet behatárolni.


gerlach angela2014-07-01 23:43:30
Jónapot, az utam szeretnek érdeklődni hogy szűz vagyok barátom a hüvelybemenezemre élvezett, es en le toroltem zsepivel, ettol lehetek terhes?
Az orvos válasza:
Kicsi a valószínűsége, de nem lehetetlen.


Hegedűs Karolina 2014-07-01 14:09:55
Tisztelt Doktotùr.38 éves vagyok.teszt azt mutatja hogy terhes.nagyon fájnak a melleim.de kB 4hetes a pici. Remélem nem méhen kivüli
Az orvos válasza:
Ha több, mint egy hetet késik a menzesze, akkor ultrahangon kimutatható a méhen belüli terhesség.


Z.2014-06-30 21:32:08
Tisztelt Doktor Úr! Mivel a menstruációm sokszor kimaradt ezért, hogy helyreálljon, fogamzásgátlót kezdtem el alkalmazni. Emiatt viszont nem tudtam elkezdeni a tabletták szedését a menzesz első napján, ezért érdeklődnék, hogy 2 hét elteltével kifejti -e már hatását a terhesség ellen? Előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Ha később kezdi a gyógyszer szedését, akkor ajánlatos az első ciklus teljes ideje alatt máshogy is védekezni.


Anita2014-06-30 14:50:37
Tisztelt doktor úr! 36 napos ciklusnál előfordul hogy a terhességi teszt később mutatja ki a terhességet.utolsó menstruációm május 26-án volt terhességi tüneteim vannak de viszont ma negatívat teszteltem.
Az orvos válasza:
8 nappal hosszabb a ciklusa, akár 8 nappal később történhet minden.


Eszter2014-06-30 11:03:32
Tisztelt Doktor Úr! A következő a problémám. Évek óta szedem a Rezia nevű fogamzásgátlót (24+4 tabletta) és még soha nem hagytam ki egy szemet sem. Tegnap este viszont elfelejtettem. Minden nap este 9kor szoktam bevenni, de tegnap este ez kimaradt és ma reggel fél 9 fele vettem be. Úgy tudom ígx még nem csökkent a fogamzásgátló hatása azonban fél 10 fele nem igazán hasmenés inkább híg székletem volt. Ennyi idő alatt gondolom nem szivódhatott fel szóval akkor kiürülhetett a szervezetemből? Ez esetben mit tegyek? (Nem életet két héttel ezelőtt éltem utoljára.) Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
12 órával később bevett tabletta határeset a hatékonyság szempontjából. Ezen felül a hasmenés miatt gyorsabban is kiürülhetett, ezért javaslom, hogy szedje tovább a gyógyszert, de kiegészítő védekezésről (pl. óvszer) gondoskodjon legalább a ciklus végéig.


Jenni2014-06-29 13:54:18
Jó napot kívánok! Körülbelül 2,5 évig szedtem fogamzásgátlót és március 26-án szedtem be az utolsó tablettát és a 7 napos szünet után már nem szedtem.Azóta kiszállásos módszerrel éljük párommal az együttléteket. Egy olyan panasszal fordulnék Önhöz hogy 06.18-án kellett volna betegnek lennem , de nem lettem pedig a az alhasi görcsök jelen voltak .Hétfőtől kezdve éreztem magamon a terhesség tüneteit a reggeli rosszulléteket,a gyakori vizelési ingert a közérzet változást , a sűrű izzadást és az éhségzavart a mai napig .Pénteken és szombaton csináltam tesztet de negatív lett :/ Nos a párommal arra gondoltunk hogy mivel én pajzsmirigy beteg vagyok így lehet hogy ez miatt nem mutatta még ki a két kis csíkocskát.Tegnap viszont mikor elmentem a WCre barnás rózsaszínes vérzés jelentkezett ami átment mára virradóan menstruáció féle vérzésbe.( 11. napon jelentkezett ez a menstruáció féle vérzés a várt menstruációhoz képest Azt szeretném ezáltal megtudni hogy érdemes lenne e egyből elmennem orvoshoz vagy pedig várjam meg a jövő havi vérzésemet hátha jelentkezik és közben meg vannak a panaszok ? Lehettem én ez idő alatt terhes vagy sem? Előre is köszönöm a válaszát ! Jennifer
Az orvos válasza:
Ismételje meg a tesztet, nőgyógyászati vizsgálatot 1 hét késés után érdemes kérnie.


encz józsefné2014-06-29 13:34:39
17 és fél éves lányom Dienille fogamzásgátlót kezdett el szedni 06.02.-án Naponta rendszeresen szedte. Vérvételt, terhességi teszt vizsgálatot csináltunk , hogy úgy kezdje el a gyógyszert szedni.Meglepő volt a 4- napig tartó rövid mensese.A menstruáció végén ismételten csináltunk egy tesztet mely negatív volt.06.23.-án vette be az utolsó tablettát és ma 0629.-én sem menstruál Kérdésem mi a teendő, keressem fel egy nőgyógyászt? Sajnos a gyermeknőgyógyászunk hosszú időre külföldre utazott, és hölgy volt. nem tudom hogy lányom szivesen fordulna-e máshoz.
Az orvos válasza:
Fogamzásgátló mellett előfordul a menzesz kimaradása. Persze terhességet ki kell zárni. 17 éves menstruáló nőnek nincs szüksége gyereknőgyógyászra.


Viktoria2014-06-28 16:30:54
JO NAPOT KIVANOK! 27 eves vagyok,12 hetes genetikai ultrahangon,es 5 nappal ezelotti 4D ultrahangon is mindent rendben talaltak!15+5 hetesen,a ver eredmenyeim a kovetkezok lettek: HCG=92314(3,85 MOM) AFP=56,27(1,69 MOM) mire utalhat hogy mindket hormon ennyire megemelkedett szintu???koszonom valaszat!
Az orvos válasza:
Az AFP szint normális, a kissé magas HCG mellett minimálisan nagyobb a kromoszóma rendellenességek valószínűsége.


Anikó2014-06-28 10:41:49
Tisztelt Doktor úr! Kérdésem, hogy veszélyes lehet-e fiatal (24), vékony testalkatú (48 kg) lánynak magas fitoösztrogén tartalmú étrendkiegészítőt (Pueraria Mirifica gyógynövény - 100 mg/nap) szednie? Okozhat-e érrendszeri betegséget vagy bármi komolyat? Úgy hallottam néha kellemetlen tüneteket produkálhat (pl. klimaxos tünetek). Illetve szedését tanácsos-e menstruáció idején szüneteltetni (hiszen akkor amúgy is elég magas az ösztrogénszint)? Fogamzásgátló tablettát nem szedek, mivel régebben - pár év használat után - kicsit felborította a hormonháztartásomat (női hormonok tekintetében), ami fájdalmas menstruációs görcsökben jelent meg. Előre is köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
Magas fitoösztrogén megzavarhatja a hormonháztartását. A menstruáció alatt egyébként nem magas az ösztrogén szint.


Meli2014-06-26 22:51:40
Tisztelt doktor úr !38 ėves vagyok.Olyan problėmám van 1ėve volt abortuszom hurok mellet teherbe estem.Azota gyógyszert szedek gestomixet,állandóan gyulladásba vagyok,rendszeresen járok nőgyógyászhoz rengetteg fajta kúpot,krėmet,tabletát szedtem kiprobáltam de ujra ės ujra begyulladok.Legutobb azt vettem ėszre ha együtt vagyok a fėrjemel ės ha van aktusom akor utána jelentkezik a gyulladás,ha csak a fėrjemnek van aktusa akor nincs gyulladás.Mi okozhatja ezt a problėmát?
Az orvos válasza:
Visszatérő folyás ügyében írásban, távolról nem tudok segíteni.


Elvi2014-06-26 21:11:10
Tisztelt Doktor úr! 20 éves vagyok. tartós párkapcsolatban élek. Mivel kiderült régebben hogy heterozygota vagyok így kombinált fogamzásgátlót nem szedhetek, ezért Azaliát írtak fel. már több mint egy éve szedem és teljesen meg vagyok vele elégedve. menstruációm nincs de aztmondta az orvosom hgoy ez normális ennél a gyogyszernél. emellett még PCOs szindromám is van. Olyan problémám van hogy már egy éve járkáltam nőgyógyászhoz visszatérő hüvelygyulladás hol gomba hol baktérium tüneti kezeést mindeig kaptam valami gyogyszert kúpot kenőcsöt a párom szintén gyogyszer kenőcs stb. de nagyon maximum másfél hétig voltam rendben és mehettem vissza szval nagyon nagyon gyakran jártam vissza mert amint visszajött már együtt sem tudtunk lenni a párommal annyira iszonyatosan fájt égett viszketett folyásom volt minden. ezért magán nőgyógyászhoz elmentem és ő írt fel egy 10 napos kúpot amit kikevernek gyógyszertárban plusz mondta hogy próbáljuk azt ki mert szerinte ez lehet a gond hogy a pco-m miatt reagál igy a szervezetem mert h hormonális meg anyagcserezavar stb. ezt nemtudom pontosan h hogy mondta. és INOFOLICot írt fel, hogy 3 hónapig szedjem és menjek vissza. ha ugyanigy mindig viszajönn a hüvelygyulladás akkor majd elkezdünk vérvizsgálat cukorbetegségre meg mindenre alaposan mindent. a kérdésem csak annyi lenne, hogy mivel még most nem szeretnék kisbabát és szedem is az AZALIA fogamzásgátlót. ugye nem lehetek terhes az inofolictól?? mert irják mindenhol hgoy mennyire segíti a fogamzást meg hogy mennyire könyen teherbeesnek tőle. és még annyi lenne hogy okoz majd ez az étrendkiegészítő pecsételő vérzést ön szerint a pcom miatt igy hogy most nicns menzeszem. mert pecsételő vérzésem a gyogyszer első pár hónapjában volt és egy évben max 2szer... Előre is köszönöm!! Nagyon aggódok mert itthon jöttem rá hogy ez fogamzást segítő étrendkiegészítő. Elnézést a regényért csak azért írtam le hogy a Doktor úr tisztában legyen a dolgaimmal :) Várom mielőbbi válaszát!
Az orvos válasza:
Nem az Inofolictól lesz terhes. Visszatérő folyás ügyében írásban, távolról nem tudok segíteni.


Kovács Anikó2014-06-26 19:59:26
Kedves Dr úr! 31 hetes kismama vagyok! Egy hete vettem fel a teljesvérképes leletem amin 2+ volt a fehérvérsejt számom és kicsivel magas a süllyedésem! Sztk ába járok terhesgondozásra és jövőhét szerdán megyek! Mennyire baj ez az érték a vérvétel időpontjába volt egy gyenhe megfázásom! A vizeletem negatív és az első vérképem tökéletes volt! Nagyon aggódom!
Az orvos válasza:
Sürgős teendő nincs, az eredménnyel nyugodtan megvárhatja az előjegyzett időpontját.


Laura2014-06-25 17:21:37
Tisztelt Doktorúr! Olyan kerdésem lenne, hogy most kezdtem el fogamzásgátlót szedni(yasminelle)az elso levelet tegnap elott fejeztem be. (Juni.23-utolso szem) es egy kicsit meg vagyok remulve, mert nem tudtam minden nap ugyanabban az idoben bevenni-tehat volt hogy 16:30 helyett 19:30-kor tudtam csak bevenni-es a tajekoztatoban az all, hogy a tablettaszedesi szunet 2 vagy 3 napjan jelentkezik verzes. Ma a masodik napon vagyok es egy nagyon minimalis barna folyast tapasztalok. Amugy a parommal nagyon odafigyelunk. (Nem ment el bennem). Lehetseges, hogy terhes vagyok , mert a nogyogyaszom azt mondta mikor visszamentem hozza, (ekkor szedtem pontosan egy hete) hogy mar ved. A menstruaciom amugy hetfo este 11 korul kezdodott de akkor mar nem vettem be a gyogyszert, hanem csak masnap 16 orakor. Igy az elso 7 napba kellett vedekezni mas modon? Valaszat elore is koszonom! szep estet!
Az orvos válasza:
Pár óra ingadozás a bevétel idejében nem befolyásolja a tabletta hatékonyságát. Terhesség természetesen nem zárható ki teljes biztonsággal.


Vivien2014-06-24 20:40:43
Udvozlom! Trichomonas fertozesre nonek eleg a klion kup ? A ferfinek pedig a klion tabletta ?
Az orvos válasza:
Igen.


A>E2014-06-24 13:51:28
Tisztelt Doktor Ur!E gy baleset kovetkezteben nagyon fajt a derekam, eloszor kaptam ra gyogyeres kezelest(Tador, Arcoxia, Midolcalm)6 napig, a fajdalom csak nem mult el, CT felvetelt kellett keszitessek, s most kapok injekciot Ketonalt, a tegnap reggel viszont pozitivat tesztetem, ezeknek a gyogyszerenek van karos hatasa a babara? Kosznettel.
Az orvos válasza:
A terhesség létrejötte körül a károsító tényezők inkább elhalást okoznak. Vizsgálat és személyes konzultáció során kell megbeszélni az időpontokat.


Sz.2014-06-24 11:40:51
Tisztelt Doktor Úr! 1 hónapja hüvelykúpot kaptam erős folyásra, égő, fájdalmas érzésre, használt. Kontroll gyanánt vissza mentem, hüvelygyulladás az állítólagos baj; két új kúpot, Gynoflort, és egy kikevert kúpot írtak fel. Kérdésem: 1; ez rengeteg kúp, összesen 21 db., azért ilyen sok mert erős a gyulladás? 2; a kúpok használata alatt sexuális élet élése szigorúan óvszerrel megengedett-e? Előre is köszönöm. Sz.
Az orvos válasza:
A kúp mennyisége nem függ össze a gyulladás erősségével. Szexuális élet óvszerrel megengedett.


Pataki Lajosné2014-06-24 11:24:31
Tisztelt doktor úr! Írtam egy levelet június elején, de nem találom rá a választ.Elküldeném még egyszer,ha lehet... 46 éves vagyok,és kb egy éve, nem rendszeres a mensim, hol korábban, hol később jön meg, és 6-7 napig is eltart, erős, alvadékos vérzéssel.Nőgyógy.UH on voltam ,myomát nem találtak. az uterusom 97x48mm Em. vastagság 21mm,szerkezete laza. Ekkor már kb 5 napja kellett volna megjönnie a vérzésemnek.Ilyenkor normális ez a vastagság?Vagy még közvetlen mensi előtt is túl vastagnak számít? Mindenképpen szüksége eü. küret? progesztenon adásával nem állítható be? Más tünet, fájdalom, stb, nincs. Már 2 hetet késett, mire megjött most a vérzésem.Hormonszint meghatározásra nem küld a nőgyógyászom.Én szeretnék először gyógyszeres kezelést, vagy természetes progeszteron tartalmú terméket kipróbálni,mielőtt belemegyek a küretbe. Köszönöm szépen! Gabriella
Az orvos válasza:
A 21 mm-es nyálkahártya nagyon sok. Negatív szövettani lelet birtokában (egészségügyi kaparás után) lehet szó gesztagén kezelésről.


Sophie2014-06-23 14:46:51
Kedves Doktor Úr! Segítségét szeretném kérni. Azért fordulok Önhöz, mert pár hete nagyon erős vizes folyásom van,görcsöl a hasam, hőemelkedésem van,fáj a derekam, feszül a hasam és olyan mintha terhes lennék s lenne bennem egy baba,pedig több mint 2 éve nem volt párkapcsolatom és nem voltam senkivel.2 hete megjött, az amúgy 3 napig tartó menstruációm 7 naposra nyúlt és a szokásos 1 erős vérzéses nap 3-ra nőtt, ilyen még sosem volt. Fogamzás gátlókat sosem szedem és spirálom sincs, nincs sem viszkedő sem égető érzésem. Nagyon várom válaszát és nagyon szép napot kívánok Önnek! Üdvözlettel: Sophie
Az orvos válasza:
Nőgyógyászati vizsgálat szükséges, jelentkezzen be.


moma2014-06-22 23:43:30
Tisztelt Doktor Úr! Kellemetlen problémával fordulok Önhöz. Szexuális együttlét után folyamatos fájást érzek. Ez 2-3 napig is eltart. Olvasgattam hasonló témájú cikkeket, amiben gombás fertőzésre utalnak. Lehetséges, hogy nekem is fertőzésem van, vagy más állhat a háttérben? Tisztelettel : moma
Az orvos válasza:
Hüvelyi fertőzés megállapításához vizsgálatra van szükség. Jelentkezzen be.


melinda2014-06-22 09:49:33
tsz DR úr férfi ökölnyi myomám van de terhes vagyok a teszt szerint azt szeretném megtudni ki tudom hordani a terheségett vagy megint el fogok vetélni nagyon szeretném a gyereket
Az orvos válasza:
Esély van, hogy kihordja, de jóval nagyobb a vetélés veszélye. Magzati kockázatot a mióma nem jelet.


Aranka2014-06-21 18:10:48
Tisztelt Doktor úr!52 éves vagyok 3 éve HPV vírusom volt amit gyógyszerrel kezeltek.Azóta jók voltak a leleteim.Mostani leletemen eulszarusodás van írva és controll fél év múlva.Egy kicsit sokallom a fél év controlt hamarabb nem mehetek vizsgálatra?Köszönöm válaszát!Aranka
Az orvos válasza:
Elszarusodás nem komoly probléma, emiatt nincs ok az aggodalomra. Ha korábban kér szűrést, akkor magánorvosi keretek között természetesen elvégezhető, az OEP nem finanszírozza.


Nikoletta2014-06-21 17:25:41
Tisztelt Doktor úr! Segítségét szeretném kérni. Két hét múlva, július 3-án nyaralni megyünk és pont 2-ra várom, hogy megjöjjön a menstruációm. Szeretném csak 2-3 nappal késleltetni. Milyen módszerrel tehetem meg? Háziorvos írhat fel valamit erre? Válaszát előre is köszönöm. Nikoletta
Az orvos válasza:
A szedett fogamzásgátlót meg lehet hosszabbítani 2-3 nappal. Most kezdett gyógyszer esetén túl nagy a rendszertelen vérzés veszélye.


Szűcs Alexandra2014-06-21 12:28:45
Tisztelt Doktor úr. 2014.06.10-én voltam nőgyógyásznál mert 20kg-ot híztam a vizsgálati eredmények alapján abba hagytam a fogamzásgátló tabletta szedését (Belara)amit nem is bánok mert a párommal babát szeretnénk. A kérdésem az lenne hogy kb mennyi időnek kell el telni-e a tabletta abba hagyása után hogy teherbe eshessek? Valamint hogy honnan lehet tudni hogy mikor van pete érés? Mit tehetek a sikeres terhesség érdekében? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm. Tisztelettel: Alexandra
Az orvos válasza:
A tabletta abbahagyása után 3 hónap szünetet szoktam ajánlani. A peteérés időpontját pontosan meghatározni nem nagyon lehet. (ultrahang, ébredési hőmérséklet, ovulációs teszt) Normál esetben nincs külön teendője a terhesség érdekében. (vitamin, folsav szedése)


Nagy Judit2014-06-20 16:21:42
Tisztelt Doktor Úr! A menstruációm a cisztáim miatt nem volt rendszeres, így fogamzásgátló tablettát kezdtem el szedni. A vérzésem ebben a hónapban nem jelentkezett, de elkezdtem a tablettát abban az időpontban amikor feltehetően a ciklusom első napja lett volna. Az eltelt három napban a vérzés azóta sem jelentkezett. Nagy galibát okoztam ezzel a szervezetemnek, illetve a betegtájékoztató szerint már az első szem védettséget ad, de ez esetben és mikortól számíthatok teljes védettségre? (a tabletta három fázisú) Előre is köszönöm tájékoztatását!
Az orvos válasza:
A fogamzásgátló szedése mellett előfordulhat kimaradó menzesz. A teendő mindössze a lehetséges terhesség kizárása.


Andrea2014-06-20 15:48:52
Tisztelt Doktor úr! Mirabella (0,2) fogamzásgátlót szedek,pollenallergiám miatt orvosomtól Revicet tablettát kaptam, amit a nyár folyamán szednem kell.Kérdésem az lenne, hogy befolyásolja-e ez a fogamzásgátló hatékonyságát? Válaszát köszönöm: Andrea
Az orvos válasza:
A gyógyszer leírása szerint nincs összefüggés a kettő között.


Fábián Lászlóné2014-06-20 11:47:26
Tisztelt doktor úr ! Kb 3honapja van. mikor meg jön a menszeszem görcsöl a hasam ami nem szokott és az első 3nap a betétem alig véres de mikor pisilni megyek akkor csak ugy ömlik van mikor darabos is. ezért nagyon rosszul vagyok szédülök is. feszült vagyok és má rettegek mikor jön a mestruáciom. 4napig szokott lenni. vakami megoldást szeretnék ha van rá. 35éves vagyok két gyermekem van . várom válaszát. tisztelettel .andrea. :'(
Az orvos válasza:
Nőgyógyászati vizsgálat, esetleg ultrahang szükséges.


Alexandra2014-06-19 18:15:03
Tisztelt Doktor Úr! Terhességem 27.hetében járok(22 éves,első baba és volt 2 abortuszom) és a 24.héten görcsök miatt bekerültem a Délpesti Kórházba. Megkaptam a fájás leállìtót+magnézium+antibiotikum és a 4 szteroidot.  Kiderűlt hogy egy ujjnyira nyitva van a méhszájam (cervix hossz 27mm) Egy héttel később haza engedtek (cervix hossz 50mm) de továbbra sem tudok 5 percnél tovább sétálni. Ma újra elkezdett fájni a hasam, olyan érzés mintha izomláz lenne benne, egyenesen nem bírok járni. Az időt figyelem mert nem folyamatosan fáj de nem rendszeres. A kórházba azt mondták amikor mondtam fáj hogy biztos csak ideget nyom, minden vizsgálás nélkül. Ilyenkor mit csináljak? Ha vissza megyek ugyanúgy nem törődöm módon bánnak velem...fogadott orvosom nincs mert nem állunk úgy anyagilag hogy fogadjak. jelenleg 3x2 magne6ot szedek, terhes vitamint 2-3 naponta és kálciumot. Válaszát előre is köszönöm!!! Szép napot!! Alexandra
Az orvos válasza:
Ha fáj a hasa, fájásokat érez, vizsgálatra van szükség. Meg kell akadályozni, hogy koraszülés legyen.


Anita2014-06-19 17:08:38
Kedves Doktor úr! A kérdésem az lenne,hogy fogamzásgátlót szedek a gyógyszer neve: velgyn. És hétfőn megjött a menstruáciom, de tegnap elfelejtettem bevenni a tabletátt, jelenleg is mendtruák még. Viszont a betegtájékoztatón azt olvastam,hogy ha az elfelejtette tabletta elött 1 héttel együtt voltam a párommal akkor lehetek terhes. Tényleg lehetséges ez vagy félre értelmeztem a betegtájékoztatót. Válaszát előre is nagOn kôszönöm.
Az orvos válasza:
Ha kimarad egy tabletta megszűnik a védelem, akár pár nappal visszamenőleg is.


Andrea2014-06-19 07:43:11
Tisztelt Doktor Úr! 20 hetes kismama vagyok. Voltam 12 hetesen kockázatelemző vérvételen. Eredmény a következő: PAPP-A 5,4U/L, PAPP-A KORRIGÁL MOM 1,31, SZABAD BÉTA HCG 39U/L, ÉLETKORI KOCKÁZAT 1:1021, 13/18AS TRISZÓMIA kockázata 1:10000, A 13/18-as triszómia számított kockázata alacsony kockázatot jelez. Maximális elfogadott kockázat 1:100 21ES TRISZÓMIA 1:10000, A 21-es triszómia számított kockázata alacsony kockázatot jelez. Az eredmények alapján várhatóan 10000 hasonló adatokkal rendelkező terhes nők közül egynél fordul elő 21-es triszómia. Macimális elfogadott kockázat:1:250. Az afp eredményem magas lett : 2,61 (0,80 és 2,50 között normális). A 18 hetes genetikai uh eredmény: BPD: 45mm, HC: 167mm, TAD: 42mm, AC: 146mm, FL:33mm Élő magzat látható. Fejvégű fekvés. A gerinc vonala párhuzamos, csigolyaívek zártak. A gyomor telődése megfigyelhető. A rekesz szabályos. A húgyhólyag telődik. A magzat arca szabályos, ajakívek épek. Mindkét vese látható, MINDKÉT oldalon KISFOKÚ PYELONTÁGULAT van. A végtagok csöves csontjai szabályosak, hiány illetve deformitás nem ismerhet fel. A köldökzsinórban három ér van. A szív megfelelő nagyságú, a bal oldalon helyezkedik el. A szív négyüregi metszete szabályos. A méhlepény a mellső falon tapad. A magzatvíz mennyisége az átlagosnál BŐVEBB. Jobb oldalon 6mm-es PLEXUS CHORIOIDEUS CYSTA látható. Az orvosom felutalt Budapestre, hogy más orvos is lásson. Ön szerint lehetséges, hogy valami fejlődési rendellenessége van a babának? Köszönöm előre is válaszát! Tisztelettel egy aggódó kismama
Az orvos válasza:
Néhány apró eltérés szerepel a leírásban. Legtöbbször ezeknek nincs jelentősége, de ilyenkor nagyobb a valószínűsége, hogy más rendellenesség is fennáll.


roza2014-06-19 01:03:00
Tisztelt doktor ur,az lene a kerdesem hogy körülbelül mikor volt peteérésem ha útoljára május 7 én volt meg a menzeszem azota nem.
Az orvos válasza:
Szabályos és 28 napos ciklus mellett általában a menzesz kezdete utáni 14. nap környékén van peteérés.


Ava2014-06-17 22:49:02
Tisztelt Doktor Úr, a homeopát orvosnőm ajánlotta, hogy tartsak pár hónap szünetet a fogamzásgátló szedésében (ezzel párhuzamosan a menstruációm szabályozására adott kezelést, mivel a fogamzásgátló szedése előtt sosem járt pontosan), pontosabb utasítást nem kaptam. A 17. hónapja szedem, és szeretném tudni, hogy mi a helyes eljárás az ilyen szünetelés esetén? Két hónap szünet után újra elkezdhetem bevenni, ugyanazon a napon, ahogyan szoktam, az első tablettát a következő bliszterből? Köszönöm előre válaszát!
Az orvos válasza:
A fogamzásgátlóban tartott szünet a régebben gondoltakkal ellentétben növel a trombózis kockázatát, ezért általában nem ajánljuk. Az újrakezdés is kezdés, ajánlatos a menzesz első napján bevenni az első tablettát.


Niki2014-06-17 17:30:22
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mi a teendő akkor, ha kihagytam egy fogamzásgátló tablettát a 16. napon és aznap aktusom volt másnap viszont a másikkal együtt vettem be. Azóta eltelt 4 nap a maival együtt és nem vettem be 72 órás tablettát sem és aktusom sem volt. Teherbe eshetek? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Ha kimarad egy tabletta, akkor megszűnik a védelem akár visszamenőleg is.


Julcsi2014-06-16 06:58:17
Üdvözlöm Doktor Úr! Lenne egy hatalmas nagy kérdésem önhöz. Május 28-án kellett volna megjönnie a menstruációmnak de ez nem történt meg (aminek valójában örülünk a férjemmel) Az lenne a kérdésem hogy mikor vegyünk tesztet hogy pontosan megállapíthassuk hogy tényleg áldott állapotba kerültem-e . Nagyon szeretnénk már picibabát. Amit észre vettem magamon hogy olyan a hasam mintha izomláz lenne benne ez mitől lehetséges? A válaszát előre is köszönöm :)
Az orvos válasza:
Pár napos késésnél már érdemes tesztet csinálni, 7-10 napos késés után érdemes szakorvosi vizsgálatot csinálni.


Babeszka2014-06-13 16:47:43
TiszteltDr. Turcsányi Attila. Érdeklődni szeretnék,hogy a párommal babát szeretnénk,már régebben.Utolsó menzeszem májuss11.-én volt 30 napos a ciklusom,és még nem jött meg,viszont 3 napja néha néha görcsölgetek,émelygek és szúrkál a jobb oldalon lennt.Tesztet csináltam,sajna negatív lett.Érdeklődnék hogy most 3 napja késik a menzeszem mikor érdemes tesztet csinálnom újra? Válaszát előre is köszönöm szépen
Az orvos válasza:
Pár napos késésnél már érdemes tesztet csinálni, 7-10 napos késés után érdemes szakorvosi vizsgálatot csinálni.


Díno2014-06-13 12:19:04
Tisztelt Doktor Úr! A következő történettel fordulnék önhöz: 2013 január 28-án volt egy vétélésem (8.hét, szivhang nélkül ) Akkor derült ki kétszarvu méhem van. Szabályos szív alakú, egyformán erős "falakkal". Most május 8án ismét pozitív teszt. 6. héten szivhang is volt. 1 elő embrió (6,8 mm ) a bal oldali uterusban ( előző a jobb oldaliban) tegnap 06.12 UH a 9. héten. Bal oldali uterusban 8mm élet jelenséget nem mutató embrió. Jobb oldali uterusban 1 sokkal kisebb szabályos üres petezsák. Ez hogy lehet? Lehetséges hogy két egymástól eltérő "együttlétnől" 2 különböző idős terhesség jött létre ? Van rá esély hogy a 2. Petezsakban újabb ,esetleg egészséges embryo fejlődjön? Hétfőn lesz a műtétem. Lehetséges hogy csak az elhalt terhességet vegyék el vagy ilyenkor mind a kettőt távolítani kell? Köszönettel: Díno
Az orvos válasza:
Sokszor alakul ki úgynevezett álpetezsák. Ennél sokkal ritkábban fordul elő, hogy függetlenül másik megtermékenyülés történt.


Rebeka2014-06-13 09:18:31
Jó napot doktor úr! Az lenne a kérdésem, hogy terhes lehetek e? hogy ha párommal nem védekeztünk kb egy hónapja. de kb 4x5 másodperc lehetett. Nem volt semmi tünetem, se hányinger, se rosszul lét.. semmi ilyesmi.. minden olyan volt mint szokott lenni.. és most a menstruációm olyan volt hogy elsőnap rendesen jött piros vér.. másnap meg barnás csepegős.. úgye nem ez terhesség? Köszönöm válaszát
Az orvos válasza:
Szinte minden előfordulhat. Csináljon terhességi tesztet és jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Csivi2014-06-12 20:12:15
Tisztelt Doktor Úr! Pár nap múlva esedékes a menstruációm, de babát szeretnék és próbálkozunk. Az ébredési hőmet mérem rendesen és már látszik, hogy volt ovulációm is. Ma délelőtt jobb oldalon a petefészeknél iszonyatosan elkezdett szúródni, ami 10 perc után az egész alhasamban érződött, de olyan erősen, hogy a gyomrom is felfordult. Ez nem olyan menstruációs görcs volt, hanem szúró fájdalom. Meleg víz hatására szépen lassan el múlt, de azóta is szúrkálgat itt-ott a hasam alja. Egy esetleges beágyazódás eredményezhet ilyen erős fájdalmat? Ez lenne a harmadik terhességem. Az elsőt meg kellett szakítani rendellenesség miatt 12 hetesen és ott 6 hetesen éreztem ugyan ezt a fájdalmat. A második terhességem eredménye egy gyönyörű kisfiú és Nála ez nem volt. Attól félek, hogy ha tényleg baba, akkor nehogy valami rendellenességet jelezzen. Mennyire jellemző lehet? Köszönöm előre is a válaszát! Csivi
Az orvos válasza:
A beágyazódás nem okoz ilyen fájdalmat. Hasonlóan embrionális rendellenesség sem. Ha valóban babát vár és nem vetélés tünete a fájdalom, akkor emiatt nincs oka aggódni.


N Ottilia2014-06-11 19:45:07
Tisztelt doktor ur! 4 hete volt egy spontan vetelesem a 8 hetes volt a magzat. Voltam ultrahangon es azt mondtak hogy nincs szukseg beavatkozasra a test szepen megoldja azaz kb 4 hetig fogok verezni. Eközben rendszeresen jartam vervetelre ugyanis a hormonszint nem akart lemenni . Azt hittek mehen kivuli terhessegem van, ugyanis ahol elek kulföldön az elsö ultrahangos vizsgalat a 18 ik heten van (es a terhesseget nem allapitottak meg bemondasra elhittek nekem ) A 18 het elött csak beszelgetes van a növerekkel orvos nem is latja a kismamakat a terhesseg ideje alatt csak ha baj van. A harmadik hetre lement a szint annyira hogy megnyugtattak minden rendben van. Most megyek egy utolso vervetelre, vizeletre .....de meg mindig verzek söt kicsit jobban mint eddig pedig mar eltelt az a bizonyos 4 het. Olyan mintha a menszesz jött volna meg, de ugy tudtam hogy arra varni kell meg a verzes befejezödese utan 4-6 hetet. Igaz lehet? A kerdesem doktor ur az lenne hogy hany hetig normalis a verzes egy spontan veteles utan? Hogyan tudom elkerulni hogy nehogy fertözes alakuljon ki?( nem furdök, nincs nemi elet..., tudok ezen kivul valamire figyelni? Köszönöm elöre is valaszat. Udvözlettel
Az orvos válasza:
Magyarországon más a protokoll, a fertőzés megelőzése érdekében műtétileg (kaparással) kiürítjük a méhet, kivéve, ha ultrahangon megállapítjuk, hogy nagyobb szövetdarab nem maradt benn. Ha láz, alhasi fájdalom vagy láz lép fel azonnal forduljon orvoshoz.


F. Rita2014-06-11 06:34:26
Tisztelt Doktor Úr! 48 éves nő vagyok, úgy érzem, életem egy nagyon jó szakaszában. Mégis van, ami állandó aggodalommal tölt el! Tavaly augusztus óta nincs menszeszem. Több orvosnál jártam már,a vizsgálatok után mindegyik azt közölte, nyugodjak bele, nálam hamarabb zajlik a menopausa. Kérdésem a következő lenne: ha lassan egy éve nincs vérzésem, meddig tanácsos még védekeznem, mert jelenleg ezt még elhagyni nem mertem? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: F. Rita
Az orvos válasza:
Pár évtizede még úgy írták a tankönyvek, hogy általában 45 éves kor környékén marad ki a menzesz, tehát 48 évesen nem mondanám korainak. Egy év kimaradás után nincs szükség védekezésre.


rjudit2014-06-10 12:15:48
jo napot már régota szedem a tri regol tablettát de most elfelejtettem megiratni és most nincs védetségem érdeklődöm hogy vmit szedhetnék e alkalmanként milyen megbizhato a pharmatex huvelykup köszönöm
Az orvos válasza:
A Pharmatex elfogadható védelmet nyújt, körülbelül annyira megbízható, mint az óvszer.


Szerbina Agota2014-06-10 10:17:42
Jo napot! Tegnap csinaltam egy digitalis tesztet ami azt irta ki hogy terhes vagyok, 1-2 hetes. de a papiron ami hozza jart az allt hogy erre az eredmenyre az orvsok azt mondjak hogy 3-4 hetes terhes vagyok. akkor ez most hogy mukodik? holnap megyek majd orvoshoz, csak szeretnek tisztaban lenni vele, hogy megis mire szamithatok. Koszonom!
Az orvos válasza:
Mi orvosok az ismert időponttól, vagyis az utolsó menzesz első napjától számoljuk a terhességet. Ez 2 héttel több, mint ahogy ez biológiailag a valóságban történik.


Enikő2014-06-08 19:08:11
Kedves dr Úr! 32 éves vagyok Logest fogamzásgátlót használom.A 7 napos szünet után a 8.-dik napon nem vettem be a gyógyszert, mert elfelejtettem megvenni, másnap megvettem és bevettem az előző napi tablettát. Továbra hogyan szedjem megegyem este, nem lesz baj ha egynap kettőt eszem. Köszönöm szépen válaszát.
Az orvos válasza:
Szedje továbbra is az utasítás szerint, de legalább két hétig gondoskodjon kiegészítő védekezésről.


Hajnalka2014-06-07 23:24:28
Kedves Doktor Úr! Férjemnek április elején kezdtem adni 2 hetente tesztoszteron injekciót sportoláshoz, Közben kiderült,hogy terhes lettem! Kérdésem az lenne,hogy lehet valami baja a babának ettől az injekciótól? (Fejlődési rendellenességre gondolok.) Úgy számoltam,hogy egy injekciót kaphatott és teherbe is estem.Vagy esetleg ennek köszönhetem a harmadik (meglepetés) babámat? Köszönöm megtisztelő válaszát! Üvözlettel:Hajnalka
Az orvos válasza:
Nem valószínű, hogy a férjének adott injekció befolyásolná a baba egészségét, bár a doppingszerek hatása és összetétele nem ismert teljesen.


Adrienn2014-06-07 21:02:21
Tisztelt Doktor úr! 24 éves nő vagyok. Kb. 20 éves korom óta szedem a Diane35-öt. Kb 2 hónapra abbahagytam a szedését, majd újra elkezdtem. A második levélnél tartok, amiből még 10 azem van hátra. 2 szemet kihagytam véletlenül és ma megjött a menstruációm. Tovább szedjem a tablettákat? Mi lehet az oka ennek? Köszönöm a válaszát!
Az orvos válasza:
Ha rendes menzesz jelentkezett, akkor tartsa meg most a hét napos szünetet, és védekezzen más módszerrel is mellette.


Anita2014-06-06 15:00:28
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megtudni, hogy normális-e az, hogy majdnem 4 hónapja szültem (császármetszés) és még csak egyetlen alkalommal jött meg a menstruációm. Részletesebben: febr. 12-én szültem. A 6 hetes kontrollon felírták nekem a Nacrez fogamzásgátlót, amit azóta is szedek (ebben a hónapban fog elfogyni). Nagyjából pontosan veszem be minden este, esetleg, ha mégis elfelejtem, reggel pótolom. Először ápr. 25-én jött meg, és pontosan 2 hétig tartott, de nem volt olyan mint azelőtt, alig-alig volt, talán 2-3 nap volt meg rendesen. Azóta viszont semmi.... Aggódom, hogy netalántán megint állapotos lennék... Válaszát előre is köszönöm :)
Az orvos válasza:
A menzeszt a gyógyszer és a szoptatás is jelentősen befolyásolja. Mivel semmi nem biztos, ezért az újabb terhességet ki kell zárni.


Tímea2014-06-05 19:27:51
Tisztelt Doktor Úr ! Fogamzásgátlóm elhagyása ügyében szeretnék Öntől pár fontos kérdést kérdezni. Lassan két éve szedem a Jangee nevű fogamzásgátlót. Mellékhatásként a havonta kihagyott egy hetek utáni újbóli havi adag szedésének kezdésekor enyhe hányingert, nagyon ritkán szédülést, és sok hangulatingadozást érzek, így párommal úgy döntöttünk, abbahagyom a készítmény szedését, ezzel kapcsolatban lenne Önhöz több kérdésem is mint : -Feltétlenül szükséges-e nőgyógyász szakemberrel személyesen konzultálnom a készítmény szedésének abbahagyása előtt ? -Valamint bármikor abbahagyhatom-e a készítmény szedését, vagy csak az egy havi (egy levél) adag beszedése után? -Illetve azt is szeretném megkérdezni, abbahagyás esetén milyen változások, mellékhatások érhetnek? Mikorra áll be újra normális ciklusba a menstruáció? -Esetlegesen mikor érdemes más fajta fogamzásgátló készítmény szedését újra elkezdeni? Válaszát és segítségét előre is nagyon szépen köszönöm ! Tisztelettel: Horváth Tímea
Az orvos válasza:
- Nem szükséges nőgyógyász a tabletta abbahagyásához. - A gyógyszert a tablettaszedési szünetben kell abbahagyni. - Átmenetileg hormonváltozásra utaló tünetek léphetnek fel, hasonlóak, mint amit a gyógyszer mellékhatásai között leírnak. - Ha másik gyógyszert szeretne, folyamatosan kell átállni, ehhez viszont szükséges nőgyógyász. Pár hónapos szünet növeli a kockázatot, nem ajánlatos.


Anna2014-06-05 00:27:38
Tisztelt Doktor Úr! 3 évig szedtem a Belara fogamzásgátló gyógyszert Május 28.án szedtem be az utolsó szemet és április 1-én megjött. Abbahagytam a gyógyszerszedést. Ez alatt lett egy barátom. Május 11.én lefeküdtünk és máj.12.én megjött a menzeszem és újból elkezdtem szedni a Belara fogamzásgátlót máj. 13.án. Máj. 18.án megtörtént a baj kiszakadt az óvszer máj. 19.én bevettem egy Escapelle tablettát délelőtt, de az aznapi fogamzásgátló tablettát is bevettem este 10kor. 4 napra rá barnás folyás jelent meg kb 1 hétig tartott. Júni 2.án vettem be az utolsó szemet. Eddig még nem jött meg a menzeszem. A kérésem az, hogy meg e fog jönni a menzeszem a sok hormonális gyógyszerektől és lehet e baj? Köszönöm a válaszát!
Az orvos válasza:
Ilyen hormonhatások mellett a vérzés időpontja és lefolyása teljesen kiszámíthatatlan. A helyzet rendeződése után várható csak a fogamzásgátló hatása.


Kata2014-06-03 09:23:15
Tisztelt Doktor Úr! Elnézést, hogy kérdésemmel zavarom, de segített már nekem egyszer, megnyugtatott a válasza. Kérdésem a következő.Két vetélésem volt az egyik 6 a másik 11 hetes terhesen, mindkét esetben láttuk már dobogni a pici szívét.A következő vizsgálataim voltak:hormonok:rendben, vércukor terheléses vizsgálat: rendben, mivel 0 rh- vagyok ezért volt ellenanyagvizsgálat a vetélés után 4 hónappal ez pozitív lett ( mindkét esetben kaptam anti-d injekciót a vetéléskor, házaspár kromoszómavizsgálata: rendben volt, parvovírus B19: negatív, Torch vizsgálat: friss fertőzést nem igazolt, férjem spermavizsgálata: rendben, Leiden mutáció: vad típus. Folyamatban van még:FII polimorfizmus és antifoszfolipid szindróma. Kérdésem az lenne, hogy a Leiden mutáció eredménye most pozitív vagy negatív. Illetve Doktor Úr szerint van-e még valamilyen vizsgálat amit el kellene végezni, mi okozhatta a vetéléseket. Már több orvosnál voltam, sajnos Doktor Úr nagyon messze van tőlünk.Félek a következő terhesség vállalásától nehogy megint elvetéljek. 30 éves vagyok, már nagyon szeretnénk babát. Elnézést, hogy ilyen hosszúra nyúlt a levelem, köszönöm, hogy időt fordít rám.Minden jót, jó egészséget kívánok.Kata
Az orvos válasza:
Két vetélés miatt kár lenne aggódni. A korai vetélések hátterében álló sokszor fejlődési vagy genetikai zavar kimutatására, megelőzésére sajnos nincs mód. Az eddig elvégzett vizsgálatok bőven elegendőek, talán még túlzóak is. 3 hónapos szünet kivárása után bátran próbálkozzanak újra.


M. Orsolya2014-06-02 14:27:28
Tisztelt Turcsányi Attila Doktor Úr! 32 éves vagyok semilyen nőgyogyászati műtéttem még nem volt, terhes sem voltam még. De sajnos 2014.03.27. én méhüri polypot találtak nálam. Most 05. 26. már 6-mm röl 8-mmre nőt. A műtéti lehetőséget ajánlották fel. Abban kérném a segítségét, hogy tud-e esetleg más lehetőséget is ajánlani? Várom válaszát. Üdvözlettel: Orsolya
Az orvos válasza:
Sajnos ennek eltávolítására csak műtéti megoldás jön szóba, abrazió (méhkaparás) vagy hiszteroszkópia (méhüreg tükrözés) formájában.


Nóri2014-06-02 08:06:35
Tisztelt Doktor úr! Jövőhéten megyünk nászútra és nekem pont akkor lenne esedékes a menstruációm, ha elmegyek nőgyógyászatra kaphatok valami gyógyszert amitől kicsit el tudnám tolni?Fogamzásgátlót nem szeretnék, hiszen babát tervezünk.Köszönöm válaszát
Az orvos válasza:
Ilyen rövid idővel előtte nem célszerű beavatkozni. Gyógyszer szedése esetén gyakran előfordul rendellenes vérzés, a mi tönkre teheti az egész nászutat.


rafael gáborné2014-06-02 06:20:01
jo napot dr ur azt szeretném kérdezni hogy szulés után a 6 hétben mekkora esély van hogy terhes maradjak nem szoptatok köszönöm
Az orvos válasza:
Az átlagosnál kisebb, de nem elhanyagolható az esély. Fogamzásgátlásról érdemes gondoskodni.


Kinga2014-06-02 00:22:25
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a problémám, hogy bizonyos okok miatt a fogamzásgátló tablettámból (Belara) a 3. Heti utolsó 3 szem hiányzik. Ha nem veszem be azt a három szemet (pótolni nem tudom, mert másik fajtát fogok ezután szedni: symicia), hanem 7 napos szünetet így hamarabb kezdem, akkor előfordulhat-e terhesség, ha előtte (az utolsó szemig) pont 1 héttel volt nemi aktusom? Válaszát előre köszönöm.
Az orvos válasza:
Ilyenkor elvileg a védelem folyamatosan fennáll.


Dana2014-06-01 19:31:21
Tisztelt Doktor Úr, elfelejtettem bevenni a 10. fogamzásgátló tablettámat, és csak 12 és fél óra múlva jutott eszembe, hogy pótoljam. Mi a teendő ebben az esetben? Veszélyeztetve vagyok? Köszönöm!
Az orvos válasza:
12 óránál hosszabb késedelem esetén a hatékonyság nem biztosított. Ebben a ciklusban gondoskodjon kiegészítő védekezésről.


Mariann2014-05-31 11:12:50
Tisztelt Doktor ùr!Azzal a kérdèssel fordulok Önhöz,hogy Frontint szedek 2x0,25 naponta reggel és este.Novynette fogamzásgátlòt szedek,csökkenti-e a védekezés hatását.Válaszát elöre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Leírás szerint elképzelhető a fogamzásgátló hatékonyságának csökkenése.


csilla2014-05-31 00:34:09
Tisztelt doktor ur! Azal fordulok önhöz hogy csináltam teszte mialatt megvolt a havim és halványan de mutata a 2csikot akkor terhes vagyok??
Az orvos válasza:
A teszt sem tévedhetetlen. Ismételje meg és jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


anonym992014-05-30 21:09:55
Tisztelt Dr. Úr! azzal kapcsolatban szeretnék irni hogy februárban abba hagytam a corenelle 3,2 es fog.gátló tablettátt és márciusban megjött de azóta nem jött meg a menstruációm,terhesség kivan zárva mivel nem élek nem életet,mivel a párom kint tartózkodik,de folyton olyan érzésem van minht ha megakarna jönni és felvagyok fujodva,kérem irjon rá miellöbi választ ,köszönöm
Az orvos válasza:
Mindenképpen vizsgálatra van szükség, kérjen időpontot.


Fanni2014-05-30 16:47:18
Tisztelt Doktor Úr! Valószínűleg HPV fertőzés miatt genitális szemölcsök jelentkeztek nálam, nőgyógyászomhoz már kaptam időpontot. Viszont felmerült bennem a kérdés, hogy ha 4 éve monogám kapcsolatban élek a párommal csak tőle kaphattam el a fertőzést? Tehát az nem lehetséges, hogy a vírus bennem alakult ki és csak most jelentkeztek a tüneteim, de a párom nem fertőzött? Köszönettel.
Az orvos válasza:
Tünetek akár a fertőzés után hosszú idővel is jelentkezhetnek.


Nóri2014-05-30 10:51:00
Kedves Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy 2.hete menstruálok egy hete már csak kis mértékben.Mi lehet ennek az oka? Nőgyógyászhoz mikor forduljak? Így is megvizsgál? 2 hét múlva megyek nászútra, gyógyszerrel el lehet mulasztani? Fogamzásgátlót nem szeretnék szedni. Válaszát előre is köszönöm nagy tisztelettel: Nóri (28)
Az orvos válasza:
Két hetes vérzés után indokolt nőgyógyászhoz fordulni. A vérzés nem akadálya a vizsgálatnak.


Réka2014-05-29 17:59:37
Kedves Doktor Úr, egy olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy küretem volt április 4-én a 11 hétben, nem fejlődő baba végett. Azt szeretném, hogy ha nincs panaszom se lelkileg, sem egészségileg, akkor is muszáj megvárni a próbálkozással a 3 ciklust vagy elég kettőt? 3 hónap eltelik, de menstruáció csak kettő az baj lenne? Előre is köszönöm szépen a válaszát. Üdvözlettel Réka
Az orvos válasza:
Nem kötelező megvárni, de ha rövid idő telik el az újabb terhességnél valamivel nagyobb a vetélés kockázata.


Timi2014-05-29 12:40:23
Tisztelt Doktor Úr! Rendszeresen (évente) járok szűrésre, eredményeim mindig P2-esek voltak. 35 éves nő vagyok, még nem szültem. Tavaly júliusban felkerestem a nőgyógyászomat hüvelyi folyás miatt, kaptam Kliont, Supplint, a citológiai eredményem P2 volt. Idén márciusban szintén jelentkezett a rendellenes folyás, elmentem másik nőgyógyászhoz, mert féltem, hogy a másik orvos esetleg valamit nem jól kezelt, nem vett észre, stb. Ekkor P3 lett a citológiai eredményem, kaptam gyógyszert, 3 hónap múlva kontroll. Nem bírtam kivárni, ezért 2 hónap után a "régi" - akivel egyébként soha nem volt semmi gondom - orvosomhoz visszamentem. Sajnos úgy tudott időpontot adni, hogy menzesz előtt egy nappal. A rákszűrésem eredménye P5, véreztem is vizsgálat közben. A jövő héten megműtenek, mert mindenképpen szövettant javasol. A fejemben nem fordul meg az, hogy nem végeztetem el a méhszáj "kimetszést", csak nem fogom fel, hogy a júliusi P2-es, illetve a március 31-i P3-as eredményemből hogy lesz P5-ös, hiszen a P3-as és a P5-ös lelet között két hónap sem telt el... Létezik ez?
Az orvos válasza:
Sajnos a P-nek nevezett beosztás nagyon keveset árul el arról, hogy mi is látható valójában. Ezért is nem ajánlatos használni. (Mégis mindenkit ez érdekel.) Az úgynevezett Bethesda besorolás részletes leírása alapján dönthető el a további teendő. Mielőtt felmerülne: az országban nem adható ki citológiai lelet enélkül.


Gabriella2014-05-28 14:26:46
Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy utoljára 05.10-én volt aktusom.. előtte múlt el a menstruációm 2 nappal. 25-én vagy 26-án meg kellett volna jönnie. ehelyett 24-én véreztem egy kicsit.. azóta semmi.. egy kicsit fáj a hasam alja.. Egyébként ha megjön mindig nagyon görcsöltem meg rosszul voltam.. Csináltam 05.27-én egy terhességi tesztet negatív lett.. Mi lehet a gond? Lehet, hogy terhes vagyok csak a teszt nem mutatja ki?
Az orvos válasza:
A teszt sem tévedhetetlen. Pár nap múlva ismételje meg és nőgyógyászati vizsgálatra is csak az után érdemes bejelentkeznie.


Tóth Hanna2014-05-28 10:13:25
Tisztelt Dr. Úr! Fölfázásra curam tablettat kaptam tegnap ,de babat tervezünk és 2-3 napja nagyon érzékeny a mellem és kék erek látszanak rajta. Ez lehet a terhesség jele? 10nap mulva várható menstruacio. Lehet mar tesztelni? És ha babat várok árt e neki a curam? Válaszat elöre is köszönőm!
Az orvos válasza:
A teszt még túl korai. A Curam hatásáról az embrióra nincs hivatalos adat.


Dana2014-05-27 16:32:05
Tisztelt Doktor Úr, elfelejtettem bevenni a 10. fogamzásgátló tablettámat, és csak 12 és fél óra múlva jutott eszembe, hogy pótoljam. Mi a teendő ebben az esetben? Veszélyeztetve vagyok? Köszönöm!
Az orvos válasza:
Kérdését megkaptam... hamarosan válaszolok itt.


Bíró Tamásné2014-05-27 10:51:19
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem ,hogy 15napja nem jött meg csináltam tesztet 3-mat is.Mind három pozitív lett. Mennyire lehetek benne biztos,hogy babát várok? Mikor menjek orvoshoz? Vàlaszát előre is köszönöm! Üdv!Edina
Az orvos válasza:
Elég nagy a valószínűsége. 15 nap késés után már érdemes vizsgálatra jelentkezni.


Rena2014-05-27 07:27:40
Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem a következő lenne: a 3. havi Closty kúrán vagyok túl! Az urm: 05.11.-én volt, most az 5. naptól szedtem a Clostyt 10 napig napi 1 szemet! Most vagyok a menses 16. napján, ma voltam UH-n és azt mondta a doktor úr, hogy itt vége a clostys kezelésnek. Látott az UH-on egy 25*25 mm-es "cisztát" ezen kìvül semmit nem mondott! Azt mondta, hogy keressem fel a Kaáli intézetet a továbbiakban! Az lenne a kérdésem, hogy ez a "ciszta" nem lehet, hogy egy érett tüsző? Mit gondol Doktor Úr? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Renáta.
Az orvos válasza:
Az érett tüsző akár 20-25 mm-re is megnőhet. A leírt "ciszta" kicsit határeset.


Linda2014-05-26 19:57:54
Tisztelt Doktor Úr! Elkezdtem szedni a Femibion 800-at és most 10 és fél hetesen fogyott ki a 30 szem. Nem tudom mennyiben befolyásolja a magzat fejlődését, ha kihagyok másfél hetet, mivel a Femibion 400-at csak a 13. héttől lehet szedni. Addig esetleg tudna ajánlani valamit, amit kiegészítésként szedjek, vagy vegyek egy újabb Femibion 800-at és szedjem amíg el nem fogy, vagy szedjem csak másfél hétig, amíg el nem érem a 13. hetet? Ön mit tanácsol? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel!
Az orvos válasza:
A Femibion 800-t lehet tovább is szedni, nem csak a 13. hétig. A másik megoldás, hogy az átmeneti másfél hétben egyszerű folsavat szed.


Liza Báthory2014-05-23 17:29:58
Barátommal nagyjából másfél hónapja élünk szexuális életet, gumival. Pár napja arra ébredtem, hogy viszketek, és száraz a hüvelyem. Menopauza nem lehet,19 éves vagyok. Mi lehet? Latexallergia? Vagy okozhatja stressz is? (Idén érettségizek)
Az orvos válasza:
Lehet hüvelyi fertőzés, jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Pap Dalma2014-05-21 10:39:56
Tisztelt Doktor Úr! Én azzal a problémával fordulok magához, hogy most kezdtem el szedni a Symicia fogamzásgátló tabletátt és a mestruációm első napján kezdtem el ami Május 13-án kezdődött és 5 napig szokott tartani.Eddig 9 szem gyógyszert vettem be Azóta pedig barna folyásom van és ez mitől lehet?
Az orvos válasza:
A gyógyszerszedés első pár ciklusában kisebb vérezgetés normálisan is előfordul.


Dorottya2014-05-21 08:16:01
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy április 22-én jött meg utoljára a menstruációm! Minden rendben volt vele! Május 12-én levetettem a spirálomat, mert babát szeretnénk. Május 19-én kellett volna, hogy legyen a következő menzeszem, de 4 napja késik, ami eddig nem fordult elő soha az előző terhességem alatt sem! Csináltam tegnap 2 tesztet negatív volt! A kérdésem az lenne, lehetek terhes csak még "túl korán" van a pozitív terhességi teszthez vagy csak a spirál miatt késik?? Köszönöm a válaszát és a segítségét!
Az orvos válasza:
A spirál levétele általában nem zavarja a menstruációs ciklust. A teszt is tévedhet. Ismételje meg pár nap múlva, majd jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


adrienn2014-05-20 17:15:23
Tisztelt Doktor Úr! Kérem segítsen, mert nagyon tanácstalan vagyok. Másfél évvel ezelőtt voltak Condylomáim a hüvelybemenetemnél. Ezek 1 hónap alatt elmúltak a Condyline ecsetelés és Isoprinosine szedés mellett. Rendszeresen 3 havonta járok azóta is kontrollra, a cytológiai eredményemből egyszer sem mutattak ki HPV-t. Kiderült, hogy a páromtól kaptam, ő volt a fertőző forrás, neki volt egy nagyobb jelensége. Őt is kezelték, de sajnos folyamatosan előjön neki egy-egy. Most már "csak" a húgycsőnyílásánál van, de ott nagyon nehéz kiirtani, égették is, de megint kiújult. Óvszerrel védekezünk, de így is félek, hogy visszakapom. Hallottam a Silgard oltásról, hogy az meggátolja a condylomák kialakulását. Ilyen anamnézis után beadassam magamnak? Köszönöm a segítséget (25 éves vagyok)
Az orvos válasza:
A válasz túl hosszú lenne, részletes megbeszélése csak személyes konzultáció keretében lehetséges.


Anna2014-05-19 17:27:34
Tisztelt Doktor Úr! 2014.03.12. volt az utolsó menstruációm. A Párommal éppen nem voltunk együtt mert szakítottunk.2014.03.19.volt egy szexuális kapcsolatom ahol nem védekeztünk sajnos a partneremmel,de nem történt meg maga az aktus.Utána pár napra kibékültem a volt partneremmel.(tudom egy kicsit bonyolult.) akivel voltam együtt úgy,hogy nem szakítottuk meg az aktust.2014.04.11.én csináltam terhességi tesztet és pozítiv lett.Most 9hetes meg 5napos terhes vagyok.Nagyon félek,hogy nem a jelenlegi partneremtől van a kisbaba.Önnek mi a véleménye? Mikor eshettem teherbe? A ciklusom 28-29 napos szokott lenne....Köszönöm.
Az orvos válasza:
Sajnos ezek alapján nem lehet eldönteni, hogy melyik alkalommal történt a fogantatás.


Nati2014-05-18 16:31:22
Tisztelt doktor ur.10 eve volt egy nagyon konnyu szulesem.Gyorsan tagultam,nagyon gyenge fajasaim voltak,nem repedtem,nem vagtak,nem vartak,nagyon gyors es konnyu volt.Most ismet terhes vagyok es fogalmam nincs miert Felek most.Hallotam hogy a masodik szules jobban faj.A terheseget sokal rosszabul viselem.Szeretnem kerdezni hogy lehet e ujra szerencsem?gyors es fajdalom mentes szulesre?mitol fugg ez?Tisztelettel.
Az orvos válasza:
A második szülés általában könnyebb és gyorsabb, valamint nem fáj jobban. Kivételek persze mindig lehetnek.


Somogyi Reni2014-05-18 14:59:59
Tisztelt doktor úr AjakFeltöltésem volt a hasamból vett zsírral. Helyi érzésteleenítőt kaptam. Ekkor még nem gondoltam hogy terhes vagyok. Kb 4-5 hetes. Lehet valami baja a babának?? Befolyásolja a terhességet?? Válaszát előre is köszönöm :)
Az orvos válasza:
Helyi érzéstelenítő nem befolyásolja a terhességet.


Ágoston Natália2014-05-18 14:04:38
Tisztelt Dr-Úr! Szeretném a segítségét kérni mert nagyon aggódom,tavaly 8-ik hétben volt egy vetélésem,műszeres befejezéssel.41éves vagyok azóta próbálkoztunk a párommal.Most április 16-án jött meg utoljára,ami azt jelenti Május 12-én kellett volna megjönnie,mivel nekem általában 25naposak a ciklusaim,ovulációs tesztel néztem mikor jön a nagy nap27-én volt.Mindent úgy ahogyan kell a nem várt mensim nem is jött meg rá 3napra végeztem tesztet a pozitív volt,majd erre 2napra egy újat majd 3 nap múlva újra és mind mind erősödő pozitív lett,Elmentünk egy 2D ultrahangra ami nem látott semmit az endometrium 9cm. Sajnos most még nem tudok orvoshoz menni a legútóbbi nagy csalódás volt,kérem segítsen nekem addig is.Válaszát előre is köszönöm.Üdv:Natália
Az orvos válasza:
Sajnos írásban nem tudom helyettesíteni a vizsgálatot vagy az ultrahangot.


Szilágyiné Z.Éva2014-05-16 18:09:15
Tisztelt Doktor Úr! 48 éves múltam februárban. Mivel nem szerettem volna sosem gyermeket ,kb.20 éves korom óta egyfolytában szedtem hormonális fogamzásgátlót. / Anteovint, Ovidont,később Rigevidont ,végül-jópár éve- Meliánét./ Panaszaim sosem voltak fogamzásgátlótól. Semmi extra. Viszont igy immár a klimax küszöbén, szeretnék gyógyszer mentesen élni nem akarom hogy befolyásolja a természetes testi funkciókat. Igy most abbahagytam..... Arra lennék kiváncsi hogy igy 48 éves kor után, még sosem szült nőként, elég e Patentex Ovoállal védekeznem? Spirált sem akarok ,meg semmi hormonálisat sem. De természetesen gyereket sem! Mennyi az esély teherbe esni 48 éves korban/után? Továbbá mit tehetek ha kellemetlen tüneteim lesznek a gyógyszermegvonástól? Válaszait előre is köszönöm! Éva
Az orvos válasza:
Bár a fogamzóképesség csökken, de védekezésre még szükség van. Helyi spermaölő hatékonyságát nem befolyásolja az ilyen előzmény, de elfogadható védelmet nyújt.


Anikó2014-05-13 23:54:49
Tisztelt Doktor úr! A barátommal a menstruáciom kezdete előtt egy héttel voltunk együtt és kiszakadt az óvszer, aktus után pedig ki is folyt belőlem a spermium. Másnap délután vettem esemény utáni tablettát amit be is szedtem. Ez kicsivel több mint 2 hete volt. Rendes megjött utána 1 héttel a menstruácium és ugyanannyi is volt mint szokott lenni. Meg szeretném kérdezni hogy attól hogy megjött mennyire lehetek benne biztos hogy teherbe estem e avagy sem? Szeretnék csinálni terhességi tesztet is csak nem tudom mikortól lehet megcsinálni hogy megnyugodjak nincsen baj... Úgy halottam a pozitív terhességi tesztek nem szoktak hazudni... Ez mennyire igaz? Köszöm előre is válaszát! :)
Az orvos válasza:
Az esemény utáni tabletta az egyébként létrejövő terhességek kb 70 %-t képes megakadályozni. Tesztet legkorábban a kimaradó menzesz idejében érdemes csinálni.


horváth csilla2014-05-13 07:53:31
dr kérdezném előválodéktol lehetek e terhes ha nem akor mért irják itt hogy igen?válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Előváladéktól is lehet terhes.


Katalin2014-05-11 12:24:10
Tisztelt Doktor Úr! Van egy nagyobb méretű miómám, panaszom nem volt idáig, most sincs. A mióma jobb oldalon helyezkedik el, és most azt történt, hogy nagyon megütöttem pont a jobb oldalamat, ahol a mióma helyezkedik el. Az a terület be is pirosodott, és érzékeny is lett, persze ez most történt pár perce, nem tudom elmúlik-e majd ez, fájni, nem mondanám, hogy fáj. Lehet-e ebből komolyabb problémám, mert eléggé meg vagyok ijedve? Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Katalin
Az orvos válasza:
A mióma a hasában a méhben van külső ütés miatt nem kell aggódnia.


Szabó Ferencné2014-05-09 15:54:54
Tisztelt Dr.Úr, azt szeretném kérdezni, hogy 24 éves fiam,2013 december 24-én meg ismerkedett egy kis leányal, aki most májusba lesz 19 éves, és először 2014 január 3.-án voltak szexuálisan először együtt hogy lehet-e a fiamé a gyermek, és az adatok alapján mikkora várható a szülés ideje.
Az orvos válasza:
A fogantatás ideje és a szülés várható ideje nem függ az anya életkorától. (Az egyetlen adat amit leírt, hogy 19 éves.)


kktangels2014-05-04 19:43:50
Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémám van,hogy 2013.november óta szedek fogamzásgátlót (Symicia) és most március 27én kellett volna megjönnie,de csak 28án jött meg, de akkor is inkább csak pecsételő vérzés volt... Általában kb 5-6napig tart és az első 3nap erős, most csak 1napig tartott (de mint írtam az se nevezhető menstruációnak), utána még 2 nap volt mondjuk kb egy csepp... 28án reggel még görcsölt a hasam. Az utóbbi időben, főleg most a héten elég sűrűn hányingerem volt. Mivel ma kell elkezdenem a következő levelet a gyógyszerből, így ma reggel (2án) csináltam egy terhességi tesztet, de negatív lett. Normális lehet ez vagy valami állhat a háttérben? Mivel elég fázós vagyok, arra is gondoltam, hogy felfáztam, de ennek más jele nincs. Amúgy nem voltam beteg, gyógyszert mindig bevettem, más gyógyszert nem szedek, semmi említésre méltó nem történt, ami bezavarhatott volna. Nőgyógyászati vizsgálaton novemberben voltam, akkor minden rendben volt! Vashiányos és vérszegény vagyok, de már gyerekkorom óta. Válaszát előre is köszönöm! (24éves)
Az orvos válasza:
Semmilyen módszer nem teljesen biztos. Javaslom ismételje meg a tesztet és jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Diána 2014-05-04 18:02:38
Tisztelt Doktor Úr! Milligest tablettát szedek. Hétvégén azonban hányás hasmenés vírussal küzdöttem. És egyik tablettát ki is hánytam. Még három tabletta van ebből a levélből. Kérdésem az lenne, hogy okozhat e gondot a kimaradt tabletta, valamint folytathatom e a gyógyszer normális szedését? És mikortól lesz teljes a védelem? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A kimaradt tabletta miatt a védelem nem teljes. A következő adag 10-12. napjáig védekezzen mással is.


Kata2014-05-03 17:00:55
Kedves Doktor Úr! 35éves vagyok, s van egy 66mmeres mellső fali külső meszes miómám, így terveztem a gyerekvállalást, mert az orvosok fele javasolta a kivételét, többen pedig azt mondták, ezzel könnyen szülhetek, nem gond, ne sértsük meg feleslegesen a méh falát. . . Teherbe estem, de elkezdtem vérezni, kórházba kerültem, ahol megkapartak(mert nem láttak semmit UHn, s a HCG színt emelkedése sem ment a normál ütembe). Egy hét múlva kisebb alhasi fájdalommal, s szorulási-hasmenési tünetekkel mentem a HCG szint kontrollra, hogy kizárjuk a méhen kívüli terhesség esélyét, de sajnos emelkedett e szint, így laparoszkópiával eltávolították a bal oldali petevezetőmet, benne a terhességgel. A miómához nem nyúltak (talán idő hiányában, hisz ez egy nem tervezett aznapi műtét volt. . . ). Most azon gondolkozom, hogy a mióma zárta e el az utat a beágyazódáshoz, s hogy mennyire veszélyes emellett újra próbálkoznom teherbeeséssel. Nem akarom a babám vagy magam életveszélyes hónapoknak és izgulásnak kitenni. Meg szeretném kérdezni, hogy laparoszkópiás műtét után mikor lehet még egyet vállalni, mióma kivétel miatt? S szükséges ez nekem Ön szerint? Szeretettel és köszönettel: Kata
Az orvos válasza:
Több lehetőség is adódik, de ezek átbeszélése hosszabb időt kíván. A lehetőségek és veszélyek birtokában Önnek kell dönteni a teendőkről. Ehhez segítséget és a szükséges felvilágosítást egy hosszabb beszélgetés során kaphatja meg.


attta2014-05-03 15:23:02
tisztelt doktor ur a baratnommel szeretkeztunk es kiszakadt a gumi,nem sikerult idobe kivennem hisz azt hittem vedve vagyunk, vasarnap ejl egy kor tortent,vasarnap reggel 10 kor mar be is vette az esemeny utani tabletatt mennyi az eselye h meg is teherbe esik sajnos nem vart gyerek lenne szeretjuk egymast de meg tul fiatalok vagyunk ehez.mindig vedekezunk ezert nagyon rossz volt ezt atelni h megis ijen tortenhet.
Az orvos válasza:
Az esemény utáni tabletta az egyébként létrejövő terhességek kb. 70 %-t képes megakadályozni.


Anna2014-05-03 11:01:19
KEdves Doktor Úr! Lányom 11 éves, februárban jelentkezett az első mensese, azóta 21, 28, 18, 21 napra jött neki. Ez nem túl gyakori? Vagy majd egy idő után ez rendeződni fog? Előre is köszönöm válaszát: Anna
Az orvos válasza:
Főleg az első időszakban gyakori a rendszertelen menzesz. a három hét körüli ciklushossz egyébként normális.


Sin Monika2014-04-30 21:27:37
Tissztelt doktor ur!41 èves vagyok van ket gyermekem 15 ös 10 évesek.soha nem akkartam harmadik gyermeket.de most valami különös törtent.a sogornömnek most született kisbabàja!minden nap megyek hozzajuk nagyon szeretem a kicsi.mostanaban ha hallom hogy sir vagy fogom es altatom elkezd lüktetni a mellem.normalis dolog?mitöl van ez?Tisztelettel Sin Monika
Az orvos válasza:
Pszichés hatások is kiválthatnak ilyen reakciót.


Edit2014-04-30 15:27:06
Tisztelt Doktor Úr! 2014. 04.23-án 6 hetes terhességet állapítottak meg 6mm volt a mérete,elvileg 2 ét múlva kellett volna visszamennem, de rá két napra bevéreztem, akkor az ügyeletes nőgyógyász azt mondta minden rendben, látta a petezsákot/magzatot akkor 10mm volt. Rá két napra még pecsételtem egyszer, másnap mentem vissza kontrollra a rendes orvosomhoz, aki még mindig 10mm-esnek látta. Azt mondta ez nagy jó menjek vissza 5 nap múlva és akkor ha nem nő megint egy kicsit egészségügyi kaparást végez.Reménykedhetem abban hogy nem lesz már gond, és csak vizsgálatok között eltelt rövid idő miatt tünt úgy mintha nem nőtt volna?Darabos vérzésem, erős görcseim nem voltak. Ez a gyakori vizsgálat sorozat nem árt még jobban? Válaszát előre is köszönöm. 34 éves kismama
Az orvos válasza:
Két nap különbséggel végzett vizsgálatok méreteit összehasonlítani nem érdemes, a mérési hibahatár jóval nagyobb, mint a két nap növekedése.


Nikoletta2014-04-28 22:04:14
Tisztelt doktor úr.Méhen kívüli terhességem volt,másfél hét kórház után megrepedt a jobb oldali petevezetékem,megoperáltak,sajnos felvágták a hasam.A petevezetéken keletkezett repedést összevarták.Ez 11 hete történt.Viszont a gyógyulásom nem teljes sajnos.Folyamatos csípő,égető nyilalló fájdalmat érzek a metszés jobb oldalán és a lágyék fele is a nyirokcsomó résznél is fáj,valamint még a combomig zsibbadok,a méhem olyan mint ha súly volna benne és néha mint ha ki akarna szakadni. Ez normális?Mikorra várható, hogy fájdalommentes napjaim lesznek?Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A panaszok kivizsgálása céljából javaslom, hogy keresse fel a műtétet végző kollégát, vagy kórházat.


Horváth Katalin2014-04-28 11:53:00
Tisztelt Doktor Úr! Édesanyám 49 éves, körülbelül 23 éve elkötötték, lány korába volt a petefészkén ciszta azóta semmi. Most viszont olyan gondja van, hogy van hogy 3 hónapig nem jön meg neki a menzesze aztán meg hirtelen megjön majd egy hétig semmi s utána meg dől tőle a vér. Volt már kettő gyógykapráson, de semmit nem használt neki. Most azt mondta az egyik orvos hogy ki kell pakolni s megszűnnek a bajok. Ez tényleg így van, vagyis tényleg ez szükséges hozzá csak vagy kérni kellene valami kivizsgálást, hogy mitől van ez.Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Nem állíthatok mást, mint a kolléga, mert ő ismeri az előzményeket, vizsgálati lelet birtokában van.


J-né Sz. Edit2014-04-28 11:39:40
Kedves Doktor Úr! Három hete eltávolították a méhemet hüvelyi úton,mert egy abráziós beavatkozás méhtest rákot állapított meg,amely az endometriumból indult ki. Ultrahang és CT azt mutatta ki,hogy a rosszindulatú daganat kizárólag a méhre korlátozódik. A szövettani eredményemet egy hét múlva kapom kézhez,addigis azt szeretném tudni,hogy valami újabb információ vagy csak az eddigiek megerősítése szerepelhet rajta? Nagy nyugtalan vagyok. Köszönöm!
Az orvos válasza:
A szövettani eredmény fontos, a részletek meghatározzák a további teendőket.


K.E2014-04-27 16:10:07
Tisztelt Doktor Úr! 23 éves vagyok és 3,5 éve szedek fogamzásgátlót. (Jangee) Hétfőn egész nap hasmenésem volt, ezért a gyógyszerem körülbelül 1óra késéssel vettem be, alvás előtt. Másnap ugyanígy történt. Szerdán vettem be az utolsó szemet.Pénteken rózsaszínes folyás jelentkezett és azóta is tart, csupán a WC-papíron észrevehető mértékben naponta egyszer-kétszer. Emellett azóta érzem a mentruáció előttivel megegyező alhasi görcsöket. Ma vagy holnap kellene megjönnie. Van okom aggódni, vagy csupán a nem megfelelő időpont és esetlegesen a nem megfelelő felszívódás okozza a problémát? Van okom aggódni? Válaszát Előre is köszönöm. K.E.
Az orvos válasza:
A gyorsabb kiürülés miatt lehet, hogy a hormon mennyisége nem volt elegendő. Kiegészítő védekezésről ajánlatos gondoskodni.


Tina2014-04-27 13:43:17
Tisztelt Doktor úr ! Azt szeretném tudni, hogyha minden hónap 3-án legkésöbb 4-én van az első menstruációm a hónapban.. ( ami 5 nap általában, a vérzés ideje.)akkor nekem mikor van peteérésem ?? Lehet hülyén hangzik, de gyakori kérdéseken írják h számoljak, nem értem... tehát ara lennék kíváncsi mikor vagyok a legfogékonyabb hanyadikán??? Lehet hülyén hangzik a kérdésem.. De előre is köszönöm a válaszát !! Üdv, Tina
Az orvos válasza:
A számolgatós módszer semmilyen szempontból nem megbízható. Függ a ciklus hosszától, és számtalan egyéb külső behatásoktól az adott ciklusban.


Edina2014-04-25 12:15:54
Tisztelt Doktor Úr! Már lassan 2éve szedem a Tri-regol fogamzásgátló tablettát eddig semmi probléma nem merült fel, azonban most április 16.-án meg jelent a vérzésem 22.-ével elmúlt 23.-án elkezdtem szedni a fogamzásgátló tablettát. De a mai napon újból megjelent a vérzés. Segítségét szeretném kérni ezzel kapcsolatban, hogy ezt mi okozhatja? S tovább kell-e szednem ilyen esetben a tablettát? Válaszár előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Részletesen át kell beszélni, hogy mi történ, addig is szedje a tablettát tovább.


Krisztina2014-04-25 11:06:57
Üdvözlöm!Április 9-én volt ovulációm(pecsételő vérzéssel)együtt voltunk a párommal.23-án kellett volna megjönnie de ehelyett barnás vérzésem volt két napig,pici alhasi görcsökkel.(amúgy nagyon bő vérzésem szokott lenni mindig!)most a harmadik napon megjelent egy kis vérzés is de ez sem a megszokott vérzés!Elképzelhető hogy terhes lettem?Ma reggel elég erős görcsölésem volt de aztán elmúlt és azóta sincs.Émelygés,hányás nincs,viszont a melleim egy kicsit érzékenyek,más tünetem nincs.Válaszát előre is köszönöm!Tisztelettel:Krisztina
Az orvos válasza:
Javaslom csináljon terhességi tesztet, és jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


csilla2014-04-24 21:40:04
Tisztelt Doktor Ur! Iamna75/30 gyógyszert irt fel majd egy éve.azóta sajnos menstruàció előtt 5-6 napig székrekedésem van, tud itt ajànlani màsikat vagy csak rendelésen? Köszönettel!
Az orvos válasza:
Általános kérdések oldalán konkrét, konzultációt igénylő kérdés eldöntése felelőtlenség lenne részemről.


Dóra2014-04-24 21:37:32
Üdvözlöm! Problémám a következő.. : január 23.án volt utolsó menstruáciom,közben 14 honapja szedtem a fogamzásgátló tablettát (gestomix) március 30.án szedtem be az utolsó az orvos utasitásával,azóta már 2x visszahivtak,csináltattak velem többször is terhességi teszet,elváltozás nincs,kiujult cisztát nem látott (2011-ben dermoid ciszta mütét,2012-ben viszont szültem) kaptam gyulladáscsökkentöt is,mert nagyon fáj,szurt,görcsölt a jobb oldali petefészkem,már javult.1 hét mulva kell visszamennem kontrollra,de még mindig nincs menstruáciom,mi lehet a probléma? :(
Az orvos válasza:
A vizsgálatot végző nőgyógyász kolléga sokkal többet tud az Ön állapotáról. Ezek nélkül nem célszerű találgatnom.


Anett2014-04-24 08:07:42
Tisztelt Doktor Úr! 39 hetes kismama vagyok, 2111-es a méhszájam, nagyon várjuk már a pocaklakót. Tegnap este "együtt voltunk" a férjemmel, az lenne a kérdésem, hogy mekkora bajt okozhattunk ezzel, nagyon nagy a fertőzésveszély? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Anett
Az orvos válasza:
Nem okoztak bajt, az együttléttől még akár a szülés is beindulhat.


Lia2014-04-23 17:30:20
Tisztelt Doktor Úr!20 hetes km vagyok.Az lenne a kérdésem,hogy nagy wc után,szúró érzést érzek a végbelemnél.Sajnos van egy kis aranyerem is,ez az érzés az aranyér miatt lehet?Elég kellemetlen érzés,már előre félek a következő wc-re menéstől.Előre is köszönöm szépen a válaszát!Tisztelettel Lia
Az orvos válasza:
A panaszokat okozhatja az aranyér. Ha erős fájdalmai vannak ez ügyben forduljon sebészhez.


Regina2014-04-23 14:39:10
Tisztelt Doktor Úr! 25 éves vagyok. kb 2 hónapja volt egy igen erős felfázásom. A vesém is görcsölt, a vizeletem is véres volt már. 3 hét antibiotikumos kezelés után, nehezen de helyrejöttem. 4 nappal ezelőtt jelentkezett nálam a havi menstruáció (akkor volt a 3. nap), majd elkezdődött egy érdekes és erős alhasi szúrás (lent, középen). menstruációs görcsnek véltem, nagy jelentőséget nem tulajdonítottam neki. 2 nospa forte beszedése után sem csökkent a fájdalom, csak egy kicsit enyhült a Flector por megivása után. Majd következő nap (mikor már a menstruációm sem volt erős, vagyis mondhatni múlóban volt) a délutáni órákban, pont dolgoztam és ismét egy igen erős alhasi szúrás jelentkezett, majd abban a szúrási pillanatokban belenyílalt egy görcsszerű érzés mindkét derekamba is (hátam közepén). Mivel dolgoztam, ennek sem tulajdonítottam nagy jelentőséget, bár akkora fájdalmaim voltak, hogy nagyon szenvedtem. Estére enyhült ez a fájdalom. Következett a tegnapi nap. A menstruációm szinte teljesen elmúlt, éppen pihentem és ismét jelentkeztek az előbb leírt fájdalmak, de mintha még erősebb lett volna. Szúrt és görcsölt, de ilyen időszakonként, 10 percig mintha jobb lett volna majd ismét nagyon fájt. És nem vagyok felfázva, mint a múltkor. Mi lehet ez Doktor Úr szerint? Előre is nagyon köszönöm a válaszát és a segítségét! Üdvözlettel Regina
Az orvos válasza:
Feltétlenül vizsgálatra van szükség.


Léda2014-04-23 14:15:45
Tisztelt Doktor Úr! Nagyon szépen köszönöm a válaszát. Ma fogják kezelni az abnormális sejteket cauterisation vagy LLETZ. Gondolom eltávolitják azt a részt ahol a sejtek abnormálisak. Ez a beavatkozás után még lehetne gyerekem? Milyen következményel jár ez a beavatkozás? Köszönöm szépen a válaszát. Tisztelettel Léda
Az orvos válasza:
Ritka szövődményektől eltekintve a műtét után is természetesen lehet gyereke. A további teendőket a LLETZ-t követően a szövettani eredmény határozza meg.


Éva2014-04-23 11:46:39
Üdvözlöm Doktor Úr! Tegnap voltam nőgyógyásznál (rendszertelen menstruáció miatt ) Kértem hüvelyi ultrahangot. Nos látott egy 10 mm-es jól körülhatárolt hyperechogén gömbölyded képletet a petefészkemben. Kérdeztem: ciszta? Válasza: nem. Nem tudja mi lehet. Lehet akár meszesedés. (nem tudom miféle) illetve csúnya méhszájsebem is van. Amit 3 hét múlva, ha megyek a rákszűrés leletért akkor kikezel. Lelet a következőket tartalmazza pontosan: Kolp: kiterj. cer. Oc: 521 Amin próba: neg Gomba hüvely és vulva dirext kenetben: neg. Boraxos ecsetelés. Vv: R nagy ut., mob. afv-ben szabad körny. UH: 77x33 mm uterus, Jav. TVS. u.a. 9 mm-es endometrium, j.o. ov-ban egy 10 mm-es jól körülhatárolt hyperechogén gömbölyded képlet, adnextájakon. a MSZNUT. protokoll szerint végzett vizsgálat szerint kóros eltérés nem látható. Diagn.: Horm. dysfunc. ? Cerv. port. ut. Tu. ov. l.d.? Laborban hormon vizsg. + CA-125, lelettel co. Neg.-OC birt-ban kryoconis jav. A legrosszabbra gondolok... 28 éves vagyok :( El vagyok keseredve, hiszen ha ciszta lenne akkor megmondaná... ezen kívül mi lehet még a petefészkemben ? :( Másra nem tudok gondolni, minthogy valami daganat... De ilyen fiatalon is lehetséges? :( Köszönöm válaszát.
Az orvos válasza:
Ha a képlet hiperechogén, akkor inkább meszesedés, ciszta nem valószínű. A leletben nagy aggodalomra okot adó nincsen. Az elkészülő vizsgálatok eredményével konzultáljon kezelőorvosával.


Rebeka2014-04-19 12:23:40
Jónapot Doktor Úr! Rezia Fogamzásgátlót szedek. Azt szeretném kérdezni hogy a fogamzásgátlót bezavarták a gyógyszerek amiket szedek? Most belestem egy vírusba és csütörtökön kedztem el szedni gyógyszereket hányingerre, hasmenésre, azt a bélflórásat meg tablettát, lázhúzot is. És a fogamzásgátló tabletta negyedénél tartok, és megjött ma. és görcsölök is. Köszönöm segitségét.
Az orvos válasza:
A hasmenés miatt a gyógyszer kiürülhetett a teljes felszívódás előtt. Kiegészítő védekezésre van szükség.


Éva2014-04-18 21:26:25
Tisztelt Doktor Úr! 27 éves vagyok. Tavaly abbahagytam a fogamzásgátló szedését, a nőgyógyászom rögtön írt fel gyógyszert amitől megjön a menstruációm (korábban előfordult hogy a gyógyszer abbahagyása után több hónapig kimaradt) de megjött... igaz jóval később! a ciklusaim azóta 35-45 naposak (ez már több mint fél éve így megy)... Idén szeretnénk a párommal kisbabával próbálkozni! Félek, hogy a problémám hormonális?! Milyen kivizsgálást igénylek? Peteérésem lehet hogy nincs? Évente járok rákszűrésre minden rendben van. Ma először észrevettem, hogy barna folyásom van... az elmúlt héten alhasnál először csak jobb most már baloldalon is szúrófájdalmat érzek, (van mikor egyszerre mindkét oldalon) ami pár másodpercig tart de ez gyakran megismétlődik. a fájdalmat többször tapasztaltam az elmúlt hónapok során de ritkán, most az elmúlt héten viszont minden nap tapasztalom... Lassan már egy hete úgy érzem, hogy na holnap megjön... alhasi görcsök, étvágy, feszülő mell, puffadt has... de semmi! Hogy lehet peteéréssel számolni? Tartok tőle, hogy nem megy majd "könnyen" a teherbeesés :(! A másik problémám pedig, hogy sokszor havonta 2-szer minimum tapasztalok fehér túrós váladékot a hüvelyemben. panaszom minimális, néha viszketés és szeretkezés közben érzékenyebb a hüvelyem olyankor éget. Most ez a barna folyás ezzel a túrós váladékkal együtt jelentkezett? lehet hogy csak véletlen? Félek, hogy ez így összességében problémát okoz a baba tervezés előtt... Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!!! Tisztelettel: Éva
Az orvos válasza:
A hosszabb ciklus miatt nem kell kétségbe esni. A peteérés számolás nagyon megbízhatatlan. A folyás miatt vizsgálat szükséges.


Léda2014-04-18 11:29:43
Tisztelt Doktor Úr! Amikor a férjemel együtt vagyok utána vérzek egy rövid ideig. Minden egyes alkalommal amikor kenetet vesznek rákszürésre vérzek. Csináltak biopsy. Nem vagyok rákos. Szeretném megkérdezni hogy szükséges -e ilyen esetben valamilyen kezelés ? Ha szükséges akkor milyen kezelésre lenne szükségem? Régen nem volt ilyen problémám. Mi okozhatja ezt? Talán az hogy együtt voltam a férjemel a mestruáció alatt? Vagy hogy kemotherápiás infúziókkal dolgoztam 5 évig? Szeretnék gyereket, de sajnos nem estem teherbe. Elnézést kérek a sok kèrdéseimért. Elöre is nagyon szépen köszönöm a válaszát. Tisztelettel Léda
Az orvos válasza:
Meg kellene nézni a méhszájat, a felszínen látható hámot. A meddőségi kivizsgálás hosszadalmas, érdemes időben elkezdeni.


somogyi eva2014-04-18 00:36:52
Tisztelt Doktorn egy kerdesel fordulnek onhoz,fogmzas gatlot szedek es azon a napon jottmeg a menzeszem amikormar elkelene kezdenem a hetnapos szunet utan a gyogyszer szedeset ijen esetben mia a tehendo?? eloreis koszonetel. somogyi eva
Az orvos válasza:
A gyógyszert a naptárhoz igazodva kell szedni.


Tóth Bernadett2014-04-16 20:48:51
Tisztelt Doktor Úr! 2011-ben vette észre a nőgyógyászom UH vizsgálat során, hogy a méhemben van egy 21 mm-es mióma. 2012. októberében 19 mm-es volt, ma ismét megnézték, és 29 mm-es. Már három éve is megijedtem, de most nagyon ideges lettem miatta. Szeretném megkérdezni, hogy egy közel 3 cm-es mióma mennyire veszélyes? Mekkora mérettől szükséges, indokolt a műtéti úton történő eltávolítása? Illetve még érdeklődnék, hogy van-e valamilyen megoldás, amivel ez kezelhető. Köszönettel: Tóth Bernadett
Az orvos válasza:
Önmagában ilyen méret nem határozza meg a teendőket. A lehetőségek megbeszélése hosszabb időt vesz igénybe, ha igényli jelentkezzen be vizsgálatra.


Erdőhegyi Julianna 2014-04-15 18:54:18
Kedves Doktor úr ! 6 héttel az aktus után elmentem hcg vervizsgalatra , mivel az addig elvegzett tesztek negatív eredménye nem gyozott meg. A vervetel eredmenye : <1,00 U/l . Úgy írjak a normális referencia érték nem terhes noknel <2,7. Kerdesem hogy evvel az eredmennyel biztonsággal kizárható a terhesség aktus után 6 héttel? Köszönöm valaszat !
Az orvos válasza:
Elég nagy valószínűséggel kizárható.


Iski Enikő2014-04-10 20:51:20
Kedves Doktor Ur! Egy honapha nem szedem a gyogyszert es a heten furcsa hatasokat ereztem magamom farkasehseg, vizelesi inger, Faradekonysag. Csinaltam ket tesztet mind a ketto pozitiv lett csak az egyik picit halvany csik volt meg csinaltam egyet reggeli vizeletbol igaz az is pozitiv lett de halvany csikkal. Lehetek terhes? Jovoheten kell megjonnie a menstruaciomnak de szeretnem kijerni egy orvis tanacsat remelem tud seguteni nekem Iski Enikő
Az orvos válasza:
Ha pozitív a terhességi teszt, akkor valószínű a terhesség.


Szilvia2014-04-10 19:02:41
Tisztelt Doktor Úr! Arról szeretnék érdeklődni,hogy hepres genitalis diagnózis a tünetek alapjàn állítják fel vagy egyéb vizsgálatokalapján(vèrkép) is lehetséges? Tünetmentes időszakban is igazolható a betegség? Tervezünkaférjemmel banàt,de nem tudom,hogyha ez a betegségem van vàllalhatuk-e babát? Mennyire lenne veszélyes a magzatra a herpesz vírus ha éppen aktív szakaszban lenne a 40 hét alatt? Köszönöm a válaszát!!
Az orvos válasza:
Az alvó vírusokat vérből nem lehet kimutatni. A babára az első három hónapban és szüléskor jelenthet veszélyt az aktív vírus.


Trixie2014-04-10 17:21:41
Tisztelt Doktor Ur! 27 eves vagyok, harom vetelesem volt az elmult ket evben.Az elso kettonel elkezdett fejlodni az emrio 9 es 7 hetesen vesztettem oket el, a harmadiknal csak a petezsak volt. az elso vetelesenel tablettat kaptam az orvosoktol, a masikaknal a termeszetes utoni vetelest valasztottam,eleg sokara tortent meg, az utolso marciusban tortent, de az orvosok mar megallapitottak februarban hogy fantom terhesseg..ha minden igaz igy hivjak. Az elso kerdesem, lehet e bajom h sokaig nem urultem ki? Mitol lehet zsinorban harom vetelesem, mert itt angliaban sokat nem mondanak erre a kerdesre. Tudom ez eleg buta kerdes, mer vizsgalatok kellenek hozza, de azon mar tul vagyok, es nem talaltak semmit. A vetelesem utan most volt meg az elso menstruaciom, ket hetig tartott, ez normalis? Valamint ket napja valami atlatszo szinu folyasom van, kicsit nyulos, nincs szaga, nem viszket, nem eg semmi...alig elek szexualis eletet a partneremmel a veteles ota, de megis lehet hogy elkaptam valamit? Valaszat elore is nagyon koszonom, szep napot
Az orvos válasza:
A vetélés utáni első menzesz jelentősen eltérhet a megszokottól. A folyás miatt ajánlatos vizsgálatra bejelentkeznie.


Melicher Nikolett2014-04-10 16:13:21
Doktor úr! Olyan problémával fordulok önhöz hogy 7 hetes terhes vagyok és tegnap elkezdett jönni belőlem valami barnás folyás,elmentem az orvosomhoz megvizsgált ultrahangot is csinált a kicsivel rendben volt minden,de a petezsák mellett látott valami foltot nem nevezte meg csak annyit mondott hogy ez okozza a barnázást,szedek Duphastont meg Ascorutint mellette vitaminokat is de ma délelőtt vérzésem volt enyhén szintén nyúlós jellegű,de azóta semmi. Szeretném a véleményét kérni mi okozhatja ezeket a tüneteket. Köszönöm megtisztelő válaszát Nikolett
Az orvos válasza:
Valószínűleg bevérzést látott. Kövesse kezelőorvosa utasításait.


Csapai Gàborné Szilvà2014-04-09 14:29:42
Üdvözlöm doktor úr! Férjemmel màr egy éve próbàlkozunk mindennemű védekezés nélkül de sajnos nem sikerül ugye màr írtam önnek hogy volt közben egy vetélésem is 2013.14.19.-én Én itt Dunaújvàrosban nem szeretném magam kivizsgàltatni mert nem éppen foglalkoznak itt az emberekkel sőt inkàbb csak kísérleteznek rajtunk. Öntől szeretnék segítséget és egy időpontot kérni vizsgàlatra. Vàlaszàt előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Vizsgálat kérésére a honlapon megadott számon van lehetőség: 30-948-5230.


ani2014-04-08 20:37:49
Tisztelt doktorur!3 hete volt egy spontán vetélésem tegnap együtvoltam a páromal és nemvédekesztünk teherbe eshetek elöre kösszönöm!ani
Az orvos válasza:
A válasz rövid: Igen.


Andrea2014-04-08 13:51:06
Tisztelt Doktor Úr! 5 napja enyhe fájdalmat észleltem a hüvelyem környékén, és észrevettem egy kb. 5 Ft-os méretű, kemény dudort közvetlenül (!) a hüvelyem bejáratánál. Kívülről nem látszik, csak a bőr feszítésével, és szerintem eléggé mélyen van.A dudor pénteken és szombat délelőtt járás és ülés közben picit fájdalmas volt, gyenge feszítő érzést tapasztaltam. A dudor vasárnapra egy picit mintha nőtt volna, de nem fájt, majd tegnap reggel óta enyhe nyomás hatására egy pár csepp vér, majd utána leginkább rózsaszínes, áttetsző, vizes folyadék ürül belőle, de nagyon gyengén. Mintha a csomó egy nagyon picit kisebb lenne. Lázam nincs. Hívtam a nőgyógyászomat még pénteken, de sajnos csak holnap estére kaptam időpontot, viszont már eléggé meg vagyok rémülve. Mit gondol, mi lehet a baj? Tudok otthon valamit tenni, hogy holnapig ne legyen semmilyen rosszabbodás? Fényképeken, illusztrációkon megnéztem a Bartholin mirigy cisztát, nekem sem méretileg nem akkora a dudor, nem is igazán emelkedik ki, és közvetlenül a hüvely bejáratánál van, alul, nem a nagyajkakon. Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel, Andrea
Az orvos válasza:
Vélemény nyilvánításhoz feltétlenül szükséges nőgyógyászati vizsgálat.


Horváth Beatrix2014-04-08 10:35:05
Tisztelt Doktor Úr! 33 éves nő vagyok. 5 hónapja nem szedek fogamzásgátlót. Idén januárban voltam az éve nőgyógyászati vizsgálaton ahol mindent rendben találtak.2 hete viszont először pattanás szerű, majd elsebesedett bőrkiütéseim jelentkeztek, az államon, a nyakamon, és a hátamon. Ön mit javasol mivel kezeljem? Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Nőgyógyászati ok hiányában javaslom forduljon bőrgyógyászhoz.


Betti2014-04-05 12:53:33
Tisztelt Doktor úr ! Párommal megszakítással védekezünk ! Feb.18.-án volt meg utoljára , azóta csak fájdogál a hasam alja bal oldalt lent és jobb oldalt is ! A derekam is fájdogál. Folyásom is van, de nem viszketek.Tesztet még nem csináltam. Ön szerint mi a teendő !? Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Csináljon terhességi tesztet és jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Szabó Alexandra2014-04-02 15:56:37
Tisztelt Doktor Úr! Márc. 26.-án kezdett görcsölni a hasam, amolyan menzes előtti görcsök. Csináltam terhességi tesztet 30.-án, pozítív lett. Egyébként esténként nagyon görcsölök, meg minden másnap felpuffadok, és duzzadt mindkét petefészkem. Mikor kell elmenni nőgyógyászhoz először, hányadik héten? Lehet biciklizni terhesség alatt? Visszatérő hüvelygombát van. Terhesség alatt milyen hüvelykúpot ajánl ami nem árt a babának? Köszönettel: Szabó Alexandra
Az orvos válasza:
A kimaradó menzesz ideje után legalább 8-10 nappal érdemes vizsgálatra jelentkezni. Biciklizni óvatosan lehet. Látatlanba hüvelykúpot nem ajánlhatok.


Reka2014-03-31 21:16:11
Jo napot kivanok, egy kerdessel fordulnek onhoz, bar tudataban vagyok, h konzultacio nelkul eleg nehez valaszolni a problemamra! 32 eves, egy gyerekes ( 2 eves lanyom van, csaszarral szultem), szules uran egeszen mostanaig ujra rendszeresen beallt, 28 napos, a menstruaciom, ebben a honapban 18 napra jott meg a menszeszem, aztan most ujra 18 napra, az elso alkalommal a stresszre fogtam, ugyanis, ket ev utan ujra elkezdtem dolgozni, raadasul uj helyen, de most, h masodszorra, is ugyanugy tortent, kezdtem aggodni, a lehetseges okokat szeretnem ontol megtudni. Nagyon szepen koszonom elore is. Tisztelettel Reka
Az orvos válasza:
Vizsgálatok nélkül találgatni felelőtlenség. Legvalószínűbb ok hormonzavar, de ennek eredete legtöbbször nem deríthető ki.


Szilvia2014-03-31 18:23:14
Tisztelt Doktor Úr! Fogamzásgátlókkal kapcsolatos problémám már a kezdetektől tart. 2007-ben kezdtem el szedni Lindynette 20 nevűt, mivel folyamatosan pecsételő vérzést tapasztaltam, az akkori orvosom a Lindynette 30-ra váltott. Ezt ugyan évekig szedtem is, de mindvégig előfordult, hogy ha a szokásos bevételi időpont után akár csak fél órával vettem be (egyszer, maximum kétszer), máris jelentkezett a pecsételő vérzés. A ciklusomat ugyan beállította, az működött, én mégis úgy döntöttem, abbahagyom a szedést. Három nőgyógyásznál jártam a problémámmal, kérdeztem, van-e valamilyen vizsgálat, ami megállapíthatná, hogy milyen fogamzásgátló lenne számomra a legmegfelelőbb, avagy egyáltalán van-e értelme ilyet szednem, vagy mindegyikre így fog reagálni a szervezetem. Válaszként csak annyit kaptam, hogy próbáljak ki másfélét. Egy év szünet után felkerestem egy újabb orvost, aki a Jangee nevű gyógyszert, abból is a 3 mg/ 0,03 mg-osat írta fel. Ő is csak annyit mondott, hogy próbálkozzak. Ennek már 10 és fél hónapja. Most olyasmi történt, ami eddig még sosem: a 4. doboz első levelén egy szem gyógyszert három és fél órával később vettem be, mert sajnos nem volt nálam. Két napra rá, öt nappal a levél vége előtt megindult a megvonásos vérzés, mintha a botlás óta egyetlen szemet sem szedtem volna be. Tanácsra folytattam a szedést a következő levéllel, tehát nem tartottam meg a 7 napos szünetet, ám most ismét megindult a vérzés, pedig egyetlen szemet sem hagytam ki és mindet percre pontosan vettem be. Most még 6 nap lett volna a levél végéig. Szeretnék már a végére járni, hogy szedhetek-e fogamzásgátlót, vagy nem, és van-e olyan, amitől nem vérzek össze-vissza. Jelenleg fölöslegesnek tartom, hogy beszedjem, ha emellett is vérzek. Remélem, Ön hajlandó és tud rajtam segíteni. Válaszát előre is nagyon köszönöm: Szilvia
Az orvos válasza:
Nincs olyan vizsgálat, amely megállapítaná, hogy melyik gyógyszerre reagál a szervezete a legjobban. Ha kihagyta az egy hetes szünetet, akkor esélye volt arra, hogy a vérzés a tabletták szedése ellenére jelentkezik.


SP Anita2014-03-31 17:33:28
Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg 16 hetes kismama vagyok, ma kaptam kézhez az hüvelyváladék eredményemet (13 hetesen vették le), amelynek eredménye Streptoccocus agalactiae (csíraszám: minden béta laktám antibiotikumra érzékeny) Arról szeretnék érdeklődni, hogy ez mit jelent, milyen kezelést igényel? Előző terhességemnél jók voltak a hüvelyváladék eredményeim, ezért is nem tudom ez most mikor, hogy alakult ki. Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: SP Anita
Az orvos válasza:
Jelenleg semmi teendő nincs, teljesen kiirtani nem lehet. A szülésnél lehet szükség kezelésre.


Erzsébet2014-03-30 22:02:04
Kedves Doktor Úr! 34 éves kétgyermekes anyuka vagyok. Sajnos némi szorongással, ami alvásproblémában nyilvánul meg. Sanval nevű altatót szedek 5mg-osat. A kérdésem, hogy ha gyermeket szeretnénk még vállalni, lehet-e emellett a gyógyszer mellett. Sajnos úgy érzem elhagyni nem tudom. Esetleg van olyan, amit lehetne szedni (a recept nélküliektől sajnos nem tudok elaludni). Vagy nyugtatót kellene felíratnom? Melyik árthat kevésbé? Köszönöm a segítségét!
Az orvos válasza:
Terhesség alatt altató és nyugtató főleg az első hetekben-hónapokban nem ajánlott.


krisztina2014-03-30 19:30:59
Tisztelt dr ur. 4 eve volt konizaciom p4 miatt. Azota fel evente jarok ellenorzesre nem volt gond. Most van partnerem es voltam ellenorzesen p2 gardenella. Gyulladas. Szetszortan koilocytak. Ez most hpv? Ebbol megint baj lehet? Mit javasol? Koszonettel tisztelettel. 22
Az orvos válasza:
A koilocytosis utalhat HPV-re. A sűrűn végzett citológiákon kívül jelenleg nincs más teendő.


Lilla2014-03-30 13:48:19
Tisztelt Dr. Úr, a tegnapi nap fordult elő első alkalommal, hogy a fogamzásgátló tabletta után 4 órára hánytam (utazás miatt). Már a 14. levélnél tartok, a Logest tablettákat szedem, este 8 órakor szoktam bevenni a gyógyszert és a hányás 12 órakor történt (2-3 öklendezés erejével, amennyire kiürülhet a gyomrom, aznap 4 körül ebédeltem és 9 körül vacsoráztam). Aggódom, hogy mennyire szívódhatott fel ennyi idő alatt a gyógyszer, és hogy mennyire befolyásolják a történtek a gyógyszer hatékonyságát? Mit tehetek? Köszönöm a választ!
Az orvos válasza:
Csökkenhet a hatékonyság, ezért kiegészítő védekezést ajánlanék.


Kata2014-03-29 08:20:34
Üdvözlöm!! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy Depo medrol injekciót kaptam már kétszer és heti egy alkalommal még fogok, közben szedek gestomix 20 fogamzásgátlót,kell e kiegészítő védekezést alkalmaznom míg az injekciót kapom? köszönöm előre is válaszát,szép napot:)
Az orvos válasza:
A két gyógyszer elvileg nem zavarja egymást.


Noémi2014-03-28 16:38:37
Jó napot Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz ,hogy nekem 14-én volt meg a menstruációm a barátommal nem védekezünk hiszen 6 éve vagyunk együtt és tervezgetünk.A következő mensimet 12 re várom de már 3 napja fájnak a melleim és erek is látszódnak.Létezne hogy mensim után pont peteéréskor jól időzítettünk mert mensim előtt szokott fájni a mellem de nem ennyire és nem 2 héttel a mensi előtt.A hasam is szúrkált 4 napon keresztül de moşt enyhült.Tesztet feltétlen csak akkor vegyek ha egy napja késík?Előbb nem lehet?Nincs HCG termelődés még? Köszönöm válaszát.
Az orvos válasza:
A várható menzesznél korábban tesztet csinálni nincs értelme.


Julcsi2014-03-28 07:27:20
Kedves doktor úr! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy 2014.februàr 26.-àn jött meg utoljàra a menstruàcióm szeretnénk kisbabàt a pàrommal. 2013.04.14.-én volt egy vetélésem a sok stressz miatt azóta elköltöztem otthonról kiküszöböltem ezt a problémàt. Ebben a hónapban még nem jött meg lehetséges hogy àllapotos vagyok?
Az orvos válasza:
Természetesen lehetséges, bár még egy kicsit korán van. Javaslom, hogy pár nap múlva csináljon terhességi tesztet és jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Nikolett2014-03-28 05:58:19
Tisztelt Doktor úr! Én olyan problémával fordulnék önhöz,hogy már többször előforduló zsírcsomóim jelentkeznek és mindig azt mondják semmi,de újra és újra keletkezik mindig különböző helyeken.Most már olyan szintre értem,hogy már el kezdett fájni,jelen pillanatban a hónaljban keletkezett először aztán már a mellemben is lett,és ráadásul most a menstruációm is késésben van.Terhes nem vagyok ez biztos,de Háziorvoshoz hiába fordulok ő csak gyógyszert írna amitől nem lesz jobb.Mit javasolna? Mit kéne tennem,hogy jobb legyen? Válaszát mihamarabb várom! Üdvözlettel: Nikolett
Az orvos válasza:
Zsírcsomók miatt a mérettől függően bőrgyógyászhoz, vagy sebészhez forduljon.


Heni2014-03-27 13:32:46
Tisztelt Dr. Úr Én olyan kérdéssel fordulnék Önhöz hogy most március 18-án volt meg a mensesem, kedden együtt voltam a párommal de nem védekeztünk csak a megszakításos módszert alkalmaztuk bizonytalan volt a párom hogy időben vett-e ki vagy egy picivel később. Még nem volt peteérésem utánna néztem és majd 30-tól lesznek a termékeny napjaim. Teherbe tudok így még esni hogy nem volt peteérésem? Előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
A peteérést sajnos nem lehet egyértelműen behatárolni, tehát a teherbeesés sem zárható ki.


Edina2014-03-27 12:28:55
tisztelt dr Úr! Olyan problémával fordulok önhöz,hogy 2014.01.22-én volt az utolsó menszeszem.februárban a vérzésem elmaradása után teszteltem,többel is és halvány pozitív lett.rá pár napra enyhén elkezdtem vérezni egy kicsit de nem volt darabos.elmentem az orvosomhoz uh-on még nem látott semmit.azt mondta,hogy ez lehet egy korai terhesség ami fenyegető vetélésben van és,hogy egy hét múlva teszteljek és ha pozitív menjek vissza.elkeztem egy picit barnázni ami el is múlt.teszteltem csütörtőkön erőteljes pozitiv lett.szombaton elkeztem újra vérezni.elmentem az ügyeletre ahol azt mondta az orvos,hogy szerinte menszeszem van.(ez 1.5 napig tartott)rá két napra negatív lett a teszt.ez kb.2 hete lehetett de a tüneteim nem múlnak.(nagyon fáj a derekam,állandóan fáj a fejem alul a hasam érzékeny,mellem feszül,érzékeny)rendes vérzésem még nem volt.a kérdésem az lenne,hogy ez vetélés lehetett?vagy méhenkívüli lehet?megmaradhatott a terhességem a negatív teszt ellenére is?a tüneteim miért nem múlnak el? szíves válaszát előre is nagyon köszönöm!üdvözlettel:Edina
Az orvos válasza:
A felsoroltak egyikét sem lehet a leírtak alapján kizárni, javaslom, hogy jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Szalmás Anna2014-03-27 11:22:05
Tisztelt Doktor Úr! Azért fordulok Önhöz, mert Pécsen azt mondták, nem vizsgálnak meg időpont nélkül, csak ha éppen szülök vagy haldoklom, két hét múlva jöhetek vissza időponttal. A hétvége során, együttlét után a szeméremajkaim megduzzadtak és nagyon érzékenyek. Más tünetem nincsen, a partnerem hat éve állandó. Viszont nagyon kellemetlen, aludni sem tudok tőle, semmi nem érthet hozzá. Próbáltam borogatni, és kamillás ülőfürdőt venni. Tudna ajánlani valami kezelést, vény nélkül kapható gyógyszert rá? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Jól csinálta, a kamillás ülőfürdő enyhítheti a tüneteket. Ha nem szeretne 2 hetet várni kérjen sürgősségi ellátást.


Molnár Mária2014-03-27 05:53:40
Tisztelt Doktor Úr/Nő. Olyan kérdéssel fordulok Önhöz,hogy 2013. novemberében szültem császármetszéssel.Iker terhes voltam az egyik gyermekem 28hetes korában elhalt sajnos,de még akkor bent tartották őket így 35 hétre született a fiam.Azt mondták semmi baj nem lesz mert külön burokban voltak.Minden rendben is volt kisfiam egészséges volt,szépen fejlődött,4 hónapos korára behozta a lemaradását.Aztán egyik reggel arra ébredtem,hogy a kisfiam nem lélegzik.Nem tudták megmenteni az életét a mentősök sem.Megvolt a boncolás csecsemő mirigy tályogja volt,szív mellhártya gyulladása.Semmi előjele nem volt.Borzasztó amit érzek,de 26 éves vagyok és nagyon szeretnék gyermeket.A nőgyógyászom azt mondta várjak 5évet,minden képpen várni szeretnék de nem ilyen sok időt.Nekem a hasam még időnként fájdogál,de menstruálok rendesen velem minden rendben.Nem is nagyon bízom meg a doktoromban mert sokáig azt sem vette észre,hogy a babám elhalt a pocakomban pedig hetente mentem vizsgálatra.Az lenne a kérdésem,hogy ilyen előzmények után lehet még egészséges gyermekem.Szükséges elmennünk a párommal genetikushoz?Mennyi időt érdemes várnunk? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.
Az orvos válasza:
Nagyon sajnálom a történteket, borzalmas lehet elviselni. Az 5 éves várakozást én is soknak tartom, 1-2 év a császármetszés miatt lehet szükséges. A leírtak alapján nem tűnik valószínűnek genetikai rendellenesség, de egy ilyen vizsgálatból baj nem származhat.


orsolya2014-03-26 18:52:43
Kedves Dr. Úr! Párommal mostanában gyakran éltünk nemi életet védekezés nélkül főként az ovulációs ídőszakban körülbelül 5 napja fáj az alhasam olyan bökő érzést éreztem szinte aludni se tudtam. Reggelente rámjön néha a hányinger de hányni nem hánytam. Csináltam egy tesztet 2 napja negatív volt. Kérdésem az lenne hogy a teszt ellenére vajon terhes vagyok e vagy esetleg tévedett a teszt?
Az orvos válasza:
A teszt nem tévedhetetlen, de olyanra is van példa, hogy valaki előbb megérzi a terhességet, mint a teszt.


Beatrix2014-03-26 17:57:42
Januárban volt utoljára meg a havim. Azóta voltam UH-n, üres petezsák, ami 13 mm. Hazaküldött az orvos, mondta menjek vissza 2 hét múlva. Csakhogy szinte folyamatosan görcsölök, szúrkál a hasam, a fájdalom a derekamba és a combomba is lesugárzik néha. Volt már pár csepp vérzés, de eddig 2-3 alkalommal. Időpontom pedig jövőhónap közepére van nőgyógyászatra. A kérdésem az lenne, hogy van-e okom aggódni, és ön ilyen esetben mit javasol, mire utalnak a tünetek???
Az orvos válasza:
Lehet várni, a vetélés beindulhat magától.


evi2014-03-26 10:57:58
Tisztelt Doktor Úr!17 napja szültem,hüvelyi úton.a mhszájon volt 2 felszívódó varratom,hámsérülés miatt.4-5 napja elkezdett menni a hasam.normál székletet nem tudok üríteni csak nyálkás hasmenésem,erős görcsel,hasfájással.és hányingerrel.nem tudom az okát.semii olyat nem étkezem.szoptatni sajnos nem szoptatok.válaszát előre is köszönöm.!
Az orvos válasza:
Valószínűleg a hasmenésnek nincs köze a szüléshez.


Fruzsina2014-03-25 21:16:58
Tisztelt Doktor Úr! Elősszőr kezdtem sze4dni a Jangee 0,02 gyógyszet a menzeszem első napján ami szerda volt. A baj, hogy a sort rosszul folytattam és így vasárnap után ismét vasárnapot vettem be, a másik baj, hogy ezt csak most a keddi bevétele után vettem észre, így kedden ma a szombatit is bevettem. Mit tegyek? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Ebben a fogamzásgátlóban az összes tabletta egyforma, mindegy, hogy milyen sorrendben szedi be.


Kata2014-03-25 19:30:24
Üdvözlöm! Fogamzásgátló tablettát szedek (Symicia). Az utolsó menstruációm március 14-én jött meg. El lehet valahogy tolni a szedését úgy, hogy április 25-én kezdődjön? Vagy esetleg létezik valami mód ennek kivitelezésére? Esetleg lehetséges, hogy a mostani levél végén elkezdem a következő levelet, és annak szedését két hét után abbahagyom? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Pár nappal eltolni a menzeszt, ha ennél többet szeretne, akkor azt kockáztatja, hogy rendellenes vérzés jelentkezik.


Lia2014-03-22 18:54:18
Tisztelt Doktor úr! 1 éve próbálkoztunk a férjemmel,hogy kisbabánk legyen.. Nemjött össze így elmentem nőgyógyászhoz.Megállapította,hogy nincs peteérésem. Felírt egy Clostylbelgyt nevű gyógyszert amit 5x2 kellett szednem... Késett a menstruációm..így csináltam egy tesztet igaz túl korán,de kijött a második csík halványan...Meglátogattam a nőgyógyászom megint..Megvizsgált UH-n. Látott ott valamit,azt mondta ,hogy ezt most ne,tudja mivan ott vagy a kisbaba vagy pedig a menstruációm... Aztan olyan injekciót szúrt be amitől meg kell jönnie a menstruációmnak..2 héten belül.de hogyha állapotos vagyok nemfog megjönni a menstruációm.. Eddig 1 hét telt el és nagyon halvány barna folyásom van 2 napja...ez nem baj ?? Vagyis ha terhes vagyok akkor ez nem a vetélés jele ? Vagy a menstruációm fog megjönni ??
Az orvos válasza:
Lehet, hogy a menzesz jelentkezik, de terhesség is elképzelhető. Kontroll vizsgálatra van szükség.


Évi2014-03-22 15:50:27
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,mert nem értem az okát,h mostanában (kb 4 alkalommal)a ciklusom furcsán működik.Az első menstruációm kb 8-9 napos majd elmúlik és kb 4-5 nap múlva újra megjön,majd 30-37 napig nem jelentkezik, ekkor minden normális.Szóval lett egy rövid és egy hosszú ciklusom.Nem találok rá választ sehol.Ön szerint miért van ez? Régebben barnás váladékom volt ,írtak fel nekem rá Remens cseppeket,az jót tett, most elkezdtem újra szedni.Ön szerint segít,h normálisan működjön a ciklusom? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Lehet teljesen egyszerű működési egyenetlenség, de egyéb dolgokat vizsgálatok nélkül nem lehet kizárni.


Naomi2014-03-22 13:37:08
Kedves Doktor Ur,7hetes terhes vagyok es 3ik napja faj a derekam also resze.Mindjart megjon erzesem is van.On szerint ebben az idoben ez normalis?Koszonom a valaszat.
Az orvos válasza:
Lehet normális, de lehet vetélési tünet, ezért javasolom, hogy jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


csilla 2014-03-22 11:41:49
kedves doktor ur!!!! Én azzal a kérdésel fordulok magàhoz,nekem februàr elején mult el a havim,utàna egy hétel késöbb megint valami olyasmi!!! Ebben a honapban 2-hetet késet mi a baràtomal februàr végén nem védekeztünk lehetek terhes???
Az orvos válasza:
Nem zárható ki ezek alapján a terhesség, csináljon terhességi tesztet és jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Dóra2014-03-19 19:29:29
Jónapot! Ma 3. hete hogy abortuszom volt. A kórházban 4 hetet mondtak nemi élet nélkül, még nem voltam kontroll vizsgálaton,eddig nem is történt semmi de már a párom sem és én sem bírjuk egymás nélkül. Az lenne a kérdésem hogy ha megtörténik a dolog azt az orvos látja a kontroll vizsgálaton hogy én éltem szexuális életet?
Az orvos válasza:
A szexuális életnek nem marad nyoma, de a fertőzés kockázata ilyenkor nagyobb.


Ana2014-03-19 13:27:04
Tisztelt Dr. Úr, több mint fél éve szedem a Logest fogamzásgátló tablettát, és időközönként egy-egy napot eltolódott a vérzés kezdeti napja (legelőször vasárnap jött meg, aztán hétfőn és mostanra már keddre csúszott, viszont mindig pénteken fejeződött be). Szeretném tudni, hogy miért van ez, ha gondolt jelent, esetleg utalhat valami betegségre? Vagy normális folyamat? Köszönöm a választ!
Az orvos válasza:
Magyarországon ilyen néven nincs forgalomban fogamzásgátló. Ha 1-2 napot elcsúszik a menzesze, az nem probléma.


Csilla2014-03-17 10:42:27
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy pajzsmirigy alulműködés mellett szedhetek-e Femibion 800-at? Az alulműködésre L-tiroxint szedek, 25 mg-ot reggel. Ha a Femibion nem jó, melyik magzatvédő vitamint javasolja helyette? Válaszát előre is köszönöm! Csilla
Az orvos válasza:
Femibion vagy más magzatvédő vitamin is szedhető.


Netti2014-03-16 22:42:27
Tisztelt Dr. Úr! Olyan problémával fordulnék önhöz, hogy most vagyok a menstuációs ciklusom szerint félidős. Néha volt már pecsételő vérzésem, de az max 1-2 csepp. Most viszont szó szerint csak úgy folyik belőlem. 2 óránként cserélnem kell a legerősebb menzeszhez való betétet. A normál menzeszem sem ennyire intenzív. A dokim anno azt mondta normális a köztes vérzés. A kérdésem az lenne, menjek e orvoshoz most vagy várjam meg amíg eláll a vérzés. Vagy ez teljesen normális ? (28 éves vagyok . 2013. Jan volt egy spontán vétélésem a 8. héten, szivhang nélküli terhesség. Van egy cisztám is de azt mondtak jelentéktelen ,miatta nem kell aggódom. 2013 októberben rákszűrés, minden rendben. Baba projekt folyamatban azóta is, de sikertelen ) Ön mit javasol? Köszönettel: Netti
Az orvos válasza:
Ilyen erősségű közti vérzés nem normális, jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Barbara2014-03-16 09:32:16
Tisztelt Doktor Úr! Kerdesem lenne, hogy en kaptam egy 72oras tablettat mert nem vedekeztunk! Hetfon vettem be es azota nem jott meg a menstruaciom. Ez baj? Vagy ez meg normalis, hogy nem jott meg? Par oldalon azt olvastam, hogy ha ot napon belul nem jon meg forduljak orvoshoz, itt pedig azt olvastam, hogy ket heten belul megfog jonni. Mi a teendo ilyenkor? Hisz mar hat napja bevettem a gyogyszert. Valaszat elore is koszonom! Barbara
Az orvos válasza:
A 72 órás tabletta sokféle vérzési rendellenességet okozhat. Belefér, hogy a normális menzesz idejében fog csak vérezni. Ha 2-3 héten belül nincs vérzés, gondolni kell rá, hogy mégis terhes lett.


andi2014-03-16 07:37:38
Tisztelt Doktor Úr ! Egy hete volt abortuszom és még mindíg erős hanyingerem gyomorégésem mellfeszülésem van. Hasi fájdalom vérzés görcs nincs. Biztos megszűnt a terhesség? Ha igen meddig tartanak még a tünetek? Köszönöm válaszát !
Az orvos válasza:
A tünetek 1-2 hétig még megmaradhatnak. Ha ezután is fennállnak, sürgősen keresse meg a műtét végzőjét.


Enikô2014-03-15 10:14:57
Tisztelt Doktor Úr! 1 éve szedem a rezia nevû fogamzásgátló gyógyszert. Körülbelül 1 hónapja szedek Bisoprolol Sandoz 5 mg pulzuscsökkentô gyógyszert. Ez nem folyásolja be a fogamzásgátló hatását? Illetve még az lenne a kérdésem, hogy minden hónapban egy szombati napon szokott megjönni a délelôtt folyamán, pont ma kellene és idáig még nem jelentkezett. A fogamzásgátló szedése mellett megszakításos módszert is alkalmazunk. Így kicsi az esély, hogy terhes lennék? Válaszát elôre is köszönöm. Tisztelettel: Enikô
Az orvos válasza:
A pulzuscsökkentő nem befolyásolja a fogamzásgátló hatékonyságát. A menzesz megjövetele akár 1-2 napot is változhat.


Kovács Gizella2014-03-14 12:52:50
Tisztelt doktor úr! Kérdésem a következő lenne: Terhességmegszakítás utáni 4. hétben vagyok, időre megjött a menzeszem. Hüvelygyűrű használata miatt kérdezem, hogy feltehetem e most, vagy várjam meg mindenképpen a következő menstruációt? Köszönettel: Gizella
Az orvos válasza:
A fogamzásgátló már az első menzesznél is elkezdhető.


Petróczi Alexandra2014-03-07 15:39:11
Tisztelt Doktor Úr!24 éves vagyok és van 2 éves kis fiam szeretnénk meg egy kis babát mar több mind 6honapja nem védekezünk és meg mindig semmi volt úgy , hogy febr.ban nem volt meg most márciusban meg jött rendesen veresztem 2 napig 3 nap mar alig..de vannak rosszul lettek .szedulok ...annak elenére lehetek terhe,hogy meg van a verzesem vagy nem ? a fiammal 3 hónap alat sikerült teherbe esnem és most meg nem . lehet ,hogy van valami bajom ? köszönöm Petróczi Alexandra
Az orvos válasza:
Előfordul néha, hogy már meglévő terhesség mellett is jelentkezik menzesz szerű vérzés. Egyébként 6 hónap nem annyira hosszú idő, hogy kétségbe essen.


Petra2014-03-05 12:48:37
Kedves Doktor Úr! 24 éves vagyok 8 éve szedtem lindynette20 fogamzásgátlót, de nagyon görcsölt a hasam, ezért váltottam a zoelyre. Most hagytam abba az első levelet, de nem jött meg, pedig szombaton vagy vasárnap kellett volna, de már szerda van. Viszont tegnap elkezdtem az új levelet, úgyhogy emiatt meg sem fog jönni megint. Az orvos egyébként azt mondta, h szünet nélkül kezdjem el a lindynette20 után szedni a Zoelyt szóval emiatt akkor már 2 mensesem maradt ki. Lehet ettől valami bajom? Egyébként görcsöl kicsit a hasam /közel sem annyira mint szokott mikor megvan/ , de semmi vérzés. Kb. 2 hete volt együttlét utoljára, a teszt negatív lett. Lehetek mégis terhes? Mit javasol?
Az orvos válasza:
Zoely mellett előfordul, hogy egyáltalán nincs vérzés, de terhességet mindenképpen ki kell zárni.


Andrea2014-03-04 15:35:41
Kedves Dr. Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz hogy a gyógyszer abbahagyása után a menstruáció késhet e? Valamint jelentkezhet-e sárga színű erős folyás?
Az orvos válasza:
Mind a menzesz késése, mind a sárgás folyás miatt vizsgálat szükséges.


T: Gabriella2014-03-03 13:23:06
Jó napot! Egy 19 éves 19 hetes kismama vagyok! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy tegnap voltam a 19.héten a kötelező ultrahang vizsgálaton. Ahol a papíromra ezt írták.:BPD:45mm AC:137mm FL:26mm HC:161mm Súlybecslés:291g. A számítottnak vélt terhességi kor 19 hét 2 nap. Hum:21mm PT:2,8mm NB: 4,5mm A koponya szerkezete szabályos. Norm. Intracraniális struktúra. Gerinc ép. Hasfal zárt 4 üregű szív. A szívüregek alakja helyzete mérete szabályos. A kamrai sövény zárt FO és DA nyitott. Az AO és a PA eredése lefutása és áramlása szabályos. Ritmusos szívműködés. Kompenzált keringés. Bal kamrában 2,4*1,4*2,2 mm-es és 2,5*2*2 mm EF átmérűlő tágulat található. Húgyhólyag ábr. Csövescsontok hiánytalanok. A kisujj középső ujjperce ábr. Clinodactyliára utaló jel nem látható. Köldökzsinór normális erezettségű. Genetikai tanácsadás javasolt. A down szindrómás vizsgálat is negatív lett: Számított kockázat: 1:8997 Korfüggő kockázat: 1:1101 Az AFP eredményem is normális 1,01. Megtudná nekem esetleg mondani, hogy ez mitől van megfog-e szűnni esetleg ilyen következményei lehetnek? Köszönöm.
Az orvos válasza:
Semmiképpen nem bírálhatom felül a vizsgálatot végző kolléga véleményét. Ha genetikai vizsgálatot javasol egy elváltozás miatt, akkor célszerű elfogadni a tanácsát.


F VIVI2014-03-03 11:34:55
Kedves Doktor Úr Januárban 3 napot volt meg a menstruációm egyik nap barnás folyadék 2 nap minimális vér 3 nap barnás folyadék és el múlt ,Februárban nem jött meg a menstruációm , csináltam 2 tesztet mind a 2 negatív eredményt mutatott párnapja alhasi fájdalmaim vannak . kérem doktor úr válaszát nagyon sürgösen kérem ..
Az orvos válasza:
Tanácsolom, hogy minél előbb jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Jelinek Rèka2014-03-02 12:53:16
Tisztelt doktor úr, a következö problémával kapcsolatban szeretném kikérni a véleményét: fél éve szültem, a terhesség és a szülés is teljesen problémamentesen zajlott. Szülés után 6 héttel, mikor kontrollra mentem, az orvosom mindent rendben talált és fölírta az azalia-t, mint fogamzásgátlòt. Attòl folyamatosan pecsételö vérzésem volt, így amint elapadt a tejem, visszatértem a lindinette 20-hoz. A második levelet szedem es nagyjábòl folyamatosan vérzek. Van, amikor élénkpiros a közti vérzés, ráadásul elég erös, olykor darabos, mintha nyálkahártya lenne benne. A lindinette 20at szedtem terhesseg elött is, akkor nem volt rá panasz. Van esetleg ötlete, mi lehet a megoldás? Esetleg egy magasabb hormontartqlmu szer megoldaná a problémát? Köszönettel, Jelinek Réka
Az orvos válasza:
Valószínűleg más gyógyszerre van szüksége. Egyéb problémák kizárása céljából tanácsolom, hogy jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Kovácsné L. Henrietta2014-03-02 10:03:30
Tisztelt Doktor úr! Együtt voltunk a férjemmel és elszakadt az óvszer. Elmentünk a nőgyógyászhoz írt fel egy 72 órás tablettát. El olvastam a betegtájékoztatót az volt benne, hogy két héten belüll meg kell jönnie a menstruációnak. Ezzel nincs is baj 2 hétre a tabletta bevétele után megjött.Általában a menstruációm 5 napig szokott tartani de most a tabletta után már a 11 napja van meg. Ez probléma lehet? Menjek el egy nőgyógyászhoz? Köszönöm válaszát: Henrietta
Az orvos válasza:
A tabletta okozhat ilyet, de ha nem múlik, akkor jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Tímea2014-02-28 11:56:37
Tisztelt Doktor Úr! Várandóságom 25.hetében vagyok és sajnos dohányzom.Igaz mióta megtudtam, hogy állapotos vagyok jóval kevesebbet szívok mint azelőtt. Szeretném megkérdezni, hogy amellett, hogy rendszeressen "Gravida" terhesvitamint szedek és sok gyümölcsöt és sajnos édességet is fogyasztok, mind e mellett napi 4-5 szál cigaretta árt a babámnak? Válaszát előre is köszönöm! További szép napot! Tímea
Az orvos válasza:
A dohányzás a lepény "öregedését" okozhatja, emiatt a magzat fejlődése elmaradhat a normálistól. Ha tudja hagyja abba, ha nem akkor szívjon minél kevesebbet és beszéljen kezelőorvosával.


Adrienn2014-02-27 13:39:45
Szép napot! Dienille tablettát szedek,sajnos hétfőn este elfelejtettem bevenni,ilyen nem fordult elő velem még.Így kedd este vettem észre,s bevettem az aznapit s az elmaradtat,azóta folyamatosan szedem.Párommal együtt voltunk.Ez a harmadik héten történt,mestruációmat jövő hétfőre-keddre várom.Szeretném kérdezni ilyenkor mi a teendő?A következő levél szedése a 7 napos szünet meg nem tartásával?Mekkora az esélye,hogy teherbe essek?3,5 éve szedek gyógyszert. Köszönöm szépen::Adrienn
Az orvos válasza:
Szedje ugyanúgy, mint ha nem történt volna semmi, de kiegészítő védekezésről gondoskodni kell ebben a ciklusban.


Dia2014-02-27 10:21:16
Kedves doktor úr! Januárba 13-n jött meg normálisan megvolt , azóta alhasi szúrós görcsök jelentkeznek és körülbelül 2 napja a mellbimbóm is érzékenyek de a terhességi teszt pedig negatív. Lehetek e terhes? Kérem minél hamarabb válaszoljon előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A teszt sem tévedhetetlen. Ismételje meg a terhességi tesztet és jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Maja2014-02-26 20:04:20
Tisztelt Doktor úr! A barátommal körülbelül egy éve vagyok együtt. 18 éves vagyok, és eddig általában pontos volt a menstruációm, maximum pár napot késett. Már nemi életet élek, de mindig óvszerrel védekezünk és mielőtt ejakuál kiveszi. Eddig egyszer történt baki, a rossz felhelyezés miatt, de akkor vettem be esemény utáni tablettát.Mindig odafigyelünk, hogy ne érjen hozzám spermiumos kézzel. Eddig mindig rendszeresen megjött, most már 8. napja késik. Néha fáj a hasam, és hangulatingadozásom is volt, de más tünetet nem észleltem. Mennyire kell aggódnom? Lehetek terhes? Előre is köszönöm válaszát.
Az orvos válasza:
Teljesen biztos módszer nem létezik. Csináljon terhességi tesztet és jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Sz.né Reni2014-02-26 19:37:41
Tisztelt Doktor úr! 26 hetes terhes vagyok, eddig minden rendben volt, méretekkel, súllyal,nagyobb is a bab az átlagnál.Terhesség előtt elég komolyan dohányoztam 8 mg-os cigiből napi 1 dobozzal.Ahogy terhes lettem,próbáltam letenni,viszont a megvonás elég komoly székrekedéssel járt.A védőnőm azt javasolta,hogy napi 2-3 szálat gyengébbikből ( 4 mg-os) szívjak el,mert nem jó, ha a wc-n erőlködök.Pár napja teljesen abba hagytam, viszont most egyfolytában azon aggódom,hogy a méhlepényemmel lesz baj,hogy hamarabb elöregszik és nem bírom kihordani a babát.Ön szerint kell félnem???
Az orvos válasza:
Ahogy abbahagyta a dohányzást megtette amit lehetett. Természetesen ellenőrizni kell a magzat fejlődését.


Izabella2014-02-26 13:26:52
Üdvözlöm! A kérdésem-problémám a következők: Megszakításos együttlét. Már egy jó ideje 20-án jön meg pontosan.Ebben a hónapban menstruálás előtt 4 napig hányingerem volt és hánytam.20-án megjött,de csak 1 napos volt szokottnál eltérő,világos rózsaszínű és egy tampon elég volt,másnapra semmi.21-én teszt negatív lett,biztonság kedvéért reggeli vizeletből 22-én még egyet teszteltem szintén negatív,most néha picit barna amikor megtörlöm de ennyi. Érdemes most elmennem vizsgálatra,illetve mennyibe kerülne TB biztosítás nélkül. Előre is köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
Csináljon terhességi tesztet és jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra. Állami szakrendelőben tudtommal egy vizsgálat 8000 Ft körül van, de ez intézménytől függően eltérő lehet. Magánrendelőmben vizsgálat 9000 Ft, rákszűréssel együtt 11.500 Ft.


Csapai Gàborné Szilvà2014-02-26 11:02:34
Tisztelt Doktor Úr/Nő ! január tizenkilencedikén jött meg a menstruációm utoljára azóta nem. Szeretném megtudni hogy mi okozza ezt lehetek e terhes? Vàlaszàt előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Csináljon terhességi tesztet és jelentkezzen nőgyógyászati vizsgálatra.


P.Alexa2014-02-25 15:27:19
Tisztelt Doktor úr/nő.nekem olyan gondom lenne , hogy késik a vérzésem ..voltam dokinal de ő meg nem latot semmit 6 honapja nem vedekezünk a parommal és meg eddig nem jött össze a baba . mar 1 hete alhasi fajdalmam van es a melleim is feszülnek .csináltam terheségi tesztet de 2 is negatív lett .Utoljara januar 20. volt meg a verzesem most lennek ha terhes vagyok 5 hetes . Gyors válaszát előre is köszönöm!P. Alexa
Az orvos válasza:
Pár nap múlva ismételje meg a tesztet és jelentkezzen be vizsgálatra.


Anita2014-02-24 20:34:56
Tisztelt Doktor úr/nő Most kezdeném a fogamzásgátló szedését (Belara). Tegnap este pecsételő vérzés jelentkezett és bár 3nappal korábban mint kellett volna, de azt gondoltam ez már a menzeszem, s mivel annak első napján kell megkezdeni a tablettát, igy be is vettem az első szemet. Reggel még volt néhány csepp, azóta viszont semmi. (Épp hüvelygomba elleni tabletttát is szedtem, Chlotrimazolt.) Most mi a teendőm? Folytassam a levelet? Vagy várjak a második szemmel míg jelentkezik rendesen a vérzésem? Mikortól leszek védett így? Gyors válaszát előre is köszönöm! Anita
Az orvos válasza:
Ha elkezdte, akkor jobb, ha folytatja a gyógyszer szedését.


2014-02-24 14:09:51
Tisztelt Doktor Úr! A menstruáció elmaradásáról számítva 5 hét+6 naposan mentem először UH-ra! Az eredmény: 15 mm-es petezsák, 4mm-es szikhólyag és CRL 4mm-es embrió, szívcsőpulzálás látható. A kérdésem az lenne, hogy nem kicsik ezek a méretek a korához képest? Köszönettel:Keszem
Az orvos válasza:
A méret benne van a normál tartományban.


Anita2014-02-24 11:17:47
Tisztelt Doktor Úr! A héten elfogy a Jungee 3/0,02 mg-os fogamzásgátlóm. Az orvosom a Iamna 20 mg-os gyógyszert ajánlotta. Hogy kell szednem az új gyógyszert? A 8.napon, mintha szünetet tartanék a régi gyógyszeremnél? Köszönöm előre is a válaszát! Minden jót!
Az orvos válasza:
Az egy hetes szünet után folytassa az új gyógyszerrel a megszokott módon.


KittCati2014-02-23 17:01:19
Jó napot kívánok Doktor úr! Egy olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a menstruációm az átlagos 5-7 nap helyett csak 4 napig tartott, két napig nem volt még folyásom sem, viszont utána barna folyás jelentkezett. Amikor abba maradt a 4.napon a menstruációm, lebetegedtem, 39-40 fokos lázam volt, neo citrant és algopirynt szedtem. Köthető ehez a lebetegedéshez a menstruációm hirtelen abba maradása vagy esetleg terhes lehetek?
Az orvos válasza:
Betegség, vagy annak lappangási időszaka megzavarhatja a ciklust, de természetesen más oka is lehet, például terhesség.


Judit2014-02-23 11:25:08
Tisztelt Doktor Úr! Babát szeretnénk, de aggaszt, hogy a bőrömön világos színű nagyobb kiterjedésű foltjaim vannak, talán cafe au lait foltok.(1 a bal combomon és 1 a keresztcsont tájékán) Amennyiben ezek "tejeskávé" foltok az okozhat valamilyen problémát a babának, örökíthetek így betegséget? Ön szerint érdemes kivizsgáltatni magam? Válaszát előre is köszönöm szépen! Judit
Az orvos válasza:
Ilyen foltok előfordulhatnak örökletes betegségek esetén is. Keressen fel genetikust.


Rika2014-02-23 10:04:17
Tisztelt Doktor Úr! Gyermeket szeretnénk, de sajnos PCOS-t állapítottak meg nálam. Fél évig kellett szednem a Metformin 800 mg készítményt, de sajnos ennek (és az étrend változtatásomra) hatására sem estem teherbe. Ön szerint is a következő lépés a petevezeték átjárhatósági vizsgálat? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Túl kevés az információm, jó néhány vizsgálati eredmény szükséges ennek eldöntésére.


Hamvas Tímea2014-02-21 12:16:06
Tisztelt Doktor Úr! Problémám a következő: nőgyógyászom bakteriális vaginózist diagnosztizált nálam, melyre Dalacin hüvelykrémet kaptam. A kúra befejeztével Gyntima probiotica forte hüvelykúpot javasolt (tejsav+teafaolaj a főbb hatóanyagai). A Dalacin úgy vélem, megtette hatását, mivel hosszú idő után először végre megszűnt kóros hüvelyi folyásom, a diszkomfortérzés is elmúlt, valamint a párommal történő együttlét sem járt már fájdalommal. Azt hiszem, hibát követtem el, mikor a helyi antibiotikumos kúrát követően elkezdtem alkalmazni a fent említett Gyntima "regeneráló" kúpot. Az első felhelyezést követően szörnyű, égető érzésem volt az egész hüvelyfalon, amely azóta sem, már 3. napja nem múlik el. Továbbá hüvelyhám-darabok is távoznak hüvelyemből, és (elnézést a kifejezésért) olyan a hüvelyfalam tapintása, mintha só marta volna ki, teljesen száraz, egyáltalán nem nyákos, holott a Dalacint követően minden rendben volt. Kérdésem az, hogy a kúp okozta irritáció ellen mit tehetnék, illetve fennáll-e a lehetősége, hogy a Gyntima alkalmazásával tönkretettem a hüvelyflóra egyensúlyát, esetleg nagyobb-e a kockázata, hogy visszatér a b. vaginózis? Ön mit javasolna esetemben? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! Üdvözlettel: Tímea (29)
Az orvos válasza:
Látatlanban annyit javasolnék, hogy hagyja regenerálódni a hüvelyflórát. Ha ismét probléma jelentkezik, újabb vizsgálatot követően lehet a további kezelést megbeszélni.


Zsanett2014-02-21 12:02:47
Tisztelt Dr!Azzal a problemaval fordulok onhoz,hogy januar 24-en volt egy 8 hetes miss ab mutetemm.Ra ket hetre februar 9-en kezelo orvosom megvizsgalt mert ego erzesem volt.Kaptam ra klion d 100at.Mindent rendben talalt es csak enyhe huvely gyulladast allapitott meg.Februar 13 ota viszont allando remeges menstruacios gorcsok hanyinger Hivtam kezelo orvosomar ski azt mondta h peteeresem lehet.Valoban az lenne?Ma van a 28.nap mutet ota.A szovettan is negativ lett.Ennyire legyengitene a peteeres?Valaszat elore is koszonom.
Az orvos válasza:
Nem várható, hogy egy rövid levél alapján többet tudjak valakiről, mint az őt folyamatosan követő, vizsgálatokat végző kolléga.


Mercedes2014-02-21 10:14:53
Tisztelt doktor úr! Problémám a következö. Rendszeresen megjön amikor kell de két hónapja valami megváltozott. Eddíg 6 napíg tartótt s bő vérzéssel s nyákdarabokkal , s intenziv hasigörcsökkel. Most szine megegyezik, de elöszőr csak pecsételek, majd a gyenge s a normál közt van a mennyisége, de nyák darabokat nem vagy minimálisan tartalmaz. S már csak 3-4 napíg tart s közvetlen utánna 1-2 nap gyenge barna színű ,,folyást" tapasztalok. Ezen kívűl hányinger, fejfájás, émelygés jelenkezik. Kérdésem mi okozhatja? Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Vizsgálat nélkül nincs elegendő információ, javaslom jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Natália2014-02-21 08:14:17
Tisztelt Dr-úr! Nagyon el vagyok keseredve..Röviden 40éves vagyok van 3 nagy lányom.A mostani páromtól teherbe estem 2013-ban majd 9hetesen elvetéltem.Rendbe jöttem testileg,lelkileg is.Aztán újra próbálkoztunk de semmi eredmény a menstruációs ciklusom 22-23nap eddig nem is volt evvel sem gond,egyik hónapban viszont a várva várt elmaradt de negatív lett a teszt ...majd nőgyógyász ,vérvizsgálat,majd gyógyszerrel meghozták közel 50nap telt el.Január 25-án volt menstruációm de nem jött még meg,vettem tesztet de negatív lett sajnos megint.Félek hogy ennek valami más oka van hiszen soha nem volt ilyen gondom.Kérem ha mód van rá segitsen,előre is köszönöm! Üdv:Natália
Az orvos válasza:
Sajnos csak idézni tudom az előző válaszomat: Nem várható, hogy egy rövid levél alapján többet tudjak valakiről, mint az őt folyamatosan követő, vizsgálatokat végző kolléga.


Zsuzsanna2014-02-21 00:29:39
Kedves Doktor Úr! A problémám tavalyelőtt novemberben kezdődőtt, azelőtt sosem voltak menstruációs gondjaim, Akkor elhúzódó vérzésem volt 3 hónapon át kissebb nagyobb mennyiségben. Eleinte azt mondták cisztám van aztán nem látták hogy lenne, de mégis véreztem , végül márciusban volt egy küretem, a szövettan eredménye, rosszul felépüéő nyálkahártya. Majd félév múlva kimaradt a menszeszem, nem voltam terhes, vastag volt a nyálkahártya, de nem vált le 40 nap után rendeződőtt.Ekkor végeztek hormon vizsgalatot, minimális eltérések voltak, de semmi amiért aggodni kéne. Túlsúlyos vagyok, azt mondtak ha lefogyok megoldodik a dolog. Azóta igyekszem , de nem megy olyan könnyen. Most újra ugyanez a helyzet, már 2 hete késik, terhes nem vagyok a tesztek alapján. Nem tudom mi tévő legyek, hova menjek, olyan jó lenne tudni, hogy csak a súlyom miatt van e, vagy valami más gond van a háttérben.(38 éves vagyok) Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Nem várható, hogy egy rövid levél alapján többet tudjak valakiről, mint az őt folyamatosan követő, vizsgálatokat végző kolléga.


Hollár Krisztina2014-02-19 15:56:07
Tisztelt Doktor Úr! Fogamzásgátlót szedtem ( Tri-Regol)abbahagytam mert sokat híztam tőle.Utána nem menstruáltam hónapokig. 2013.február 27.-én hüvelyi ultrahanggal egy polypot találtak a méhszájnál amit hasi ultrahanggal nem láttak.Akkor orvost váltottam. A mostani orvosom megnézte az ultrahangképet,csináltunk egy hasi ultrahangot és akkor azt mondta nincs semmiféle polyp. Márciustól Clostilbegylt szedek ciklus közben napi 1 szemet öt napig.Azóta sem rendeződött a menses problémám. Ultrahanggal követi az orvos, és mindig azt mondja, hogy szépen gyógyulok és sikerülhet a teherbeesés,mert már nagyon szeretnénk.Most megint nem jött meg a menstruáció, és már 44 napnál járok. Az lenne a kérdésem, hogy a polyp menstruácioval távozik e, vagy az még ott lehet e? Lehet-e a Clostilbegyt gyógyszert ilyen hosszú távon szedni? Előre is köszönöm szíves válaszát. Tisztelettel: Hollár Krisztina
Az orvos válasza:
Polyp általában nem távozik el magától. Ilyen hosszú időn keresztül Clostylbegytet szedni nem szokás, nincs is túl sok értelme.


Brigitta2014-02-16 19:20:51
Üdvözlöm! A kérdésem a következő lenne :(picit bonyolult eset vagyok így próbálom rövidre fogni) 2013 decenber 14én volt az utolsó vérzésem!Január 13 án pozitívat teszteltem!Aznap el is mentem orvoshoz! Nem látott semmit így vissza rendelt! A következő héten már minden látszódott aminek kellett, de szeretett volna még egyszer látni a 7ik héten a dr úr mert volt 3 terhességem már ami vagy vetéléssel vagy elhalással végződött! A 7ik héten a méreteink CRL :7mm volt,szívcső pulzálás volt! Egy hétre rá elmentem a magánorvosomhoz aki azt mondta ez nem egy élő terhesség valószínüleg! 8+3 hetes voltam, 25mmes petezsákkal benne szikhólyaggal!? Előzőekben a hetedik hétnél barnázás kezdődött amire a nem fogadott orvosom azt felelte hogy előfordul! Rendben! A kérdésem az lenne : Hol lehet a hiba?? hogy lehet ez hogy a 7ik héten volt pulzálás és 7mm es embrió, a 8 hétre ez "eltűnik"! Lehetséges ez? vagy nézessem meg még valakivel? mire számíthatok? megint műtétre vagy van esély még? A barnázás még a mai napig jelen van!9.hét! Elnézést hogy hosszúra nyúlt! Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Sajnos előfordul, hogy ilyen korai szakaszban elhal a terhesség. Ilyenkor általában szükséges a méh kiürítése, vagyis műtétet kell végezni. Előtte lehet még egy ultrahang vizsgálatot végezni, a biztonság kedvéért.


Szegvári Róbertné2014-02-16 18:56:24
Tiszteletem Doktor Úr! Azért fordulok önhöz,mert tanácsra van szükségem. 2013 Decemberéig,havi rendszerességgel,3án jött meg a vérzésem. Decemberben is megjött ahogy szokott,viszont,25én is mejött,de kicsit más volt a szokottnál. Januárban már csak hónap végén,21én jelentkezett vérzés,de gyengébb,csak 3napig tartott a megszokott 5nap volt. Úgy 3hete terhességi tüneteim vannak,puffadás,a mellem 2számot nőtt,tejmirigyeim megduzzadtak,a bimbó udvar sötétebb lett,meg eresedtek. E mellett,testápoló színű szagtalan,váladékom van,rohamokban jön rám a puffatság-telítettség érzet,rosszul lét,azután meg farkas éhség. 4napja végeztem terhes tesztet,halvány pozitív volt,alig látszott,színe sem igen volt,ma reggel másik teszt sem mutat szinte semmit,valami látszik,de nem elég eggyértelmű. Nem lehet szellem,vagy száradási csík,mert 1perc alatt látszott,csak nagyon gyenge,és elég színtelen,minimális rózsaszín beütéssel. A méhemben több napja bugyogást,szúrkálást érzek. 3gyermekem van,de ezek nem így voltak náluk. Mikor teszteljek legközelebb,amikor már mutat valamit a teszt? Kérem segítsen. Köszönöm.
Az orvos válasza:
3-4 nap szünet után csináljon újabb terhességi tesztet és tanácsolom, hogy kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Bettsy2014-02-15 10:22:20
Tisztelt Doktor Úr! A tanácsát kérném az alábbiakkal kapcsolatban. 29 éves vagyok, több évi Yadine szedés után Pharmatexre váltottam. A gyógyszer elhagyása után pár napig semmi gond nem volt, viszont most már 3. napja erős alhasi fájdalmakkal küzdök és sem cickafark tea, sem Nospa nem segít. Fórumokat olvasgatva valamelyest normálisnak mondják a jelenséget, de nem tudom, hol a határ. Képtelen vagyok aludni a szúró fájdalmak miatt. Ha javasolna valamit megoldásképp, rettentő hálás lennék! Előre is nagyon köszönöm!
Az orvos válasza:
Látatlanba senki nem tudja megmondani, hol a határ. Javasolom, hogy kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


beata2014-02-14 07:53:01
Kedves doktor ur!6 honapja szultem 2 honapig szoptattam szules utan ra 8 hetre megjott ujra a menszezem.decemberbe 23-an volt utoljara tobb mint 20 napja kesik tobszor teszteltem de mind negativ.lehetek terhes ennyi negativ teszt utan?gyakran pisilek vagy hanem mitol keshet ennyit a menszim?valaszat elore is koszonom!
Az orvos válasza:
Teljesen nem zárható ki a terhesség, de lehet egyszerű hormonzavar. Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Krisztina2014-02-12 15:08:14
Jónapot! Van egy 16 éves kislányom, aki már másfél éve mentsruál. Nem valami rendszeresen, még nem állt be neki. Nemrég arra lett figyelmes, hogy van egy kis hártya vagy egy ilyen kis darabka (legalábbis így írja le), amikor a tampont pédául próbálja eltávolítani, rendszeresen megakad benne, és újra fel kell hogy helyezze, majd oldalra húzva kell kihúznia, hogy ne akadályozza meg ez a kis hártya vagy valami ilyesmi. Így írta le körübelül, meg, hogyha csak egyszerűen elvágná, akkor nem lenne semmi gond, de mondtam, hogy inkább bízzuk szakemberekre. Szeretném megkérdezni, hogy ez mi lehet és/vagy feltétlen orvoshoz kell vele fordulni, ez később mennyire okozhat neki gondot? Köszönöm válaszát előre is! T.Krisztina
Az orvos válasza:
Az ilyen húrban futhat kisebb ér, ennek sérülése nagyobb vérzést is okozhat, ezért nem ajánlatos szakember segítsége nélkül hozzányúlni.


anikó2014-02-12 11:25:34
Jó napot azt szeretném kérdezni hogy 2 hónapja nem normális a menstruációm időben megjön de 2 nap után elmúlik utána csak barnázás van.Állandóan éhes vagyok rengeteget híztam azt szeretném kérdezni hogy lehetek-e terhes? köszönöm
Az orvos válasza:
Ilyen tünetek mellett előfordulhat, csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Antal Tekla2014-02-12 09:46:37
Jó Napot! A kérdésem az lenne, hogy ülésnél alhasi fájdalmaim vannak legalább is kb oda tudom belőni a fájdalom pontját... Két hónapja voltam urulógián ugyanezekkel a panaszokkal ami felfázásból indult a végére pedig nem tudtam felállni...Akkor a doktornő vesemedence gyulladást állapított meg és a bal vesém erős gyulladását! éjjel-nappal mint egy michelin baba úgy vagyok felöltözve és nem értem mit tehetnék még ez ellen. A másik pedig hogy már nem is vagyok benne biztos hogy ez a problémám ugyanis 10 éve szenvedek felfázással és senki nem tudott nekem segíteni mert ugyanúgy visszatér. Előre is köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
Nőgyógyászati vizsgálat nem ártana kismedencei gyulladás kizárására. 10 éve fennálló probléma kezelésében újat találni igen nehéz.


Gál Alexandra2014-02-11 17:38:58
Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz, hogy holnap kellene megjönnie a menstruációmnak, de ma szex közben kiszakadt az óvszer. Mennyi az esélye annak, hogy teherbe esek? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Elég kicsi, de fordult már elő ilyen.


Sáránszki Szilvia2014-02-11 13:20:28
Tisztelt Doktor úr! egy olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy december 31- én volt egy vetélésem 8 hetesen, amit muszeresen kellett befejezni, a kérdésem az lennne, hogy az normalis hogy azota eltelt 6 heét es meg nem jött meg a menstruáciom, ez normális vagy vmi probléma van? kálaszát előre is köszönöm!!!
Az orvos válasza:
Előfordulhat akár 6-8 hét is az első menzeszig. Ha a kontroll vizsgálatnál nem találtak eltérést, akkor elég 8 hét szünet esetén nőgyógyászati vizsgálatot kérni.


Dianne2014-02-10 13:57:39
Tisztelt Doktor Úr! A TV-ben hallottam, hogy a jövő évtől a 6. osztályos lányoknak ingyen beadják a méhnyak-rák elleni védőoltást. Az én lányom éppen jövőre lesz 6.-as. A bizonytalanságom oka a következő: gyermekvállalás előtt elmentem kivizsgálásra, ahol minden leletem, köztük a citológia is negatív volt. Szülés után a 6 hetes vizsgálaton azonban már p4 volt az eredmény, amit követtek a szokásos eljárások: újabb vizsgálat, conizáció, porció-amputáció. Azóta tünetmentes vagyok, de az nőgyógyász akkor azt mondta, hogy 10-11 hónap alatt nem fejlődhetett p4-ig az eredményem, így valószínűleg már a terhesség előtti vizsgálat eredménye sem volt jó (elcserélték, vagy más történhetett). Ez azt jeleni, hogy szülés közben megfertőztem a lányomat. Ilyen esetben nem okozok-e még nagyobb kárt, ha beadatom neki a védőoltást, hiszen azt hallottam, hogy csak teljesen egészséges embereknek lehet oltást adni, mert különben jobban megbetegít. (Természetesen úgy szándékozom nevelni, hogy minden évben vegyen részt szűrővizsgálaton.) Mit tegyek? Kérem, segítsen! Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Dianne
Az orvos válasza:
Az ön HPV vírusa több mint 10 évvel ezelőtt valószínűleg nem jutott el a lánya méhszájához. Nyugodtan megvárhatja az oltással a jövő évet.


Edina2014-02-10 13:05:45
Tisztelt Doktor Úr!! Kérdésem az lenne, hogy a menstruációm mindég perc pontossággal szokott megjönni, éppen ma esedékes és mivel előtte nem sokkal "rózsaszínes" a hüvely váladékom meg akartam nézni, és feldugtam az ujjam, hogy megnézzem, és úgy éreztem hogy megkarmoltam egy picit a körmömmel, ebben a pillanatban elkezdtem vérezni. Most kétségbe vagyok esve, hogy ez most menstruáció vagy felsértettem. Nagyon félek a nem kívánt terhességtől, most hogyan tudom meg hogy milyen vérzésem van??? Válaszát Előre is köszönöm!! Tisztelettel, - Edina.
Az orvos válasza:
A leírtak alapján lehet felszíni sérülés. Ez általában hamar elmúlik.


iza2014-02-09 21:07:39
jo napot azt szeretnem megtudni hogy milyen fogamzasgatlot szedjek vagy muszaj vizsgalatott csinalni koszonom
Az orvos válasza:
Az előírt vizsgálatok elvégzése nélkül nem tanácsos fogamzásgátlót szedni.


Kertész Dominika2014-02-08 09:47:55
Tisztelt Doktor Úr! Egy 17 éves lány vagyok! Már nem elősször fordul elő, hogy 2-3 héten keresztül menstruálok! Most is már több, mint 2 hete menstruálok, de most elősször fordul elő, hogy szúró fájdalmat érzek a hüvelyemben már 5.napja. Már menni is nehezemre esik ez miatt! A szüleim nem visznek orvoshoz, és amíg nem töltöm be a 18 -at addig nem fogadnak egyedül! Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Kertész Dominika
Az orvos válasza:
17 évesen önállóan is fordulhat orvoshoz. Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


szabo terezza2014-02-08 01:51:55
Kedves Dr Turcsányi Attila, Azzal a kérdésel fordulok önhöz mivel az orvostol semmijen informáciot nem kaptam arol hogy az Abortusz után milyen tünetek jelenkeznek s milyen ek azok a tünetek amejel az orvoshoz kell fordulni . szoval engem kezeltek 2014.01.28-29 én mütötek 28 án fel helyezték a tágittot s másnap 29 - én volt a beavatkozás az napp haza is jöhetem aval semmi probléma nem volt. sajnos informáciot nem adott senki Ma 11 napja de még meg van a merszeszem nem tudom hogy ez e normális e ? Ma vedtem észre hogy a polom mely rajtam volt vizes lett s utána órákig gondolkodtam hogy vajon mért. S rá jöttem arra hogy a mellemböl ilyen fehér valami jönn s mikor meg nyomom a mellemet ez mért van ? mikor haza jötem nem görcsöltem csak a derakam fájt de azis el mult,s azota semmi fájdalmam nincsen gondolom ez nem probláma. S még annyit hogy Menyi ideig tart a mestruácio ? s menyi ideig a normális Elöre is kösszönöm a válaszát üdv
Az orvos válasza:
Az abortusszal nem szűnnek meg azonnal a hormonhatások. Vérzés általában pár napig tart, de ez lehet hosszabb is. Láz, alhasi fájdalom, erős vérzés esetén van szükség sürgős vizsgálatra. Ha további kételye vagy kérdése van kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


2014-02-07 19:49:53
Tisztelt Doktor Úr! Véleményére lennék kíváncsi. Terhesvitaminokról olvastam, azért, hogy el tudjam dönteni melyik lenne a legmegfelelőbb. Nagyon megoszlanak a vélemények, nehéz a döntés. Ekkor olvastam a Femibionról, amiről írták, hogy csak ez tartalmaz biológiailag aktív folsavat. Kérdésem lenne, hogy akkor az összes közül ezt érdemes szedni? Ha valakinél nem szívódik fel a folsav, akkor sima folsavat, vagy a Femibionon kívül bármilyen más márkájú terhesvitamint szed, olyan mintha nem szedne semmit? Esetleg el is mehet ilyenkor a baba? Köszönettel.
Az orvos válasza:
Femibionnál jobb folsav forrás mai tudásunk szerint más vitaminokban sincs. Természetesen minden gyártó cég a sajátját dicséri, szakember sem tud egyértelműen választani közülük.


Edina2014-02-07 19:21:42
Tisztelt Dr. Úr! 15 napja szedem a Korenelle fogamzás gátlót, minden este 20:00-kor. Teljesen tünetmentes vagyok a mellékhatásoktól, de mikor éjszaka dolgozok akkor 4-5 óra elteltével kb éjfél fele émelygek, hányingerem van tőle, illetve kétszer már hánytam is. Mitől lehet ez, és miért nincs ez a tünet mikor lefekvés előtt veszem be?!
Az orvos válasza:
A hormonszint emelkedése okozhat ilyet. Várhatóan később hozzászokik a szervezete és elmúlik ez a mellékhatás.


2014-02-06 21:51:10
Tisztelt Doktor Úr! Önnek mi a véleménye, az E vitamin tényleg segíti a teherbeesést? Azt olvastam, hogy segít felépíteni a méhnyálkahártyát és ezáltal a petesejt jobban beágyazódik. Sajnos nem régen estem túl egy vetélésen. Egyébként semmi problémám nincs, amit kezelni kellene, természetes úton estem teherbe. Szeretnék kisbabát, ezért kérdezem, hogy mit tehetek meg érte, hogy hamarabb össze jöjjön. Mit szedjek? Ön mit ajánl? Gondolom az sem jó, ha túl sok mindent szednék. Ezért kérdezem Önt, mint szakértőt. Köszönöm.
Az orvos válasza:
A terhesség összehozása érdekében nem tud semmit szedni. Nincs is szükség rá, mert bizonyította, hogy képes rá. Terhességi vitamin szedése nem árt, esetleg extra folsavval.


peto melinda2014-02-06 11:44:37
Tisztelt Doktorur. Mar 7 eve elvannak kotve a petevezetekeim .Most egy vizsgalaton azt mondtak hogy van valami a mehembe lehet hogy baba ez elofordulhat?koszonom
Az orvos válasza:
Az elkötés után a terhesség igen valószínűtlen, de teljesen nem zárható ki.


Marietta2014-02-05 16:27:28
Tisztelt Dr. Úr! A párommal kétféle módon is védekezünk (fogamzásgátló + gumi), a gumi egyszer sem volt megsérülve vagy kiszakadva, viszont a menstruációm nem jött meg a múlt hónapban, igaz véreztem, de csak 1-2 óráig tartott és nem volt vészes, és még ebben a hónapban sem jött meg. Szeretném kikérni a véleményét ez ügyben, Ön szerint lehetek terhes vagy valami más áll a háttérben? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Teljesen biztos módszer nem létezik, de a két módszer kombinálásával kicsi a hiba valószínűsége. Az ok kiderítésére csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Katalin2014-02-05 14:26:33
Üdvözlöm! Ma vagyok 15 hetes terhes, 96 kg, 95-el kezdtem...Ma voltam a nőgygyászomnál, és ezeket mondta : le kéne fogynom, mert ilyenkor nem hízni, hanem fogyni kéne, diétázzak, kajáljak úgy, mintha cukorbeteg lennék, ne egyem azt amit kívánok, ne egyek sok gyümölcsöt, ne igyak sok tejet...meg h nem normális dolog az sem, h táppénzen vagyok, nem ez lenne a megoldás...mondtam neki, hogy ólommal forrasztanak mellettem, nem fogok ott dolgozni...erre: ezt a munkahelynek kéne megoldania...mondtam neki, h de nem tudja, mert az egész gyárban forrasztanak...erre közli, h ez akkor sem megoldás... Ön erre mit mondana? Miért kéne úgy étkeznem mint egy cukorbetegnek, mikor nem vagyok az? Semmi baj a cukrommal sem, és a vérnyomásommal sem. skatalin
Az orvos válasza:
Egy kismamánál nincs szükség sok indokra a betegállományhoz. Nőgyógyász általában nem küldi dolgozni őket. Szénhidrátra általában sokkal kevesebbre van szükségünk, mint amennyit megeszünk. Ez nem csak a terhesség alatt érvényes.


Krisztina2014-02-05 11:46:57
Kedves Doktor ur Elvileg 7 hetes terhes vagyok. Utolso menstruacio 2013 december 17. Elso ultrahangon 5+4 nem latszott semmi a petezsakban ezert bhcg szintet ellenorzott az orvosom 01/28 507 02/01 690 02/04 896.3 Tegnap megint ultrahangon voltam ahol az orvosom latott egy kis pottyot, de mivel a petezsak merete szerinte nem nott elkuldott a korhazba, hogy kerjek idopontot abortuszra. A korhazban ultrahangot csinaltak, 2 mm-es pulzalo embriot lattak a mehemben tehat abortuszrol egyenlore szo sincs. Szerintuk a megtermekenyules kesobb tortent ezert az 5. hetben vayok csak, de azt mondtak, mivel a beta ertek nem duplazodik 2 naponta, el is vetelhetek. A masik lehetoseg, hogy keson indult be a terhesseg, es a szervezetem meg csak most kezd hormont termelni. Holnap - csutortokon megint vervetel es ultrahang. Onnek mi a velemenye remenykedhetem meg? Kedves valaszat elore is koszonom szepen. Krisztina
Az orvos válasza:
A leírtak alapján és sem tudok mást mondani. Véleményem szerint jók az esélyei.


Kitti2014-02-04 22:21:55
Kedves Doktor Úr! Megoszlanak nagyon a vélemények a teherbeesés előtti terhesvitamin szedéséről, így nem tudom eldönteni, hogy szedjem-e. Ön ajánlja? Vagy ilyenkor még nem fontos? Amennyiben mégsem a terhesvitamin mellett döntök, milyen vitamin az, ami fontos, és jó ha szedem? Tudom, hogy a folsav fontos, azt is, hogy miért, tehát azt mindenképpen szedek majd. Ezenkívül melyik a legszükségesebb még a folsav mellett? Magnézium, B vitamin, C vitamin? Köszönettel.
Az orvos válasza:
Már a felkészülési időszakban is hasznos lehet terhességi vitamin szedése, ártalmáról nem tudunk. Az összetétel szempontjából majdnem mindegy, hogy melyik az. Nem szeretnék reklámot csinálni egyiknek sem.


katalin2014-02-04 19:26:47
Tisztelt Doktor Úr! Egy kérdéssel fordulok Önhöz. 2010 júliusa óta szedem a volina fogamzásgátlómat, a párom nem bennem megy el együttléteink során. A kérdés az, hogy ha múlt héten menses hetem volt, csütörtökön együtt voltunk a párommal, és tegnap elfelejtettem bevenni az első hét első tablettáját, akkor fennáll a veszély, hogy terhes lehetek? Köszönettel, katalin
Az orvos válasza:
Az aktus után 4-5 nappal már nem számít a tabletta kihagyása. Innentől van szükség kiegészítő védekezésre.


Deák-Vécsi Brigitta2014-02-04 15:56:33
Tisztelt Doktor Úr! Már több mint 1 hete késik a menstruációm. Két tesztet is csináltam és mindkettő negatív lett,ezért elmentem orvoshoz. Közölte hogy ő sem lát terhességet. Az lenne a kérdésem,hogy akkor mitől késik? 2012. novemberében szültem meg a kislányomat és azóta pontosan jött meg mindig. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Deák-Vécsi Brigitta
Az orvos válasza:
Vizsgálat nélkül a tippem szerint átmeneti hormonzavarról lehet szó.


Kitti2014-02-03 13:50:22
Kedves Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni, hogy Ön mit ajánlj, mennyi idő után lehet próbálkozni egy vetélés után, ahol műtétre is szükség volt. Nem spontán vetélés volt. Illetve milyen vitaminra van ilyenkor szükség? Elég ha folsavat szedek? Vagy kell valami más is? Köszönettel: Kitti
Az orvos válasza:
Műtét után 3 hónap szünetet ajánlok. Már a fogantatástól a folsav szedése a fontos az első időszakban.


szandra2014-02-03 11:36:56
Tisztelt Doktor úr! Én abba szeretnék segítséget kapni,hogy már a 4 hónapja nem jött meg!Csináltam 5 terhességi tesztet az első kettő negatív a többi pozitív lett.November.22-én az orvos érezte a babát.De viszont az ultrahang semmit nem lát!Fehér tejem van már.Tisztelettel:Szandra
Az orvos válasza:
Ha terhesség áll fenn és a méhen belül nem látszik, akkor többek között az is lehet hogy méhenkívüli terhesség áll fenn. Újabb vizsgálat szükséges.


orosz eniko2014-02-03 09:47:57
Udvozlom, Szeretnem velemenyet kerni. Novemberben majdnem, hogy egy hetet kesett a mensesem es volt idonkent nemi hanyingerem. Azutan 2 terhessegi tesztet csinaltam es mind a 2 negativ volt, aztan mind 2x majdnem, hogy pontosan erkezett a menses. De a baratnom mondta, hogy vannak olyanok, akiknek ugyan ugy megvan a havi, mikozben babat varnak es semmi terhessegi tunetuk nincsen. Nekem a hanyinger addig tartott, amig vartam a kesett havit... erdemes ismet tesztet csinalnom, vagy nincs miert aggodnom...?? Nagyon megkoszonnem velemenyet, valaszat. Ugyanis kicsit megvagyok ilyedve.
Az orvos válasza:
Valóban szinte minden előfordulhat. Ha gyanúja van akkor inkább csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Alexandra Valentina2014-02-03 08:22:19
Tisztelt Doktor úr. Az lenne a kérdésem hogy honnan lehet tudni mikor van peteérés és hogy kb. mennyi időt kell várni a fogamzásgátló abba hagyása után hogy teherbe eshessek? Meddőségi vizsgálatra előre be kell jelentkezni és a vizsgálat miből áll? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.
Az orvos válasza:
Meddőségi kivizsgálás hosszadalmas folyamat. Ennek része a peteérés vizsgálata is. Ha el akarja kezdeni, jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra. A tabletta abbahagyása után a biztonság kedvéért 3 hónap szünetet szoktam ajánlani.


Kitti2014-01-30 20:14:45
Kedves Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy szeretnék terhesvitamint szedni, de még nem tudtam dönteni melyik lenne a legjobb. Úgy hallottam, hogy nem ugyanazok a dolgok, összetevők fontosak a terhesség első 12 hetében, majd az azt követő időszakban. Mit nézzek az összetevőkben, ha választani szeretnék, mi legyen benne? Köszönettel: Kitti
Az orvos válasza:
Az első 12 hétben a folsav nagy mennyisége szükséges, már akkor is, amikor még nem tudja, hogy terhes.


Norbert2014-01-30 19:58:26
Tisztelt Doktor Úr! A barátnőmmel közvetlenül a menstruációja után pár órával szeretkeztünk, amikor elszakadt a gumi, de észrevettem, ugyhogy nem vagyok biztos benne, hogy belement, másnap kb. 14 óra elteltével beszedett egy 72 órás tablettát, a másodikat pedig előírás szerint 12 óra mulva, közbe elég rendesen megfázott, ami vajon bezavarhatott a tabletta hatásába? Utána kb. 3-4 nap múlva jött neki pár csepp vér, az minek a jele lehetett? Azóta a menstruációja utolsó napjától eltelt 28 nap és semmi, pedig állitása szerint 23-24 nap szokott neki eltelni 2 vérzése közt, egyébb terhességre utaló jelei nincsenek, lehetséges e, hogy mégis teherbe eshetett?
Az orvos válasza:
A 72 órás tabletta gyakran okoz vérzési rendellenességet. Ezzel együtt a terhességet teljesen nem lehet kizárni.


Varga Szilvia2014-01-30 10:45:51
Tisztelt Doktor Úr! A Nuvaring nevű hüvelygyűrűt használom most 2,5 év szülés után is és mostanában előfordul hogy a menzeszem előtt kb. pár nappal vagy most 1 héttel véres folyásom lett! Mi az oka ennek? Én mindig figyelek arra hogy pontosan egy időben teszem fel és le! Akkor mi okozza a korábbi vérzéseket? Köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Szilvia
Az orvos válasza:
Ha ez rendszeres, akkor lehet, hogy a gyűrű hormontartalma túl alacsony önnek.


Tóth Ivett2014-01-29 21:57:51
A párommal babát szeretnénk, most már lassan másfél éve próbálkozunk, de még nem sikerült a fogantatás. Vezetek egy menstruációs naptárat, amelyben fel kell tüntetni a vérzés 1. napját, amely alapján az alkalmazás kiszámítja az ovuláció hozzávetőleges napjait. 4 napot jelöl meg, abból 1-et a legerősebbnek. Mivel a vérzés 1. napjától számítja, ezért fontos, hogy melyik is számít annak. A válasz alapvetően elég egyértelmű, de nekem mégis kicsit kétséges. Mert nekem például ebben a hónapban hétfőn kellett megjönnie, de már szombaton látható volt egy pici vér, de szinte észrevehetetlenül, és ez vasárnap is így volt. Amit már igazán vérzésnek mondanék, az a hétfő. De ez esetben melyik napot kell a vérzés első napjának feltüntetni? A szombatot, amikor már picit volt vérzés, vagy a hétfőt, amikor rendes vérzés történt? Az ovulációs nap pontosítása miatt érdekelne a válasz. A másik kérdésem sporttal kapcsolatos. Heti 2-2 alkalommal járok kangoo órára (egy speciális talppal ellátott cipőben való intenzív ugrálós óra), illetve foci edzésre. Tisztában vagyok vele, hogy amint teherbe esem mindkét tevékenységet azonnal abba kell hagynom. A focit a hasbarúgás veszélye, a kangoot az intenzív ugrálás miatt. A kangoo edzőm azt mondta, hogy amíg nem esem teherbe, járjak nyugodtan, de azután valóban abba kell hagyni. Azonban az jutott eszembe, hogyha például teherbe esem ovulációkor, és még nem tudom azt a következő menstruáció esetleges elmaradásáig, ezért kangoozom, akkor azzal nem teszek-e rosszat a már esetleges terhességnek? Nagyon szeretek kangoora járni, mert a mozgás mellett tényleg nagyon sok pozitív energiát szabadít fel, ami elősegíti a fogantatást, de ha ez mégis kártékony a teherbe esésre, akkor természetesen abbahagyom. Illetve logikusan úgy gondolnám, hogy amikor „megjön” rendesen, akkor attól számítottan ovulációig szabad járni, majd az ovuláció és a menzesz között nem. Mivel ezt csak józan paraszti ésszel logikáztam ki, a szakvéleményét szeretném kérni a témában.
Az orvos válasza:
Menzesz alapján ovulációt számolni elég bizonytalan. Az ovulációt követően szerintem nincs akadálya sportnak, a beágyazódásig nem okoz problémát.


Tímea2014-01-29 17:01:24
Tisztelt Doktor Úr, A menstruációm alapvetően már egy hete véget ért. A szokásosnál sokkal gyengébb volt, és még most is, egy héttel a menstruáció vége után néha pecsételő vérzést tapasztalok. Van hogy egy adott nap egyáltalán nem jelentkezik, s van hogy másik nap pedig igen. Sokszor annyira gyenge, hogy betétet sem igényel, csak egyszerűen vizelés során, a wc papíron hagy nyomot. Mi okozhatja? Egyéb panaszról nem igazán tudok beszámolni. Már két terhességi tesztet is csináltam, mindkettő negatív lett, így ennek a lehetőségét is kizárom. Mielőbbi segítő válaszát előre is nagyon szépen köszönöm. Üdvözlettel: Tímea
Az orvos válasza:
Érdemi választ így adni nem lehet, kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Kata2014-01-29 16:07:55
Tisztelt Doktor Úr! 7 hetes terhes múltam, 4 cm nagyságú a sárgatest. Kérdésem a következő lenne- veszélyt jelent a terhességre egy ekkora sárgatest? Könnyen megrepedhet? Baj, ha tovább növekszik? Mekkora méretű sárgatest okozhat gondot? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A sárgatest mérete általában nem jelent problémát.


orsi2014-01-29 15:40:15
Tisztelt doktor ur! Mar kb. 1 eve van egy börirritacios problemam. Voltam mar vagy 3 nőgyogyasznal is de meg mindig nem oldodott meg. 6 honappal ezelott volt egy hugyuti fertőzesem es akkor kaptam antibiotikumot 15 napig es melle felirtak valami kupot is es az egy ideig segitett. Mikor befejeztem a gyogyszereket es helyrejottem 2 hetig nem volt gond, de azota megint visszajott. Probaltam mososzert cserelni de semmit sem segitett. Az egyeduli dolog ami valtozott hogy kulfoldre koltoztem. Előre is köszönöm szépen a választ !
Az orvos válasza:
Vizsgálat nélkül semmi újat nem tudok mondani az előző 3 nőgyógyászhoz képest.


Niki2014-01-29 10:19:29
Tisztelt Doktor úr! Január 23-án lefeküdtünk párommal volt védekezés is, de olyan hiba csúszót be hogy kiszakadt az óvszer. Január 24-én kellet volna megjönni-e és nem jött meg január 25-én korra reggel bevettem egy ESCAPELLE 1,5 tablettát és már most eltelt 4 nap és még mindig nem jött meg ! És minden reggel olyanra ébredek hogy hányinger és szédülés de utána egész nap semmi bajom ! Lehet hogy terhes lettem vagy csak a gyógyszer mellékhatása ? Előre is nagyon szépen köszönöm a választ !
Az orvos válasza:
Az Escapelle nem tökéletes módszer, a terhesség nem zárható ki. Csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Viktoria Varga2014-01-29 10:02:34
Tisztelt Doktor úr! Szeretném a segítségét kérni.2 napja szúró,nyilalló fájdalmam van a bal oldalamon a petefészek környéken,alig bírok olyankor megmozdulni a fájdalomtól.. Sem lazám,sem folyásom,sem vérzésem nincs.Folyásom egy pici volt,de nem volt jellegzetes színe,fehéres,de inkább átlátszó,szagtalan. Megtudna nekem mondani,hogy mi lehet a probléma? Mit tudnék ezzel csinálni? Lehet gombás fertőzésem van,mert a nemi szervem száraznak érzem és néha ég. Orvoshoz rögtön nem tudok elmenni,mert külföldön élek és nincs még biztosításom. :( Használhatok addig joghurtos,teafaolajas tampont? Az ülőfürdő nem segített. Most jobb,de meg néha belenyilall főleg amikor kimegyek a hidegre. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel
Az orvos válasza:
A hasi fájdalom jelenthet akár kismedencei gyulladást. Ezen a hüvely kezelése nem segít. Keressen fel nőgyógyászati szakrendelést.


Kovácsné Ádám Bettina2014-01-29 09:51:39
Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődnék,hogy lehetek-e terhes miközben megjött a menzeszem,miközben vannak terhességre utaló jeleim is?Mellfeszülés,hányinger,szédülés,fáradékonyság.Mennyiség több mint álltalában szokott.Előre is köszönöm válaszát.
Az orvos válasza:
Kivételes esetek előfordulhatnak. A gyanúja miatt csináljon terhességi tesztet és kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Lara2014-01-27 16:28:00
Tisztelt Doktor úr! 3 éve szedek Yasminelle fogamzásgátló tablettát. A múlt héten egy nap elfelejtettem bevenni a tablettát, ezt másnap nyilván pótoltam (a szedési ciklus 2.hete volt - tehát elvileg védett maradam). Pár napra rá megjött a menstruációm, pedig még több, mint egy hét hátra van a hivatalos időpontig (még van 9 szem hátra). Felfázva nem voltam, egyéb problémám, betegségem nem volt az utóbbi hetekben. Mi lehet a baj? Mi történhet(ett)?
Az orvos válasza:
Ha egy tabletta kimarad, akkor megszűnik a védelem, és a csökkenő hormonszint miatt idő előtt vérzés jelentkezhet.


Anikó2014-01-27 14:44:23
Tisztelt Doktor Úr! Ön végez laporoszkópias myoma eltávolítást? Tisztelettel. sancsa
Az orvos válasza:
Betegeimnél A II. Szülészeti és nőgyógyászati klinikán az ország vezető laparoszkópos szakemberei segítségével és közreműködésével együtt végezzük el a műtéteket.


krisztina2014-01-27 13:20:22
tisztelt doktor ur! Nekem most vasárnap volt 5 hete hogy késik. Mi lehet a bajom,? 15éves vagyok, és szűz vagyok. Nemértem . igaz stresszeltem .. de mostanában már elég nyugott vagyok. Nem voltam beteg . sem . majdnem fél évig rendszeres volt. minden hónapban megjött. azthittem hogy már beállt. :/ Bárom a válaszát. Előre isköszönöm
Az orvos válasza:
15 évesen még nem elég stabil a hormonműködés, kimaradhat 1-2 vérzés.


Olga2014-01-27 12:25:17
Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék:ha a párommal dec-30-án együtt voltunk és nem védekeztünk,de január 8-án rendes időben és rendes ideig megvolt a havi vérzésem,attól lehetek e állapotos?Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Lehetséges, de elég valószínűtlen.


Kriszta2014-01-26 20:26:21
Tisztelt Doktor Úr! Segítségét szeretném kérni. 31 éves vagyok, fél éve hagytam abba a Harmonet fogamzásgátló szedését. Az első hónapokban még rendben volt a ciklusom, azóta viszont különböző időpontokban 1-1 napig tartó közti vérzéseim vannak; menstruációm 10 napos, de ebből a 10 napból 2 nap, amikor ténylegesen vérzem, a többi nap csak maszatolás; a ciklusom közepén kb. 2 hétig folyamatos, erős szúrást érzek a bal oldalamon; és a menstruáció előtti és utáni napokban szex után is vérzem kicsit, de a ciklus közepén egyáltalán nem. Látatlanban talán nehéz véleményezni a panaszomat, de sajnos külföldön kell dolgozzam, itt voltam már kétszer is orvosnál emiatt, de a doktornő mindenféle vizsgálat nélkül azt mondta, hogy ezt a gyógyszer okozza. Májusban tudok hazamenni, amikor mindenképp kivizsgáltatom magam, de szeretném megkérdezni a Doktor Urat, ezek a tüneteket tényleg a gyógyszer elhagyása miatt vannak, vagy esetleg más oka is lehet? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Kérdés, hogy gyógyszer nélkül hogyan működik a hormonális rendszere. Sürgős probléma valószínűleg nincs, hazajövetelekor a kivizsgálás során van esély, hogy kiderül a problémák oka.


Petra2014-01-26 01:53:37
Tisztelt Doktor úr! Enyhébb hüvelygomba miatt Fluconazol (150 mg)tablettát írtak fel nekem,4 héten keresztül 1-1 szemet kell beszednem. Szeretném megkérdezni, hogy ez a gyógyszer befolyásolja a fogamzásgátló hatását(Mirabella)? Ha igen, meddig tart a gyógyszer hatása? Elég abban a hónapban/hónapokban "kiegészitő" védekezést alkalmazni, amikor a Fluconazolt szedtem? Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
A két szer óvatosan adható együtt, bár ilyen mennyiségű Fluconazol nem befolyásolaj a fogamzásgátló hatékonyságát.


Nagy Katalin2014-01-25 13:03:55
Tisztelt Doktor úr! Lindynette fogamzásgátlót szedek. Refluxot diagnosztizáltak nálam. Refluxont és Venter granulátumot kell szednem több hétig. Azon kívül Panadolt és Frontint is alkalmanként be kellett vennem. Érdeklődni szeretnék, hogy ezek a gyógyszerek mennyire befolyásolják a fogamzásgátló hatását. Van e szükség mellettük kiegészítő fogamzásgátlásra? Ha igen meddig? Válaszát előre is nagyon köszönöm!!!
Az orvos válasza:
Nem szükséges, de egyrészt a tablettákat ne egy időben vegye be a fogamzásgátlóval, másrészt a Panadol és a Frontin szedésével legyen óvatos, ne használjon túl sokat, mert esetleg gondot okozhat a biztonság terén.


Heni2014-01-25 09:52:57
Tisztel Doktor Úr! 2013. 11. 01.-én szültem, azóta is szoptatok, decemberbe megjött a menstruációm januárba viszont nem. A párommal óvszerrel védekezünk. Azt szeretném kérdezni hogy miért nem jött meg. Lehet hogy a szoptatás miatt, vagy lehetek terhes?
Az orvos válasza:
Mindkettő előfordulhat.


Mónika2014-01-24 19:03:32
Kedves Doktor úr! Folyamatosan fogyasztott citromos víztől késhet a menstruáció? Augusztustól citrommal ízesített ásvány vizet ittam és azóta késik folyamatosan a menstruációm. Utolsó menstruációm november végén volt azóta semmilyen vérzés nem volt. Ez lehet a citromos víztől, vagy ez a feltételezés nagy butaság?
Az orvos válasza:
Nehezen elképzelhető a citromos víz és a közti vérzés közötti kapcsolat.


2014-01-23 19:32:31
Tisztelt Doktor Úr! 5 évig folyamatosan szedtem a Lindynette 20 fogamzásgátló tablettát, úgy gondoltam abbahagyom a szedését. December 31.-én vettem be az utolsó szemet, majd január 4.- helyett január 5.-én megjött a vérzésem, január 8.-án kellett volna szednem a következő levéllel, de abbahagytam. Január 6.-án együtt voltam a párommal, de átszakadt az óvszer. Rá következő 3-4 nap után normál hüvelyi folyásom volt, ami a gyógyszer szedése alatt nem történt meg. Előfordulhat annak az esélye, hogy terhes vagyok??? Válaszát előre is köszönöm! Elnézését kérem tévesen írtam meg nem január 6.-án voltam együtt a párommal hanem 12-én
Az orvos válasza:
A dátum változása nem befolyásolja előző válaszom.


P.Judit2014-01-23 17:05:28
Kedves Doktor Úr! 32 napos volt az előző ciklusom, ami ugye nem biztos most is ennyi lesz. 2013.12.29-én jött meg a menzeszem. Együtt voltunk a ciklus 5.7.10.13.18. napján! Kérdésem: a 18.napon mennyi az esélye hogy teherbeestem? Mert ugye elvileg az ovuláció aznap, vagy másnap volt... Hány napig lehetséges a megtermékenyülés ha nem ovuláltam? Illetve a menzesz 1.napját is bele kell számolni a peteéréshez? (tehát a dec 29.-is) Csináltam ovulációs tesztet, de elfogyott a 17. napon csináltam utoljára és még negatív volt! Jan.18-án együtt voltunk, akár lehetett pozitív is nem tudom.... Illetve az ovu teszt ha pozitív akkor aznap van peteérés? Előre is köszönöm válaszát! P.Judit
Az orvos válasza:
A számolásnál az az első nap, amikor megjön a vérzése. Az ovulációs teszt csak hozzávetőlegesen megbízható, az ovulációt nem lehet napra, órára pontosan kiszámítani. Önnél a 18. nap környékén a legnagyobb a terhesség esélye, ennél pontosabban nem lehet meghatározni az esélyeket.


liliom992014-01-23 09:35:09
Tisztelt Doktor Úr! 5 évig folyamatosan szedtem a Lindynette 20 fogamzásgátló tablettát, úgy gondoltam abbahagyom a szedését. December 31.-én vettem be az utolsó szemet, majd január 4.- helyett január 5.-én megjött a vérzésem, január 8.-án kellett volna szednem a következő levéllel, de abbahagytam. Január 6.-án együtt voltam a párommal, de átszakadt az óvszer. Rá következő 3-4 nap után normál hüvelyi folyásom volt, ami a gyógyszer szedése alatt nem történt meg. Előfordulhat annak az esélye, hogy terhes vagyok??? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Amint az első tablettát nem vette be, onnantól megszűnt a védelem. A hüvelyi folyás valószínűleg nem függ azzal össze, hogy terhes lett-e.


Orsolya2014-01-22 22:17:59
Jo napot kivanok Doktor Ur! Olyan kerdesem lenne hogy a ferjemmel 3 honapja probalkozunk a babaval.Az tolso menstruaciom December 24-tol december 30-ig tartott.Negy nappal ezelott Januar 19-en elkezdett barnas folyasom lenni es ma megjott de nem normalis a verzesem es gorcsolok.Lehet hogy terhes vagyok.Az iden toltom be a 42-dik evemet es ez az elso babam lenne. szedek vitaminokat. Mit javasol mit csinaljak.Elore is koszonom a valaszt.Koszonettel Orsolya
Az orvos válasza:
Egyenlőre legyen türelemmel, várja meg a következő menzesz idejét, akkor készítsen terhességi tesztet. Nőgyógyászati vizsgálatnak ez után kb. egy héttel van értelme. Ha eljön az ideje akkor jelentkezzen be.


Alexandra2014-01-21 18:09:28
Jó estét Doktor Úr! 38 hetes kismama vagyok,a 2. babámat várom. Egy olyan kérdésem lenne,hogy mitől lehet az,hogy nagyon fáj az egész hasam,ha mozog a babám?Nem csak kellemetlen,mert már nagy és nincs elég helye,hanem szó szerint fájdalmas ahogy megmozdul :( már a sírás kerülget a fájdalomtól...emellett erős hányingerem is van állandóan...a pocaklakom is nagyon sokat mozog,pedig mar nem sok helye lehet itt bent.Angliában élek...mondtam a szülésznőmnek és ő csak annyit mondott,hogy ez normális.Az összes véreredményem rendben van,az ultrahang szerint is minden rendben van...de én mégis nagyon félek,hogy esetleg valami baj van,mert az 1. babàmnál nem volt semmi hasonló problémám...A 8 hónap alatt alulról egyszer sem vizsgáltak meg...Lehet,hogy valamit nem vettek észre miatta?Ön mit gondol? Nagyon szépen köszönöm Önnek előre is a mielőbbi válaszát!
Az orvos válasza:
Sajnos Angliában a belső vizsgálat, és egy kivétellel az ultrahang sem tartozik az előírtak közé. Ezek nélkül a távolból nem tudok mást mondani, mint az ottani védőnő: Sokszor normális esetben is előfordul ilyesmi.


Bianka2014-01-21 16:43:33
Tisztelt Doktor Úr! Már írtam Önnek decemberben is...Szeptemberben voltunk együtt a párommal megszakításos módszerrel is védekeztünk,meg szedek f.gátlót.Két tesztem is negatív lett,a menstruációm rendesen megjön....azóta most januárban újra csináltam egy tesztet ami szintén negatív lett,de mégis ott motoszkál a fejembe hogy mi van ha mégis terhes vagyok...Ha igen akkor már 18 hetes :( Lehetséges hogy 3 teszt is téved? Befolyásolja pl a f.gátló szedése,vagy savlekötő,gyomorvédő,fájdalomcsillapító a tesztet?? Mindig a reggeli első vizeletből csináltam meg.... Én ebe bele fogok őrülni :( Mielőbbi válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Mint oly sokszor mondom, semmi nem százszázalékos. A leírtak szerint azért elég valószínűtlen a terhesség. Hogy megnyugtassa magát, mégis érdemes lehet bejelentkeznie nőgyógyászati vizsgálatra.


Jenelle2014-01-21 12:35:55
Tisztelt Doktor úr. Nem rég elutaztam 2 hétre és otthon felejtettem a fogamzásgátlómat ezalatt együtt voltunk a párommal védekezés nélkül de nem estem teherbe ez azt jelenti hogy nem lehet gyerekem? Várom válaszát.
Az orvos válasza:
Jó is lenne, ha az első hónapban teherbe esne aki akar. Hogy lehet-e gyereke, arról ez az eset nem árul el semmit.


Kitti2014-01-20 21:30:39
Tisztelt Doktor Úr! Mennyire nagy problémát okoztam azzal, hogy amikor még nem tudtam, hogy terhes vagyok, kb. a 6. hétig cigiztem. Volt olyan nap, hogy egyet sem, de volt, hogy pár szálat elszívtam. Ezzel nagyon nagy gondot okoztam? Várom megnyugtató válaszát.
Az orvos válasza:
Ilyen kis mennyiségben valószínűtlen, hogy bajt okozzon, ha a továbbiakban nem gyújt rá.


Ramóna2014-01-20 20:07:14
Tisztelt Doktor Úr! 26 éves gyermektelen nő vagyok. Erős menstuációs görcseim és panaszaim (hasmenés, néha hányás, szédülés stb.)miatt kezdtem fogamzásgátlót használni. Jelenleg 5 hónapja használom a Nuvaringet, panaszaim csökkentek de továbbra is szükségem van faájdalomcsillapítóra az alhasi görcseimre. A kérdésem: Normális, hogy hüvelygyűrű mellett is szükségem van fájdalomcsillapítóra, nem kellene a fogamzásgátló hatására a fájdalomnak szinte teljesen elmúlnia? Tisztelettel: Ramóna
Az orvos válasza:
A hormonális fogamzásgátlók mellékhatásait nem lehet előre kiszámítani. Ha másik gyógyszert választ, remény van arra, hogy a tünetek még jobban csökkennek, de az is előfordulhat, hogy kevésbé válik be, mint a gyűrű.


Mamamaci2014-01-20 18:39:14
Jó estét Doktor Úr! A mi nap beszélgettünk a párommal a védekezésről, mi óvszert használunk és már nagyon szeretnénk egymást érezni, "zokni húzás nélkül" is :)! Szóba jött az úgynevezett hüvelykúp vagy hüvelytabletta az óvszer helyett. A Patentex Oval-ról, és a Pharmatex hüvelykúp vagy tablettáról szeretném kikérni a véleményét, javaslatát, mennyire ajánlja ezeket a nincs baba hormonmentes készítményeket? Mennyire megbízhatóak ezek? Fogamzásgátlót sajnos nem szedhetek a hormontartalom miatt, mert molett vagyok, spirált, sem gyűrűt, sem ehhez hasonló dolgokat nem szeretnék még, mert fiatal vagyok (23 éves). Várom válaszát, előre is köszönöm! További szép estét! Mamamaci
Az orvos válasza:
A helyi spermaölő fogamzásgátlók hatékonysága megközelíti az óvszerét. Elfogadható biztonságot nyújtanak.


Sziszi2014-01-20 15:40:10
Tisztel Doktor ÚR! Szövettani eredményemhez kérném a segítségét. Orvosom szerint mivel HPV 16 vírust is azonosítottak, így a legjobb megoldás a méheltávolítás lenne. Tényleg nincs más megoldás? conisatum 24X20mm-eskpalakú méhnyak érkezett vizsgálatra.A nyakcsatorna 8-10mm hosszú. A külső méhszájtól távol eső területen a portrio felszínét vizenyős láphám boritja be. A külső méhszájnál kb 2-3mm hosszan a portroi felszínén súlyos mértékú dysplasiát mutató laphám boríték látható.Hasomló dysplasiás laphám helyeszkedi el a nyakcsatorna kezdeti szakaszán mintegy 3-4mm hossza.A külső méhszájnál a dysplasiás hám néhány mirigybe beterjedt. Stróma infiltratriot nem észleltem. A ményak mirigyek szabályosak, a conisatum sebészeti szélei dysplasia mentesek. dg:80702 dysplasia epithelli portionis maioris gradus Cin III.mirigybe terjedés corpus kaparék: 3 köbcentiméternyi véres kaparékban secretios fázis szöveti képet mutató endometrium nyálkahártya azonosítható: dg:79320 Seceritos endometrium cervix kaparék:1köbcentiméternyi véres kaparékban minimális menyiségű,enyhén lobos cervicalis nyálkahártya foszlány látható: dg:09450 Tumormentes nyálkahártya a cervixből Köszönettel: Szilvi
Az orvos válasza:
Mivel az elváltozás teljes egészében eltávolításra került, a további teendő sűrűbben végzet cytológiai vizsgálat (rákszűrés).


Edina2014-01-20 13:32:36
Tisztelt Doktor Úr! Babavállaláson gondolkozunk... A fogamzásgátló abbahagyása után kb. 3 hónappal kezdenénk el próbálkozni, mivel már évek óta szedem, gondolom nem árt egy kicsit várni, hogy kiürüljön a szervezetemből... Viszont addig még szeretnék lefogyni néhány kilót. A kérdésem az lenne, hogy L-karnitin tartalmú fogyasztószert szedek, azt is hagyjam abba, vagy addig nyugodtan szedhetem (illetve ihatom a fogyasztó shake-et ) és csak akkor hagyjam abba, amikor már konkrétan próbálkozunk a babával? Vagy egyáltalán abba kell-e hagyni?
Az orvos válasza:
A fogyasztószerekkel igen óvatosan kell bánni, sok közöttük az egészségre kifejezetten káros anyag. A jó hír, hogy az L-karnitin nem tartozik ezek közé.


Evelyn2014-01-19 18:36:44
Tisztelt Doktor úr! december közepétől vagyunk babaprojekten a vőlegényemmel. december 7-én volt mensim és december 31-én megint megjött. negatív lett a teszt. peteéréskor próbálkoztunk megint. január 12-én. kb. egy hónapja fájnak a melleim, most egy kicsit erősebben is. ma elmentem wc-re és a wc papíron pici nyálkás valami volt nem rózsaszín attól világosabb. ezt nem nagyon tudom hova tenni hogy miért volt ilyen. a jobb oldalon az alhasamnál és a méhemben szúrkálást érzek és tegnap előtt amikor kezdődött a szúrkálás akkor fájdalmas volt a szex és abba is hagytuk. lehetséges hogy esetleg beágyazódás jelei ezek? várva válaszát maradok tisztelettel
Az orvos válasza:
Persze lehetnek korai terhességi jelek, de kissé korainak tűnik. Tesztet legkorábban a hónap végén érdemes csinálni és a feltételezett terhesség megállapítása is valószínűleg februárra marad.


Bea2014-01-19 16:43:04
Kedves Doktor Úr! Egy összetett kérdéssel fordulok Önhöz, remélem érthetően fel tudom vázolni a problémát. PCO-val diagnosztizált 24 éves nő vagyok. Véleményem szerint nálam a szindróma nem "súlyos", még soha nem fordult elő, hogy kimaradt volna a vérzésem miatta. Most viszont tanácstalan vagyok. Szeptember 19.-én a bal oldali petefészkemben találtak egy 47x27 mm-es cisztát. Október 14.én és November 28.-án megjött a vérzésem. Azóta viszont nem. Voltam nőgyógyásznál, aki azt mondta, hogy a fent említett ciszta bevérzett, már fel fog szívódni. Ill. a méhnyálkahártyám 13mm vastag, mely szerinte akár egy korai terhesség jele is lehet. Javasolta, hogy végezzek el egy tesztet, és ha az negatív lesz, akkor kezdjem el az általa felírt gyógyszereket alkalmazni (Provera, Apranax). Az elvégzett teszt negatív lett, de ennek ellenére még nem mertem elkezdeni a gyógyszert, mert nem tudom, nem e lehetek mégis terhes, csak esetleg még a teszt nem mutatja ki. Mivel a rendszertelen ciklus miatt nem tudom, mikor van peteérésem, előfordulhat, hogy egy január 8.-i aktusból mégis terhes lettem? Tehát november 28-án jött meg utoljára, január 8.-án voltam együtt a férjemmel, és január 14.-én voltam orvosnál aki hüvelyi UH-gal vizsgált, és megvastagodott nyálkahártyát és egy bevérzett cisztát talált (petezsákot nem). A ciklusaim amúgy átlagosan 35 naposak, legrövidebb 32 napos volt, a leghosszabb pedig 42) Jelenleg a hasam alja feszül, és érzékeny, néha picit szurkál. Ön mit javasol? Várjak még, és csináljak még egy tesztet? (mennyit várjak?) Vagy esélytelen a terhesség? Kezdjem el a gyógyszereket? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Bea
Az orvos válasza:
Terhességet szinte soha nem lehet teljesen kizárni, de a leírtak alapján elég valószínűtlen. Szedje be a felírt gyógyszereket és lássuk, hogyan alakul a vérzése.


Péter2014-01-19 16:30:46
A barátnőm befejezte az első levelet a fogamzásgátló tabletta szedéséből pénteken este és szombaton este szexeltünk és benne mentem el! Védett volt így is a barátnőm vagy pedig van esélye a teherbe esésnek? Köszönöm
Az orvos válasza:
A védelem az egy hetes tabletta szedési szünet alatt is fennáll.


vivien2014-01-19 16:04:12
Üdvözlöm doktor úr. Szeptember elején volt egy abortuszom. utána betartottuk a nő gyógyász tanácsait szedtem a gyógyszert folyamatosan. az a probléma lépett fel nálam ,h fáradékony lettem, nagy a hangulat ingadozásom , is 1 hete fehér folyást tapasztalok a hüvelyemből... a párom kérésére igaz még a folyás létrejötte előtt csináltunk több tesztet mindig negatív lett. mi lehet a baj újra terhes lettem? köszönöm válaszát előre is.
Az orvos válasza:
Terhességet szinte soha nem lehet teljesen kizárni. Csináljon terhességi tesztet, a folyás miatt amúgy is ajánlatos bejelentkeznie nőgyógyászati vizsgálatra.


krisztina2014-01-19 12:42:01
Tegnap bolt a peteérésem babát szeretnénk. Ma reggel iszonyuan görcsöl az alhadam középen alig tudok mozogni hol erősebb hol gyengébb. Lassan 2 hónapja abba hagytam a fogamzásgátló szedést utána voltam orvosnál is hogy minden rendben van-e. És igen. Csak aggódóm mert nem suokott fájni a hasan.
Az orvos válasza:
Vizsgálat nélkül nem tudok tippelni, hogy mi okozza a fájdalmakat.


marika2014-01-18 21:33:44
December 5 voltam utoljara fiuval.Most januar 2 beteg lettem rendesen folyt.utana uszodaba voltam es egy het elteltevel megnottek a melleim es huvelyfolyasom van??lehetek terhes
Az orvos válasza:
Terhességet szinte soha nem lehet teljesen kizárni. Csináljon terhességi tesztet, a folyás miatt amúgy is ajánlatos bejelentkeznie nőgyógyászati vizsgálatra.


katakin2014-01-18 16:11:09
Üdvözlöm doktor úr,az lenne a kérdésem hogy szeretkezés után pár perc múlva rettenetesen erősen begörcsölt a méhem több mint egy órán keresztül görcsölt és nagyon fáj alig birok leülni és menni is még soha nem volt ijen mi okozhatja már pár napja fájdogált a hasam és sűrű fehér folyásom is van néha meg néha mintha hal szagú lenne várom válaszát köszönöm,ja és a yasminelle fogamzás gátló miatt lehet ez?
Az orvos válasza:
A tünetek alapján nőgyógyászati vizsgálat javasolt.


Vivi2014-01-17 22:14:44
Kedves Doktor Úr! Ön ajánl-e terhes vitamint a terhesség alatt? Ha igen melyiket? Mivel azt olvastam, hogy a terhesség elején és végén veszélyes a szex, így megijedtem, mert mi csináltuk, akkor amikor még nem is tudtam, hogy terhes vagyok. Nagy problémát csináltunk ezzel? Önnek mi a véleménye erről? Köszönöm.
Az orvos válasza:
Normális terhesség alatt a szex nem okoz problémát. Kis mértékben növelheti a görcsök kockázatát, de késői hatása nincs. Terhességi vitamin szedését általában ajánlom, de ez nem reklámoldal, ezért konkrét nevet nem mondhatok.


Mercédesz2014-01-17 22:09:18
Tisztelt Doktor úr! Én 23 éves nő vagyok. Kb 3 éve szedem folyamatosan a Bromocriptint, mert magas a prolaktin szintem.˙(most már jó). Mellette szedtem fogamzásgátlót (Tri-Regol). viszont most szeretnénk babát. 2013 december 14-én szedtem be az utolsó fogamzásgátlót. Azóta már egyszer menstruáltam. Azt hallottam a nőgyógyászomtól, hogy aki szedi a Bromocriptint, és abba hagyta a fogamzásgátlót, és nekiállnak a babának, annak az első hónapban miután abbahagyta a fogamzásgátlót, nagy eséllyel lehetnek ikrei. Ez tényleg igaz? mennyi ideig várjunk,hogy ne legyenek ikrek? sem az én családomban, sem a pároméban nem fordult elő még ikerterhesség. válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
A fogamzásgátló abbahagyása után az első 1-2 hónapban valóban nagyobb az esélye az ikreknek, függetlenül a Bromocriptintől.


Katalin2014-01-17 17:02:55
Kedves Doktor úr!Végső elkeseredésemben írok 30 éves vagyok párom 38 tavaly márciusban 11hónap próbálkozás után teherbe estem az ötödik hét előtt egy nappal barnázni kezdtem majd másnap még erősebben a kórházban kaptam utrot és vérzéscsillapítót de a hetedik héten missed ab-val fejeződött be üres petezsák miatt.Szeptemberben ismét teherbe estem de mivel az együttlét után kb.két hétig fertőzésem volt inkomplett szövődmény nélküli vetélésem volt.Ezek után az orvosom kivizsgáltatott :Leiden m.Normál,prothrombin normál,a hormonvizsgálatom eredményei teljesen jók,Glükóz 0 perces 5,7 120 perces 4,4.inzulin 0 perces 12,9 ,120 perces 37,2 .CMV IgG és IgM negatív de fogékony vagyok a fertőzésre mindkét értéke 5,0. Herpes Simplex vírus 1/2 IgG pozítiv 14,0, IgM negatív,2 IgG negatívPrimer HSV fertőzést átvészelt,vírushordozó.Toxoplasma gondii IgG pozítiv,IgM negatív.T.gondii átvészeltség.Rubeola Vírus IgG pozítiv,IgM negatív.Rubeola átvészeltség vagy vakcináltság.A cukrom miatt diétáztam és másfél hónapig meforal 500-at szedtem és ismét terhes vagyok egyből az orvosomhoz mentem kaptam 2×2 utrot,az ötödik hét elött ismét barnázni kezdtem amire 3×2 rutascorbint és szintén 3×2 dicynone-ét javasolt,mellette magneb6 és femibion.Mikor megvizsgált 8mm-es petezsákot látott csak de a bal oldala szabálytalan volt.Felírt canesten 6db-os kúpot mert gombás fertőzést látott a méhemben.Sajnos én ezeknél a kúpoknál mindig vérzek igy most is igy lett két nap után az orvos javaslatára abbahagytam mert már egész világos vér színe lett és elég sok is jött belőle.Három nap múlva újra kellene használnom de nem merem mert ennyi idő alatt nem hiszem,hogy helyrejön a nyálkahártyám.Megint úgy érzem,hogy ez a terhesség sem fog jól végződni és nem értem miért?Bal petefészkembe van egy 14mm-es cysta már gondoltam arra is hátha miatt nem sikerül de az orvosom szerint nem ő az oka.Ön szerint mi lehet a baj?Milyen vizsgálatok kellenének esetleg ami segíthetne a terhesség megtartásában?Előre is köszönöm!!!
Az orvos válasza:
A petefészekben ilyen méretű ciszta terhesség alatt teljesen hétköznapi, ez nem baj. A leírtak szerint mindent megkap. amit lehet, próbáljon megnyugodni. Vigyázzon magára pihenjen amennyit tud.


Mária2014-01-17 12:13:46
Üdvözlöm doktor úr! Már egy éve próbálkozunk a babavállalással, egyenlőre sikertelenül. Január 2án nőgyógyászati rákszűrésen voltam, ultrahang kimutatta a tűszőrepedést is, persze, hogy kihasználtuk az alkalmat és férjemmel reménykedtünk, hogy talán akkor most összejön a trónörökös. Azóta furcsa bizsergéseket éreztem mind2 petefészkemben, majdnem megjön érzés... a havim mindig pontos volt, ritkán késett, maximum ha nagyon stresszes időszakom volt, vagy valamilyen gyógyszert szedtem...ebben a hónapban egyik sem volt jellemző. Január 14én, a nem várt előtt egy nappal megjött, mennyiségben, színben semmi különöst nem vettem észre de, mára el is állt a vérzés, akarom mondani még csak pecsételés sincs, semmi! Ez pedig rendkívülien furcsa! Pár nappal ezelőtt enyhe hasmenésem volt, azt se előzte meg semmiféle hasi görcs vagy egyéb... gyomorrontásnak is furcsálltam, mivel eltért a szokásostól :) (elnézést, de tényleg furcsa volt). Nem igazán értem, hogy mi történik odabent, derekam kicsit fájdogál, petefészek körüli fájdalmat is érzek néha,ismét olyan majdnem megjön érzés, enyhe hányingerrel vagy szédüléssel felváltva...igaz, hogy nem a mai első, hanem második vizeletből teszteltem, negatív lett...Ön szerint miről lehet szó? érdemes reménykednem? ismételjem meg pár nap múlva a tesztet? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Az elmondottak alapján nem valószínű a terhesség, de teljesen nem is zárható ki. 1 hét múlva ismételje meg a tesztet első vizeletből.


Beáta2014-01-16 19:35:16
Jó estét! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 2013. szept.8 -án volt egy vetélésem 6 hetesen(a bal oldalon).Utána fájt az alhasam és görcsöltem bele nyílalt még a menstruáció alatt is. De a műtét óta 30-31 napra jött meg. Viszont most január 13-án kellett volna meg jönnie(január 9.-én voltunk együtt)és nem jött meg csináltam tesztet és negatív. Azóta minden este szúró fájdalmat érzek( mintha meg akarna jönni)mellem viszket meg állandóan a wc-re kell járnom pisilni. Mitől lehet ez? Attól félek h ciszta vagy valami más. Vajon lehetek terhes? Pénteken csinálok még egy tesztet.
Az orvos válasza:
A terhességet nem lehet kizárni, de akár gyulladása is lehet. Jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra, és addig is csináljon terhességi tesztet.


Bernadett2014-01-15 21:22:48
Tisztelt Doktor Ur! Masodik babat szeretnenk vallalni a ferjemmel es erdekelne, hogy mennyi idonek kellene eltelnie a 2 szules kozott. Elso babank csaszarral szuletett, most 8 honapos, de egy honapja laparoszkopos epemutetem volt. Tekintve a ket hasi mutetet, es hogy a kovetkezo babaval is eselyem van a csaszarmetszesre a mehem alakja miatt, mit gondol, mennyit kellene varnunk a teherbe esessel? Valaszat elore is koszonom!
Az orvos válasza:
2 év szünetet szoktak ajánlani két császármetszés között, de véleményem szerint ez túlzott óvatosság. 6-8 hónap után már a heg lényegében nem változik, tehát mindegy, hogy 8 hónap vagy 8 év telik el az újabb terhesség előtt.


Heni2014-01-15 20:56:41
edves Doktor Úr! Légúti betegség miatt Cefzil antibiotikumot írtak fel nekem. Több éve Yadine-t szedek. Jelenleg a gyógyszermentes szünetben vagyok, szerda este kell bevennem a következõ levél elsõ szemét. Viszont a Cefzil csütörtök reggel fog elfogyni. Azt szeretném megkérdezni, hogy ilyen esetben kell-e, ha igen, meddig kell kiegészítõ védekezés? Válaszát elõre is köszönöm
Az orvos válasza:
A biztonság kedvéért pár napig még ajánlatos plusz védekezés.


lara2014-01-15 17:29:13
ha valaki esetlegesen 4-5 hetes terhes, az màr erezhet tuneteket mint pl emelyges, rosszul lét, fejfàjas , szedules? mert en ugy tudom csak ilyen 6 hetes kor utàn? ha nem terhesseg akkor az ezen valo idegeskedes miatt is produkàlhat ilyen érézeseket az ember ???
Az orvos válasza:
Terhességi tünetek már akkor is jelentkezhetnek, ha nőgyógyászati vizsgálattal, vagy ultrahanggal még nem kimutatható. A terhességtől való félelem, vagy túlzott akarás is okozhat hasonló tüneteket.


bubu2014-01-15 17:09:14
Tisztelt Doktor ùr!, A kerdesem a kovetkezo lenne, dec. 9.en jott meg a menzeszem ugy kb 3-4-5 napot kesett, teljesen nem vagyok biztos, most 6.àn jott meg es 6.àra is szamoltam.. (17éves vagyok ) vajon lehet hogy terhes vagyok? egyebkent ha valakinek egy honapban teljesen nem jelentkezik akkor az terhes csak? vagy az is akinek megjon..de késve?
Az orvos válasza:
Terhesség szélsőséges esetben szinte bármilyen tünet mellet is előfordulhat. Ilyen tünetek mellett persze lehet, hogy csak átmeneti hormonzavarról van szó. Csináljon terhességi tesztet és jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


mónika (19)2014-01-15 13:56:13
Tisztelt Doktor Úr. Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz. Most kezdtem el használni nemrég a pharmatex hüvelytablettát. Viszont a barátom most megvette a kenőcsöt. Fordulhat e elő olyan hogy nem hat a gyógyszer mert kiüti egymást a kettő??? A másik kérdésem az lenne hogy a gyogyszer hogyan a leg hatásosabb ha az ejakuláció után fekve maradok vagy felállok és sétálgatok?? És lenne még egy kérdésem. Egy ideig el tudtam élvezni sex közbe jo volt meg minden. Viszont az utóbbi időben sehogy sem akar összejönni. Akárhogy helyezem magam nem sikerül. A barátomat nagyon szeretem ugyhogy az nemlehet hogy nem élvezem vele. Egyszerűen nem megy. Lehet h a pharmatextől?? Előre is köszönöm
Az orvos válasza:
A Pharmatex különböző formáiban a hatóanyag azonos, tehát nem közömbösítik egymást. A leírásban szereplő tanácsokat be kell tartani, ezek lehetnek különbözőek a formától függően (tabletta, krém...). A helyi fogamzásgátló nem befolyásolja a libidót.


Barby2014-01-14 22:25:09
Tisztelt dr.úr! 3 gyermekes anyuka vagyok 2013 júniusa óta kapom a Depo provera injekciót 3 havonta!az elsö inj után a másodih honapban barnás néha menzesz szerü folyásom volt,a második szuri után szintén aztán egyik naprol a másikra elmult és azota semmi ilyesmi! A vérezgetés elött voltunk eggyütt a férjemmel kb két hét mulva csináltam egy tesztet ami negativ lett! Azoita viuszont vannbak folyamatosan oyan érzéseim mintha terhes lennék........rengeteget eszem..néha hányinger szédülés! A kérdésem az lenne,hogy az injekcio mellett elegendő ellenőrzés as teszt? Illetve lehet a szuri mistt negativ ha terhes vagyok? Hozzáteszem két hó alatt 8 kg híztam amit ugyasn nem bánok,mert a terhességeim alatt 20-28 kg hiztam de szülés uták kb két honappal a szokásos 47 kilo lettrem......szoval csak fura hogy terhesség nélkül hîzom! :) elnézést ha kusza lett kicsit de nem igazán tudom megfogalmazni...a lényeg hogy a teszt eredménye mennyire biztos a depo mellett pláne ha negastiv! Válaszát előre is köszönöm:Barby
Az orvos válasza:
Semmi nem lehet tökéletes. Ha kételye van sürgősen kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Anikó2014-01-14 09:10:18
Jó napot azt szeretném kérdezni hogy leheteke ugynterhes hogy december 11én jött meg de voltam ultrahangon és valami fura alakott találtak a méhembe tesztet csináltam és negativ tegnap néztem és már látszodót halvány pozitiv is meszeszem pontatlan ciklusom változó még nem jött meg.a melleim iszonyatosan érzékenyek meg hányingerem van. Az orvos azt mondta akinél voltam hogy csak menszesz után menjek vissza. Köszönöm a segitségét.
Az orvos válasza:
A rendelkezésre álló információk alapján nem mondhatok mást, mint a vizsgálatot végző orvos.


Adrienn2014-01-11 01:13:15
Jó napot kívánok ismét Doktor Úr!!!. Remélem nem csal a megérzése és a terhességi teszt sem,ugyanis már egy hete nem jött meg a menzeszem és én úgy érzem,hogy terhes vagyok. Tünetek: mell érzékenység, mell duzzadás, sűrű vizeletinger, hangulatváltozás, de semmi hányinger vagy kivánósság nincsen illetve néha van. Azért fordultam Önhöz, mert fáj a hasam alatt, úgy,mint amikor menzesz előtt szokott fájni, olyan puffadási érzetem is van. Csináltam 2 tesztet az elsőn csak éppen hogy látszott a második illetve pozitív csík, a másodikon pedig,amit már két nappal később csináltam erősebben látszik. És most azon filózok,hogy mi okból fájhat a hasam allt! Normális-e ez? És akkor lehet,hogy nem is vagyok terhes? Kérem,ha lesz egy kis ideje válaszoljon,mert ez nekem nagyon fontos lenne. Előre is köszönöm fáradalmát!
Az orvos válasza:
A pozitív teszt sem tekinthető a terhesség biztos jelének. Javaslom, hogy kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


V.F2014-01-10 21:10:55
Tisztelt Doktor Úr!!Már fél éve szedem a Resia fogamzásgátló tablettát mindig rendesen szedtem , fiatal vagyok még egy babához!! Az utobbi 2 hónapban elég kívános vagyok , a mellem nagyon fáj és dúzzadt,feszülést érzek a hasamban . dokinál voltam de nem vizsgált meg azt mondta ha szedem nincs gond, és siettet a műtőbe. Esetleg előfordulhat, hogy teherbe estem ??
Az orvos válasza:
Semmi nem teljesen biztos, fogamzásgátló mellett is előfordulhat terhesség.


H. K2014-01-09 20:52:10
Jó estét kívánok mi a véleménye a dienelle fogamzásgátlórol? Ezt írták fel nekem fogamzásgátlókent. Meddig szedhetem? Lehet durva következménye?
Az orvos válasza:
A Dienille jó fogamzásgátló, szedhetőségének nincs időben korláta, ugyanúgy mint a többi fogamzásgátlónak. Az utolsó kérdés nem túl szerencsés, mert a válasz természetesen igen, mint ahogy bármit is csinálunk (eszünk, iszunk közlekedünk, otthon maradunk...) annak lehet igen durva következménye.


Blanka2014-01-08 12:55:28
Tisztelt Doktor Úr! Több évig szedtem a Yasminelle fogamzásgátlót.Mivel 29 éves vagyok a párommal úgy döntöttünk,hogy ideje lenne már 1 kisbabának,mivel minden adódott hozzá.Több ,mint 2 hónapja nem szedem már.Először késett ,de végül megjött,gondolom a fogamzásgátló miatt késett.Most viszont lassan 1 hete késik,a mellem nagyobb lett és érzékeny.Elég ingerlékeny vagyok mostanság.Viszont 5 napja folyamatosan úgy érzem,hogy bármelyik pillanatban menstruálni fogok, görcsölök időközönként.Nem tudom,hogy ez még mindig a fogamzásgátló utóhatása,vagy terhes vagyok -e?Mielőbbi válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A fogamzásgátló hatása nem valószínű. Javaslom csináljon terhességi tesztet és jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Alexandra2014-01-08 06:57:41
Már több mint 3 éve szedem a Laurina fogamzásgátlót. December 15. én fogyott el a 21 db tabletta, rá 3.napra megjött. 22-én kellett volna újra elkezdenem szedni (anyagi okok miatt nem kezdtem el)és 26. szeretkeztünk a párommal megszakításos módszerrel. Mekkora az esélye hogy terhes vagyok. Legközelebb január 14-én kell megjönnie. De annyira idegeskedek ,hogy nem bírok aludni. Előre is köszönöm a választ.
Az orvos válasza:
Ennyivel a gyógyszer abbahagyása után semmilyen védelem nem volt.


Erzso2014-01-06 12:07:27
T Doktor Ur.Legutobbi mensesem 28 napig tartott Bö darabos vérzéssel.Az előző is 14 napos volt.Két hét szünettel.Öt éve endometriozissal műtöttek.Ötven éves vagyok.Lehetséges hogy elfog mulni a mensesem vagy más probléma van,.Ha orvoshoz fordulok az első egy egészségügyi kaparás amiben már evégett négyszer volt részem.Mielöbbi válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel .Erzso
Az orvos válasza:
Ilyen elhúzódó vérzések miatt feltétlenül orvoshoz kell fordulnia. Jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Viktória B.2014-01-06 10:27:12
Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdésem lenne,hogy bő fél éve hagytam abba a fogamzásgátlót,és azóta is 29 napra,pontosan jön meg a havi vérzésem.Gyermek tervezésen vagyunk,de eddig még nem jött össze.Most viszont a várt jan. 15.előtt 11 nappal 6-án jött meg.Vajon ez miért lehet? Köszönöm válaszát Viktória
Az orvos válasza:
Lehet csak átmeneti hormonzavar. Várjon. Ha további eltéréseket észlelne, jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Bernadett2014-01-04 15:12:33
Kedves DR. ÚR azzal a problémával fordulok önhöz h jan.2-án az együttlét után híg barnás folyás jelentkezett amit idáig még nem tapasztaltam, és ez a sötét barnás folyás máig tart egyre több mennyiségben alhasi fájdalommal, néha bal oldali petefészek fájdalommal, az együtt lét előtt csiklóorgazmusban volt részem , amiben dec 31.-én volt részem először , hüvelyi orgazmusom még nem volt . Közbejátszhatott az orgazmus is? velgin fogamzásgátlót szedem fél éve , és idáig nem tapasztaltam ilyen jelenséget, a párom sem sérthetett fel szerintem , mivel egyáltalán nem éreztem fájdalmat a közösülés folyamán. Mi lehet a háttérben ? nagyon megvagyok ilyedve. Köszönettel Bernadett (20)
Az orvos válasza:
A folyás miatt érdemes bejelentkeznie nőgyógyászati vizsgálatra. Ijedelemre nincs oka.


trim2014-01-03 16:13:51
Jó napot kívánok! Azt szeretném kérdezni, hogy nekem utoljára 2013. december 4. napján jött meg a menstruációm, a ciklusom korábban mindig 28 napos szokott lenni, azonban a legutóbb 35 napos volt. A férjemmel pár hónapja nem védekezünk. A legutolsó menstruációt követően, kb. a 2-3. héten hatalmasra nőttek a melleim és a mellbimbóm kicsit érzékeny volt, ami egészen a menstruáció elejéig így maradt. Közben bal oldalon az alhasamban pici fájdalmakat éreztem. A menstruációmnak 2014. január 1. napján kellett volna megjönnie, azonban már december 30-án megjött - holott eddig korábban soha nem jött meg, szinte mindig pontos, maximum késik- , viszont csak három napig tartott a szokásos 5 helyett és sokkal kevesebb volt, mint korábban, barnás színű, majd a 2-3. napon már kicsit véres is volt. Január 3. napján csináltam egy terhességi tesztet, ami negatív lett, azonban kisebb fájásokat továbbra is érzek néha a bal oldali alhasi részen. Érdeklődnék, hogy elképzelhető, hogy ez csak egy "sima" menstruáció volt, esetleg vetélés? Ha nem, akkor mitől lehetett a mellfeszülés, alhasi fájdalom? Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Az orvos válasza:
Semmi különleges nincs abban, ha a menzesz pár nappal korábban jön meg. Hasonló tüneteket bármilyen hormonváltozás okozhat.


Gyöngyi2014-01-02 22:08:50
Tisztelt Doktor Úr!!! Több kérdéssel is Önhöz fordulok tanácsért! 5 éves iker fiaim vannak.Spontán estem teherbe velük.Sajnos mivel nem tágultam,így megcsászároztak.Ők kétpetéjű ikrek,ami úgy olvastam anyai ágon öröklődik.Férjem és testvére egypetéjű ikrek.Anyósom családjában több ikerpár is született már. Kérdésem az lenne,hogy Ön szerint előfordulhat,hogy ismét ikreim legyenek???Egy következő terhességnél újra megcsászároznak???? A harmadik és egyben legfontosabb kérdésem: Márciusban lesz 1 éve hogy kivették a jobboldali pajzsmirigy lebbenyemet. A maradék bal oldali,jól ellátja a feladatát.Rendszeresen járok vérvételekre és egyéb vizsgálatra.Párommal szeretnénk újra Babát. Befolyásolja ez a dolog a teherbe esésem???Jelent valami veszélyt rám és a Babára? Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszait!!!!További szép estét kívánok! Üdvözlettel: Gyöngyi
Az orvos válasza:
Ha családban több ikerterhesség volt, akkor nyilván önnél is nagyobb ennek esélye. Ha újabb ikerterhesség jön létre, akkor szint biztos az újabb császármetszés. A pajzsmirigyét ha rendben tarják, megfelelően gyógyszerezik, akkor jöhet a terhesség és nem jelent veszélyt.


Gigi2014-01-02 10:56:22
Tisztelt Doktor Úr! Teherbe esésem előtt is már egy régóta fennálló fogászati kezelés alatt álltam. Foggyökértömésen, foggyökércsúcseltávolításon estem át. A gócos tünetek azonban a beavatkozások után 1 évvel újra jelentkeztek. Ekkor újfennt felkerestem a fogorvosom, említettem neki, hogy elképzelhető, hogy kismama vagyok, ezért nem röntgenezett meg, hanem Gentamicin-Wagner 1 mg/g kenőcsöt javasolt alkalmazni a fogínyemen. Azt mondta, ezt szabad terhesség alatt is. Ezt használtam kb. naponta egyszer (nem minden nap), de sajnos nem tudom pontosan meddig a terhességem kezdeti szakaszában (talán az első 6 héten). A minap olvastam egy cikket a gentamicin toxikus, magzatkárosító hatásairól és rettentően megijedtem. Nem tudom mitévő legyek, már 16 hetes kismama vagyok. Milyen következményei lehetnek a kenőcs szájüregben történő alkalmazásának? Milyen károsodás érhette a magzatot? Van-e esély arra, hogy egészséges gyerekem születik? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Jelentős esélye van, a baba egészséges. Kérdés, hogy a helyileg alkalmazott Gentamicin egyáltalán eljut-e a gyerekhez. Ha pontos esélyeket szeretne, jelentkezzen be genetikai tanácsadásra.


Andzsi2014-01-01 23:53:47
Tisztelt Dr úr... Már ekmult 1 éve hogy nem esek teherbe voltam nőgyogyásznál és azt mondta minden rendben van... December 12 jött meg a menzeszem és már több mint egy hete enyhén görcsölök és fáj a mellem duzzatabbnak érzem és érzékenynek... Ezek mellet a derekam nagyon fáj görcsöl az is nagyon... Lehetséges hogy terhes vagyok? vagy esetleg meg fog jönni? Január 12 re várnám a mestruálciomat... Elöre is köszönöm válaszát...
Az orvos válasza:
A terhesség nem zárható ki, de még korai lenne, hogy beleélje magát. Pár nap múlva csináljon tesztet, majd jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Éva2014-01-01 22:38:00
Tisztelt Doktor Úr! 26 éves vagyok, és a férjemmel babát szeretnénk. Korábban 5 évig szedtem a Lindynett 20-t, egy éve hagytam abba. Sajnos eddig nem sikerült teherbe esnem, a menstruációm rendszertelen. Palástfű és cickafark teát iszom felváltva,de eddig nem sokat segített, valamint vitaminokat, folsavat is szedek. Voltam nőgyógyásznál, aki azt mondta, hogy a ciklusom biztos a fogamzásgátló hatása miatt nem állt még helyre, ő nem tud tenni semmit. A citológiám negatív és a vizsgálat, hüvelyi uh. sem mutatott problémát. Tanácsát szeretném kérni, hogy mitévő legyek. Várjak türelemmel, keressek másik orvost? Köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
Részletesebb megbeszélésre lenne szükség.


bea2014-01-01 13:42:23
Tisztelt Doktor Úr! November 12énmenstruálttam utoljára 5napig tartott decemberben nemjött meg Párommal nemvoltunk együtt fájnak nagyon a melleim és a derekam Őnszerint hormonális lehet a problémám vagy nemtudom van már egy 5éves kisfiam 1 éves elmult azután szerettünkvolna még kistestvért nemsikerül,Kéremsegítsen Köszönöm.
Az orvos válasza:
Hormonváltozás oka lehet terhesség is. csináljon tesztet és jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Andrea12312013-12-31 18:28:30
Tisztelt Doktor Úr! Már van egy kislányunk, aki 3 éves, s újra babatervezésen vagyunk. 2x volt spontán vetélésem, a legutolsó november 1-jén volt, s utána nemsokkal uh-on voltunk, ahol már lehetett látni a bal oldali petefészeknél a újbóli peteérést. December elején pozitív terhességi tesztet készítettünk. A mai nappal 2013.12.31-én voltunk uh-on, ahol ezt az információt kaptuk: Az uterusban élő embrio látható, crl: 3mm, Gr.s. 5-6. Az adnexumok területén körülírt kóros képlet nem látható. (utolsó mensi: 2013.11.01, számított terhesség 8 hét , 4 nap). A baba elmarad a korához képest -2,5-3 hét. Illetve bal oldalon (ahonnan indul a petesejt) 33,6 mm cysta látható). Jelenleg ultrogestan tablettát kell szednem, napi 3x1. Doktor Úr! Mire számíthatunk? 2 hét múlva kell uh kontrollra jelentkeznünk. Tisztelettel várom válaszát! Üdvözlettel, Andrea1231
Az orvos válasza:
Ilyenkor nem az embrió marad el a fejlődésben, hanem valószínűleg később történt a fogantatás, mint azt a menzesz alapján számoljuk. Az újabb vetélés nem zárható ki. de véleményem szerint nem kell fokozott kockázattal számolni.


Réka2013-12-31 16:49:38
Tisztelt Doktor Úr! Gyermekvállalás előtt állok, abbahagytam a fogamzásgátló szedését és folsav szedését tervezem. Folsav 3 mg tablettát kaptam a patikában. Szeretném kikérni az Ön véleményét, hogy milyen adagban szedjem a várandósságra való felkészülés 3 hónapos időszakában, ill. javasolna-e még valamit ebben a szakban. Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! Tisztelettel: P. Réka
Az orvos válasza:
A legfontosabb a folsav szedése, a többi jobban ráér. (Esetleg terhességi vitamint szedhet.)


Petra2013-12-30 06:38:22
Tisztelt Doktor úr!! Fogamzásgátlót szedek / Tri-regol/ ,szeptember 13.-án voltunk együtt a párommal megszakításos módszerrel is védekeztünk.! AZután elkezdett feszülni a mellem,a hasam alja fájni,hányinger stb...két tesztem negatív lett.1 hónap múlva elmentem nőgyógyászhoz,ő azt mondta nem lehetek terhes.Most két hete,erős fejfájásom van,haskeménység ,mintha "bugyborékolna" a hasamba valami,szédülés,gyengeség,hányinger,hol a hideg ráz,hol izzadok.... A menstruációm mindig pontosan megjön (szedem a f.gátlót) ,4-5 napig tart.... Van rá esély hogy terhes vagyok? Válaszát előre is köszönöm !
Az orvos válasza:
Ha kicsi is a valószínűsége, hogy terhes, akkor sem zárható ki.


névtelen2013-12-29 19:44:28
Tisztelt Doktor Úr! A menzeszem sosem állt be rendszeres ciklusba. Volt, hogy pár napot késett, volt hogy hamarabb megjött. A petefészkembe ciszták találhatóak, azt mondták nehezen fogok teherbe esni, csak kezeléssel fogok eljutni addig. Nos, a párommal szeretkeztünk, megszakításos módszerrel. Nem élvezett belém, jóval előtte eltávolította a péniszt. Az előző hónaphoz képest 2 hete késik, viszont fáj az alhasam és a melleim is. Nem szédülök, nem émelygek, nincs szagérzékenységem, semmi más, kivéve most karácsonykor hánytam este felé, de valószínűleg gyomorrontás miatt. 31-én csinálok tesztet, Ön szerint van-e okom aggodalomra, vajon terhes vagyok? Nagyon fontos lenne a válasza, előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Ha kisebb is a valószínűsége, hogy terhes lesz, akkor sem zárható ki.


Illés Szilvia2013-12-29 17:48:01
Doktor úr.Nekem az lenne a kérdésem,hogy 1hónap gyógyszer szedés nélkül,együtt voltam egy sráccal,védekezés nem volt,lehetek terhes? Nagyon várom a válaszát.
Az orvos válasza:
Akár egyetlen kihagyott tabletta után is lehet terhes.


Mariann2013-12-28 21:01:45
Tisztelt Doktor Úr! Én arra lennék kiváncsi hogy milyen okokból nem jöhet a baba , a párommal már 1 éve probálkozunk mindent elkövettünk ellene és sehogy se akar össze jönni a baba.. Mit tudnák még ez ügybe tenni?
Az orvos válasza:
El kell indítani a meddőségi vizsgálatokat. A lehetséges okok felsorolási igen hosszadalmas lenne.


Borbála2013-12-27 17:13:01
Tisztelt Doktor úr! Korábban már kérdeztem Öntől, voltam orvosnál, de nem mertem ott megkérdezni főleg a történtek miatt. Teljesen összezavarodtam. Manuális vizsgálatnál megállapították, hogy női ökölnyi az gravid jellegű uterus, szabad környezetben,grav s. 8. Kolp 2 óránál Naboth tüsző. javasolták az ultrahang vizsgálatot, és a terhestanácsadást. 1 óra múlva a vaginális ultrahang vizsgálaton a következőket állapították meg: Rendes nagy uterus, benne grav nem látható. End 10 mm. Kismedencében kóros eltérés nem látható. Rhcg-t és kontrollt javasoltak. Az orvos azt mondta, ha valami van irány a kórház. 3 napja vérzek. Nem tudom most mi a teendő, nem tudom a fentiek mit is jelentenek? Mitől nő meg az uterus, ha nincs baba? Létezik, hogy nem látják ultrahangon a terhességet? Tüneteim most is vannak, a hányingert betudom a mandulagyulladásomnak amit 24-én állapítottak meg. Köhögési rohamokkal mentem sfr-re. Terhes lehettem csak elvetéltem? Esetleg a sok köhögés okozta hasprés miatt? Lehet hogy méhen kívüli (volt) a terhesség? Köszönöm előre is a válaszát. Teljesen kétségbe vagyok már esve.
Az orvos válasza:
Köhögés miatt nem következhet be vetélés. Javaslom, hogy legyen kontroll ultrahang, esetleg ßHCG és újabb nőgyógyászati vizsgálat.


Andrea2013-12-27 15:15:39
Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg új partnerem van és aktív szexuális életet élek, fogamzás gátló tablettát eddig nem szedtem és a múlt hónapban sajnos szükség volt egy alkalommal az esemény utáni tabletta használatára. Azóta jártam nőgyógyásznál és írattam fel fogamzásgátló gyógyszert, de sajnos még nem tudtam elkezdeni a szedését, mert a menstruációmat várom, viszont a mai napon sajnos megint szükségessé vált az esemény utáni védekezés. Tudom hogy már ez önmagában probléma, mert kicsit több mint egy hónapja volt csak az előző ilyen esemény, de jelenleg muszáj ezt a megoldást választanom. A kérdés az, hogy ebben az esetben ha megjön a menstruációm, most elkezdhetem e szedni majd a fogamzásgátlót, vagy ki kell hagynom ezt a hónapot és megvárni a következőt ?
Az orvos válasza:
Elkezdheti szedni a gyógyszert, de a védett időszak kitolódhat, tovább kell kiegészítő védekezésről gondoskodni.


Anita222013-12-26 10:57:15
Tisztelt Doktor úr! November 1-jen volt egy missed abortuszom 9 hetesen,embrió elhalás miatt!Később azt mondták méhen kívüli volt a terhesség,pedig a 8.héten minden rendben volt még szív hang is rendben volt!lehetséges volt hogy méhen kívüli terhesség volt,miközben rendesen fejlődött a 8.hétig?A műtét óta kicsit zavaros a menstruációm es alvadékos,a dokim nem tulajdonított ügyet neki!Lehet ez miatt valami gond a következő baba projektnél?Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Részletesen át kellene nézni a kapott dokumentációt.


Molnár Gabriella2013-12-22 08:15:35
Tisztelt Doktor Úr! Gyermeket szeretnénk, a ciklus 3. napjától 2x1 Clostilbegytet kapta, azonban tegnap este elfelejtettem bevenni (ciklus 4. napja). Hogyan szedjem tovább, illetve megfelelő lesz-e a tüszőérés?
Az orvos válasza:
Egy kimaradt tabletta valószínűleg nem gond.


Györgyi2013-12-21 11:10:18
Tisztelt Doktor Úr!Már 2,5 hónapja próbálkozunk a férjemmel,és a következő mensim előtt kihagytunk 2 hetet és nem jött meg úgy 5. napja ,de görcsölök 2 napja,fáj a derekam kicsit érzékeny a mellem.A teszt is negatív lett reggel.Ilyenkor mi a teendő,mit jelent ez?Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Érdemi válaszhoz személyes konzultáció szükséges.


Fanni2013-12-21 08:34:11
Tisztelt Doktor úr! A párommal Pharmatex hüvelykúpot alkalmaztunk december 6-án,az előző menstruációm november 23-án volt. Tegnap volt a ciklusom 28. napja,és nem jött meg.Kicsit ideges vagyok,mert sohasem késett még,mindig a 28. napon vagy előtte jött meg. Egyébként ugyanazt érzem,mint amit szoktam fejfájás,görcs időnként,hányinger,hangulatingadozás. Mégis,lehetek terhes? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
A terhesség soha nem zárható ki.


Gyongyi2013-12-19 00:41:49
Tisztelt Doktor Ur! Nem ertem mi tortenik. 45 eves vagyok(4 felnott gyermek edesanyja).Nehany hete melleim feszulnek-fajnak-hirtelen hiztam(hasra is)-mozgast erzek a hasamban(gyakran mintha mehosszehuzodas lenne koldok mellett),mindezek ellenere menszeszem van.Tesztet csinaltam ,negativ lett.Miomam is van 2 eve,de nem okoz panaszt.Ami megdobbentett az a hirtelen sulyvaltozas(2 honap alatt semmi ruham nem jo).Varom valaszat. Koszonom.
Az orvos válasza:
Vizsgált nélkül nem mondhatok véleményt.


zitko2013-12-18 21:11:51
Tisztelt Doktor Úr!November 4-én volt missed ab utáni műtéti befejezésem. A terhességem 8.hetében még minden rendben volt, a 12.heti uh-n pedig már megállapította az orvosom, hogy elhalt a baba. A műtét után 2 hétig minden nap -először erősebb, majd egyre enyhébb- vérzésem volt. Azután még kb. 2 hétig barnás folyásom volt mindennap. Ez idő alatt mentem kontrollra, ahol az orvosom mindent rendben talált. A leletemre a következőket írta: "Rendes nagy uterus, norm.nyálkahártya. Jobb oldalon polycystas ov. Bal old.ovariumban 19 mm-es tüsző." Amikor meghallottam a ciszta szót, megijedtem, és rákérdeztem, de azt mondta, hogy az nem olyan ciszta és, hogy ilyen típus vagyok. Illetve mondta azt is, hogy már van peteérés, úgyhogy a következő menstruáció után ismét lehet próbálkozni. Ezt én kicsit korainak vélem, és a védőnő is 3-6 hónapot mondott. Az műtét utáni első menstruációm dec.11-én jött meg, és azóta is tart, már a 8.nap van. A vérzésem sokkal erősebb mint korábban és régebben 5-6 nap alatt elmúlt. Ön szerint ez normális? Mit gondol az orvosom által elmondottakról? A polycystás ovárium tulajdonképpen mit jelent? Valóban nem kell vele foglalkoznom? Befolyásolja esetleg a magzat elhalását? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Én 3 hónap szünetet szoktam javasolni. Az első menzesz normálisan is eltérhet az addig megszokottól. Az minden hónapban érő tüsző is nevezhető cisztának, ettől nem kell tartani. A policisztás ovárium bonyolultabb kérdés, az itteni hely kevés a kifejtéséhez.


Jakó Zsófia2013-12-18 20:06:52
Tisztelt Doktor Úr! december 6-án volt missed ab utáni műtéti befejezésem. A terhesség előtt egy ciklusom kimaradt, meg is lepődött az orvosom is, és mi is, amikor pozitív lett a teszt. Aztán dec. 5-én enyhe vérzés miatt mentem vizsgálatra, ahol gyenge szívhangot állapítottak meg, (akkor 8 hetes terhesség)másnapi kontrollon már nem volt szívhang. A vetélés oka lehet az előtte lévő ciklus kimaradása-hormonprobléma? Vagy a túl intenzív sport? Mikorra várható a következő menstruáció? Van rá esély, hogy normalizálódik a ciklus? Mennyit érdemes várni az újbóli próbálkozással? Szükséges hormonvizsgálat, vagy egyéb vizsgálat, hogy a következő terhesség problémamentes legyen? Mennyi az esélye, hogy a következő terhesség is vetéléssel végződik, vagy a kürettisztítás után több az esélye a magzatnak?? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Jó sok kérdés egyszerre. Cikluskimaradás és intenzív sport nem okoz méhen belüli elhalást. Ahogy a műtét után el szokás mondani, a következő menzesz 3-6 hét múlva várható. Esélyes, hogy normalizálódik a ciklus. Én 3 hónap szünetet szoktam tanácsolni. Nem szükséges hormonvizsgálat. Normálisan is a terhességek közel harmada vetéléssel végződik, ezek közül sokan még nem is tudják, hogy terhesek. Kürettisztítás - érdekes szó - után, ha nincs szövődmény ugyanolyan az esély, mint máskor.


Borbála2013-12-18 18:41:26
Tisztelt Doktor úr! Okt 30-án volt az utolsó normális vérzésem, gyógyszert nem szedek, ciklus 7-10 napján voltunk együtt Kedvesemmel.november 24-én volt 1,5 napig vérzésem, azóta semmi. Tesztek negatívak, terhességi tüneteim vannak. Időpontom Karácsony utánra van csak. Lehetséges terhesség?
Az orvos válasza:
Nem lehetetlen.


Erika2013-12-16 18:23:53
Tisztelt Doktor Úr!34 hetes terhes vagyok és nagyon vérszegény,a hgb-m 102 lett.A háziorvosom a aktiferrin kapszulát írta fel napi 2*1-et.A betegtájékoztatón olvastam hogy terhesség alatt nagyon indokolt esetben ajánlott a szedése.Biztos nem lesz baja a babának ettől a gyógyszertól?
Az orvos válasza:
Semmilyen adat nem utal arra, hogy ártana a babának.


judit2013-12-16 15:26:17
kedves Dr. Úr! azzal a kérdéssem fordulok Önhöz, hogy múlt hét szerdán orvios megállapította hhogy 6 hetes terhes vagyok szívpulzálást is látott. 1 hétig nagyon rosszul voltam hányám émelygés hányinger.. de ezek elmultak hírtelen.. jelenthet ez bajt a magzatnál? elhalhatott? nem volt görcsöm vagy vérzésem. 2 hét múlva kell visszamennem de nagyon félek hogy baj lehet.
Az orvos válasza:
A terhességi tünetek elmúlása, vagy átmeneti szünetelése előfordulhat normális terhesség mellett is, de természetesen lehet a terhesség elhalásának tünete is.


Kocsisné Varga Ilona2013-12-16 09:29:51
Üdvözlöm dr!! hát én 50 körül vagyók, de nekem olyan problémám van, hogy ég az alhasam, és úgy érzem, mintha megakarna jönni a mentruációm, de 3 éve elmaradt, minden probléma nélkül,, borzalmas érzés, sajnos azt hiszem a beleimmel van baj? olyan mintha begyújtottak volna, ez a legalul az alsó hasban, érzékeny is,nagyon rossz érzés,, nem tudom mi lehet, hasi ultrahangon nem találtak semmit,,kérem a kedves dr-úrat ön szerint mi lehet ez? Köszönöm szives válaszát!!közelgő ünnepek alkalmából!!! kivánok!! Kellemes karácsonyi ünnepeket, és Eredményben gyazdag Boldog újévet, és a kedves családjának is,, ,
Az orvos válasza:
Javaslom, hogy jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Natasa2013-12-15 23:04:21
Tisztelt Doktor ur szeptemberben volt missed ab mütetem.Utanna az elsö menstruacio megjött 30 napra,a masodik 23 napra a harmadik meg 35 napra.Es sokkal erösebbek a verzesek.Szeretnem kerdezni hogy a mütet zavarta igy össze a ciklusokat?Es most mikor lehet peteeresem?A mütet elött 29 naposak voltak es pont felidöben volt peteeres.Szeretnek ismet babat de nem tudom sikerül e igy? Az orvosom szerint minden rendben.Valaszat köszönöm elörre is.
Az orvos válasza:
Lehet, hogy a terhességi hormonok hatása a ciklus változása. A peteérést ilyen ciklusokban nem lehet kiszámítani.


Orsya2013-12-15 17:15:09
Jó estèt! Fogamzásgátló tablettát szedek. Egyik este elfelejtettem bevenni. Csak másnap este vettem èszre. Amikor este észrevettem, bevettem azt amit előző este elfelejtettem, meg az aznap estit. (1-2 óra eltéréssel.) Az a kérdésem lenne, hogy emiatt a menstruációm késhet?
Az orvos válasza:
Inkább az a valószínű, hogy korábban jelentkezik több-kevesebb vérzés. Persze terhességre is gondolni kell, mert a védelem megszűnt.


Puksa Regina2013-12-14 11:48:38
Tisztelt Doktor úr. Olyan kérdésem volna Önhöz hogy a 18 heti ultrahangon észrevettek egy 6,8 mm es cisztát a baba bal agyába. Elküldtek genetikai tanácsadásra ahol semmilyen más rendellenességet nem találtak. Felajánlották a magzatvíz mintavételt de nem fogadtam el. Azt írták a papíromra hogy a rendellenesség 0,8-1%. A kérdésem az lenne hogy önnek mi a véleménye ezekről a cisztákról? Ha nem találnak más gondot okozhat e tényleg rendellenességet? Minden más eredményem jó. 12 héten orrcsont van nyaki redő 0,8 mm. AFP 27,1, 0,9 MOM. Válaszát előre is köszönöm
Az orvos válasza:
Az agyi érgomolyag cisztája az esetek többségében minden nyom és következmény nélkül eltűnik a későbbiekben.


Angéla2013-12-12 22:15:12
Tisztelt Doktor úr! 13 hetes, aggodalmakkal teli kismama vagyok. A terhességem 11. hetében hüvelygyulladást állapított meg nálam a nőgyógyászom, melyre Zinnat 500 mg (cefuroxim-axetil) antibiotikumot írt fel. A gyógyszert beszedtem, de azóta is rettentően aggódom gyermekem egészsége miatt. Mekkora kárt okozhattam a gyógyszer beszedésével? Előre is köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
Valószínűleg nem okozott semmilyen kárt.


Csilla2013-12-12 17:02:52
Tisztelt Doktor úr!A kérdésem a következő lenne!Nov.26-án jött meg,de 30-án el is múlt,és aznap együtt voltunk párommal!Az aktus óta 12 nap telt el.Ha most tesztelnék,nagyon korai lenne,ugye?Egyáltalán mennyi esély van rá,hogy így összejöhet a baba?Van már egy gyerkőcünk,szeretnénk kis tesót,de nem görcsölünk rá!Viszont már 3 napja hányingerem van,és állandóan éhes vagyok,és csak remélni merem,hogy baba van a dologban,de azzal is tisztába vagyok,hogy ez még nagyon korai.Nem?Az alhasi résznél,nagyon ritkán szúró érzést érzek,egész pontosan mintha tűt döfnének belém!Ez mitől lehet?Kérem válaszoljon!Köszönöm!
Az orvos válasza:
Nincsen olyan időszak, amikor lehetetlen lenne teherbe esni. A terhességi teszt az aktus után legkorábban két héttel lesz pozitív. Néha a tünetek ennél korábban is jeleznek.


Katalin2013-12-12 15:51:23
Tisztelt doktor úr az lenne a kérdésem hogy most kezdtem el szedni a yasminelle fogamzás gátlót az első szemet bevettem a vérzés első napján az lenne a kérdésem hogy mikor bevettem néhány óra múlva megszünt a vérzésem ez a tabletta miatt van?és mivel elmúlt így védelmet nyújt a tabletta?köszönöm tisztelettel Katalin.
Az orvos válasza:
A tabletta bevétele megváltoztathatja a vérzést. De ez nem rövidíti le a védelem nélküli időt.


Kiss Anita 2013-12-12 14:09:09
Tisztelt Doktor Úr! December 3.-án megtudtam hogy korai terhességem van még csak a petezsák látszott ami 15 mm- es volt. Azt mondta hogy két hét múlva mennyek vissza 17.-én kaptam időpontot, de ma reggelre meg jött a menstruációm. Attól még terhes maradtam? Köszönöm válaszát..
Az orvos válasza:
Ettől még megmaradhatott a terhesség.


Juszt Andrea2013-12-11 21:28:27
Tisztelt Doktor ú! 6 hetes terhes vagyok.Tegnap a párommal együtt létünk után,pici rózsaszínezesem volt.Nem fáj a hasam.Ártottunk a babának?Elveszitem?Hétfőn kell mennem Nőgyógyászhoz.
Az orvos válasza:
Normális terhességgel általában nem történik semmi baj, ha mégis vetélés következne be, az nem emiatt lenne.


György Erzsébet2013-12-10 12:12:24
Tsiztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 1 hónapja bromocriptint szedek mert magas a prolaktinom.2 éve szeretnénk babát de nemjön össze.Voltam már minden fajta vizsgálaton de eddig minden rendben volt.November 6án volt meg a menzeszem 5 napig. A 15ik napon volt ovulációm de 6 napig végig pozítív volt a teszt.Az előző hónapokban pedig csak két nap.Most pedig december 2án kellett volna megjönnie.Megjött december 6án de csak annyira hogy eléggé sötét színű volt és az is csak nagyon minimális aztán pedig semmi csak egész nap néha pár csepp rózsaszín.aztán pedig 2-3ik nap is így telt el csak akkor jöttek ki sötétebb darabkák.Esetleg ez lehet beágyazódásos vérzés?Csináljak tesztet vagy felesleges?Mikor mutatja ki a teszt ha esetleg siekrült?Mikor csináljak tesztet?Sose volt még ilyen hogy egész nap semmi ha van akkor az is csak rózsaszín vagy nagyon sötét ... Vagy a gyógyszer miatt?Mitől lehetett ilyen sokáig ovulációs tesztem pozítív?Köszönöm válaszát..
Az orvos válasza:
A terhességi teszt már pár napja késő menzesz mellett is lehet pozitív. A Bromocriptin hatására átállhat a hormonrendszer, az átmeneti zavarok valószínűleg rendeződnek.


kata2013-12-09 23:11:22
Tisztelt Doktor Úr!novemb. 28.án volt terhességmegszakításom /9 hetes terhesen, egészségügyi okok miatt/.A műtét óta most már szerencsére csak időnként vérzem(kisebb erőlködésnél vagy cipelésnél) és inkább nem is vérzés hanem csak maszatolás.Tegnap azt vettem észre,hogy mindkét mellbimbómból átlátszó? váladék szivárog, amikor megnyomtam akkor még jobban jott.Ma megcsináltam egy terhességi tesztet és második csík is megjelent, igaz csak nagyon halványan.Ez normális ilyenkor?Meddig kell várni,hogy visszaáljon minden a régibe?Ilyenkor léteznek még terhességi tünetek és ha igen meddig lehet rá számitani? előre is köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
A terhességi hormonok kiürülése időbe telik, az első menzeszig még jelentkezhetnek ilyen tünetek.


Andrea2013-12-08 10:43:14
Tisztelt Dr. Úr! December 2.án volt abortuszom. Utána nem volt vérzésem. Tegnap lázas lettem és nagyon fáj a hasam. Úgy érzem mintha be lenne gyulladva. Lehetséges hogy maradt bent valami??? Köszönöm válaszát.
Az orvos válasza:
A tünetek gyulladásra utalnak, sürgősen keresse fel a műtétet végző intézményt.


Klaudia2013-12-05 13:56:10
Kedves doktor úr! Három kislányom van, és sterilizálva vagyok. A menstruációm már hónapok óta késve jön meg és egyre kevesebb. Először csak pár napot késett most már majdnem 3 hetet. Nagyon kevés van. Lehet ez korai klimax? Mert minden tünetje megvan. Köszönöm. Várom válaszát.
Az orvos válasza:
Mivel semmilyen adatot, vizsgálati eredmény nem tudok Önről, például a korát sem, így nem tudok nyilatkozni. Ha konkrétan kérdezi, hogy lehet-e, akkor a válaszom igen.


Erika2013-12-05 09:46:23
Tisztelt Doktor Úr! Tegnap este véletlenül kétszer vettem be a fogamzásgátlót (Sensonette 20). Már csak 2 szem van így hátra a levélből. A kérdésem, hogy mivel így egy nappal hamarabb fogy el a tabletta a szokásoshoz képest egy nappal hamarabb kezdjem el a következő levelet szedni? Tehát vasárnap helyett már szombaton kezdjem? Hogyan véd leginkább a terhességgel szemben? Köszönöm válaszát!
Az orvos válasza:
Másik helyről pótolhatja a kimaradó tablettát, de ez nem feltétlenül szükséges. A lényeg, hogy a tabletta szedési szünet hossza ne változzon. (Maradjon 7 nap)


Gina2013-12-05 08:07:25
Üdvözlöm Dr. úr azt szeretném kérdezni hogy 2 napja enyhe rózsaszinü kissé barnász folyássom van. vérzésnek nem mondható de nem tudok mire gondolni nagyon szzeretnék babbát elképzelhetö esetleg hogy terhes vagyok? válaszát elöre is nagyon szépen köszönöm maradok tisztelettel Gina
Az orvos válasza:
Ha kevés barnás vérzése van, attól még lehet terhes.


b. bianka2013-12-05 07:52:09
TISZTELT! Dr.ÚR azzal a kérdészel fordulok önhöz.hogy 3.napja barnász rózsaszínes kissé vízes mensesem van voltam dokinál aki elküldödt ultrahangra de ott 23x18mn-es cysztát láttak ami nagyon megijesztett engem.de a 3.éves kislányomra is ezt mondták amikor várandos voltam vele.csináltam 2-szer terhességi tesztet de sajnálatra negatív lett a segítségét szeretném kérni drága doktor úr. nagyon szeretnék babbát várom válaszát köszönöm.
Az orvos válasza:
23x18 mm-es cisztikus képlet lehet akár az aktuális megérő tüsző, emiatt ne aggódjon. Ha nem jön össze a baba, akkor hosszadalmas kivizsgálás várható, ezért ajánlom, hogy jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Halmi Barbara 2013-12-04 15:51:14
Tisztelt Doktor Úr ! Egy olyan kérdéssel fordulnék önhöz hogy a párommal múlt hónap 24 - én együtt voltunk és e hónap 7 -én kéne megjönnie.De ma reggel elkezdett görcsölni a hasam és elég sokáig fájt de viszont nem jött meg és a hasfájás el is múlt . Ez ön szerint mire utalhat? Nagyon szeretnék kisbabát . Válaszát mihamarabb várom és megköszönöm üdvözlettel: Barbara előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Átmeneti hasfájást nagyon sok minden okozhat, ezek jó része nem is nőgyógyászati.


Maya2013-12-04 06:19:40
Tisztelt Doktor Úr! Tegnap előtt reggel óta érzek viszkető érzést a hüvelybemenet körül, néha kicsit ég is, néhol fehér túrószerű "valami" látható rajta. Megtapogatás után éreztem, mintha pöttyök lennének ott. A bugyin látható barnás pirosas kellemetlen szagú folt. Lassan menstruálnom kell. Ön szerint elkaptam valami gombás fertőzést? Egyébként kb másfél éve csak a párommal feküdtem le, jelenleg a vizsgák miatt eléggé stresszes az életem. Tegnap használtam intim mosakodót, ma reggelre annyira nem viszketek.
Az orvos válasza:
Valószínűleg elkapott valamilyen fertőzést, de nem biztos, hogy gomba. Kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


szabó viktoria2013-12-03 21:02:06
Üdvözlöm egy olyan kerdessel frdulok önnhöz hogy ketnapja cisztat allapitottak meg a mellemben es hogy ez befolyasolhatja e a menszeszem vagy lehetseges e hogy a petefeszkemen is van mert 10 napos szünet utan megint verzek valaszat elöre is köszönöm
Az orvos válasza:
Az emlőciszta nem befolyásolja a hormonális ciklust.


Ancsa2013-12-03 19:50:08
Üdvözlöm! Két hónapja kezdtem el szedni a Lindynette20-at. Az új levél 7. szeménél tartok, de két napja beettem valamit és két reggel (enyhe) hasmenésem volt. Mindkét alkalommal délután borzasztóan "panaszkodott" a gyomrom. Kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben szükséges kiegészítő védekezés? Mely esetekben fontos figyelembe venni az ilyen hasonló gyomorrontásokat? Válaszát előre is nagyon köszönöm! Ancsa
Az orvos válasza:
Ajánlatos a kiegészítő védekezés, mert hasmenésnél a gyorsabb bélműködés miatt a gyógyszer felszívódása lehet, hogy csak részben történik meg.


Kovács Éva2013-12-03 13:31:25
Tisztelt Doktor Úr! 2013.augusztusában volt egy missed ab műtétem, elhalt a magzat picivel több, mint 8 hetes korban. Utána a menstruációs ciklusom visszaállt a számomra megszokott időre , 32 napra, viszont a menstruáció mennyisége, és hossza is jóval több , mint a terhességem előtt volt. Régebben kb 3-4 nap volt, most 5-6 nap, de az előtte való nap már barnázással indul. Most vagyok túl a 3.cikluson, és lassan szeretnénk újra próbálkozni, viszont picit aggaszt ez, hogy ez mennyire mondható normálisnak? Vagy várni kellene -e az újbóli teherbe eséssel.?A műtét utáni kontrollon minden rendben volt, és egyéb panaszom nincs is. Mi lehet az oka az egy nappal előtti barna folyásnak és a több vérmennyiségnek? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Változhatott többek között a hormonciklusa, a méh ürege. Az újabb terhesség szempontjából ez nem jelent problémát, felesleges izgulnia.


nyuszó2013-12-02 19:04:45
Tisztelt Doktor Úr! 10 hetes terhes vagyok, és van egy kis fertőzésem amelyre a nőgyógyász egy gyógyszertári hüvelykúpot írt fel amelyhez nem kaptam használati útmutatót. A második este egy kicsit fájt (szúrt) a felhejezése,(szerintem a kiöntéskor elég hegyes az alsó vége ) Amikor a kúp folyékony állapotában távozott világos piros vérzést tapasztaltam, (szaga a kúpéhoz hasonló és nyálkás/váladékos volt.) amelyet se előtte sem utána, nem tapasztaltam. csak akkor amikor kifolyt a kúp pisilés közben. Semmi tünetem nem volt! se hasfájás se égető viszkető érzés.A pisilés után egy csepp vér sem volt már.Előző este is így távozott, szinte egyszerre folyt ki pisi előtt közben után, de vér nem volt, Azóta sem volt vérzésem, Az lenne a kérdésem, hogy lehetett e a kúptól, ami felsértett valamit, vagy nagyon felraktam volna? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Kérjen vizsgálatot, mert a terhességgel összefüggő vérzést ki kell zárni. Ha ez megtörtént, akkor a sérülés nem valószínű, inkább a gyulladás okozhatja a véres folyást.


Dóra2013-12-02 14:29:32
Kedves Doktor Úr! 10 év után 4. hónapja, hogy nem szedem a fogamzásgátlót. Az első 2 hónapban napra pontosan megérkezett a menstruációm, a 3. hónapnál a pontosan napra várt menstruáció napján nagyon görcsölt a hasam és nem jött meg, majd késett 2 hetet. Most a 4. hónapnál vártam a menstruációm, de már 1 hete késik, azóta sem jött meg, terhességi tesztet készítettem, de negatív. A szexuális együttlét az gyakori. babát szeretnénk a párommal. Mikor szükséges nőgyógyásznál jelentkeznem? Mi lehet a probléma? Hány naponta végezzek tesztet? Lehetséges, hogy a hormonszintem nem állt még be?
Az orvos válasza:
Már most célszerű lenne bejelentkeznie vizsgálatra. A gyógyszer abbahagyása után legjobb esetben is az a hormonciklus áll be, ami egyébként lenne. Lehet túlzottan hozzászokott a pontosan 28 napos ciklushoz.


Kiss Adél2013-12-02 09:25:07
Pár napja derült ki, h babát várok, váratlanul ért, de örülök neki. Kb 5-6 hetes lehetek. Kb fél éve szedek Regenon (ampfepramon tartalmú) fogyasztó tabletát és az utóbbi időbe volt olyan is, h 1 nap akár 3-at is beszedtem, mert nem hatott. Az utolsó 1 hónapban is voltak ilyen napok+voltam szórakozni is és ittam alkoholt nagyobb mennyiségben. Természetesen abbahagytam a gyógyszer szedését és eszembe sincs alkoholt fogyasztani. Tudom, h butaság volt ilyen fogyasztó szerhez nyúlni, de már nagyon megbántam. Kérdésem az lenne, h károsodhatott-e ilyen korai szakaszban a magzatom , illetve , h a nagyobb mennyiségű alkoholtól szenvedhet-e alkohol szindrómában a baba.
Az orvos válasza:
Károsodás nem valószínű. Alkohol szindróma hosszabb ideig tartó, folyamatos alkohol fogyasztás mellett alakul ki.


kriszti2013-12-01 20:40:49
Szeretném kérni a segitségét kb másfél honapja apró fehér pöttyök jelentek meg a kisajkamon nem fáj,nem viszket,kinyomni se lehet azt mondták hogy mirigytágulatom van szeretném tudni hogy egyetért e vele ,és lehet e gyogyszerrl kezelni Előre is köszönöm
Az orvos válasza:
Vizsgálat nélkül nem állíthatok mást, mint az az orvos, aki látta az elváltozást.


Farkas Kinga2013-11-30 11:45:03
Tisztelt Doktor Úr! 3éve szeretnénk a párommal babát és sajnos ez idáig nem sikerült! Felkerestünk egy orvos hogy megtudjuk mi lehet az oka,csináltatott egy labort amin kiderült hogy magas a prolactin szintem,kaptam egy gyógyszert amit egy hónapig kellett szednem.Most november 5.én volt a menstruációm most pedig dec 3.án volna esedékes a következő menstuáció. Ma reggel enyhe szúrós alhasi fájdalomra ébredtem majd később barnás és rózsaszínes,pecsételő vérzés jelentkezett! Mi lehet az oka ennekmindig időben szokott megjönni,lehet ez a beágyazódás jele? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Számtalan ok jöhet szóba, a beágyazódás megérzése elég valószínűtlen. Ez persze nem jelenti azt, hogy nincs már úton a baba.


Beáta2013-11-29 23:56:26
3hete késik a menstruációm ,csináltam tesztet és bebizonyitotta hogy terhes vagyok.Nem tul késő e a megszakitáshoz?
Az orvos válasza:
Ha az utolsó menzesztől 7 hét telt el, és a fogantatás az ez alapján feltételezett idő környékén történt, akkor egyáltalán nem késő.


Kis Ildikó2013-11-29 19:24:07
Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok önhöz,hogy múlt héten szedtem a fogamzásgátló mellett más gyógyszert is (doxcilin,panadol,advil ultra)pár óra eltetével szedtem be a fogamzásgátlót.A héten már nem szedtem,de az lenne a kérdésem,hogy csökkent e a hátasa a gyógyszernek?amit szedek a rezia!Válaszát köszönöm!
Az orvos válasza:
Sajnos van rá esély, ezért javasolt kiegészítő fogamzásgátlásról gondoskodni.


Gelencsér Erika2013-11-28 11:23:19
Doktor úr! Érdeklődnék hogy 36 hetes vagyok az eredményeim FL:68mm,AC:27,3cm,HC:29,1:Az orvosom azt mondta hogy kicsi a babám és aggódom. Dohányzom is. Ugye ezekkel az értékkekel nincs baj ennyi idősen.Amikor rá kérdeztem azt mondta nem vészesek az eredményeim.
Az orvos válasza:
A dohányzás valóban okoz a magzat fejlődésében elmaradást. A méretek értékelése függhet a vizsgáló készüléktől és az orvos személyétől.


Deme Tímea2013-11-27 17:38:17
Tisztelt doktor ur. Azért fordulok önhöz, mert ma volt barna folyásom, a férjemmel vasárnap volutnk együtt. Az lenne a kérdésem, hogy ez lehet-e a terhesség jele, és hogy mennyi az esélyünk az ikerbabákra, mert a férjem és az édesapja is ikerpár egyikke. Vitamint is szedek kb. 1hónapja, Femibion 800-sat. Dec. 7-én kell megbetegednem. Válaszát előre is köszönöm.
Az orvos válasza:
Biológiában minden lehetséges, de korainak tartom, hogy erre gondol. Az ikerterhesség valószínűsége pedig lényegesen nagyobb, mint másoknál. A folsav szedése a felkészülési időszakban is helyeselhető.


Bári Viiktória2013-11-26 11:23:50
Üdvözlöm! Csak egy kérdésem lenne . 20 éves vagyok és nem rég volt abortuszom 11 hetesen!!!!most vagyok a 6. hétbe hogy megjöjjön a menstruációm.Tegnap elkezdtem pakolni szekrény húzogatni...estére véreztem de mára semmi !!! és nem tudom ilyenkor mi lehet a baj!
Az orvos válasza:
Ha bármilyen gyanú felmerül az abortusz után, keresse fel a műtétet végző intézményt.


antonia2013-11-25 19:50:25
Kedves Doktor Ur, No 32 eves no vagyok emg nem szultem. PMS miatt kaptam Cerazette tablettat, mivel kombinaltat nem szedhetek. Tiuneteim a kovetkezoek voltak: ingerlekenyseg, faradtsag, hajhullas, miteszeres bor, barnazas elotte es utana 3-4 napig. Sajnos a gyogyszer felirasa elott nem keszult hormonteszt, Most a 25. szemnel tartok, par napja verezgetek, a mellem nonek, feszulnek, es idegesebb vagyok mint elotte. Angliaban elek, itt van lehetoseg otthoni hormonszintmeresre, nyalmintabol. Meg is rendeltem, csak azt nem tudom , hogy gyogyszer szedese alatt barmikor megcsinalhatom-e, vagy inkabb hagyjam abb a gyogyszert es majd akkor. Ha a masodik lehetoseg a biztosabb, akkor pontosan mikor kellene megcsinalnom? A 21. napon? Mert ha abbahagynam most , akkor ugye gondolome leg jol ossze lenne zavarna aciklusom. Ha a gyogyszer meleltt csinalom, abbol kapok valami ertekelheto eredmenyt majd? Koszonoma segitseget. Szep estet: Antonia
Az orvos válasza:
A hormonteszt eredményétől nem várható lényegi eredmény, különösen mesterségesen bevitt hormon mellett. A tünetek valószínűleg a hormonok változása miatt állnak fenn. Ha mindenképpen labort szeretne nézetni, a tesztoszteron és a prolaktin szintet érdemes nézni. (férfihormon és tejelválasztást serkentő hormon)


Kata2013-11-25 14:58:17
Tisztelt Doktor Úr!Érdeklődni szeretnék, hogy 6 hetes terhes vagyok és lehet-e a terhesség alatt mértékkel szoláriumozni, csak egy egészséges barna szín miatt, illetve hajat festeni, vagy ezekről teljesennle kell mondanunk?Köszönettel:Kata
Az orvos válasza:
Mértékkel nincs akadálya.


Petra2013-11-25 13:53:57
Tisztelt Doktor úr! IAMNA 75 µg/20 µg fogamzásgátlót írt fel. A legutóbb nem tudtam elmenni a rendelésére és a háziorvost kértem, hogy írja fel nekem a gyógyszert. Később vettem észre, hogy a 30 µg-osat írta, mikor már elkezdtem szedni. A gyengébbnél is eleinte néhány hétig fáradékonyabb és nyomottabb voltam a szokásosnál, aztán ez elmúlt, de most megint érzem valamennyire. - Lehet a fáradékonyságom az erősebb gyógyszertől? - Lehet ettől bajom, hogy az erősebbet kezdtem szedni? - A jelenlegi levél után visszatérhetek a gyengébbre? - Van most valami sürgős tennivalóm, vagy csak szedjem tovább? (amint tudok, ellátogatok önhöz) Köszönettel: Petra
Az orvos válasza:
Sürgős teendője nincs, ha ezt kezdte el szedni, fejezze is be ugyanezzel. A hormonváltozás okozhat hasonló tüneteket. Később visszakaphatja a gyengébb gyógyszert.


Sz.Reni2013-11-25 11:38:56
Tisztelt Doktor Úr! Előző terhességem kilenc hetesen négy naposan elhalt,missed ab-volt,meg is műtöttek.Pont ma vagyok 12 hetes terhes,eddig minden rendben volt,szépen fejlődik,volt orrcsont is,szívével is minden rendben és szedem a Duphastont napi 2-szer.Szerdán megyünk a nagy Uh-ra és borzasztóan izgulok.Előfordulhat,hogy újra megtörténik velem az most,ami áprilisba???
Az orvos válasza:
Vetélés és elhalt terhesség az első 3 hónap betöltése után ritkán fordul elő.


Hantal Mónika2013-11-23 23:53:07
Tisztelt Doktorúr!nekem az volna a kérdésem,hogy a petevezetékeimből csak az egyiknek a fele jó,eddig mindig menstuáltam 3-4napos volt,útoljára okt16.án volt rendessen meg,majd november 11én volt valami barnás csipp-csöpp,ami elmúlt aznap,azóta semmi sem történt,néha érzem,hogy feszül a cicim,váratlanul hányingerem lesz,de a tesztjeim negatívak,vagyis egy nagyon halvány volt,ez mit jelenthet,mit tehetek??köszönöm a válaszát előre is,nagyon szeretnék kisbabát!:-)
Az orvos válasza:
Olyan nincs, hogy az egyik petevezeték fele jó. Több részlet megbeszélésérre és a késő menzesz miatt azt javasolom, hogy kérjen nőgyógyászati vizsgálatot.


Erika2013-11-22 21:10:15
Tisztelt Doktor Úr! Legutóbbi menstruációm 11. 12-én kezdődött és 17-éig tartott. 21-én voltam nőgyógyásznál aki a hüvelyultrahang során 11,9*13.3 mm-es dominans folliculus-t látott. Mivel fogamzásgátlót szedek megkérdezte, hogy nem-e elfelejtettem bevenni, mert ez nagynak számít. Van ennek valamilyen jelentősége? Nem hat a gyógyszer rendesen? (Nem felejtettem el bevenni és aznap került sor az 5. szem gyógyszer bevételére.)
Az orvos válasza:
A kép alapján felmerül, hogy a tüsző kiszabadult a gátlás alól. Ez persze nem jelenti azt, hogy mindenképpen érett petesejtet fog produkálni. Szedje tovább a gyógyszert, az előírás szerint.


Lili2013-11-22 18:15:04
Kedves Doktor Úr! 26 éves vagyok, lassan 4 éve szedem a Yasminelle fogamzásgátló tablettát, és eddig semmi panaszom nem volt. Mostanában az utóbbi pár hónapban tapasztaltam barnás folyást, néha élénk piros nagyon enyhe, vérzésnek nem minősíthető folyáshoz hasonlót, ami általában 7-10 nappal a vérzésem előtt jelent meg. Ebben az időszakban tapasztaltam azt is, hogy a melleim néha megduzzadtak, és feszültek. Létezik, hogy váltanom kellene egy erősebb hormontartalmú tablettára? Ez a 2-3 éven belül tervezett gyermekvállalást mennyire befolyásolhatja, ha erősebb tablettát kezdek el szedni előtte? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel és üdvözlettel: Lili
Az orvos válasza:
Nem kell feltétlenül magasabb hormontartalmú gyógyszer. Azért egy nőgyógyászati vizsgálat ajánlatos.


Laura2013-11-22 12:49:47
Jó napot! Én egy 22 éves lány vagyok, és jelenleg külföldön dolgozom, így csak december végén tudok szakorvoshoz fordulni. A problémám az, hogy július óta vagyok kinnt, és augusztus óta késik a mentstruációm, ebben a hónapban megjött két napra, de ez sem volt olyan,mint ahogyan megszokott lenni. ugyanebben a hónapban kijött egy gombám, amit Canesten segítségével kezeltem. Fogamzásgátlót szedem, ma kezdtem el az első levél szedését újjból. Fehérszerű nem valami kellemes illatú váladék folyik ki belőlem, és néha görcsöl a hasam, és mintha be lenne dagadva a méhem. Mit javasol, hagyjam abba a gyógyszer szedését? Várom válaszát! :) Szabó Loretta
Az orvos válasza:
A gyógyszer okozhatja a kevesebb menzeszt, de a folyás miatt mindenképpen keressen fel nőgyógyászt.


Julcsi2013-11-20 20:45:45
Jó estét! Azzal a panasszal fordulok önhöz hogy kb másfél hete múlott el a menszeszem és azóta fáj a mellem és a mellbimbóm. Folyásom is van egy kevés de együtt lét után enyhül ha rendszertelenül vagyunk együtt párommal. Az másfél hét alatt egyszer voltunk együtt párommal és gyógyszert szedek. Mitől fájhat? Terhességről nem gondolnám hogy szó lenne. Esetleg nöhet? 19 éves vagyok! Köszönöm előre válaszát, , remélem minnél előbb kapok rá választ mert kicsit tartok hogy mi lehet!
Az orvos válasza:
A biztonság kedvéért azt ajánlom, hogy jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


judit2013-11-20 13:08:13
Tisztelt Doktor Úr, Azt vettem észre hogy szőrösödöm. Arcom, karom... Elmentem nőgyógyászatra, csináltatom hormonlabort. Azt mondta minden rendben (tesztorenon pl), spirálomat levette, és felírt fogamzásgátlót (mistral). Eddig is szőrösebb voltam, de most elkezdett erősödni,illetve az arcomon is kijönni. Mentsruációm havonta gyógyszer mellett 1-2 napig tart csak. Mi a teendő? Tudok bármi mást is tenni, hogy megálljon a szőrösödés,illetve vhogyan visszafordítható-e a folyamat? Köszönöm! Judit
Az orvos válasza:
Sajnos ennyi információ alapján nem tudok többet mondani annál a kollégánál, akinél vizsgálaton járt.


Zsófi2013-11-20 07:52:06
3éve szedek dienille fogamzásgátlót kb 1 éve a menstruációm csak 1 napig tartott. Elmentem orvoshoz, megvizsgált azt mondta hogy tartsak szünetet, és hogy minden rendben van. Most is csak 1napos volt a vérzésem, ezért úgy döntöttem, hogy nem kezdem el az új levelet szedni. Utoljára aug végén voltam rákszűrésen és vizsgálaton, ott is mindent rendben találtak. Ön szerint menjek el újra vizsgálatra vagy várjak meg, hogy a következő menstruációm hány napos és milyen lesz? Köszönöm Zsófi
Az orvos válasza:
Az addiginál rövidebb menzeszek a fogamzásgátló mellett teljesen normálisak.


Bea2013-11-19 13:56:11
Tisztelt Doktor Úr A kérdésem a következő lenne:több mint 10 évig szedtem gyógyszert utoljára Lindynette 20-at minden rendben volt a mentsruáciom-mal mindig időben és rendben megjött.38 évesen abbahagytam a gyógyszert azóta nem pontos időben jön meg és nagyon fáj a hasam gyógyszert kell bevennem hogy tudjak tőle dolgozni és nagyon erős a vérzés is.azon gondolkodom hogy újra elkezdem szedni a fogamzásgátlót mert a 2. vagy 3. nap nagyon rossz alig tudok kimozdulni olyan gyenge vagyok,ön mit tanácsol elkezdhetem újra a gyógyszert vagy már 39 évesen ne szedjek?vagy van valami más gyógyszer amit lehetne szedni ami kevés hormontartalmú? Várom válaszát Tisztelettel Bea
Az orvos válasza:
A gyógyszer szabályozza a vérzéseket, csökkenti a mennyiséget, abbahagyása után a saját ciklusa tér vissza. 39 évesen csak akkor lehet kombinált fogamzásgátlót szedni, ha nincs egyéb trombózis kockázati tényező, és akkor is csak 40 éves korig.


stelkovics marta2013-11-19 10:30:14
Tisztelt Doktor Ur. Vegso ketsegbeesesemben fordulok onhoz. Ma lennek 10 hetes terhes de ultrahang vizsgalaton kiderult hogy a babam elhalt a terhesseg 5. Hetenek 6. Napjan . En londonban elek es az itteni orvosok szerint nincs mit tenni varnom kell mig magatol yavozik a magzat. Pontosan 1 hobapja halitt magzat van bennem csak pecsetlo verzesem van . Ha tudna javasolni valamit ami meggyorsitja a kilokodest , nagyon megkoszonnem. Tisztelettel. Marta.
Az orvos válasza:
Ilyen távolról nem szívesen adnék tanácsot. Mások a szokások és a szabályok. Nálunk az elhalt terhességnél a méhet műszeresen kiürítjük. Sürgető ok nincs, a várakozás mellett és ellen is szólnak érvek.


Omiliák Tímea2013-11-18 14:56:41
Tisztelt Doktorúr! A segítségét szeretném kérni. A testvérem 36 éves 3 gyermek édésanyja. Múlthéten volt nőgyógyászati vizsgálaton a cisztája miatt. Spirált szeretne felrakatni. A ciszta vizsgálat viszont egy 1,2 mm nagyságú cisztát mutatott ki. A férjével együtt volt nem rég és nem jött meg neki ehónap 12.-dike óta. A nőgyászati vizsgálata múlthéten volt, és nem mutatott ki terhességet az ultrahang csak a cisztát. Viszont ma csinált 2 db terhességi tesztet és mindkettő pozitív lett. A teszt eredményét befolyásolja a ciszta? Köszönöm válaszát. Üdvözlettel: Omiliák Tímea
Az orvos válasza:
Befolyásolhatja ciszta a teszt eredményét, de 1,2 mm, de 1,2 cm sem igazán számít. Valószínűbb, hogy a terhesség még túl kicsi, csak később válik láthatóvá.


Klaudia2013-11-16 11:01:58
Tisztelt Doktor Úr!!! Több mint egy évig szedtem Tei.regol nevű fogamzásgátlót e hónap 16-án kellett volna elkezdenem , de babát szeretnék és nem szedem tovább. mennyi időt érdemes várni gyógyszer után a babával?
Az orvos válasza:
A gyógyszer abbahagyása után a biztonság kedvéért 3 hónap szünetet szoktam javasolni.


Zsanett2013-11-16 10:58:06
Tisztelt doktor úr!! már írtam önnek hogy a múlthónapban rendesen meg jött se viszont hánytam szédültem, és ebben a hónapban meg jött tizenegyedikén és tizenkettedikén szóval csak két napig tartott de 14.dik én pár csepp még jelentkezett és ennyi az előző hónapban csináltam tesztet és negatív lett. mitől lehet ez ? még is csak lehetséges hogy terhes vagyok? (több mint egy éve szedek fogamzásgátlót)
Az orvos válasza:
A tanácsom, hogy ismételje meg a terhességi tesztet és jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Nóra2013-11-16 00:32:42
Tisztelt Dr. úr! Olyan problémám van, hogy 3 hónapja kinnt élek Angliába , és nem jött meg a menzeszem.Mikor kijöttem, az előtt normálisan megjött ,utánna késett 2 hetet és csak 3 napig tartott. Azóta semmi. (Kijövetelem előtt ,kb 1 hónappal ,nemi aktus volt, de kizárólag védekezve . ) Ez normális , vagy komolyabb a baj ? Várom válaszát . Szép Napot! Ui.: Nóra
Az orvos válasza:
Javaslom, hogy csináljon terhességi tesztet és jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Reni2013-11-15 15:45:41
Tisztelt Doktor úr! Az lenne a kérdésem, hogy kb 5 hetes terhes vagyok, és görcsölget a hasam ill. barnás folyásom van néha, orvosnál voltam Utrogestant írt fel per os, el is kezdtem szedni, de közben utól tudtam érni a Doktor nőt akinél az előző babámat szültem és azt mondta, hogy az Utrot hüvelybe kellene használnom! Nem fog úgy hatni, ha po használom? Miért jobb a hüvelybe? Köszönöm Reni.
Az orvos válasza:
Az Utrogestant hüvelybe és szájon keresztül is lehet használni, a kettő között lényegében nincs különbség.


Mária2013-11-15 15:14:03
Tisztelt Doktor úr! Azt szeretném megkérdezni,hogy 4hete van pocaklakom!És véletlenül nagyon meg nyomtam a hasam,lehet valami baja a pocaklakómnak?Előre is köszönöm a válaszát.
Az orvos válasza:
Nagyon valószínűtlen, hogy ettől bármi baja lenne.


Dia2013-11-15 12:58:07
Tisztelt Doktor Úr! Párommal kisbabát szeretnénk.4 évig szedtem a Rezia nevű fogamzásgátló tablettát.Október 23.-án hagytam el a gyógyszert.November 2.-án a menses elmúltával elkezdtünk próbálkozni.Milyen esélyt lát a terhességre? Türelmetlenkedésemben csináltam tesztet a mai napon de negatívat mutatott.
Az orvos válasza:
A gyógyszer abbahagyása után a biztonság kedvéért 3 hónap szünetet szoktam javasolni. Utána a terhesség valószínűségét nem befolyásolja a Rezia.


Krisztina2013-11-14 10:02:47
Tisztelt Doktor Úr! A tegnapi napon Mirenát helyezett fel orvosom. A feltétel után nem is volt problémám, majd pár óra múlva elkezdett fájni kétoldalt az alhasam, ill. a derekam, enyhe szédülés van. Ez azóta is tart. Kérdésem,hogy ezt a Mirena okozza? Nem bírom a spirált esetleg? Elmúlik, vagy keressem fel újra az orvost ? Köszönettel: Krisztina
Az orvos válasza:
Alhasi fájdalom akár kismedencei gyulladást is jelezhet, amint bizonyára a felhelyezésnél a kolléga ezt el is mondta. Nőgyógyászati vizsgálatot javasolok.


Katalin2013-11-13 17:11:03
Tisztelt doktor úr. Az lenne a kérdésem hogy coronelle fogamzás gátlót szedek 36 éves vagyok,több mint egy hónapja szedem fojamatosan és erős görcsös vérzésem van már 8 napja és nem akar elmúlni mi lehet az oka tisztelettel Katalin.
Az orvos válasza:
Ennek megállapításához nőgyógyászati vizsgálat szükséges.


noemi2013-11-11 20:03:38
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a véleményét, segítségét kérni a következőekben. A problémám az lenne, hogy nem rég váltottam új fogamzásgátló tablettára, a lamnára. Megszakítás nélkül, az előírtak szerint szedem már 2.hónapja a belara után. És most pecsételő hüvelyvérzés jelentkezett, inkább sőtét barna váladékozás ez, mint sem vérzés.A betegtájékoztató szerint ez előfordulhat, de ez a pecsételő vérzés már 6.napja tart.Azt szeretném kérdezni, hogy ez normális?A menstruációs vérzésem 5 nap múlva várható.Többször váltottam már fogamzásgátló tablettát, de még nem tapasztaltam ilyen pecsételő vérzést és eléggé megijedtem, lehetséges , hogy az én szervezetemnek gyenge lenne ez a tabletta? Válaszát előre is köszönöm szépen!
Az orvos válasza:
Lehet a gyógyszer mellékhatása, lehet csak átmeneti tünet. Amennyiben ismétlődik, érdemes fogamzásgátlót váltani.


Kovács Tifani2013-11-11 14:27:59
Jó Napot!Én a párommal 3 éve szeretnénk gyereket, 2 éve járok orvosokhoz, ahol először polycystás ovárium syndromát állapítottak meg, ekkor elkültek endokrin szakrendelésre ahol ezek az eredmények jöttek ki: d-vitamin21,3, cortisol 307, DHEA szulfát 11,11, prolaktin 26.75, fhs 7,40, lh 11.35, estradiol 30,4, SHBG36.2, testosterin0,45, TSH 1,182, anti-Thyreoidea peroxidáz 5,00, insulin 3,66, insulin120perc 38,98 erre az eredményre bromocriptin 2.5mg-os és vigantol csepet írt fel a doktro úr amit szedtem is és teherbe is estem úgy hogy még a gyógyszert szedtem. Visszont a petezsákom üres volt a méhemben 42*13mm-es petezsákot látak az orvos erre eredménynek ezt írta missed ab... blichted ovum.. Február 20-án volt egy egészség ügyi kaparásom, ahol kiderül méhszájsebem is van, amit gyógyszeres kezeléssel sikerült megszüntetni, erre cikatridina kúpot kaptam.Visszont amit elkültek szövetanra aból az derült ki hogy 1.5 ml összefügő boholyszerű szürkésbarna kaparék mai partialis mola hydatidosának felel meg. Ekkor három hetente küldtek vérvételre aminek az eredménye elsőre terheségi teszt negativ összpontszám 226 (179 pont vizsgált+47 pont mintakezelés) második vérvételnél béta hcg 0.09mU/mL összpontszám 941 (894+47mintakezelés) A harmadik vérvételnél 0.01mU/mL féléves terheségitesztem is negativ lett a rákszürésem rendben volt Legutóbb 2013.09.19-én voltam nőgyógyásznál, itt normál nagyságú és helyzetű Uh szerkezetű méh ábrázolódik az endometrium vastasága 5.5 mm. A petefészek normális szerkezetű, bennük több apró tüsző látható Erre javasolt nekem terheségi vitamin szedését és Clostylbegit kezelést amit még nem keztem el mert azt mondta hogy a mestruációm 5-napjátol 5 napon kerezstül 1tablettát szedjek.Plusz adat a páromnak az előző házaságából van egy lánya.Amit be is szedtem 2013.10.23-án volt a mestruáciom 27-től szedtem 5 napon keresztül a 4-5 nap után gyakori vizelési ingerem fájó derék puffat has ez a gyógyszer mellékhatása? mikortól használ a gyógyszer?
Az orvos válasza:
A Clostylbegyt peteérést elősegítő gyógyszer, a leírt tünetek lehetnek a mellékhatásai. Ebben a ciklusban várható, hogy peteérésre hatást gyakorol, amit ultrahangon lehet követni.


izabella2013-11-11 14:09:57
kedves doktor úr! oktober 31.èn párom elment bennem,9.èn meg kellett volna jönnie a menstruáciomnak de nem jött meg. Most 11.èn csináltam egy tesztet ami negativ lett. lehet hogy tul kèsön csináltam meg a tesztet èz nem volt mèg meg a beágyazodás?
Az orvos válasza:
Csináljon ismét terhességi tesztet és jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Nikolett 2013-11-11 10:54:22
Üdvözlöm ! 22én jott meg a multhavi mensim ,26.ara elmúlt . E honap 9.én egyutt voltunk a párommal megszakításos módszerrel , mikor el élvezett ,a törlésre került a sor ,es észleltem ,hogy belőlem is jon ,illetve a nyilasnal biztosan volt . Abszolút minimális mennyiségrol van szo ,ezert nem tudom ,hogy belőlem folyt ki (nem ereztem ,hogy egy kicsi is belem került volna) vagy amikor kihúzta hirtelen oda folyt .. Majd kimostam magam ,Masnap mikor leultem a wcre valami feheres folyt ki belolem ,(az ujjam hegyen volt ,tehat minimalis mennyisegu) bar nem tudom ,hogy letezik e ,hogy masnap ez ilyen csekely mennyisegben is de kifollyon ?! velemenyem szerint inkabb a sajat testnedvemrol van szo .a mensis tüneteim hamar jelentkeznek ,mar csütörtök péntek ota gorcsolok hebe hóba , es ez 9.e (szombat ota sem változott) on szerint szükséges az esemeny utáni tabletta ? Gorcsolne még a hasam ha baba lenne a dologban ?
Az orvos válasza:
A terhesség megállapításához még túl korán van. A megszakított közösülés egyébként túl nagy hibával járó módszer.


Edina2013-11-09 21:28:48
Tisztelt Dr. Úr! 33 éves nő vagyok.Van már egy 9 éves kisfiam. Párommal már 9 éve próbálkozunk egy kistesóval. Eddig sajnos semmi.A menszeszem általában 30-32 napra van menszeszem. Oktober 3.-án kellett volna megjönnie. Oktober 5.-én a menszesz helyett barna folyásom volt. De azt csak a wc papiron volt látható. 5 napig volt ilyen. Ez idő alatt szédültem, hányingerem volt. A hasam alján szúrkálást éreztem naponta többször is. A mellem is megduzzadt, megnőtt. Ebben a hónapban, tehát novemberbeb még mindig nem jőtt meg. Ma november 9.-e van. Csináltam tesztet még oktober 20.-án, de negativ lett. Sajnos. Őn szerint ennek mi lehet az oka? Hormonzavar? Terhesség? Vagy esetleg valami komolyabb? Segitségét előrre is köszönöm.
Az orvos válasza:
A válaszhoz részletes megbeszélés, illetve nőgyógyászati vizsgálat szükséges.


Dóra2013-11-09 15:29:22
Üdvözlöm! A havim első napja október 8án volt, a ciklusom mindig 28napos. Elvileg hamarosan meg kéne jönnie. 22-én, amikor elvileg esélyes lett volna, szeretkeztem a párommal,de nem élvezett el bennem, hanem mielőtt elélvezett volna, kivette. De bennem maradt valószínű az előváladék. Az utóbbi pár napban (3-4napban) észrevettem hogy többet eszek a kelleténél, hányingerem van néha, és görcsöl a fejem is. Meg fáradékony vagyok,pedig eleget alszom. Mennyi az esélye így, hogy várandós vagyok? Köszönöm előre is válaszát.
Az orvos válasza:
Csináljon terhességi tesztet és jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Adrienn2013-11-09 15:04:41
Tisztelt Dr.Úr! Október 28.-ától November 2.-áig volt meg a menstruációm,az első napján elkezdtem szedni a Qlaira nevű fogamzásgátlót! Menstruációm előtt mindig fájt a mellem, de mihelyst megjött, a mellfájdalom és a feszülés el is múlt!!! De most nem múlt el! Lehet a fogamzásgátlótól? A menstruációm előtt kb. 2 héttel feküdtem le a barátommal védekezés nélkül, de többször teszteltem és a teszt nem mutatott terhességet! Menstruáció után 2 se!! Mi lehet a probléma??? Köszönöm válaszát! Adrienn
Az orvos válasza:
A panaszokat okozhatja a fogamzásgátló. Ezek lehetnek átmenetiek is.


Szandra2013-11-08 19:26:00
Tisztelt Dr.Ur 34 eves vok.2 evvel ezelott kivettek a jobb petefeszkemet mert tobb csokiciszta volt rajta es benne is.Fel eve tanacsoltak,hogy kezdjem el szedni a Softine fogamzasgatlot,mert a masik petefeszkemen is kialakult egy ciszta.Azota ez mar elmult.Viszon t a szervezetem kezd felkavarodni a fogamzasgatlotol,hohullam,hanyinger,szedules,idegesseg leepett fel.Ezelott a Janine nevu fogamzasgatlot szedtem a ciszta ellen,viszont azt sem birta a szervezetem.Letezik meg valamilyen fogamzasgatlo?Pesszariumot,vagy olyasmit amit a mehbe kell ultetni olyat nem szeretnek alkalmazni.A nogyogyaszom viszon azt mondja,fel masik antibebit kiirni.Vajon miert?On mit tanacsol nekem Dr.Ur?Valaszat elore is koszonom Udvozlettel:Szandra
Az orvos válasza:
A fogamzásgátló tabletták a normális tüszők fejlődését állítják le. Ezek a tüszők normálisan 2-2,5 cm-re megnőnek, ezeket nevezhetnénk cisztának is. Egyéb módszer nem befolyásolja a petefészek működését.


Zita2013-11-08 10:38:32
Tisztelt Doktor Úr! Párommal szeretnénk egy második babát.Soha nem késett a mensesem.Az első gyermekünk is nagyon hamar,elsőre összejött.Most már egymás után a második alkalommal fordult elő az,h 2 hetet késett a menstruációm,de a teszt negatív,majd 2 nap barnás pecsételős vérzés után megjött.Ön szerint mi lehet a probléma?Mitől van az,h 2 hetet késik már azt hisszük összejött,majd 2 nap barnás pecsételős vérzés után megjön.. Válaszát köszönöm.
Az orvos válasza:
Hogy elsőre összejöjjön a baba, ahhoz nagyon nagy szerencse kell. Egyenlőre semmi oka nincs az aggodalomra.


Zsófia2013-11-07 16:14:59
Üdv! Egy kérdéssel fordulok Önhöz. Hétfőn lefeküdtem a partneremmel óvszeres védekezéssel. Eltelt fél óra, majd a párom behelyezte a péniszét óvszer nélkül, nem teljesen. Majd felhúzta az óvszert és újbóli aktus történt. Kérdésem az lenne, hogy jelenthet-e ez veszélyt? Attól tartok maradtak spermiumok a péniszén. Szerdán elmentem a sürgősségi osztályra 72 órás tablettáért. Bevettem. Szóval két nap után vettem be. Mekkora az esélye, hogy gond lehet? És a tompa hasi feszülés,teltség érzet normális a tabletta után? Válaszát köszönöm.
Az orvos válasza:
A lehetőségekhez képest mindent megtett, de teljesen biztos módszer nincs. A tablettában levő hormon okozhat hasonló tüneteket is.


Zs.2013-11-05 22:10:07
Tisztelt Doktor Úr! 34 éves vagyok, nem szültem még, és még sosem volt gond a menstruációmmal, rendszeres volt mindig (azonban ritkán előfordult, hogy 2-3 nappal előbb vagy később jött meg). Korábban több alkalommal is próbálkoztunk a párommal, hogy kisbabánk legyen, azonban egyszer sem estem teherbe. Volt már cisztám is, de különösebb gondot nem okozott. Az idén nyáron azonban a következő problémám adódott: augusztus 10-én (5 nappal előbb a vártnál) megjött a menstruációm, majd a következő kimaradt. Szexuális együttlétem az augusztusi vérzés előtt volt, azóta nem. Szeptember 18-án felkerestem nőgyógyászom, aki sem cisztát, sem terhességet nem állapított meg. Több alkalommal is csináltam terhességi tesztet, ami mind negatív lett (több fajtát is próbáltam, reggeli első vizeletből is). Az orvos rákszűrést is végzett, ilyen téren nincs gond. Mivel továbbra sem jött meg a menzeszem, október 09-én ismét elmentem az orvosomhoz, aki hüvelyi UH-val és tapintással is megvizsgált, továbbra is kizárta a terhességet és a cisztát. Ekkor Provera tablettát írt fel. A gyógyszer szedése közben október 20-án megjött a menstruációm egy picivel több vérrel, mint korábban. A menzesz elmúlása után ismét csináltam tesztet, újabb negatív lett. Most középidőben tapasztalom a szokásos " ovulációs jeleket" (tojásfehérje-szerű folyás, alhasi fájdalom). Ön szerint mi okozhatta a vérzés kimaradást? Hormonális elváltozás vagy terhesség, amit nem láthatott az orvos(ezt azért kizártnak tartok)? A méhem "balra tolódott" (ezt korábban egy hasi UH mutatta ki, de a nőgyógyász soha nem említette gondnak), ez befolyásolhatja az UH vizsgálat eredményét, vagy akár a teherbe esést? Válaszát előre is köszönöm!
Az orvos válasza:
Legvalószínűbb, hogy átmeneti hormonzavar volt az ok. A balra tolódott méh lehet csak pillanatnyi állapot, de az ultrahang vizsgálat eredményét és a teherbe esést nem befolyásolja.


Barbara2013-11-05 21:11:32
Jo estet szeretnem megkerdezni,h elment a babam,de nemvoltam orvoshoz,akkor milyen kovetkezmenyei lehetnek.Lehet e kaparas nelkul teherbe esni?Koszonom
Az orvos válasza:
Túl kevés információm van, de nőgyógyászati vizsgálatot szükségesnek tartok.


Anna2013-11-05 18:53:51
Jo estet Doktorur! Kesik a menstruaciom (5 evvel ezelott volt az elso) es eddig rendesen jott meg volt ugy kesett min.2 max.5 napot most meg lassan 2 hetet kesik neha gorcsoltem azt hittem hogy meg fog jonni de meg mindig nem lehet azert mert neha ideges vagyok?! es most az elmult napokban is ezen idegeskedem mert nem tudom mi lehet az oka.(16 eves vagyok)
Az orvos válasza:
A stressz is okozhat ilyet, de azt tanácsolom, hogy csináljon terhességi tesztet, és jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


Nora2013-11-05 15:55:36
Tisztelt Doktor Úr! Hosszan tartó menstruációm van 2 hónapja. a mult honapban 13 napig tartott ebben a hónapban ma tartok a 15.napnál és nem tudom meddig tart még. 39 éves vagyok. 2 hét mulva tudok csak haza menni mert külföldön dolgozok. nem szeretnék itt kint elmenni orvoshoz. Kérdésem, hogy menjek el itt orvoshoz, vagy ebben a 2 hétben nem lehet komolyabb bajom az otthoni kivizsgálásig ??
Az orvos válasza:
A két hét késedelem valószínűleg nem jelent veszélyt.


Renáta2013-11-05 12:36:32
Tisztelt Doktor Úr! Tíz hetes veszélyeztetett kismama vagyok.Másfél héttel ezelőtt észrevettem,hogy picit bővebb folyásom van,de nem szagos,nem is kóros színű,hanem fehér nem viszketek és égni sem ég pisilés közben.Használjak esetleg Betadine kúpot, vagy ez a több folyás normális terhesség alatt,és nem kell aggódnom??Válaszát előre is köszönöm!További szép napot!
Az orvos válasza:
A terhesség alatt normálisan is nőhet a mirrigyek működése, így a folyás mennyisége is.


Marta2013-11-04 20:24:45
jo napot az lenne a kerdesem hogy mitöl lehetett most ilyen erös verzesem hogy korhazban kötöttem ki?ömlött a ver es meg most is 5.ik napja par orat bir ki a betet.Verzekeny nem vagyok vettek vert es minden rendben:ultrahangon is minden rendben nincs mioma.polip semmi.es nem is veteles volt.Mitöl verezhetek ennyire?es egy hetel korabban is jöt meg.lehet csak egyszeri eset?Vagy hormon problema?a korhazbol haza engedtek azt mondtak siman erösebb menses es kesz.Nagyon szeretnek babat es ezek utan ha lesz peteeresem fojtathatjuk a probalkozast?
Az orvos válasza:
Kérdezze meg kezelőorvosát, mivel sokkal többet tud az Ön esetéről, mint én.


noémi2013-11-04 14:03:25
Üdvözlöm Dr úr igazából az lenne az én kérdészem hogy 3 hete voltam a férjemmel védekezés nélkülbelém élvezet éreztem én hogy fájnak a melleim majd a fejem is de ma rózsaszínü halvány vérzést vettem észre kis mennyiségben nem olyan eltérö a színe a mensestöl a segítségét szeretném kérni. Köszönöm.
Az orvos válasza:
Csináljon terhességi tesztet, és jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra.


lakatos izabella2013-11-04 10:51:17
Tisztelt doktor úr! párommal szeretkeztünk,ès ö belèm èlvezett,egy órára rá,miután szeretkeztünk bevettem èletem elsö fogamzásgátló gyogyszerem arra lennèk kiváncs,hogy lehetek e terhes? elöre is köszönöm a vâlaszt!
Az orvos válasza:
Teljesen biztos fogamzásgátló módszer nem létezik. A teherbe esés ezért lehetséges.


Eszter2013-11-04 09:58:55
Kedves Doktor Úr! A párommal elég ritkán vagyunk együtt (sokat dolgozunk, van két gyermekünk, így elég nyúzottak és fáradtak vagyunk estére). Október hónapban talán egyszer vagy kétszer szeretkeztünk, de nem ment el belém, jóval azelőtt kiszállt, hogy elélvezett volna. Szeptember 1-jén, utána pedig szept. 30-án jött meg a menzeszem. Azóta nem jött meg, kiszámolva kb. 1 hete késik (+/- 1-2 nap). Azon kívül, hogy nőttek kicsit a melleim semmi egyéb tünet nem jelentkezik (a lányaimnál voltak rosszullétek, émelygés, érzékenység a szagokra, stb.). Biztos, ami biztos alapon csináltam tesztet, ami pozitív lett. Érdekelne, hogy csak terhesség esetén lehet pozitív a teszt? Előfordul a családban pajzsmirigy betegség, és az utóbbi 1-1,5 hónapban elég jelentősen meghíztam, sokat vagyok nyúzott, fáradt, levert, pedig előtte nagyon pörgős voltam. Válaszát előre is köszönöm: Eszter ui.: már bejelentkeztem a nőgyógyászomhoz, de sajnos csak a jövő héten tud fogadni, mert szabadságon van, és nem szeretnék máshoz menni, mert benne 100%-ban megbízom
Az orvos válasza:
Bár a pozitív teszt is tévedhet, az előzményeket figyelembe véve elég valószínű a terhesség.


Adel2013-11-03 13:08:37
Tisztelt Doktor Ur! Két kisgyermekem van, 38 eves vagyok. Symiciat szedek majus ota. Minden rendben volt a megvonasos verzessel, de szept.ben epemutetem volt, utana csak 1napot menstrualtam. Kov.honapban meg se jott, pedig görcsoltem, felfujodtam, stb. Es most se jott meg! Pedig görcsolok, nyom a hasam, es fel is vagyok puffadva, kellemetlen. Terhessegi tesztek negativak. Mult honapban gennyes mandulagyull.om volt, ket kulonbozo antibiotikumot is kaptam. Mononukleozist is megallapitottak es a vérképem se tul jo: nagyon alacsony a vasam . De mar 3hete roborálok:) Mitol lehet a megvonasos verzes elmaradasa?? Hagyjam abba a tablettat? Vagy az egyeb betegsegeim miatt maradt csak el? Ezevben is voltam rákszuresen, ultrahangon, minden rendben. koszonettel
Az orvos válasza:
A teszt nem tévedhetetlen. Jelentkezzen be nőgyógyászati rendelésre.


Mária2013-11-03 12:39:29
Tisztelt Doktor úr!A párommal babát szeretnénk.Szeptember 15-én volt meg utoljára a mensesem,5.-én és 16.-án barna pecsételö folyás toalettpapiron.21-én negativ tesz. 30.án voltam orvossnál de nem látott semmit 36mm,m -12mm méhnyálkahártyám az ápolónö mondta azt hogy 50%-50%,annyit mondott ha nem jönn meg 2hét mulva mennyek vissza.sokat járok pisilni,jobb oldali petefészlemnél néha szúr.nagynak érzem a méhemet feszül.lehetséges hogy terhes vagyok?késöi peteérés lehet?
Az orvos válasza:
A terhesség nem zárható ki, újabb vizsgálatra van szükség.


Kiss Andrea2013-11-02 21:47:37
Létezik, hogy a teszt sose lesz pozitív? Nekem minden hónapban 12-13án szokott megjönni, 5-6napig tart, közepes erőséggel, semmit nem érzek se előtte, se közben. Augusztus 13án jött meg utoljára, de csak 4napos volt és nagyon kevés, az is csak vizeléskor jött. Szeptemberben semmi. Októberben 10én jött 3-4napig, de nem is nevezném ezt még csak vérzésnek sem, mert csak vizeléskor jött pár csepp, az se mindig illetve rózsaszínes vizelet. Tüneteim: a hasam nagyon fel van puffadva és állandóan, hányingerem szinte mindig, megkívánom az ételt de nem bírom megenni, gyengének és fáradtnak érzem magam. Tudom el kell mennem orvoshoz, de ez lehet baba? vagy ciszta? akármi? Nagyon várom válaszát 22éves Andi
Az orvos válasza:
Én is találkoztam már olyan esettel, hogy akár tíz hetes terhességnél negatív volt a teszt. Keressen fel nőgyógyászati rendelést.


Hermina2013-11-01 20:54:41
Tisztelt doktor ur ovulacio utan 8.ik napon görcsöl a hasam faly a derekam van barnas folyasom egy kicsi verzesel.De par cseptöl azert több.Lehet hogy ez a beagyazodasi verzes?nem gond hogy kicsit több par cseppnel?meddig tart a beagyazodasi verzes?Lehet hogy terhes vagyok?Nem hiszem hogy menstruacio lenne mert tul korai pontos szokott lenni.köszönettel.
Az orvos válasza:
A beágyazódás idején még nem észlelhető terhességi jel.


ZeusNet.hu